Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Määräysvalta jäi Venäläisille. Yhtiö voi vaikka päättää maksaa 10mrd veroennakkoa tai jäämäveroja valtiolle eikä brittiläissveitsiläinen raha voi asialle mitään.
Niin no vaikka toki ahneus ja typeryys ovat ainoat täysin rajattomat luonnonvarat ei tommonen temppu onnistuisi kovinkaan montaa kertaa, ja olisi kyllä luultavimmin Phyrroksen voitto.
Kyllä venäjä on tehnyt viime vuosikymmenen aikana niin monia temppuja, aina kun on huvittanut ja mitä niistä on seurannut? ei mitään, mikä pakottaisi sen lopettamaan temppuilunsa. Siis kaikki mahdollinen voi tapahtua, kun kyseessä on venäjä.
Ruplan kurssi noussut – venäläisiä odotetaan jälleen ostoksille Itä-Suomeen
Piippo Oy:n toimitusjohtaja Kari Hirvonen sanoo, että ruplan kurssin nousu otetaan aina ilolla vastaan, mutta "varuillaan pitää olla".
– Tuntuu siltä, että Venäjää koettelee jokin kriisi noin joka viides vuosi. Tähän pitää tottua, eikä Venäjää ehkä kannata nostaa itselleen liian tärkeäksi alueeksi, Hirvonen linjaa.
http://yle.fi/uutiset/3-9374415
T...venäjänmaa on viisivuotissuunnitelimissaan säännöllisen sekaisin!
http://yle.fi/uutiset/3-9351579Asuintalojen huolto on kriisissä monilla alueilla Venäjällä. Työntekijöille ei makseta palkkaa, jolloin huoltotöitä jää tekemättä. Asukkaat protestoivat jättämällä huoltolaskut maksamatta.
Päivitetäänpä isoa kuvaa. Venäjän talouden syöksy on pysähtynyt. Mutta pohjalla madellaan. Se näkyy mm. siinä, että kahdesta reservirahastosta ensimmäinen, tasapainorahasto on varmaan kohta syöty vuoden 2017 aikana. Ja se toinen on varattu eläkkeisiin. Siihen koskeminen voi aiheuttaa kalabaliikkia.
Öhh, esitän eriävän mielipiteen. Öljyn hintakehityksen ennustaminen näyttää olevan huomattavan hankalaa, ja viime vuoden hintaveikkauksissa oli melkoista hajontaa.Öljyn hinta on nousussa taas, OPEC kartellin tuotannon pudotukset nostanevat barrelin hinnat $70 tai jopa $80 hintoihin tämän vuoden aikana.
Venäjä kartellin ulkopuolisena oli ratkaisevassa roolissa jotta OPEC pystyi edes tekemään ratkaisun varsinkin kun Venäjällä on omassa tiimissään sellaisia tuottajia kuin Iran, Irak ja Venezuela.
Hyvä opetus taas siitä että Puten aliarviointi on vaarallista.
Öhh, esitän eriävän mielipiteen. Öljyn hintakehityksen ennustaminen näyttää olevan huomattavan hankalaa, ja viime vuoden hintaveikkauksissa oli melkoista hajontaa.
Opec sai tosiaan sovun leikkauksista, ja tähän liittyi useampi merkittävä Opecin ulkopuolinen valtio, ml Venäjä. Nyt reilun viikon jälkeen näyttää, että valtiot ovat toistaiseksi pysyneet sovitussa. Mutta keskustelu siitä, kuinka öljyn tuotantoa ja vientiä valvotaan on jo käynnissä. Ja soraääniäkin kuuluu jo, kuinka sopimusta on noudatettu. Toistaiseksi maat vannovat kuitenkin yhteisymmärryksen nimeen. Se tuleeko sopimus pitämään loppuun asti jää nähtäväksi.
Merkittävämpi tekijä öljyn hintaan on kuiten USA:n oma tuotantoa. Siellä liuskeöljyn tuotanto hiipui, kun hinnat painuivat niin alas, ettei tuotanto kannattanut. Nyt hinta on Opec:n sovun jälkeen asettunut tuonne 50$/pönttö kalliimmalle puolelle ja sitä myöden poraajat teroittelevat jo vehkeitään. Tuo liuskeöljyn tuotanto on sekoittanut siinä määrin perinteisten tuottajien pakkaa, että vanhanaikaiseen tuotantokartelliin ne eivät enää pysty. Öljyn hinnan kestävää nousua >60$/pönttö ei ole näköpiirissä. Samalla odotellaan, kuka lipeää Opec:n + muiden tuottajien sopimuksesta ensin. Ehkä Venäjä?
Osaisko joku asiaa paremmin tunteva vastata tähän. Venäjän öljyntuotantovälineethän ovat ilmeisesti ainakin jossain määrin tuontitavaraa. Nyt pakotteiden vuoksi myö tuo tavara ja varaosat ovat vientikiellon alla. Venäjä on viime vuodet pumpannut öljy kovempaa tahtia kuin koskaan. Jossain vaiheessa olettaisi, että kalustoakin tarttis huoltaa ja uusia. Mitenkä riippuvainen Venäjä itse asiassa on tuontikalustosta öljyn tuotannon syhteen?
Osaisko joku asiaa paremmin tunteva vastata tähän. Venäjän öljyntuotantovälineethän ovat ilmeisesti ainakin jossain määrin tuontitavaraa. Nyt pakotteiden vuoksi myö tuo tavara ja varaosat ovat vientikiellon alla. Venäjä on viime vuodet pumpannut öljy kovempaa tahtia kuin koskaan. Jossain vaiheessa olettaisi, että kalustoakin tarttis huoltaa ja uusia. Mitenkä riippuvainen Venäjä itse asiassa on tuontikalustosta öljyn tuotannon syhteen?
Yhdysvallat joutuu jalostaessaan sekoittamaan "kevyeen" liuskeöljyynsä "raskaampia" öljylaatuja jotka se joutuu pääosin ostamaan kansainvälisiltä markkinoilta eli OPEC hinnoilla.
Tarkoitus oli että se tulisi käytännössä kaikki Kanadasta mutta Obama torppasi öljyputki hankkeen, varmaan siihen palataan Trumpin toimesta heti.
Siihen en toisaalta usko, että Venäjän talous tuohon öljyyn romahtaa.
Russia is roughly half-way through a major ten-year State Armaments Programme, which foresees the procurement of large amounts of new or upgraded weapons systems and other military hardware, across all services of its armed forces, over the period 2011-2020. The programme initially foresaw a total expenditure, for the armed forces, of 19 trillion roubles, or 647 billion US dollars at the average nominal exchange rate of 2011. This comes in addition to expenditures on personnel, exercises and operations. Can Russia muster the financial resources that these commitments require?
...
Overall, a large part of the programme is likely to be fulfilled by 2020, with some rescheduling of specific procurement objectives into the forthcoming new State Armaments Programme, which should span the period 2017-2025. In any case, the analysis developed in this article suggests that Russia’s economic challenges are insufficiently severe to force any significant slowdown or curtailment of the nation’s current military modernisation effort.
Venäjän hallintojärjestelmä on lojaliteetin pyramidi. Nykyisen hallintojärjestelmän ylläpito edellyttää välineitä joilla potentiaalisesti epälojaalit pidetää aisoissa. Kyseessä on rakenteellinen ongelma vain niiden näkökulmasta joiden yläpuolella pyramidissa on joku.Omaisuuden suoja on heikko. Näiden rakenteellisten ogelmkien korjaamisesessa veli-venäläisellä riittää sarkaa.
Se pyramidin huippu ei ole tunnetusti kovin leveä. Ongelma on siis lavea.Venäjän hallintojärjestelmä on lojaliteetin pyramidi. Nykyisen hallintojärjestelmän ylläpito edellyttää välineitä joilla potentiaalisesti epälojaalit pidetää aisoissa. Kyseessä on rakenteellinen ongelma vain niiden näkökulmasta joiden yläpuolella pyramidissa on joku.
Oikein muistit. Tuossa on lyhyttä kertausta Opec:n ja Venäjän diileistä. En yhtään ihmettele, että skeptisyyttä on ilmassa Venäjän suhteen.Menee nyt ulkomuistista mutta eikös historiallisesti tilanne ole ollut se, että venäjä on ennekin sopinut OPEC maiden kanssa tuotannon vähennyksistä/jäädytyksistä mutta ei ole loppujen lopuksi sopimuksia noudattanut?
Eli luotettu siihen että pelkät puheet tuotannon leikkauksista riittää nostamaan barrelihintaa. Mitenköhän finanssialan analyytikot ottaa ennustuksissaan huomioon sen, että venäjä ei lupauksiaan pidä?