#vihapuhe

Taidan ainakin itse siiiirtyä jo ZapadWatchin ja Ukrainan seuraamisen sekä Ahvenanmaan puolelle. Tämä riekkuminen on niin absurdia. Nuo viserrysten temppelit taitavat muutenkin olla hyvin epäsuomalaisia. Meillä ennen pidettiin punnitusta puheesta. Oli sanalaskuja, että puhuminen hopeaa, vaikeneminen kultaa. Nyt on toivottavasti opittu, että puhuttu puhe on ammuttu nuoli. Ei sitä takaisin saa.

Tämä on niin kertakaikkisen turhanaikaista kuin olla ja voi. Etenkin kun suurin osa poliiseista on kokoomuksen tai persujen kannattajia. Kaikki kääntyy mukamas päälaelleen parista hassutuksesta.¨

Mitä keskusteluilmapiiriin tulee, tässä arvioinnissa tuijotetaan aivan liikaa someen ja siellä muutamiin aktiivisiin mouhoihin. Missä vain liikun ja olen ja ihmiset tapaavat toisiaan, mitään kärjistynyttä ilmapiiriä ei ole olemassakaan. On sitä muutakin tähdellistä tekemistä, töitä ja sellaista. Useimmilla ainakin.

SOME kuvastaa nykypäivän pääasiassa täysin itse rakennettua teennäistä kiirettä, ei muka enää ehditä kiireen keskellä näkemään ihmisiä kasvotusten vaan on helpompi kirjoittaa kommentti kaverin Facebookin seinälle. Unohtamatta tietysti että on paljon helpompaa onnitella kaveria vanhentumisenkin johdosta kun Facebook muistuttaa moisen merkkipäivän olemassa olosta ja taas voidaan kokea itsemme hyviksi läheisiksi kun jaksoimme kaiken kiireen keskellä onnitella kaveria Facebookissa.

Mikroblogipalvelu Twitter on edennyt ikävästi poliittistenkin 140-merkkijonojen esille tuomisen palveluksi - pidempään viestiin modernisti kiireisellä kansalaisella tai poliitikolla ei ole enää aikaa tai viitseliäisyyttä. Mikrokokoisesta ongelmasta kirjoitetaan mikrosieluisen henkilön ikioma mikroblogaus jolle toivotaan raamatullisia mittasuhteita tägäämällä siihen mahdollisimman pinnalla olevia häshtägejä. Tällä tavalla saadaan nopeasti omat somesoturit valjastettua moderniin ilmestys(naama)kirjan taisteluun jossa samanmieliset soturit yrittävät mikroblogata "väärää mieltä olevat" vastukset suohon. Somehan ei nuku koskaan, vaan sieltä löytyy aina ihmisiä jotka ovat langoilla. Oikeilla häshtägäyksillä näistä henkilöistä saa nopeasti kasattua itselleen oman tägi-tiimin kun appsit puskevat push-ilmoituksia 'tärkeistä' asioista piristen ja välkkyen suoraan kännykkään.

Itse olen sen verran tylsä ihminen että soitan mieluummin kaverille tai menen jopa käymään kylässä.
 
Anter Yaşa
17 hrs ·
Olen ollut turvapaikanhakijana, olen ollut pakolainen ja olen maahanmuuttaja 99,99% muslimienemmistö maasta. Olen anti-terroristi, Islaminuskon kriitikko ja kannatan liberaaleja arvoja.

Kirjoitan ja tuon asioita esille, jotka ovat minulle arkipäivää ja osa elämääni. Yhdenkään ex-muslimin tai kotoutuneen maahanmuuttajan ajatukset eivät eroa omistani. Ei edes Lähi-Idässä.

Kun puhutaan kotoutumisesta, anti-radikalismista ja Islamista, ovat järjestöt täynnä "kokemusasiantuntijoita", kuten Islamia täydellisenä ideologiana pitävät, burkhaa suosivat ja suomalaisia syyllistävät islamistit, mutta kun minä sanon jotain: "Kokemusasiantuntijuudella ei ole mitään väliä!"

Saan lukea päivittäin kommentteja kantasuomalaisilta vasemmistolaisilta/anarkisteilta/kommunistisilta hyödyllisiltä idiooteilta:

"OLET VAIN YHDEN ASIAN PERSURASISTI! KOKEMUKSILLA EI OLE VÄLIÄ! MINÄ TIEDÄN ASIASTA ENEMMÄN LALALA! BOIKOTOIMME SINUA SENKIN FASISTIRASISTINATSI!"

Anteeksi, että puhun omasta elämästäni, tiedostani ja kokemuksistani. Anteeksi hirveästi että sain teidät loukkaantumaan muiden puolesta. Anteeksi että en edes kaiken lisäksi kuulu mihinkään järjestöön tai puolueeseen enää. Olette tehneet siitä mahdottoman asian lynkkausmielialallanne.

Saan päivittäin yksityisviestejä vasemmistolaisilta, jotka ovat täysin samaa mieltä, mutta eivät uskalla julkisesti tykätä tai jakaa julkaisujani, koska pelkäävät oman viiteryhmänsä SOME-lynkkausta ja leimaantumista.

Siihen on syy, miksi nämä ihmiset jatkuvasti käyvät kimppuuni ihmeellisillä syytöksillä, kuten miten olen freikki profiili, salaisen rasistisen agendan kannattaja, tai jonkinlainen "kryptofasisti".

Skitsofreeninen paranoia tiivistyy joukossa. Varsinkin nuorten, ideologisten, radikaalien ja kouluttamattomien päissä.

Kun fasismia etsitään kaikkialta, muuttuu näiden ihmisten silmissä Lähi-Idän sekulaarit liberaalitkin fasisteiksi, kun vastustaa Islamilaista ideologiaa, mikä ironisesti on yksi maailman fasistisin ideologia.

Voi ei, maahanmuuttaja puhuu maahanmuuttajien asioista. Ihan hirveetä. Jos fasisteja etsitte, suosittelen ensimmäisenä katsomaan peiliin ja reflektoimaan tekojanne.
 
Sitä ihmettelen, että tämä on julkaistu Rumbassa.
http://www.rumba.fi/uutiset/turkula...yminen-peruttiin-poliittisiin-syihin-vedoten/
Turkulainen metallitapahtumien järjestäjä kertoo tapahtumaketjusta, jonka seurauksena kahden bändin esiintyminen peruttiin poliittisiin syihin vedoten
LUETTAVAA Jarkko Fräntilä 11.9.2017 11:53


Metallihelvetti julkaisi oman kertomansa tapahtumaketjusta.

metallihelvetti1.jpg

Turkulainen Metallihelvetti ry on järjestänyt Turussa metallitapahtumia jo vuosikausien ajan.

Nyt Metallihelvetti ry on julkaissut tekstin, jossa kertoo helmikuussa järjestetyn Turku Saatanalle -tapahtuman vastoinkäymisistä ja boikotointikampanjasta. Kampanjan seurauksena Turku Saatanalle tapahtuman keikkapaikkana toiminut Turun Gong perui kahden bändin (Sielunvihollinen ja Naer Mataron) esiintymisen vedoten poliittisiin syihin.

”On melko varmaa, että jotkut tahot eivät tule pitämään tästä jutusta, kun taas toiset saattavat käyttää sitä käsikassarana omien tarkoitusperiensä ajamiseen. Jälkimmäinen skenaario etoo meitä jo etukäteen, mutta tekstin leviämistä ja sen käyttöä on kuitenkin mahdotonta hallita, kun sen on kerran internettiin päästänyt. Korostamme kuitenkin jo alkuun vahvasti, että tämän tekstin tarkoitusperät eivät ole millään muotoa poliittiset, moralisoivat, saati jälkikäteisesti selittelevät.”

”Vastaavia boikotti- ja peruutusuhkiahan on viime vuosina tehty sekä isompia tapahtumia että pienempiä klubeja kohtaan – varsin samankaltaisista syistä johtuen. Toivomme tämän julkitulon rohkaisevan myös muita isompia ja pienempiä tapahtumajärjestäjiä, keikkapaikkoja ja näiden yhteistyökumppaneita reagoimaan asiallisesti ja faktat selvittäen vastaavien ongelmien osuessa kohdalle”, yhdistys aloittaa kirjoituksensa.

Linkin koko kirjoitukseen löydät alta.
 
Itse tunnen Heleniuksen henkilökohtaisesti ja tasavallan presidenttiä lainatakseni siinä on kyllä tolkun mies. Ei siitä saa natsia tekemälläkään. En halua käyttää kirjoitusta minkään asian ajamiseen, se vain loukkaisi Metallihelvetin porukkaa. Toki on black metal piireissä suomessakin NSBM (National Socialsit Black Metal) ajattelua ei sitä voi kiistää. Itse olen ollut etuoikeutettussa asemassa ja soittanut esim. Puolassa viidesti. Ei tämä Suomen touhu ole mitään verrattuna siihen, mitä siellä tapahtuu (huono rinnastus/whataboutismi tiedän). Kerran yhden Katowicen keikan jälkeen joku natsi tuli kysymään minulta: "What do u think about Hitler, i like Hitler" No minä siihen jotta "Well, he considered you poles as untermench" Meni tyyppi suht hiljaikseksi.
 
Brittipoliisi vahvistaa: Uusnatsijärjestöön kuulumisesta syytetty sotilas on Suomen kansalainen

Tiistai 12.9.2017 klo 12.56

Britanniassa muun muassa kuulumisesta kiellettyyn uusnatsijärjestöön syytetty sotilas on poliisin käsityksen mukaan Suomen kansalainen, West Midlandsin poliisista kerrotaan.


Oikeuskäsittely pidetään poliisin mukaan tänään. (EPA/AOP)

Häntä syytetään kiellettyyn uusnatsijärjestöön kuulumisesta, terroristiseen toimintaan mahdollisesti liittyvän materiaalin hallussapidosta ja rasistisiin tekoihin kiihottavista kirjoituksista.

Poliisin tiedotteen mukaan miestä syytetään myös pippurisumutteen laittomasta hallussapidosta.

Oikeuskäsittely pidetään poliisin mukaan tänään.

STT
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201709122200387347_ul.shtml

Suomalaissyntyinen mies syytteessä terrorismiin liittyvistä rikoksista Britanniassa

Tiistai 12.9.2017 klo 08.45

Armeijan jäseniä syytetään lisäksi pippurisumuttimen hallussapidosta ja terrori-iskussa hyödyllisten dokumenttien hallussapidosta sekä loukkaavien ja uhkaavien viestien lähettämisestä ja rotuun perustuvan vihan lietsomisesta.


Tiettävästi miesten ei uskota suunnitelleen mitään iskua. Kuvituskuva. (AOP)

Kaksi Britannian armeijan sotilasta on tänään oikeudessa terrorismin vastaisten lakien rikkomisesta. Sky News kertoo, että toinen sotilaista on kotoisin Suomesta. 32-vuotias sotilas on nimeltään Mikko Vehviläinen.

Suomen ulkoministeriö ei kommentoi, onko syytetty Suomen kansalainen. Tapaus on kuitenkin ministeriön tiedossa ja ministeriön mukaan Britannian viranomaiset vastaavat tapauksen hoitamisesta.
Syytettynä Westminster Magistrates Courtissa on myös kolmas mies. Heitä syytetään kuulumisesta laittomaan National Action -järjestöön, joka Britannian sisäministeriön arvion mukaan on rasistinen, juutalaisvastainen ja homofobinen.

Tiettävästi miesten ei uskota suunnitelleen mitään iskua. He jäivät terrorismia tutkivien poliisien haaviin levitettyään kuvia ja viestejä salatussa verkossa.

Armeijan jäseniä syytetään lisäksi pippurisumuttimen hallussapidosta ja terrori-iskussa hyödyllisten dokumenttien hallussapidosta sekä loukkaavien ja uhkaavien viestien lähettämisestä ja rotuun perustuvan vihan lietsomisesta.

Alun perin pidätettynä oli myös kaksi muuta armeijan jäsentä, mutta heidät laskettiin vapaaksi viikonloppuna. Syytetyt ovat 22-32-vuotiaita.

Laiton järjestö

Brittiläinen uusnatsijärjestö National Action on ensimmäinen uusnatsijärjestö, jonka jäsenyyskin luokiteltiin Britanniassa laittomaksi viime vuoden joulukuussa. Syynä tähän oli muun muassa se, että järjestö juhli avoimesti aiemmin viime vuonna, kun äärioikeistolainen mies murhasi työväenpuolueen kansanedustaja Jo Coxin.

”Enää 649 jäljellä”, järjestö viesti tuolloin ja muutti sloganinsa samaksi, jota murhaaja oikeussalissa toisti.

National Action on perustettu vuonna 2013 ja siihen kuuluu arviolta 100 henkilöä. Sen jäsenet ihailevat avoimesti Adolf Hitleriä ja natsiaatetta. Järjestön jäsenet kokoontuvat salassa ja sillä on tiettävästi linkkejä Itä-Euroopan natsiporukoihin.

Yhdysvaltalaisen Daily Stormer -uusnatsisivuston jäsenet ovat neuvoneet National Actionin jäseniä, miten voi häiriköidä twitterissä nimettömillä tileillä, joita ei voi jäljittää.

Brittiviranomaisten mukaan National Actionin propaganda leviää sosiaalisen median kautta ja on suunnattu rekrytoimaan nuoria mukaan liikkeen toimintaan. Se uhkaa väkivallalla etnisiä vähemmistöjä ja pitää rotujen välistä sotaa vääjäämättömänä.

Juutalaisjärjestöt pitävät erityisen huolestuttavana, että väkivaltaa ja natsiaatetta ihailevat tahot ovat soluttautuneet brittiarmeijaan. Armeijan edustaja vahvisti tiedot, mutta sanoi asian olevan poliisien käsissä ja kieltäytyi kommentoimasta asiaa tarkemmin vedoten käynnissä oleviin tutkimuksiin.

National Actionin jäsenyydestä tai sen toiminnan tukemisesta voi seurata kovimmillaan 10 vuoden vankeusrangaistus.

MARKUS TIITULA
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201709122200386707_ul.shtml
 
Poliisijohto käynyt ”rakentavan keskustelun” Jari Taposen ja Jussi Huhtelan kanssa – Poliisin some-linjaus muuttuu
Kahden some-kohun keskelle joutuneen poliisivirkamiehen esimiehet ovat keskustelleet jupakasta kaksikon kanssa. He joutuivat viime viikolla kovan ryöpytyksen kohteeksi maahanmuuttoa koskeneiden twiittiensä johdosta. Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapion mukaan tapaukset johtavat poliisin some-linjausten uudelleentarkasteluun.

Poliisiammattikorkeakoulun ylikomisario Jari Taponen ja Helsingin poliisin johtokeskuksen johtaja Jussi Huhtela ovat aiheuttaneet kuohuntaa somessa etenkin maahanmuuttokriittisissä piireissä. Taponen linjasi, että aikuisia turvapaikanhakijoita ei tulisi poistaa alaikäisten joukosta Suomen kouluista vaan päinvastoin heidän koulussa pysymistään tulisi tukea. Myöhemmin keskustelussa hän tokaisi vastauksena eräälle twiittaajalle, että ”hyvää oppi tekee terroristillekin”. Poliisin twiitti kauhistutti monia. Lue myös: Poliisin tviitit turvapaikanhakijoista kouluissa nostatti myräkän – Kansanedustaja vie poliisijohdolle

Huhtelan tapaus on poliittisempi. Hän jakoi somessa vihreän kansanedustajan Antero Vartian päivityksen, joka puolsi maahanmuuttoa huoltosuhteen kohentajana ja vaihtoehtona leikkauksille. Huhtela ilmoitti, että ”Rajut leikkaukset näkyisivät kasvavana turvattomuutena jota en halua. Rajat kiinni tarkoittaa oikeasti hanat kiinni”.

Hallituspuolue keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on ollut kaksikon Twitter-viesteistä yhteydessä Suomen poliisijohtoon ja myös poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaiseen. Kärnä, joka on poliisiasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja, tuomitsee voimakkaasti yksittäisten poliisien kannanotot, jotka molemmat liittyivät turvapaikka- tai maahanmuuttopolitiikkaan.

Kärnän mukaan hän on pyytänyt poliisijohdolta selvitystä poliisien Twitter-viesteistä ja saanutkin selvityksen toisesta tapauksesta.

– Olen ymmärtänyt, että heidän kanssaan ovat myös esimiehet keskustelleet, Kärnä sanoo Uudelle Suomelle.

– Siinä vaiheessa, kun jaetaan vihreiden poliitikkojen kirjoituksia ja ollaan sitä mieltä, että tämä on hyvä linja, niin se ei missään tapauksessa kuulu asialliseen poliisitoimintaan, vaan poliisin kuuluu olla puolueeton. Poliisitoiminta ei voi sisältää politiikkaa silloin kuin töitä tehdään, hän jatkaa.

Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg vahvistaa Uudelle Suomelle puhuneensa Jari Taposen kanssa tapauksesta, mutta kieltää, että olisi silti millään tavalla puuttunut asiaan. Taponen on aloittanut tehtävässään vasta 1. syyskuuta, ja Himbergin mukaan keskustelussa oli pikemminkin kyse uudesta työsuhteesta.

–Ei me nyt nimenomaan tästä Twitter-jupakasta ole (keskusteltu), mutta minulla on se tapa aina, että kun taloon tulee uusia ihmisiä, keskustelen aina kaikkien kanssa, Himberg sanoo Uudelle Suomelle.

Onko teillä kuitenkin ollut puhetta myös tästä nimenomaisesta jupakasta?

–No kun tuossa sattumoisin viikon alkaessa pikainen keskustelu käytiin, niin hiukan sivuttiin asiaa, mutta jos tarkoitat sitä, olenko minä puuttunut siihen asiaan jollakin tavalla, niin en ole.

Eli puhuttelua tai nuhtelua ei ole luvassa?

–Ei. Viestinnän reunaehdoista pitää näissä hommissa aina keskustella, mutta en ole tässä vaiheessa nähnyt aihetta.

Himberg huomauttaa, että Taponen työskenteli Helsingin poliisissa pitkään turvapaikanhakijoiden kanssa ja ”tuntee hyvin sitä maailmaa”. Liian syvälle väittelyyn ei hänen mielestään kannattaisi lähteä, koska silloin on riskinä sanoa sellaista, mikä ei ole aivan loppuun asti hiottu. Vaikka tyylikysymyksistä voi olla monta mieltä, Himbergin mielestä Taponen korosti twiiteillään selkeästi sitä, miten tärkeää on saada turvapaikanhakijoina maahan tulevat mahdollisimman hyvin sopeutumaan Suomen oloihin.

–Minun mielestäni se on kaikin puolin ihan oikea ja kannatettava ajatus.

–Minun on tietysti pakko se sanoa ääneen, että tämä on ilmiönä todella mielenkiintoinen.

Himberg viittaa siihen, että juuri Taponen joutui kantamaan kovan vastuun Rautatientorin maahanmuuttokriittisen leirin purkamisesta kesän korvalla. Rautatientorilla osoitettiin mieltä turvapaikanhakijoiden puolesta ja heitä vastaan pitkään viime keväänä. Himberg huomauttaa, että jupakassa ei voinut välttyä vaikutelmalta, että Taposen twiitit hermostuttivat nimenomaan maahanmuuttokriitikot.

–Sellainen ajatus mielessäni on pyörinyt, että onko näillä asioilla joku yhteys.

Himbergin mielestä hänen ei ole syytä kieltää omia alaisiaan jakamasta poliitikkojen kirjoituksia, mutta hän myöntää, että asia on herkkä ja sitä on syytä pohtia omassa toiminnassa. Hän huomauttaa, että asiayhteydellä on näissä suuri merkitys.

Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio vahvistaa Uudelle Suomelle käyneensä rakentavan keskustelun Jussi Huhtelan kanssa tämän twiittien johdosta. Hänen mukaansa kyse oli keskustelusta, ei puhuttelusta tai nuhtelusta. Aapio huomauttaa, että poliisilta on toivottu persoonallista läsnäoloa somessa ja keskusteluissa ja Huhtelan toiminnassa on ollut paljon positiivistakin.

–Lähden siitä, että henkilö ei ole tarkoittanut sillä mitään politiikkaa, mutta tässä on tämä vaara, että aina tulkitaan asioita eri näkökulmista, Aapio sanoo viitaten Huhtelan jakamaan vihreän poliitikon linkkiin.

Koituuko tästä Jussi Huhtelalle jotakin seurauksia?

–Ei. Olemme käyneet rakentavan keskustelun ja tässä vaiheessa se riittää.

Aapion mukaan poliisin some-linjauksia käydään nyt tarkemmin läpi ja pohditaan, pitäisikö toimintaa keskittää enemmän yksityisille some-tileille. Myös artikkelinjakamiskäytäntöjä mietitään. Hän uskoo, että jatkossa poliisin jakamat poliittiset artikkelit ovat harvinaisuus virkatileillä. Kehitteillä on myös uudenlaisia käytäntöjä siitä, että jatkossa vastuuta some-toiminnasta jaetaan.

Poliisihallituksen viestintäpäällikkö Marko Luotonen puolestaan muistuttaa, että poliisin on oltava läsnä sosiaalisessa mediassa, mikä tarkoittaa, että joskus myös epäonnistutaan. Hän ei ota tarkemmin kantaa kyseisiin tapauksiin, vaan vetoaa siihen, että se on esimiesten tehtävä. Hän muistuttaa, että poliisin some-säännöt ovat parhaillaan työn alla. Valmisteilla on myös some-verkkokurssi. Hänen mukaansa jupakasta on kuitenkin keskusteltu myös Poliisihallituksessa.

–En ole kokenut tätä mitenkään niin, että olisi lähdetty siitä kärjestä, että moititaan jotenkin väärin tehdystä asiasta, vaan pikemminkin käyty keskustelua yleisellä tasolla, hän sanoo.

Luotosen mukaan poliiseille on tullut virkamiesoikeudellisia seuraamuksia some-toiminnasta kymmenkunta kertaa viimeisen muutaman vuoden aikana ja suurin osa on yksityisistä profiileista. Hänen mukaansa tapaukset on käyty esimiesten kanssa läpi ja siinä suhteessa esimiestyö toimii. Kyseessä ovat olleet lähinnä huomautukset. Hän huomauttaa, että poliisillakin on sananvapaus, mutta virantoimituksessa velvollisuudet on pidettävä mielessä.

–Virkaprofiilissa on syytä pidättäytyä tietysti poliittisista kannanotoista, koska se on viranomaistoimintaa, Luotonen sanoo.

Kärnä vie asian neuvottelukuntaan

Kansanedustaja Kärnän mukaan hän tullee palaamaan asiaan vielä poliisiasiain neuvottelukunnan kokouksessa lokakuussa. Etenkin ylikomisario Taposen terroristimaininta ihmetyttää kansanedustajaa.

– Se oli erittäin harkitsematon tviitti. Hän ei ymmärtänyt, minkälaisen paniikin sai sillä kansalaisissa aikaiseksi. Kyllä ainakin oma kantani on se, että Isisin vierastaistelijoita ei suomalaiseen peruskouluun laiteta vaan heidän paikkansa on jossakin aivan muualla, Kärnä sanoo.

– Silloin viranomaisten täytyy katsoa, onko toimittu oikein vai väärin, jos tällainen reaktio syntyy.

Jo ennen viikonlopun Tapos-kohua Kärnä oli puuttunut ylikomisario Huhtelan twiittiin. Hän kysyi poliisilta, twiittaako tämä virantoimituksessa, ja ilmoitti tällöinkin vievänsä asian poliisiasiain neuvottelukuntaan.

– Minun mielestäni on äärettömän tärkeää, että meillä on sellainen poliisi, joka ei lähde omia poliittisia mielipiteitään tuomaan julki ainakaan poliisin virallisten virkatilien kautta, Kärnä perustelee Uudelle Suomelle.

Lue myös:

Poliisin tviitit turvapaikanhakijoista kouluissa nostatti myräkän – Kansanedustaja vie poliisijohdolle

Kansanedustaja järkyttyi Turun puukottajan peruskoulutaustasta: Kirjallinen kysymys

Kyyjärven pakkopalautus nosti esiin ristiriidan – Päivi Nerg: ”Toimenpiteitä jo työn alla”

Alla some-kohun aiheuttaneita poliisivirkamiesten twiittejä.

36373519143_5bc483117f_o_d.jpg
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/22...ustelun-jari-taposen-ja-jussi-huhtelan-kanssa

Edit: Lisätty twiitit kuvana.
 
Viimeksi muokattu:
Typerää ja aivan turha puolustella. Melkoisen tiukka on UK:ssa tulkinta...10 vuotta johonkin kuulumisesta, manifestin lataamisesta, rasistisesta kirjoittelusta ja pippurisumutteen hallussapidosta... No, sitä saa mitä tilaa...

Rasististia julkaisuja, jäsenenä uusnatsijärjestössä – Näistä suomalais-brittiläistä miestä syytetään Britanniassa
National Action -järjestö on Britannian sisäministeriön mukaan organisoitunut järjestö, johon kuulumisesta voi saada kymmenen vuotta vankeutta.

Suomalainen brittiarmeijan sotilas on vastannut Britanniassa syytteisiin kiellettyyn uusnatsijärjestöön kuulumisesta.

Mies on Ylen saamien tietojen mukaan 32-vuotias Suomen ja Britannian kaksoiskansalainen. Hän on kahden muun henkilön kanssa syytteessä terrorismia koskevien lakien rikkomisesta. Lontoolainen rikostuomioistuin kuuli miehiä tiistaina.

Syytteiden mukaan syytteessä olevat miehet kuuluvat viime vuonna kiellettyyn äärioikeistolaiseen National Action -järjestöön. Järjestöön kuuluminen on rikos Britannian terrorismilakien nojalla.

– Järjestöön kuulumisesta voi saada enimmillään kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen. Sisäministeriö kuvaa järjestöä rasistiseksi, antisemitistiseksi ja homofobiseksi. Median tietojen mukaan toiminta on kohtalaisen organisoitunutta. Siitä puhutaan yleisesti uusnatsijärjestönä, ja se on järjestänyt muun muassa väkivaltaiseen konfliktiin valmistavia harjoitussessioita, tapausta seurannut Ylen toimittaja Pasi Myöhänen kertoo.

Julkaissut rasistista tekstiä netissä
Suomalais-brittiläinen mies palvelee walesilaisessä Sennybridgen tukikohdassa ja on sotilasarvoltaan korpraali.

– Hänellä on ollut hallussaan materiaalia, jonka katsotaan olevan käyttökelpoista henkilölle, joka aikoo tehdä terroristisen teon, Myöhänen toteaa.

Mies on syytteiden mukaan julkaissut rasistista tekstiä internetissä ja hänellä on ollut hallussaan laiton pippurisumute.

Syytteiden vakavuuden takia tapaus on siirretty ylemmälle oikeusasteelle, valtion tuomioistuimelle (crown court), jossa asiaa käsitellään 21. syyskuuta. Suomalais-brittiläistä miestä pidetään vangittuna uuteen oikeuskäsittelyyn asti.
https://yle.fi/uutiset/3-9828924?origin=rss

Tiettävästi miesten ei uskota suunnitelleen mitään iskua. He jäivät terrorismia tutkivien poliisien haaviin levitettyään kuvia ja viestejä salatussa verkossa.
yllä oleva IS:n uutinen

'NAZI SQUADDIES'
Brit soldier accused of being in neo-Nazi group with two others ‘downloaded mass murderer Anders Breivik’s manifesto and had pepper spray’


Lance Corporal Mikko Vevhilainen appeared in the dock alongside an Army private and a civilian who are also accused of being members of outlawed National Action
https://www.thesun.co.uk/news/4447187/british-soldiers-neo-nazi-group-pictured-anders-breivik/
 
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/22...ustelun-jari-taposen-ja-jussi-huhtelan-kanssa

Mitähän "rakentavaa" twitteriin seuraavaksi ilmestyy?

Pate uutisoi saman pari sekuntia ennen :oops:

Tämä on kyllä sellainen veijari tämä Taponen, että alta pois...Itse aiheutetun kohun jälkeen heittää ikään kuin referenssinä kentiens tämän maan surkeimman analyysin maahanmuutosta ja terrorismista, Puna-Hilkka sadun.

Onko tällä tarkoituksena saada uusi "otos" twitter käyttäjiä antamaan palautetta ja sitten kerätään dataa "maalittamisesta"?

Eikö ihan oikeasti olisi ollut mitään muuta laittaa jakoon...:facepalm::facepalm::facepalm:

Legenda jakoon... http://www.fiia.fi/fi/blog/462/satu_terroristeista/

Jari Taponen‏ @JariTaponen

Terroristit ovat riittävän etäisiä jotta heihin voidaan yhdistää klassisia barbaareiden ominaisuuksia ihmisyydestä.


2:43 AM - 12 Sep 2017
 
Viimeksi muokattu:
Kuka vielä kehtaa väittää, että suomalainen poliisipäällystö ei ole politisoitunut?

Jos monikulttuurisuuskiima on niin kova, että lapset ja nuoret pitää saattaa vaaraan sairaan ideologian nimissä, niin on parempi erota virasta ja etsiä töitä vaikka kirkosta. Siellähän on selvä linjaus, että hyysäys menee Suomen lain edelle.
 
Tähän aiheeseen olisi kiva saada ihan tavallisten rivipoliisien näkemyksiä? Varmaan jakavat näiden kahden maailmoja syleilevän ajatuksenjuoksun..
Osa jakaa ja osa ei. Kaikki ovat kuitenkin samassa veneessä. Tehtävä ajaa poliisissakin monasti omien halujen, mielipiteiden ja mieltymysten edelle. Kukaan ei kysy, että tykkäätkö vaan käsky on käsky. Sen kanssa on sitten elettävä jos meinaa poliisina olla. Toisinaan joillekin riittää ja hommat vaihtuu.

Poliisin arvostus on laskenut vuosien saatossa ja yhä harvemman pikkupojan unelmana on olla isona poliisi (tänä on nyt sitten ihan oma huomio). Toisaalta eipä poliisia tänäpäivänä enään oikein edes näe. Jos näkeekin niin istuvat autossa tai kahvilla. Ei riitä aika tai joku muu ihmisten kanssa tekemisissä olemiseen jos ei sitten ole käsky käynyt tai lappua kirjoittele. Sääli sinänsä.
 
Olen katsonut joskus sitä viikingit sarjaa ja kyllä aikamonessa suhteessa voisi yhteläisyysmerkkejä vetää noiden kahden ajatusmaailmaan välille. Eli siis viikinkin ajan ja tämän päivän poliittisen islamin.
Itse olen ajatellut asiaa siten, että viikinkien "valta-aika" sijottui vuosille 800-1100, mikä on samaa ajanjaksoa kun islam syntyi.
Jos hiekkamaan asukkaat olivat veitsinensä silloin samalla tasolla viikinkien kanssa, niin nokkela sattaa nyt päätellä oikein, että kummassa ryhmässä on tapahtunut suurempi kehityksellinen harppaus tähän päivään?
 
Itse olen ajatellut asiaa siten, että viikinkien "valta-aika" sijottui vuosille 800-1100, mikä on samaa ajanjaksoa kun islam syntyi.
Jos hiekkamaan asukkaat olivat veitsinensä silloin samalla tasolla viikinkien kanssa, niin nokkela sattaa nyt päätellä oikein, että kummassa ryhmässä on tapahtunut suurempi kehityksellinen harppaus tähän päivään?
Sää sanoit sen ääneen... Ihte en kehdannut ;)
 
Back
Top