Brexit ja sen seuraukset

Jos brexit toteutuu, sekä brittipoliitikoilla että –medialla on peiliin katsomisen paikka. Euroopan Unionia on syytetty Iso-Britanniassa milloin mistäkin ongelmasta, on Unionilla ollut asian kanssa mitään tekemistä tai ei.

Ilmiö on toki tuttu myös Suomesta: ”Missä EU, siellä ongelma.”

Usein on kuitenkin ollut kyse pikemmin tiedon puutteesta tai jopa tahallisesta harhaanjohtamisesta. Esimerkiksi monille suomalaisille poliitikoille, talouspäättäjille ja toimittajille yllätyksenä tullutta ”rikkidirektiiviä” oli käsitelty Brysselissä pitkään ja perusteellisesti, vaikka kyse oli vain kansainvälisen merenkulkujärjestön IMOn MARPOL-sopimuksen (marine pollution) toimeenpanosta. Kenenkään merenkulkua työkseen seuraavan on turha väittää rikkidirektiivin tulleen hänelle yllätyksenä.

Bryssel ei sijaitse ulkoavaruudessa!

Oma lukunsa ovat poliitikot, jotka käyttävät Euroopan Unionia tekosyynä epäsuosituille päätöksille: Kyllähän minä, mutta kun se EU. Missä koomassa nämä samaiset poliitikot ovat silloin, kun asioista päätetään Euroopan Unionissa? Me suomalaiset, britit jne. olemme se Euroopan Unioni, päätökset tehdään yhdessä, ja usein niihin on mahdollista kirjata myös perusteltuja kansallisia varaumia.

Me olemme Eurooppa!

Lol. Tuo kuulostaisi varmaan asiaa tuntemattoman korvaan hyvältä, ellei juuri tekeillä oleva asedirektiivi osoittaisi kouriintuntuvasti kaiken sen mikä EUn päätöksenteossa on vikana. Aivan absurdia shittiä säädetään pelkästä säätämisen ilosta ja kustannukset unionille olisivat valtavat, vailla minkäänlaista osoitettavaa hyötyä.

Brittilehdistön pöljyydestä tosin samaa mieltä.
 
Jep, muistan kun Baltian maat liittyivat/ liitettiin "liittoon", ne nyt viela meni mutta Romania ja Vulgaria yhdella kertaa olivat selkeasti jo askel liian kauas itaan... Ukrainan kanssa flirttailusta tuli sitten traagiset seuraukset kaikille kun Putinin pokeripokka petti.
Ei olisi EU:lla ollut varaa Ukrainan jasenyyteen nailla CAP (Common Agricultural Policy) -maareilla.

Mutta olen edelleen shorttina tota brexitia, ikava kylla. Toivoisin etta aanestavat ulos mutta uskon etta tulos on samanlainen kuin Skotlannin itsenaisyysaanestyksessa, yllattavan suuri marginaali osoittautuu pelkaajiksi. Itsellani ei enaa aanioikeutta tuossa ole, aanestaisin ehdottomasti This is The EXIT!

 
Lapsellista kiukuttelua. Jos EU on jollain kummallisella tavalla loukannut teidän tunteitanne niin sitten EU pitää hajottaa. Mutta eipä mitään, EU on jo menetetty tapaus, se tulee hajoamaan pakolaisvirran ja Venäjän lietsoman vihanpidon alla.

Mitä kauemmin nykykehitys jatkuu, sitä todennäköisemmin Venäjä joko ulottaa hegemoniansa yli Euroopan, jakaa maailman Trumpistanin ja Kiinan kanssa, Länsi lakkaa merkitsemästä sitä, mitä se merkitsi, ja Euroopan osaksi koituvat taloudellinen, poliittinen ja yhteiskunnallinen taantuminen. Tai sitten Venäjä tekee virheliikkeen, punaviiva ylittyy ja päädytään uuteen eurooppalaiseen suursotaan.

Mikäli Venäjän annetaan murtaa Naton viides artikla joko Baltiassa tai Turkissa, putoaa silloin pohja koko Euroopan turvallisuusjärjestelmältä (mikä johtaa etupiirisopimukseen ja vichyläiseen tynkä-Eurooppaan) tai joudutaan suursotaan. Olisi siis kannattavampaa padota Venäjää kuin antaa sen jatkaa mainitun Rubiconin ylitykseen saakka.

Alan menettää toivoni siihen, että Suomen poliittinen eliitti voisi oppia mitään. Se oppii läksynsä vasta Siperiassa, johon se kuitenkin Venäjän voittaessa joutuu - joko fyysisesti tai vertauskuvaannollisesti - kun on ensin antanut maansa vihollisen käsiin. Venäjä nimittäin tarvitsee hallitsemiseen kykeneviä vasalleja. Se tarkoittaa, että hyödylliset hölmöt vaihdetaan pois ja tilalle asetetaan aggressiivisempi, suoremmin kontrolloitu ja kontrollikykyinen johto. Pelkään pahoin, etteivät nyky-Suomen parhaat voimat ole sitä enää näkemässä.

Putin hävisi presidentinvaalit aiemmin Romaniassa ja nyttemmin Itävallassa, on pieni lohtu, mikäli pian Valkoista Taloa asuttaa Mantšurian kandidaatti, Corbyn johtaa EU:sta eronnutta Britanniaa ja putinistit nousevat valtaan ensi vuoden vaaleissa Ranskassa ja Saksassa. Venäjän voi olettaa jo ennen näitä voittoja ottavan haltuunsa Etelä-Kaukasian, Mustanmeren ja itäisen Välimeren, joilla alueilla viimeinen este sen hegemonialle on Turkki.

Mikäli Venäjä tänä vuonna onnistuu sotilaallisesti ja geopoliittisesti, on se etulyöntiasemassa vuonna 2017, jota tulevat leimaamaan läntisen isolationismin ja eurooppalaisen uusfasismin voittokulku - sitä voittoisampi, mitä voittoisampi Venäjä tänä vuonna on. Pienten välieurooppalaisten valtioiden vastarinta alkaa silloin olla enää kuriositeetti isossa kuvassa - joskin tärkeä sellainen, mikäli kyseessä on kiikun kaakun oleva kysymys siitä, kummalle puolelle etupiirirajaa nämä valtiot joutuvat. Suomenkin kannattaisi ottaa tämä vaa'ankielikysymys vakavasti.

Toinen asia, mikä seuraisi suoraan Venäjän geopoliittisista voitoista ja etupiiriyhteisymmärryksestä Mustanmeren ja itäisen Välimeren alueilla on se, että Venäjän ekspansion suurin paine suuntautuu Itämeren alueelle juuri pahimpaan aikaan, eli silloin kun Lännen suurvallat ovat kaikkein haluttomimpia ottamaan riskejä Suomen ja Baltian kaltaisten rajakysymysten vuoksi ja kaikkein halukkaimpia solmimaan Venäjän kanssa Putinin pitkään kaipaaman uuden Jaltan.

Pahimmassa tapauksessa meillä on jo ensi vuonna uusi Jalta täydennettynä henkisesti vichyläisellä tynkä-Euroopalla. Suomi tosin näyttää sopeutuneen tällaiseen maailmaan jo etukäteen, sillä maastamme on tullut yhä sulkeutuneempi ulkopoliittisen autismin leimaama kaalimaa. Aivot vuotavat Länteen, Emiraatteihin ja Aasiaan. Sen sijaan jakkaroiden alla lillivästä hetteiköstä pulpahtelee suolammen pintaan sen kaltaisia kukkasia kuin Suomen geopoliittinen seura ja Kansalaispuolue, jotka toimivat Venäjän propagandan ja narratiivien markkinoijina, samaan aikaan kun räikeämmin maanpetokselliselta vaikuttava toiminta yhä näyttää nauttivan täydellistä rankaisemattomuutta.

No, mitäpä tuosta. Minulla on matkalaukut pakattuna ja massia alkaa olla koossa sen verran mitä tarvitaan loppuelämään herrasmiesmäiseen tyyliin.

Toivotan onnea ja menestustä tänne fjinski oblastiin, Venäjän tulevaan maakuntaan.
 
Lapsellista kiukuttelua. Jos EU on jollain kummallisella tavalla loukannut teidän tunteitanne niin sitten EU pitää hajottaa. Mutta eipä mitään, EU on jo menetetty tapaus, se tulee hajoamaan pakolaisvirran ja Venäjän lietsoman vihanpidon alla.

Höspis. Pakolaisvirta ja Kreml vain antavat hienolla viilalla loppusivalluksen. Kyllä tämä roska rakennettiin iha ite päättömällä talouspolitiikalla, tolkuttomalla sääntöviidakolla, poskettomalla byrokratialla ja täydellisellä taviseurooppalaisen unohtamisella. Kun tähän lisää sen, että vähän koulutettu alkuperäisväestö per jäsenmaa menetti duuninsa hmmm. uudisasukkaille, niin vitutus lisääntyi potenssissa.

Nyt on nähty jo aika monta casea, jossa pahamaineinen äärioikeisto on pitänyt panna ruotuun. Mistäköhän syistä tämä kortilla heitettävä ilmiö mahtoi ottaa käyteaineensa, mitä lottootte?

Ihmiset kokevat kasvavassa määrin, että EUn lupaus ei toteudu. Ei ole toteutunut, eikä se toteudu. Nyt on sitten se laskukiidon vuoro.

Ei, en saatana ole toivonut tätä, enkä hähättele, koska onnettomuus on näköjään tässä elämässä kohdattava. En usko, että tätä rotlaa voidaan hallita enää niin hyvin, etteikö tästä syntyisi melkoinen kokemus. Ja melko harvat tulevat sillä kokemuksella tienaamaan.
 
Ei, en saatana ole toivonut tätä, enkä hähättele, koska onnettomuus on näköjään tässä elämässä kohdattava. En usko, että tätä rotlaa voidaan hallita enää niin hyvin, etteikö tästä syntyisi melkoinen kokemus. Ja melko harvat tulevat sillä kokemuksella tienaamaan.

:solthum:
Tätä ei kukaan täyspäinen ihminen toivo, mutta kun joillekin se taitaa olla "unelmien saavuttamiseksi" välttämätöntä ...? :confused:
 
Eikait siinä, Keski-Euroopan kuntosalit kiertäen selfieitä ottaen Välimeren yli ja haet turvapaikkaa Irakista. Toimii ainakin toiseen suuntaan, niin miksei noinkin päin.
 
kesäkuu 11, 2016 17:41 https://www.suomenuutiset.fi/halla-...men-eu-erosta-tulee-konkreettinen-vaihtoehto/
Halla-aho: Jos Brexit toteutuu, myös Suomen EU-erosta tulee konkreettinen vaihtoehto
Lahti_144.jpg

Politiikka
Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho sanoo, että kaksi vuotta Euroopan parlamentin jäsenenä on osoittanut konkreetisesti sen, kuinka vähän itsenäistä lainsäädäntövaltaa Suomella on enää jäljellä.

– Euroopasta käsin tarkasteltuna tilanne näyttää siltä, että Suomi vain ottaa vastaan Euroopasta annettavan lainsäädännön. Se ei ainakaan ole vähentänyt omaa kriittistä suhtautumistani EU:hun.

Euroopan unioni natisee liitoksistaan. Valtarakenteet romahtavat, jos Iso-Britannia päätyy äänestämään EU:sta eroamisen puolesta. Halla-ahon mukaan Suomessa on tähän saakka väistelty kysymystä Suomen mahdollisesta EU-erosta.

– Jos Britannia päättää erota, asia muuttuu Suomenkin kannalta konkreettiseksi kysymykseksi, johon on otettava kantaa. Tähän asti on voitu sanoa, ettei ero muka olisi edes mahdollista.

– Oma näkemykseni on, ettei jäsenyys EU:ssa enää palvele Suomen kansallista etua. Suomen etu taas on ylin ohjenuora kaikessa omassa toiminnassani.

Halla-aho toteaa, ettei maahanmuuttokriisiin ole kyetty löytämään toimivaa ratkaisua EU-tasolla.

– Näin on käynyt siitä huolimatta, että EU olisi ollut oikea työkalu asian ratkaisemiseksi. Kyse on siitä, ettei EU:lla ole rohkeutta tehdä toimia, joka auttaisi kansallisvaltioita. Tämän vuoksi valtioiden on sitten täytynyt tehdä omia ratkaisuja.

ILKKA JANHUNEN
 

Tässä se oleellinen. Suomen "isänmaalliset" poliitikot ovat joko antaneet ja/tai myyneet halvalla Suomen itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden EU:n ja globalisaation alttarille.....:mad:

Hajotkoon koko EU- paska o_O
 
Lapsellista kiukuttelua. Jos EU on jollain kummallisella tavalla loukannut teidän tunteitanne niin sitten EU pitää hajottaa. Mutta eipä mitään, EU on jo menetetty tapaus, se tulee hajoamaan pakolaisvirran ja Venäjän lietsoman vihanpidon alla.

Mitä kauemmin nykykehitys jatkuu, sitä todennäköisemmin Venäjä joko ulottaa hegemoniansa yli Euroopan, jakaa maailman Trumpistanin ja Kiinan kanssa, Länsi lakkaa merkitsemästä sitä, mitä se merkitsi, ja Euroopan osaksi koituvat taloudellinen, poliittinen ja yhteiskunnallinen taantuminen. Tai sitten Venäjä tekee virheliikkeen, punaviiva ylittyy ja päädytään uuteen eurooppalaiseen suursotaan.

Mikäli Venäjän annetaan murtaa Naton viides artikla joko Baltiassa tai Turkissa, putoaa silloin pohja koko Euroopan turvallisuusjärjestelmältä (mikä johtaa etupiirisopimukseen ja vichyläiseen tynkä-Eurooppaan) tai joudutaan suursotaan. Olisi siis kannattavampaa padota Venäjää kuin antaa sen jatkaa mainitun Rubiconin ylitykseen saakka.

Alan menettää toivoni siihen, että Suomen poliittinen eliitti voisi oppia mitään. Se oppii läksynsä vasta Siperiassa, johon se kuitenkin Venäjän voittaessa joutuu - joko fyysisesti tai vertauskuvaannollisesti - kun on ensin antanut maansa vihollisen käsiin. Venäjä nimittäin tarvitsee hallitsemiseen kykeneviä vasalleja. Se tarkoittaa, että hyödylliset hölmöt vaihdetaan pois ja tilalle asetetaan aggressiivisempi, suoremmin kontrolloitu ja kontrollikykyinen johto. Pelkään pahoin, etteivät nyky-Suomen parhaat voimat ole sitä enää näkemässä.

Putin hävisi presidentinvaalit aiemmin Romaniassa ja nyttemmin Itävallassa, on pieni lohtu, mikäli pian Valkoista Taloa asuttaa Mantšurian kandidaatti, Corbyn johtaa EU:sta eronnutta Britanniaa ja putinistit nousevat valtaan ensi vuoden vaaleissa Ranskassa ja Saksassa. Venäjän voi olettaa jo ennen näitä voittoja ottavan haltuunsa Etelä-Kaukasian, Mustanmeren ja itäisen Välimeren, joilla alueilla viimeinen este sen hegemonialle on Turkki.

Mikäli Venäjä tänä vuonna onnistuu sotilaallisesti ja geopoliittisesti, on se etulyöntiasemassa vuonna 2017, jota tulevat leimaamaan läntisen isolationismin ja eurooppalaisen uusfasismin voittokulku - sitä voittoisampi, mitä voittoisampi Venäjä tänä vuonna on. Pienten välieurooppalaisten valtioiden vastarinta alkaa silloin olla enää kuriositeetti isossa kuvassa - joskin tärkeä sellainen, mikäli kyseessä on kiikun kaakun oleva kysymys siitä, kummalle puolelle etupiirirajaa nämä valtiot joutuvat. Suomenkin kannattaisi ottaa tämä vaa'ankielikysymys vakavasti.

Toinen asia, mikä seuraisi suoraan Venäjän geopoliittisista voitoista ja etupiiriyhteisymmärryksestä Mustanmeren ja itäisen Välimeren alueilla on se, että Venäjän ekspansion suurin paine suuntautuu Itämeren alueelle juuri pahimpaan aikaan, eli silloin kun Lännen suurvallat ovat kaikkein haluttomimpia ottamaan riskejä Suomen ja Baltian kaltaisten rajakysymysten vuoksi ja kaikkein halukkaimpia solmimaan Venäjän kanssa Putinin pitkään kaipaaman uuden Jaltan.

Pahimmassa tapauksessa meillä on jo ensi vuonna uusi Jalta täydennettynä henkisesti vichyläisellä tynkä-Euroopalla. Suomi tosin näyttää sopeutuneen tällaiseen maailmaan jo etukäteen, sillä maastamme on tullut yhä sulkeutuneempi ulkopoliittisen autismin leimaama kaalimaa. Aivot vuotavat Länteen, Emiraatteihin ja Aasiaan. Sen sijaan jakkaroiden alla lillivästä hetteiköstä pulpahtelee suolammen pintaan sen kaltaisia kukkasia kuin Suomen geopoliittinen seura ja Kansalaispuolue, jotka toimivat Venäjän propagandan ja narratiivien markkinoijina, samaan aikaan kun räikeämmin maanpetokselliselta vaikuttava toiminta yhä näyttää nauttivan täydellistä rankaisemattomuutta.

No, mitäpä tuosta. Minulla on matkalaukut pakattuna ja massia alkaa olla koossa sen verran mitä tarvitaan loppuelämään herrasmiesmäiseen tyyliin.

Toivotan onnea ja menestustä tänne fjinski oblastiin, Venäjän tulevaan maakuntaan.

Nämä ovat niitä hetkiä kun todella toivon ettei Venäjää, tai pakolaisvirtoja olisi. Eikä El Ninoo eikä nuorisotyttömyyttä. Ei turkistahaiskuja eikä edes masennusta.

Olisi vain Eu ja yhteinen Eurovaluutta. Ei olisi mitään ulkopuolista tahoa ketä syyttää. Ai että sitä auvoisaa onnea kun me täällä perferiassa ratsastatteisiin patongille ranskalaisten veljien kanssa.
 

Tämä on se brexit-äänestyksen konkreettisen riski EU:lle, ei niinkään Brittien lähtö (jonka mahdollisuuksia pidän edelleen pieninä huolimatta viime aikaisista mielipidekyselyistä) vaan se että muutkin maat rupeavat järjestämään äänestyksiä ja kiristämään EU:lta erityisehtoja unionissa pysymisen takeena. Ei EU voi toimia jos joka maa neuvottelee itselleen jonkun erityisaseman.
 
ei niinkään Brittien lähtö (jonka mahdollisuuksia pidän edelleen pieninä huolimatta viime aikaisista mielipidekyselyistä)
Samaa mieltä. Vaikea uskoa että britit lähtisi Unionista, vaikka kyselyt vähän sellaiseen viittaisikin. Uskon että pysymisen puolella olevat ihmiset äänestävät innokkaammin kuin eroa haikailevat.

Kyllä briteille on paikka Unionissa. EU saisi Suomeakin patistaa vahvemmin joissain asioissa.
 
EUlle olisi kyllä parempi että britit lähtevät. Ei ole mitään järkeä pitää unionissa jäsentä joka vain koko ajan vänkää itselleen erityisetuja ja sabotoi kaikkea oman edun nimissä. Molemmat olisivat onnellisempia erillään.
 
EU komissio yms rupesi liian äkkiä liian isoksi. Olisivat ajan antaneet kulua, ei pahemmin puuttua jäsenmaiden yms tekemisiin. Mutta näyttää että suuruuden hulluus iski.

Jos oli pakko koska eurovaluutta. Se ei toimi ilman liittovaltiota ja pankkisedät painostaa kovasti. Eurovaaluuttaan taas oli kiire kun saksakin pääsi yhdistymään. Pysyy kurissa paremmin eikä nouse englantia haastamaan. Vaan nousipa silti. Uskon edelleen että Brexit porukoissa on Churchililäisiä Saksan vihaajia jotka kokevat sen uhkaavan euroopan ainoan suurvallan asemaa.
Brittejä ei tarvitse olla kuin kolme ja meillä on imperiumi vitsaili Göring aikoinaan. Brexitissä on jotain vanhaa nationalismia ja suurvaltajuttua mukana. Epäilen vaan en tiedä.

Sitäpaitsi se joka on ottanut kantaa brittien asemaan mahdollisen eron jälkeen ja ollut tiukkana heille on Saksa ja saksan ministerit. Ei ole puolalaiset tai ranskalaiset. Saksa on tehnyt selväksi että ulkona on ulkona. Sen jälkeen Berliini on vahvoilla ja eu:n johtaja selkeytyy entisestään.
 
Viimeksi muokattu:
Kävi kuin kävi, niin "kansa on jakautunut" tehokkaasti kahtia. Kävi kuin kävi, tämä ei jää tähän. Itävallassa on toinen esimerkki. "Liian tiukka" äänestystulos aiheutti lohmon ja asiat tuskin jäävät tähän.

Vähänkään pidemmällä aikavälillä eurooppalainen separatismi tullenee nostamaan päätään. Belgiassa on omat keskustelunsa, Espanjassa, Britanniassa.....eikä tuosta Ahvenanmaasta voi koskaan olla liian varma.....:rolleyes:
 
Back
Top