#vihapuhe

Viime vuonna arvostetulla Suurella journalistipalkinnolla palkittu Härkönen kertoo tänään kokemuksistaan Peter NymanilleMTV3:lla. Härkösen tilanne on yhä ajankohtainen, koska valtakunnansyyttäjä lopetti hiljattain tapauksen esitutkinnan.Valtakunnansyyttäjän mukaan erittäin tärkeä yleinen etu ei tutkintaa vaatinut.

Härköselle seuraukset ovat olleet henkilökohtaisesti kohtuuttomat.Hän on joutunut jättämään kotikaupunkinsa ja muuttamaan Helsinkiin.

Peter Nyman tänään MTV3:lla kello 22.36.
https://m.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/201804092200865091_tw.shtml
 
Noitavainot.

Journalisteihin ja muihin avoimesti omalla nimellään toimiviin ihmisiin kohdistuu johdonmukaista painostusta ja suoranaista uhkailua. Viime aikoina häirintä on entisestään koventunut, eikä tekijöitä ole nykylainsäädännön puitteissa saatu pysäytettyä.

Suomalaisen median päätoimittajina vaadimme, että toimittajien ja muiden julkisuudessa ammatillisesti toimivien ihmisten oikeusturvaa parannetaan. Tarvittaessa on oltava rohkeutta muuttaa lainsäädäntöä ja tarkastella uudelleen vallitsevia oikeuskäytäntöjä.

Suuri osa häiritsijöistä toimii nimettöminä tai väärillä nimillä antaen vaikutelman spontaaniudesta. Osa esittää toimivansa sananvapauden tai muiden vapaan yhteiskunnan hienoimpien periaatteiden nimissä. Silti useiden yhteistoiminta vaikuttaa masinoidulta ja järjestelmälliseltä, kuten on nähty Turun Sanomien / Lännen Median Rebekka Härkösen, Ylen Jessikka Aron ja eräiden muiden journalistien kohdalla.

Vetoamme kansanedustajiin ja virkamiehiin, jotka työkseen ajantasaistavat lainsäädäntöä vastaamaan uudenlaisiin ongelmiin.

Lakiin muutama vuosi sitten tuotu vainon käsite oli askel oikeaan suuntaan, mutta hybridivaikuttamisen ja informaatiosodan keinojen kovetessa se ei kata kaikkia eteen tulevia tilanteita.

Pahimmillaan työtään tekevän toimittajan kohtaama häirintä ja kiusanteko on niin laajaa, että sitä voidaan pitää systemaattisena vainoamisena.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/245975-paatoimittajien-kannanotto-julkisuudessa-tyotaan-tekevien-vainoamiseen-pitaa-voida
 
Lehdistö on itse täydellinen ja esittää asiat aina totuudenmukaisesti !! Turha vinkua jos itse syöttää kansalle "totuutta" ja siitä jos sit kansa vähän palautetta antaa. Ainakii tämä Härkönen on ihminen joka ei suostu ottamaan edes asiallista kritiikkiä vastaan vaan samantien haukkuu natsiksi jne. Ja tietysti blokkaa samantien. Tollaiselle sekopäälle ei pitäisi antaa yhtään tv-aikaa. Toivottavasti nolaa itsensä täysin, mut luulenpa vain et rakentaavat kunnon uhrin hänestä... Eikös neiti itse saanut vasta Twitteristä jäähyt kun ole Lokkaa maalittanut ilmeisesti ?
 
Millä tavalla tarkoitat? En koe noita kommentteja mitenkään kovin kantaaottavina.

En tarkoittanutkaan Vuoren kommentteja vaan käytettyä(poliisin)kuvamateriaalia, jota voi pitää melko kantaaottavana. Tosin kuvassa olijat puolestani voivatkin siinä olla, mutta jotenkin oli taas kerran unohdettu jotain...varmasti ihan vahingossa...
 
Eduskuntaryhmien puheenjohtajien mielestä julkista työtä tekevien vainoamiseen pitää puuttua – Palloa heitetään myös oikeusministerin suuntaan
Päätoimittajien kannanottoa pidettiin tärkeänä. Keskustan kansanedustaja laati aiheesta kirjallisen kysymyksen.
pic_5_3908501_k2973896_651.jpg

Kokoomuksen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Jukka Kopra lähtisi viemään vainoamisasiaa eteenpäin oikeusministerin kautta.
KOTIMAA Lännen Media 17:38 7
Pasi Lapinkangas, Ilona Koskimäki
82 päätoimittajan allekirjoittama kannanotto julkisuudessa toimivien ihmisten häirintään puuttumiseksi saa kannatusta eduskuntaryhmien puheenjohtajilta.
Kannanotossa päätoimittajat totesivat, että ilmiöön pitäisi puuttua tarvittaessa jopa lakia muuttamalla.
SDP:n Antti Lindtman pitää huolestuttavana kehitystä, jossa toimittajat joutuvat pelkäämään joutuvansa systemaattisen vainon kohteeksi sen perusteella, mistä aiheista kirjoittavat.
Hän toivoisi, että oikeusministeri tekisi asiasta selvityksen.
SDP on jo aiemmin esittänyt, että poliisiin perustettaisiin oma erikoisyksikkö tutkimaan netissä tapahtuvia kunnianloukkaus-, vaino- ja uhkailurikoksia.
– Tämä on uusi maailma ja käytännöt vaihtelevat eri puolilla Suomea. Oma yksikkö parantaisi ja systematisoisi näiden netissä tapahtuvien kunnianloukkausrikosten tutkintaa.
Toinen asia, jota selvityksessä voisi Lindtmanin mukaan pohtia, on se, pitäisikö kunnianloukkauksen ja uhkailun olla yleisen syyteoikeuden alainen rikos, jos siinä selkeästi on yhteiskunnallinen intressi.
– Voisiko ajatella, että vainoamisesta olisi olemassa myös törkeä tekomuoto, jossa yhtenä kriteerinä voisi olla se, kun selvästi pyritään pelolla vaikuttamaan yhteiskunnalliseen toimintaan?

KANSANEDUSTAJAKIN VOI KOKEA UHKAILUA

Sinisten Simon Elon mielestä lainsäädäntöä pitäisi täsmentää, sillä se ei vastaa tätä päivää.
– Sinisiltä löytyy poliittista tahtoa muuttaa lainsäädäntöä.
Elo kertoo kohdanneensa uhkailua myös itse kansanedustajan työssään. Elon mielestä henkilöihin kohdistuva vihapuhetulva voi muuttua järjestelmälliseksi, vaikka asialla olisi ainoastaan ryhmä yksittäisiä ihmisiä henkilökohtaisine motiiveineen.
– Vaikka tekijät eivät toimisikaan yhdessä, niin tosiasiassa toimintaan voi syntyä ryhmässä toimimisen henki ja toimintatapa, Elo summaa.

Elon mukaan julkista työtä tekevä henkilö voi tulla merkityksi vihan ja vainon kohteeksi ilman sen kummempaa syytä.
– Vaarana on, ettei vainottu henkilö uskalla esimerkiksi ottaa enää kantaa tai asettua ehdolle.

LAKI TARKEMPAAN SYYNIIN

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen pitää kannanottoa tervetulleena ja tärkeänä. Hän ei osaa suoraan sanoa, olisiko asiassa aihetta lakimuutoksiin, mutta arvelee, että ainakin oikeuskäytäntö voisi olla tiukempi.
– Olisi ihan aiheellista käydä laki läpi ja tutkia, onko siellä sellaisia kohtia, jotka vaatisivat muutoksia. Ja jos ei, niin ainakin huolehtia siitä, että lakia käytetään, kun kerran vainoaminenkin on sinne otettu.

Päätoimittajat nostivat esiin sen, että vainoamista koskevassa lakitekstissä ei mainita vainon masinointia, organisointia tai järjestelmällisen vainoajajoukon kokoamista.
Ulostulon pontimena oli Lännen Mediassa työskentelevään Turun Sanomien toimittaja Rebekka Härköseen kohdistunut vaino, joka alkoi hänen uutisoituaan Turun puukotustapauksesta. Myös Ylen toimittaja Jessikka Aron kokema laaja häiriköinti on aiemmin noussut julkisuuteen.
– Ihan ulkopuolisenakin kun seuraa näitä asioita, niin kyllä monessa tapauksessa vaikuttaa siltä, että häirintä on masinoitua. Siinä mielessä on varmasti aihetta tarkastella, miten sellaiseen voi puuttua, Mikkonen sanoo.

OIKEUSMINISTERI APUUN

Kokoomuksen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Jukka Kopra on varma, että kaikki puolueet ovat yhtä mieltä siitä, että tilanteeseen on puututtava.
Kopran mukaan kyseessä on uusi ilmiö, johon on nyt havahduttu. Ongelman määrittely ja ratkaisujen löytyminen vaativat kansanedustajan mukaan julkista keskustelua, jolloin löydettäisiin myös rajat esimerkiksi sananvapaudelle ja julkista työtä tekevän henkilön vainoamiselle
– Kun räikeimmät tapaukset lasketaan pois, eteen tulee myös rajanveto siitä, missä määrin julkisuudessa olevan henkilön pitää sietää arvostelua, missä kohtaa puhe menee asiattomuuksiin ja miten siihen pystytään puuttumaan, Kopra summaa.
Kopra lähtisi viemään asiaa eteenpäin oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) avulla.
– Asian eteenpäin viemistä voisi selvittää oikeusministerin kanssa. Sitä kautta poliittinen prosessi käynnistyisi parhaiten, Kopra tuumaa.

KESKUSTAN KANSANEDUSTAJALTA KANNANOTTO

Keskustan eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Mirja Vehkaperäuskoo päätoimittajien kannanoton sysäävän entistä enemmän painetta aiheen poliittiselle käsittelylle.
– Nykyinen keskustelukulttuuri vaatii moraalisia ja eettisiä pelisääntöjä, mutta varmasti myös turvaa lain puolelta.
Kannanottoon reagoi myös keskustan kansanedustaja Ulla Parviainen, joka ilmoitti tekevänsä asiasta ministerille kirjallisen kysymyksen.
Kysymyksessä hän haluaa tietää, miten toimittajien ja muiden julkisuudessa toimivien oikeusturvaa parannetaan, ja vastaako nykyinen lainsäädäntö niihin uudenlaisiin ongelmiin, joita on ilmennyt.
Parviaisen mukaan häirintä on lisääntynyt ja muuttunut järjestelmälliseksi. Häiritsijät saattavat toimia nimimerkin suojista tai tekaistuilla nimillä, ja massiiviseen mustamaalauskampanjaan on vaikea puuttua.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/39...lloa+heitetaan+myos+oikeusministerin+suuntaan
 
Sen mitä seurannut noita haastatteluita yms. Se itse pääaihe, eli se uutinen ohitetaan heti ja siirrytään kun häntä kiusataan, persut ja rasistit yms...
Miksi ei keskustella siitä, mikä oli väärin uutisessa tai hänen mielestä oikein ja millä todistusaineistoilla.....
"Koska juttu ei ollut valetta eikä sitä voinut perua tai oikaista seurasi, että se viha, joka olisi kuulunut terroristille ja tappajalle, kohdistuikin minuun. "
Rebekka Härkönen mtv3 uutisessa yllä
 
En tarkoittanutkaan Vuoren kommentteja vaan käytettyä(poliisin)kuvamateriaalia, jota voi pitää melko kantaaottavana. Tosin kuvassa olijat puolestani voivatkin siinä olla, mutta jotenkin oli taas kerran unohdettu jotain...varmasti ihan vahingossa...


Ok, en ole käynyt katsomassa kuvaa enkä oikeastaan jaksa asiaa sen enempää tonkia, kun ei kuulu mun ns. skeneen.
 
Varmaan Turun Sanomien tapauksella politikoidaan vielä vuoden kuluttuakin.
Minä aloin olla sitä mieltä että se olisi jo ollut laantumassa.

Kuka sen aloitti uudelleen ja nosteli julkisuuteen?

Olen aivan varma että vappuna on jotain vetelyä mutta mitä.
Alpakat ovat jo kuluneet.
 
Viimeksi muokattu:
Meinaavat tehdä valehtelusta lailla suojattua sitten.
Yksi syy lisää valmentaa lapsia tulevaisuuteen Suomen ulkopuolella. Samaa paskaa se on sielläkin monessa paikassa, mutta vituttaa vähemmän kun kyse ei ole kotimaasta.

Valehtelu on aivan laillista jo nykyään. Kysy vaikka Nergiltä.

Laiton uhkaus ja vainoaminen ovat molemmat rangaistavia tekoja. Jos laki ei noiden osalta toimi, niin kai niitä voidaan rukata kattamaan kaikki ihmiset, eikä vain "julkisuustyöntekijöitä". Siinä mielessä aika huttua koko kannanotto.
 
Valehtelu on aivan laillista jo nykyään. Kysy vaikka Nergiltä.

Laiton uhkaus ja vainoaminen ovat molemmat rangaistavia tekoja. Jos laki ei noiden osalta toimi, niin kai niitä voidaan rukata kattamaan kaikki ihmiset, eikä vain "julkisuustyöntekijöitä". Siinä mielessä aika huttua koko kannanotto.

Täsmälleen näin. Ihmettelen kovasti, mihin se tasavertaisuuspykälä nyt unohtui.
 
Täsmälleen näin. Ihmettelen kovasti, mihin se tasavertaisuuspykälä nyt unohtui.

Helsingin sanomien julkaistua salassapidettävää aineistoa, sain vaikutelman, että joillakin lehtimiehillä on noussut kusi päähän. Oma rooli nähdään yhteiskunnallisesti niin merkittävänä, että pitäisi saada omat säännöt.

Korpeaahan se huomata olevansa tavallinen pulliainen, jos on kuvitellut olevansa jotain muuta,
 
Back
Top