Valmistautuuko Venäjä suursotaan?

No just tätä en ymmärrä ollenkaan?! Jos ei ole tarvetta painostaa niin sitä ei vaan ole.
Kun katsoo karttaan me olemme Euroopasta katsottuna saarella ja Venäjän mantereessa kiinni noin 1400 km. Meillä on täydet edellytykset 5 miljoonan kansana elää yhdessä lähellä olevien noin 100 miljoonan venäläisen kanssa. Kannattaako asiassa siis rakentaa ongelmaa itselle? Minusta suomettumisessa ei ole tältä kulmalta katsottuna mitään vikaa - itse asiassa sellainen pitäisi nostaa valtion viralliseksi linjaksi ja tällä profiililla poiketa muusta Euroopasta.

Rauhaa ennen aseita. Mitäs siihen olette mieltä?

Aivan rehellisesti sanottuna, tekee pahaa lukea tuota...hyi helvetti.
 
No just tätä en ymmärrä ollenkaan?! Jos ei ole tarvetta painostaa niin sitä ei vaan ole.
Kun katsoo karttaan me olemme Euroopasta katsottuna saarella ja Venäjän mantereessa kiinni noin 1400 km. Meillä on täydet edellytykset 5 miljoonan kansana elää yhdessä lähellä olevien noin 100 miljoonan venäläisen kanssa. Kannattaako asiassa siis rakentaa ongelmaa itselle? Minusta suomettumisessa ei ole tältä kulmalta katsottuna mitään vikaa - itse asiassa sellainen pitäisi nostaa valtion viralliseksi linjaksi ja tällä profiililla poiketa muusta Euroopasta.

Rauhaa ennen aseita. Mitäs siihen olette mieltä?

Jos haluaa elää yhdessä 100 miljoonan venäläisen kanssa, sen joutuu tekemään Venäjän johdon ehdoilla, lipsuen venäläiseen käsitykseen demokratiasta ja ihmisoikeuksista. Suomi on valinnut toisen tien ja pysyy sillä. Se tie on länsimainen demokratia ja ihmisarvot. Niiden puolesta kannattaa taistella ja tarvittaessa puolustautua Venäjää vastaan, mutta ei hyökätä.
 
Suomalaiset eivät halua "elää yhdessä" Venäjän kanssa, vaan itsenäisenä valtiona. Venäjä on terrorisoimassa Ukrainan kansaa eikä sellaista tarvitse vain katsoa vierestä. Muuten olen sitä mieltä että alttereille bannia ja ylläpito voisi ryhtyä toimenpiteisiin jolla alttereiden rekisteröitymistä vaikeutettaisiin.

Suomalaiset ovat onnistuneet elämään venäläisten kanssa aika pitkään tässä viime aikoina. Se vaan on fakta että vierekkäin ollaan ja toimeen on tultava kukin tahollaan, toisiaan ärsyttämättä. Aika erilaiset suhteetkin on kuin monella muulla. Miksi se pitäisi pilata ainakaan suomalaisten taholta? En ymmärrä.
Se, että Venäjällä on ongelma Ukrainan kanssa ei mielestäni tarkoita sitä että Suomella olisi ongelma.

Ja sitten taas näistä trolliheitoista. Olen mielestäni asian selvittänyt ylläpidolle joten voitko lopettaa oletukset ja ohjeistamiset sekä pysyä otsikon aiheessa. Kiitos.
Ehdotuksesi rajoitetusta sananvapaudesta tällaisella maanpuolustuksellisella palstalla saa sen kuulostamaan ihan (natsikortti heitetty) muulta kuin mihin suomalaisessa yhteiskunnassa on totuttu. Vai onko tämä foorumi varattu vain yhden asian ajamiseen ja toiseen suunnan haukkumiseen eikä mielipiteiden vaihto olekaan palstan tarkoitus?
 
Suomalaiset ovat onnistuneet elämään venäläisten kanssa aika pitkään tässä viime aikoina.

1300-luvulta lähtien nykyisen Suomen itärajalla on ollut sotilaallinen konflikti keskimäärin 60 vuoden välein. Nyt on mennyt 70. 10 v yli keskimäärän ei minun silmissä ole erityisen pitkään.

Se vaan on fakta että vierekkäin ollaan ja toimeen on tultava kukin tahollaan, toisiaan ärsyttämättä. Aika erilaiset suhteetkin on kuin monella muulla. Miksi se pitäisi pilata ainakaan suomalaisten taholta? En ymmärrä.
Se, että Venäjällä on ongelma Ukrainan kanssa ei mielestäni tarkoita sitä että Suomella olisi ongelma.
Venäjällä on ongelma EU:n kanssa. Olemme osa EU:ta ja sovellamme EU:n yhteisiä pakotteita, joista olemme olleet päättämässä. Venäjä on päättänyt lähinnä itseään haittaavista elintarvikesanktioista EU:ta vastaan. Putin on rinnastanut sanktiot sotaan.

Koko EU:lla on ongelma kun Venäjän johto on palannut voimapolitiikkaan.

Ja sinä ummistat silmäsi tältä.
 
Sitä mä kritisoin että täällä vauhkoonnutaan ja kirjoitellaan Venäjän uhkaavan Suomea koska se ei pidä paikkaansa. Sellaista ei ole konkreettisesti näkynyt. Älkää tulkitko asioita liian suoraviivaisesti, politiikka ei ole suoraviivaista. Venäjälle ja USA:lle molemmille voi sopia aivan hyvin että täällä pohjolassa on yksi iso alue joka ei ole kenenkään maata. Tällainen sotilaalliseti liittoutumaton rooli sopii erittäin hyvin Suomelle.

Olen koko ajan sanonut että reserevin äijät tiukemmin vireeseen täällä. Siihen saa Suomen päättäjät vaikuttaa reservin toimintamahdollisuuksia parantamalla. Nyt ne on huonot, s****na!
On ihan sama mikä jonkun toisen maan agendalla on Suomea kohtaan. Jos päättää tänne hyökätä, niin sitten taistellaan ja joukkoa pitää nykyisestä kasvattaa.
Mulle on ok kaatua saappaat jalassa ja taistellen siinä tapauksessa. Kunhan ensin vetää mukana vähintään 10 heikäläistä.

Jos teidän pelko on jo nyt noin vauhkoa ja paskahousuista, niin oletteko taistelun alkaessa sitten täysin toimintakyvyttömiä?

Kannattaa muistaa, että tällä foorumilla ei voida tehdä päätöksiä Suomen puolesta, siihen olemme liian pieni joukko. :rolleyes: Eikä kokoonpanommekaan vastaa suomalaista yhteiskuntaa keskimäärin. Näissä yhden asian foorumeissa tahtoo varmaan syntyä tietynlainen yhden totuuden meininki, mutta on tosiaan helpottavaa tietää, että päätöksiä emme ole tilaisuudessa tehdä niillä tiedoilla, joita meillä aivan ilmiselvästi on käytössä.

Minäkään en pidä Venäjää vielä Suomen uhkana. Kaikkea voi tapahtua ja taivaskin voi pudota niskaan. Mutta eittämättä Venäjä on aloittanut sellaisen vaiheen ulkopolitiikassaan, että se on pakko huomioida. Ns. turpo-ympäristö on muuttunut. Siihen on reagoitava. Meillä on liian paljon pelissä, jotta voisimme huokailla manana.
 

Jotenkin jaksan uskoa siihen että ihmiset siellä ja meillä olisivat kasvaneet sekä yhteiskunnat modernimpia ja tällä rajalla ei nahistella. Tätä haluan.
Näen silti vivahde-eron muun Euroopan ja Suomen välillä, vaikka kokonaistilanne onkin hankala.
Mielestäni pidän kyllä silmät auki.

Näen tilanteen sellaisena että USA ja Venäjän pitää keskustella siitä mihin kukin haluaa asettua. Kukaan ei ole toistaiseksi pelannut neuvotteluissa niitä Venäjän kortteja pois käsistä ja julkisuuteen.
 
Se vaan on fakta että vierekkäin ollaan ja toimeen on tultava kukin tahollaan, toisiaan ärsyttämättä.
Katsellaan asiaa sitten kun Venäjä lakkaa ärsyttämästä. Kaikki ihmiset eivät sulje silmiään kun näkevät vääryyksiä. Eikä meillä tälläisille "kumppaneille" ole tarvetta.

Kovastipa reagoit jälkimmäiseen osaan viestiäni. Mutta sinä kun olet uusi nimimerkki niin et varmaan ole tietoinen palstalla esiintyneistä alttereista, jotka ajoivat tietynlaista poliittista agendaa. Olihan se toki offtopicia ja pahoittelen sitä...
 
Ärsyttämisellä ei ole niin väliä, mutta NL-Venäjä on aina halunnut päättää lähialueidensa asioista. Omaksi hyväkseen. Vain omaksi hyväkseen. Vai onko sinulla esimerkkiä muusta?

Jotenkin ymmärrän sellaiset pyrkimykset, koska kyseessä suurvalta. Myös sillä toisella suurvallalla on kansallisia intressejä, mutta ei rajanaapureita (paitsi Kanada) ja siksi se hakee itressipisteet valtamerien takaa.
Mikä tässä sitten on ero?
 
Jotenkin ymmärrän sellaiset pyrkimykset, koska kyseessä suurvalta. Myös sillä toisella suurvallalla on kansallisia intressejä, mutta ei rajanaapureita (paitsi Kanada) ja siksi se hakee itressipisteet valtamerien takaa.
Mikä tässä sitten on ero?
Ymmärrätkö ja ihanko tosissasi kyselet. Jos haluat vaihtaa mielipidettäsi niin ole hyvä, muuten ei jatketa tätä.
 
Kun katsot noita Venäjän toimia, mikä niissä herättää sinussa uskoa rauhan tahdosta?.

En missään, mutta miten se on uhka Suomelle? Millä tavalla oikeutetumpia ovat Yhdysvaltojen sodat tai Israelin omat projektit? Joillekin maille näiden maiden toimet ovat uhka, mutta Israel, Venäjä tai Yhdysvallat ei uhkaa EU:n turvallisuutta, koska ei heillä ole mitään syytä siihen. Mitä yhteistä näillä on? Jokaisella on ongelmia jonkun tai joidenkin tiettyjen maiden kanssa, Suomi tai EU-maat eivät lukeudu näihin maihin.

En minä vihaa venäläisiä, tai ole venäläisvastainen, olen realisti ja tulkitsen Venäjän valtion toimia. Niistä näkyy nykyisin meidän kannalta vain pahoja asioita. hyökätään pienten puolueettomien naapureiden kimppuun.
Mikä olikaan edellisten uhrien rikos jolla ansaitsivat Venäjän huomion?

Edelleen samaa voi kysyä, monesta muusta valtiosta, jossa muuan ystävämme rapakon takaa ovat sotineet. Ovatko kaikki näistä sodista olleet sen oikeutetumpia kuin Venäjän toimet? Ei pidä katsoa asiaa vain yhdestä näkökulmasta. Pitää ottaa huomioon, että muuallakin maailmalla tapahtuu, vaikka Ukraina tällä hetkellä otsikoissa eniten onkin.

Olet oikeassa Venäjä voisi olla meille hyvä kumppani, mutta se on itse valinnut toisen tien, se ei halua kunnioittaa arvojamme.

En tarkoittanut kumppanuudella mitään muuta kuin kauppakumppania ja hyviä naapurisuhteita. Pakotteista ja nykyisestä poliittisesta tilanteesta huolimatta Suomen ja Venäjän suhteet ovat hyvät. Venäjä on edelleen tärkeä kauppakumppani ja pitää muistaa, että olemme edelleen riippuvaisia Venäjästä. Näitä suhteita ei ole tarvetta pilata, eikä meidän tulekaan hankkiutua Venäjästä tarkoituksella eroon, se ei ainakaan paranna tilannetta.

En todellakaan halua sotaa, mutta aiheuttaako tällainen keskustelu Venäjän hyökkäyksen? Pitäisikö istua piilossa, saamatta ilmaista mielipiteitään?

Tietenkin saa ilmaista mielipiteensä ja ei kukaan varmasti sotaa halua. Silti siihen voisi kiinnittää huomiota, mitä puhutaan. Jos Venäjää syytetään siitä tai tästä, pitää tulkita onko Venäjä ainoa pahojen asioiden tekijä tässä maailmassa vai onko joku muu syyllistynyt samaan tai pahempaan. En yhtään ihmettele miksi Venäjä tuntee itsensä saarretuksi ja tilanne on poliittisestikin ahdistava. Kyllä kaikki tiedostavat, että amerikkalaiset ovat tehneet paljon enemmän ja paljon pahempia sotarikoksia, mutta ei niitä verrata Venäjään, eikä Yhdysvaltoja vastaan käännytä länsimaissa toisin kuin Venäjää vastaan.
 
En missään, mutta miten se on uhka Suomelle? Millä tavalla oikeutetumpia ovat Yhdysvaltojen sodat tai Israelin omat projektit? Joillekin maille näiden maiden toimet ovat uhka, mutta Israel, Venäjä tai Yhdysvallat ei uhkaa EU:n turvallisuutta, koska ei heillä ole mitään syytä siihen. Mitä yhteistä näillä on? Jokaisella on ongelmia jonkun tai joidenkin tiettyjen maiden kanssa, Suomi tai EU-maat eivät lukeudu näihin maihin.





Edelleen samaa voi kysyä, monesta muusta valtiosta, jossa muuan ystävämme rapakon takaa ovat sotineet. Ovatko kaikki näistä sodista olleet sen oikeutetumpia kuin Venäjän toimet? Ei pidä katsoa asiaa vain yhdestä näkökulmasta. Pitää ottaa huomioon, että muuallakin maailmalla tapahtuu, vaikka Ukraina tällä hetkellä otsikoissa eniten onkin.



En tarkoittanut kumppanuudella mitään muuta kuin kauppakumppania ja hyviä naapurisuhteita. Pakotteista ja nykyisestä poliittisesta tilanteesta huolimatta Suomen ja Venäjän suhteet ovat hyvät. Venäjä on edelleen tärkeä kauppakumppani ja pitää muistaa, että olemme edelleen riippuvaisia Venäjästä. Näitä suhteita ei ole tarvetta pilata, eikä meidän tulekaan hankkiutua Venäjästä tarkoituksella eroon, se ei ainakaan paranna tilannetta.



Tietenkin saa ilmaista mielipiteensä ja ei kukaan varmasti sotaa halua. Silti siihen voisi kiinnittää huomiota, mitä puhutaan. Jos Venäjää syytetään siitä tai tästä, pitää tulkita onko Venäjä ainoa pahojen asioiden tekijä tässä maailmassa vai onko joku muu syyllistynyt samaan tai pahempaan. En yhtään ihmettele miksi Venäjä tuntee itsensä saarretuksi ja tilanne on poliittisestikin ahdistava. Kyllä kaikki tiedostavat, että amerikkalaiset ovat tehneet paljon enemmän ja paljon pahempia sotarikoksia, mutta ei niitä verrata Venäjään, eikä Yhdysvaltoja vastaan käännytä länsimaissa toisin kuin Venäjää vastaan.

Venäjän Suomelle aiheuttama uhka ei poistu toteamalla, että joku muu on tehnyt pahempaa tai toiminut samalla tavoin. Venäjää voi syyttää sen tekemistä ihmisoikeusrikoksista ja kv-oikeuden vastaisista toimista huolimatta siitä, mitä muualla tapahtuu. Ei ne muutu miksikään whataboutismilla. Irakin 2003 sotaan suhtauduttiin mailmalla ja Suomessa huomattavsti jyrkemmin kuin Venäläisten hyökkäykseen Ukrainaan. Irakin sotaa vastaan järjestettiin Suomessakin aikanaan 15 000 hengen mielenosoitus, ja ympäri mailmaa samana päivänä järjestetyt mielenosoitukset keräsivät kymmeniä miljoonia henkiä. Tämän hetkinen yleisön reaktio vaikuttaa todella vaisulta ja Venäjä on päässyt kuin koira veräjästä. Yhdysvaltojen puolustelijoita ei juurikaan löytynyt siihen aikaan Euroopasta tai Suomesta, mutta nyt kaikenlaisia "putinverstehereitä" löytyy sieltä sun täältä.

Suomen riippuvuus Venäjästä ei ole mitenkään fataali ja vielä vähemmän se on haasteellinen Olkiluodon uuden ydinvoimalan ja LNG-satamien jälkeen, joten sinänsä ei tarvitse käytännössä enää kuumotella. Kauppakumppanuutta ei oikein voi kuvailla hyväksi, koska niitä varjostavat täysin poliittiset toistuvat rangaistustullit milloin puulle milloin elintarvikkeille, ja näitä oli jo ennen Ukrainan kriisiä. Erikoista on myös, että 5% osuudella viennistä ja italian kokoisella kansantaloudella on suuri määrä puolustelijoita pitkin hallituspuolueita ja oppositiota.

Venäjän uhka muodostuu sen kyvystä ja halusta. Kykyä se on kehittänyt jo pitkään ja haluakin sotilasoperaatioihin näyttää löytyvän, kuten Georgiasta, Tsetseniasta ja Ukrainasta huomaamme. Suomea kohtaan voi hyvin keksiä vastaavat motiivit kuin muita post -99 sotia. "Kyky kertaa halu" -malli sisältää myös sen, että toimija on rationaalinen. Jos Putinin Venäjä ei ole rationaalinen, on mahdoton sanoa miten se toimii ja kaikki myönnytykset olisivat turhia. Venäjän nykyhallinnon tapauksessa voi helposti epäillä onko johto rationaalinen. Krimin tai Itä-Ukrainan valloituksella ei oikeastaan ollut mitään todellista hyötyä Venäjälle. Venäjän puheet piiritetyksi joutumisesta ovat myös epärationaalisia, koska he ovat voimakas ydinasevalta, jota ei voi valloittaa. Uhan puolesta näkymät ovat siis huonot. Venäjä näyttää uhalta "kyky kertaa halu" -mittarilta ja vielä uhkaavaammalta, jos oletamme, että toimija ei ole rationaalinen.
 
Tämän hetkinen yleisön reaktio vaikuttaa todella vaisulta ja Venäjä on päässyt kuin koira veräjästä.

Siltä se voi vaikuttaa, mutta poliittiset ja taloudelliset tappiot ovat suuria. Venäjä ei ole todellakaan parantanut poliittista asemaansa maailmanpolitiikassa, vaan sitä koitetaan enemmän sulkea sieltä pois. Lisäksi pakotteet ja sotatoimet ovat aiheuttaneet taloudellisia ongelmia. Se näkyy tavallisen venäläisen arjessa merkittävästi.

Kerro miten itse olisit hoitanut tilanteen paremmin? Mielestäni Ukraina itsessään on osittain syypää omaan saamattomuuteensa. Vaikka Venäjä tukeekin kapinallisia, jos Ukraina panostaisi enemmän ja saisi vieläpä ulkomaista tukea, pitäisi ongelman olla helpommin ratkaistavissa. Yksi vaihtoehto on tietenkin luovuttaa ja antaa kapinallisille haluamansa alueet. Itse hyväksyn aseavun Ukrainaan, mutta en Suomen osalta. En myöskään hyväksy Yhdysvaltojen sotilaallista väliintuloa tuossa tapauksessa, se ei ratkaise ongelmaa.

Oletteko koskaan edes ottaneet huomioon mahdollisuutta, että Putinin lähipiiri kääntyisi häntä vastaan tai tavalliset venäläiset ryhtyisivät kapinaan? Ei siitä mediassa liiemmin puhuta, toki on spekuloitu tätäkin mahdollisuutta. Ei kukaan halua tuollaista julkisesti ehdottaa, se tietää matkaa Siperiaan tai jotain pahempaa. Mielestäni Venäjä oli rauhallisempi Medvedevin aikana, Venäjä meni paljonkin positiivisempaan suuntaan, mutta Putinin palattua tilanne muuttui jälleen. Toivottavasti valta vaihtuisi mahdollisimman pian ja tilalla tulisi nykyaikaisempi presidentti, joka ei haaveile Neuvostoliitosta, vaan vaikkapa paremmasta arjesta jokaiselle venäläiselle, se jo avaisi mahdollisuuksia parempaan ulkopolitiikkaan.
 
Tuota se hullu Putler on odottanut, että Nato vastaisi jotenkin, että olisi sitten "syy" määrätä lisää porukkaa aseisiin. Saa nähdä kuinka pitkälle tämä tilanne menee...
Kyllä Suomen pitäisi nyt, jos koskaan , hankkia kaikki mahdollinen irti saatava sotakalusto lännestä ja "ylimääräisiä" harjoituksia...
Kuka tietää, vaikka jo tämän vuoden puolella ryssä koventaisi todella otteitaan Suomea kohtaan...
Vaikka kuinka jauhetaan, ettei Suomella ole varaa hankkia kalustoa....paskat, ei parempaa investointia vaikka velkarahalla ole tulevaisuuden varalle, verrattuna siihen, jos Suomenmaahan tulee vanha vainolainen......
Voi olla vuoden sisällä jo sellainen tilanne, ettei kalustoa saa edes rahalla.
Olen samaa mieltä, elämme vuotta 1938 tai 1939 alkuvuotta ja nyt alkaa olla korkea aika tehdä tarvittavat hankinnat!
 
Voihan asiaa tietysti jollain asteella maanpuolustuksen kannalta pohdiskella tällaisilla foorumeilla. Mutta jos ihan tarkalleen otetaan, niin Venäjä ei ole tehnyt mitään sellaista josta voisi vetää yllä olevan lauseesi mukaisen johtopäätöksen. Suomi ei ole Venäjän lauseissa. Venäjä ei ole kohdistanut meihin mitään ilkeätä, se on fakta. Tämän takia pikkusen jäitä hattuun ja hysterian lietsomiselle stop!
Toistan: Suomi ei ole Venäjän lauseissa.

Jopa meidän kansallinen Repo-Radiokin on tästä asiasta eri mieltä:
http://yle.fi/uutiset/venajan_verkossa/

(Tämä tosin taisi olla turha kommentti, nimimerkki Rauhantekijäkin on jo saanut Venäjän sankarin mitalin...)
 
Mielenkiintoinen keskustelu.

Jotta voisi sanoa jotain varmaa, pitäisi ensin tietää näiden euraasiavisionäärien ja duginien vaikutus Venäjän valtiojohdon oikeassa strategiassa. Sitten pitäisi tietää asevoimien ja aseteollisuuden kanta. Ja mikähän mahtaa olla oligarkkien kanta?

Merkit eivät ole olleet kovin rauhoittavia koko Euroopan tilannetta ajatellen. Suomalaisia huolestuttavaa lienee erityisesti propaganda ja syöttäminen, joka aloitettiin jo vuosia sitten - osin myös Suomi saa osansa, vaikka ei virallisesti valtion lauseissa olisikaan. Olen jo aikaisemmin sanonut, että selvin rauhansignaali Venäjältä olisi Bäckmanin turvan tukkiminen kertakaikkisesti.

Niin kauan kuin tämä saa jatkua, on helppo lukea, että jotain mielipidemuokkausta valmistellaan hissukseen. Negatiiviset jutut upposivat rahvaaseen 15 vuotta sitten, kymmenen vuotta sitten oli jo insinööritaso menossa ja nyt se homma on edennyt Kremliin. Mistä se lähti ja kuka sen istutti - tuo homma on yksi avain ihan kaikkeen. Ei pelkkä kaasu tai öljy tai Krim.

Onko tsaari Rasputinin pauloissa?
 
Back
Top