Aavikkomyrskyä ja Iraqi Freedomia ei voi mielestäni pitää ihan suorana osoituksena neuvostoraudan tehosta.
Onko joku väittänyt toisin?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Aavikkomyrskyä ja Iraqi Freedomia ei voi mielestäni pitää ihan suorana osoituksena neuvostoraudan tehosta.
Kiinan uhka Venäjälle on tietenkin asia itsessää. Toki Kiinan ja Jenkkien suhteetkin voisivat Venäjä - USA maaottelun aikana olla koetuksella tyynellämerellä, varsinkin Taiwanin seutuvilla. Riippuen tietenkin siitä, kuinka paljon jenkit panostaisivat joukkoja Eurooppaan.
Venäjä - Kiina maaottelussa, jossa Kiina hyökkää Venäjälle käyttäisi Venäjä varmaan yhdinohjuksiakin herkemmin, kuin Eurooppalaisessa sodassa, jossa ei taistella Venäjän maaperällä
Koska ydinsota on aina se loogisin ja rationaalisin ratkaisu. Koko Venäjä ja ydinaseet asiasta ainoa ns. kova fatka on se, että Venäjä on sanonut käyttävänsä ydinaseita, mikäli sen rajojen sisään hyökätään. Kaikki muu on spekulaatiota>> Venajalla ei ole varaa kayttaa ydinohjuksia, piste. Liian vahan infrastruktuuria pienten kaupunkien valilla (jos suuret tuhottu), infra kehamaisesti keskittyy alue-keskusten ymparille, liian vahan viennin puolesta elinvoimaisia alue-klustereita, ja lisaksi pinta-alaltaan ja etaisyyksiltaan maailman suurin maa.
Oikeastaan helvetin huono resepti 'city killer' -tyypin strategisille ydinaseille, ainakaan ensikayttajana. Lisaksi Kiina on (fyysisesti, ei siis mikaan Alaska) Venajan rajanaapuri, joten vastaus ohjuksiin tulisi minuuteissa. Ei edelleenkaan vaikuta jarkevalta/ todennakoiselta millaan tasolla.
"useat haistoi jo etta ryssan kamat haviaa pystyyn lansiraudalle "Onko joku väittänyt toisin?
Periaatteessa samaa mieltä.Minä haluaisin kiihkeästi kuulla ja lukea määritelmän "suursodasta" a.d. 2020. Minua hieman kiusaa nimittäin eräs kielenkäyttöön ja käsitteisiin ryöminyt seikka. Jatkuvasti julkisuudessa arvioidaan asioita "suursodan" kautta ja todetaan miehissä kuinka se on epätodennäköinen skenaario. Niin se onkin. Mutta miten todennäköistä on se, että syttyy sarja pienempiä sotia? Sanoisin, että jo Euroopan -90-luvulta lähtien kokemukset kertovat, että suursotaa pienemmät konfliktit ovat tulleet todennäköisemmiksi kuin mitä oli Kylmän Sodan aikaan. Tällä en tarkoita nyt Maanpuolustus.nettiä, vaan ihan isompien kuvioiden retoriikkaa ja julkista keskustelua. Seuratkaahan, miten taitavasti mm. päättäjät sivuuttavat asioita todeten kuinka epätodennäköistä on ajautuminen suursotaan. Eikö sarja pienempiä sitten ole tarpeeksi paha?
...kova fatka on se, että Venäjä on sanonut käyttävänsä ydinaseita, mikäli sen rajojen sisään hyökätään. Kaikki muu on spekulaatiota
Pikkusodasta tuli mieleen: Nikita totesi länteen salakuljetetuissa muistelmissaan Talvisodasta "Menetimme miljoona miestä".Tarpeeksi monta pientä sotaa niin kyllä niistä jo yksi suursota muodostuu. Onhan "100-vuotinen sotakin" vaikka valtaosan ko. sodasta osapuolet makailivat seslongilla rakastajattariensa kanssa ja kaivoivat nöyhtäö navastaan.
Olihan 2. Maailmansodassakin pikkusotia ensin: Saksa - Puola, NL - Suomi ym.
Intian valtameriOlisko ikäänkuin välimeri?
nonii... siinä sitä sitten on projektiaIntian valtameri
Koska ydinsota on aina se loogisin ja rationaalisin ratkaisu. Koko Venäjä ja ydinaseet asiasta ainoa ns. kova fatka on se, että Venäjä on sanonut käyttävänsä ydinaseita, mikäli sen rajojen sisään hyökätään. Kaikki muu on spekulaatiota
Se projekti alkoi tsarinvallan aikana. Silloin kutsumanimi oli "the Big Game". Neuvostoliitto jatkoi Afgojen miehityksellä. Meni persiilleen. Zhiri tasaisin välein hourailee tästä.nonii... siinä sitä sitten on projektia
Missasit selvästi sarkasmin heitossani ydinsodan loogisuudesta ja rationaalisuudesta. Ei se mitään.>> Ja ehdottaisin etta yhta loogisesti ns. 'Venaja' on spekulaatiota! Jos maailman suurimman (alueellisen) valtion tulevaisuus on binaarinen ydinsota, eli YKSITTAINEN KOLIKONHEITTO, kuten olet ehdottanut strategisten ydinaseiden ensikayton osalta, niin mita ihmetta viela kirjoittelet tanne?
Kaikki on jo ohi.
Paitsi etta se ei ole, koska tassa asiassa tulkintasi saattaa olla virheellinen! Noita multi-mega-ton nominal yield -aseita ei kayteta koskaan. Ikina.
Muta olivatko ne hukkainvestointi... hmmm. Siinapa on huomattavasti mielenkiintoisempi kysymys.
Eivat valttamatta lainkaan itse asiassa olleet!
\\ miksi...?
Totta tuokin, en silti epäile, etteikö Venäjän hallinto voisi toteuttaakin tätä uhkausta, mikäli Venäjän kansainvälisesti tunnustetun rajalinjan sisäpuolelle tunkeutuisi Kiinalainen armeijakuntaTässä on kuitenkin pehmeätä se, että Venäjän rajat muuttuvat venäläisten mielissä, ei muiden.
Myös EU:n yhtenäisyys on yllättänyt Kremlin.
Ukrainalaisten taistelu (jossa venäjänkieliset ukrainalaiset osallistuvat raskaalla panoksella fasistiklikin vastaiseen taisteluun) ja kannatuksen puute venäjänkielisissä isoissa kaupungeissa Ukrainassa on yllättänyt Kremlin.
Ensinnäkin jos Venäjä itse päättää olla tulematta kokoukseen, niin kyllä se siinä luopuu myös mistään sanavallasta siellä tehtäviin päätöksiin.
Toiseksi, Venäjä on useaan kertaan todennut, ettei se ole "osapuoli" Donbasin sodassa, joten mitä urputtamista sillä olisi tarkkailijoista suvereenin Ukrainan valtion alueella?
Näin nopeasti (klo 4 yöllä 23h valvomisen jälkeen) ajateltuna tuntuu vähän siltä, että NATO ei Balttian maita mukaan ottaessaan uskonut koskaan joutuvansa oikeasti puolustamaan niitä Venäjän uhkaa vastaan. 2000 luvun alkupuolella, kun Balttian maat liittyivät NATO:oon oli Venäjä ainakin jossain määrin ystävällismielinen maa ja minkäänlainen sota euroopassa oli mahdoton ajatus. Nyt NATO on ikäänkuin "pakotettu" (luonnollisesti kun jäseniä ovat) puolustamaan Balttiaa.
Lisäksi minulla on kutina, että jenkit eivät itse haluaisi olla ne, joiden joukkoja on Balttiassa. Viime vuosina jenkeissä on ollut liikehdintää Monroen opin suuntaan, eli jenkit keskittyisivät omaan pallonpuoliskoonsa, varsinkin tyynellemerelle, ja jättäisivät Euroopan oman puolustuksensa varaan. Aika varmasti jenkit haluaisivat omien joukkojensa sijaan Balttiaan esim. Saksalaisia tai Brittiläisiä joukkoja.
Tällaisena pohdiskeluna muuten; Mikäli NATO olisi tiennyt Venäjän olevan sotilaallinen uhka lähitulevaisuudessa, olisiko se koskaan hyväksynyt Balttiaa mukaan kerhoonsa?
Oma kutinani on, että ei olisi. Toki nyt NATO:n on pelattava niillä korteilla, jotka se on valinnut.
Tällainen late night puoli OT