Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Yhteiskunnan varautuminen poikkeusoloihin.

Viestiketju osiossa 'Taktiikka ja strategia' , aloittaja BlackFox, 25.04.2016.

 1. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,747
  Tykkäykset:
  20,206
  Pisteet:
  1,286
  Mikä ihmeen "kehitys diktatuuriksi" tai odottaa sellaista kehitystä? Turkin eliitti on reivannut Turkin politiikan mallille, jossa on odotettavissa ilman muuta törmäilyä naapureiden kanssa. Toimittajat, toisinajattelijat, aseistakieltäytyjät, vangit, mustalaiset, kristityt, kurdit, homot......mikä näiden asema on ollut jo pitkään Turkissa? Jumaliste. EUlle on sikäli annettava kättä, että se piti koko ajan aidosti esillä näitä kysymyksiä....paisuttamiskomissaarit joutuivat tekemään työtään raameissa, joissa piirrettiin myös ihmisoikeudet jne. koko ajan esille. Turkki on hämmentävän samanlainen kuin Venäjä.
   
  Ingsoc, Fremen, Stagideus ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,219
  Tykkäykset:
  3,324
  Pisteet:
  1,286
  Tässä mietin tätä aihetta eli "yhteiskunnan varautumista poikkeusoloihin". Ei voi olla ajattelematta tätä taloudellista kriisiä johon Suomi on ajautunut. Miten kauan Suomi kestää tällaista 10mrd budjetti vajausta ennen kuin se alkaa näkyä yhteiskunna sisäisenä levottomuutena? Se on ehkä se todennäköisempi riski ja poikkeusolojen tuoja kuin sota.
   
 3. Mainos 4. Römppäinen

  Römppäinen Luutnantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  18.03.2015
  Viestejä:
  416
  Tykkäykset:
  725
  Pisteet:
  36
  Taas ollaan jännän äärellä,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016052821640304_ul.shtml
   
 5. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,396
  Tykkäykset:
  2,709
  Pisteet:
  156
  Viimeksi muokattu: 28.05.2016
  Merten sheriffi ja Fremen tykkäsivät tästä.
 6. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  3,637
  Tykkäykset:
  7,208
  Pisteet:
  1,286
  Suomessa .308 on suosituin kivaarikaliiperi... sopii tulla kaatelemaan mastoja, jos on meidan MAAK suojana. Siina ei level IIIA ihan auta meinaan... Espoon Latokaskessa on 326 metria korkea radio/ tv -masto, kun aloitin STV:lla duunit piirivartijana armeijan jalkeen niin vanhemmat kaverit kertoivat etta Persianlahden sodan aikana tossa oli 24h vartiointi.

  [​IMG]

  https://en.wikipedia.org/wiki/FM-_and_TV-mast_Helsinki-Espoo

  Muutenkin hauska stoori kylman sodan aikaisesta paranoiasta, kun Neukkula syytti tata tornia 'Neuvosto-Eestia vastaan suunnatusta psykologisesta sodankaynnista, jonka rahoittajina toimivat amerikkalaiset'. Nykyaan kutsumme virolaisia heimoveljiamme ihan virolaisiksi...
   
 7. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,028
  Tykkäykset:
  11,105
  Pisteet:
  1,286
  Luulis että olisi jo riistakamerat tms vehkeet vähintään valvomassa, että saisivat tekijöistä edes jotain vihjeitä.
   
  Merten sheriffi tykkäsi tästä.
 8. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  16,843
  Tykkäykset:
  6,050
  Pisteet:
  1,286
  Epäilemättä se sitä käytännössä olikin, joskaan ei tarkoituksella. Kommunitinen systeemi on herkkä kaikelle, mikä saa kansan kritisoimaan sitä tai epäilemään sen "nerokkuutta". Joten jos naapurimaassa on tuollainen torni, josta tulevia lähetyksiä neuvostokansaliset pääsevät katselemaan, niin ihan varmana lopputulos vastaa psykologista sodankäyntiä. Mutta sinällään outoa, että ryssät rupeavat tuosta valittamaan, eikös heikkojen pitäisi osata pitää suunsa kiinni?
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 9. Old Boy

  Old Boy Majuri

  Liittynyt:
  31.03.2014
  Viestejä:
  1,442
  Tykkäykset:
  1,898
  Pisteet:
  156
  Kun ei voineet teknisesti pysäyttää TV -signaalia rajalle kuten raamatut, piti keksiä juttu CIA:n salaliitosta. Syötettiin siis omille kansalaisille. Vanhempi forumin seuraajaväki muistaa vielä K-kaupan Väiskin
  lihatiskin. Kiusallinen vertailukohde, kun Virossa oli kaupan hyllyt neukkutyyliin typötyhjät. Asiasta selvittiin tyylikkäästi selittämällä, että eläminen kapitalistisessa Suomessa on niin kallista, ettei työväellä
  ole varaa osaa kaupan lihaa. Joka siis jää hyllyyn toisin kuin heidän ihannemaassaan.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 10. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  3,833
  Tykkäykset:
  3,870
  Pisteet:
  1,286
  Puhummeko siitä keksinnöstä, jota jo Jeesuksen aikoihin kiskottiin järvessä, eli verkosta? Ja tällä suojaudutaan, niin, miltä?

  Syvän rauhan aikana ilmeisen harvat paikat ovat niin hyvin vartioituja, etteikö hommaa voisi hoitaa perinteisemminkin - rälläkällä tai vaikka autopommilla. Varsinkin jos viitseliäisyyttä ja taitoa riittää kauko-ohjattujen pommihärveleiden rakentamiseen ja käyttöön.

  Jos taas käydään maailmansotaa, niin sieltähän tulee se risteilyohjus, eikä siinä auta vartiokomppania kykkimässä ympärillä. Jäljelle jää siis hybridiuhka. Tällöinkin voisi silti ajatella, että vastapuoli käyttäisi jotakin raskaampaa asetta, kuten esimerkiksi kranaatinheitintä tai panssarintorjuntaohjusta.

  Anti-drone-teknologiaa:

  http://www.nbcnews.com/tech/innovation/how-white-house-could-protect-itself-drones-n293571
  http://www.dedrone.com/en/
   
 11. Deeiii

  Deeiii Eversti

  Liittynyt:
  05.10.2010
  Viestejä:
  1,655
  Tykkäykset:
  1,911
  Pisteet:
  316
  Minkä tahansa saa nurin jos halua on tarpeeksi. Silti hommaa ei ainakaan kannata tehdä liian helpoksi.
   
 12. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  3,833
  Tykkäykset:
  3,870
  Pisteet:
  1,286
  "Ilmauhkaan" varaudutaan, kun maauhkaa vastaan on monin paikoin pelkkä verkkoaita ja ehkä valvontakamera. Eli siis ihan niitä prioriteetteja minä vain ihmettelen... Aloittaa pitäisi joka jannun ulottuvilla olevien keinojen torjunnasta.
   
 13. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,338
  Tykkäykset:
  2,321
  Pisteet:
  1,286
  Toisaalta maauhkaa vastaan voidaan vahvistaa nopeasti.
   
 14. Mainos 15. Deeiii

  Deeiii Eversti

  Liittynyt:
  05.10.2010
  Viestejä:
  1,655
  Tykkäykset:
  1,911
  Pisteet:
  316
  Saatetaan puhua vähän eri installaatioista. Mutta detaljit alkaa mennä sit jo semmoisiin asioihin mitä ei ole netissä hyvä huudella.
   
 16. VLF

  VLF Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  230
  Tykkäykset:
  345
  Pisteet:
  16
  Tahtoo mennä sotaisaksi, kaiken a ja o on kuitenkin päivittäistoimintojen turvaaminen. Kun ne varmistetaan niin sitten voidaan miettiä niitä massivi-katastrofeja kuten sota tai ydinonnettomuus. Varautuminen on jotain mikä mielleteen "jonkun muun" tehtäväksi, vaikka todellisuudessa jokaisen meistä tulisi miettiä miten minä, perheeni tai työpaikkani tulee toimeen ilman sähköä, vettä, jääkaappia jne. Nämä on ne tärkeimmät jutut. Varautumisen alkeet etten sanoisi.
   
 17. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,083
  Tykkäykset:
  2,894
  Pisteet:
  636
  Tällainen mielipidekirjoitus tuli vastaan.

  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/romutammeko-huoltovarmuutta-1.155079


  Riitta Kuismanen
  Lukijalta 00:00

  Globaalit luonnonkatastrofit ulottuvat välillisesti myös Suomeen muun muassa pakolaisten muodossa ja ruuan kasvavana tarpeena maailmalla. Haavoittuvuutemme erilaisissa konflikteissa ja kriiseissä lisääntyy huoltovarmuuden heikentyessä. Miten hyvin olemme varautuneet?

  Ruuan ja energian huoltovarmuus on myös turvallisuuskysymys. Valtio on kuitenkin myymässä polttoöljyn ja leipäviljan varmuusvarastoja vuoden 2016 loppuun mennessä ja saanee näin 300–350 miljoonan euron tulot. Leipäviljan varastot ovat aiemmin olleet vuoden ajalle, mutta nyt niitä lasketaan puoleen vuoteen. Olemme luopumassa varmuusvarastoista valtiontalouden tasapainottamiseksi.

  Suomi on kuin saari, joten taloutemme on riippuvainen ulkomaisista verkostoista ja logististen järjestelmien toimivuudesta. Maailmankaupan vapautuminen lisää sekä mahdollisuuksia että uhkia: kriittisten materiaalien ja raaka-aineiden saatavuus voi häiriintyä.

  Tuotantoa keskitetään tehokkaimmille alueille ja se johtaa riippuvuuteen maailmanlaajuisista logistisista järjestelmistä. Yksi Suomen haasteista huoltovarmuudessa on pitkät kuljetusetäisyydet. Hallitus esittää tie- ja rataverkkojen yhtiöittämistä, joten on mahdollista, että nekin aikanaan yksityistään. Yksityisen tahon intressinä ei ole huolehtia syrjäseutujen tie- ja rataverkosta.

  Vahvuuksiamme ovat runsaat vesivarat, bioenergiapotentiaali, kehittynyt hyvinvointijärjestelmä, hyvä elintarviketuotantokyky ja laaja pinta-ala. Joten niiden säilyttäminen kansallisissa käsissä pitäisi nähdä turvallisuuskysymyksenä, eikä niitä saa uhrata voitontavoittelun kohteeksi.

  Vesivarantojemme yksityistämistä on ehdottanut muun muassa Wahlroos. Mitä seurauksia olisi veden monopolista - erityisesti kriisin sattuessa? Entä kuinka pitkälle voimme yksityistää hyvinvointijärjestelmäämme, ettei se vaarantaisi heikommassa asemassa olevien selviytymistä kriisin sattuessa? Markkinaehtoisesti toimivan järjestelmän tavoitteena on voiton tavoittelu, ei palvelujen varmistaminen.

  Tukemalla kotimaista maataloutta varmistamme ruuan huoltovarmuuden. Markkinaliberalistien äänellä on nyt vaadittu maataloustukien poistamista. Tämä johtaisi kotimaisen ruuantuotannon alasajoon ja siihen liittyvä osaamisen ja kalustuksen menettämiseen. Kriisitilanteessa tuotannon aloittaminen uudelleen on käytännössä erittäin hidasta ja vaikeaa.

  Miten paljon voimme luovuttaa markkinavoimille yhteiskunnan kannalta kriittisiä aloja ja toimintoja? Markkinat eivät kykene ylläpitämään yhteiskunnan taloudellisia ja teknisiä perustoimintoja erilaisissa häiriö- ja poikkeusoloissa. Sen vuoksi tarvitaan erilaisia huoltovarmuustoimenpiteitä.

  Meitä koskevat kriisit ovat lisääntyneet. Mitä kansallisia toimenpiteitä on tehty huoltovarmuuden varmistamiseksi ruuan ja energian tuotannossa, hyvinvointijärjestelmän toimivuudessa, tieto- ja viestintäjärjestelmissä, vesihuollossa sekä liikenneyhteyksien toimivuudessa?
   
  YliKoo, Fremen ja baikal tykkäsivät tästä.
 18. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,747
  Tykkäykset:
  20,206
  Pisteet:
  1,286
  Hyvä kirjoitus ja sisältö melko hankala kiistää millään "faktalla". Hyviä kysymyksiä, joita myös kansalaisten pitää pohtia ja mielellään myös keskustella.
   
  Myrskyhiiri tykkäsi tästä.
 19. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,338
  Tykkäykset:
  2,321
  Pisteet:
  1,286
  Tarjouskilpailun mukaan rahat menevät kylläkin suoraan HVK:lle. Ja kannattaa huomioida että yksityisen puolen ruokavarastot ovat kasvaneet aikaisemmasta ja varastoissa seisova ruoka ei itsessään auta.
  Viestiyhteydet ja logistiikka tulevat ensin.
   
  Myrskyhiiri tykkäsi tästä.
 20. Mika

  Mika Alikersantti

  Liittynyt:
  08.07.2016
  Viestejä:
  65
  Tykkäykset:
  94
  Pisteet:
  6
  Suomessa tämäkin on hoidettu täysin amatöörimaisesti. Hyvä esimerkki on se, että venäläisten outoihin maa-ostoihin on havahduttu vasta, kun muutama iltapäivälehti on tehnyt niistä juttuja. Toisena asiana voisi mainita uuden ydinvoimalan, josta Rosatomilla on merkittävä osuus. Onneksi sentään saatiin 1.7.2016 alkaen voimaan laki joka sallii reservissä olevien kutsumisen kertausharjoituksiin muutamassa päivässä. Itse olisin kyllä sitä mieltä, että varusmiespalvelusta ja saapumiseriä pitäisi muokata siten, että hätätilanteessa olisi saatavissa koska tahansa muutaman tunnin varoitusajalla esim. 10.000 peruskoulutuksen saaneen ja sopivasti varustetun miehen joukko-osasto eliminoimaan outoja "vihreitä miehiä".
   
 21. Merten sheriffi

  Merten sheriffi Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  3,951
  Tykkäykset:
  2,987
  Pisteet:
  1,286
  Onko perus varusveijareista eliminoimaan yhtään ketään erikoismiehiä? Monella suomalaisella äidillä tulee vaan itku, kun oma kullannuppu on tapatettu turhaan. Krimillä nuo vihreät gubbet saapuivat maastureilla kohteisiin. Niiden tuhoamiseksi kuljetetaan NH90koptereilla tai maakuljetteisesti ammattilaisia hoitamaan homma. Tai näin siis pitäisi.
   
 22. Mika

  Mika Alikersantti

  Liittynyt:
  08.07.2016
  Viestejä:
  65
  Tykkäykset:
  94
  Pisteet:
  6
  Taisteluissa karaistuneita erikoismiehiä ei ole kenelläkään, joten siinä mielessä ollaan aika samalla viivalla. Puolustajalla on kuitenkin suurempi moraalinen oikeutus ja motivaatio toiminnalleen, joten uskoisin, että äkillisen valtausyrityksen torjunta voisi hoitua näinkin. Se on sitten eri juttu, mitä sen jälkeen tapahtuisi.
   

Jaa tämä sivu