Valmistautuuko Venäjä suursotaan?

Artikkeli:


"Venäjä valmistautuu intensiivisesti uuteen sotaretkeen"

ARNO RYDMAN

Sotilasanalyytikon mielestä Vladimir Putin pyrkii aiheuttamaan Ukrainan armeijalle taktisia tappioita toivoen sen johtavan poliittiseen vaihdokseen Kiovassa.

  • cf926d951a33dd3b61423551f2ef42297882bb311ca95d963b07736a3bb3ea32

    Vladimir Putin.

    (Lehtikuva/AFP)
Venäjän presidentti Vladimir Putin aloittaa todennäköisesti laajemman hyökkäyksen Ukrainaa vastaan lähitulevaisuudessa, arvioi Venäjän johdon kriitikkona tunnettu sotilasanalyytikko Pavel Felgengauer.

Felgengauerin mukaan presidentti Putin on pyrkinyt pakottamaan ukrainalaiset omatoimiseen hallinnonvaihdokseen Krimille ja Itä-Ukrainaan suorittamilla interventioillaan. Hallintoa ei kuitenkaan ole vaihdettu.

Felgengauer katsoo, että presidentti Putinilla on pakottava syy jatkaa etenemistään Ukrainassa.

”Jos hän ei toimi näin, hän voi törmätä erittäin vakaviin ongelmiin Venäjällä. Ja tämä voi johtaa hallinnonvaihdokseen Kiovan sijasta Moskovassa”, Felgengauer kirjoittaa nv.ua-uutissivuston julkaisemassa kirjoituksessa.

Hänen mukaansa Itä-Ukrainan tilanne voi teoriassa kehittyä vakaaksi jäätyneeksi konfliktiksi, mutta se on epätodennäköistä.

”Moskova ei voi hyväksyä Ukrainan tilanteen kehittymistä tähän suuntaan poliittisista, strategisista, taktisista ja taloudellisista syistä".

Tämän vuoksi Felgengauer arvioi Venäjän jatkavan sotilaallista painostustaan.

”Venäjä jatkaa hyökkäystään heti, kun se on saanut viimeisteltyä kaikki valmistelunsa. Venäjä valmistautuu tällä hetkellä intensiivisesti kesällä tapahtuvaan sotaretkeen, jossa käytetään paikallisia separatisteja ja mahdollisesti myös venäläisiä yksiköitä.”

”Kesällä tapahtuvan sotaretken mahdollisuus on erittäin suuri”, Pavel Felgengauer toteaa Window on Eurasia -sivuston englanninkielisessä käännöksessä.

Felgengauerin mukaan Ukrainan hallintoa ja länttä vastaan suunnattu propagandakampanja Venäjällä on kiihtynyt samaan aikaan, kun epävakaa tulitauko Itä-Ukrainassa jatkuu.

”Propagandakampanjan suunnan muuttaminen saattaisi johtaa protestiliikkeen aktivoitumiseen Venäjällä maan kulkiessa kohti vaaleja.”

”Putin törmäisi vakaviin ongelmiin, jos hän päättäisi jäädyttää Itä-Ukrainan tilanteen. Se saattaisi johtaa hallinnonvaihdokseen Moskovassa.”

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Putinin pakko iskeä Ukrainaan-34456
 
To Moscow’s Making Of Republics Inside Ukraine, There is Apparently No End

Moscow’s Nezavisimaya Gazeta reported today, delegates and some 100 guests including from Gagauzia and Bulgaria assembled in Odessa to create a Peoples Council of Bessarabia to press a demand that Kyiv grant it the status of a national-territorial autonomy within Ukraine.


According to a Russian news outlet, a second breakaway republic was formed in Odessa on Monday, the Odessa Peoples Republic, which has declared itself independent of Kyiv. That report has not been confirmed by other sources and may only be a propaganda effort intended to raise the political temperature in Ukraine.
 
En ole asiantuntija, vaan amatööri, mutta pahalta näyttää. Tai Putinin puheet kuulostaa kyllä helvetin pahoilta. Ydinaseista puhutaan melko löysin rantein. Se tässä huolestuttaa, kun kyse ei Iranin johtajan puheista, vaan henkilön, jolla on oikeasti voimaa laittaa maapallo kivikaudelle:(
 
Valkovenäjän liittyttävä Venäjään tai tuhouduttava. Kysymys kuuluu onko toimittaja omalla asialla vai kirjoittaako käskystä. Muutenhan tuo on Trollitehtaan pisteytyksellä kympin artikkeli.

Russia demands that Belarus become part of Russian Federation - otherwise it will be liquidated
The Russian business newspaper Vzgliad has published quite interesting material. The article entitled "Minsk should make its mind" calls on President Alexander Lukashenko to hold a referendum on accession of Belarus to Russia in autumn 2015. If this does not happen - "Belarus will be liquidated in its current form."

The journalist Eduard Birov insists that Lukashenko must decide with whom he is - with Russia or the West, Joinfo.ua reports.

According to him, otherwise, Belarus can face the fate of Ukraine "The same thing, and even with the same blood can happen to Belarus, if the leadership and the people do not make a choice in favor of one party - in favor of their home in the Russian peace. Moreover, the choice must be imperial and principled - not just to sit in the apartment and be afraid to quarrel with each of the parties, even making money out of sanctions against Russia, but to join Russia with territory and soul, to fall into the same line with it, to share its grief".

The Vzgliad newspaper insists that "collection of the Russian lands" is "not Putin's whim, but an objective necessity."

"In this regard, the only correct way out is that Lukashenko, if he is a real patriot of Belarus and the Russian peace, should hold a referendum on accession to Russia along with the elections in the autumn of 2015 and then, depending on the will of the people, make a historic decision. Russia needs the Russian Belarusians to make their clear and direct choice, without this Ukrainian wagging between the two poles. If Lukashenko shows such an initiative, in the winter of 2015 Belarus will become a part of the Russian Federation as a special autonomy. But for this, Alexander Grigoryevich have to give up his ambitions as a leader of a "sovereign state," which, of course, is a very painful moment for any politician, and all the more, for such an experienced one," writes the Russian propagandist.

Otherwise, he says, "Belarus will be liquidated in its current form."

http://joinfo.com/world/1001931_Russia-demands-that-Belarus-become-part-of.html
 
Miten UAn kärsimät TAKTISET tappiot voisivat johtaa vallanvaihtoon Ukrainassa? Täh. (otsikon leipäteksti)

Kun tarpeeksi kokee "taktisia" eli taistelukentän tappioita, niin lopulta joutuu perääntymään ja menettää samalla siinä maa-aluetta.

Jossain vaiheessa väestö alkaa ihmetellä vallitsevan strategian viisautta kun vihollinen liikkuu eteenpäin ja omat taaksepäin - varsinkin kun siihen vielä yhdistetään se, että kotimaata joutuu jatkuvasti vihollisen haltuun!

Strategisen tason ongelma on se, että Ukrainalla ei edelleenkään ole sellaisia asevoimia, jotka pystyisivät takaisinvaltaamaan alueita viholliselta.

Ukrainan stragia on (mikäli sellaista edes on!) on vain ajan voittaminen ja samalla ukraina menettää miehiä, väestöä ja maa-alueita. Mistään vihollisarmeijan lyömisestä saati sitten maa-alueiden takaisinvaltaamisesta ei näytä olevan toivoakaan. Ainoa toivo on laitettu siihen, että Venäjän talous romahtaa tai länsimaat lähettävät joukkoja laajamittaiseen maasotaan Venäjää vastaan.
 
Venäjä on valmistautunut jo monta vuotta, tässä todisteet.

Ensin kopioitiin Puolustusvoimien maastopukua kuosi M05 ja nyt Patrian AMV, Venäjällä BTR "boomerang", enää ei erota kuin murteesta? Onko tämä hybridisotaan valmistautumista? Vai jäljitelläänkö maailman parhaimpia tuotteita, jotta saadaan oma myynti kasvuun? Eikö mitään osata suunnitella itse vai mistä tässä on kysymys?

Varusteleka ehti kaupitella venäläisvalmisteista Anglija-maastopukua vuoden verran.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288529931265.html

11.11.2008 Puolustusvoimat tutkii, ovatko venäläiset kopioineet luvatta uuden M05-digimaastopuvun kuosin. Maastokuviota, jota Suomessa ei saa myydä siviileille edes kankaana. Samankaltainen digikuvio on ilmestynyt Venäjän sisäministeriön joukkojen asuihin, mallinimellä Jeger. Asuja nähtiin myös sotilaiden yllä kansainvälisissä uutiskuvissa Georgian sodasta.
http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=200829059&c=mobile&rss=mob

Boomerang kopio Patrian AMV:stä
http://snafu-solomon.blogspot.fi/2013/08/russian-btr-boomerang-family-of-vehicles.html?m=1
 
En ole asiantuntija, vaan amatööri, mutta pahalta näyttää. Tai Putinin puheet kuulostaa kyllä helvetin pahoilta. Ydinaseista puhutaan melko löysin rantein. Se tässä huolestuttaa, kun kyse ei Iranin johtajan puheista, vaan henkilön, jolla on oikeasti voimaa laittaa maapallo kivikaudelle:(
Maapalloa ei saada ydinaseilla kivikauteen vaikka yritettäisiin. Ärsyttää kun tämä yleisesti ihmisillä oleva kuva ydinsodan jälkeisestä maailmasta koostuu lähinnä falloutin ja muiden viihdeartikkeleiden luomaan kuvaan.
 
Maapalloa ei saada ydinaseilla kivikauteen vaikka yritettäisiin. Ärsyttää kun tämä yleisesti ihmisillä oleva kuva ydinsodan jälkeisestä maailmasta koostuu lähinnä falloutin ja muiden viihdeartikkeleiden luomaan kuvaan
Oletko peryhtynyt asiaan?Miten mikropartikkelit vaikuttavat Auringon Maapallolle tulevaan säteilyyn? Kauanko ne leijuvat ilmassa? On se Hienoa, kun joukosta löytyy ihminen joka tietää!
 
Oletko peryhtynyt asiaan?Miten mikropartikkelit vaikuttavat Auringon Maapallolle tulevaan säteilyyn? Kauanko ne leijuvat ilmassa? On se Hienoa, kun joukosta löytyy ihminen joka tietää!
Silläkin uhalla että sarkasmi-tutkani kaipaa kalibrointia: Ilmakehään nousevat nokihiukkast pysyisivät siellä todennäköisesti muutamia vuosia alentaen maanpinnalle pääsevän auringon säteilyn määrää ehkä noin 7~%. Asteroidi joka tappoi dinosaurukset onnistui nostattamaan ilmakehään niin paljon pölyä, että auringon säteilyteho laski vain noin 10-20% vuosikymmenen ajaksi. Tällaisiin lukuihin me ihmiset emme meidän säälittävillä ydinsodillamme pääse vaikka yrittäisimme. Toivoisin kovasti että ihmiset lakkaisivat larppaamasta ydintalvesta jonain ikuisen pimeyden aikakautena. Ruoan tuotannolle tämä luonnollisesti aiheuttaisi ongelmia, mutta kuoleepa niitä ihmisiäkin suoraan räjähdyksissä, joten ruokittavia suota on vähemmän sodan jälkeisessä maailmassa.

Säteilyvaikutuksesta puolestaan on arveltu, että laajamittainen ydinsota aiheuttaisi sodasta selviytyneelle populaatiolle noin 100 miljoonaa ylimääräistä syöpätapausta. Tässäkin pitää kuitenkin muistaa, että maailmassa todetaan nykyiselläänkin noin 14 miljoonaa syöpätapausta vuodessa.

Enivei, pointti on se, että vaikka ydinsodalla saataisiin tapettua miljardeja ihmisiä, ja jälkimainingeissa taas satoja miljoonia ihmisiä, meitä jäisi tänne pallolle kuitenkin miljardeja, ja vajaassa sadassa vuodessa saataisiin ihmispopulaatio taas samoihin lukemiin mitä se nykyisellään on.
 
Niin, no miten konflikti edes voidaan välttää. Yhtäkkiä lopetetaan aseiden kalistelu ja jatketaan Salkkareita. Niin tutulta näyttää taas ihmiskunnan tie. Ketä ja mitä valtioita se koskee on mysteeri vielä, mutta voidaan jo todeta että toisen maailmansodan krapula on kärsitty. Uusien bileiden aika. Evoluutiolla on sairas huumorintaju tai kuka ikinä meidän takana onkaan. Liekö ohjelmointivirhe vai tahallinen kannan rajoitus ratkaisu.

Tutkija: Venäjän ja lännen välille syttyy sotilaallinen konflikti – Ruotsi yksi osapuolista
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1428727414749.html
 
Osa ihmisistä on vaan niin typeriä, jotta eivät tajua mitä tästä kaikesta seuraa. EI HELVETTI YHTÄÄN MITÄÄN!!! Kolmella huutomerkillä.
 
Mut rehellisyyden nimissä mua vähän huvittaa tuo Ruotsin vauhkoaminen. Ne on julkisesti paljon isompi paska housussa ku täällä ollaan, vaikka tuota rajaa meillä Venäjän kanssa on varsin mittavasti- toisin kuin länsinaapurillamme.

Mutta niin, vaikea uskoa että jos tämä tilanne jatkuu tällaisena niin siitä mitään hyvää seuraisi; lähinnä ajaudutaan hitaasti mutta varmasti jonkinsorttiseen katastrofiin. Evoluutiolla todellakin on sairas huumorintaju. En ole valmis laittamaan foliohattua päähän, mutta täytyyhän se nyt myöntää että kyllä nämä pistää miettimään isoja kysymyksiä välillä.
 
Back
Top