Venäjän talous

Tän on pakko olla joku ryssän propaganda-juttu. Ai että jenkki-firma sijoittaisi ryssälään nyt kun pakotteet? :confused:


http://tass.ru/en/economy/792263

US firm to invest $10 mln in truck assembly in Urals
Economy
April 28, 17:12 UTC+3
The US firm initially intends to assemble up to 5,000 trucks a year and eventually expand output to 25,000 vehicles annually

CHELYABINSK, April 28. /TASS/.

US-based Detroit Automotive Group & Technologies will produce trucks at the Yuzhnouralsky transport and logistics center in the Chelyabinsk Region in the Urals, Center Head Vladimir Pavlov said on Tuesday.


"A corresponding agreement has been signed. Detroit Automotive Group & Technologies will assemble trailer trucks on the center’s territory," he said.


The US company will assemble the International, Kenworth, Paccar and Freightliner truck brands with various engine types, including engines using natural gas, Pavlov said.


Detroit Automotive Group & Technologies plans to invest $10 million in the project at the initial stage with a possibility to expand investment to $30 million.


The US firm initially intends to assemble up to 5,000 trucks a year and eventually expand output to 25,000 vehicles annually. If the project goes ahead, up to 300 specialists will be employed at the first stage and their number may subsequently increase to 1,500 people.


A truck maintenance center and a dealer outlet are planned to be opened in the Chelyabinsk Region in accordance with the agreement.


The Yuzhnouralsky transport and logistics center is the largest investment project being implemented in the Uvelsky district of the Chelyabinsk Region.


The center’s first stage is scheduled to go into operation in mid-2015. The transport and logistics center has an area of 180 hectares, including 120 hectares covered by the center proper and 60 hectares taken up by an industrial zone.


Investments at the first stage are planned at 120 million euros. The Yuzhnouralsky transport and logistics center plans to get the status of a special economic zone.
 
Tätä mä olen tarkoittanut kun olen sanonut, että suomalaisten tulisi ottaa maalia usa:n yrittäjäystävällisestä ilmapiiristä. Katsokaa nyt tätäkin.

http://www.truckdriver.com/trucking-company-directory/ShowDOTCo.cfm?CENSUS_NUM=2160183

Vain vajaa kaksi kuukautta sitten samainen firma oli vain yhden kuskin ja yhden kuorma-auton yksityisyritys. Hyvissä olosuhteissa kuitenkin pystynyt paisumaan nyt kansainväliseksi miljoona korporaatioksi joka työllistää tuhansia. Sil viissiin. :rolleyes:
 
Vain vajaa kaksi kuukautta sitten samainen firma oli vain yhden kuskin ja yhden kuorma-auton yksityisyritys. Hyvissä olosuhteissa kuitenkin pystynyt paisumaan nyt kansainväliseksi miljoona korporaatioksi joka työllistää tuhansia. Sil viissiin. :rolleyes:

Aaargh!:)
 
Putinin virhearvioista voisi tehdä melkoisen listan. Joskus huvittaa, että näillä kyvyillä voi olla Venäjän presidenttinä. Putinin silovikkiklikki on tehnyt valtavan määrän pahoja virhearviointeja. Varmaan ensimmäinen on kaasun vienti yhteen suuntaan suurimmaksi osaksi eli Eurooppaan. Toisaalta Euroopallakin on kaasuputket yhteen suuntaan. Vaihtoehtoisia putkistoja ei ole juurikaan rakennettu. Venäjän putket Kiinaan ovat haaveissa. Eurooppa rakentaa LNG-satamia korvatakseen Venäjän kaasun. Venäjän asiakkaaksi ei ole tunkua koska Venäjälle kaasuputket ovat poliittinen ase, jolla kiristetään asiakasta.

Neuvostoliiton aikana rakennetut kaasu- ja öljykentät ovat ehtymässä. Venäjällä siis ehtyy vanhat kentät ja uusien kehittämisessä on vaikeuksia lännen teknologian vientikiellon takia. Venäjä tarvitsisi niiden korvaajiksi aika kiireellä uusien kenttien kehittämistä, mutta kun niitä ei voi kehittää. Ja tähän Venäjä tarvitsee länneltä osaamista ja teknologiaa. Aloitettuaan Ukrainassa geopoliittisen kiistelyn Venäjä menetti tämän mahdollisuuden ainakin siksi aikaa, kun putinismi on Venäjällä vallassa. Venäjän pitäisi siis potkia putinistit pihalle, että se pääsisi käsiksi omiin öljy- ja kaasukenttiinsä.

Lista putinistien virhearvioinneista

1. Venäjän talous perustuu öljyn ja kaasun vientiin. Öljyn hinta on tällä hetkellä miltei sen mitä öljytynnyrin tuottaminen maksaa Siperiassa ja alle sen mitä öljytynnyrin tuottaminen maksaisi jäämerellä. Venäjän pitäisi saada kaasustakin markkinahintaa parempi hinta kattaakseen Siperian kovista olosuhteista tulevat kulut. Putinistit kalistelee aseita nostaakseen öljyn hintaa.

Putinistit jättivät kokonaan Venäjän talouden rakenteen monipuolistamisen ja tuotannon kehittämisen. Venäjällä valmistettuja kulutustavaroita ei ole juuri ollenkaan lännen kuluttajamarkkinoilla. Kiinassa valmistettuja on sitäkin enemmän sitten. Venäjä on osoittautunut niin epävakaaksi, että lännen tehtailijat ovat sulkemassa Venäjän tehtaansa ja vetämässä rahat kotiin.

2. Venäjän valtio toteuttaa ylihinnoiteltuja hankkeita, jotka ostetaan Putinin kavereilta. Tällä tavalla Putin ja hänen kaverinsa siirtävät Venäjän valtionkassasta rahaa itselleen ja omille tileilleen. Putinin kaveriksi pääsy tarkoittaa siis mahdollisuutta rikastaa itsensä venäläisten veronmaksajien rahoilla. Veronmaksumotiivi Venäjällä on varmaankin heikko koska ei se raha mene infraan vaan sisäpiirin luksuselämän rahoittamiseen.

3. Venäjän propagansa on niin naurettavaa ja absurdia, että se viestittää Kremlin ylimmältä tasolta asti, että Venäjän federaatio on pellevaltio. Valehtelu ja itseään nilkkaan potkiva propaganda on siis tuhonnut Venäjän uskottavuuden täysin. Lavrov on yhtä paha satusetä kuin Bäckman. Viittaan kohtaan 2 tässä miksi Venäjän propaganda yrittää kiivaasti riekkumalla kääntää asiat nurinperin ja syyttää länsimaita. Kaverit tyhjää valtionkassaa ja samalla tarjoaa kansalle sirkushuveja sen sijaan, että tarjoaisivat toimivan talouden.

4. Kansalaiset haluaisivat toimivan yhteiskunnan. Hyvinhoidettu toimiva yhteiskunta vetää kansalaisia puoleensa. Eurooppaan on tunkua siksi, että Eurooppa on hyvin hoidettu. Putin ja Lavrov lähettävät omatkin lapsensa länteen. Venäjän terveydenhoito- ja koulutusjärjestelmä ja infrastruktuuri on romahdustilassa koska siihen ei ole satsattu. Ukrainassa siis kilpailee läntinen hoidettu järjestelmä ja venäläismallinen rappio. Prinssi Uljas Kaunis ja Notre Damen kellonsoittaja.

5. Lännen yhteiskunnalliset meriitit ovat paljon paremmat kuin putinistien yhteiskunnalliset meriitit. Putinismi on roomalaismallinen yhteiskunta, jossa kansalle tarjotaan brutaaleja korvikehuveja vastineeksi siitä, että se joutuu elämään ghettossa. Ghetton väki saa huvinsa, kun Putin ottaa Krimin ja menettää Ukrainan.

6. Putin voi menettää Ukrainan lisäksi myös Venäjän federaationkin. Jos Venäjän federaation keskusvalta heikkenee oblastit saavat lisää valtaa. Autonomia lisääntyy sitä mukaa, kuta syvemmälle Venäjän talous uppoaa. Venäjän alueille niiden alueella olevat luonnonvarat ovat varmasti houkutin separatismiin. Miksi ihmeessä rahojen pitäisi mennä Moskovaan, kun voitaisiin ottaa oblastimme luonnonvarat itselle.

Putinismi aiheuttaa vallankumouksen miltei ehkä yhtä varmasti kuin janukovishmi. Putinismi on putinismi, parantumaton putinismi. Lisäksi on etninen koostumus, joka sekin lietsoo separatismia. GRU ottamalla Ukrainassa separatismin peitteeksi saattoi lietsoa separatismia Venäjän federaatiossa ja sitten vielä, että Kadyrovin tsetseenit kulkivat Ukrainassa esimerkkinä Venäjän federaatiossa olevasta separatismista. Libyan epävakauden perussyy on, että Libyassa on öljyä. Putinistit ajattelevat ilmeisesti, että jäljellä olevat Siperian öljy- ja kaasulähteet riittävät heidän valtakautensa yli loistavasti ja sitten se mitä sen jälkeen tapahtuu on yhdentekevää.

Ilmeisesti he haluavat heidän kautensa muistettavan vakauden aikana ja heidän jälkeensä tullut kausi epävakauden aikana. Siksi kaasukenttiä ja öljykenttiä ei kehitetä vaan energia suunnataan geopoliittisiin seikkailuihin, koska voi pojat onhan se vallan hurjaa. Putinistit ei kyllä ole mikään viisas valtiomies joka ajattelisi kansansa etua kehittämällä ne kentät tuottamaan sitten, kun nykyiset kentät ehtyy. Putinistit ovat lypsäneet vanhaa rakentamatta uusia. Tämän seikan täysimittainen tajuaminen oikeuttaisi venäläisten kannalta putinistien potkimisen vallasta. Putin kieltämättä toi Venäjälle vakauden joka oli vakautta tyhjätä kavereineen Venäjän valtion kassa.

7. Venäjä on laaja valtio ja Venäjän armeija on suhteellisen heikko valvomaan niin laajaa aluetta. Venäjän armeijan ilmavoimat ja laivasto ovat suorastaan naurettavan heikko ja niiden kalustoa tippuu koko ajan romuluokkaan koska siitä suurin osa on Neuvostoliiton aikana rakennettu. Venäjä korvaa vain hitaasti sen neuvostokalustoa uusilla. Neuvostoliitolla oli itämerellä 50 sukellusvenettä. Venäjällä on itämerellä toistaiseksi kaksi 80-luvulla rakennettua sukellusvenettä. Venäjälle pahin skenaario olisi varmaan joutua sotaan Kiinaa ja Yhdysvaltoja vastaan yhtä aikaa. Siitä ei Venäjä selviäisi millään. Siitä tulisi Kiina vastaan Yhdysvallat sota Venäjän alueesta.

8. Venäjä teki pahan arviointivirheen aloittaessaan geopoliittisen kiistelyn lännen kanssa. Tässä ei tietenkään ole kyse vain Ukrainasta ja Georgiasta ja Moldovasta vaan myös jäämeren resursseista ja siitä, että länsi ei välttämättä halua ollenkaan Venäjän vahvistuvan. Venäjä ei voi olla ollenkaan tasaveroinen kumppani vaan se pidetään heikkona koska, jos Venäjä vahvistuisi se alkaisi käyttämään voimiaan suurvaltaisesti. Tämä seikka voi olla se venäläisten peruskatkeruus länttä kohtaan. Lännessä on voimia, jotka haluavat auttaa Venäjää ja sitten niitä, jotka ovat oppineet historiallisista kokemuksista, ettei Venäjää pidä ainakaan auttaa jaloilleen. Suomalaisena minua tietysti hirvittää Venäjän vahvistuminen. Eli suomalaisten intressi on Venäjän hajoaminen entisestään, että suomalaisten pitäisi viedä itsenäisyysaatetta Venäjän alueille isolla intensiteetillä.
 
Viimeksi muokattu:
Venäläinen versio plutokratiasta etenee. "Putinin ystävät" siirtyneet kannibalismiin. Omaisuusmassat alkavat siirtyä ystäväpiirin ulkoreunalta sisäpiirille kun "vähäisempiä ystäviä" pudotetaan puhtaaksi ryöstettyinä ringistä pois.

Tekeekö Putin uudet "jukosit"? Siperian yritysaarre tähtäimessä
http://www.taloussanomat.fi/energia...-siperian-yritysaarre-tahtaimessa/20156039/12

Vuosikymmen sitten Vladimir Putinin lähipiiri vangitutti oligarkki Mihail Hodorkovskin ja takavarikoi tämän Jukos-yhtiön. Viime vuonna oli miljardööri Vladimir Jevtušenkovin ja Bashneftin vuoro. Nyt tähtäimessä on kaikkien aikojen yritysaarre: Surgutneftgas.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kiinnostunut raakaöljyntuottaja Surgutneftgasin varallisuudesta. Näin arvioi kolme Kremliä lähellä olevaa pankkiiria, jotka puhuvat asiasta nimettömästi uutistoimisto Bloombergin haastattelussa.

Bloombergin huhtikuun lopussa tekemien laskelmien mukaan siperialaisen öljyntuottajan kassa on paisunut noin 34 miljardiin dollariin yhtiötä johtavan Vladimir Bogdanovin vahtivuorolla.

Pankkiirien mukaan Putin piti aiemmin Surgutneftgasin "aarteita" koskemattomina. Ukrainan sodan takia asetetut talouspakotteet ovat kuitenkin saaneet presidentin miettimään linjaansa uudelleen.

– Sijoittajat pelkäävät, ettei Surgut voi käyttää varojaan, kuten parhaaksi näkee ja etteivät nämä varat välttämättä koskaan hyödytä yhtiön osakkeenomistajia, sanoo johtava sijoitusasiantuntija Alexander Branis.

Braniksen työnantaja, sijoitusyhtiö Prosperity Capital Management omistaa Surgutneftgasin osakkeita. Venäjän presidentin lehdistöedustaja kieltäytyi kommentoimasta "yksityisen yhtiön" asioita. Myös Bogdanov kieltäytyi puhumasta aiheesta.

Putin vihjaisi muuttuneesta linjastaan maaliskuussa Moskovan lähellä pidetyssä tilaisuudessa. Putin kertoi tuolloin kuuntelijoille, että Bogdanovilla on "merkittäviä suunnitelmia investoinneista" ja "paljon tekemistä".

Iso potti Setšinille?
Bloombergin haastattelemien pankkiirien sekä johtavan venäläisen virkamiehen mukaan yksi vaihtoehto on, että mukaan kutsutaan Rosneft. Tässä vaihtoehdossa Surgut ostaisi 19,5 prosentin osuuden öljy-yhtiö Rosneftista, jota luotsaa Vladimir Putinin lähipiiriin lukeutuva Igor Setšin. Venäjän valtio suunnittelee parhaillaan tämän 19,5 prosentin osuuden huutokauppaamista.

Bloombergin lähteiden mukaan järjestely auttaisi Setšiniä, jonka yhtiön täytyy selviytyä lähiaikoina erääntyvästä 23,5 miljardin dollarin lainaerästä.

Yritysjärjestely piristäisi Rosneftiä, joka on yksi maailman suurimmista raakaöljyn tuottajista. Nimettömän virkamiehen mukaan järjestely virkistäisi myös koko venäläistä energiasektoria, joka tuo leijonanosan valtion budjetista.

Samalla Surgutin apu Rosneftille toisi hengitystilaa hallitukselle, joka yrittää löytää keinoja auttaakseen yhtiöitä selviämään Venäjän ensimmäisestä taantumasta kuuteen vuoteen.

Venäjän valtiovarainministeriön mukaan Rosneft on pyytänyt 1 300 miljardia ruplaa yhdestä valtion vararahastoista. Ministeriön mukaan toivetta on mahdotonta täyttää.

Putin ja Setšin ovat tunteneet Bogdanovin 1990-luvun alusta lähtien, kun he työskentelivät Pietarin pormestarin toimistossa ja Surgut vei tuotteita lähistöllä sijaitsevalta jalostamoltaan. Operaatiossa Surgutia avusti yhtiö, jota pyöritti Gennadi Timtšenko – miljardööri, jolla on myös Suomen kansalaisuus.

Kun Putin pyrki presidentiksi vuonna 2000 Bogdanov tuki tämän kampanjaa rahallisesti, Bloombergille puhuneet pankkiirit kertoivat.
 
Venäläinen versio plutokratiasta etenee. "Putinin ystävät" siirtyneet kannibalismiin. Omaisuusmassat alkavat siirtyä ystäväpiirin ulkoreunalta sisäpiirille kun "vähäisempiä ystäviä" pudotetaan puhtaaksi ryöstettyinä ringistä pois.

Tekeekö Putin uudet "jukosit"? Siperian yritysaarre tähtäimessä
http://www.taloussanomat.fi/energia...-siperian-yritysaarre-tahtaimessa/20156039/12

Vuosikymmen sitten Vladimir Putinin lähipiiri vangitutti oligarkki Mihail Hodorkovskin ja takavarikoi tämän Jukos-yhtiön. Viime vuonna oli miljardööri Vladimir Jevtušenkovin ja Bashneftin vuoro. Nyt tähtäimessä on kaikkien aikojen yritysaarre: Surgutneftgas.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kiinnostunut raakaöljyntuottaja Surgutneftgasin varallisuudesta. Näin arvioi kolme Kremliä lähellä olevaa pankkiiria, jotka puhuvat asiasta nimettömästi uutistoimisto Bloombergin haastattelussa.

Bloombergin huhtikuun lopussa tekemien laskelmien mukaan siperialaisen öljyntuottajan kassa on paisunut noin 34 miljardiin dollariin yhtiötä johtavan Vladimir Bogdanovin vahtivuorolla.

Pankkiirien mukaan Putin piti aiemmin Surgutneftgasin "aarteita" koskemattomina. Ukrainan sodan takia asetetut talouspakotteet ovat kuitenkin saaneet presidentin miettimään linjaansa uudelleen.

– Sijoittajat pelkäävät, ettei Surgut voi käyttää varojaan, kuten parhaaksi näkee ja etteivät nämä varat välttämättä koskaan hyödytä yhtiön osakkeenomistajia, sanoo johtava sijoitusasiantuntija Alexander Branis.

Braniksen työnantaja, sijoitusyhtiö Prosperity Capital Management omistaa Surgutneftgasin osakkeita. Venäjän presidentin lehdistöedustaja kieltäytyi kommentoimasta "yksityisen yhtiön" asioita. Myös Bogdanov kieltäytyi puhumasta aiheesta.

Putin vihjaisi muuttuneesta linjastaan maaliskuussa Moskovan lähellä pidetyssä tilaisuudessa. Putin kertoi tuolloin kuuntelijoille, että Bogdanovilla on "merkittäviä suunnitelmia investoinneista" ja "paljon tekemistä".

Iso potti Setšinille?
Bloombergin haastattelemien pankkiirien sekä johtavan venäläisen virkamiehen mukaan yksi vaihtoehto on, että mukaan kutsutaan Rosneft. Tässä vaihtoehdossa Surgut ostaisi 19,5 prosentin osuuden öljy-yhtiö Rosneftista, jota luotsaa Vladimir Putinin lähipiiriin lukeutuva Igor Setšin. Venäjän valtio suunnittelee parhaillaan tämän 19,5 prosentin osuuden huutokauppaamista.

Bloombergin lähteiden mukaan järjestely auttaisi Setšiniä, jonka yhtiön täytyy selviytyä lähiaikoina erääntyvästä 23,5 miljardin dollarin lainaerästä.

Yritysjärjestely piristäisi Rosneftiä, joka on yksi maailman suurimmista raakaöljyn tuottajista. Nimettömän virkamiehen mukaan järjestely virkistäisi myös koko venäläistä energiasektoria, joka tuo leijonanosan valtion budjetista.

Samalla Surgutin apu Rosneftille toisi hengitystilaa hallitukselle, joka yrittää löytää keinoja auttaakseen yhtiöitä selviämään Venäjän ensimmäisestä taantumasta kuuteen vuoteen.

Venäjän valtiovarainministeriön mukaan Rosneft on pyytänyt 1 300 miljardia ruplaa yhdestä valtion vararahastoista. Ministeriön mukaan toivetta on mahdotonta täyttää.

Putin ja Setšin ovat tunteneet Bogdanovin 1990-luvun alusta lähtien, kun he työskentelivät Pietarin pormestarin toimistossa ja Surgut vei tuotteita lähistöllä sijaitsevalta jalostamoltaan. Operaatiossa Surgutia avusti yhtiö, jota pyöritti Gennadi Timtšenko – miljardööri, jolla on myös Suomen kansalaisuus.

Kun Putin pyrki presidentiksi vuonna 2000 Bogdanov tuki tämän kampanjaa rahallisesti, Bloombergille puhuneet pankkiirit kertoivat.
Erikoista että Venäjän oligargit eivät vielä ole käyttäneet valtaansa Putinin hallinnon likvidoimiseen, suojellakseen omaisuuttaan.
 
Keppi ja porkkana toimii. Keppinä Hodorkovskin esimerkkitapaus ja porkkanana koskemattomuus sekä valtionyhtiöistä virtaava raha. Putinin syrjäyttäminen poliittisin keinoin on aika mahdotonta koska oligarkkijoukko koostuu enimmäkseen selkäänpuukottajista jotka kilpailevat Putinin suosiosta ja Kremlin operaatio Valkyrie saattaisi johtaa siihen että osalliset likvidoidaan perheineen riippumatta siitä onko Putin enää mukana jälkiselvittelyissä. Venäjän virkamieskunnan aseistetulla siivellä on liikaa menetettävää.
 
Putinismi aiheuttaa vallankumouksen miltei ehkä yhtä varmasti kuin janukovishmi.

Aivan. Koska janukovichismi oli putinismin klooni.

Mielenkiintoisen aspektin tähän tuo Janukovitshin ajatukset ja puheet "jatkuvasta presidenttiydestä" ja hänen Lukashenkaan kohdistunut ihailu. Käytännössä Janukovitsh piti Valko-Venäjän systeemiä oivallisena (ja kopioitavana), enkä laisinkaan ihmettele vaikka tilanne Ukrainassa olisi lopulta ajautunut siihen suuntaan, jossa Janukovitsh olisi alkanut sementoimaan valtaansa samalla tavoin kuin Lukahsenka on tehnyt ja toiminut myös samalla tavoin mitä Putin on tehnyt. Tai hyvin selkeitä viitteitä tästä oli jo ilmassa eli vaalit alkoivat olla entistä enemmän ohjailtuja Janukovitshin vakiinnutettua valtansa (vaalivilppiä tapahtui), Janukovitshin blokki alkoi haalia käsiinsä merkittävimpiä medioita mutta maassa oli edelleen toimivampi media mitä Venäjällä - kuitenkin vaalien aikana näkyi selkeästi se kenen käsissä oli valtakunnallisesti merkittävin media, korruptoituneisuus alkoi lisääntyä huomattavasti, Janukovitsh asetteli itselleen sopivia tahoja alueiden ja eri virastojen johtoon (toki tätä toimintaa oli harjoitettu jo ennen J:n aikakautta pienessä mitassa mutta J:n aikakaudella lakimuutokset mahdollistivat entistä härskimmän toiminnan).

Ukrainan tie oli viitoitettu Lukashenkan ja Putinin antamin esimerkein, mutta ukrainalaisten onni oli se, että Janukovitsh teki selkeitä virhearviointeja ja ettei maassa oltu saatu tukahdutettua nationalistista aatetta ja halua päästä irti Venäjän otteesta. Voidaan miettiä, että mitä olisi tapahtunut jos Janukovitsh olisi toiminut taitavammin ja harkitummin tai jos hän olisi noussut valtaan aiemmin ja näin hänellä olisi ollut useampi vuosi aikaa vaientaa oppositio ja muokata mielipideilmastoa Venäjä-myönteiseksi?

vlad.
 
Maakaasu
Putinille uusi aihe päänsärkyyn - Norja leikkasi ison siivun kaasumarkkinoista
Talouselämä
23.5.2015


Norja on ohittanut Venäjän läntisen Euroopan suurimpana kaasuntuottajana, kertoo Reuters.

Norja toi 29,2 miljardia kuutiometriä kaasua Länsi-Eurooppaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, kun Venäjä möi 20,29 miljardia kuutiometriä. Norjan osalta tiedot julkisti Gassco-yhtiö, Venäjän osalta Gazpromin virkamiehistö.

Lukuihin ei sisälly vientiä itäisiin EU-maihin.

Reutersin mukaan tämä oli ensimmäinen kerta kun norjalainen kaasutuonti on ylittänyt Venäjän tuonnin vuonna 2012 tapahtuneen lyhyen ohituksen jälkeen.

Euroopan unioni on yrittänyt vähentää energiariippuvuttaan Venäjästä Ukrainan tilanteen vuoksi.

Venäjä pysytteli edelleen koko EU-alueen suurimpana kaasunlähteenä.
 
Kremlin suurin kauhu on vallankumous, josta Kremlins on monta kertaa puhunut ääni kauhusta väristen. Kreml pyrkii kukistamaan vallankumousten onnistumisen vaarallista esimerkkiä koska Kremlins pelkää, että hänkin tulee potkituksi vallasta vallankumouksessa. Siksi Ukrainan vallankumous ei saa onnistua ja siitä ei saa olla hyviä tuloksia koska ja Venäjä voisi hajota ja sillä tavalla potkia sen jälkeen Kremlin ja Kremlinsin vallasta Venäjällä. Oikeastaan Kremlins on puolustamassa nautintaoikeuksiaan.

Kreml tosin paniikissa on alkanut kasaamaan sytykkeitä itsensä potkimiseen vallasta koska Kremlins oli rakentanut Venäjälle kopion Pietarin alamaailmasta. Kremlins aloitti ryöväämällä Pietarin kaupungin kassan, jos hän siirtyi ryöstämään Venäjän valtionkassan ja siinä hän otti kavereikseen niitä joilta hän osti tuen valta-asemalleen antamalla heille oikeuden varastella Venäjän valtionkassasta. Aika lyömätön keino ostaa valtaa antamalla pahiksille varastamisoikeus, se on vain se, että sellainen systeemi ei kauaa toimi, mutta sehän riittääkin, että se toimii ainakin sen ajan, kun kaverit ovat vallassa, se mitä heidän kautensa jälkeen tapahtuu on yhdentekevää, ei tässä Roomaa rakenneta vaan tyhjennetään Rooman valtionkassa, joka se oli se suurin seikka, joka houkutti ottamaan vallan Rooman valtakunnassa. Ei ole Rooman ajoista mikään muuttunut. Sama peli.

28C52CFE00000578-0-image-a-42_1431858701788.jpg
 
"Putin-talous" on pulassa, jos V-lamaa ei tule
http://www.taloussanomat.fi/porssi/...s-on-pulassa-jos-v-lamaa-ei-tule/20157337/170


Moskovalainen kansantaloustieteilijä arvioi Venäjän talouden matkaavan hitaasti mutta varmasti kohti lamaa. Isoa vahinkoa Vladimir Putinin hallinnolle aiheutuu länsimaiden asettamista talouspakotteita.

– Länsi vaikuttaa lopulta ratkaisevasti siihen, selviytyykö "Putin-talous" vai ei. Ulkomaiset pääomasijoitukset ratkaisevat, auttaako ruplan devalvoituminen välttämään talouden hidastumisen.

Näin arvioi venäläinen kansantaloustieteilijä Kirill Rogov raportissaan, joka on tehty European Council on Foreign Relations (ECFR) -ajatushautomolle. Rogov työskentelee vanhempana tutkijana moskovalaisessa Gaidar-instituutissa.

Raportissaan Rogov arvioi, että presidentti Vladimir Putinin luotsaama Venäjä matkaa kohti pidempää talouden hidastumista. Ekonomistin mukaan tilanne näyttää tältä, vaikka monet venäläiset odottavat "V:n muotoista" kriisiä, jossa jyrkkää notkahdusta seuraisi yhtä tuntuva korjausliike ylöspäin.

– Olettaen, että öljyn hinta pysyy 60 dollarissa barrelilta, Venäjän talous ei romahda lähiaikoina. Sen sijaan talous alkaa vähitellen vajota lamaan.

Ekonomisti muistuttaa, että vaikka raakaöljyn hinnan elpyminen ja ruplan devalvoituminen ovat auttaneet Venäjää välttämään välittömän romahduksen, tapahtumilla on ollut negatiivisia vaikutuksia. Ne ovat vahingoittaneet Venäjän kotimaista kysyntää ja vähentäneet investointeja. Tämä on heijastunut muun muassa auto-, vaate-, tekstiili- ja kodintarviketeollisuuteen.

Rogov katsoo, että länsimaiden mahdollisilla tulevilla talouspakotteilla on suuri vaikutus siihen, millaiseksi Venäjän lama muodostuu. Rahoitussektoriin kohdistuvat rajoitteet haittaavat venäläisiä pankkeja, jotka eivät pysty rahoittamaan investointeja. Lievennykset pakotteisiin tai niiden poistaminen kokonaan voisivat puolestaan saada Venäjän kaipaamat pääomat jälleen virtaamaan maahan.

Ilman tällaista muutosta Venäjä käy läpi "demodernisaation", jossa lännenvastainen, itsevaltainen ja omavaraisuutta korostava ideologia sävyttävät talouden hidastumista.

– Jos talouden heikentyminen tulee jäädäkseen, siitä voi muodostua poliittinen ongelma Kremlille. Jos lisäksi isänmaallinen tuki Putinin länsivastaiselle politiikalle lopahtaa, hänelle tulee kiire muuttaa venäläisten odotuksia ja vahvistaa itsevaltaisia instituutioita voidakseen selviytyä pidemmästä taantumasta.

==========================================================================================================================

Venäjä-pakotteille ei näy loppua - "voi muodostua ongelmaksi Kremlille"
Kauppalehti 8.6.2015 16:43


EU-lähteen mukaan Venäjään kohdistuvia pakotteita jatketaan vuoden loppuun saakka.

EU-maiden odotetaan pitävän Venäjään kohdistuvat talouspakotteet voimassa, kun päämiehet kokoontuvat päättämään asiasta kesäkuun lopun huippukokouksessa.

"Pakotteita varmasti jatketaan kesäkuun huippukokouksessa", eräs EU-lähde sanoo. "Odotamme, että niitä jatketaan kuudella kuukaudella."

EU-päämiehet linjasivat maaliskuussa, että pakotteiden purkaminen kytketään Minskin rauhansopimuksen toimeenpanoon. Ilman jatkamispäätöstä pakotteet raukeavat heinäkuussa. Muodollistä päätöstä jatkamisesta ei ole vielä tehty, ja se odotetaan tehtävän huippukokouksessa 25.-26. kesäkuuta.

Vastauksena Krimin niemimaan valtaamiselle ja Itä-Ukrainan tilanteen horjuttamiselle EU on asettanut Venäjälle talouspakotteita sekä henkilöön kohdistuvia pakotteita. Talouspakotteet rajoittavat muun muassa tietynlaisen teknologian sekä rahoituksen toimittamista Venäjälle.

Viikonloppuna G7-kokouksen yhteydessä jäsenmaita edustavan Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk sanoi, ettei hän nykytilanteessa näe mahdollisena keskustella pakotteiden purkamisesta. Minskin sopimus on pitänyt vain osin, ja viime viikolla Itä-Ukrainasta kantautui jälleen huolestuttavia merkkejä.

Pakotepäätökset EU:ssa vaativat jäsenmaiden yksimielisyyden. Vaikka päätöksen pakotteiden jatkamisesta odotetaan olevan vain muodollisuus, ilmassa on huolta siitä, voisivatko jotkut EU-maat estää päätöksen tekemisen. Esimerkiksi EU:ssa epäsuosissa oleva Unkarin pääministeri Viktor Orban on hyvissä väleissä Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja on kritisoinut pakotteita. Myös Kreikan pääministeri Alexis Tsipras on lähentänyt välejään Moskovaan samalla, kun välit muihin euromaihin ovat tulehtuneet rahoitusneuvotteluiden vuoksi.

Ukrainan tilannetta käsiteltiin myös tänään päättyneessä suurten talouksien G7-kokouksessa. Pakotepolitiikkaa linjataan ryhmän yhteisessä julkilausumassa:

"Muistutamme, että pakotteiden kesto on selvästi kytköksissä siihen, että Venäjä panee toimeen Minskin sopimuksen ja kunnioittaa Ukrainan itsemääräämisoikeutta. Pakotteita voidaan purkaa, kun Venäjä täyttää nämä vaatimukset. Olemme kuitenkin valmiita asettamaan uusia pakotteita lisätäksemme Venäjälle koituvaa hintaa, mikäli sen toimet niin vaativat. Odotamme Venäjän lopettavan separatistien tukemisen ja käyttävän huomattavaa vaikutusvaltaansa separatisteihin, jotta nämä täyttäisivät osaltaan Minskin vaatimukset."

Venäläinen taloustutkija Kirill Rogov arvioi tuoreessa raportissaan, että lännen asettamilla pakotteilla on olennainen merkitys siinä, kuinka Venäjän talous kehittyy lähivuosina. Hänen mukaansa Venäjän talous on matkalla pitkäaikaiseen lamaan. Ajatushautomo ECFR:lle tekemässään raportissa Rogov arvioi, että etenkin venäläispankkien sulkeminen länsimaiden rahoitusmarkkinoilta heikentää investointimahdollisuuksia Venäjällä ja vaikeuttaa taloustilannetta.

"Jos taloustilanteen heikkeneminen vahvistuu, tämä voi muodostua ongelmaksi Kremlille. Jos isänmaallinen hurmos Putinin länsivastaisesta politiikasta laantuu, Putinilla on edessää kilpailu aikaa vastaan muokatessaan venäläisten odotuksia ja vahvistaessaan autoritäärisiä instituutioitaan selviämään pitkäaikaisesta stagnaatiosta", Rogov kirjoittaa.
 
Alussa näytti, että Putinin johdolla Venäjä nousee. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että Putin romuttaa Venäjän. Tokihan sekin lännelle kelpaa.

Emoticon-2048476.jpg

Usein, kun mietin Kremlin ulkopolitiikkaa ja talouspolitiikkaa niin ei voi kuin puistella päätä, että eihän tuossa ole mitään järkeä. Aivan selkeästi Kreml yrittää saada Venäjän romahtamaan kaikilla mahdollisilla aloilla mitä kuvitella saattaa. Venäjän takaperoinen suunta kaikilla aloilla on selvästi nähtävissä. Siis sellainen takaperoinen suunta, jossa Venäjästä tulee epäonnistunut valtio. Ukrainan alistaminen on Kremlille olennaisempaa kuin Venäjän talous.

Onkohan Kremlin herroilla mennyt mittasuhteet sekaisin. Siis Kreml ottaa mieluummin Ukrainan ja konkurssin kuin lännen ja Venäjän taloudellisen edistyksen.

En ymmärrä miksi Kremliä häiritsee niin kovasti se, että Ukraina toteuttaa malleja, jotka on todistettavasti todistettu toimiviksi. Kommunismi todistettiin epäonnistuneeksi ja länsimalli toimivaksi ja Ukraina tästä kokeesta ja siitä tehdyistä havainnoista teki ratkaisut, kuten rationaalinen valtiojohto toimii. Olennaista nimittäin on, että järjestelmä toimii kunnolla koska, jos nimittäin järjestelmä ei toimi kunnolla kattavasti jokainen yksityiskohta, järjestelmä romahtaa. Se on niin yksinkertaista, että luulisi Kremlin ymmärtävän, etenkin kun se itse oli Neuvostoliiton keskiössä.

Sanoisin siis uudestaan, että Kreml saa paljon enemmän sillä, että se on yhteistyössä lännen kanssa, kuin, että Kreml yrittää epätoivoisesti saada Ukrainaan samanlaista korruptiota ja takaperoista suuntaa kuin mikä nyt vallitsee Venäjällä. Kun tätä Putinia pohtii niin voi vain ihmetellä missä asennossa se istuu vallassa. Eikö niillä venäläisillä ole silmiä ja aivoja. Katsokaa niillä silmillä ja ajatelkaa niillä aivoilla.
 
Viimeksi muokattu:
”Kannanotto Venäjän puolesta tai sitä vastaan alkaa olla aika triviaalia sijoittajan kannalta, koska Venäjän paino indekseissä on vajonnut niin olemattomaksi.”

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/front-venajan-talouden-romahdus-nurkan-takana/MjNi6hLg

”Me luovuimme viime kesänä Fortumin osakkeista 19,50 euron hintaan, ja veto oli nykykurssin valossa onnistunut. Suomi-osakesalkussa Fortumin ja Nokian Renkaiden välttäminen ovat meiltä olleet isoja kannanottoja.”

Helsingin pörssin Venäjä-yhtiöistä Fortumin ja Nokian Renkaiden lisäksi voi mainita YIT:n, Stockmannin, Aspon, SRV:n, Uponorin ja Tikkurilan.


7c1f09a89e1bd2286e57eed9bd741f59.jpg
 
Politiikka
Tutkija: "Venäjä teki mahdollisesti suurehkon virhearvion"
Ilkka Luukkonen

Antto Vihman mukaan Venäjän energiamahti on luultua haavoittuvampi.


Vielä maaliskuussa 2014 Kremlissä uskottiin, että Venäjä voisi sekä vallata Krimin että rakentaa South Stream -kaasuputken. Maa kuitenkin joutui luopumaan kaasuputkesta, koska EU kääntyi sitä vastaan.

– Venäjä teki mahdollisesti suurehkon virhearvion, eikä analyyseissa toistuva kuvaus (presidentti Vladimir) Putinista "mestaristrategina" siten ole täysin perusteltu, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Antto Vihma blogissaan.

South Stream -putken tavoitteena oli, että Venäjä voisi myydä kaasua suoraan Keski-Eurooppaan ohi Ukrainan. Nykyinen kaasuputki kulkee Ukrainan läpi, mikä antaa Ukrainalle poliittista neuvotteluvoimaa Venäjää vastaan.

Vihma sanoo, että EU:n epäluulot heräsivät jo vuosina 2006 ja 2009, kun kaasu loppui kesken monista Keski- ja Itä-Euroopan maista. Pitkään näytti kuitenkin siltä, että Venäjä rakentaa putken. Viime joulukuussa Putin ilmoitti, että Venäjä ja maan kaasuyhtiö Gazprom vetäytyvät.

– Vuosia suunniteltu ja noin neljä ja puoli miljardia dollaria Gazpromille maksanut South Stream -strategia joutui Venäjän Ukrainan-sotatoimien uhriksi, Vihma arvioi.

Nyt Venäjä kaavailee rakentavansa kaasuputken Turkin kautta Itä-Eurooppaan. Vihman mukaan tämä osoittaa, miten riippuvainen Venäjä on kaasutuloistaan.

– Vaikka pelin lopputulos on vielä epäselvä, Venäjän energiamahti näyttäytyy haavoittuvampana kuin aikaisemmin, hän toteaa.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sampo Kyyrö

Uudesta maasta tuli maailman suurin öljyntuottaja - Ohitti Saudi-Arabian ja Venäjän

Yhdysvallat on viime vuoden tilastojen perusteella noussut maailman suurimmaksi öljyntuottajaksi, uutisoi The Economic Times.

Yhdysvallat tuotti vuonna 2014 11,6 miljoonaa tynnyriä öljyä päivässä, kun taas toiseksi sijoittunut Saudi-Arabia onnistui tuottamaan samassa ajassa 11,5 miljoonaa tynnyriä. Kolmanneksi sijoittui Venäjä 10,8 miljoonalla tynnyrillä.

Yhdysvallat ohitti lisäksi Venäjän öljyn ja maakaasun yhteenlasketussa tuotantomäärässä.


Samalla koko maapallon primäärienergian kulutus kasvoi BP:n mukaan viime vuonna ainoastaan 0,9 prosenttia. Kasvu oli viimeksi näin hidasta 1990-luvun lopulla.

Kulutus kasvoi hitaasti myös Kiinassa, mutta tästä huolimatta se on yhä maapallon suurin energiankuluttaja.

Intian 7,1 prosentin kasvu energiankulutuksessa oli toiseksi nopein maailmassa. Se kulutti öljytonneissa mitattuna 637,8 miljoonaa tonnia, ja sitä enemmän kulutus kasvoi ainoastaan Algeriassa.


_________________________________________________________________________________________________________________________________


Uusi suomalaiskeksintö: älykäs kaasun kuljetusjärjestelmä
Politiikka ja Talous
2.6.2015

Suomalainen LNG Tainer julkisti tiistaina Moskovassa nesteytetyn LNG-kaasun kuljetuskontin, joka on heti herättänyt innostusta niin Venäjällä kuin Norjassa.

Moskova, Venäjä (MT)

LNG Tainerin keksintö on itse asiassa enemmän kuin pelkkä kuljetussäiliö. Koska kaasu nesteytetään, sitä voidaan siirtää ja käyttää paikkoihin, mihin putket eivät yllä.

Lisäksi säiliö on varustettu älytekniikalla, niin että sen sijaintia, kaasun määrää ja tulevaa vaihtoaikaa voidaan seurata jatkuvasti etänä.

Säiliötä voivat käyttää rahtilaivat. Esimerkiksi Wärtsilällä on kaasukäyttöisiä moottoreita.

Sitä voidaan myös siirtää paitsi meritse myös rautateillä ja tieliikenteessä. Näihin kaikkiin on saatu standardointi, jonka ansiosta keksinnölle on käytännössä markkinat ympäri maailman.



Erikoisrakenne tehostaa käyttöä
LNG Tainerin toimitusjohtaja Tom Sommardal kertoo, että keksinnön kaupallistamiseen meni seitsemän vuotta. Se sisältää erikoisvalmisteiset sisätankin ja kantavan eristerakenteen, jotka on molemmat patentoitu.

Niiden ansiosta säiliö painaa noin 400 kiloa, kun normaalin samankokoisen säiliön paino on viitisen tuhatta, Sommardal sanoo.

Tämä on omiaan laskemaan päämateriaalin, alumiinin, kulutusta ja siten valmistuskustannuksia.

Erikoisrakenteen ansiosta säiliö pysyy kylmänä selvästi kauemmin kuin vastaavat perinteiset tankit. Näin se voidaan myös täyttää ja ottaa käyttöön huomattavasti nopeammin, koska tyhjän säiliön jäähdyttämiseen ei kulu aikaa.

Halusimme jotenkin ratkaista rikkidirektiivin tuoman ongelman. Suomi sijaitsee kauimpana niistä maista, joita (vuoden alusta voimaan tullut) direktiivi koskee, Sommardal valottaa keksinnön taustaa.

Käytännössä markkinat ovat kuitenkin ainakin aluksi ennen kaikkea siellä, missä kaasukentätkin ovat.

Niin norjalainen Statoil kuin täällä Venäjällä Rosneft ovat ilmoittaneet, että heillä olisi halua ostaa heti, kun saamme näitä markkinoille. Tilauksissa puhutaan sadoista, ellei tuhansista kappaleista, Sommardal kertoo.

Itämarkkinoiden mahdollisuuksista kertoo se, että keksintö julkistettiin Moskovassa Skolkovon yrityspuistossa pidetyssä innovaatiotapahtumassa tiistaina.

LNG Tainer on varatoimitusjohtaja Heikki Ollikaisen mukaan täysin kotimainen yritys, joka työllistää useita laitteistotoimittajia ja konepajoja eri puolilla maata. LNG-kaasujärjestelmän kehitystyötä ovat rahoittaneet Tekes ja kotimaiset sijoittajat Innovestor -rahoitusyhtiön kautta.

_______________________________________________________________________________________________________

Siinäpä kolme uutista joista jokainen voi tykönään miettiä, mitä nuo tarkoittavat Venäjän taloudelle ja tätä kautta Putinin hallinnolle. Sekä tietysti Venäjän kyvylle luoda ja ylläpitää NATO:n haastamiseen riittävät sotavoimat.

Energiavipuvarsi Europassa heikkenee koko ajan. EU hakee koko ajan uusia kaasutoimittajia ja satsaa kovasti uusiutuvaan energiaan. USA on käytännössä energiaomavarainen jota OPEC ei pysty kiristämään öljytoimituksilla. Väsynyt ja paikkansapitämätön jankutus siitä että "USA sotii vaan öljyn vuoksi" meni viimeistään nyt vanhaksi. Nesteytetystä maakaasusta ja ehkä biokaasusta sen rinnalla näyttää tulevan tämän vuosiadan öljy, ainakin innovatiivisia LNG-logistiikkaan liittyviä keksintöjä tupsahtelee julkistuksiin säännöllisesti.

Elämme jänniä aikoja.
 
Back
Top