Asevelvollisuuden pitää muuttua

Esimerkki: alokasjakson jälkeen koko prikaati excel-listaan jossa on jo tietyt esivalinnat tehty (spol, kuljetuspuoli BECE-korteilla jne) ja sitten katsotaan minne varusmies on halukas ja mikä on PV tarve. Useimmiten hyvin pärjänneet valkkaa ne vaikeammin päästävät hommat/yksiköt. Sitten täytetään suht tasaisesti. Homma menee tosiaan mielenkiintoiseksi kun yksikkö X ja Y on täynnä ja valintapiste-listassa tulee sitten se seuraava joka haluaa yksikköön X. Sitten katsotaan mihin muualle soveltuu ja laitetaan sinne. Loppupäässä taas sitten ne muutaman valintapisteen taistelijat dumpataan jonnekkin yksikköön missä pärjäävät tai on tilaa. Hyvin usein huolto, mutta huvittava kyllä se meni täyteen viimeksi joten piti ”hyviin” yksiköihin pistää muutama joille löytyi toivottavasti jotain kykyjen mukaista hommaa.
Mitä juttuja nykyään huomioidaan näissä valintapisteytyksissä, noin yleisellä tasolla?
 
4F37CC44-CEDD-452F-854A-3A47BAB4A3AE.jpeg
Tähän tulee vielä sitten esimerkiksi onko värisokea, ajokorttia, erikoisia allergioita, fyysisiä rajoitteita, palvelusluokka, missä asuu ( jos j-os toimii isolla alueella). Nuo nyt tuli nopeasti mieleen. Mutta tosiaan 23-16 pisteen miehet imetään nopeasti koska niistä tulee todennäköiset johtajat, sitten 15-7 miehet päätyy miehistöön. 7-0 on sitten se haastava vaihe. Esimerkkinä nyt Ahmed joka ei puhu suomea mutta jokin homma pitäisi löytää, tai Ngyen jolla sama ongelma kommunikoinnin kanssa. P1 ja 2 kokeet muistaakseni on suomeksi, ruotsiksi ja ehkä englanniksi. Mutta ei somaliksi jolloin jää heti roppakaupalla pisteitä saamatta.
 

Kutsunnat kouluihin, erillinen tilaisuus palveluksen aloittaville – näin kutsuntojen laajentaminen naisiin toteutettaisiin​

Puolustusvoimissa on suunniteltu, miten kutsunnat laajennetaan myös naisiin eli koko ikäluokkaan. Poliittinen päätös kuitenkin uupuu.


Puolustusvoimat haluaa aloittaa kutsunnat kouluissa. Kutsunnat alkaisivat informaatiopäivällä, joka järjestetään toisen asteen oppilaitoksissa.
Kouluissa tai koulupäivän yhteydessä järjestettävä informaatiopäivä velvoittaisi koko ikäluokkaa.

– Nämä järjestettäisiin todennäköisesti kouluissa, osia ehkä myös verkon yli. Informaatiopäivässä jaettaisiin laajasti tietoa kokonaisturvallisuudesta ja siihen liittyvistä asioista, kertoo eversti Jukka Nurmi Puolustusvoimien pääesikunnan koulutusosastolta.

Nurmi kommentoi kutsuntojen uudistamista Ylen aamussa ja radion Ykkösaamussa torstaina.

– Fyysisesti paikkana olisivat koulut tai niin, että useampia oppiluokkia voidaan koota yhteen ja samaan paikkaan. Silloin se voi olla vaikka iso urheiluhalli tai vastaava.
Mutta ajatuksena on, että se tulee koulujen opetusohjelmaan velvoittavana.

Nurmen mukaan kutsuntojen toiseen vaiheeseen eli palvelukseenmääräämiseen osallistuisivat miehet sekä ne vapaaehtoiset naiset, jotka haluavat aloittaa asepalveluksen.
Puolustusvoimien suunnitelmat ovat alustavia ajatuksia siitä, miten kutsunnat voitaisiin toteuttaa, jos naisetkin lisätään kutsuntajärjestelmän piiriin.

Poliittinen päätös puuttuu​

Asevelvollisuuden uudistamista pohtinut komitea ehdotti viime viikolla, että kutsuntapäivä järjestetään jatkossa koko ikäluokalle.
Ehdotusta perustellaan sillä, että maanpuolustusvelvollisuus koskee perustuslain mukaan kaikkia, sukupuolesta riippumatta.
Yhteiset kutsunnat eivät kuitenkaan tarkoittaisi naisten asevelvollisuutta – ainoastaan velvollisuutta ilmoittautua.

– Naisten asevelvollisuus tai kansalaispalvelustyyppinen velvollisuus on poliittinen kysymys, johon ei oltu valmiita.
Tää valittu malli on vähän semmonen puolimallin ratkaisu. Otettiin askelia siihen suuntaan, mut ei kuitenkaan oltu valmiita kansalaispalvelukseen, Nurmi sanoo Ykkösaamun haastattelussa.

Nurmen mukaan kansan mielipide tukee päätöstä.
Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan eilen julkistaman kyselytutkimuksen mukaan 73% vastaajista kannattaa miesten yleiseen asevelvollisuuteen perustuvaa puolustusjärjestelmää.
Puolet vastaajista suhtautuu myönteisesti sekä miehiä että naisia koskevaan yleiseen kansalaispalvelukseen.
 

MTS:n tutkimus: suomalaisten maanpuolustustahto kasvanut viime vuodesta​



Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) juuri julkaisema tutkimus kertoo suomalaisten maanpuolustustahdon nousseen viime vuodesta.

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta (MTS) järjesti keskiviikkona 1. joulukuuta tiedotustilaisuuden, jossa julkistettiin vuoden 2021 mielipidetutkimus.
Jokavuotisen tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, mitä mieltä suomalaiset ovat ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, maanpuolustuksesta ja turvallisuudesta.

Kysymyksiä tutkimuksessa oli kaikkiaan 23, joista uusia kolme. Tutkimus järjestettiin viime vuoden tavoin erityisjärjestelyin, sillä haastattelut järjestettiin sekä henkilöhaastatteluina että paneelikyselyinä.

Suomalaisten maanpuolustustahto kasvanut viime vuodesta​

Suomalaisten maanpuolustustahto on kasvanut viime vuoteen verrattuna. Viime vuonna 65 prosenttia suomalaisista oli sitä mieltä, että Suomen olisi puolustauduttava aseellisesti mikäli Suomeen hyökättäisiin, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta. Tänä vuonna luku on 68 prosenttia, miehistä 79 ja naisista 56 prosenttia.

Viime vuonna MTS tutki uutena kohteena pitäisikö asevelvollisuus laajentaa koskemaan myös naisia. Yli puolet suomalaisista oli tämän vuoden kyselyn perusteella nykyisen järjestelmän kannalla.
Eniten kannatusta sai kohta, jonka mukaan yli 18-vuotiaille naisille olisi tarjottava tietoa asepalveluksesta, mutta itse palvelus ei olisi pakollinen.
Sekä miehiä että naisia koskevaa asevelvollisuutta tukee 22 prosenttia vastaajista.

Puolet vastaajista kokee, että Suomen ei tulisi liittyä Naton jäseneksi​

Puolet, 51 prosenttia vastanneista katsoo, että Suomen ei tulisi pyrkiä Naton jäseneksi. Vastaajista neljännes suhtautuu asiaan myönteisesti.
Myönteisyys on kasvanut muutamalla prosenttiyksiköllä viime vuoteen nähden.

Suomalaisten luottamus ulkopolitiikan hoitoon on pysynyt ennallaan.
Vähän yli 70 prosenttia pitää Suomen ulkopolitiikkaa joko erittäin tai melko hyvin hoidettuna, kun taas noin viidennes kokee siinä olevan vielä parantamisen varaa.

Tietoverkkoihin kohdistuvat uhat nousseet suomalaisten huolenaiheeksi​

Yhtenä uutena kysymyksenä tutkimukseen nousi kyberturvallisuus ja sen aiheuttamat uhat. Hiukan alle 80 prosenttia vastanneista on huolestunut tietoverkkoihin kohdistuvista uhista.
Tämän lisäksi eniten huolta aiheuttavat järjestäytynyt rikollisuus, kansainvälinen terrorismi sekä maailman pakolaistilanne, ilmastonmuutoksen ollessa listalla vasta kahdeksas.

Suomen kansalaisten osaamisen taso kyberuhkien suhteen on tutkimusjaoston puheenjohtajan Ilkka Kanervan mukaan kohtuullisen hyvä, mutta pelkkä kansalaistaso ei riitä lisäämään kyberturvallisuutta. Parhaiten kyberuhkiin on varauduttu Puolustusvoimissa.

– On mielenkiintoista, miten valtioneuvoston laatima puolustusselonteko käsittelee samaa substanssia, kuin tämä tutkimuskin vaikka puolustusselonteko on poliittista järkeilyä ja tutkimus koostuu mielipiteistä, Kanerva kertoo.

– Ne ikään kuin kulkevat samaan suuntaan.

Suomi on onnistunut koronaviruksen torjunnassa​

Huoli tartuntatauteihin ja epidemioihin liittyen on laskenut viime vuoteen nähden. MTS kysyi nyt toista kertaa, miten hyvin tai huonosti vastaajat kokevat Suomen onnistuneen koronaviruksen torjunnassa. Lähes kahdeksan kymmenestä arvioi Suomen onnistuneen hyvin viruksen torjunnassa tähän asti. Luku on hieman noussut viime vuodesta.

Noin kolme neljäsosaa kokee Suomen myös varautuneen tartuntatautien aiheuttamiin uhkiin hyvin. Noin yhdeksän prosenttia arvioi valtion onnistuneen torjunnassa huonosti.

Koko tutkimuksen löydät täältä: https://www.defmin.fi/files/5273/Su...anpuolustuksesta_ja_turvallisuudesta_2021.pdf
 
Viimeksi muokattu:
Tulkaa hakemaan, jos haluatte...


Korpisalo jatkoi, että armeija sopii edelleen erittäin huonosti hänen uralleen.

– Ehkä minun olisi pitänyt käydä intti, kun olin 18-vuotias.

Ehkäpä... en kyllä tiedä hänen silloisesta tilanteestaan, mutta nyt ollaan tilanteessa jossa pitäisi suorittaa intti ja saada uusi sopimus. Ne asiat tuppaavat usein mutkistumaan kun ne pitkittyy...
 
Ehkäpä... en kyllä tiedä hänen silloisesta tilanteestaan, mutta nyt ollaan tilanteessa jossa pitäisi suorittaa intti ja saada uusi sopimus. Ne asiat tuppaavat usein mutkistumaan kun ne pitkittyy...
No, passista kun menee voimassaolo umpeen niin saapuu ihan itse palvelukseen tai rajamiehet ottaa kiinni Hki/Vantaalta.

Ei saa uutta passia, kun on haku päällä.

Aina voi hakea US kansalaisuutta ja luopua Suomen kansalaisuudesta.
 
No, passista kun menee voimassaolo umpeen niin saapuu ihan itse palvelukseen tai rajamiehet ottaa kiinni Hki/Vantaalta.

Ei saa uutta passia, kun on haku päällä.

Aina voi hakea US kansalaisuutta ja luopua Suomen kansalaisuudesta.
Tai sitten vaan käy lääkärissä ja todetaan astma tai jotain muuta. Onhan näitä ammattikiekkoilijoita, jotka ovat niin sairaita etteivät selviäisi varusmiespalvelukseen.
 
Tulkaa hakemaan, jos haluatte...


Korpisalo jatkoi, että armeija sopii edelleen erittäin huonosti hänen uralleen.
Kivien alla makaa Suomen kirkkomailla 100000 ukkoa, mitenhän se armeija ja sotahommat aikoinaan heidän urakehitykseen vaikutti? Voi Jumalauta mikä tyyppi
 
a5a8a16a9ccb489b971059bb44919003.jpg


Vuonna 2011 palvelunsa suorittivat Mikko Koivu, Mikael Granlund, ja Sami Vatanen – suuren mediaspektaakkelin ympäröimänä. Sen jälkeen armeijan on suorittanut vain yksi suomalainen NHL-pelaaja. Hän oli Henri Jokiharju.

Taalakaukaloiden suomalaisia supertähtiä ei ole armeijan harmaissa nähty.



Puolustusvoimien historia tuntee niitäkin tapauksia, joissa urheilija on saanut varusmiespalveluksesta kokonaan vapautuksen jonkin fyysisen esteen vuoksi, mutta on samaan aikaan pystynyt harjoittamaan kovapalkkaista ja kovaa fyysistä suorituskykyä edellyttävää ammattiaan toisaalla.

Nyt vapautukseen vaaditaan kutsuntalääkärin mielipide, joten ulkomaisten seurojen lääkärien vakuuttelut eivät auta. Niiden avullakin on vuosien saatossa yritetty päästä eroon kutsusta harmaisiin.

Puolustusvoimille ei ole uutinen, että kaikki urheilijat eivät ole tulossa suorittamaan asevelvollisuutta innosta hyppien.

– Tiedämme tarkkaan sen, että tällaistakin ajattelutapaa on ilmassa. Toivottavasti urheilijat ymmärtävät sen, ettei manageri tai seura joudu siitä vastuuseen, jos urheilija yrittää keplotella asevelvollisuudesta tai sen suorittamisen kanssa on muita epäselvyyksiä. Se on urheilija itse, joka joutuu lain eteen. Asevelvollisuus on aina yksilön vastuulla, everstiluutnantti Mönkkönen muistuttaa.
 
Viimeksi muokattu:
Tulkaa hakemaan, jos haluatte...


Korpisalo jatkoi, että armeija sopii edelleen erittäin huonosti hänen uralleen.

Itsellä on vastaava tilanne ja ryhdyn totaalikieltäytyjäksi mieluummin kuin häiritsen hikkyelämääni.

Suomi on kohdellut minua virallisten instituutioidensa kautta kuin paskaa ihonvärini vuoksi ja juuri siksi ryhdyn totaalikieltäytyjäksi.

Paskiaiset sanovat olevansa anti-rasisteja vaikka eivät ole heitä. Ymmärrän, että Natsi-Saksa tai Vervoerdin Etelä-Afrikka olivat rasistisia, mutta Suomi on rasistinen samalla tavalla, muttei edes viitsi tunnustaa sitä.

En ole hippi tai vasuri, itse asiassa vihaan molempia.

Ps. En larppaa, foorumin pitäjät voivat vaatia minulta todisteita, mutta pystyn helposti toimittamaan ne.
 
Itsellä on vastaava tilanne ja ryhdyn totaalikieltäytyjäksi mieluummin kuin häiritsen hikkyelämääni.

Suomi on kohdellut minua virallisten instituutioidensa kautta kuin paskaa ihonvärini vuoksi ja juuri siksi ryhdyn totaalikieltäytyjäksi.

Paskiaiset sanovat olevansa anti-rasisteja vaikka eivät ole heitä. Ymmärrän, että Natsi-Saksa tai Vervoerdin Etelä-Afrikka olivat rasistisia, mutta Suomi on rasistinen samalla tavalla, muttei edes viitsi tunnustaa sitä.

En ole hippi tai vasuri, itse asiassa vihaan molempia.

Ps. En larppaa, foorumin pitäjät voivat vaatia minulta todisteita, mutta pystyn helposti toimittamaan ne.
Suomiko ei ole antanut sinulle yhtään mitään muuta kuin paskaa?

Korpisalon kellossa ääni muuttuu..


Asioita, jotka todellinen ammattilainen miettii etukäteen yhdessä managerin kanssa ennen kuin siirtyy ison veden yli.
 
Viimeksi muokattu:
Itsellä on vastaava tilanne ja ryhdyn totaalikieltäytyjäksi mieluummin kuin häiritsen hikkyelämääni.

Suomi on kohdellut minua virallisten instituutioidensa kautta kuin paskaa ihonvärini vuoksi ja juuri siksi ryhdyn totaalikieltäytyjäksi.

Paskiaiset sanovat olevansa anti-rasisteja vaikka eivät ole heitä. Ymmärrän, että Natsi-Saksa tai Vervoerdin Etelä-Afrikka olivat rasistisia, mutta Suomi on rasistinen samalla tavalla, muttei edes viitsi tunnustaa sitä.

En ole hippi tai vasuri, itse asiassa vihaan molempia.

Ps. En larppaa, foorumin pitäjät voivat vaatia minulta todisteita, mutta pystyn helposti toimittamaan ne.
Ettei vain asenteen vuoksi? Olisiko mitenkään mahdollista?
edit: taisin kerätä verenpainetta nyt turhaan trollin takia... :)
 
Itsellä on vastaava tilanne ja ryhdyn totaalikieltäytyjäksi mieluummin kuin häiritsen hikkyelämääni.

Suomi on kohdellut minua virallisten instituutioidensa kautta kuin paskaa ihonvärini vuoksi ja juuri siksi ryhdyn totaalikieltäytyjäksi.

Paskiaiset sanovat olevansa anti-rasisteja vaikka eivät ole heitä. Ymmärrän, että Natsi-Saksa tai Vervoerdin Etelä-Afrikka olivat rasistisia, mutta Suomi on rasistinen samalla tavalla, muttei edes viitsi tunnustaa sitä.

En ole hippi tai vasuri, itse asiassa vihaan molempia.

Ps. En larppaa, foorumin pitäjät voivat vaatia minulta todisteita, mutta pystyn helposti toimittamaan ne.
Miten sua nyt on sorrettu, hassua kun näin alkuperäisasukkaana tuntuuu että itse tässä on sorrettuna.
Tummana poikana oot ainakin pillua saanut.
 
Back
Top