Varustus tietysti oli nykyajan mittapuulla heikkoa mutta ei se ollut naapurissa sen parempaa. Ja tämän päivänkin varustus on huomenna jonkun mielestä ihmeellistä.
Ehkä kurjan köyhän harmaan armeijan eduksi voi sanoa sen, että jääkäri polkupyörällä ylläkköön ajaessaan kaatoi pyörän lennosta ja ampui kolme sarjaa ennen kuin maha koski maata. Ei tarvinnut olla erikoismies, vaan höykytetty varusmies. Hyvän joukkueen keskiarvo-osuma radalla tauluun saattoi olla ysi, ei seiska. Se että jääkäriryhmä oli poissa nuljusta kansiluukkujen kautta ja rivissä vaunun vieressä meni alle kahdeksaan sekuntiin.
Ennen kuin se meni alle kahdeksaan sekuntiin, harjoitus ei päättynyt vaikka kuu olisi ollut korkealla.
Aamulenkki juostiin nahkasaappaissa, mutta toisaalta silloin ei ollut sellaista, että osa olisi ollut järjestymässä aamupalalle ja toiset vielä vetäisivät sukkia jalkaan.
Ehkä sillä on jotain merkitystä silloin, jos maahan tulee joku joka ei armoa, sääliä ja hellyyttä tarjoa.
1980-luvulla jos oli lorvailua, se johtui juuri tuosta rahanpuutteesta. Silloin siivottiin vaikka kasarmialueet. Työpanoksella kasarmialueet olivat vierailukelpoisessa kunnossa, kasarmit samoin. Mutta tunnustan kuuluneeni siihen joukkoon, jonka hermo kiristyi kasarmilla varsinkin kiinnioloviikonloppuisin "virka-apu ja sammutusosastossa". Silloinhan oli kolme palvelukseenastumiserää vuodessa ja läpi Suomen joka komppaniasta yksi valan tehnyt joukkue kasarmilla. Sillä taas ei ollut mitään tekemistä, mutta jos sitten mentiin sotilaskotiin, kuulutettiin hälytys ja munkit jäivät pöytään. Kasarmilla sitten oli peeuu, joka sanoi hilpeänä että jaha, siinä te olette, halusin vain nähdä teidät, selvä, jatkakaa.
Yhdessä hallissa oli panssarivaunujoukkueen taisteluvaunut polttoaine tankattuna ja kranaatit vaunussa. Sen luota kiertovartija antoi vartioilmoituksen kerran puolessa tunnissa. Prikaatin kiertovartiossa oli joukkue ja kaikilla oli kovat a-tarvikkeet. Sen muistan, että parina ei kierretty vaan yksin. Puomilla oli kaksi ja molemmilla rynnäkkökiväärit a-tarvikkeineen. Olen kuullut siitä Mechelininkadun tupeloinnista, mutta Parolassa alle kymmeneen metriin ei rosvo olisi päässyt saamatta alaraajoihin.
Ne valmiuskiinnioloviikonloput ottivat päähän ja siihen aikaan istuttiin paljon tupakoimassa kenttälakki väärin päin tupakkapaikalla, lueskeltiin, levytettiin.