Venäjän talous

Maailman suurimman maakaasuntuottajan, Venäjän valtion omistaman Gazppromin tulos putosi rajusti tilivuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Gazprom teki nettotulosta 223 miljardia ruplaa, kun tulos vuotta aiemmin oli 381 miljardia ruplaa. Tulos putosi 41 prosenttia.
-Vladimir Putinin kassakone sakkasi, kertoo ruotsalainen Dagens Industri.
 
  • Tykkää
Reactions: TT


Samat firmat näemmä USA:n bannilistalla kuin EU:llakin. Lukoil taisi puuttua EU:n bannilistalta?

Suomessahan Lukoil=Teboil. Ei sillä, että em. pakotteet paljoa mitään merkkaavat Venäjälle. Jos olette yhtään perehtyneet noihin,niin aika löysät pakotteet. Venäjän valtio varmaan kattaa Gazpromin etc rahoitustarpeet kun kone rupeaa sakkamaan jossain vaiheessa?
 
Kylläkyllä, mutta vastasinkin jollekin punasirpille, joka oli sitä mieltä, että Suomen viranomaisten pitäisi ennakoiden kerätä pois turisteilta ja ylipäätään estää suomalaisia kauppiaita myymästä venäläisille ei-toivottua tavaraa. Kaikuja kekkoslovakiasta..


Nimimerkki Ukkonen kirjoitti päivällä:

"Tuonti kielto on tuonti kielto. Jos Venaja nain haluaa asian olevan niin kunnioittakoon Suomen tulli tuota. Ei muuta kun kamat takavarikkoon ja samalla menee tuon suomalaisen "myrkytetyn" ruuan uhka silla Venaja ei tuollaista mahdollisuutta jattaisi kayttamatta. Kun tuota ruokaa ei mene niin silloinhan tuota uhkaa ei ole.

On tuossa muutakin, venalaiset turistit tulevat Suomeen ostoksille ja tuonti kiellosta huolimatta se katsotaan sormien valista. Sumalainen kauppias on tyytyvainen kun raha valuu kassaan... pitaisiko meidan hyvaksya tuo Venajan suoma erikoisasema suomalaisen lahikauppiaan tukemiseksi. Joo, olemme riippuvaisia heidan kaasusta, olemme riippuvaisia heidan turisteista, koska meilla ei ole omia ideoita olemme myos riippuvaisia venalaisten mielipiteista..."

VMP!!!

Ei pahalla mutta mielestäni liian jyrkästi tuossa teilaat Ukkosen näkemyksen. Onpa minuakin huolestuttanut tuo kehitys, että isohko liiketoiminnan sektori (päivittäiskauppa joissakin kaakonkulman kaupungeissa) on niin kovin riippuvainen yhdestä asiakasryhmästä. Osana laajempaa kehitystä jossa myös yritys- ja maaomistusta siirtyy Venäjälle. Kun tuo kuitenkin käytännössä aina antaa jotain painetta olla miellyttävä Moskovan suuntaan, niissä piireissä joita asia koskee. (Tämä on siis ongelma vain koska Venäjä valtiona ja naapurina on ongelma. Ei yhtään haittaa vaikka jossain länsirajalla olisi riippuvuutta ruotsalaisista, tjsp. Jos setä olisi täti ja Venäjä olisi Kanada, pelkästään taputtaisin näin hyvälle bisneksenteolle.)

Kaupan suhteen on riippuvuusongelman toisena puolena että Moskova pystyy radikaalisti säätelemään tuota ihmis/asiakasvirtaa ja vaikka kokonaan katkaisemaan sen, tavallisten markkinavoimien pääsemättä vaikuttamaan. Korvaavaa asiakasryhmää vaikea tempaista tyhjästä. Miten paljon pystyy vaikuttamaan Suomen talouden tilaan, mene ja tiedä.

Eipä sillä, ei mulla ole kovin selkeää näkemystä tai selvää mielipidettä asiasta, ja ehkä Ukkonen tuossa turhan reippailla vedoilla väritti sitä. Kaippa nuo hillot kannattaa vain ottaa irti niin kauan kuin homma toimii ja koputtaa puuta, mutta samalla tuota riippuvuusaspektia on hyvä pitää silmällä. Julkisesta keskustelusta näkee että näin jossain määrin tehdäänkin, siis ei vain täällä vaan ns. päättävissä piireissä, hyvä niin. (Eikä tässä välttämättä niin eri mieliä ollakaan, täälläkään.)
 
Ei pahalla mutta mielestäni liian jyrkästi tuossa teilaat Ukkosen näkemyksen. Onpa minuakin huolestuttanut tuo kehitys, että isohko liiketoiminnan sektori (päivittäiskauppa joissakin kaakonkulman kaupungeissa) on niin kovin riippuvainen yhdestä asiakasryhmästä. Osana laajempaa kehitystä jossa myös yritys- ja maaomistusta siirtyy Venäjälle. Kun tuo kuitenkin käytännössä aina antaa jotain painetta olla miellyttävä Moskovan suuntaan, niissä piireissä joita asia koskee. (Tämä on siis ongelma vain koska Venäjä valtiona ja naapurina on ongelma. Ei yhtään haittaa vaikka jossain länsirajalla olisi riippuvuutta ruotsalaisista, tjsp. Jos setä olisi täti ja Venäjä olisi Kanada, pelkästään taputtaisin näin hyvälle bisneksenteolle.)

Olennaista tuossa on juurikin tuo Moskova, Kreml ja Venäjän federaatio vs. tavallinen venäläinen matkailija.

Venäläisiä kansalaisia ja heidän Suomen ostos- ja lomamatkoja kohtaan ei pitäisi olla mitään vastaansanomista. Tarjotaan niitä tuotteita ja palveluita, joita haluavat ostaa (ja otetaan rahat pois kuleksimasta). Ei venäläiset rivikansalaiset sen parempia tai huonompia ihmisiä ole kuin ruotsalaiset tai norjalaiset.

Nostamasi pointti pitää paikkaansa, mutta itäisessä Suomessa kritiikki on kohdistunut noihin tavallisiin kansalaisiin. Vievät kuulemma Lappeenrannan keskustan parkkipaikat (liian hienoilla maastureillaan) ja ostavat rannat (hyvin pienen osan niistä). Kansanedustaja Suna Kymäläisenkin lakialoite kohdistui suoraan niihin tavallisiin venäläisiin. Ei sanaakaan Kremlistä tai muusta oikeaan osoitteeseen osuvasta.
 
  • Tykkää
Reactions: TT
Täällä läntisessä Suomessa taas toivottaisiin kovasti että tänne tulisi enemmänkin venäläisiä matkailijoita...
Täydellisiä idioottejahan suomalaiset olisivat jos naapurimaasta haluaisi tulla tänne ihmisiä ostamaan tavaroita ja käyttämään palveluita, eikä niitä tänne päästettäisi. Paitsi taloudellinen vaikutus, niin kyse on myös ihan perus-naapurisuhteista: jos keskivertokansalainen näkee Suomen ystävällisenä paikkana jossa voi välistä viettää lomaa ja käydä shoppailemassa, niin sitä luultavampaa on että ajatus Helsingin mattopommittamisesta Blackjackeilla tuntuu hänestä epämiellyttävältä. Toisaalta jos meistä tulee joku läntinen Pohjois-Korea jonne saa matkustaa vain tiukassa valvonnassa ja muuten tuijotetaan kk:n tähtäimen takaa piikkilankojen yli, niin suhtautuminen voi olla nuivempaa.
Valtiolliset suhteet ovat sitten asia erikseen.
 
Asiallinen puheenvuoro fulcrumilta. Ei pidä tosiaan sotkea ihmisiä ja valtioita keskenään. Venäläisissäkin on sitä paitsi oppositiota. Ei kenenkään tänne tulevan turistin otsassa lue, onko ne putinisteja vaiko vastaan sitä. Jos vastaan, niin tuskinpa kiinnostaa niitä kenenkään "potkiskella"?

Joten parempi kun kohdellaan kaikkia tulijoita asiallisesti. Samalla jos tilaisuus tulee, niin toki voi mainita että "surkea kun Venäjällä ei ole vapaata mediaa - ette kai te siellä tosissanne usko että me täällä lännessä jotain pahaa teille tahdomme? Eihän meillä sellaiseen ole mitään kiinnostusta vaan jos voitaisiin elellä rauhassa ja käydä kauppaa ja kehittyä..."

Itse olen miettinyt tuota Sotilaiden äidit järjestön taloudellista tukemista. Äärimmäisen tärkeä ääni Venäjän sisällä. Noita pitää just tukea. Ne on meidän paras hitti, että Putinille kehittyy aito sisäpoliittinen vastavoima ja vastutus.


Niin vinkkiä saa heittää, mitenkä tuota Soldiers Mum järjestöä voi fiskaalisesti tukea.
 
Niin, olikohan se silleen, että "whole world" on laittanut ryssän "saartoon"?



1410110320_1605281595.jpg
 
russian_exports.png

Maantieteellisesti, sanctio-maiden ulkopuolella on yli 4Mrd kuluttajaa, tosin moni on kehitysmaalainen tai muutoin 3:n maan asukki, mutta jo Intia ja Kiina osaltaan tasapainottavat EU-US akselia.

Taloudellisesti
Paljonkos sitä ryssän kaasuntuontia on rajoitettu, esimerkiksi Saksaan? Tai olju-tuotteiden?
Entäs energia-sektori muutoin, esim. Suomen osalta (Rosatom)
Ei pojaat "talous-saarto" näin toimi. Se alkaa vaikuttamaan sitten, kun laitetaan rajat kiini ja estetään sen "keskiverto" ryssän kauppamatkat Suomeen ja mualle Eurooppaan.
Vasta sitten, kun tuo "parempi" väki ei pääsekään kulutusjuhlaa viettämään EU:hun, alkaa tapahtua myös sisäpoliittisesrti ryssänmaalla.


Ja mitä tulee osakekauppoihin ryssäläisten yritysten osakkeilla mm. EU-alueella, niin niiden arvojen laskiessa ryssä ostaa ulkomaille listattujen yritysten osakkeita takaisin minkä kerkiää, kun kurssilaskujen takia halvalla saa ja monin paikoin saavat yrityksiä jälleen ryssän haltuun, laillisesti.
... näin se vaan menee ...


Tämä siis minun mielipide. :p
 
Yber-kehittyvä Venäjä haluaa markkeerata samuutta muun "tosikehittyvän" maailman kanssa. Onnea vaan. Toivottavasti nämä "muut" tietävät, millaisen kumppanin ovat saaneet.
 
Mun mielestä olis hienoa, jos ryssä "pudotettais" näiden kehitysmaiden joukkoon, mutta raha- ja energia markkinat sekä talous- ja muut poliittiset päätökset eivät taida ajaa tuota asiaa.
 
Blackstone - yksi maailman suurimmista yksityisistä sijoitusyhtiöistä - vetäytyy Venäjän markkinoilta, kirjoittaa Financial Times.

Lehden haastattelema lähde kertoo, että yhdysvaltalaisyhtiö lopettaa yritykset löytää sopivia investointikohteita Venäjältä. Blackstone on hakenut sopivia kohteita kolmen vuoden ajan, muttei ole löytänyt kannattavaa toimintaa.

Yhtiön Venäjältä palkkaamien konsulttien sopimuksia ei ole jatkettu.

Lähteen mukaan ”hyvinä aikoina Blackstone ei löytänyt [Venäjällä] mitään tekemistä ja huonoina aikoina se ei voi kuvitellakaan tekevänsä mitään”.

Blackstone ei ole kommentoinut asiaa julkisesti.
http://yle.fi/uutiset/ft_blackstone_kyllastyi_etsimaan_investointikohteita_venajalta/7484083
 
Back
Top