Ei ole tällaista tilannetta tai kysymystä ennen vastaan; voi olla että asiasta on jopa jotain laintulkintaa olemassa mutta en ole tällaisesta kuullut. En toisaalta ole mikään prosessioikeuden asiantuntija. Vastaan kuitenkin oman käsitykseni mukaan.
Ensin täytyy ihmetellä, minkä takia näin haluttaisiin toimia. Kyseessä voi tietenkin olla johonkin sairauteen tms liittyvä syy (kuten että henkilöllä on vaikeuksia hahmottaa puhuttua kieltä tai henkilö on autistinen jolloin ei haluta mitään ylimääräisiä ärsykkeitä). En tiedä, miksi tuo ei olisi mahdollista mutta se hankaloittaisi kuulustelua aika paljon; riippuen myös kuulusteltavan kyvystä vastata kattavasti kysymyksiin, eli kuinka paljon olisi tarvetta esittää täydentäviä kysymyksiä. Sellainen puolen tunnin kuulustelu voisi kuitenkin helposti venähtää useampaan tuntiin, ja voi olla että kuulustelu jouduttaisiin jakamaan useammalle päivälle jolloin kuulusteltava joutuisi tulemaan uudelleen paikalle. Jos tällaista järjestelyä vaadittaisiin lähinnä periaatteen vuoksi tai kiusantokomielessä, niin tästä järjestelystä hyötyisi ehkä lähinnä lakimies, koska veloitettavia tunteja tulisi rutkasti enemmän.
Kuulusteltava saa joka tapauksessa lukea kuulustelukertomuksen ja vaatia siihen muutoksia niin paljon kuin haluaa, ja on oikeus vaatia kuulustelutodistaja paikalle (esim jos on epäilystä että kuulustelussa käytettäisiin jotain vilunkia, tai ihan muutenkin vain). Lisäksi kuulustelua käytetään vain pohjana oikeudenkäyntiä varten; ihminen voi muuttaa kertomustaan moneenkin kertaan. Tosin tällöin oikeus päättää itse, kuinka paljon laittaa painoarvoa millekin kertomukselle (eli mitä pitää uskottavimpana).
Tästäkään en ole 100% varma, mutta esitutkinta-aineisto on salassapidettävää kunnes se lähtökohtaisesti tulee julkiseksi siinä vaiheessa kun käräjiä aletaan istumaan. Tämän perusteella kuulusteltavalla ei voisi olla hallussaan tallennetta kuulustelusta. Omia muistiinpanoja saa kyllä käsittääkseni tehdä.