Valmistautuuko Venäjä suursotaan?

Taitaa uutinen heijastella kirjoittajan kantoja.
Tällainen on USA:n Eurooppaan tuoma raju sotavoima: ”Divisioonan verran roinaa”
9161bcb50d974bf4a531e9471915d396.jpg

Abrams-taistelupanssarivaunu harjoituksessa Latviassa viime toukokuussa. (KUVA: VALDA KALNINA)
Julkaistu: 9.4. 7:09


Yhdysvaltain suunnitelmat tuovat Itä-Eurooppaan uusia Abrams-tankkeja, taisteluajoneuvoja ja telatykkejä.
Yhdysvallat ilmoitti viime viikolla lisäävänsä merkittävästi Baltiassa ja Itä-Euroopassa olevaa sotavoimaansa tuomalla alueelle prikaatin vahvuisen raskaan taistelujoukon. Naton edustaja kertoi puolestaan suomalaisten maakuntalehtien Lännen Medialle, että Itä-Euroopassa jo harjoitelleista joukoista muodostetaan toinen pysyvä prikaati.

Muutaman päivän kuluessa taisteluvalmiudessa olevien prikaatien tarkoituksena on torjua Natoon kuuluvien maiden kokemaa Venäjän uhkaa. Kyseessä on Wall Street Journalin mukaan ensimmäinen vastaavan kokoinen joukkojen mobilisointi kylmän sodan päättymisen jälkeen.

Uusi prikaati lennätetään Eurooppaan ensi helmikuussa jostain Yhdysvaltain korkean valmiuden joukko-osastoista. Sen jälkeen Yhdysvaltain armeijalla on Euroopassa yhteensä neljä prikaatia, joissa kussakin on noin 4 200 sotilasta sekä raskaita panssareita ja taisteluajoneuvoja. Valkoinen talo on myöntänyt suunnitelmaan rahat viime kuussa ja yksityiskohdista vastaa puolustusministeriö Pentagon.

bfb50e4972be49d98480aab209717481.jpg

Viron armeijan sotilaat Naton sotaharjoituksessa viime toukokuussa. Viro on ollut huolissaan puolustuskyvystään ja pyytänyt Yhdysvaltain joukkoja maaperälleen. (KUVA: © Ints Kalnins / Reuters)

Yhdysvaltain apulaispuolustusministeri Robert Work tiivisti Yhdysvaltain sotavoiman Euroopassa näin:

– Meillä on divisioonan verran roinaa (engl. stuff) taistelemassa, jos jotain sattuu, Work sanoi WSJ:lle.

Joukkoja kierrätetään
Joukot on Pentagonin suunnitelman mukaan ripoteltu eri puolille Baltiaan, Itä-Euroopan maihin ja myös muihin Naton jäsenmaihin, jossa ne harjoittelevat. Joukkoja kierrätetään jatkuvasti eri kohteissa, eli ne eivät suinkaan ole passissa Naton itäisten jäsenmaiden itärajoilla.

– Jos tarve vaatii, ne pystyvät muodostamaan kiinteän, yhdessä harjoitelleen joukon kalustoineen ja taistelemaan. Se on jo paljon enemmän kuin mitä meillä on tällä hetkellä. Work tiivisti.

d84211fc63014d42afb8bdcda3070e73.jpg

Yhdysvaltain hävittäjälaiva USS Donald Cook saattueineen saapui perjantaina laivastovierailulle Puolan Gdyniaan. Vierailu on osa Yhdysvaltain Atlantic Resolve -ohjelmaa, jolla vastataan Venäjän aktiivisuuden lisääntymiseen Euroopassa. (KUVA: ADAM WARZAWA)

Joukkojen siirrot ovat osa Yhdysvaltain jo vuonna 2014 aloittamaa ohjelmaa, jolla rauhoitellaan Venäjän uhkaa kokevia liittolaisia.

Venäjä on useaan otteeseen tuominnut Yhdysvaltain suunnitelmat joukkojen lisäämisestä Itä-Euroopasta. Venäjän mukaan se itse ei ole uhka, mutta Naton liikkuminen lähemmäs Venäjän rajoja on. Venäjä ei ole kertonut mahdollisista vastatoimistaan.



322b0bafc4194fd7adc0f18000b89615.jpg

M1 Abrams -taistelupanssarivaunu on Yhdysvaltain Eurooppaan sijoitettavien prikaatien ykkösase. (KUVA: MARCIN BIELECKI)

Tällaisia joukot ovat
Itä-Eurooppaan tuotava taisteluprikaati tarkoittaa eri lähteiden mukaan joukkoa, josta käytetään Yhdysvaltain armeijassa nimitystä Armoured Brigade Combat Team, ABCT. Siihen kuuluu kolme taistelupataljoonaa tukijoukkoineen. Yhteensä henkilöstöä on 4 200.

Prikaatilla on 250 taisteluajoneuvoa. Sen tärkein ase on raskas M1 Abrams -taistelupanssarivaunu, joita voi olla prikaatissa 60–90 kappaletta. Myös panssaroituja Bradley-taisteluajoneuvoja on saman verran. Lisäksi aseistukseen kuuluu M109 Paladin -telatykkejä. Prikaatin kokoinen joukko tarvitsee liikkumiseen noin 1 800 muuta ajoneuvoa.

5f17dbad3a284040921a7b82aaee3a87.jpg

Bradley-taisteluajoneuvo on tarkoitettu joukkojen kuljetukseen ja tulitukeen. (KUVA: JEON HEON-KYUN)

Prikaatien kiertäviä joukkoja sijoitetaan erikseen määriteltäväksi ajaksi Viroon, Latviaan, Liettuaan, Puolaan, Bulgariaan ja Romaniaan. Eurooppaan tuotavaa vanhempaa kalustoa sijoitetaan myös Yhdysvaltain tukikohtiin Saksaan, Hollantiin ja Belgiaan.

ee341c93ef9741ad85cab59d6e22cb9a.jpg

M109A6 Paladin -telatykki sotaharjoituksessa Etelä-Korean Pocheonissa maaliskuussa. (KUVA: KIM HONG-JI)

Kaikkiaan Yhdysvalloilla on Euroopassa erilaisissa tehtävissä tällä hetkellä 62 000 sotilasta. Se on vielä kaukana kylmän sodan ajan huippumääristä, noin 200 000 sotilaasta.

Riittävätkö joukot?
Yhdysvaltain Eurooppaan tuoma uusi prikaati on Venäjän koko sotavoiman huomioon ottaen marginaalinen lisäys. Sen merkitys on lähinnä symbolinen ja liittolaisia rauhoitteleva.

Amerikkalaiset puolustusvoimia lähellä olevat Stratfor-tiedustelulaitos ja Rand Corp -ajatushautomo julkaisivat toissa viikolla Yhdysvaltain suunnitelmien julkistamisen jälkeen arviot, että Venäjä jyräisi Naton joukot Baltiassa ja Itä-Euroopassa ”tunneissa” siinä epätodennäköisessä tilanteessa, että avoin sota syttyisi. Rand Corpin mukaan alueelle pitäisi sijoittaa ainakin seitsemän taisteluprikaatia, jotta ne pystyisivät hidastamaan Venäjän etenemistä niin paljon, että Nato ehtisi lähettää paikalle apuvoimia.
0274daec14b94c1587a767319f4511f8.jpg

(KUVA: MARCIN BIELECKI)
fc575f7383fe4e7c8ca6e3c176db213a.jpg
 
Aftenposten: Norjan armeija on varautunut Venäjän uhkaan Suomea paremmin
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/norja_suomi_puolustus_venaja-48958

SIINA EKBERG
3 tuntia ja 4 minuuttia sitten(päivitetty 1 tunti ja 50 minuuttia sitten)
Norjalaislehti vertailee Norjan ja Suomen maanpuolustuskykyjä ja valmiuksia Venäjän uhkaa vastaan.

  • f59b2301379471a5d6b954f5a38485c677ac40cc7d846c7efab5ab1151107669

    Varusmiehiä harjoituksessa Laajasalossa Helsingissä.

    (Lehtikuva/Vesa Moilanen)
Norjalaislehti Aftenpostenissa ihmetellään, miksi Suomen ja Norjan maanpuolustus eroavat niin radikaalisti toisistaan.

Norja on sotilasliitto Naton jäsen, ja maan puolustusbudjetti on kaksinkertainen Suomen maanpuolustusbudjettiin nähden. Kuitenkin Norjan sotilasvoimat ovat henkilömäärältään huomattavasti Suomen vastaavia pienemmät.

Norjassa asevelvollisuuden suorittaa vuosittain vain 7 000‒8 000 henkilöä. Suomessa vastaava luku on yli 20 000.

Norjassa pohditaan, voisiko maa tulla toimeen Suomen tavoin kevyemmillä maanpuolustusresursseilla. Aftenpostenin mukaan Norja on täysin riippuvainen Natosta, mutta on käynyt ilmeiseksi, että kynnys Naton jäsenvaltioiden välillä tukea toisia on noussut korkeammalle. Norjan on näin ollen pärjättävä entistä enemmän omillaan.

Norjalaisen maanpuolustustutkimuslaitoksen tutkijan Gullow Gjesethin mukaan Suomen ja Norjan maanpuolustuksen erot johtuvat historiallisista ja maantieteellisistä syistä. Norjalla on Venäjän kanssa 200 kilometriä yhteistä rajaa, Suomella huomattavasti enemmän. Suomen on historian aikana pitänyt pärjätä Norjaa enemmän omillaan.

Aftenpostenin mukaan nyt kuitenkin näyttää siltä, että Norja on valmistautunut Venäjältä mahdollisesti tulevaan uhkaan Suomea paremmin. Norja muun muassa panostaa nykyisin huomattavasti Suomea enemmän tiedusteluun. Norjassa tiedustelu nähdään tärkeämpänä kuin koskaan, koska Ukrainan kaltaiset kriisit voivat syntyä päivässä, jopa tunneissa.

Norja, Suomi, Ruotsi ja Islanti ovat allekirjoittaneet sopimuksen lisätä sotilaallista yhteistyötään. Pohjoismaiden välillä on halua yhteiseen puolustukseen mahdollista Venäjän uhkaa vastaan.
 
Stalinistien ja Putinistien tyyliin: Noin 40 000 varusmiestä/sotilasta ottaa osaa voitonpäivä paraatiin 9. toukokuuta http://tass.ru/en/defense/868614

Harjoittelua
 
Putin’s secret army: Russian president is accused of building ‘battle groups’ trained in close combat who are ready for operations in western Europe
  • Putin is accused of forming secret 'battle groups' in western countries
  • Army of sleeper agents are trained in martial arts and knife fighting
  • Extraordinary claims made by Putin expert and biographer Boris Reitschuster who said he had seen intelligence reports on the groups
  • For more of the latest Russian news visit www.dailymail.co.uk/russia

Russian leader Vladimir Putin is accused of forming secret 'battle groups' in western countries including Germany ready to activate at a moment's notice.

Putin expert and biographer Boris Reitschuster claims in his new book 'Putin's Hidden War' that this army of sleepers is trained in the Russian 'Systema' techniques of martial arts and knife fighting as taught to his country's special forces units.

German author Reitschuster claims to have seen the reports of a western European intelligence service detailing the covert groups spread across the continent.

'This means the Kremlin leader and ex-Intelligence Chief Putin has direct access to an elite fighter network in the West,' said popular German daily newspaper BILD ahead of the book's publication on Friday this week.

Reitschuster says the commanders of this secret army are drawn from GRU military intelligence and elite WDW airborn troops, adding; 'This fighting force in enemy territory is a mainstay in Putin's hidden war against the West.'

Earlier this year German intelligence agencies warned of Putin's plan to destabilize the country through propaganda.

Now Reitschuster says the intelligence he has seen suggests the new goals are fomenting civil unrest, distorting democratic political processes and 'conveying non-democratic ideals.'

In January the intelligence services said the Kremlin was behind a false report of a 13-year-old Russian girl called Lisa who claimed she was raped in Berlin.

Later she admitted she made the story up - but not before ex-pat Russians had taken to the streets and even protested outside Chancellor Angela Merkel's office.

Russian Systema self-defence schools in Germany act as 'camouflage for agent meetings,' according to Reitschuster and 'are centres for recruiting new Kremlin fighters.'

The author claims European intelligence services have identified about 300 men in the previous year Germany who are actively involved in the Systema structures. Among those who have received special training in Moscow are also soldiers, policemen, judicial employees and turncoat members of the German police and elite forces GSG 9 and KSK who are 'known' to the security services.

'These saboteurs with elite education are no negligible factor - they are targeted for crisis situations and trained to trigger unrest after assessing intelligence documents,' he added.

The Russian paramilitaries, he claimed, now hold 'real manouvres in the Swiss mountains, operate across borders and are particularly strong in Czech Republic where they mostly exercise.'

Reitschuster says the recruits, who can be activated at a moment's notice, all receive Russian passports and receive training in sabotage and handling explosives.

http://www.dailymail.co.uk/news/art...se-combat-ready-operation-western-Europe.html
 

Sama kotimaisella...

Paljastuskirja: Putinin salaiset joukot valmiit toimimaan Euroopassa
Tiistai 12.4.2016 klo 14.56

Saksalaistoimittaja väittää, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on luonut Eurooppaan salaiset joukot. (EPA/DMITRI LOVETSKY)
Reitschusterin mukaan joukot ovat valmiita hyökkäämään välittömästi, jos käsky käy. Saksalaislehti Bild on saanut etukäteen osia Reitschusterin kirjasta. Kirja julkaistaan tämän viikon perjantaina.

Reitschusterin mukaan maanalainen armeija on koulutettu venäläisessä Systema-itsepuolustuslajikoulussa. Siellä opiskelijat läpikäyvät lähitaistelukoulutusta ja aseiden käsittelyä.

Salaisen armeijan komentajat on Reitschusterin mukaan värvätty Venäjän armeijan tiedustelusta ja erikoisjoukoista. Hän kirjoittaa, että tämä taistelujoukko on Putinin salaisen sodan selkäranka taistelussa länttä vastaan.

Reitschuster väittää, että viime vuoden aikana Euroopan tiedustelupalvelut tunnistivat noin 300 Systeman miestä ainoastaan Saksassa. Erikoiskoulutettujen joukossa olisi poliiseja, sotilaita, oikeuslaitoksen työntekijöitä ja jopa Saksan turvallisuuspalvelun jäseniä.

Puolisotilaalliset joukot harjoittelevat säännöllisesti Sveitsin Alpeilla ja Tshekin tasavallassa, toimivat vapaasti yli rajojen eri puolilla Eurooppaa ja saavat lisäkoulutusta Moskovassa.

Kremlin värväämät henkilöt on mahdollista aktivoida toimintaan nopeasti. Reitschustet myös muistuttaa kirjassaan, että kyseiset henkilöt on koulutettu tekemään sabotaaseja ja käsittelemään räjähteitä.

Aiemmin tänä vuonna Saksan tiedustelupalvelun on varoittanut Putinin suunnitelmasta epävakautta Saksaa propagandan kautta.

Bildin mukaan Systeman kouluttamat henkilöt toimivat aktiivisesti äärioikeiston ryhmittymissä ja kohdistavat Saksan kansalaisiin informaatiovaikuttamista.

Lähteet: Daily Mail, Ukraine Today
 
HS: Venäjän turvallisuuspalvelu värvää yhä useammin tavallisia virolaisia
Tiistai 12.4.2016 klo 16.27
Aiemmin Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n värväys on kohdistunut pääasiassa viranomaisiin, joilla on pääsy valtiosalaisuuksiin.

Viron suojelupoliisi Kapon johtaja Arnold Sinisalu sanoi tiistaina Kapon vuosiraportin julkaisutilaisuudessa Tallinnassa, että yhä useammat tavalliset ihmiset ovat FSB:n värväysyritysten kohteena.

Värväyskohteena ovat nyt neuvostoaikana aikuisiksi varttuneet, yli 43-vuotiaat ihmiset, jotka ovat aikoinaan joutuneet jollakin tapaa tekemisiin neuvostoaikaisten turvallisuusviranomaisten kanssa. FSB lähestyy heitä usein ulkomailla.

- Värvättävillä saattaa esimerkiksi olla suhteita ihmisiin, joilla on oleellista tietoa, Sinisalu sanoi.

Helsingin Sanomat kertoo, että värväysyrityksiä on Sinisalun mukaan ollut "moninumeroinen luku". Kapo kehotti kaikkia värväyskohteena olleita ihmisiä ilmoittautumaan.

Aiemmin tänä vuonna Virossa on tuomittu vankilaan kolme miestä, jotka olivat välittäneet FSB:lle tietoa Viron turvallisuuspoliisin, armeijan sekä raja- ja oikeusviranomaisten toiminnasta.

Lähde: Helsingin Sanomat
 
.
Aftenpostenin mukaan nyt kuitenkin näyttää siltä, että Norja on valmistautunut Venäjältä mahdollisesti tulevaan uhkaan Suomea paremmin. Norja muun muassa panostaa nykyisin huomattavasti Suomea enemmän tiedusteluun. Norjassa tiedustelu nähdään tärkeämpänä kuin koskaan, koska Ukrainan kaltaiset kriisit voivat syntyä päivässä, jopa tunneissa.

Krimin ja Donbasin varkauksissa Nato-tiedustelu oli monessa vaiheessa aivan kuutamolla. Rahat menivät hukkaan.

Yksi vanha esimerkki ysäriltä avasi minulle Nato-tiedustelun heikkouden. Kun tynkä-Serbiaa pommitettiin, Nato-tiedustelu oletti serbiarmeijan menettäneen raskaan kalustonsa. Onneksi Milosevic taipui, sillä Wesley Clark ei tiennyt miten jatkaisi ja seuraavaksi olisi ollut pakko jatkaa maassa. Serbiassa oli keskeisin osa entisen Jugoslavian liittoarmeijan kalustoa ja sodan jälkeen selvisi, että kaikki naamioituna ja ehjänä odottamassa, että rohkea ilmapommittaja tulee maan tasalle kokeilemaan, miltä sota serbin kanssa tuntuu.

Olivat Nato-koneet pommittaneet valemaaleja ja lentäjät ilmoittaneet sitten tuhotut tankit, tykit jne.

Suomalainen tiedustelu voi olla resursseiltaan vähäisempää, mutta analyyseissaan riippumattomampaa. "Täysin objektiivisia tiedusteluarvioita on vaikea tehdä, jos on kovin voimakastahtoisen liittouman jäsen". sanoi tiedustelupomo Alafuzoff. "Liittoumassa tulee poliittisia paineita siihen, että asiat pitää sanoa tietyn suuntaisesti tai tietyn värisesti."

Tiedustelun ja valkoilun maailmassa toimivat ihmiset haluavat hekin olla mieliksi työnantajilleen eli poliittisille päättäjille.

Satelliittidata kyllä kelpaa, ei siinä mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Epäily: Ruotsin lentoliikenteen seisauttanut aurinkomyrsky olikin Venäjän kyberhyökkäys?
Nato-lähteet kertovat norjalaiselle AldriMer-sivustolle, että Ruotsi uskoi olevansa kyberhyökkäyksen kohteena, kun tutkajärjestelmän häiriöt seisauttivat lentoliikenteen Etelä-Ruotsissa marraskuun alussa.
Ruotsin viranomaiset varoittivat sotilasliitto Natoa käynnissä olevasta kyberhyökkäyksestä, kun suuri osa maan lentoliikenteestä seisahtui marraskuun 4. päivänä, kertoo norjalainen puolustussivusto AldriMer.no.

Kaikki lentoliikenne Etelä-Ruotsista keskeytyi noin tunnin ajaksi tutkajärjestelmän häiriöiden vuoksi. Ruotsin ilmailuviraston mukaan voimakas aurinkomyrsky aiheutti häiriöt.

Ruotsi varoitti Natoa kyberhyökkäyksestä
Nimettöminä pysyttelevät Nato-lähteet kertovat AldriMerille, että Ruotsi antoi Natolle kaksi varoitusta kyberhyökkäyksestä. Ruotsi uskoi, että hyökkäystä johti APT-ryhmä (Advanced Persistent Threat), joka on aiemmin yhdistetty Venäjän sotilastiedustelupalvelu GRU:hun.

Ruotsin varoitukset Natolle antoi joko Ruotsin puolustusvoimien radiosignaalitiedustelulaitos (FRA) tai tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu (MUST). FRA, MUST tai Nato eivät kommentoi tietoja AldriMerille eivätkä sanomalehti Aftonbladetille, joka myös kirjoittaa asiasta.

Nato havaitsi Venäjän elektronista sodankäyntiä
AldriMer kertoo lisäksi, että samaan aikaan, kun Ruotsi uskoi olevansa kyberhyökkäyksen kohteena, Nato havaitsi Venäjän elektronista sodankäyntiä Itämerellä. Siihen olisi AldriMerin lähteiden mukaan kuulunut lentoliikenteen viestintäyhteyksien häirintää.

Signaali jäljitettiin suureen radiomastoon Venäjän Kaliningradissa, kertoo AldriMer.

Avaruustutkija epäilee aurinkomyrskyselitystä
Avaruustutkija piti Ruotsin ilmailuviraston selitystä tutkahäiriöiden syystä epätodennäköisenä jo marraskuussa, sillä aurinkomyrsky ei vaikuttanut mihinkään muihin maihin.

– Selitystä vastaan puhuu se, että se vaikutti vain Ruotsiin. Se ei myöskään ollut suuri avaruussäätapahtuma, vaan keskinkertainen, sanoi avaruusfyysikko Urban Brändström Avaruusfysiikan tutkimuslaitoksesta Kiirunasta Ruotsin radiolle.

– Avaruussäävaroituksia annetaan viisiasteisella mittarilla, eikä keskiviikon myrsky yltänyt edes yhteen asteeseen.

Ruotsin ilmailuvirasto aloitti selvityksen tutkajärjestelmän häiriön syystä. Se ei ole vielä valmistunut.
http://yle.fi/uutiset/epaily_ruotsi...ikin_venajan_kyberhyokkays/8810607?origin=rss
 
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...jestelma/5841568?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat

No shit Sherlock, että Arleigh Burke luokan Aegis hävittäjällä on Aegis taistelujohtojärjestelmä. En ois uskonut ellen ois pöllölaakson uutimista lukenut. Kohta joku valopää kertoo huhutun kuinka Nimitz luokan lentotukialukselta operoi lentokoneita.
12.04.2014 Sama alus joutui samanlaisen yli-,ohilentojen kohteeksi Krimin lähellä, aluksen taistelunjohtojärjestelmä kertoi satojen kohteiden lähestyvän eli oli toimintakyvytön.
Kyseessä ilmeisesti testi ovatko löytäneet vastatoimia elektronista häirintää vastaan. Ehkä ei koska sanoivat koneiden olleen ilman näkyvää aseistusta. Onko varapolttoaine-
säiliöissä perässä ohjaussiivekkeet?
 
12.04.2014 Sama alus joutui samanlaisen yli-,ohilentojen kohteeksi Krimin lähellä, aluksen taistelunjohtojärjestelmä kertoi satojen kohteiden lähestyvän eli oli toimintakyvytön.
Kyseessä ilmeisesti testi ovatko löytäneet vastatoimia elektronista häirintää vastaan. Ehkä ei koska sanoivat koneiden olleen ilman näkyvää aseistusta. Onko varapolttoaine-
säiliöissä perässä ohjaussiivekkeet?

Tähän olisi kiva saada lähde, Sputnik newsisitäkö luit?
AN/SPY-1 tutkan teho on 6 megawattia. Onko siinä Su-24:ssä ydinreaktori josta tehdään tehot tuollaisen hirviötutkan häirintään?
 
Tähän olisi kiva saada lähde, Sputnik newsisitäkö luit?
AN/SPY-1 tutkan teho on 6 megawattia. Onko siinä Su-24:ssä ydinreaktori josta tehdään tehot tuollaisen hirviötutkan häirintään?
Jo vuonna 1999 Serbian väitettiin hakkeroineen samanlaisen hävittäjän jollain tavalla.
 
Olen täysin vakuuttunut että venäjän tavoitteena on valloittaa joko hyvällä tai pahalla useita euroopan maita suomi mukaan lukien. Missä ajassa ja millä keinoin on mysteeri. Venäjä on tällä hetkellä ainoa pelissä oleva joka toimii määrätietoisesti päämääränsä saavuttamiseksi. Joku suunnitelma heillä on Natoonkin vaikuttamisesta.

Venäjä myös hyötyy merkittävästi kaikenmaailma huutelijoista jotka vähättelevät ja muistavat mainita säännöllisesti että se on vain italian kokoinen talous. Varmasti poliitikoissa näitäkin on. Altavastaajan etu on hyväksi. Saa rauhassa rakentaa ja sitä se kyllä tekee. Suomi on Natoon kuulumattomana pahasti riskiryhmässä.
 
Olen täysin vakuuttunut että venäjän tavoitteena on valloittaa joko hyvällä tai pahalla useita euroopan maita suomi mukaan lukien. Missä ajassa ja millä keinoin on mysteeri. Venäjä on tällä hetkellä ainoa pelissä oleva joka toimii määrätietoisesti päämääränsä saavuttamiseksi. Joku suunnitelma heillä on Natoonkin vaikuttamisesta.

Venäjä myös hyötyy merkittävästi kaikenmaailma huutelijoista jotka vähättelevät ja muistavat mainita säännöllisesti että se on vain italian kokoinen talous. Varmasti poliitikoissa näitäkin on. Altavastaajan etu on hyväksi. Saa rauhassa rakentaa ja sitä se kyllä tekee. Suomi on Natoon kuulumattomana pahasti riskiryhmässä.

Venäjä ei ole taloudellisien resurssiensa osalta enää edes Italian kokoinen..se on pudonnut jo Meksikon, Kanadan, Etelä-Korean, Hollannin, Turkin jne. kokoluokkaan. Myös pohjoismaat yhdessä (Tanska. Ruotsi, Norja ja Suomi) ovat BKT:lla laskettuna Venäjää suurempi.

Sotilaallinen valmius Venäjällä on tietysti suurempia, erityisesti kun sillä on käytössään ydinaseita. Mutta niilläkään ei ole merkitystä NATO:n jäsenmaita kohtaan. NATO:n sotilaalliset resurssit ovat kaikilta osiltaan täysin ylivoimaisia Venäjään verrattuna. Kaiken lisäksi NATO on puolustusliitto. Sen toiminta rajoittuu vain jäsenmaidensa puolustamiseen. Tämä tiedetään myös Venäjän johdossa. Siis ei ole odotettavissa NATO:n hyökkäyksiä Venäjälle..mutta se puolustaa jäsenmaidensa koskemattomuutta 100 %:in varmasti.

Hyökkäys monikymmenkertaisesti tehokkaampaa liittoutumaa vastaan on jopa Putin'ille täysin mahdoton ajatus. Se olisi täydellisen varma itsemurha ja tuhoaisi sekä hajoittaisi lopullisesti koko Venäjän.
 
Venäjä ei ole taloudellisien resurssiensa osalta enää edes Italian kokoinen..se on pudonnut jo Meksikon, Kanadan, Etelä-Korean, Hollannin, Turkin jne. kokoluokkaan. Myös pohjoismaat yhdessä (Tanska. Ruotsi, Norja ja Suomi) ovat BKT:lla laskettuna Venäjää suurempi.

Sotilaallinen valmius Venäjällä on tietysti suurempia, erityisesti kun sillä on käytössään ydinaseita. Mutta niilläkään ei ole merkitystä NATO:n jäsenmaita kohtaan. NATO:n sotilaalliset resurssit ovat kaikilta osiltaan täysin ylivoimaisia Venäjään verrattuna. Kaiken lisäksi NATO on puolustusliitto. Sen toiminta rajoittuu vain jäsenmaidensa puolustamiseen. Tämä tiedetään myös Venäjän johdossa. Siis ei ole odotettavissa NATO:n hyökkäyksiä Venäjälle..mutta se puolustaa jäsenmaidensa koskemattomuutta 100 %:in varmasti.

Hyökkäys monikymmenkertaisesti tehokkaampaa liittoutumaa vastaan on jopa Putin'ille täysin mahdoton ajatus. Se olisi täydellisen varma itsemurha ja tuhoaisi sekä hajoittaisi lopullisesti koko Venäjän.
Ukrainan koskemattomuus- ja turvallisuus takuu oli USA:n ja Englannin antama jotta Ukraina luopui hallussaan olevista neuvostoliiton aikaisista ydinaseista . Tästä voi arvioida
meidän todellinen naton antama (en tarkoita vaimon siskoa) turva. Eli yhtä luotettava kuin unkarissa taattu ukrainan ydinaseista luopumisesta saama turvallisuustakuu!!!
 
Ukrainan koskemattomuus- ja turvallisuus takuu oli USA:n ja Englannin antama jotta Ukraina luopui hallussaan olevista neuvostoliiton aikaisista ydinaseista . Tästä voi arvioida
meidän todellinen naton antama (en tarkoita vaimon siskoa) turva. Eli yhtä luotettava kuin unkarissa taattu ukrainan ydinaseista luopumisesta saama turvallisuustakuu!!!

Pacta sunt servanda. NATO ei ole antanut Suomelle mitään virallisia turvatakuita, sopimusta ei ole olemassa. Länsimaisessa maailmankatsomuksessa sopimusrikkomuksia ei katsota hyvällä, siihen syyllistyneen uskottavuus on mennyttä ja kaikkien tämän tahon tekemien sopimusten arvo nollaantuu.

Länsimainen elämänmuoto perustuu vapaaehtoisiin sopimuksiin ja luottamukseen siihen että sopimus pitää. Jos NATO "joustaa" yhdenkin jäsenmaansa kohdalla yhteisestä puolustusvastuusta, se tarkoittaa sitä että NATO lakkaa olemasta sillä hetkellä. Lisäksi NATO:n tärkkeimmän jäsenmaan USA:n kaikki muutkin turvatakuut raukeavat koska niihin ei voi luottaa. Joku Portugali voisi ehkä haistattaa paskat NATO:n velvoitteille mutta USA:lla ei ole tämmöiseen varaa.

Ja mitä tulee Ukrainan turvatakuisiin niin mitäs nämä kansainvälisen yhteisön Venäjälle langettamat talouspakotteet sitten ovat? Ne vahingoittavat EU:a ja USA:a ihan yhtä lailla mutta se hinta ollaan valmiita maksamaan ilomielin Ukrainan vuoksi. Sodankäynti on politiikan jatkamista toisin keinoin ja sodankäynti ei tarkoita pelkästään aktiivista aseellista yhteenottoa. Venäjä on menossa kovaa vauhtia polvilleen ilman että NATO:n on tarvinnut ampua laukaustakaan.
 
Ukrainan koskemattomuus- ja turvallisuus takuu oli USA:n ja Englannin antama jotta Ukraina luopui hallussaan olevista neuvostoliiton aikaisista ydinaseista . Tästä voi arvioida
meidän todellinen naton antama (en tarkoita vaimon siskoa) turva. Eli yhtä luotettava kuin unkarissa taattu ukrainan ydinaseista luopumisesta saama turvallisuustakuu!!!
Unohdit, että myös Venäjä allekirjoitti kyseisen sopimuksen.
 
Venäjä ei ole taloudellisien resurssiensa osalta enää edes Italian kokoinen..se on pudonnut jo Meksikon, Kanadan, Etelä-Korean, Hollannin, Turkin jne. kokoluokkaan. Myös pohjoismaat yhdessä (Tanska. Ruotsi, Norja ja Suomi) ovat BKT:lla laskettuna Venäjää suurempi.

Sotilaallinen valmius Venäjällä on tietysti suurempia, erityisesti kun sillä on käytössään ydinaseita. Mutta niilläkään ei ole merkitystä NATO:n jäsenmaita kohtaan. NATO:n sotilaalliset resurssit ovat kaikilta osiltaan täysin ylivoimaisia Venäjään verrattuna. Kaiken lisäksi NATO on puolustusliitto. Sen toiminta rajoittuu vain jäsenmaidensa puolustamiseen. Tämä tiedetään myös Venäjän johdossa. Siis ei ole odotettavissa NATO:n hyökkäyksiä Venäjälle..mutta se puolustaa jäsenmaidensa koskemattomuutta 100 %:in varmasti.

Hyökkäys monikymmenkertaisesti tehokkaampaa liittoutumaa vastaan on jopa Putin'ille täysin mahdoton ajatus. Se olisi täydellisen varma itsemurha ja tuhoaisi sekä hajoittaisi lopullisesti koko Venäjän.

Sotavoima alkaa rappeutumaan viiveellä. Siksi talouden romahtaessa jää aina se viimeinen epätoivoinen keino.
Venäjällä on suunnitelma Natoa vastaan ja on vaarallista ajatella että olisi vain suora hyökkäys. Tokkopa sentäs ainakaan vielä. Kierommin pelaa. Esim. Ranskan tulossa olevat vaalit ja Le Pen. Trumpin kytkökset Venäjälle ja puheet joukkojen vähentämisestä euroopassa. Putinin salainen armeija uutinen eurooppaan. Keinoja on ja jotain ne touhuavat.
 
Back
Top