Vähähiilihydraattinen ruokavalio

Maidan

Respected Leader
Itseasiassa olen lähtenyt hiukan myös tähän suuntaan, eli määrällisesti tullut syötyä vähemmän. Monesti aamupala jää väliin kokonaan. Näläntunne tekee hyvää myös henkisesti. :)
Paasto tekee terveydelle hyvä. Japanilainen tiedemies sai Nobelin autofageista. Paastossa terveet solut tappavat vaarallisia soluja tehokkasti, nyt todistettu tieteellisesti. Ei niinkään väärässä olleet paastovat uskonnollisista syistä.
Paitsi islamissa, siellä saa syöpötellä kun aurinko laskee, vai oliko se yöllä, tälläinen on petkutusta.

Toisaalta, en ole varma miten islamissa paston suhteen.
En tiedä totta tai ei, mutta yksi tuttavani kertoi tarinan, miten yksi japanilainen mies oli sairaalassa sairauden takia, (hän ei tiennyt että sairaus oli syöpä, silloin ei kerrottu syöpädiagnooseista kuten nyt), miestä oli leikattu ja hän yhtäkkiä tunsi että halua olla ulkona, kaipasi niin paljon happea. Niinpä mies nousi sairaalan katolle ja asettui sinne nukkumaan tähtitaivan alla. Sairaalan henkilökunta huomasi miehen poissaolon, lähti etsimään kaikkialla, ja kun löysi hänet katolla, päätti että mies halusi tehdä itsärin hyppämällä katolta alas. Mies vakutti ettei ei, että hän hausi vain nukkua ulkoilmassa.
Sairaala heitti miehen ulos, ilmoitti että sairaalan maineelle itsemurhajat eivät sovi, se olisi loppu sairaalalle, kaikki luulisivat että hoito on niin huono että ihmiset hyppi katolta.
Mies joutui lähtemään kotiin, ja koska hän ei voinut syödä mitään leikkauksen takia, hän joi vain vetta. Kuukauden, muistaakseni.
Kun lopulta hän sai itseään kuntoon, hän meni lääkärille, joka tutkinut häntä ja laittoin seurantaan taas, lääkäri oli tietoinen miehen syövästä, mutta tutkimus yhtäkkiä paljasti ettei syövästä ole jälkeäkään.
Miestä seurattu vielä jonkun ajan, ja taas sama tulos - ei syöpä.
Lääkäri kysynyt mitä hän ottanut. Miehelle piti leikkaiksen jälkeen antaa sytosaatti hoitoja ja sädetystä. Mies sanoin että oli vedellä vaan.
 

Herman30

Greatest Leader
No joo, nyt sitten lopetetaan kaikki syöpähoidot ja syöpäpotilaat paastolle. Onnittelut Maidan, olet juuri voittanut lääketieteen Nobelin. :rolleyes:
 

Maidan

Respected Leader
No joo, nyt sitten lopetetaan kaikki syöpähoidot ja syöpäpotilaat paastolle. Onnittelut Maidan, olet juuri voittanut lääketieteen Nobelin. :rolleyes:
Ei aktiivi syöpässä kuulemma saa paastota. Tuo japanilainen voitti v 2016 nobelin autofagiasta, jolla on paaston aikana huomattu terveyttä edistävä vaikutus - ja osoitettuu tietellisesti. Mm jokaisessa terveessä ihmisessa aina kulkevia satoja syöpäsoja napatan ja tuhotaan paaston aikana, muiden tulehdusta aiheuttavien solujen lisäksi, terveet solut ryhtyneet hannibaleiksi ja popsineet sairaita soluja, oikein piirittäneet sen ja tuhoneet.

Mutta syövässä aina on poikkeuksia. Ihmiset joskus parantuneet syövästä ilmankin hoitoa ja paastoja, harvoin, (tai mistä sen tietää) mutta kuitenkin, sellaisia tapauksia on. Joidenkin elimisto kykenee puhdistamaan syöpäsolut pois, tämä ole mikään uutinen. Erityisesti syöpässä, jota huomataan varhain, voi tapahtua paranemista leikkaukksen jälkeen tai ilman leikkausta/sade-ja sytostaattihoitoja.

Tässä on yksi esimerkki:
https://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/syopasairas-sai-kuolemantuomion-parantui-kolmessa-viikossa-juotuaan-luonnonlaaketta/126936
 
Viimeksi muokattu:

Maidan

Respected Leader
Muslimien paasto Ramadanin aikaan aamunkoitosta auringonlaskuun.

Niiden kahden välilöä saa syödä, juoda, tupakoida ja harrastaa vaikka villiä seksiä rouvan kanssa
Kieroa. Ei edes paastoakaan osa.

Tässä sitä nobelistista:
Autofagia on kehon sisäinen kierrätysohjelma, jonka avulla kuona ja turha aines siivotaan soluista ulos ja tärkeät osat käytetään energiantuotantoon ja uusien solujen rakennusaineena. Tämä mekanismi on oleellinen osa taistelussa niin syöpää kuin monia rappeumasairauksia, kuten alzheimeria tai Parkinsonin tautia vastaan. Tähän liittyvistä löydöistä japanilainen solubiologi Yoshinori Ohsumi sai lääketieteen Nobel-palkinnon eli vajaat miljoona euroa.

– Tämä tuo mahdollisuuksia selvittää sairauksien syntyä ihan uudella tavalla ja käyttää järjestelmää lääkehoidon kohteena ja voi löytyä jopa ratkaisu siihen, että elämme pidempään, sanoo Itä-Suomen yliopiston silmätautiopin professori ja Kysin silmäklinikan ylilääkäri Kai Kaarniranta.
https://yle.fi/uutiset/3-9206454
 
Viimeksi muokattu:

Maidan

Respected Leader
Itse syön pikkasen peruna vain kalan kanssa. Sen syön kerran viikossa. Muuten suosin tattaria, quinoa, hirssia, punaista linssia ja papuja. Kerran viikossa, ja jopa harvemmin syön lihaa, muuten nyhtökaura ja härkistä, ja luomu tofua hempnat. Paljon vihreätä, myös smoothin muodossa, sitä sekä juon että laitan lautaselle, hapankaalia, suolakurkkua, aurinkokuivattuja tomaatteja, yms vihanneksia, usein parsakaalia ja sitake sienia. Syön aterialla kaksi-kolme luomu valkosipulipuli kynsiä. Ateriat ovat suorastaan herkullisiä. Ja niiden syömisen jälkeen kevyt olo, vaikka annokset ovat mielestäni järkyttävän isoja. Niin, ja päälle laitan oliivi- ja rypsiöljyä, reilusti. Hilarit eivät dominoi, vaan sopivasti minimissä.

Mutta aamulla syön gluteinitonta kaurapuuroa, pähkinöiden ja marjojen kanssa. Sekaan laitan myös luomuraejuustoa. Jos sitä ei ole, niin sitten syön luomu kanamunan. Aamupalakin on aika iso annos, ja pähkinöitä on paljon, ei mitään pari-kolme. Päälle puristan yhden appelsiinin mehun ja yhden sitruunan. En laske kaloreita, koska mielestäni liikun paljon, ja onneksi nyt saa olla kotona ruokailemassa, voin tehdä kaiken itse. Kallista se on kun pitää olla luomua ja muuten lautasella nyt kaikki mitä aikaisemmin ei ollut tai oli harvoin ja vähän. Mutta maksakoon, terveys on tärkeämpä. Näen tosi pienen vaivan tämän ruokailun eteen, joku vähäpätöinen asia vain jää väliin, muuten kaikki ennallaan. Käyn nykyisin kauppahallissakin ja ostan ihan luomutiskilta surutta kaiken, sokeritonta tyrnimarjamehua ja ternimaitoa, josta teen juustoa uunissa.

Illalla syön 100% kauraleipä, väliin juustoa tai tofua, levitteksi lidlin hummusta, tomatit/kalamata oliivit Amalthia kivelliset, salaatti- ja baby pinaatin lehtia tai juon jämät vihersmoothia ja sitten vapaan lehmän jokurtin marjoineen, silloin päälle otan kourallinen pähkinöitä. Nyt löysin uuden kauraleivän - kauravarras, fazerin rapeakuorinen 100% kaurasta, Leipurit. Aivan upea makuinen. Mutta leivän pitää olla minimaalisesti, vihannekset sen sijan maksimissaan. Siis leivän syönti on reilusti vähentänyt.

Sokeria nolla, paitsi se mitä tulee ruoasta, sitä en halua stressata, koska syödä pitää, mutta ei mitään sokeroituja mehuja, limsoja eikä kisseleita. Heitin pois myös makeutusaineet.

En liho/laihtuu, vaan paino pysyy samana, tavoiteena oli nimenomaan vähän lihoa, mutta sain vain yhden kilon.
Pari tuntia ennen nukkumaan menoa viimenen ateria. Jos syön sitä myöhään, niin aamulla ei ole niin virkea olo ja tuntuu pikkasen lisääntyneena hikoiluna ja lievänä pahoinvointina. Elimistö ei tykkä että sitä tankataan kun pitää olla levossa eikä sulatella. Nukkumaan nykyisin menen jo aikaisemmin.

Voi olla ettei tämä ole karppausta, koska kaurapuuroa jne. Mutta vihannespainoitteinen ja valkuaisia kuten pitää: 2 g per painokilo. Pyrin siihen että eläinvalkuista olisi minimimi kokonaismäärästä valkuaisesta. Valkuaista en laske hysteerisesti, vaan suurinpiirtein, koska pavuissa, linseissa yms on valkuaista ja kaurajuomissa, soijajogurtissa ja tavallisessa jogurtissa.
 
Viimeksi muokattu:

miheikki

Respected Leader

torstai 21. maaliskuuta 2019
Sotilaat ketogeeniselle ruokavaliolle (tutkimus)

Sotilaiden paino putosi tuntuvasti ja fyysinen suorituskyky säilyi ennallaan tässä Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa.
Tutkimukseen osallistui 29 tervettä aikuista Yhdysvaltain asevoimista. Joukossa oli neljä naista, ja loput olivat miehiä. Koehenkilöt olivat keskimäärin noin 26 vuoden ikäisiä ja lievästi ylipainoisia.

Koehenkilöt osallistuivat 12 viikon mittaiseen ruokavalio- ja liikuntaohjelmaan. Ohjelman ruokavalio-osan sai valita itse kahdesta vaihtoehdosta, eli tutkimus ei ollut satunnaistettu. Toinen vaihtoehto oli ketogeeninen ruokavalio eli tiukka vähähiilihydraattinen ruokavalio. Hiilihydraattien määrä rajoitettiin aluksi alle 25 grammaan ja sen jälkeen alle 50 grammaan päivässä. Toinen vaihtoehto oli jatkaminen tavanomaisella ruokavaliolla, jossa vähintään 40 prosenttia energiasta tuli hiilihydraateista. Kumpaakin ryhmää neuvottiin syömään itsensä kylläiseksi ilman energiarajoitusta.

Ohjelman liikuntaosaan sisältyi 60 minuuttia voimaharjoittelua kaksi kertaa viikossa ja niiden lisäksi vähintään 30 minuuttia kestävyysharjoittelua kerran viikossa. Liikuntaohjelman tarkoituksena oli varmistaa, että kumpikin ryhmä harrastaa liikuntaa saman verran tutkimuksen ajan.

Kaikki ketogeenistä ruokavaliota noudattaneet pysyivät ketoosissa tutkimuksen ajan. Vaikka ruokavaliolle ei ohjeistettu energiarajoitusta, he laihtuivat keskimäärin 7,7 kiloa. Heidän rasvaprosenttinsa laski 5,1 prosenttia ja sisäelinrasva 43,7 prosenttia. Ryhmän insuliiniherkkyys parantui 48 prosenttia. Tavanomaisella ruokavaliolla jatkanut ryhmä ei saavuttanut muutoksia.

Fyysinen suorituskyky on tietenkin tärkeää sotilaille, ja tutkimuksen lopussa sitä testattiin mm. aerobisella liikunnalla, voimanostoilla, hypyillä, pyrähdyksillä ja esteradalla. Suosituskyvyssä ei tullut eroja ryhmien välillä.
Tutkimus julkaistiin Military Medicine -lehdessä. Extended Ketogenic Diet and Physical Training Intervention in Military Personnel
 

mienkoiv

Luutnantti
Lisää tieteellisesti todistamatonta asiaa.

Karppaaminen toimii kunnolla vain kerran. Jos sitä tekee useamman kerran, niin sen teho heikkenee huomattavasti. Lisäksi uusilla kerroilla alkaa tulla muutoksia veriarvoissa.
Miksi helvetissä joku ruokavalio pitää olla joku akkamainen "kokeilu", kärsimys ja huh kun siitä päästään niin taas maistuu viski ja grillikyrsä! ihan kauheata kiduttamista päänsärkyineen kaikkineen joku karppaus...
Eikö siitä kannattaisi tehdä elämäntapa, että syö terveellisesti ja liikkuu ihan niiku oikeesti!
 

Pandahki

Kapteeni
Ketogeeninen ruokavalio ei ole perinteinen "karppaus" ruokavalio. Ideana on että energiasta tulee 70% rasvasta ja niissäkin painotetaan eläinperäistä kovempaa rasvaa. Siemenöljyt heitetään kuikkaan (tulehdusta edistäviä), avocado, oliivi ja kookos on OK. Loput sitten valkuaista (25-30%) ja sattumahiilarit (5% tai alle). Tähän kun yhdistää päivittäispaastoamisen, on aika ylivoimainen ruokavalio sotilaalle. Rasvalla nimittäin jaksaa mennä piiitkäään metsässä, ei tule bonkkauksia ja turhia taukoja. Naisilla voi olla hiilarintarve vähän korkeampi, mutta kannattaa aloittaa alhaalta ja löytää oma taso. Sopeutumiseen menee muutama viikko, voi olla "ketoflunssa" alkuun mutta se ei ole niin paha kuin pelotellaan.

Käytännössä syöt rasvaista lihaa ja kalaa (laadukasta sellaista, eli villikala ja riista, lammas, poro ja VAIN ruoholaidunnettu nauta), kananmunia ja vähän lehtivihreitä (yrtit, jne) oheen, ja mahdollisimman prosessoimattomina. Myös suolaa tulee varsinkin alkuun syödä todella paljon enemmän, kun turvotus lähtee kropasta. Läskit lähtee myös, koska näläntunne on helppo hallita ja aterioista tulee kylläinen olo. Ylläpitovaiheessa pitää muistaa tsekata että rasvan määrä ruokavaliossa on tarpeeksi korkealla, koska sitä ei enää siinä vaiheessa tulisi lähteä vyötäröltä. Mitä tulee paastoamiseen, se on osa normaalia päivittäistä sykliä. Syömisen voi rajoittaa yhteen - kahteen isoon ateriaan päivässä, muuten vesilinjalla. Treenit tehdään tyhjällä vatsalla (niinhän sitä aikoinaan metsästettiinkin).

Jos käyt verikokeissa, kannattaa katsoa että triglyseridit on pohjamudissa, LDL kolesteroolilla ei ole niin väliä koska testi ei differentoi oksidoituneen LDLn (=paha) ja normaalin LDLn (=hyvä) välillä. Parempi tsekki on triglyseridit vs HDL. Googlaamalla löytyy tietoa tästä. Kolesteroli on kehon normaali välittäjäaine, ei mikään mörkö mitä pillerikauppiaat väittää.

Paras vaikutus itselle on kuitenkin kirkas ajatuksenjuoksu. Ei vaivaa masennukset ja muut.
 
Viimeksi muokattu:

Ingsoc

Ylipäällikkö
Miksi helvetissä joku ruokavalio pitää olla joku akkamainen "kokeilu", kärsimys ja huh kun siitä päästään niin taas maistuu viski ja grillikyrsä! ihan kauheata kiduttamista päänsärkyineen kaikkineen joku karppaus...
Eikö siitä kannattaisi tehdä elämäntapa, että syö terveellisesti ja liikkuu ihan niiku oikeesti!
Jos varoitan erilaisten kokeilujen vaaroista, niin se on jotain akkamaista laihdutuskuuri kuuhailua?

Ensisijaisesti suosittelen, että et irroita viestejä kontekstistaan tai jos se ei käy niin hanki elämä.
 
Viimeksi muokattu:

mienkoiv

Luutnantti
Jos varoitan erilaisten kokeilujen vaaroista, niin se on jotain akkamaista laihdutuskuuri kuuhailua?

Ensisijaisesti suosittelen, että et irroita viestejä kontekstistaan tai jos se ei käy niin hanki elämä.
Ihan yleisellä tasolla tarkoitinkin, ei henkilökohtaista siis!
Kaikki "ei-viskinaukkuja 105:een päivään, koska talvisota" -pelleilyt voi heittää romukoppaan. Elämäntapamuutos on ainut mikä toimii...loppupeleissä.
Tai että odotetaan tuloksia kahdessa viikossa ja lopetetaan koska vatsalihakset ei näy...
Pääosa ihmisistä luulee syövänsä "hyvin" tai "terveellisesti". Kuitenkin syödään pääosin ihan liian vähän, vääriä ruoka-aineita,väärään aikaan...pääosin puuttuu laadukas rasva ja proteiini.
 

miheikki

Respected Leader

Justin Case

Majuri
On se vaan perkeleellinen ero kun on vhh ruualla vs. normisuomihiilarihöttösapuskalla, olo on pirusti parempi, leipää ei edelleenkään mussuteta,viljat jäi pois muutenkin, makean nälkään omaa hunajaa sen vähän mitä käyttää, vaimolla oli korkeet kole arvot, tipahtivat niinkun mullin häntä..rasvainen liha se on terveellistä.
 

arix

Ylipäällikkö
Itse olen ollut nyt kuutisen viikkoa jaksoittaispaastolla eli noudattanut 8/16 paastoa. Tässä saa syödä normaalisti 8 tunnin ajan vuorokaudessa ja loppuaikana ainoastaan teetä tai vettä yms.
Paino on tippunut neljä kiloa ja suurin vaikutus on varmaan tullut iltanapostelun lopettamisesta ja käytännössä alkoholin kokonaan jättämisestä.

 

1806thu82

Korpraali
Ketoruokavaliossa on hyvä tietää se, että ne kovan tason urheilijat jotka sillä ovat, vetävät hiilaritankkauksen ennen kilpailua yms. Sillä saadaan ne kisaenergiat.
 

Maidan

Respected Leader
No joo, nyt sitten lopetetaan kaikki syöpähoidot ja syöpäpotilaat paastolle. Onnittelut Maidan, olet juuri voittanut lääketieteen Nobelin. :rolleyes:
:) Kiitos.
Mainitsemani japanilainen ainakin saanut palkinnon. Kun elimistö ei saa ruoka niin taistelijasolut hyökkävät, piirittävät ja popsivat ns sairaita soluja, syöpäsoluja. Niitähän on jokaisesen elimistossa aina kulkee jonkun verran, sellaisia alkuja, silloin elimistö vielä tunnistaa ne. Syöpäsolu kun "asettuu kotiin" kaikessa rauhassa niin se alkaa hämätä elimistöä, ja se ei enää pystyy erottamaan sitä terveestä.
Luulen että ennaltaehkäisevästi paasto voisi toimia. Jo sairastuneiden suhteenkin mielenkintoinen. On yksittäistapauksia jolloin tapahtuu ihmeparannuksia, kuten myös yksi suomalainen mies joka sai pysähdettyä syövän kehitystä Karin mäntyuute juomalla. Sitä kirjoitettu Suomessa, sitten mies lopetti tupakoinnin ja alkoi juosta maratonia. Syöpä näkyi selvästi keuhkoröntgeenissa, ja sitten hävisi. Ilman hoitoja. Jos mies olisi valehdellut, niin häntä tutkinut lääkäri olisi kiistanut tätä ihmeparannusta.

Toisaalta aktiivisessa syövässä lääkärit ei jostain syystä suosittele paastoa.

Syöpä on niin vaikea sairaus, tutkijoillekin, että saavat puolestani tutkia vaikka mitä. Ja saa myös kokeilla kaikkea mitä kuulostaa järkevältä.
 

miheikki

Respected Leader
Heikkilä jatkaa.

10 hrs ·
US Army on kieltämässä roskaruuan. Ketoruokavaliosta on tulossa pakollinen, sillä se lisää sotilaiden toimintakykyä. Suomen armeija on siirtymässä vegeen ja tällä menolla voidaan sulkea koko laitos.
https://www.militarytimes.com/…/defense-department-to-ban-…/

MILITARYTIMES.COM

Defense Department to ban beer and pizza? Mandatory keto diet may enhance military performance
 

Maidan

Respected Leader
 

Pandahki

Kapteeni
Keto dietti voi olla ihan hyvä, kunhan muistaa että valkuaista on jopa kaurassakin, katsokaa vaikka kaurahiutaleiden kyljestä. Sitä on paljon kviinossa ja monissa muussa.
Vai onko keto dietti tarkoittaa vain ja ainoastaan eläinvalkuaisen syömistä?

Itse en söisi, vain söisin sekä että, ja mielummin enemmään kasvisperäistä valkuaista.
Valkuainen on keto-ruokavalion sivuosassa, pääosa energiasta tulee rasvasta. Kaurat ja kvinoat on pannassa niiden sisältämän hiilihydraatin vuoksi, ei muuten. Syömällä eläinperäistä rasvaa yleensä valkuainen tulee siinä ohessa. Tärkeää on myös lihan laatu, koska viljarehulla ruokitun eläimen rasvahapot on ihan vinksallaan, ja siten sen liha on epäterveellistä. Hiilarien suhteen pitää ketoosissa olla melko ehdoton, koska pointtina on että keho polttaa rasvaa energianaan ja hiilarit palaa aina ensin, jolloin ne sekoittavat aineenvaihdunnan jos niitä syö. Hiilaria alle 20g päivässä, joten noin 50 grammaa kaurahiutaleita ja kiintiö olisi ylitetty...
 
Top