Valmistautuuko Venäjä suursotaan?

Saako Venäläisen taisteludelffiinin laittaa taistelun jälkeen öljyn kanssa 200g peltipurkkiin? Mitä sanoo kansainväliset lait?
 
Saako Venäläisen taisteludelffiinin laittaa taistelun jälkeen öljyn kanssa 200g peltipurkkiin? Mitä sanoo kansainväliset lait?

Eiköhän Vladimir ole tehnyt hulppeat tuotto&kustannus-laskelmat, että pyöriäisarmadalla saadaan vesistöt putsattua ylimääräisistä veneistä. Kyllähän tällä on merkittävä vaikutus ainakin matruusien haistelumoraaliin, koska uhkana on tulla silakan tappamaksi keskellä ulappaa. Ei omaiset ja yms. pysty vetoamaan kunniakkaaseen kuolemaan, kun kaverin tappoi jokin silli.
 
THE PUTIN SHOW!

tumblr_ndwn59LmWq1s0tnt7o1_1280.jpg


– Meillä on Saulin (Niinistö) kanssa eri tiedot Arktiksen lämpenemisestä, Putin sanoi.

– Meidän lukujemme mukaan Arktis lämpenee neljä kertaa nopeammin kuin muu planeetta ja Venäjä lämpenee 2,5 kertaa nopeammin kuin muut maapallon osat, Putin sanoi.



Suomen presidentti Niinistö iloitsi siitä, että Pietariin oli saapunut myös muut pohjoismaiset päämiehet, mutta yllättäen rakentava, arktinen dialogi alkoi liukua moderaattorin johtamana Venäjän sanktioihin, Krimin kohtaloon sekä EU:n ja Venäjän välisiin huonoihin suhteisiin, ja mitä Suomi voisi niille tehdä.

1429099.jpg


Venäjän intresseissä ei ole koskaan ollut ulkopoliittisesti yhtenäinen Eurooppa, vaan nimenomaan letka pieniä maita, joista jokainen käy vuorollaan puhumassa omat asiansa Putinille.

 
”Därför anser Försvarsberedningen att, efterhand som den utökade krigsorganisationen för armén etableras, upp till en brigad med förstärkningsresurser ska förberedas för att kunna verka i Finland vid kris, krigsfara eller krig.”

 
Venäjä on vallannut Suomelle kuuluvan saaren ja EU:ssa pohditaan, pitäisikö Suomelle lähettää apua, vai onko samantekevää, jos Venäjä valloittaa harvaan asutun Suomelle kuuluvan saaren...

 
Venäjä on vallannut Suomelle kuuluvan saaren ja EU:ssa pohditaan, pitäisikö Suomelle lähettää apua, vai onko samantekevää, jos Venäjä valloittaa harvaan asutun Suomelle kuuluvan saaren...


Tämä voisi varmaan olla myös tuolla HX ketjussa. Vai uskooko joku oikeasti, että tämä "ex-diplomaatti" ei ole mitenkään yhteydessä HX hankintaan?
 
Tämä voisi varmaan olla myös tuolla HX ketjussa. Vai uskooko joku oikeasti, että tämä "ex-diplomaatti" ei ole mitenkään yhteydessä HX hankintaan?

Elokuvaa en osaa tuolta pohjalta arvioida, mutta voi hyvinkin olla että Iltalehdellä on jotain tekemistä asian kanssa :ROFLMAO:

Rafale-hävittäjiä Suomelle lobbaava Ranska muistuttaa Belgian poliittisesta virheestä: ”Olisi todella huono idea” valita jokin muu – näin taistelulentäjä kertoo koneesta operaatioissa...


– Kyse ei ole pelkästä turvallisuudesta, vaan nyt olisi aika huomioida myös muut seikat, kuten ilmastonmuutos ja katsoa mitkä hävittäjien toimittajamaat ovat sitoutuneet Pariisin ilmastosopimukseen, (Yhdysvallat ei ole) eräs ranskalaislähde sanoo.

Lieneekö kyse vain sattumasta, sillä samaa ilmastonmuutosnäkökulmaa hävittäjähankinnoissa painotti ennen eduskuntavaaleja myös Suomen uudeksi ulkoministeriksi noussut vihreiden Pekka Haavisto, joka on todennäköisesti mukana päättämässä Suomen uusista hävittäjistä heti 2020-luvun alussa.
 
Venäjä on vallannut Suomelle kuuluvan saaren ja EU:ssa pohditaan, pitäisikö Suomelle lähettää apua, vai onko samantekevää, jos Venäjä valloittaa harvaan asutun Suomelle kuuluvan saaren...


Onko tästä keskustelua muissa ketjuissa?
 
Osaa se vielä yhden :ROFLMAO:

 
Maihinnousu Petsamoon Kontupohjalta.

The Barents Observer -lehden mukaan rannikkotukikohdissa ja Jäämerellä pidettyihin sotaharjoituksiin on osallistunut kolme ydinsukellusvenettä, useita pinta-aluksia, Iljušin Il-38 -lentokoneita ja Kamov Ka-27 -helikoptereita.
Venäjän laivaston mukaan myös maihinnousualus Kondopogalta [Kontupohja] käsin toimiva merijalkaväen prikaati harjoitteli raskaan kaluston tukemana maihinnousua Petsamonvuonon suulla. Miehistöä koulutettiin lastaamaan ajoneuvoja myös mereltä käsin.
Yli 112 metriä pitkä, vuonna 1976 valmistunut Kondopoga pystyy kuljettamaan Venäjän laivaston mukaan kerrallaan jopa kymmenen panssarivaunua ja 340 sotilasta.

https://www.verkkouutiset.fi/venaja-harjoitteli-maihinnousua-petsamossa/
 
Linkki: https://www.foreignaffairs.com/arti...an-church-learned-stop-worrying-and-love-bomb

How the Russian Church Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

Orthodoxy’s Influence on Moscow’s Nuclear Complex

That the church carries extraordinary weight on Russia’s domestic scene is well-known and not that unusual. What is more surprising, and less often explored, is the church’s influence within Russia’s nuclear weapons complex—the most significant wing of one of the world’s most powerful militaries. There the nexus between church and state runs deepest, widest, and longest.
 
Fontanka-uutissivusto kertoo, että kaikki venäläisen sukellusveneen tulipalossa kuolleet upseerit olivat pietarilaisesta laivaston yksiköstä.

Fontankan mukaan upseerit olivat kirjoilla salaisessa yksikössä, jonka tehtäväksi tiedetään ”ydinkäyttöisten syvänmeren asemien käyttäminen”. Fontankan mukaan avoimista lähteistä löytyy myös tieto, jonka mukaan ”yksikön päätehtäväksi kerrotaan tiedustelu”.

Yksiköllä kerrotaan olevan ydinkäyttöisiä sukellusveneitä, joiden projektinumerot ovat esimerkiksi 18510 ja 1910. Kyseiset alukset ovat sukulaisaluksia AS-12-sukellusveneelle eli Losharikille, joka on mainittu monissa venäläislehdissä turma-alukseksi.



Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi tiistaina puolustusministeri Sergei Shoigun selvittämään tulipalon syitä. Putin sanoi Venäjän television näyttämässä tapaamisessa, että kuolleiden joukossa oli seitsemän 1.luokan kapteenia ja kaksi Venäjän sankaria.

– Se ei ollut tavallinen alus, mehän tiedämme, että se oli tieteellis-tutkimuksellinen alus, Putin sanoi Shoigulle.

– Miehistö oli erittäin ammattitaitoista. Tämä on suuri menetys laivastolle ja koko armeijallemme. Esitän kaikkein vilpittömimmät surunvalitteluni kuolleiden omaisille. On tehtävä kaikki, jotta heille voidaan antaa apua ja tukea, Putin sanoi.
 
Venäjä aikoo modernisoida T-62 -taistelupanssarivaunujaan:

Ja Ukrainan pitkä härnääminen ja pitäminen löyhässä hirressä jatkuu entisenkaltaisena:
 
Venäjä aikoo modernisoida T-62 -taistelupanssarivaunujaan:
Absurdia. T-62 on pohjimmiltaan T-55, johon piti saada isompi pääase. Tämän johdosta joutuivat tekemään muutoksia torniin ja venyttämään runkoa hieman. Operaatio ei ollut mitenkään suoraviivainen ja helppo, ja poiki sittemmin täysin uusien konstruktioiden kehittämisen, sekä tykin vaihtamisen kokonaan.
Ajatus siitä, että T-62:sta saadaan virittelyllä jollain lailla moderniin sodankäyntiin sopiva kalikka, on perusteeton. Sen sijaan, niistä toki saa päteviä ja toimivia koneita konflikteihin, joissa voidaan käyttää alkeellisempaa aseistusta. Jos siis löytyy sellaisia vaunuja, varaosia, varaosatuotantolinjoja, ammuksia yms. joilla tuo saadaan toteutettua. Mahtaakohan noille löytyä enää koulutettua miehistöä (joka kykenee nousemaan vaunun päälle ja mahtuu luukusta sisään ... ja vielä ehkä jopa tulemaan myös toiseen suuntaan).

Jäädään odottamaan uutisia T-55 modernisoinnista ja ehkä jostain löytyy työn alle myös JS2:ia. The more the merrier.
 
Back
Top