Yleistä keskustelua Ylestä

Kerrot tässä, millainen juttu olisi sinun mielestäsi pitänyt tehdä. Näinhän me kaikki ajattelemme, ja toisilla on kiihkeämmät poliittiset silmät kuin toisilla. Toimitukseen tulee palautetta, että mitä te näitä nyyhkytarinoita israelilaisista kirjoitatte, kun Gazaasa on käynnissä etninen puhdistus.

Harvat tuntevat kokonaiskuvaa, ja vielä harvemmat osaavat pukea sen sanoiksi.

Jutussa mainitaan panttivangin isän kritiikki armeijan epäonnistumista ja hallitusta kohtaan sekä tiivistys lokakuun terrori-iskun seurauksista, Hamasin hyökkäyksen aiheuttama (Israelin operaation) tuho on mittavaa. Olisiko nämä pitänyt jättää pois... ja minkä vuoksi? Vapaan tiedonvälityksen nimessä tuskin ainakaan.

Hamasin nimeäminen "asejärjestöksi" tai "äärijärjestöksi" on eufemismi. On se asejärjestökin mutta myös terroristijärjestö, ja lokakuun 2023 isku oli terrori-isku.

Terrori-iskussa jutussa annetaan pienellä kertomuksella jonkinlainen samastuttava kuva. Jutun tekniikkana on muutamaa puuta näyttämällä antaa aavistus metsästä. Koko biotyypin selostaminen tarvitsisi 21-osaisen tietokirjan. Tai foorumimme Israel-ketjun.

Aina on olemassa kertomuksen varjopuoli.
YLE:llä on täysi oikeus valita itse haastateltavansa ja on suorastaan virkistävää, että israelilaisten siviilien kärsimyksistä tehdään juttu edes kerran vuodessa. Sen sijaan YLE:n pelaamat kielipelit (eufemismit yms.) ja se tapa millä nämäkin haastattelut yritetään kehystää, ovat kaalipierun hajuinen tuulahdus YYA-Suomesta, missä neukkukenraalit varoittavat ja jenkkikenraalit uhoavat: siis taattua YLE:nantoa.

Minulla ei ole mitään tarvetta sensuroida YLE:ä, sillä itsesensuurissa YLE on jo valmiiksi ihan maailmanennätys tasoa. Vaarantuisiko YLE:n puolueettomuus peruuttamattomasti, jos edes yhdestä artikkelista olisi jätetty "raiskaavathan ne juutalaisetkin" -näkökulma kokonaan pois?
 
Vaarantuisiko YLE:n puolueettomuus peruuttamattomasti, jos edes yhdestä artikkelista olisi jätetty "raiskaavathan ne juutalaisetkin" -näkökulma kokonaan pois?
Ei tietenkään, mutta kun on vuosi mennyt, on ehtinyt tapahtua asioita, joita on vaikea olla kertomatta. Jos jutussa ei olisi mitään terrori-iskun seurauksista, se vaatisi erillisen kainalojutun viereen ja kyllä päätoimittaja siihen sitten tekijän löytäisi...
 
Homostelun upeutta ja hienoutta hierotaan taas lukijan naamaan Ylellä.

Lieneekö aihepiiri kuitenkin hieman kiinnostavan, vai mistä johtuu tuo homoilun herättämä vahva tunnereaktio?
 
Ei suuremmin keskustelua tainnut herättää tämä yle kuriin kansalaisaloitteen täyttyminen
 

Liitteet

  • SmartSelect_20241021_130959_Chrome.webp
    SmartSelect_20241021_130959_Chrome.webp
    54.2 KB · Luettu: 7
Ei suuremmin keskustelua tainnut herättää tämä yle kuriin kansalaisaloite
Harmillista tuo. Olen kuitenkin tottunut että valtakunnalliset uutiset voi aina lukea nimenomaan YLE:n sivulta.

Tulee tunne että kansalaiselle ei jaetakaan tietoa YLE:n yhteiskunnallisen tehtävän mukaisesti.

.
 
A-Studiossa oli taas kattaus, jossa maahanmuutto oli kaiken pelastaja.

Silti Suomessa ei kukaan tutki maahanmuuton nettokustannuksia julkiselle taloudelle. Vapaa maahanmuutto ja hyvinvointivaltio ovat nimittäin samanaikaisesti mahdoton yhtälö.
 
Puheenaiheessa oli Matti Viren (taloustieteilijä, emeritusprofessori) ja kyllä kävi hyvin läpi tuon nettoasian. Ja moninaisesti muutenin Suomen valtioneuvoston/jen yritykset.
==> Ei seurannut enää 'valtavirtaa', vaan kertoi miten talousoikeiston, ja muutenkin järkevien mielestä hommia pitäisi hoitaa.

Puheenaihe on oikeasti alkanut toimia journalismina nykyisten lame-stream-medioiden sijaan.
 
Arto Nybergin ohjelma lopetetaan. Se kuuluu Ylen kymmenen katsotuimman ohjelman joukkoon. Viime sunnuntaina ohjelma tavoitti 797 000 suomalaista.

Yle on ”samaan aikaan” aloittanut somalin- ja arabiankielisten uutisten toimittamisen (kolme toimittajaa) ja antanut rahoitusta kotimaiseen Parvet-elokuvaan, joka sai avajaisviikonloppunaan elokuvateattereissa vain 88 katsojan yleisön.

Saa nähdä, mitä sunnuntaihin tuohon kohtaan tulee.
 
Olipa hyvä podcast Yhdysvaltojen nykytilanteesta. Ei voi kuin ihmetellä ja viheltää yhä syvenevää polarisaatiota. Kuusi osaa, monenlaisia haastatteluja. Toimittaja asunut maassa (vissiin) 2020 lähtien.

Iida Tikka & mureneva maa
 
Luottamukseni YLEeen ei muuttunut jutun luettuani.


Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen​

PolitiikkaKolumnit
01.11.2024|09:58

Jos säätiedotukset ja urheiluselostukset menevät päin mäntyä, tv-katsoja ehkä ärähtää. Kotimaan uutiset perustuvat usein tositapauksiin, koska virheestä jää toimittaja kiinni. Sepittely on helpompaa ulkomaista. Kohujuttu kohauttaa hetkisen ja vetää ensi veren, leviää päivässä ja vaimenee viikossa. Sen jälkeen ei millään ole mitään väliä.

Parahin lukija, tokko sinäkään muistat, mitä tapahtui Englannin Southportissa 29. heinäkuuta 2024?

Ruandalaistaustainen Axel Rudakubana teurasti veitsellä kolme tyttöstä. Lisäksi kahdeksan lasta ja kaksi aikuista haavoittui vakavasti. Joukkomurha sattui Taylor Swift -teeman tanssitunnilla. Uhrien ihonväri oli vaaleampi kuin veitsimiehen.

Perusbritit ryntäsivät raivoissaan kaduille kautta maan. Mellakat olivat pahemmanpuoleisia.

Suomen vastuulliset tiedotusvälineet haistoivat polttopulloissa rasismin käryn. Britanniaa terrorisoi taas äärioikeisto. Valheellinen panettelu uhkasi maahanmuuttajia ja muslimeita. Pikku vainajat painuivat sivuseikaksi. Varsinainen rikos oli vihapuhe. Sen hillinnässä olivat hyväksyttäviä pikaoikeudenkäynnit ja vankeusrangaistukset.

Rudakubanalla oli kuulemma yksilöllisiä ongelmia eikä suinkaan etnisiä ja ideologisia vaikuttimia. Ruandalaiset ovat enimmäkseen kristittyjä. Ehei viitteitäkään ääri-islamista. Hölmöjen mellakoitsijoiden raivonaihetta ei oikeasti ollut olemassa. Hakaristilippu liehui somehuhujen ja Venäjän disinformaation voimalla.

Jonkin Telegram-viestittelyn jäljet johtivat Suomeen saakka. Ohhoh. Yleisradio jäljitti skuupin: ”Nuori suomalainen uusnatsi on toiminut taustavoimana Ison-Britannian ulkomaalaisvastaisten mellakoiden järjestelyissä”. Natsinarratiivi lehahti lentoon kansainvälisesti.

Huomauttikohan kukaan mediakriitikko, että Yle veti aika lailla kotiinpäin. Lukemattomia kilpailevia väkivaltavinkkejä silmäili Telegramissa pienehkö ryhmä. Se olisi varmaan polttanut päreensä ilman suomalaisapuakin. Englannin suurelle yleisölle riittivät sytykkeeksi tosiuutiset ja kokemukset maahanmuutosta. Southportia edelsivät monet eksoottiset hirmuteot kuten Rotherhamin joukkoraiskausrinki.

Niin tai näin, Suomi mainittu maailmalla! Telegram-paljastus teki terää. Pasilan studiot tärisivät tuuletuksista. Yle juhli “uutisvoittoa”, käyttääksemme ammattislangia.

Kuukaudet kuluivat. Kulttuurisota jatkui muilla rintamilla. Veitsi-iskun uutisarvo lopahti. Lisätietoja tuli, mutta niille ei liiennyt montaa riviä. “Suomalainen uusnatsi” olikin mustaihoinen. Tuota noin, miksi hän lietsoi valkoista rotuvihaa? Ehkäpä pelatakseen puuttinin pussiin kuten kaikki pahikset.

Sitten tuli odotettu, itsestäänselvä yllätys. Axel Rudakubana ei ollutkaan satunnainen sekoilija. Hän oli terroristi henkeen ja vereen. Rudakubanan jäämistöstä löytyi myrkkykaasuvärkkejä sekä Al-Qaidan opaskirja.

Että semmoinen uutisvoitto. Onneksi olkoon Yleisradio!

Tietenkään totuus Southportista ei kiinnosta yleläisiä tippaakaan. Vastuullisessa valemediassa meni jo jakeluun ”oikea tieto”. Sen korjaaminen ruokkisi rasismia ja fasismia Suomessa.
TEEMU KESKISARJA JA ONNI ROSTILA
 
YLE joutuu säästökuurille.



Yhtiö hakee 50 miljoonan säästöjä vuosille 2025–2026. Ylen henkilöstölle suunnatussa infossa Merja Ylä-Anttila kertoi, että ensimmäinen sopeutusvaihe alkaa heti. Toisen vaiheen suunnittelu alkaa keväällä 2025, kun ensimmäisen vaiheen vaikutukset ovat selvillä. Tämä voi tietää uusia muutosneuvotteluja. Loput kustannussästöt on tarkoitus toteuttaa, kun ensimmäisen vaiheen sopeutusten vaikutukset ovat selvillä.

Säästöt koskevat koko henkilöstöä. Organisaatiota on tarkoitus keventää, investointeja ja kehityshankkeita laitetaan tauolle. Yle miettii myös kiinteistöomistuksiaan, neliötä ja seiniä on määrä vähentää ja työtiloja tiivistää. Lisäksi yhtiössä mietitään tekoälyn ja automatisoinnin tehostamista kaikissa toimissaan.
 
Back
Top