wanhat aseet ja kysymyksiä tietäjille


Tod testaa ruusujen sodan aikaista myyttiä.
Towtonin taistelua käsitellyt dokumentti tuli vuosituhannen alussa yle:ltä,(tuli nauhoitettua vhs:lle silloin,tallessa edelleen).Siinä muuan Simon Stanley esitteli pitkäjousen ominaisuuksia,tästä alkoi oma kiinnostus pitkäjousta kohtaan,ja myöskin100-vuotiseen- ja Ruusujensotaan.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg

Swordbreaker vaatii paljon harjoittelua. Joten ehkä meidän pitäisi mieltää SwordBreakering "erikoisjoukkojen" aseena koska se on niin vaativa. Silti kohtaamisessa ei pysty laskemaan siihen että vastustajan miekka otetaan haltuun.
 

Mielenkiintoinen, erityisesti kuinka tarkka se on ekoilla laukauksilla. Ymmärrän että lippaan takia ja aseen monimutkaisuuden takia se ei ole kenttäkäytettävissä, kun taas perinteinen kvkk on paljon parempi, puhumattakaan PKMstä.
 
Ei välttämättä vastaa täydellisesti kysymykseen, mutta jotain dataa aiheeseen

Tätä ehkä yksinkertaistaen: koska 53R käyttää .308 mittaista länsiluotia, joita menee tehtaiden muihinkin tuotteisiin, kun taas paksummat venäläismittaiset eivät mene oikein mihinkään muuhun. Oikein paksut luotiyksilöt sopii kyllä oivallisesti .303 Brittiin, mutta se ei ole kovin kaupallinen patruuna.

Ja miksi 53R on .308 mitoitettu alunperin? Koska itsenäisyyden alkuvuosina ulkomailta ostetut piiput oli vakiona saatavilla tässä mitassa, mm. Lotta-kiväärin SiGit, jne. Hieno kaliiperi, kuvastaa Suomen historiaa idän ja lännen välissä, kuitenkin piipun ja luodin mitan verran lännen puolella.
 

Maihinnousut on ollut aina ongelmallisia. Ceasar pisti omat eliittijoukkonsa sitä suorittamaan. Tappelu kesti päivän ja vastassa oli periaatteessa teknologisesti ja taktisesti köyhempi vastustaja. En usko että britit antoivat roomalaisille tilaisuutta muodostaa ryhmityksiä rannalle. Teknologiasta huolimatta siniseksi maalatut puolialastomat piktit saivat aikaan roomalaisten ainoa ison muurin ja sotilaiden kieltäytymisen menemästä pohjoisemmaksi.
 

Nahkalenkki keihään varressa auttaa kantamassa vaikka heti ajattelisi että sillä ei ole mitään merkitystä.
 

Käyttökuntoon laitto ja viritys ei ole mitenkään yksinkertaista.
 
Viimeksi muokattu:

Yksikköjä vastaan ei tykistön aatelista ole. Jos räjähtäviä taikka palopommeja olisi niin ehkä. Mutta muuten mainio esitys. Mielenkiintoista on miten paljon meteliä koko vehje pitää, mutta se ei edelleenkään vastaa hollywoodin efektejä.
 
Back
Top