Venäjän talous ja yhteiskunta - kehitys

Onko tuosta jotain linkkiä tms?

Olet oikeassa epäilessäsi sitä👍. Asia oli hieman mutkikkaampi. Alankomaissa pörssikaasun hinta nousi 800% vuoden aikana kun Venäjä vähensi kaasun toimituksia Länsi-Eurooppaan.
He eivät nostaneet hintaa vaan vähensivät toimituksia painostaakseen uuden Itämeren pohjassa kulkevan kaasuputken, Nord Stream 2, avaamista.

Tässä kuitenkin kävi niin että heti kun kaasulaivat(LNG) lähti kilvan kohti Eurooppaa niin Putinille tuli hätä että venäläinen kaasu syrjäytetään.
Nyt Venäjä on aloittanut kaasun toimitukset joka on johtanut kaasun huippuhinnan romahtamiseen.
Tietenkin Putinilla on aina Putinin selitykset, mutta niihin me olemme jo tottuneetkin.

 
Kaasun hinnan lisäksi myös sähkön hinta on noussut, ja siinä ovat pääosin ihan muut tekijät taustalla kuin Putinin politiikka.
Kyllä, mutta Putin hyödyntää Saksan ydinvoimapäätöksen otollista ajankohtaa. Luin juuri, että puubriketin hinta oli Suomessa huoltoasemalla noussut. Joku muukin hyödyntää tilannetta ja tämä hyödyntäjä on kyllä suomalainen.
 
Fossiilisten energialähteiden kysynnän sanotaan laskevan. Niin se todennäköisesti on. Mutta eikö kysynnän laskun pitäisi laskea myös hintoja. Aiheuttaa jopa hintaromahduksen. Miten se selitetään suurelle yleisölle? Mitä valtiovalta tekee jos öljy maksaa 15 vuoden kuluttua nykyrahassa 20 dollaria tynnyri? Kielletään bensan käyttö ja markkinointi kun se on liian halpaa?

Sähköistetyn liikenteen on siis pysyttävä kilpailukykyisenä. Eikä se voi olla niin että sähköä tullaan säännöstelemään poliitikkojen tämänhetkisten tyhmyyksien vuoksi - tai ne saavat autonsa ladattua jolla on passissaan oikeanväriset leimat ja niitä on riittävän monta.

Entä jos kaikki menee vähän vituiksi, kuvittelevatko jotkut että kansa ei unohda "vanhoja hyviä aikoja"?
Mitä höpöjä sinä puhelet, sitä varten on verot ja päästömaksut. Eihän se tuulivoimakaan kannattaisi jos reiluilla markkinoilla kilpailtaisiin. Ja tästä seuraa että hinnat eivät taatusti tipu.
 
Ja kukas sitä kaasuhanaa olikaan kääntämässä pienelle?
Ja vielä enemmän kannattaa miettiä että "kukas", siis ketkä, olikaan kääntämässä sitä toimitusta monopoliasemiin Venäjälle ja ajamassa omia tuotantoja alas?

Vaikka Venäjä olisi "pankkiiritaustaisten" hyväksymän äärivasemmistolaisen ja "liberaalin" homoneekerin johtama Demokratia niin sitten kun määräävä markkina-asema on saavutettu väännetään hanaa vähän pienemmälle. Ei paljoa mutta vähän. Aivan kuten esimerkiksi Enzo Ferrari aiemmin opetti= parempi tehdä yksi auto liian vähän kuin liian paljon. Miksi länsi-Euroopassa ajetaan voimalat alas ilman että ollaan rakennettu riittävästi korvaavaa tuotantoa on se suurempi kysymys minulle.
 
Mitä höpöjä sinä puhelet, sitä varten on verot ja päästömaksut. Eihän se tuulivoimakaan kannattaisi jos reiluilla markkinoilla kilpailtaisiin. Ja tästä seuraa että hinnat eivät taatusti tipu.
Höpisen tyypilliseen tapaani. Mutta jos bensa maksaa vuonna 2030 aika paljon Suomessa mutta paljon vähemmän muutamissa muissa EU:n ulkopuolisissa maissa, erityisesti itärajan takana ja Amerikassa, niin jotenkin sitä on kansalaisille selitettävä. Muutenkin kuin että ministereillä on "kunnianhimoa". Etenkin jos fossiilisten polttoaineiden hinta sattuu vielä romahtamaan. Ei pitäisi aliarvioida kansalaisten kykyä ottaa asioista selvää.

Viittaan tällä siis siihen että Venäjän kyky käyttää fossiilisia polttoaineena (poliittisena) välineenään jatkuu vielä pitkälle 30-luvulle (olisiko yllätys jos niiden välineiden vaikutus jopa vahvistuu?), ja erityisen vahvasti sitä tullaan käyttämään jos meillä on 700000 sähköautoa joiden latauksen kanssa sattuisi olemaan ongelmia, sähköä säännöstellään ja kaikki maksaa. Laskisin sellaisen tilanteen melko suureksi epävakauttavaksi tekijäksi. Varmaan huudellaan ratkaisuksi että "ryssänbotit disinformaatio hybridivaikutus" vaikka ongelma on pääosin itse kehitelty kiireessä ja kunnianhimossa.

Saksa on energian kanssa ongelmissa, Puola samoin, Iso-Britannia on turvautunut Norjaan, jopa Ranska jossa on paljon ydinvoimaa saattaa päätyä muutaman vuoden kuluessa ongelmiin. Pakkastalviahan ei pitänyt olla, sellaista tarinaa kerrottiin. Lisää ongelmia vielä kehitellään muutaman vuosikymmenen päähän koska EU:lla (komissiolla) ei ole kuin järjettömiä vaihtoehtoja ydinvoiman sijaan. Ydinvoimaa ei polkaista hetkessä pystyyn jos nykyiset voimalat päästetään rappeutumaan kuten kävi Belgiassa.

Ikävintä on että EU vajoaa kohti yhä suurempaa demokratiavajetta komission johtamana. Kriiseissä pitäisi vahvistaa demokratiaa, ei heikentää. Ei EU:sta kuten Venäjää tai Kiinaa tule mutta todellisia neuvostoliittolaisia piirteitä tullaan näkemään. Luultavasti molemmat, sekä EU että Venäjä ovat hajoamassa jo 15 vuoden sisään. Venäläisten ongelmana vieläpä väestörakenne ja halu sotia, siis hävittää muutenkin liian vähäistä nuorta väestöään.

Mikä onni että meiltä ei hävitetty ydinvoimaa eikä reserviläisarmeijaamme. Yhden mellastavan äärilaidan ohjailemana siihenkin olisi saatettu päätyä.
 
Viimeksi muokattu:
En ole asiantuntija, mutta semmoinen kuva syntyy asiaa seuratessa että Venäjällä ei enää kehity muu kuin syöpä.

Väestö vähenee ja vanhenee hälyttävää vauhtia. Mitään talouden rakenteiden uudistuksia ei ole tehty vaan pieni eliittiä kähmii kaikesta vähänkään tuottavasta toiminnasta leijonanosan oman etunsa kasvattamiseksi. Korruptio elää ja voi hyvin.

Kaikki Neuvostoliiton aikainen infra alkaa olla käyttöikänsä ehtoopuolella ja vanhenee kovaa vauhtia. Jos kaupungin nimi ei ole Moskova tai Pietari niin juuri mitään infran uudistuksia ei ole tehty eikä ole suunnitelmissakaan tehdä: sähköverkko, tiet (lol), rautatiet, kanavajärjestelmät, laivaväylät ja satamat, vesihuolto, lentokentät, julkiset rakennukset kuten sairaalat, yliopistot ja muu koulutus. Miljardeja tuottavat yritykset metalli ja energia sektoreilla huolehtivat omista laitteistaan mutta niiden pätevät käyttäjät eläköityvät ja uusia ei tahdo löytyä muuttamaan napapiirin pohjoispuolelle tai Uralille joten vähemmällä väellä pitäisi saada enemmän aikaan eikä kaivokset esimerkiksi ajan kuluessa rikastu vaan käytännössä lähes poikkeuksetta köyhtyvät kun halvin malmi kaivetaan ensin ja lähimpänä pintaa.
Lisäksi maan isää ei kiinnosta kuin se, että missä oli valtakunnan rajat reilut 30 vuotta sitten ja missä ne ovat nyt.
Vois rauhallisempaakin Ivania alkaa kyrpimään jäistä perunamaata kuokkiessa.

En siltikään ole asiantuntija joten mieluusti kuulisin kuinka siellä kaikesta huolimatta menee paremmin kuin koskaan?
 
Euroopan unioni aikoo luopua maakaasusta ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja korvata vuoteen 2050 mennessä puhtailla energialähteillä merkittävä osa fossiilisista polttoaineista, joiden päätoimittaja Eurooppaan on Venäjän Gazprom.
Euroopan komissio ei viivyttänyt aikaa raivoavasta energiakriisistä ja kaasun ennätyshinnoista huolimatta ja esitteli keskiviikkona luonnoksen kaasumarkkinoiden uudistukselle. Tästä ei varmasti pidä Venäjän presidentin Vladimir Putinin lisäksi myös jotkut EU-maat.
Siksi hanke on valmistautunut vaikealle tielle: jotta siitä tulisi laki, Euroopan komission (itse asiassa Euroopan unionin hallitusten) aloitetta on tuettava Euroopan parlamentin jäsenten ja 27 EU-maan viranomaisten kanssa, jotka edustavat lähes puoli miljardia planeetan suurimman poliittisen liiton asukasta.

Tätä Euroopan komissio ehdottaa.
Vety maakaasun sijaan. Jotta kasvihuonekaasupäästöt olisivat nollassa vuoteen 2050 mennessä, EU:n ei tarvitse sähköistää taloutta. Teollisuus tarvitsee edelleen kaasua, ja jos on, olkoon se "puhdasta" eikä fossiilista, Euroopan komissio päätti. Päävaihtoehto on vety. Sen tuotantoon on olemassa tekniikoita, mutta ne ovat erittäin kalliita. EU aikoo investoida infrastruktuuriin ja valtion tuella alentaa kustannuksia ja tehdä kannattavaksi vetypolttokennojen ja uusiutuvista lähteistä peräisin olevan vedyn tuotannon.
Kieltäytyminen pitkäaikaisista kaasusopimuksista. Nämä ovat öljyn hintaan sidottuja kahdenvälisiä sopimuksia, joita Gazprom tekee ja edistää Putin. EU näkee kuitenkin vapaat markkinat vakaan tarjonnan takaajana. EU myönsi, että maakaasusta ei olisi mahdollista luopua välittömästi, mutta päästääkseen neulasta se ehdotti sen ostosopimusten keston rajoittamista vuoteen 2049 mennessä.
Strategisen osakkeen rakentaminen. Yksi tärkeimmistä syistä kaasun hintojen ennennäkemättömään nousuun viime kuukausina Euroopassa on kaasun puute maanalaisissa varastoissa. Eurooppa osoittaa sormella Gazpromia, joka vastaa täyttävänsä kaikki sopimukset. Jotta tällaiseen tilanteeseen ei enää joutuisi, Euroopan komissio ehdotti strategisen kaasuvarannon luomista keskeytyksiä varten Yhdysvaltojen strategisen öljyvarannon esimerkin mukaisesti.

Nämä kolme kohtaa osoittavat, että korkeista kustannuksista, koronakriisistä ja väestön kasvavasta tyytymättömyydestä huolimatta EU ei hylkää talouden "vihreää rakennemuutosta". Lisäksi EU on valmis kärjistämään vastakkainasettelua Venäjän kanssa, jota hän ei suoraan syytä kaasukiristämisestä, mutta huomauttaa jatkuvasti, ettei kaasua voida käyttää poliittisen painostuksen välineenä erityisesti naapurimaihin - Ukrainaan, Moldovaan ja Georgiaan. jonka EU on tehnyt kumppanuussopimuksen.

Venäjä ei hylkää osuuttaan fossiilisten polttoaineiden viennistä talouden selkärangana tulevaisuudessa ja jatkaa vientiputkien rakentamista, mukaan lukien äskettäin käyttöön otettu, mutta ei vielä hyväksytty Nord Stream 2, Saksaan Itämeren pohjaa pitkin Ukrainan ohi .

Eurooppa ostaa noin kolmanneksen kaikesta kuluttamastaan kaasusta Venäjältä, ja Kreml on toistuvasti ilmaissut tyytymättömyytensä EU:n energiamarkkinoiden uudistamiseen. Putin kutsui sitä syyksi nykyiseen kaasun hintojen nousuun ja Euroopan komissio "viisasteleviksi miehiksi".
"Edellisen Euroopan komission viisastelijat keksivät kaasun markkinahinnoittelun", Putin sanoi syyskuussa. "Nyt tuli parranajo, saitte mitä tilasitte 🤮 (Putten "vitsista vatsa kiertää aina) Ja ne, jotka suostuivat tekemään kanssamme pitkäaikaisia sopimuksia Euroopassa nyt voivat vain hieroa käsiään ja iloita".
Myöskään kaikki EU:ssa eivät ole tyytyväisiä
Euroopan komissio ei kuitenkaan kamppaile niinkään Euroopan riippuvuuden kanssa Venäjän kaasusta, vaan pikemminkin sen riippuvuuden kanssa hiilivedyistä yleensä. EU esitteli suuren "vihreän vallankumouksen" suunnitelman jo heinäkuussa, ja uudet ehdotukset vain täydentävät sitä.
"Euroopan on käännettävä sivu, sanottava hyvästit fossiilisille polttoaineille ja siirryttävä puhtaampiin energialähteisiin. Tämä sisältää maakaasun korvaamisen uusiutuvilla ja vähähiilisellä kaasulla, kuten vedyllä", sanoi varapuheenjohtaja Franz Timmermans.

Nyt kaasulla on 25 prosenttia Euroopan kokonaisenergiataseesta, sähkön tuotannossa - 20%, lämmön tuotannossa - lähes 40%.
EU kuluttaa 350-400 miljardia kuutiometriä vuodessa, 95 % menee maakaasuun ja vain 5 % - erittäin "puhtaisiin" kaasuihin, jotka Euroopan komissio houkutteli hänet vaihtamaan.
Jatkossa niiden tulisi asteittain korvata fossiiliset maakaasut ja muodostaa erittäin merkittävä osuus kaasukomponentista koko energiataseessa vuoteen 2050 mennessä Euroopan komission ehdotusten mukaan.

Kaikki eivät pidä Brysselin virkamiesten ketteryydestä. Kaasun ennätyshinnat iskevät äänestäjien taskuihin, ja köyhempien EU-maiden viranomaiset pelkäävät, että pandeemisen väsymyksen ohella kasvavat sähkön ja lämmityksen kustannukset valtaavat kärsivällisyyden kupin. Puola on jo änkyttänyt päästövähennystavoitteidensa tarkistamista kaasukriisin vuoksi.
Toiset päinvastoin ajattelevat, että Euroopan komissio on varovainen. Esimerkiksi Ranska ja Espanja ovat puoltaneet vapaiden energiamarkkinoiden puuttumista ja tilapäisiä rajoituksia, mutta EU-viranomaiset väittävät, ettei se ole välttämätöntä, sillä kevääseen mennessä kaikki hintojen nousun syyt lupaavat jollain tavalla ratketa.
Kriisi on siis väliaikainen, eikä tämä ole syy pysähtyä tiellä kohti vihreää tulevaisuutta, Euroopan komissio vakuuttaa. EU:n arvovaltaisin ääni puolusti tätä kantaa keskiviikkona.
Saksa - Euroopan suurin talous, väkirikkain maa ja teollisuuskeskus - on vahvistanut päättäväisyytensä nollata omat päästönsä vuoteen 2045 mennessä, 5 vuotta edellä eurooppalaista tavoitetta.
"Meillä on takanamme 250 vuotta vaurautta, joka perustuu hiilen, öljyn ja kaasun polttamiseen. Ja meillä on edessämme noin 23 vuotta, jolloin meidän on siirryttävä pois fossiilisista polttoaineista. Ja me teemme sen", Saksan uusi liittokansleri Olaf Scholz sanoi keskiviikkona.
 
Viimeksi muokattu:

Venäläisellä kaasulla on osansa Euroopan energiakriisissä – Nyt EU valmistelee kovaa vastaiskua​



Euroopan energiakomissaari Kadri Simson etsii kiivaasti uusia maakaasun tuottajia EU-maille. EU valmistautuu näin siihen, että kaasutoimitukset Venäjältä supistuvat entisestään erityisesti vallitsevan geopoliittisen tilanteen takia.

”Kaasuvarastot EU:ssa ovat nyt huomattavasti pienemmät kuin tavallisesti tähän aikaa vuodesta. Viestini on, että Euroopalla on vankka, hyvin monipuolinen ja kestävä kaasuinfrastruktuuri ja selkeät solidaarisuusmenettelyt hätätilanteissa”, toimittajille Ranskan Amiensissa lauantai-iltana puhunut Simson sanoi.

"Meidän on pysyttävä äärimmäisen valppaina, parannettava riskivalmiuttamme ja vahvistettava jäsenvaltioiden välistä solidaarisuutta”, hän jatkoi.

Samaan aikaan Financial Times uutisoi Yhdysvaltojen neuvottelevan kaasutoimituksista Qatarin kanssa.
Lehden lähteiden mukaan presidentti Joe Biden keskustelee mahdollisista kaasutoimituksista EU-maihin Qatarin emiirin Tamim bin Hamid al-Thanin kanssa vielä tammikuun aikana.

EU-maista muun muassa Italia, Ranska ja Kreikka ovat tukeneet kotitalouksia ja yrityksiä kalliiden kaasu- ja sähkölaskujen kanssa selviämisessä.
Italian hallitus päätti viimeksi tällä viikolla uudesta yli kolmen miljardin euron tukipaketista.

Energian hintojen nousu näkyi joulukuussa koko euroalueen kuluttajahinnoissa, jotka nousivat viisi prosenttia edellisvuoden joulukuusta. Hinnat nousivat voimakkaimmin euron historian aikana.

Italia, Ranska ja Espanja ovat yhdessä vaatineet koko EU:n toimia energian kallistumisen hillitsemiseksi.

Jos EU siirtää kaasuostojaan yhä enemmän pois Venäjältä, se tietää rankkaa iskua Venäjän talouteen.
Luottoluokittaja Scope Ratings varoitti tilanteesta tällä viikolla ja huomautti, että jos presidentti Vladimir Putin olisi toiminut toisin, energian hintojen nousu Euroopassa olisi hyödyttänyt Venäjää.
 

Venäläisellä kaasulla on osansa Euroopan energiakriisissä – Nyt EU valmistelee kovaa vastaiskua​



Euroopan energiakomissaari Kadri Simson etsii kiivaasti uusia maakaasun tuottajia EU-maille. EU valmistautuu näin siihen, että kaasutoimitukset Venäjältä supistuvat entisestään erityisesti vallitsevan geopoliittisen tilanteen takia.

”Kaasuvarastot EU:ssa ovat nyt huomattavasti pienemmät kuin tavallisesti tähän aikaa vuodesta. Viestini on, että Euroopalla on vankka, hyvin monipuolinen ja kestävä kaasuinfrastruktuuri ja selkeät solidaarisuusmenettelyt hätätilanteissa”, toimittajille Ranskan Amiensissa lauantai-iltana puhunut Simson sanoi.

"Meidän on pysyttävä äärimmäisen valppaina, parannettava riskivalmiuttamme ja vahvistettava jäsenvaltioiden välistä solidaarisuutta”, hän jatkoi.

Samaan aikaan Financial Times uutisoi Yhdysvaltojen neuvottelevan kaasutoimituksista Qatarin kanssa.
Lehden lähteiden mukaan presidentti Joe Biden keskustelee mahdollisista kaasutoimituksista EU-maihin Qatarin emiirin Tamim bin Hamid al-Thanin kanssa vielä tammikuun aikana.

EU-maista muun muassa Italia, Ranska ja Kreikka ovat tukeneet kotitalouksia ja yrityksiä kalliiden kaasu- ja sähkölaskujen kanssa selviämisessä.
Italian hallitus päätti viimeksi tällä viikolla uudesta yli kolmen miljardin euron tukipaketista.

Energian hintojen nousu näkyi joulukuussa koko euroalueen kuluttajahinnoissa, jotka nousivat viisi prosenttia edellisvuoden joulukuusta. Hinnat nousivat voimakkaimmin euron historian aikana.

Italia, Ranska ja Espanja ovat yhdessä vaatineet koko EU:n toimia energian kallistumisen hillitsemiseksi.

Jos EU siirtää kaasuostojaan yhä enemmän pois Venäjältä, se tietää rankkaa iskua Venäjän talouteen.
Luottoluokittaja Scope Ratings varoitti tilanteesta tällä viikolla ja huomautti, että jos presidentti Vladimir Putin olisi toiminut toisin, energian hintojen nousu Euroopassa olisi hyödyttänyt Venäjää.
Perin jännä, että Biden keskustelee kaasutoimituksista EU-maihin. Tuleeko USA rahastamaan tähän väliin vai mikä on idea?

Muut toimittajat kuin Venäjä ovat enimmäkseen LNG:n varassa. LNG on kalliimpaa kuin putkikaasu ja lisäksi suurempi osa kaasusta häviää kuljetusprosessin aikana joten CO2 -päästö on suurempi. Valintoja on tehty ja nyt eletään seurausten (eli korkeiden energiahintojen) kanssa.

Tuo energiamaksujen tukeminen on melko jännää. Poistetaan hintojen vaikutusta kulutukseen (rajoittaa hintojen nousua) eli saadaan hintoja vielä korkeammalle.
 
President Vladimir Putin unveiled new Russian oil and gas deals with China worth an estimated $117.5 billion on Friday, promising to ramp up Russia's Far East exports at a time of heightened tension with European customers over Ukraine.

Kotimaan uutisissa ei ole vielä kerrottu asiasta joten täytyy turvautua kansainvälisiin.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: xzu
Venäjän talous on näivettynyt kehitysmaatasolle..
https://www.verkkouutiset.fi/talous...-tyon-tuottavuus-alle-puolet-usasta/#598788f4

Kansalaisille tämä näkyy siinä että köyhyys lisääntyy.
Oheisena diktatuurihallinnon valvoman Rostat'in (Venäjän tilastotoimisto) tilastot vuodelta 2019 ja niitäkin lienee sopivasti kaunisteltu:

Putinin Venäjän karut madonluvut: Puolet kansasta elää köyhyydessä – rahat riittävät vain ruokaan ja vaatteisiin

Venäjän tilastoviranomaisen Rosstatin teettämä tuore tutkimus on karua luettavaa. Sen mukaan 49,4 prosentilla venäläisistä rahat riittävät vain täysin välttämättömään eli ruokaan ja vaatteisiin. Köyhien lukumäärä on lisääntynyt hieman alkuvuodesta.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/524e3419-bcd4-44e3-8dd7-0dc65206714e

Kaiken lisäksi inflaatio syö entuudestaankin pieniä eläkkeitä (keskimäärin vajaat 15.000 ruplaa/kk, 1 € = 90 rub.)
Palkkataso vaihtelee erittäin paljon alueittain ja ammateittain..alkaen noin 20.000 rub./kk
- luvut eivät ole kovin kehuttavia edes Venäjän hintatason huomioiden.

https://www.etk.fi/tyo-ja-elakkeet-...rjestelmat/eurooppa/venajan-elakejarjestelma/
https://www.etk.fi/tyo-ja-elakkeet-...rjestelmat/eurooppa/venajan-elakejarjestelma/

Onneksi kansalaiset ovat oppineet Venäjällä turvautumaan omavaraistalouteen. Se on kuitenkin varmaa ettei sota, kaikkine seurauksineen, tule millään tavoin parantamaan tavallisten ihmisten elämää Venäjällä..

Mutta, Venäjän diktatuurin rikolliset johtajat, silovikkit, oligarkit jne. tarvitsevat sotaa tukemaan omaa valtaansa. Joten eipä siinä juurikaan kysellä kansan mielipiteitä. Roistoilla on kova kiire tappamaan ja tuhoamaan slaavi-veljeskansaa.

Kaikkein typerintä tässä on se että meiltäkin löytyy kaikenlaista - "hyväuskoista hölmöä" - kannattamaan ja tukemaan Venäjän nykyistä roistohallintoa.
 
Suomessa Neuvostoliiton ja Venäjän saavutuksia arvostetaan II-maailmansodan jälkeisen poliitiikkamme johdosta..
Meillä, kuten myös kommunistien toimesta Neuvostoliitosta luotiin todellinen ihanneyhteiskunta. Oikea työläisten paratiisi.
- YYA:n aikoina Suomessa ei ollut mahdollista tuoda esille todellista tietoa Neuvostoliiton ihanuudesta,,

Toki samanlaisella propagandalla = valheilla saatiin jo ennen sotia 1930-luvulla Suomesta ja jopa Amerikasta asti siirtolaisia rakentamaan ihmisten maanpäällistä onnelaa.. Toki sinne pakeni varsin suuri määrä (jopa yli 20.000) punakapinan päälliköitä ja muita punaisen terrorin murhamiehiä jotka eivät - ymmärrettävästi kylläkin - jäädä kotimaahansa vastaamaan rikoksistaan.

Tästä linkistä voi jokainen käydä katsomassa kuinka työväen paratiisia rakennettiin.
https://areena.yle.fi/1-50455023

Työstä ei ollut puutetta..kaikkiaan jopa 20 miljoonaa ihmistä pääsi nauttimaan näistä työmarkkinoista.
- tällä työllä rakennettiin Neuvostoliittoa yli 40 vuoden ajan...alkaen vallankumouksesta 1917 aina 1960-luvulle asti.

Kaikesta huolimatta Neuvostoliitto tarjosi kansalaisilleen paljon paremman/tasapuolisemman yhteiskunnan kuin nykyisen Putinin johtamat rikolliset. Siellä ei sallittu yksittäisten rikollisten kahmia - varastaa, kavaltaa, ryöstää - itselleen yhteiskunnan omaisuutta. Kommunistit johtivat maataan ideologiselta pohjalta loppuun asti. Siellä pidettiin rikollisuus kurissa. Varsinkin valtion omaisuuden varastaminen oli ankarasti sanktioitu. Myös korruptio pidettiin varsin hyvin kurissa.

Nykyinen diktatuuri, Putin ja hänen taustallaan olevan hallinnon johtajat, oligarkit varastavat säälimättä Venäjän kansalle kuuluvaa omaisuutta.
 
Tässä on sitä parhaan pään uutisointia joka varmasti sähköistää Putinin ja oligarkien välistä keskusteluilmapiiriä oikein mukavasti. Vaikka kuinka kaasun ja öljyn markkinahinnat nousevat niin kyllä näin kovat indeksien syöksylaskut ovat aika karvasta nieltävää Venäjän raharikkaille. Ai että..

Moskovan pörssin MOEX Russia indeksi laski enimmillään 14 prosenttia, mutta illan edetessä pudotus tasoittui noin 11 prosenttiin.

Dollarimääräinen kansainvälisten sijoittajien seuraama RTS indeksi kävi jopa 17 prosentin laskussa, mikä on kovin päiväpudotus sitten finanssikriisivuoden 2008. Gazpromin, PJSC:n ja Sperbankin osakkeiden hinnat laskivat yli 15 prosenttia. Suurin liike tasoittui vähän ja indeksi päätyi Bloombergin mukaan 13,6 prosentin laskuun.


 
A review of World Bank and United Nations trade data shows that since lesser sanctions were imposed in 2014 after Russia annexed Ukraine's Crimea, China has emerged as its biggest export destination.
"The problem with sanctions, especially involving an oil producer, which is what Russia is, will be leakage in the system," Broadman said. "China may say, 'We're going to buy oil on the open market and if it's Russian oil, so be it.'"
 
Tuossa, noin kuukausi sitten kirjoittamassani viestissä jo mainitsin että Venäjän rikollinen johto tarvitsee sotaa oman valta-asemansa säilyttämiseksi...No, nyt he ovat sotansa saaneet. Sota Ukrainassa ja kaikkien länsimaiden yhteiset talouspakotteet tulevat johtamaan suuriin muutoksiin Venäjällä..

Hyvin todennäköisesti Venäjällä julistetaan yleinen poikkeus-/sotatila lähipäivinä.
- sen myötä kansalaisvapaudet ja -oikeudet kiristyy Venäjällä äärimmilleen.

Samalla Venäjän talous on romahtanut jopa pahemmin kuin Neuvostoliiton loppuaikoina. Enää ei ole kysymys edes taantuvasta kansantaloudesta. Käytännössä Venäjä on menettänyt kokonaan kuluvan vuosikymmenen kehitysmahdollisuudet. Sodan loppuminenkaan ei tule korjamaa Venäjän diktatuurin maineen menetystä.

Venäjän rupla ja osakemarkkinat ovat romahtaneet Venäjän hyökättyä Ukrainaan 24.2.​

https://www.bofit.fi/fi/seuranta/viikkokatsaus/2022/vw202209_1/

Kohta alkaa painokoneet syytämään tuoreita ruplia Venäjän markkinoille...
 
Back
Top