Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Valmistautuuko Venäjä suursotaan?

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Taitolaji, 31.10.2014.

Tagit:
 1. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  6,725
  Tykkäykset:
  6,570
  Pisteet:
  1,286
  Talous, teknologia ja koulutus muodostavat perustukset puolustuskyvylle ja kaiken keskiössä on ihminen, eli suomalaiset itse ovat tärkein erottava tekijä ja resurssi joka meillä on.
   
  Rajajääkäri ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 2. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,096
  Tykkäykset:
  3,427
  Pisteet:
  636
  Nappi tai edes kaksi nappia ei kyllä tee yhdestäkään maasta suurvaltaa...ei edes Pohjos-Koreasta tai Iranista :D

  En tiedä onko Yhdysvallat ainoa suurvalta, vaikka ainoa supervalta se voi kyllä olla...riippuen vähän mistä vinkkelistä asiaa tarkastelee. Suurvalta-asema kuten myös supervalta-asema rakentuu monista asioista, eikä kukaan ole yksin kukkona tunkiolla.

  USA:n voima rakentuu talouden ja sotilaallisen voiman lisäksi aivan erityisesti liittolaissuhteiden varaan. Ne suhteet ovat USA:n mahdin kulmakivi ja ilman niitä USA voisi olla vain pullisteleva Venäjä, jota pienet pelkäävät ja isot katsovat omituisesti hymyillen.

  USA ei todellakaan voi tehdä ihan mitä haluaa ja ymmärtää sen asian oikein hyvin, vaikka Trumpista ja kumppaneista en ole tällä hetkellä ollenkaan yhtä varma. Tuo on juurikin se asia missä Trump voi saada aikaiseksi jotain sellaista mitä on mahdoton jälkikäteen korjata. Se olisi huono asia USA:n kannalta, muiden kohdalla siinä olisi hyvät ja huonot puolensa riippuen siitä keneltä kysytään.

  Tahtotila on sotimisessa tärkeä juttu ja sitä asiaa ei todellakaan tarvitse lähteä Afganistaniin saakka kyselemään, kuka tahansa suomalainen sotaveteraani osaa kertoa saman asian...on niitä vielä jokunen elossa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2017
  JHartikka tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. Passi

  Passi Majuri

  Liittynyt:
  19.10.2014
  Viestejä:
  1,111
  Tykkäykset:
  1,309
  Pisteet:
  156
  Venäjän vaikutusvaltaan kun summaat itte putinin vaikutusvallan niin eiköhän siitä yhtälöstä jo suurvalta saada. Putini näkyy ja kuuluu miltei joka torpas maailmalla mikäli fobesiin on uskominen. ;)

  Putinilta onnistui kaikki vuonna 2016 – Forbes: Maailman vaikutusvaltaisin ihminen

  – Venäjän presidentti on ulottanut maansa vaikutusvaltaa lähes jokaiseen maailmankolkkaan. Kotimaasta Syyriaan ja Yhdysvaltain presidentinvaaleihin, Putin saa mitä haluaa.
  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000005027687.html
   
 5. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,096
  Tykkäykset:
  3,427
  Pisteet:
  636

  Tuo on juurikin yksi pointti näissä minun kirjoituksissa.

  Putin todellakin näkyy ja kuuluu, eikä se ole puhdasta sattumaa. Tyhjälläkin meluamisella saa paljon aikaan, kun tietää mistä naruista kannattaa milläkin hetkellä vetää ja Putin todellakin tietää. Tuossa asiassa Putin on todellinen nero...kuka tahansa nukkemestari on kateudesta vihreänä :D
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 6. PekkaSavo

  PekkaSavo Eversti

  Liittynyt:
  26.03.2016
  Viestejä:
  1,722
  Tykkäykset:
  3,667
  Pisteet:
  316
  Obama, Merkel ja Brysselin puheenjohtaja ainakin.. Ikävä kyllä...
   
 7. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,612
  Tykkäykset:
  15,573
  Pisteet:
  1,286
  Onhan Kanye West myös mediassa paljon esillä... Puhumattakaan monista muista klovneista. :D
   
 8. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  6,725
  Tykkäykset:
  6,570
  Pisteet:
  1,286
  Putin on vähintään keskivertoa älykkäämpi ja lukiosta lähtien hän on ollut kiinnostunut kaikesta mikä liittyy kansainväliseen politiikkaan.
  Hän ymmärtää paremmin länttä kuin toisinpäin ja taustansa takia pelaa peliä paremmin kuin suurin osa läntisistä johtajista joilla ei ole laajempaa historiallista perspektiiviä.
   
  Camel, PSB 5500, JHartikka ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 9. Ressu70

  Ressu70 Kersantti

  Liittynyt:
  26.10.2016
  Viestejä:
  298
  Tykkäykset:
  211
  Pisteet:
  16
  Samaa mieltä, vielä kun lisätään absoluuttinen tai sitä lähellä oleva valta, joka Putinilla ainakin sivusta seuraten vaikuttaa olevan on soppa valmis. Kuviota mielestäni kuvaavat hyvin Putinin ja Obamaan kohtaamiset, obama kertoo olevansa maailman suurimman sotilasmahdin komentaja ja putin hymyilee vieressä kuin susi... Voit olla, mutta et voi sitä käyttää. Minä voin omaani juuri niin kuin haluan... Ja on asiassa oikeassa, ikävä kyllä.

  Btw. Jos on maailman suurimman armeijan komentaja sitä, ei pitäisi mennä sanomaan ääneen.
   
  PSB 5500, JHartikka ja Talvela tykkäsivät tästä.
 10. Mortti

  Mortti Kapteeni

  Liittynyt:
  25.12.2014
  Viestejä:
  952
  Tykkäykset:
  898
  Pisteet:
  76
  Se Wikipedia-sivu muuten mainitsi lähteekseen "CD-Perussanakirja 1997. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen julkaisuja 94." Ellei tuota joku trolli ole väärentänyt, niin kyseessä on aika pitkälti niin virallinen sanan "suurvalta" määritelmä kuin suomenkielen sanoille nyt yleensä voi olla.


  Ei se nyt ihan noinkaan mene. Jos kakka osuu tarpeeksi hyvin tuulettimeen, sotilaallinen voima jyrää talouden. Maailman historiasta ei löytyne erityisemmin esimerkkejä maista, jotka olisivat kyenneet porskuttamaan rikkaina mutta sotilaallisesti heikkoina. Sen sijaan vähemmän rikkaita mutta sotilaallisesti vahvoja valtioita on ollut vino pino. Toki molempi parempi, kuten esimerkiksi USA:ssa on. Tässä suhteessa on hyvä muistaa sekin, että pääomalla ei ole isänmaata.

  Toki siitä voidaan käydä teoreettista keskustelua, että millä mailla oikeasti on ja minkä verran valtaa, mutta ainakin konkretisoituneen vallankäytön suhteen Venäjällä näyttäisi olevan suurvalta kansainvälisen politiikan näyttämöllä. Hyvänä esimerkkinä Syyrian konfliktin ratkaisu näyttäisi menevän kovin pitkälti Moskovan sapluunan mukaan, vaikka EU ja USA ovat koittaneet esittää vastalauseitaan. Myös EU:ssa on viime aikoina käyty kovin paljon keskustelua siitä, mihin kaikkiin asioihin (esim. poliittinen vaikutus) Venäjä on työntämässä lonkeroitaan. Ellei Venäjällä katsottaisi olevan vaikutusvaltaa, miksi tällaista keskustelua käytäisiin?
   
 11. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,096
  Tykkäykset:
  3,427
  Pisteet:
  636
  Putin sanoo saksalaisen Bild-lehden haastattelussa, että Venäjälle olisi sekä liian kallista että tarpeetonta olla suurvalta. Presidentti kehottaa kuitenkin katsomaan karttaa, jos Venäjää pyritään vähättelemään.

  Putin sanoo, että Venäjä haluaisi palata yhteistyöhön läntisen sotilasliitto Naton kanssa.


  http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/...lle-venaja-ei-pyri-suurvallan-rooliin/5684950

  Olen Putinin kanssa tismalleen samaa mieltä :D

  Venäjä ei ole eikä voi olla todellinen suurvalta, mutta Venäjää ei missään tapauksessa kannata vähätellä.

  Putin onnistui olemaan piikki Obaman lihassa lähinnä Syyriassa, mikä johtui pitkälti Obaman tekemistä virheistä jotka tehtiin jo sodan alkuvaiheessa. Tuo oli USA:n kannalta katsotuna erittäin kiusallinen asia, mutta en usko että Obama yöuniaan tuon takia menetti.

  Ukraina on monimutkaisempi tapaus ja enemmän sisäpoliitinen kuin ulkopoliittinen asia.

  Venäjä ei ole todellinen suurvalta, mutta on onnistunut kasvattamaan vaikutusvaltaansa yllättävän paljon muutamassa vuodessa. Putin pelaa rohkeaa ja härskiä peliä ja on vähän kuin talitintti joka pullistelee ja yrittää näyttää isommalta kuin mitä on ja hyvin tuntuu homma pelittävän....toistaiseksi.

  On hyvä ymmärtää että ne ihan oikeat isot pojat saavat Venäjän polvilleen ilman ensimmäistäkään laukausta tai napinpainallusta ihan hetkessä ja todella helposti. Näin ei ole tapahtunut sillä siihen ei ole ollut yhteistä tahtoa. USA:ta ei kiinnosta ja Saksa ei halua, kun muut rummuttevat pöytää ja odottelevat shampanja ja teetarjoilua, jonka pitäisi alkaa ihan näillä hetkillä....kaviaaria ei ole tarjolla mutta ilmankin pärjää.

  Tuollaisella pullistelulla on aina oma hintansa ja voi hyvinkin olla että vielä joskus pää jää vetäjän käteen, mutta Putin tuntuu olevan pelimiehiä ja se ei pelaa joka pelkää.

  Sotilaallisessakaan mielessä Venäjä ei ole ollenkaan niin vahva kuin miltä paperilla näyttää. Venäjän armeija on äärimmäisen tehoton ja äärimmäisen korruptoitunut, missä vasen käsi ei tiedä mitä oikea on tekemässä. Se on sellainen vanha Lada joka lähtee käyntiin, jos luoja suo ja tuulet ovat otolliset.

  Venäjä kykenee erikoisjoukkojensa ja erilaisten kriminaaliryhmittymien avulla uhkaamaan pieniä tai muuten heikkoja rajanaapureitaan, mutta siinä kaikki. Olkoonkin että Venäjä on tuossakin pelissä äärimmäisen ovela ja hämmästyttävän taitava.

  Ydinaseet toki antavat Venäjälle neuvotteluvaraa ja kun siihen lisätään Putinin arvaamattomuus, niin tuo yhtälö antaa kyllä Venäjälle painoarvoa tiettyyn pisteeseen saakka.

  Mutta suurvalta se ei ole, jos isoilta pojilta kysytään.
   
  Hanski, PSB 5500, JHartikka ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 12. Bellum

  Bellum Luutnantti

  Liittynyt:
  15.07.2010
  Viestejä:
  386
  Tykkäykset:
  198
  Pisteet:
  36
  Kaira, ITHPOG, Laamanator ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,612
  Tykkäykset:
  15,573
  Pisteet:
  1,286
  Aina pitää olla samaa mieltä Otto von Bismarckin kanssa joka sanoi: "Venäjä ei koskaan ole niin vahva tai heikko, miltä se näyttää."
   
  Coffee Man, ITHPOG, PSB 5500 ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 14. Mainos 15. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  6,725
  Tykkäykset:
  6,570
  Pisteet:
  1,286
  Arvasin että Putin ei ikinä sanoisi noin, supervalta statusta kenellekään hän on vastustanut koko ajan, hän ajaa sitä moninapaisuutta Kiinan kanssa.
   
 16. Sensei142

  Sensei142 Korpraali

  Liittynyt:
  04.11.2016
  Viestejä:
  19
  Tykkäykset:
  41
  Pisteet:
  1
  JHartikka, PSB 5500 ja Talvela tykkäsivät tästä.
 17. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  5,630
  Tykkäykset:
  6,904
  Pisteet:
  1,286
  Jatkoksi vielä kenraalimajurin ohjeet lomalaisille. Muistakaa, että rattijuoppous tuhoaa sotilasuria.

   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 18. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,463
  Tykkäykset:
  2,657
  Pisteet:
  156
  Viimeksi muokattu: 12.01.2017
 19. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  6,725
  Tykkäykset:
  6,570
  Pisteet:
  1,286
  Huumet mainittu, tuo on se ammattiarmeijan heikkous, paljon enemmän ainesta jotka sekaisin joka välissä ja perään joutuu katsomaan vaikka ikää enemmän kuin meidän varusmiehillä.
   
  JHartikka ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 20. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  6,725
  Tykkäykset:
  6,570
  Pisteet:
  1,286

  Itse olen tätä täällä mainostanut hyökkäysryhmityksenä, jos jotkut heidän etukäteen määrittelemät kriteerit täyttyvät he aloittavat omasta mielestään ennaltaehkäisevän operaation.
  Ongelma on että me emme voi tietää vaikka nuo kriteerit olisivat heillä jo täyttyneet.
   
  PSB 5500 ja Sensei142 tykkäsivät tästä.
 21. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,612
  Tykkäykset:
  15,573
  Pisteet:
  1,286
  Nenialas Idook tykkäsi tästä.
 22. Sensei142

  Sensei142 Korpraali

  Liittynyt:
  04.11.2016
  Viestejä:
  19
  Tykkäykset:
  41
  Pisteet:
  1
   
  PSB 5500 ja Talvela tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu