Valmistautuuko Venäjä suursotaan?

Venäjän ja lännen välit on huonolla tolalla. Putinin voitettua vaalit alkaa taas tapahtumaan vaikka mitä.

”Sotilaallinen eskalaatio mahdollinen” – Venäjä-tuntijan mukaan idän ja lännen suhde on hyytävä”

”Yhdysvallat on toistaiseksi tyytynyt vastaamaan Venäjän toimiin pakotepolitiikalla ja yksittäisillä pikaratkaisuilla, kuten hyväksymällä käynnistämällä asetoimitukset Ukrainaan. Tämä ei Boulèguen mielestä enää riitä. USA tarvitsee hänen mukaansa nyt Venäjä-strategian, jolla se kykenee vastaamaan tehokkaasti Kremlin muodostamaan uhkaan”

https://www.verkkouutiset.fi/sotila...ukaan-kuluva-idan-ja-lannen-suhde-on-hyytava/

Juuri näin Venäjä toimii.

Venäjän johto on valmis yhteistyöhön vain silloin, jos länsi on valmis tunnustamaan ehdoitta Venäjän ”legitiimit turvallisuusintressit” sekä eurooppalaisessa naapurustossaan että muualla maailmassa. Samaa legitiimien turvallisuusintressien käsitettä Neuvostoliitto käytti perustellessaan aluevaatimuksiaan ja poliittisia vaikuttamispyrkimyksiään toisen maailmansodan kynnyksellä ja kylmän sodan vuosikymmeninä.

Venäjä on myös valmis sotilaallisiin toimiin näiden itse itselleen luomiensa "legitiimien turvallisuusintressien" varmistamiseksi. Se hakee eskalaation rajoja ja testaa lännen reaktioita.

Meidän pitää ymmärtää, että on aivan samantekevää, onko se moraalisesti tai kansainvälisoikeudellisesti oikein tai väärin. On varauduttava ihan kaikkeen.
 
Meidän pitää ymmärtää, että on aivan samantekevää, onko se moraalisesti tai kansainvälisoikeudellisesti oikein tai väärin. On varauduttava ihan kaikkeen.

 
Venäjän ja lännen välit on huonolla tolalla. Putinin voitettua vaalit alkaa taas tapahtumaan vaikka mitä.

”Sotilaallinen eskalaatio mahdollinen” – Venäjä-tuntijan mukaan idän ja lännen suhde on hyytävä”

”Yhdysvallat on toistaiseksi tyytynyt vastaamaan Venäjän toimiin pakotepolitiikalla ja yksittäisillä pikaratkaisuilla, kuten hyväksymällä käynnistämällä asetoimitukset Ukrainaan. Tämä ei Boulèguen mielestä enää riitä. USA tarvitsee hänen mukaansa nyt Venäjä-strategian, jolla se kykenee vastaamaan tehokkaasti Kremlin muodostamaan uhkaan”

https://www.verkkouutiset.fi/sotila...ukaan-kuluva-idan-ja-lannen-suhde-on-hyytava/

Näinhän asiat ovat..mutta koko ajan on kysymys ainoastaan Venäjän sisäisestä vallankäytöstä.. Putin'in hallinnon on väistämättä luotava yhä uudelleen kaikenlaisia vastakohtaisuuksia, konflikteja jne. Niillä kaikilla on sama tarkoitua - oikeuttaa Putinin hallinnon toimenpiteet Venäjällä ja osoittaa kaikkiin mahdollisiin tapahtumiin ja asioihin syyllisiksi länsimaat yksin tai yhdessä, NATO ja/tai EU:n toimenpiteet.

Kaikesta löydetään haluttaessa loukkaus Venäjän etuja kohtaan..
- on lapsikiistaa jossa vain ja ainoasta venäläisten vanhempien lapsiin kohdistuu huostaanottoja
- laivoja pysäytellään takavarikoidaan jos esim. Suomessa puututaan venäläisten tekemiin rikkomuksiin/rikoksiin..
- doping-kiistat jne.
- painostetaan oikeusviranomaisia valheellisilla/väärillä perusteilla, esim. oppositio-poliitikkolle tekaistaan rikossyyte ja pyydetään luovuttamaan jne.
- palkataan sopivia suomalaisia kertomaan ja "paljastamaan" Suomen viranomaisten väitettyjä Venäjän vastaisia tekoja jne.
- kuten täälläkin aika usein havaitaan kohdistuu organisoitua trollausta erilaisiin mediavälineisiin..ja vakavampaakin hakkerointia
Venäjän hallinto toteuttaa kaikkea tällaista, sinällään aivan naurettavalla tasolla tehtyä propagandaa jolla kuitenkin vaikutetaan kaikkien Venäjällä sallittujen mediavälineiden kautta kansalaisten mielikuviin. Kansalaisilla ei ole pääsyä muihin kuin Putinin hallitsemiin mediakanaviin.

Tämän lisäksi tulee jatkossa yhä vakavampia loukkauksia erityisesti kohdistuen vapaaseen lehdistöön, tiedonvälitykseen. Venäläisten soluttautumista ulkomaisiin organisaatioihin. Tai kohdistettua väkivaltaa Venäjän oppositioon jopa ulkomailla tehtyjä salamurhia myöten.. Viime kädessä aseellisiin hyökkäyksiin naapurivaltiota kohtaan. Järjestelyjä tullaan tekemään myös sisäisten tasavaltojen organisaatioihin, hallinnotoon jne.

Presidentinvaalien jälkeen myös vaalikarjalle/tavallisille kansalaisille on tiedossa kaikenlaista mielenkiintoista. Osittain ennustettaviakin muutoksia joilla esimerkiksi rajoitetaan tavallisten venäläisten arkista elämää ja luonnollisesti syyllisinä kansalaisvapauksien rajoituksiin esitetään länsimaat.. Otetaanpa esimerkkejä..
- Venäjän sisäistä liikennettä ja kansalaisten matkustusta tullaan kontrollimaan aikaisempaa tarkemmin.
- matkustamista ulkomaille tullaan varmasti rajoittamaan entisestään.
- ymmärrettävästi "kansalaisille on vaarallista" päästä näkemään länsimaiden yhteiskuntaa ja järjestelmää sekä kertomaan niistä Venäjällä
- muutenkin rajavalvontaa tiukennetaan..
- yhteiskunnan eliitillä (Putinin tukijoilla, puolueen jäsenillä jne.) säilyy toki oikeudet matkustelemiseen jne.
- ulkomaalaisten pääsyä vapaasti erilaisiin kohteisiin (maaseutukaupunkeihin jne.) tullaan rajoittamaan jne.
- nettikauppaan sekä mahdollisuuteen tilata tuotteita tai muuta tavaraa ulkomailta tullaan puuttumaan..

Näitä voisi kirjoitella tänne vaikka kuinka paljon. Venäjällä palataan asteittain samanlaiseen eristäytymiseen kuin Neuvostoliiton aikoina. Täytyy muistuttaa tässäkin ettei sitä Putin'in 400.000 miehen sisäisen turvallisuuden kaartia ole perustettu pelkästää huvin vuoksi...sille on aivan varmasti tiedossa omat tärkeät tehtävänsä.
 
yhteiskunnan eliitillä (Putinin tukijoilla, puolueen jäsenillä jne.) säilyy toki oikeudet matkustelemiseen jne.
Heille säilyy kaikki menetykset, se on jo nähtyy. Jos joku putinin "lompakko"-oligharhi menettää jotain pakotteiden tai paljastuneen rikoksen(rahan pesun) takia, obstchak korvaa heille budjetista. Näin on jo tehtyy Rottenbergille. Nyt on luvassa (toivottavasti) laajat omaisuuden arestit. Moni parhaillaan yrittää pelastaa edes osan sitä, mutta jatkossa tämä säkki menetettyään omat huvilat ja villat Lännessä, mahoituu Sotšiin, Gelendzhikiin.. - heille rannikkoa riittää. Rahvalta, eli siltä patriottiselta bydlolta, joka karjuu ja laulaa nyt jo taperoikäisenä miten ne ottaa Alaskan ja tappaa kaikki fasistit, joita Lännessä pilvin pimein ja vapauttaa "meidän ihmiset", suojataan palatsit 20 metrisilla muureilla, ja elää samalla tavalla kuten ennekin, kultaisineen vessapöntöineen.
140 miljoonan suuruinen kansa on heille aivan liika, luulen että tappavat nälkään vähintäin puolet "budjettia rasittavia" "turhia ihmisiä". Heille riittää vallan mainiosti 50 miljoona palvelemaan heitä.
 
Venäjä on myös valmis sotilaallisiin toimiin näiden itse itselleen luomiensa "legitiimien turvallisuusintressien" varmistamiseksi. Se hakee eskalaation rajoja ja testaa lännen reaktioita.
Venäjä on kokeillut rajojaan koko historiansa ajan , tässä tätyy muistaa ettei Venäjä ole Euroopalainen ja eikä varsinkaan länsimaalainen arvoiltaan tai asenteiltaan vaikka sitä on yritetty "eurooppalaistaa" vaan kyse on Aasialaisesta valtiosta niin toiminnaltaan kuin asenteiltaan.

Venäjä on aina yllättänyt lännen ja sen johtajat, joku voisi sanoa koska ne ovat niin naiveja, tämäkin on osittain totta mutta osalla ihmisistä lännessa on viehtymystä Venäjään.

Tsaarin aikana oli muotia Ranskassa ja Saksassa olla tavalla tai toisella Venäjän ystävä ja tämä palkitiin mahdollisuudella perustaa liikeyrityksiä Venäjälle ja tämä mahdollisti nopeankin rikastumisen.

Lännen vasemmisto ja vihreä liike on yhä jonkinlasessa riippuvaisuussuhteessa Venäjään ainakin henkisesti.

Liikemiehet haistovat rahan heti Neuvostoliiton kaaduttua ja käyttivät tilaisuutta hyväkseen mutta rosvoretki epäonnistui, mutta toisaalta ei Venäjäkään osannut käyttää tilaisuutta hyväkseen kuten Baltian maat ja osa Itä-Euroopan maista teki jotka onnistuivat ponnistamaan itsensä lähes lännen tasolle ja Venäjä rämpii edelleen raakaaineiden tuottajana ja ainoa teollisuus joka toimii on aseteollisuus muutoin kyse on kehitysmaasta.

Toisen Mailmansodan jälkeen Neuvostoliitto ja kommunistit nähtiin yleisessä mielipiteessä yhä liittolaisina vaikka Neuvostoliitto lähetti tuhatmäärin agenttejaan länteen vakoilemaan ja kommunistit onnituivat saamaan merkittäviä tehtäviä lännessä ja Yhdysvalloissa
Yhdysvalloissa tuo Neuvostoliiton onnistunut vyörytys päättyi Senaattori Joseph McCarthy Anti Amerikkalaisen komitean tutkimuksiin ja laajoihin erottamisiin.

Uudelleen tuo Venäjän vyörytys alkoi Presidentti Putinin tullessa valtaan, hälytyskellojen olisi pitänyt soida jo silloin kun Venäjä aloitti asevoimiensa uudistamisen ja julisti uuden sotilaallisen doktriininsa mutta länsi nukkui ruususen unta, vielä silloinkaan kun Venäjä hyökkäsi Georgiaan suljettiin silmät tosiasioilta, hyökkäys Ukrainaan sai osan jo ymmärtämään että Venäjä ei ole ystävä.

Heikot lännen johtajat ovat Venäjän uuden nousun mahdollistaneet kun ajoivat puolustuksen alas sillä armeijan uudelleen rakentaminen vie parikymmentä vuotta ja sen etumatkan nämä lännen johtajat ovat Venäjälle antaneet.

Yhdysvallat on tällä hetkellä ainoa maa joka pystyy vastaaman Venäjän uhkaan, muut ovat enemmän tai vähemmän kuohineet itsensä, sillä ruuna ei ole ori ja Venäjä ei usko kuin voimaa, Länsi Euroopalla ei sitä ole, eikä näköpiirissäkään ole poliittista tahtoa jolla Eurooppa aloittaisi puolustuksen uudelleen rakentamisen. mitä tästä seuraa sen aika näyttää.
 
Täytyy nyt sen verran huomauttaa ettei Venäjän merkitystä kannata suurennella.. Se on täysin lilliputti Eurooppaan verrattuna. Ennen kaikkea taloudeltaan mutta myös sotilaallisesti. Venäjä ei kykene uhkaamaan Eurooppaa millään tavoin. Ei kaupallisesti, ei sotilaallisesti eikä mitenkään muutenkaan.

Pienessä viiden miljoonan asukkaan Suomessa luonnollisesti pelätään ja toki siihen on aihetta. Syyt on täällä käyty läpi moneen kertaan. Saman voi sanoa vaikka Valko-Venäjän osalta. Venäjän painostus tulee siellä lisääntymään. Ukraina on taas oma tapauksensa..

Mutta, esimerkiksi Viron ei tarvitse pelätä Venäjää millään tasolla. Toki heilläkin on omat vaikeutensa maassa asuvien venäläisten osalta mutta sotilaallisesti Viro on turvannut koskemattomuutensa NATO:n jäsenyydellä. Viron talouselämä on myös vahvasti integroitunut Eurooppaan (EU-jäsenyys jne.) Sama koskee toki muitakin Itä-Eurooppalaisia, entisiä Neuvostoliiton alusmaita. NATO:n ja EU:n jäsenyys yhdistää vaikka joissain näissä maista on poliittisia jäänteitä kommunistikaudelta.

Venäjällä on samat hallinnolliset ongelmat kuin kaikissa diktatuurimaissa. Aivan samat kuin olivat jo tsaarin ja kommunistivallan aikana. Putin on omien tukijoidensa kanssa palauttanut Venäjälle käytännössä samanlaisen hallinnon kuin kommunistien johtamassa Neuvostoliitossa. Samalla Venäjällä ollaan kovaa vauhtia palaamassa muutenkin vastaaviin suljetun yhteiskunnan oloihin kuin kommunistihallinnon aikana.

Kannattaa muistaa se että Suomessa ajatellaan Venäjästä huomattavasti erilaisella tavalla kuin muualla Euroopassa. Tähän on luonnolliset syynsä. Meillä on oma 200-vuotinen historiamme Venäjän autonomisena osana ja naapurina. Lisäksi viimeisen satavuotisen itsenäisyyden aikana muodostunut kumppanuutemme (UKK/Paasikivi-linja, YYA jne.) Neuvostoliiton/Venäjän kanssa.

Venäjällä on aina ollut suuri merkitys Suomelle, olipa siellä vallassa tsaari, kommunistit tai Putin silovikkeineen. Meillä on opittu (kun on muutamaan kertaan kovalla kädellä opetettu) ottamaan huomioon Venäjän mielipiteet myös omassa politiikassamme. Tämä koskee sekä poliitikkoja että tavallisia kansalaisia. Eikä meillä näytä olevan edes poliittista halua muutoksiin tässä suhteessa.

Mutta kuten sanottu..Venäjä ei ole mahtitekijä Euroopassa eikä se sellaiseksi tule. Mutta pienelle ja liittoutumattomalle Suomelle itäinen rajanaapurimme on kaikissa oloissa suurvalta.
 
Täytyy nyt sen verran huomauttaa ettei Venäjän merkitystä kannata suurennella.. Se on täysin lilliputti Eurooppaan verrattuna. Ennen kaikkea taloudeltaan mutta myös sotilaallisesti. Venäjä ei kykene uhkaamaan Eurooppaa millään tavoin. Ei kaupallisesti, ei sotilaallisesti eikä mitenkään muutenkaan.

Pienessä viiden miljoonan asukkaan Suomessa luonnollisesti pelätään ja toki siihen on aihetta. Syyt on täällä käyty läpi moneen kertaan. Saman voi sanoa vaikka Valko-Venäjän osalta. Venäjän painostus tulee siellä lisääntymään. Ukraina on taas oma tapauksensa..

Mutta, esimerkiksi Viron ei tarvitse pelätä Venäjää millään tasolla. Toki heilläkin on omat vaikeutensa maassa asuvien venäläisten osalta mutta sotilaallisesti Viro on turvannut koskemattomuutensa NATO:n jäsenyydellä. Viron talouselämä on myös vahvasti integroitunut Eurooppaan (EU-jäsenyys jne.) Sama koskee toki muitakin Itä-Eurooppalaisia, entisiä Neuvostoliiton alusmaita. NATO:n ja EU:n jäsenyys yhdistää vaikka joissain näissä maista on poliittisia jäänteitä kommunistikaudelta.

Venäjällä on samat hallinnolliset ongelmat kuin kaikissa diktatuurimaissa. Aivan samat kuin olivat jo tsaarin ja kommunistivallan aikana. Putin on omien tukijoidensa kanssa palauttanut Venäjälle käytännössä samanlaisen hallinnon kuin kommunistien johtamassa Neuvostoliitossa. Samalla Venäjällä ollaan kovaa vauhtia palaamassa muutenkin vastaaviin suljetun yhteiskunnan oloihin kuin kommunistihallinnon aikana.

Kannattaa muistaa se että Suomessa ajatellaan Venäjästä huomattavasti erilaisella tavalla kuin muualla Euroopassa. Tähän on luonnolliset syynsä. Meillä on oma 200-vuotinen historiamme Venäjän autonomisena osana ja naapurina. Lisäksi viimeisen satavuotisen itsenäisyyden aikana muodostunut kumppanuutemme (UKK/Paasikivi-linja, YYA jne.) Neuvostoliiton/Venäjän kanssa.

Venäjällä on aina ollut suuri merkitys Suomelle, olipa siellä vallassa tsaari, kommunistit tai Putin silovikkeineen. Meillä on opittu (kun on muutamaan kertaan kovalla kädellä opetettu) ottamaan huomioon Venäjän mielipiteet myös omassa politiikassamme. Tämä koskee sekä poliitikkoja että tavallisia kansalaisia. Eikä meillä näytä olevan edes poliittista halua muutoksiin tässä suhteessa.

Mutta kuten sanottu..Venäjä ei ole mahtitekijä Euroopassa eikä se sellaiseksi tule. Mutta pienelle ja liittoutumattomalle Suomelle itäinen rajanaapurimme on kaikissa oloissa suurvalta.

Totta joka sana.
Se varaus täytyy kuitenkin historian opetuksena pitää mielessä että esimerkiksi 1940 Saksan sotilaallisen voiman ei olisi oikein mitenkään laskien pitänyt riittää Ranskan armeijan lyömiseen, eikä varsinkaan jos sen tukena on Britannian asevoimat.
Saksalaiset kuitenkin keksivät keinot...
Toki asia on nykypäivänä niinkin että Venäjä on tainnut ainoan, mahdollisesti toimivan keinonsa paljastaa ja lännessä on siihen reagoitu.
Toisin kuin 40-luvulla, jolloin Wehrmacht niinikään paljasti korttinsa 1939, siitä ei silloin otettu opiksi muualla lännessä - koska luotettiin omiin kykyihin ja vähäteltiin vastustajaa.

Vaaran paikka nykytilanteessakin piilee siitä, että tiedetään Venäjän heikkous ja erehdytään vähättelemään sitä.
No, näyttäisi siltä ettei niin ole tällä kertaa kuitenkaan tehty.
 
Täysin siitä riippumatta mikä on Venäjän kyky Euroopan laajuudessa, on sen kyky Suomelle aivan riittävä. Missään tapauksessa täällä ei pidä vähätellä Venäjän aseellista kykyä.
Minua asia pelotta ja aina sen myönnänkin. Samasta syystä kannatan Suomen omaa varustautumista mahdollisimman korkeaan kynnykseen.
Rauhaahan tässä vaan tavoitellaan, ei sen enempää.

.
 
Putinin ego ja mielenterveys määrittää kansojen kohtaloita. Jos nyt alkaa Putinin viimeinen kausi ja huhut kertoivat että mies oli jo väsynyt ja empivä,niin millaisen perinnön taustavoimat tai Putin itse haluaa jättää? Sekoileeko,nostaako panoksia vai varmisteleeko pakoansa eläkkeelle.
Tärkein syy taustavoimille on tietenkin raha. Vielä joitakin vuosia saa lypsää ja rikastua. Idealisteille ja Nationalisteille on ratkaisun vuodet. Tilanne pitää ratkaista jotenkin.
Kaikkein parasta olisi, että rahat ja omaisuus sekä syytesuoja saadaan varmistettua ja sitten liennytetään ja valitaan uutta johtajaa.
Kaikki vastakkainasettelu ja uhkien luominen on vain maskirovaa maailman suurimmalle rosvoukselle. Viholliskuvan luominen ja kiihkonationalistisen mesoamisen ongelma on,että se ei mene enää pois, vaikka Putin lähtisi rahoineen. Venäjälle ei tule presidenttiä joka olisi jotain muuta kuin Putinin nuorisojärejstön aivopesemä Nationalisti. Sitten saa pelätä jos se ei olekaan rahasta niin kiinnostunut vaan oikeasta aatteen palosta.
 
@jurppi Me olemme Suomeessa, sillä ei ole mitään merkitystä meille vaikkei Venäjästä ole uhkaa muulle Euroopalle. Meille se on.
Juuri tätä olen kaikissa kirjoituksissani koettanut kertoa. Venäjän merkitys Suomelle on erittäin suuri..hyvässä ja pahassa.

Siksi olenkin erittäin pettynyt siihen että Venäjän yhteiskunta on päätynyt täydellisesti rikollisten käsiin. Toki niin on ollut periaatteessa aina ennenkin. Mutta edes kommunistien aikana yhteiskunnan varallisuutta ei ryöstetty yhtä häikäilemättömästi henkilökohtaiseksi omaisuudeksi kuin nykyään. Neuvostoliitto perustui yhteiseen (käytännössä huonoksi osoittautuneeseen kansantalousteoriaan) ideologiaan joka huonojen johtajiensa myötä tuhoutui sisäisesti. Siinä oli kuitenkin paljon enemmän yhtenäisyyttä kuin pelkkää henkilökohtaista hyötyä tavoittelevassa roistojoukon hallinnossa.

Venäjän johtajien ja oligarkkien ylläpitämä kaiken kattava korruptio ja rikollisuus toisaalta vahvistaa ajatusta ettei sellainen yhteiskunta voi pysyä pystyssä. Siitäkään huolimatta että Venäjän vallanpitäjät kehittävät ja organisoivat kaikenlaisia turvallisuusjärjestelmiä kansalaisten kurissapitämiseksi sekä oman valta-asemansa tueksi. Jossain vaiheessa kansa nousee ryöstäjiään vastaan. Todennäköisesti myös kansalta kavallettu omaisuus saadaan vielä takaisin yhteiseen kassaan. En usko että Putin ja oligarkit kykenisivät piiloutumaan koko maailmalta.

Vaikka varsinainen (tulossa oleva) valtataistelu Venäjällä käydään sisäisesti niin roiskeita tulee varmasti lentelemään Suomeen asti. Siitä on syytä olla huolissaan. Varsinkin kun emme ole kyenneet hankkiutumaan länsimaiden yhteisen turvallisuusorganisaation piiriin. Kuten esimerkiksi ystävämme Virossa.
 
Putin käyttää diktaattoreita ja muslimimaailmaa Usan nolaamiseen. Samanlailla länsi toimi Neuvostoliittoa vastaan. Usa varautui ennen Obamaa kahden rintaman sotaan. Nyt näyttää siltä että tarvitsisi varautua useampaan. Trumpin tärkeyden ymmärtää nyt. Usalla ei ole johtajaa johon koko läntinen maailma voisi samaistua.
 
Venäjän taloudellinen ja sotilaallinen mahti (tai niiden vähäisyys) eivät liene ainoita vaikuttamisvälineitä.

USA:n ja Ranskan presidentinvaalit esimerkkinä, kuinka paljon Venäjä vaikutti Tsekin presidentin valintaan ja kuinka paljon lopputulos vaikuttaa Tsekin Venäjä-suhteeseen? Vaaleja ja rahoitettavia ääriliikkeitä riittää, ja pienikin ryhmä voi saada pikkurahalla paljon ääntä aikaan ja viedä palstatilaa oikeilta asioilta. Suomi Ensin on saattanut hinta-vaikutussuhteeltaan olla tuottoisa.

Minkä verran Venäjä häärää Pohjois-Korean ja Iranin taustalla ja jos/kun konflikti alkaa, tapahtuuko Euroopassa, Ukrainan tai Valko-Venäjän suunnalla jotakin. Mikä on Unkarin asema suhteessa EU-Venäjä?

Tasasella Venäjä ei pärjää Euroopalle kai missään, mutta onko Euroopan mailla oikeita aseita tällaisia vaikuttamistapoja vastaan?

Edit: Meni otsikon ohi, mutta ei kai kokonaan.
 
Kun Viro ja muut Baltianmaat liittyivät NATO`on niin Suomeakin houkuteltiin mukaan ja Virolaiset nimenomaan painottivat että nyt on aika liittyä kun Venäjä on heikko jos ja kun Venäjä vahvistuu niin silloin naapureiden sotilasliitto valintoihin se puuttu myöskin voimalla ja armottomalla painostuksella.

Suomi valitsi NATO option, lopuksi Halonen ja Tuomioja vesitti myöskin Eurooppalaisen puolustusyhteistyön ja Ruotsi keskittyi mailmaahalaavaan kriisinhallinta toimiin, no NATO juna meni jo, kaijalla heiluttelee Suomi Neito ja Svea Mamma ja Venäjän kaksipäinen kotka teroittelee kynsiään sekä lipoo kieltään kun se vaanii saalistaan.
 
Tech security giants McAfee, Symantec and SAP let Russia inspect software

Russia has been allowed to delve into the inner workings of security software used by the US military and spy agencies and British industry.

A Russian defence agency was allowed by the antivirus giants McAfee, Symantec and SAP to examine the source code of their programs to gain permission to sell them in the Russian market. Russia says that this is necessary to identify any flaws, but security experts warn that it could give Kremlin spies crucial insights that enable them to hack users’ computers.
https://www.thetimes.co.uk/article/...and-sap-let-russia-inspect-software-x60npblbn

Miten tässä niin päässyt käymään? :mad:
 
Venäjän taloudellinen ja sotilaallinen mahti (tai niiden vähäisyys) eivät liene ainoita vaikuttamisvälineitä.

USA:n ja Ranskan presidentinvaalit esimerkkinä, kuinka paljon Venäjä vaikutti Tsekin presidentin valintaan ja kuinka paljon lopputulos vaikuttaa Tsekin Venäjä-suhteeseen? Vaaleja ja rahoitettavia ääriliikkeitä riittää, ja pienikin ryhmä voi saada pikkurahalla paljon ääntä aikaan ja viedä palstatilaa oikeilta asioilta. Suomi Ensin on saattanut hinta-vaikutussuhteeltaan olla tuottoisa.

Minkä verran Venäjä häärää Pohjois-Korean ja Iranin taustalla ja jos/kun konflikti alkaa, tapahtuuko Euroopassa, Ukrainan tai Valko-Venäjän suunnalla jotakin. Mikä on Unkarin asema suhteessa EU-Venäjä?

Tasasella Venäjä ei pärjää Euroopalle kai missään, mutta onko Euroopan mailla oikeita aseita tällaisia vaikuttamistapoja vastaan?

Edit: Meni otsikon ohi, mutta ei kai kokonaan.
Rikollisen kaverina on aina toisia rikollisia...ja tottakai ympärillä hääräilee myös kaikenlaista hangaroud-porukkaa. Meiltä Suomestakin löytyy poliitikkoja jotka hinkuvat niin kovasti valtaan että ovat menestymisensä eteen valmiita kaikenlaisiin väärinkäytöksiin jopa rikoksiin.

Demokraattisesti, oikeusvaltion periaatteilla avoimesti toimivissa yhteiskunnissa kansan valitsemia johtajia kuitenkin valvotaan sen verran ettei meillä poliitikko tai muukaan julkisessa virassa oleva pääse hankkimaan kymmenien, satojen miljoonien tai jopa miljardien henkilökohtaista omaisuutta poliittisen työnsä (ja siitä saamansa palkan) lisänä, "bonuksina".

Venäjällä ja monin paikoin muuallakin korruptio sekä suoranainen yhteiskunnalle kuuluvien varojen kavaltaminen on suuri ongelma.
 
Rikollisen kaverina on aina toisia rikollisia...ja tottakai ympärillä hääräilee myös kaikenlaista hangaroud-porukkaa. Meiltä Suomestakin löytyy poliitikkoja jotka hinkuvat niin kovasti valtaan että ovat menestymisensä eteen valmiita kaikenlaisiin väärinkäytöksiin jopa rikoksiin.

Demokraattisesti, oikeusvaltion periaatteilla avoimesti toimivissa yhteiskunnissa kansan valitsemia johtajia kuitenkin valvotaan sen verran ettei meillä poliitikko tai muukaan julkisessa virassa oleva pääse hankkimaan kymmenien, satojen miljoonien tai jopa miljardien henkilökohtaista omaisuutta poliittisen työnsä (ja siitä saamansa palkan) lisänä, "bonuksina".

Venäjällä ja monin paikoin muuallakin korruptio sekä suoranainen yhteiskunnalle kuuluvien varojen kavaltaminen on suuri ongelma.
Meillä ei saa antaa tilaa kusetukselle ja vedätykselle!

Ps.

sori tuli väärään ketujuun.. Näen että Venäjäjäläiset ovat valmistautuneet suursotaan jo vuosia ja tämä kannattaa ottaa vakavasti!
 
Rikollisen kaverina on aina toisia rikollisia...ja tottakai ympärillä hääräilee myös kaikenlaista hangaroud-porukkaa. Meiltä Suomestakin löytyy poliitikkoja jotka hinkuvat niin kovasti valtaan että ovat menestymisensä eteen valmiita kaikenlaisiin väärinkäytöksiin jopa rikoksiin.

Demokraattisesti, oikeusvaltion periaatteilla avoimesti toimivissa yhteiskunnissa kansan valitsemia johtajia kuitenkin valvotaan sen verran ettei meillä poliitikko tai muukaan julkisessa virassa oleva pääse hankkimaan kymmenien, satojen miljoonien tai jopa miljardien henkilökohtaista omaisuutta poliittisen työnsä (ja siitä saamansa palkan) lisänä, "bonuksina".

Venäjällä ja monin paikoin muuallakin korruptio sekä suoranainen yhteiskunnalle kuuluvien varojen kavaltaminen on suuri ongelma.

Aivan uskomaton juttu tämä Putinin vävyn tarinakin. Pummi, joka nai Putinin tyttären, oli yhtäkkiä petrokemiajätti Siburin suuri osakkeenomistaja, jonka omaisuuden arvoksi arvioitiin yli 2,6 miljardia euroa. Kun ero tuli, hups...

Ennen avioliittoaan Kirill Shamalov työskenteli ylempänä toimihenkilönä Sibur-nimisessä suuressa petrokemian yhtiössä. Naimisiin menon jälkeen hänestä tuli rikas. Siburin omistajat Leonid Mikhelson ja Gennadi Timtshenko nostivat Shamalovin yhtiön huippujohtajien joukkoon ja myivät nuorelle aviomiehelle 4,3 prosentin osuuden yhtiöstään.

Shamalov maksoi osakkeet 2,2 miljardin dollarin lainalla. Laina järjestyi Venäjän vauraimman yrityksen Gazpromin pankilta, jonka asioihin Putinilla on paljon sanomista.
Shamalov oli silloin 32-vuotias ja valmis rikastumaan lisää. Kun kaikki oli vielä hyvin, hän kävi Davosissa Maailman talousfoorumin kokouksessa.

Ja ero tuli, kun Shamalov sattui kikkelöimään jotain toista.

Nyt The Moscow Times kertoo nimettömiin lähteisiin tukeutuen, että Shamalov ei rikastunut kaupasta penniäkään: hän oli saanut pitää osakkeita nimissään vain sen takia, että oli Putinin vävy.

Kun avioliitto Putinin tyttären kanssa päättyi, myös Shamalovin oikeus osakkeisiin päättyi.

Voihan toki olla, että uusien sukupolvien avulla hajautetaan sitä varastettua maailmalle.
 
Tech security giants McAfee, Symantec and SAP let Russia inspect software

Russia has been allowed to delve into the inner workings of security software used by the US military and spy agencies and British industry.

A Russian defence agency was allowed by the antivirus giants McAfee, Symantec and SAP to examine the source code of their programs to gain permission to sell them in the Russian market. Russia says that this is necessary to identify any flaws, but security experts warn that it could give Kremlin spies crucial insights that enable them to hack users’ computers.
https://www.thetimes.co.uk/article/...and-sap-let-russia-inspect-software-x60npblbn

Miten tässä niin päässyt käymään? :mad:

Ahneus on loppumaton luonnonvara.
 
Back
Top