Aseiden 3D tulostus

3D-printed-potato-with-rifling-featured.jpg


The ballistics of humble potato is a time-honoured research topic for everyone who likes things that go bang. The focus of such work is usually on the launcher itself, with the projectiles being little more than an afterthought. [drenehtsral] decided that the wares of the local organic ammunition supplier were not good enough for him and his minions, so he designed and then 3D printed some rifled potato cannon slugs.

The design was done using OpenSCAD, has a number of adjustable parameters like infill and rifling. We doubt that the rifling introduces any spin, since it is being fired from a smooth bore barrel, but as always 3D printing brings the capability to quickly test different ideas. A quick search on Thingiverse shows a number of 3D printed spuds, so [drenehtsral] is not the first give it a go. However, this did bring to our attention that the field of spud gun projectiles is begging to be explored.

There is enough space inside a projectile to fit an IMU and logging electronics, which would give some very nice empirical data (providing you can recover it of course) on spin, acceleration, and trajectory that can be used to further improve designs. Spring loaded stabilising fins would be cool, and maybe someone can even manage to implement some form of guidance? The possibilities are endless! If you’re up for the challenge, please document your work it and let us know.

As you would expect we have no shortage of potato cannon themed content, ranging from cartridge firing and bolt action versions to antenna launchers and Arduino-powered fire control systems.
https://hackaday.com/2019/09/17/3d-printed-spuds-are-begging-to-be-fired/
 
Ei nyt varsinaisesti koske nimenomaan 3D-tulostamista, mutta missäköhän yleisessä pistoolikonstruktiossa mahtaa olla suurimmat valmistustoleranssit? Pääasiassa haen tietoa piipun, luistin ja rungon osalta.
 
bronze-evo-photoshoot-e1602980000979-660x369.jpg




Miksi he eivät printanneet etukahvaa taikka vertikaalia kiinteästi aseeseen mukaan kun 3D printtaus antaa siihen mahdollisuuden?
 
bronze-evo-photoshoot-e1602980000979-660x369.jpg




Miksi he eivät printanneet etukahvaa taikka vertikaalia kiinteästi aseeseen mukaan kun 3D printtaus antaa siihen mahdollisuuden?
Tuossa näkyisi olevan ns. pistol brace eli tuo on todennäköisesti rekisteröity pistooliksi. Pystykahva on vissiin yksi asia, jota pistoolissa ei saa olla ja muuttaisi tuon SBR:ksi eli lyhyt piippuiseksi kivääriksi, joka taas vaatii ATF:lä lupalapun joka maksaa satasia. Tosin sen jälkeen tuohon voisi laittaa/ tehdä kunnon perän.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg

Espanjan poliisi löysi laittoman asepajan, joka tuotti 3D-tulostettuja aseita​


Tutkimukset johtivat nettikauppiaan omistamaan pajaan Kanariansaarille Santa Cruziin. Ratsiassa löytyi pajasta parhaillaan toiminnassa oleva 3D-tulostin, tekemässä aseen runkoa.

Pajasta löytyi toinenkin printteri, tulostettuja aseiden osia, rynnäkkökiväärin kopio, etälamauttimia ja teräaseita. Poliisi löysi myös terrorismia ja aseentekoa koskevaa kirjallisuutta sekä natsi-Saksaan liittyvää esineistöä.

Poliisin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun poliisi löytää 3D-tulostuksella aseita valmistavan pajan.
 
FBI:n Anom-sovelluksen myötä käynnistyneen operaation yhteydessä Tampereella ratsattu paja, jossa 3D-tulostettu aseiden osia.

Tullin esitutkinnassa tehtiin etsintä tilaan, jossa valmistettiin aseiden osia kuvassa olevilla 3D-tulostimilla.

Tullin esitutkinnassa tehtiin etsintä tilaan, jossa valmistettiin aseiden osia kuvassa olevilla 3D-tulostimilla. TULLI


Tampereella tehtiin myös etsintä varastotilaan, jossa valmistettiin 3D-tulostimilla ampuma-aseiden osia. Tilasta takavarikoitiin kaksi toimivaa asetta sekä lukuisia aseiden osia ja suuri määrä ampumatarvikkeita.

 
FBI:n Anom-sovelluksen myötä käynnistyneen operaation yhteydessä Tampereella ratsattu paja, jossa 3D-tulostettu aseiden osia.

Pääosat tuollaseen TI-torrakkoon on kuitenkin parempi tehdä kunnon tavarasta. Vanhemmat sorvit ja jyrsimet eivät ole kovinkaan kalliita. Tarvittava raakamateriaali ja tietotaito on hankittavissa, se ei ole mikään salaisuus.
 
Pääosat tuollaseen TI-torrakkoon on kuitenkin parempi tehdä kunnon tavarasta. Vanhemmat sorvit ja jyrsimet eivät ole kovinkaan kalliita. Tarvittava raakamateriaali ja tietotaito on hankittavissa, se ei ole mikään salaisuus.
Onhan se nyt silti huomattavasti yksinkertaisempaa kun tarvitsee vain parin satasen (jos sitäkään) 3d-tulostimen, lataat netistä CAD-mallin, käynnistät tulostimen ja otat rennosti. Tiettyjä osia pitää toki silti tehdä metallista (piippu ja lukko, erilaiset jouset), mutta hyvin suuren osan tavarasta saa tehtyä ihan muovista.

Tuo uutisissa näytetty mallikin on huomattavasti monimutkaisempi kuin konepistoolin tarvitsee olla. Ampuu suljetulta lukolta, liipasinkoneisto aikalailla lainattu arskasta jne.
 
3D printattu AK:n laatikko, jossa ei ole metallisia osia. Lukko lukittuu siis muovia vasten. Lisäksi laatikon seinämien paksuus on sama kuin jyrsityn metallisen laatikon paksuus.

3D printattu huomattavan muhkea muovinen laatikko, jossa on metalliset vahvikkeet sisällä. Lukko, luisti ja piippu edelleen metallia.
 
Jos tt3 arskan saa muutettua tt4:ksi jollain 10-15min printillä niin miksi rikollinen jättäisi sen tekemättä?
Mun pointti oli se, että varastettuja rynkkyjä on median mukaan olemassa, mutta että arskojakin olisi varastettu, sellaisesta ei ole ollut juttua
Yleensä tuollaine kalusto nousee otsikoihin.
.
 
Back
Top