Venäjän talous

Tämä on totta, kuten tuossa @Minuteman :in laittamassa Suomen Kuvalehden artikkelissa sanotaan, kulta on likvidi sijoituskohde ja sillä on statusarvoa. Onko tämä syy siihen, miksi Venäjällä suositaan kansan keskuudessa kultahampaita? Ja siksikö Dmitri Peskovin ranteessa on puolen miljoonan pääkallokello?
Sillä on kokonainen kellokokoelma, halvin 10 000 $ ja puolimiljoonaan. Varmasti kultaosat ovat kaikissa.
 
Olen myös ihmetellyt Venäjän hallinnon intoa hamstrata kultaa varsinkin tilanteessa, jossa kullan hinta on voimakkaasti laskusuunnassa. Voiko olla, että syy kullan hamstraukseen liittyy myös yhteen kullan ominaisuuteen: kalliiseen grammahintaan. Kultaa on kohtuullisen helppo kaapata mukaansa ja arvo on aina taattu, jos tulee eteen ns. pikalähtö maasta.

Vaikka olettaisin, että muita (merkittävämpiäkin) syitä kullan ostamiseen on olemassa, niin tavallaan voisin allekirjoittaa ajatuksesi siitä, että on myös muita syitä miksi kultaa haalitaan ja eräs voi juuri olla se jonka nostat esille, se että kulta on hinnaltaan kallis per gramma (kulta on painavaa eli pienehkö määrä on jo kohtuullisen arvokas omaisuus), sen arvo tuskin romahtaa suuremmin eli pari salkullista kultaa muodossa tai toisessa on jo kohtuullinen omaisuus ja pesämuna jos on paettava vauhdilla. Sama pätee oikeastaan laadukkaisiin timantteihinkin ja jotenkin tuntuu, että venäläisten poliitikkojen ja merkittävien henkilöden halulla haalia kalliita (pienikokoisia) esineitä, kuten kelloja on myös muuta kuin status ja näyttämisen tarvetta. Arvokellot säilyttävät ainakin jollain tapaa arvonsa - joissain tapauksissa se nousee - ja jos sitä käteistä tarvitsee ulkomailla, kellon parin myynnillä sellaista saa taatusti suurimpaan tarpeeseen ja näillekin kelloille kyllä löytyy ostajansa (joka ei piittaa siitä millä rahalla alkuperäinen omistaja on ne ostanut).

vlad.
 
Onneksi sentään Rupla toimii normaalisti öljyn hintaa seuraillen, sanoivat tilastot mitä hyvänsä:
"Venäjän hallitus ja maan keskuspankki valmistelevat toimia, joilla maan vientiyritykset pakotetaan myymään ulkomaista valuuttaa Venäjän ruplan tukemiseksi. Asiasta kertoo Financial Times, joka siteeraa Venäjän pääministeriä Dmitri Medvedeviä.
-Venäläiset vientiyhtiöt tulevat lähitulevaisuudessa myymään valuuttavarojaan, mikä tulee vaikuttamaan ruplan kurssiin, Medvedev sanoi.
Rupla on heikentynyt kuukauden sisällä noin 18 prosenttia dollaria vastaan. Dollari maksoi perjantaina 69,11 ruplaa. Heikoimmillaan kurssi oli viime vuoden joulukuussa, jolloin dollari maksoi 80 ruplaa.
Myös joulukuussa Venäjän hallitus painosti vientiyhtiöitä myymään valuuttavarojaan ruplan tukemiseksi.
Ruplan uusi heikentyminen on seurausta raakaöljyn hinnan laskusta. Pohjanmeren öljylaadun Brentin hinta putosi perjantaina alimmilleen sitten vuoden 2009 maaliskuun ja kävi 45,10 dollarissa tynnyriltä. Yhdysvalloissa WTI-öljyn tynnyrihinta laski alle 40 dollarin ensimmäisen kerran sitten finanssikriisin."
http://www.uusisuomi.fi/raha/105120...ksessa-venaja-ottamassa-kovat-keinot-kayttoon
Varmaan mahtavaa olla venäläisen öljyvientifirman rahoituksesta vastaava johtaja. Tilillä on kovaa valuuttaa jonka arvo nousee päivä päivältä suhteessa ruplaan ja ruplamääräisiin tuotantokuluihin. Sitten saat pääministerin myllykirjeen jolla sinut pakotetaan myymään valuuttaomaisuutesi ja ostamaan tilalle kotimaista leikkirahaa.

Ja tämä kaikki kun ainoan myyntiartikkelisi hinta on vakaassa laskussa...
 
Jeps. Juuri tuollaisista talousjohtajista ja heidän esimiehistään luulisi Putinin syrjäyttämisen lähtevän liikkeelle.
 
Varmaan mahtavaa olla venäläisen öljyvientifirman rahoituksesta vastaava johtaja. Tilillä on kovaa valuuttaa jonka arvo nousee päivä päivältä suhteessa ruplaan ja ruplamääräisiin tuotantokuluihin. Sitten saat pääministerin myllykirjeen jolla sinut pakotetaan myymään valuuttaomaisuutesi ja ostamaan tilalle kotimaista leikkirahaa.

Ja tämä kaikki kun ainoan myyntiartikkelisi hinta on vakaassa laskussa...
Ja lisäksi: Kaikki tuotantoinvestoinnit ja varaosahankinnat tapahtuvat ulkomailta länsivaluutalla. Ilman näitä ei tuotanto kauaa pyöri... Samaan aikaan pitää maksaa edellisiin tuotantoinvestointeihin otetut valuuttalainat, joiden ruplamääräinen kirjanpitoarvo on tuplaantunut.

Ei käy tilanne kateeksi!
 
Kun keli kylmenee niin kyyti kovenee. Tämä ei itseisarvoisesti niinkään kiinnosta minua, vaan mihin tämä kehitys johtaa. Mistä tämä turskahtaa pihalle ja koska?

EUR 1 = RUB 81.4420 +5.6%
BRENT 41.30 -8.24%

upload_2015-8-24_17-42-55.png
 
Vaikuttaako Venäjän ruplan syöksy maan politiikkaan Ukrainassa? – ”Vaarana on, että hallinto ottaa askeleen liian pitkälle”

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1440467965992.html

IS:n haastattelema venäläisasiantuntija ei usko Ukrainan sodan kiihtymiseen, mutta povaa propagandasodan yltymistä.
Venäjän talouselämässä on luettu elokuussa murheellisia lukuja, kun ruplan arvo dollariin nähden on pudonnut jopa historiallisen alhaiselle tasolle öljyn hinnanlaskun ja maailmanmarkkinoiden myllerryksen takia.

Lasku on jatkunut koko ”mustan elokuun”, kuten Venäjällä sanotaan, ja valuutan arvon kehitystä on hyvin vaikea ennustaa. Sana ”pohja” on kuitenkin noussut suosituksi hakutermiksi Venäjän internetin hakukoneessa Yandexissa.

Asiantuntijat yrittivät monen muun asian lisäksi ennustaa, miten ruplan pudotus ja siitä johtuvat Venäjän talousvaikeudet mahdollisesti vaikuttavat Ukrainan sotilaallisen tilanteen kehitykseen.

– Öljyn hinta on nyt alle 45 dollaria barrelilta. Mikäli tilanne jatkuu, sillä on aivan varmasti tärkeitä ja myös poliittisia vaikutuksia, povasi Ruotsin entinen ulkoministeri Carl Bildt maanantaina Twitterissä.

Asiantuntija: Voimavarat vähenevät
Venäjä menettää öljytuloja päivittäin rajusti, ja sen on arveltu joutuvan siksi leikkaamaan tukeaan Ukrainan kapinallisille.

IS kysyi Moskovassa vaikuttavalta venäläiseltä politiikan tutkijalta Ekaterina Schulmannilta, voiko presidentti Vladimir Putinin ulkopolitiikka muuttua enemmän tai vähemmän aggressiiviseksi ruplan pudotuksen ja öljyn hinnan laskun myötä.

Schulmannin mukaan öljyn hinnan laskulla ja Ukrainan tilanteella on ollut selvä yhteys, ja Venäjän vaikeudet voivat saada maan jopa taipumaan myönnytyksiin kiistassa.

– Venäjän ja Ukrainan konflikti alkoi korkean hinnan aikana ja on tyyntynyt, kun hinta on laskenut voimakkaasti. Jos hinta pysyy alhaisena, voimme jopa odottaa erilaisia myönnytyksiä Venäjän puolelta, jopa sellaisia, joita emme tällä hetkellä pysty kuvittelemaankaan, kuten esimerkiksi Krimin kysymyksessä.

– Venäjälle olisi nyt viisainta jäädyttää konfliktia, kun sen taloudelliset voimavarat ovat vähenemässä, hän sanoo.

”Retoriikka voi kiihtyä”
Schulmann on erikoistunut Venäjän lainsäädäntöprosessin, parlamentarismin ja päätöksentekomekanismien tutkimukseen. Hänen mielestään on tärkeä erottaa toisistaan varsinaiset sotatoimet Ukrainassa ja propagandasota, jota Venäjä käy.

– Kun hallinnon voimavarat heikkenevät, sen retoriikka voi kiihtyä ja harhautustoimet lisääntyä. Yksinkertaisemmin sanottuna, mitä vähemmän Venäjällä on mahdollisuus käydä todellista sotaa, sitä enemmän se puhuu siitä ja lietsoo pieniä provokaatioita ja pr-operaatioita, Schulmann toteaa.

Etyjin ja ukrainalaisen tarkkailujärjestön Livemapua.comin mukaan Itä-Ukrainassa on viime aikoina tapahtunut yhä enemmän hyökkäyksiä ja väkivalta on kiihtynyt. Schulmannin mukaan tällaisessa tilanteessa on vaarallista, jos Venäjä kiihdyttää propagandasotaa.

– Vaarana on se, että hallinto ottaa askeleen liian pitkälle ja ylittää tv-kuvien ja todellisuuden rajan. Silloin tilanteen kehitys riippuu Venäjän naapureista ja kumppaneista – niiltä vaaditaan malttia ja ymmärrystä siitä, millaisen hallinnon kanssa he ovat tekemisissä, Schulmann analysoi kotimaansa tilannetta.

________________________________________________________________________________________

Tämän olisi voinut postata tuonne Ukrainan sota -säikeeseenkin mutta päätin pistää tämän tänne.

Kuvio muuttuu kuitenkin koko ajan jännemmäksi. Venäjän talouden todellista tilaa voidaan vain arvailla, itse veikkaisin sen olevan paljon heikommassa jamassa kuin mitä viralliset luvut osoittavat. Ukraina ei murru paineen alla, päinvastoin kaikesta päätellen maa kasvaa koko ajan päättäväisemmäksi ja vahvemmaksi. Venäjän armeijan moraalin pitävyyttä voidaan myös vain arvailla, karkuruudesta ja kieltäytymisistä on ollut uutisia jotka toivottavasti ovat heikkoja signaaleja siitä ettei armeijan suoritusporras välttämättä ole rinta kaarella lähdössä sotaan Putinin puolesta.

Mitään myönnytyksiä ei Venäjä todennäköisesti tule tekemään, Putinille se merkitsisi periksi antamista ja kasvojen menetystä, asioita joita katukoviksen sielu ei kestä.

Miten pitäisi suhtautua Kremlistä tihkuviin tietoihin joiden mukaan Putin on menettänyt kiinnostuksensa maan johtamiseen ja että päätöksiä tehdään seuraavassa portaassa johtosääntönä kuvitelma siitä mitä Putin nyt tekisi?

Jos tilanne pysyy edes jotenkuten Putinin käsissä vuoden verran tästä eteenpäin niin ollaan jännän äärellä: USA käpertyy syksyllä 2016 puoleksi vuodeksi sisäänpäin seuraamaan presidentinvaalikamppailua. Obamasta tulee kauden lopulla rampa ankka ja kun vuodenvaihteen jälkeen jenkkimedia päsee hehkuttamaan valitsemaansa USA:n ensimmäistä naispresidenttiä, Hillary Clintonia, Venäjä tekee taatusti jonkun epätoivoisen tempauksen parantaakseen asemiaan.

En usko että Venäjä tekee mitään laajamittaista Ukrainassa ennen ensi kesää. Tässä vaiheessa sodan eskaloiminen voisi nostaa Ukrainan sotilaallisen tukemisen osaksi USA:n esivaalisirkusta ja jos Donald Trump lähtee asiasta revittelemään, kesustelun sävy tulee olemaan se, että lähetetäänkö Ukrainaan taistelujoukkoja vai tyydytäänkö toimittamaan vain aseita. Tämä taas muokkaisi yleisen mielipiteen sellaiseksi että Hillary on sidottu tukemaan Ukrainaa Venäjää vastaan hyvin haukkamaisesti jo ennen virkavalan vannomista.

Siksi veikkaan että Kremlissä ollaan kuin kusi sukassa suuria puheita lukuunottamatta ainakin ensi kesään saakka. Tämä siis sillä edellytyksellä että valtion kassa ja kansan kärsivällisyys kestävät. Jos jompi kumpi alkaa rakoilla niin Putinin hallinnolla saattaa karata Donetskissa mopo käsistä pahemman kerran.

No, Hillarylla taas ei ole varaa näyttää heikkoutta Venäjän edessä hiekanjyvän vertaa joten jos Kremlissä lasketaan tämän varaan niin lykkäävät jälleen kerran kätensä paskaan kyynärpäätä myöten. Ja jos Hillary pistää Putinin polvilleen niin hänen paikkansa USA:n arvostetuimpien presidenttien hall of famessa on sitä myöten selvä. Enkä usko rouva Clintonin tähänastisten saavutusten ja tekojen valossa Putinin järjestykseen laittamisen olevan ainakaan henkilökohtaisella tasolla mitenkään vastenmielinen haaste.
 
Putin varmaankin rasvailee kalashnikovia miettien kenet ampuisi. Hänellä on iso ongelma ja jonkun kuolema ratkaisee ongelmat, niinhän ne rikollisliigat järkeilee. Entäs, jos se ongelma ei olekaan yksi joku vaan 143 miljoonaa raivostunutta nälkäistä kurjaa venäläistä. Aikooko Putin ampua heidät kaikki.

Putin availee Pandoran lippaita kuvitellen sillä pitävänsä venäläiset poissa itsensä kimpusta. Se on ainoa keino, jolla Putin enään voi hallita niin suurta määrää ihmisiä, joita kaikkia hän ei pysty ampumaan. Putin siirtää sen ampumisen viholliselle. Hän hyökkäyttää oman kansansa vihollisen konekivääreihin.

Putin puntaroi Ukrainan kykyä teurastaa venäläisiä. Olisiko se tarpeeksi hyvä. Pitääkö odotella vielä. Tilanne kiristyy ja jossain vaiheessa se venäläisten teurastuttaminen ukrainalaisilla pitää aloittaa, kun Putinin tilanne käy niin ahtaaksi.

Entäs jos Donbassin konflikti siirtyy Venäjälle valtataisteluna Kremlissä. Kremlin osapuolet ostavat itselleen varuskuntien aseistuksen ja aseistavat niillä joukkonsa. Syyrian konflikti alkoi Syyriassa olemassaolevien osapuolien välisenä konfliktina. Jännitteet johtivat avoimeen yhteenottoon. Syyrian talous joutui ensin vaikeuksiin Assadin surkean talousjohtamisen kautta. Tilanne oli otollinen mielenosoitusten aloittamiselle ja nyt ollaan sitten Syyrian sisällissodassa.

Psykopaattien kovuutta ei pidä aliarvioida. Kyllä pitää ajatella tilanne, että siellä on rottalaatikko, jossa on laumoittain nälkäisiä rottia, jotka syö toisensa. Viholliset ovat nälkäinen kannibaalizombi, jolla ei ole ajatustakaan mistään kompromissista. Se vain etenee, kunnes siltä ammutaan aivot.
 
Vaikuttaako Venäjän ruplan syöksy maan politiikkaan Ukrainassa? – ”Vaarana on, että hallinto ottaa askeleen liian pitkälle”

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1440467965992.html

IS:n haastattelema venäläisasiantuntija ei usko Ukrainan sodan kiihtymiseen, mutta povaa propagandasodan yltymistä.
Venäjän talouselämässä on luettu elokuussa murheellisia lukuja, kun ruplan arvo dollariin nähden on pudonnut jopa historiallisen alhaiselle tasolle öljyn hinnanlaskun ja maailmanmarkkinoiden myllerryksen takia.

Lasku on jatkunut koko ”mustan elokuun”, kuten Venäjällä sanotaan, ja valuutan arvon kehitystä on hyvin vaikea ennustaa. Sana ”pohja” on kuitenkin noussut suosituksi hakutermiksi Venäjän internetin hakukoneessa Yandexissa.

Asiantuntijat yrittivät monen muun asian lisäksi ennustaa, miten ruplan pudotus ja siitä johtuvat Venäjän talousvaikeudet mahdollisesti vaikuttavat Ukrainan sotilaallisen tilanteen kehitykseen.

– Öljyn hinta on nyt alle 45 dollaria barrelilta. Mikäli tilanne jatkuu, sillä on aivan varmasti tärkeitä ja myös poliittisia vaikutuksia, povasi Ruotsin entinen ulkoministeri Carl Bildt maanantaina Twitterissä.

Asiantuntija: Voimavarat vähenevät
Venäjä menettää öljytuloja päivittäin rajusti, ja sen on arveltu joutuvan siksi leikkaamaan tukeaan Ukrainan kapinallisille.

IS kysyi Moskovassa vaikuttavalta venäläiseltä politiikan tutkijalta Ekaterina Schulmannilta, voiko presidentti Vladimir Putinin ulkopolitiikka muuttua enemmän tai vähemmän aggressiiviseksi ruplan pudotuksen ja öljyn hinnan laskun myötä.

Schulmannin mukaan öljyn hinnan laskulla ja Ukrainan tilanteella on ollut selvä yhteys, ja Venäjän vaikeudet voivat saada maan jopa taipumaan myönnytyksiin kiistassa.

– Venäjän ja Ukrainan konflikti alkoi korkean hinnan aikana ja on tyyntynyt, kun hinta on laskenut voimakkaasti. Jos hinta pysyy alhaisena, voimme jopa odottaa erilaisia myönnytyksiä Venäjän puolelta, jopa sellaisia, joita emme tällä hetkellä pysty kuvittelemaankaan, kuten esimerkiksi Krimin kysymyksessä.

– Venäjälle olisi nyt viisainta jäädyttää konfliktia, kun sen taloudelliset voimavarat ovat vähenemässä, hän sanoo.

”Retoriikka voi kiihtyä”
Schulmann on erikoistunut Venäjän lainsäädäntöprosessin, parlamentarismin ja päätöksentekomekanismien tutkimukseen. Hänen mielestään on tärkeä erottaa toisistaan varsinaiset sotatoimet Ukrainassa ja propagandasota, jota Venäjä käy.

– Kun hallinnon voimavarat heikkenevät, sen retoriikka voi kiihtyä ja harhautustoimet lisääntyä. Yksinkertaisemmin sanottuna, mitä vähemmän Venäjällä on mahdollisuus käydä todellista sotaa, sitä enemmän se puhuu siitä ja lietsoo pieniä provokaatioita ja pr-operaatioita, Schulmann toteaa.

Etyjin ja ukrainalaisen tarkkailujärjestön Livemapua.comin mukaan Itä-Ukrainassa on viime aikoina tapahtunut yhä enemmän hyökkäyksiä ja väkivalta on kiihtynyt. Schulmannin mukaan tällaisessa tilanteessa on vaarallista, jos Venäjä kiihdyttää propagandasotaa.

– Vaarana on se, että hallinto ottaa askeleen liian pitkälle ja ylittää tv-kuvien ja todellisuuden rajan. Silloin tilanteen kehitys riippuu Venäjän naapureista ja kumppaneista – niiltä vaaditaan malttia ja ymmärrystä siitä, millaisen hallinnon kanssa he ovat tekemisissä, Schulmann analysoi kotimaansa tilannetta.

________________________________________________________________________________________

Tämän olisi voinut postata tuonne Ukrainan sota -säikeeseenkin mutta päätin pistää tämän tänne.

Kuvio muuttuu kuitenkin koko ajan jännemmäksi. Venäjän talouden todellista tilaa voidaan vain arvailla, itse veikkaisin sen olevan paljon heikommassa jamassa kuin mitä viralliset luvut osoittavat. Ukraina ei murru paineen alla, päinvastoin kaikesta päätellen maa kasvaa koko ajan päättäväisemmäksi ja vahvemmaksi. Venäjän armeijan moraalin pitävyyttä voidaan myös vain arvailla, karkuruudesta ja kieltäytymisistä on ollut uutisia jotka toivottavasti ovat heikkoja signaaleja siitä ettei armeijan suoritusporras välttämättä ole rinta kaarella lähdössä sotaan Putinin puolesta.

Mitään myönnytyksiä ei Venäjä todennäköisesti tule tekemään, Putinille se merkitsisi periksi antamista ja kasvojen menetystä, asioita joita katukoviksen sielu ei kestä.

Miten pitäisi suhtautua Kremlistä tihkuviin tietoihin joiden mukaan Putin on menettänyt kiinnostuksensa maan johtamiseen ja että päätöksiä tehdään seuraavassa portaassa johtosääntönä kuvitelma siitä mitä Putin nyt tekisi?

Jos tilanne pysyy edes jotenkuten Putinin käsissä vuoden verran tästä eteenpäin niin ollaan jännän äärellä: USA käpertyy syksyllä 2016 puoleksi vuodeksi sisäänpäin seuraamaan presidentinvaalikamppailua. Obamasta tulee kauden lopulla rampa ankka ja kun vuodenvaihteen jälkeen jenkkimedia päsee hehkuttamaan valitsemaansa USA:n ensimmäistä naispresidenttiä, Hillary Clintonia, Venäjä tekee taatusti jonkun epätoivoisen tempauksen parantaakseen asemiaan.

En usko että Venäjä tekee mitään laajamittaista Ukrainassa ennen ensi kesää. Tässä vaiheessa sodan eskaloiminen voisi nostaa Ukrainan sotilaallisen tukemisen osaksi USA:n esivaalisirkusta ja jos Donald Trump lähtee asiasta revittelemään, kesustelun sävy tulee olemaan se, että lähetetäänkö Ukrainaan taistelujoukkoja vai tyydytäänkö toimittamaan vain aseita. Tämä taas muokkaisi yleisen mielipiteen sellaiseksi että Hillary on sidottu tukemaan Ukrainaa Venäjää vastaan hyvin haukkamaisesti jo ennen virkavalan vannomista.

Siksi veikkaan että Kremlissä ollaan kuin kusi sukassa suuria puheita lukuunottamatta ainakin ensi kesään saakka. Tämä siis sillä edellytyksellä että valtion kassa ja kansan kärsivällisyys kestävät. Jos jompi kumpi alkaa rakoilla niin Putinin hallinnolla saattaa karata Donetskissa mopo käsistä pahemman kerran.

No, Hillarylla taas ei ole varaa näyttää heikkoutta Venäjän edessä hiekanjyvän vertaa joten jos Kremlissä lasketaan tämän varaan niin lykkäävät jälleen kerran kätensä paskaan kyynärpäätä myöten. Ja jos Hillary pistää Putinin polvilleen niin hänen paikkansa USA:n arvostetuimpien presidenttien hall of famessa on sitä myöten selvä. Enkä usko rouva Clintonin tähänastisten saavutusten ja tekojen valossa Putinin järjestykseen laittamisen olevan ainakaan henkilökohtaisella tasolla mitenkään vastenmielinen haaste.

Ennen Ukrainan kriisiä Venäläiset hehkuttivat, kuinka Putin oli järjestänyt asiat siten, että Venäjän talous kestäisi kaksi vuotta 80 dollaria/barrelilta öljyn hintoja, jos tälläisellä hinnalla pitäisi myydä öljyä vaikkapa yhdysvaltojen asettamien pakotteiden takia. Silloin tuo hehkutus tuntui niin typerältä, että asia jäi mieleen kun koetin vääntää aivoja sellaiseen asentoon, jossa siinä olisi mitään järkeä.

Jännä juttu, että nyt kysymys kuuluu, että miten kauan se talous sitten kestää 45 taalan hintoja?


Mitä taas tulee tuohon Minutemanin viestiin, niin en oikein usko ryssillä riittävän rahat ensivuoden vaaleihin asti, niiden on keksittävä jotakin muuta sitä ennen. Hillaryllä taas on vielä pitkä matka presidentiksi, johtuen paristakin skandaalista mitä on meneillään. Vakavin lienee se emaili juttu, nyt kun FBI on ruvennut tutkimaan tapausta.
 
Uskokaa huviksenne. Venäjän talousromahduksesta ollaan nähty vasta alkunäytös. Kyyti tulee olemaan todella kylmää.


http://www.taloussanomat.fi/kansant...sta-tulee-syvempi/201510884/12?pos=tuoreimmat

Venäjän hallitus myönsi: taantumasta tulee syvempi
© Sergei Karpukhin / Reuters

Vientituote öljyn hinnan sitkeä alamäki pakottaa Venäjän hallitusta synkentämään kasvunäkymiään.
25.8.2015 19:59
Taloussanomat–Bloomberg

Venäjän hallitus on laskenut maan talouden kasvuennustetta tälle ja ensi vuodelle, kun raakaöljyn halpeneminen lykkää elpymistä kauemmaksi.

Myös Ukrainan tilanteesta johtuvat kansainväliset pakotteet rasittavat edelleen taloutta.



Uuden ennusteen mukaan talous supistuu tänä vuonna 3,3 prosenttia ja kääntyy ensi vuonna 1,8 prosentin kasvuun.

Aikaisemman ennusteen mukaan talous olisi painunut tänä vuonna 2,8 prosenttia ja kasvanut ensi vuonna 2,3 prosenttia.

Markkinat ovat vielä pessimistisempiä. Uutistoimisto Bloombergin keräämässä ennusteessa ekonomistit odottavat tälle vuodelle keskimäärin 3,6 prosentin supistumista. Ensi vuoden kasvu jää niukkaan 0,5 prosenttiin.


– Ei voida sulkea pois, että talousministeriön on leikattava ennustettaan vielä kerran, lähemmäksi 4 prosentin supistumista, kommentoi Renaissance Capitalin ekonomisti Oleg Kouzmin.

Raakaöljyn halpeneminen ja osakemarkkinoiden sukellus ajoivat eilen ruplan kurssin alimmilleen dollariin nähden seitsemään kuukauteen.

Venäjän valtion budjettivaje on paisumassa suurimmilleen viiteen vuoteen, koska budjetti on perustunut optimistisille oletuksille öljyn hinnasta.
 
Uskokaa huviksenne. Venäjän talousromahduksesta ollaan nähty vasta alkunäytös. Kyyti tulee olemaan todella kylmää.


http://www.taloussanomat.fi/kansant...sta-tulee-syvempi/201510884/12?pos=tuoreimmat
Miksi Venäjän talous kasvaisi ensi vuonna? Kuka kertoisi yhden perusteen?

Minä voin kertoa yhden. Oletteko lukeneet yhtään talousennustetta, jossa olisi luvattu talouden supistumista vielä tulevallekin vuodelle. Tämän perusteella pudotus saattaa ensi vuonna jyrkentyä.
 
Välillä hyviäkin uutisia Venäjältä..väkiluku puolittuu 2050 mennessä!
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015082620243668_ul.shtml

Tasaisen vauhdin mukaan vuosisadan lopulla Venäjällä asuu vain muutama oligarkki...

Jos Venäjän väkiluku laskee niin miten hemmetissä se pystyy pitämään niin ison alueen. Kyllä se tuota vauhtia menettää alueitaan etnisen koostumuksen muuttuessa. Tässä on sekin, että mihin etniseen ryhmään tämä väkiluvun lasku kohdistuu eniten. Jos se on valkoihoiset slaavit niin Venäjän suurvalta-asema on mennyttä valkoisten slaavien suoranaisen sukupuuton takia. Kohta me varmaankin luemme historian kirjoista entisestä Venäjän federaatiosta - muistaako vaari Venäjän federaation. Joo ja vaari muistaa Neuvostoliiton, sitten se on, että oho, muistaako vaari neanderthalitkin.

Aluksi olin vähän skeptinen uutisesta. Kuulostaa aika rajulta, että Venäjän väkiluku voisi puolittua vuoteen 2050 mennessä. 143 miljoonasta 80 miljoonaan vain meidän aikana vain 35 vuodessa on aika hurja ennuste. Seurataan mielenkiinnolla.
 
Viimeksi muokattu:
Jos Venäjän väkiluku laskee niin miten hemmetissä se pystyy pitämään niin ison alueen. Kyllä se tuota vauhtia menettää alueitaan etnisen koostumuksen muuttuessa. Tässä on sekin, että mihin etniseen ryhmään tämä väkiluvun lasku kohdistuu eniten. Jos se on valkoihoiset slaavit niin Venäjän suurvalta-asema on mennyttä valkoisten slaavien suoranaisen sukupuuton takia. Kohta me varmaankin luemme historian kirjoista entisestä Venäjän federaatiosta - muistaako vaari Venäjän federaation. Joo ja vaari muistaa Neuvostoliiton, sitten se on, että oho, muistaako vaari neanderthalitkin.

Aluksi olin vähän skeptinen uutisesta. Kuulostaa aika rajulta, että Venäjän väkiluku voisi puolittua vuoteen 2050 mennessä. 143 miljoonasta 80 miljoonaan vain meidän aikana vain 35 vuodessa on aika hurja ennuste. Seurataan mielenkiinnolla.

Tuossa tuo Iltalehden viittaama alkuperäisartikkeli. http://www.thetimes.co.uk/tto/news/world/europe/article4537989.ece

Ja Forbesin alkuvuodelta. http://www.forbes.com/sites/markado...tion-is-still-growing-but-trouble-lies-ahead/
 
Hanskat naulaan ja juodaan viinaa-vastaus kansalta Kremlin politiikkaan on se perinteinen millä ne kaataa diktaattoreita osoittamalla näiden avuttomuuden. Diktaattori keskittyy palatseihin ja kalliisiin kelloihin ja kauniisiin naisiin ja kansa juo itsensä hengiltä. Sitten ne välillä örisee jotakin ulkomaiden suuntaan jostakin suurvaltamenneisyydestä. Ulkomaat vain odottaa koska Venäjä romahtaa. Sitten Venäjä päättää, että jos loppu tuli niin tuli teillekin ja ne länttää punaisen napin pohjaan.
 
Miksi Venäjän talous kasvaisi ensi vuonna? Kuka kertoisi yhden perusteen?

Minä voin kertoa yhden. Oletteko lukeneet yhtään talousennustetta, jossa olisi luvattu talouden supistumista vielä tulevallekin vuodelle. Tämän perusteella pudotus saattaa ensi vuonna jyrkentyä.

Meinasin kysyä tuota itsekin. En nimittäin keksi miten venäjä tuosta nousisi ilman pakotteiden poistamista.
 
Meinasin kysyä tuota itsekin. En nimittäin keksi miten venäjä tuosta nousisi ilman pakotteiden poistamista.

Venäjä tarvitsee:

a) uudet johtajat Kremliin.
b) uudet johtajat asettavat maalle ja sen taloudelle nykyaikaiset tavoitteet.
c) sen pitää alkaa kunnioittaa naapurimaiden suvereniteettia ja vetää joukot Ukrainasta, Georgiasta ja Moldovasta.
d) pakotteet poistetaan ja suhteet palautetaan.
e) federaation talous alkaa nousta.

Kyllä tuo Putin ja hänen kleptokraattinen silovikkiklikki on raskas painolasti, jota venäläiset ovat sietäneet ihmeen pitkään varmaan sen takia, että omaan nahkaan ei ole tullut niin hirveästi osumia kuin lännessä ehkä kuvitellaan. Putin voisi lähteä vaikka kesämökkeilemään Suomeen ja jättää maan johtamisen muille.
 
Viimeksi muokattu:
varmaankin luemme historian kirjoista entisestä Venäjän federaatiosta - muistaako vaari Venäjän federaation. Joo ja vaari muistaa Neuvostoliiton

Meinaatko, että vielä on lattarit käytössä tuolloin ja opuksia ei ole poltettu? Tavaako vaari vaivoin oikealta vasemmalle?
 
Meinasin kysyä tuota itsekin. En nimittäin keksi miten venäjä tuosta nousisi ilman pakotteiden poistamista.

Periaatteessa voisi olettaa, että Venäjän talous lähtisi kohisten kasvuun, koska sen valuutta on devalvoitunut niin rankasti.

Mutta, Putinin politiikka pitänee huolen, ettei niin pääse käymään.
 
Back
Top