Valmistautuuko Venäjä suursotaan?

Tämä hyökkäysväite on kuitenkin keskeinen argumetti trolleilla ja myös hyväuskoisten Moskovan mantraa toistavien hölmöjen vastustettaessaSuomen NATO-jäsenyyttä.
Sikäli kun Venäjä haluaa käyttää tilannekuvaa omassa propagandassaan ja erityisesti sisäisessä viestinnässään, niin toki toimii, että kerrotaan naapurimaissa olevien Naton joukkojen olevan uhkaavassa valmiudessa (lue hyökkäysuhka).
Vaikka Naton joukot todellisuudessa ovatkin puolustusasemissa, niin venäläiselle riittää kun viestinnässä jättää sen "puolustus"-sanan pois ja .... hupsista ... asia näyttääkin päinvastaiselta.
Maailmassa asiat ovat puoliksi sitä miltä ne näyttävät ja tämän mediapelin osaa naapurikin.
 
Koska Venäjällä eliitin ja Kremlin välinen viestintä ja ilmeisesti välitkin on nyt tuhottu, ei Putinille jää mitään muuta keinoa kuin kiristää diktatuuria. Miljardöörien ulosmittauksilla saadaan kassavajetta vähän paikattua.
Muita keinoja on sota ja kaaoksen luominen, niin että yhtenäinen pakoterintama sortuu. Venäjä tarvitsee kauppaa. On epäselvää pelastaisiko edes pakotteiden loppuminen mitään. Tilanne jossa yritykset investoivat Valiota ja S-ryhmää myöten on kaukana.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/solovei_professori_putin-67125
 
Venäjän varustautuminen huolettaa. Kyky kasvaa mutta aikeista ei tiedetä.

http://www.politico.eu/article/nato...-officer-russia-threat-growing-on-all-fronts/

No, täytyy olla valmiina.
19425423_1466463843411279_6256741746441453568_n.jpg

Kuva imgrum
 
Viimeksi muokattu:
Juu on hieno, voisi joku keksiä jonkun nasevan lauseen ja tehdä siitä motivaatiokuva.
Isänmaa, ollos huoleton. Poikas valveil on!
 
Kyllä olisi hieman huonot housussa jos olisi tehty rauhanomaisena eleenä yksipuolinen aseistariisunta, kuten mm. Vihreiden hatarampi siipi on ehdottanut. (on niitä sentään vähän järkevämpiäkin)
 
Ilmeisesti on juhannuksen jälkeistä kesäväsymystä ilmassa, kun ei oikein jaksa innostua nyt mistään aiheesta eikä viestiketjusta. Ehkäpä kohta alkava loma vähän piristäisi...

Länsirintamalta (Yhdysvallat) ei mitään uutta. Sama wanha asetelma vaan jatkuu ja jatkuu. Ensiksi Trump puolen vuoden ajan kategorisesti kielsi Venäjän vehkeilleen USA:n vaaleissa, ja nyt - täysin Trumppimaisen loogisesti - syyttää siitä asiasta Obamaa ja demokraatteja. Jep, jep.

Suomessa hallitus on taas vaihteeksi kaatumassa. Tällä kertaa Kokoomuksen ja Keskustan kyräilyyn maakunta- ja sote-uudistusten tiimoilta. Ja mitä tulee Perussuomalaisiin ja Siniseen tulevaisuuteen, niin tuo heiluriliike sisään ja ulos tulee todennäköisesti jatkumaan vielä pitkän aikaa. Ennättää se Kikekin vaihtamaan puolta vielä moneen kertaan.

Ranskassa Macronille tuli iso jytky, ja nyt on eurofiileillä kunnon esikuva ja mannekiini, jota seurata. Briteissä taas pakka on totaalisen sekaisin, kuten asiaan kuuluukin. Annettiin reilu miljardi rahaa DUPille, jotta tukisivat Mayn vähemmistöhallitusta. Mahtaa siellä Guinness virrata jonkin aikaa. Jep, jep.

Mutta entäpä sitten tuo Venäjä. Kuulemma 20 uutta yhtymää täytyy länsirajalle tuoda, kun Nato niin kovasti uhittelee ja Barbarossa 2.0:aa suunnittelee. Se on jännä juttu, että neljän pataljoonan takia täytyy venäläisten monta armeijaa keskittää. Ja sopivasti syksyn (ja Zapadin) lähestyessä donbassin kapinalliset taas löytävät kaivoskuiluistaan uusimpia venäläistankkeja, jotka otettu vasta tänä vuonna käyttöön. On siellä itä-ukrainassa kyllä tosi jänniä kaivoksia. Ja Valko-Venäläisille halutaan tyrkytt... anteeksi, myydä, Iskender-kebabeja, jotta saataisiin taas uutta kaariviivaa piirrettyä karttaan.

Rahathan venäläisillä alkaa olemaan lopussa, ja sanaton yhteiskuntasopimus Putinin ja oligarkkien välillä karilla. Se kuinka tuosta jatketaan, on arvoitus. Ruvetaanko oikeasti sotimaan, vai pyritäänkö vain provosoimaan Natoa, jolloin voidaan taas omalle kansalle selitellä piiritettyä linnaketta. Jos lähtevät avoimeen sotaan esim. Ukrainaa vastaan, niin se täytyy tehdä niin räväkästi, että siinä ei länsi ennätä asioihin puuttumaan. Puhuttaneen max. kahdesta viikossa, jonka aikana Kiova täytyy saada vallattua ja Janukovits takaisin valtaan. Sitten ovat sormet ristissä, ja toivovat, että länsi jotenkin unohtaisi koko tapaus Ukrainan ja palattaisiin normaaliin päiväjärjestykseen.

Noh, jotain tulee tämän vuoden aikana tapahtumaan. Ukrainan tilanne on kestänyt nyt yli kolme vuotta. Toista kolmea vuotta ainakaan Venäjä ei enää kestä. Minkä peliliikkeen tulevat hätäpäissään viime hetkellä tekemään, sitä en osaa ennustaa. Pahaa kyllä pelkään.
 
Kovasti paljon pitää ymmärtää ärsytettyä..:confused:

Analyysi: Ärsytetty Venäjä on alkanut ärhennellä vaarallisesti ilmassa

Venäjän silmissä Ruotsikin veljeilee liikaa Yhdysvaltain ja sotilasliitto Naton kanssa.

Itämerellä sotilasliikenne on vilkastunut niin, että hävittäjät tuntuvat kohtaavan toisiaan tämän tästä.

Sotilasliitto Nato panostaa nyt myös Itämeren puolustukseen, kun painopiste on pitkään ollut kansainvälisessä kriisinhallinnassa.

Itämerellä lentelee Yhdysvaltain ja muiden Nato-maiden sotilaskoneita. Venäjä ei tästä pidä, se haluaa säilyttää kontrollin Itämerellä ja laittaa omia koneitaan ilmaan.

Ruotsin veljeily Naton ja varsinkin Yhdysvaltojen kanssa saattaa sekin ärsyttää Venäjää. Toisin kuin Suomessa Ruotsissa puhutaan avoimesti Venäjän uhasta ja välit ovat jäykät.

Itämeren jännitteet ovat kasvaneet sen jälkeen, kun Venäjä valtasi Krimin niemimaan Ukrainalta. Teko sai länsimaat arvioimaan, ettei Venäjä kehitykään rauhaa rakastavan demokratian suuntaan.

Ruotsi käänsi Ukrainan konfliktin seurauksena koko puolustuspolitiikkansa suunnan alasajosta varusteluun. Gotlantiin palautettiin pysyvä sotajoukko. Yleinen asevelvollisuus tuli keväällä takaisin ja kutsunnat ovat käynnissä.

Koko ajan paisuvat sotaharjoitukset ovat nekin Venäjän silmätikkuna. Syyskuussa Ruotsissa pidetään suurin sotaharjoitus kahteenkymmeneen vuoteen. Harjoituksiin osallistuu Nato-maita kuten Yhdysvallat, Ranska, Norja, Tanska, Viro ja Liettua. Myös Suomi on mukana.

Joukot harjoittelevat muun muassa Tukholman lähellä ja strategisesti tärkeällä Gotlannin saarella. Aurora-harjoituksesta on puhuttu paljon ja viime viikolla amerikkalaiskenraali kävi katsastamassa Gotlannin harjoitusmaaperän. Tarkoitus on harjoitella varsinkin hyökkäykseen vastaamista.

Venäjällä on tosin samaan aikaan suuri Zapad-sotaharjoitus.

Viime viikon maanantaina venäläinen sotakone oli kahdesti vaarallisen lähellä toista sotakonetta Kaliningradin edustalla kansainvälisessä ilmatilassa. Amerikkalaiskoneesta oli kuvattu, kuinka välimatka sen ja venäläiskoneen välillä oli pahimmillaan mitättömät puolitoista metriä.

Tänään tiistaina Dagens Nyheter -lehti kertoi venäläisen sotakoneen tulleen niin lähelle ruotsalaista signaalitiedustelukonetta, että koneen oli käännyttävä takaisin Ruotsiin.

Puolustusasiantuntija Stefan Ring sanoi Ruotsin television haastattelussa, että voidaan puhua provosoinnista, jos sotakone tulee 50 metriä lähemmäs toista konetta.

Ruotsalaisen ja venäläiskoneen välillä oli vastaavanlainen kohtaaminen 2014. Tuolloin koneiden väliin jäi ilmaa 10–15 metriä, mutta ruotsalaiskone jatkoi vielä matkaansa.

Normaalia toimintaa ovat tarpeeksi etäällä pysyvät tarkastuslennot, joissa katsellaan esimerkiksi tulijan konetyyppiä ja aseistusta. Sellaisia kohtaamisia on usein.

Monien ruotsalaisten puolustusasiantuntijoidenmukaan tilanne Itämerellä kiristyy jatkuvasti. Sotilaallisena uhkaa ei kuitenkaan pidetä. Ennemminkin voi sattua onnettomuus tai virhearviointi, joka kiristää tilannetta entisestään.

Asiantuntija Stefan Ring arvioi, että agressiivinen Venäjä voi ajaa Ruotsin Naton syliin, jos ruotsalaiset alkavat arvioida, että Natossa olisi turvallisempaa.

Vielä tästä ei ole merkkejä, sillä Naton kannatus on Ruotsissa heikentynyt. Göteborgin yliopiston SOM-instituutin tuoreessa tutkimuksessa Naton kannattajia oli 33 prosenttia, kun heitä edellisvuonna oli 38 prosenttia. Suurin osa ei kuitenkaan ota kantaan Naton puolesta tai vastaan.

Kansalaisetkin ovat huolissaan Venäjän kehityksestä, mutta sotaa ei Ruotsissa pelätä. Vakava huolenkanto on ulkoistettu puolusvoimille, sillä puolustusvoimien varustelu saa kansan selkeän enemmistön tuen.
https://yle.fi/uutiset/3-9692201
 

Johtunee varmaan koulutushaarastani, mutta meikäläisen silmään tuossa kuvassa on ihan kaikki väärin. Korkealla paikalla, joka suuntaan siluettina, mikä tuo tuollainen aseenkantotapa oikein on, sysäri kiinni piipussa, jne, jne. Itse olisin havu perseessä ja kyrpä otsassa kyttäämässä tuolla jontkassa etuoikealla...
 
Kovasti paljon pitää ymmärtää ärsytettyä..:confused:

Sotilasliitto Nato panostaa nyt myös Itämeren puolustukseen, kun painopiste on pitkään ollut kansainvälisessä kriisinhallinnassa.
Itämerellä lentelee Yhdysvaltain ja muiden Nato-maiden sotilaskoneita. Venäjä ei tästä pidä, se haluaa säilyttää kontrollin Itämerellä ja laittaa omia koneitaan ilmaan.

Tarpeeksi fiksu lehtimies saattaisi löytää syitä NATO:n panostuksille.

Kerrottakoon että juuri siinä Itämeren rannalla sattuu sijaitsemaan neljä uutta NATO:n jäsenmaata. Itsenäisiä ja kansainvälisesti tunnustettuja valtioita. Eiköhän heillä ole oma oikeutensa ylläpitää uskottavaa sotilaallista puolustustaan. Samalla tavalla kuin myös Tanska, Saksa, Ruotsi ja Suomikin..

Sinällään itse Itämereltä on vielä melkoisesti matkaa Venäjälle. Heille kuuluu vain pieni kaistale Suomenlahden pohjukassa ja Kaliningradin erillinen alue. Kaikki muu osa Itämeren rannikkoa on muiden valtioiden aluetta. Eikä yksikään rantavaltioista ole koskaan/millään tavoin asettanut kyseenalaiseksi venäläisten oikeutta hyödyntää Itämerta merenkulun väylänä tai kansainvälisen ilmatilan osalta.

Siksipä voisi kuvitella että medialla olisi paljon enemmän syytä ihmetellä miksi venäläiset pyrkivät häiriköimään Itämeren ilmatilassa sekä rantavaltioiden edustalla?
 
Back
Top