Venäjän sisällissota

Eli onko suuresti arvostamani MP-netin parviäly siis päätynyt seuraavaan;:

Koko sirkus oli huonosti lavastettu vallankumous, jolla oli kaksi tahi kolme tavoitetta
1. Saada Ukraina tekemään jotain tyhmää.
2. Saada oppositio esiin, josta seuraa perinteinen teurastusvaihe.

Kolmas tavoite voisi olla pedata Prigozhinin astumista Mordorin johtoon.

Ja kiitokset kaikille kirjoittajille. Olen seurannut asiaa täältä aina mongolihyökkäyksen alusta saakka eli kymmenisen vuotta. Osa kirjoittajista on kielellisesti aivan tavattoman lahjakkaita, mikä luo uskoa suomalaisten keskimäärin erittäin hyvään sivistystasoon. Eli kiitos vielä kerran.
 

"Tämä selkeästi paljasti Putinin haavoittuvaisuuden tilanteessa, jossa ulkoistettu likaisen työn tekijä on kääntynyt häntä vastaan. Prigozhin on aistinut tilaisuuden ja pyrkinyt maksimoimaan omaa valtaansa. Siinä mielessä Putinin asema on selkeästi heikentynyt, mutta vielä on liian aikaista sanoa, kuinka paljon, sanoo Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jussi Lassila".
 
Wagner otti turpaansa Ukrainassa. Vastus yksinkertaisesti on liian kova Kokin makuun. Se haluaa pois koko Ukrainasta, siellä se ei halua enää sotia. Tämä Thunder Run moskovaan yksi syy oli että kävi hakemassa palkkarahat ja toinen että saa omat parhaat ukkonsa irti Ukrainasta helpompiin taisteluihin maailmalle.
Jokainen porukkaa ottaa turpaansa jos se laitetaan tarpeeksi heikkoon asemaan.

Wagnerissa oli tosiaan 2 osaa, nämä syyriassa ja afrikassa marinoituneet ykkösukot eivät todellakaan ole mistään vankilasta. Moskovan vaunumatkan kärkeen tuotiin naftaliinista jopa itse Utkin aka "Wagner", jota ei paljon ukrainassa olla nähty. Wagnerista tullee taas n.1000 ukon ulkomaan lerppahattuporukka, jonka rekryvaatimuksena on koulutus erikoisjoukoissa tai VDVssä.

Tai sitten keittäjä putoaa mystisesti ikkunasta pikaista vauhtia.
 
Eli onko suuresti arvostamani MP-netin parviäly siis päätynyt seuraavaan;:

Koko sirkus oli huonosti lavastettu vallankumous, jolla oli kaksi tahi kolme tavoitetta
1. Saada Ukraina tekemään jotain tyhmää.
2. Saada oppositio esiin, josta seuraa perinteinen teurastusvaihe.

Kolmas tavoite voisi olla pedata Prigozhinin astumista Mordorin johtoon.

Ja kiitokset kaikille kirjoittajille. Olen seurannut asiaa täältä aina mongolihyökkäyksen alusta saakka eli kymmenisen vuotta. Osa kirjoittajista on kielellisesti aivan tavattoman lahjakkaita, mikä luo uskoa suomalaisten keskimäärin erittäin hyvään sivistystasoon. Eli kiitos vielä kerran.

Itse ajattelen että tässä oli kyse sisäisestä Putinin välittömässä läheisyydessä olleiden kaadereiden valtataistelusta. Shoigu/Gera halutaan ulos, mutta heistä ei muulla tavalla päästy.

Peskov, Medjedev eilen missä? Missä oli Patrusev? Miksi sankarin viittaa soviteltiin Tulan kuvernöörille, joka muuten oli se taannoinen kärkiveikkaus putinin seuraajaksi?

P.s. Minullakin on 2 yliopistotutkintoa ja kolmas tekeillä. Terveiset nurmenporaajalta. :ROFLMAO:
 
Prigozhin ei itse asiassa paljon sotinutkaan siellä, se on palkka-armeja, joka itse asiassa laiton Venäjälläkin. Ainakin oli vielä vähän aikaa sitten. Pääosin w.sotinut juuri vankeilla ja muilla idiooteilla, koska varsinainen Wagner on luotu muihin tarkoituksiin, touhumaan muissa maissa, kuten Afrikassa kaikissa Prigozhinin ja oman ja Kremlin bisneksissä ja muissa katalissa kriminaali ja vähemmän kriminaali bisneksissa.
Tykkilihasta oli pula myös puolustusvoimissa, ja on kuulemma kenraalit alkaneet viedä häneltä mahdollisuus tyhjentää vankilat, alkuunhan hän vei kaiken "kerman" sieltä, ja tapatti aika lailla, luonnollisesti. Puolustusvoimien ministeriö itse ryhtyi käyttämään vankeja. Prigo halusi suojella vain oikeasti "omia" palkkasotilaita siellä, tuskin vankeja ja muita reppanoita. "Omien"
määrästä vaikea sanoa, mutta tuskin he olivat rintamalla siellä tulitettavana.
Prigo alkoi kokemaan jo ajemmin että hänet "slivajut", eli vedetään wc:sta alas. Hänellä oli tappelut Shoigun ja muiden kanssa, ja hön vaatinut etuoikeuksia itselleen,hänelle vihjattu että häntä liitettään PM:n yhteyteen, ja siksi alkoi huutaa "meidän poikia tapetaan", eihän hän tarkoittanut vankeja, mutta itse sana "oikeudenmukaisuus" tuli niin pontevasti esiin, että monen vatnikin alitajunta oli sama mieltä, joten upposi, ja pelotti myös joitakin Kremlissa.

Näitä mitä nähtiin Rostovin kadulla sirkuksessa nimeltään "suuri kapina" olivat juuri hänen "omia". Eikä ollut poliisin poliisia likimain, ihan kun he häipyneet yhdestä käskystä. Ihmisten paljous kaduilla ei kerro tasan mitään, uteliaat aina olivat uteliaita. Mitä mieltä he ovat ei tämä kerro yhtään, mutta kokonaisuudessa tämä ei todellakaan ollut mikään manifesti rauhan puolestaan,

Siis, ymmärsinkö oikein tämän.
vaan selkeästi sodan eskalaatio. Hän on ukrainalaisten tappaja, eikä mikään sankari.
Prigo halusi lisää voimaa ja paljon venäjältä sotaan Ukrainassa, tällä "retkellään moskovaan" ?
Ei todellakaan mikään sankari muualla kuin venäjällä.
 
Minäkin joskus kävin kiertokoulun, vastapäivään. Silti luulen, että ryssän gangsterijohto on aivan yhtä yhtenäinen kuin ennenkin, prigoa myöten. Ainoa takaisku tuolle rosvojoukolle tuli, kun Ukrainan valloitus ei sujunutkaan laskelmien mukaan. Laskelmissa kun ei huomioitu, että kaikki muutkin ovat toimineet vuosikaudet aivan kuten johtonsakin, eli varastaneet ja myyneet kaiken eteenpäin, jopa ns. isänmaansakin. Ukrainankin kohdalla kyse on luonnonvarojen varastamisesta, eikä mistään pyhän venäjän yhdistämisestä tms paskapuheista, mitä rahvaalle syötetään. Ukrainan kohdalla vain kävi niin ikävästi, että Ukrainan oma johto oli liian kauan samassa rosvoporukassa ryssän kanssa, ts. eivät ehtineet liittyä Natoon, kun oli niin kiire varastaa kaikki mitä irti vielä sai. Hirvittää ajatellakin, jos vaikka Viro olisi vitkastellut samaan tapaan.
 
Ei se vallankumous missään vaiheessa ollut kun vain Shoigun ja Gerasimovin vaihtamisesta puhui ja nimenomaan jätti Putinin mainitsematta.
Putin puolestaan veti yli puheessaan liikaa suhteessa siihen, että suostui hanakasti neuvottelemaan. Ei tapettavan maanpetturin kanssa voi sopia. Kapinallisen voi taltuttaa. Mutta viesti vahvasti tämän olevan ensimmäinen, joten sen puolesta menetti enemmän kasvojaan kuin jos olisi käyttänyt jälkimmäistä.
Lukapaska kerää sädekehää viisaampana poliitikkona. Tosin sehän on poliittinen torakka ihan selvästi kun katsoo koko uraa.
 
Viimeksi muokattu:
Silti luulen, että ryssän gangsterijohto on aivan yhtä yhtenäinen kuin ennenkin, prigoa myöten.
Heh, sama kolutus taitaa meillä olla. Mutta itse epäilen juuri sitä gangsterijohtoa. Siellä taitaa olla liikaa niitä klaaneja jakamaan sitä kokoajan pienenevää kakkua. Ei se koko hyökkäys Ukrainaankaan tainnut olla niin koko valtion yhteinen asia. Mikä muu selittäisi kaiken ryssimisen, korruptio ?
Ja mikäs sen parempaa venäjän naapurivaltioille kun sitä yhtenäisyyttä ei löydy, etenkin Ukrainalle.

Sairas maa ja sairaat kansalaiset jossa suurimmat huijarit elää kuin kuninkaat.
 
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009678061.html


ISW:n mukaan Wagnerin joukot ovat saattaneet aiheuttaa edetessään merkittäviä kalustotappioita Venäjälle. Venäläislähteet julkaisivat selkkauksen aikana kuvamateriaalia venäläisistä Ka-52-helikoptereista, jotka näyttivät iskevän Wagnerin kohteisiin Voronezhin moottoritiellä.

ISW kertoo, että Wagnerin joukot ovat saattaneet ampua alas jopa seitsemän helikopteria sekä kuljetuskoneen, mikä johti ainakin 13 lentäjän ja ilmavoimien henkilöstön jäsenen kuolemaan. ISW:n mukaan kyse on voinut olla yhdestä Venäjän ilmavoimien tappiollisimmista päivistä Ukrainan sodan aikana.
 
Mutta missä on Prigozhin? Viimeisin kuva/video eilen Rostovista lähtiessä. Mies on hiljentynyt omilla kanavillaan kun aikaisemmin räyhäsi ja oli äänessä alituiseen. Annettiinko kuitenkin niskalaukaus vai oliko osa sopimusta olla turpa kiinni pariin viikkoon? Erikoista. Ainoa mitä jossain twiitissä/telegramissa oli että "en ole yhteyksien päässä mutta palataan".
 
Nyt päivän ihmettelyn jälkeen näyttäisi sille, että tapahtumat olivat Prigozhinin vastaus siihen, että hänestä koetettiin päästä eroon.

Veikkaan että Shoigu ja Gerasimov olivat saaneet Putinilta luvan hoitaa Wagnerin poissa kuvioista tavalla tai toisella, mihin liittyi väitetty attentaattiyritys. Prigozhin veti tästä sitten ainoan mahdollisen johtopäätöksen ja totesi että nyt ollaan sitten pojat all-in. Ei muuta kuin Rostov haltuun kiristysvälineeksi ja sitten kohti Moskovaa hakemaan saatavia, menetettävää tasan nolla. Toinen vaihtoehto olisi ollut koettaa luikkia häntä koipien välissä karkuun, mutta oletettavasti laski että parempi tsänssi pysyä hengissä oman armeijan ympäröimänä.

Sitten kun näytti että kokki alkoo vetää pakan täysin sekaisin, niin siinä kohtaa tuli Putinille kiire. Ei ollut lopulta muuta vaihtoehtoa kuin neuvotella, ennen kuin wagnerit ja armeija kerkeävät aloittaa sisällissodan keskenään. Lopulta löytyi sopiva eläkepaketti, millä kokki sai pitää päänsä ja rahansa, mutta samalla Putler pääsi yksityisarmeijan muodostamasta uhasta eroon ennen kuin isompi hämminki alkaa. Mutta ei kyllä jäänyt paljosta kiinni että oikeasti olisi alkanut peijaiset Moskovan rajoilla. Niin lähellä mutta niin kaukana..
 
Moskovalaisilta paloi lomat. Pormestari kiivaimman vaiheen aikana ilmoitti maanatain olevan vapaapäivä mutta nyt tilanteen muututtua firmat saavat itse päättää haluavatko antaa vapaapäivän työntekijöille.

Moscow authorities explained how organizations and individual entrepreneurs will function on a non-working day​

MOSCOW, 25 June. /TASS/. Moscow organizations and individual entrepreneurs will independently determine the mode of operation on June 26. This was reported to TASS in the press service of the mayor and the government of the capital.
Decisions of the operational headquarters are binding on authorities, organizations operating in the territory of the corresponding subject of the Russian Federation, citizens registered at the place of residence and stay and located on the territory of the corresponding subject of the Russian Federation. It should be taken into account that the working hours for employees are determined by the employer independently, taking into account existing internal documents and labor agreements," the press service explained.

Earlier, Moscow Mayor Sergei Sobyanin, who heads the capital's operational headquarters, decided to declare June 26 a non-working day.

They added that the mode of operation in the sphere of sale of goods and services for citizens and organizations is regulated in a similar way. "Organizations and individual entrepreneurs independently determine the mode of their functioning on working and non-working days," the mayor's office stressed. The operational headquarters was established in Moscow in October 2022 and is empowered to implement measures to strengthen the protection of public order and ensure public safety.
https://tass.ru/obschestvo/18114659
 
Mitä tapahtuu Utkinille eli itse Wagnerille? Ei ole hänestäkään kuulunut mitään. Taitaa olla natsina helppo uhraus Kremlille. Tosin Wagnerin hardcoret tuskin tulisivat pitämään asiasta
 
Eli onko suuresti arvostamani MP-netin parviäly siis päätynyt seuraavaan;:

Koko sirkus oli huonosti lavastettu vallankumous, jolla oli kaksi tahi kolme tavoitetta
1. Saada Ukraina tekemään jotain tyhmää.
2. Saada oppositio esiin, josta seuraa perinteinen teurastusvaihe.

Kolmas tavoite voisi olla pedata Prigozhinin astumista Mordorin johtoon.

Ja kiitokset kaikille kirjoittajille. Olen seurannut asiaa täältä aina mongolihyökkäyksen alusta saakka eli kymmenisen vuotta. Osa kirjoittajista on kielellisesti aivan tavattoman lahjakkaita, mikä luo uskoa suomalaisten keskimäärin erittäin hyvään sivistystasoon. Eli kiitos vielä kerran.
Ei ollut kyllä lavastus. En huonona pitäisi lavastusta kun kopteteita ammutaan alas. Kokki pelasi upporikasta tai rutiköyhää. Sai vielä elää hetken. Jos tiedot pitävät paikkansa että wagnerilaiset sulautetaan venäjän armeijaan niin se on aika kova juttu. Tietää ketkä seuraavana juoksutetaan teuraaksi ukrainalaisia päin. Shoigu ei varmasti itke kyyneltäkään.
 
Meduzan lähteen mukaan Shoigu olisi kiikaroinut Afrikan kaivostuottoja:

Another reason Prigozhin resisted the idea of giving the regular military control over Wagner Group personnel was that it would jeopardize his business interests in Africa, explained a veteran of Russia’s Federal Security Service (FSB) who is familiar with the catering tycoon’s enterprises there. “When Shoigu wanted to put [Wagner Group fighters] in uniform, he was trying to take over all the lucrative African ventures, meaning all the mines, all the stuff that would fall under the Defense Ministry. That was the final straw,” said the source.

 
Eli onko suuresti arvostamani MP-netin parviäly siis päätynyt seuraavaan;:

Koko sirkus oli huonosti lavastettu vallankumous, jolla oli kaksi tahi kolme tavoitetta
1. Saada Ukraina tekemään jotain tyhmää.
2. Saada oppositio esiin, josta seuraa perinteinen teurastusvaihe.

Kolmas tavoite voisi olla pedata Prigozhinin astumista Mordorin johtoon.

Ja kiitokset kaikille kirjoittajille. Olen seurannut asiaa täältä aina mongolihyökkäyksen alusta saakka eli kymmenisen vuotta. Osa kirjoittajista on kielellisesti aivan tavattoman lahjakkaita, mikä luo uskoa suomalaisten keskimäärin erittäin hyvään sivistystasoon. Eli kiitos vielä kerran.

Olen ainakin sen parviälyn kanssa varsin eri mieltä, koska mikään ei oikeastaan tue tuollaista näkymää.

Oppositio ei oikeastaan tullut esiin eikä sellaista kukaan olettanutkaan. Kukaan venäläinen nimittäin ei usko mihinkään ja miettii ihan samalla tavalla, että mikä ilveily ja hämäys on menossa.

Politiikan ulkokehältä tuli toki julkista tukea Putinille. Toki se huvitti, että moni hyvinkin lähellä oleva oli hiljaa, mutta ei heitä siitä teloiteta.
 
Back
Top