#vihapuhe

hansai

Supreme Leader
Jussi Halla-aho pitää Sebastian Tynkkysen tuomiota kyseenalaisena: "Minusta tätä on vähän vaikea ymmärtää"

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavion mukaan tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eikä eduskuntaryhmä voi tehdä päätöksiä mahdollisista seurauksista.

Halla-aho ei usko, että tuomio johtaa seuraamuksiin puolueessa tai eduskuntaryhmässä.
– Vaikea minun ainakin itse on esittää, että tästä jotain pitäisi seurata, Halla-aho totesi.

Niin Halla-aho kuin ryhmäjohtaja Tavio pitävät kyseistä lainkohtaa ongelmallisena.
– Me ollaan ajettu tuon kiihottamispykälän loiventamista viime kaudella. Siksi tämä on myös meidän sananvapauspohdintojen ytimessä tämä tuomio, Tavio sanoo.

– Kyllähän tässä oleellista on se, millaisia nämä itse teot ovat luonteeltaan olleet. Kyllä nyt tuntuu olevan liipaisin olevan erittäin herkässä sen suhteen sekä oikeuslaitoksella että syyttäjänlaitoksella, Halla-Aho sanoo.

– Tästä pykälästä näyttää nyt tulleen ennen kaikkea perussuomalaisiin kohdistuva syyte- ja tuomioautomaatti, puheenjohtaja jatkaa.

Poliisilla on parhaillaan tutkinnassa myös kolmen muun kansanedustajan rikosepäilyt. Helsingin poliisi epäilee Päivi Räsästä (kd.), Hussein al-Taeeta (sd.) ja Juha Mäenpäätä (ps.) kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Halla-aho pohtii, miten Tynkkysen saama tuomio suhteutuu muihin vastaavan kaltaisiin tuomioihin, esimerkiksi Al-Taeen tapaukseen,

 

hansai

Supreme Leader
Vesalalta kova ulostulo – pohtii Sebastian Tynkkysen mahdollisuuksia jatkaa eduskunnassa: ”Ei voi toimia kansanedustajana”
 

aj77

Respected Leader
Katsoin juuri Maikkarin uutiset jossa Tynkkystä haastateltiin eduskunnasta tuomiosta. Ihan ok. Ei huokaillut, oli perusteellinen, mutta sitten hän räjäytti pankin ja kaikki repesi. Selitti pakkohunnutusta ja puki toimittajan kuvainnollisesti käsillään huntuun..-
 

Erkki

Kenraali
Tynkkynen oli oikeudessa kertonut, että hän oli selvittänyt mainitsemiensa terrori-iskujen tekijöiden taustatiedoista vain uskonnon. Hän ei siis selvittänyt esimerkiksi koulutusta, varallisuutta, mahdollista syrjäytymistä tai henkistä terveyttä.

Kirjoituksessa ei siten ollut tasapainottavia osioita, oikeus huomautti.”


https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006268010.html
Kukaan ei huomioi myöskään natsien koulutusta, varallisuutta, syrjäytymistä tai henkistä terveyttä, vaan kaikki heidän pahuutensa laitetaan pelkästään natsi-ideologian syyksi. Voi kyynel.
 

Lapinukko

Kenraali
siis mitä tuossa on ajatuksena? jos terroristi tappaa uskonnon tai aatteen vuoksi niin sitä ei saa sanoa ääneen?? vaan pitää lievennellä että "jospa se oli hullu" kun uskoo niin ja uskonsa nimissä tappaa, vain hullu uskoo niin - tai vain hullu lukee Marxia/Hitleriä? ehkä se johtuikin seksin tai rahan puutteesta, jospa se yrittikin päästä paratiisiin?

pitäisikö Breivikin kohdallakin voihkia sitä miten se oli väärinymmärretty, norjalaiset kohtelivat huonosti, sosiaalidemokraattiset nuoret erityisesti, ja tasapainottaa että steroideja tms. se vaan poikaparka käytti väärin?

miksi pahuutta pitää alkaa lieventää?

kuinka moni raiskaaja on saanut 4000 euron sakot.
mutta jos haukkuu netissä raiskaajia niin siitä voi saada 4000 euron sakot.
 
Viimeksi muokattu:
Top