Tarkoitin EU:n virheellä sitä, että kieltäytymällä jatkoneuvotteluista, EU aiheuttaa sen seurauksena Britanniassa tilanteen, jonka seurauksena . . .
Brittanian luultavasti eroaa ilman sopimista.
Siihen on silloin EU itse mielestäni osasyyllinen. Parempi olisi molempia tyydyttävä sopimus.
Laajemmin ajatellen ilman sopimusta ero aiheuttaisi esimerkiksi Suomelle hankaluuksia Britannian suhteen monissa asioissa. Britannian ympäristönhoito esim. Jätteiden poiskuljetus maasta, tuoreiden elintarvikkeiden vienti ulkomaille ja Irlannin/Pohjois-Irlannin rajakysymyksen ratkaisematta jättäminen jne jne
Pysyn mielipiteessäni.
Nimimerkin ”johan6” ajatuksia en ymmärrä.
Monessa asiassa olen eri mieltä jäsen @johan6 kanssa, mutta tässä olen samaa mieltä joskin eri syistä. Englanti ei eroa. Parlamentti kiertää eron joko vaalien kautta tai vetoamalla tuohon älyllisesti köyhään "emme tienneet, mistä äänestimme" perusteeseen ja toteamalla että sopimukseton ero ei käy.
Totta kai tämä on kansanvallan halveksintaa mutta jatkaa EU:n vanhaa politiikkaa. "Äänestetään kunnes tulos on oikea". Ja kun saadaan se 1% enemmistö niin sitten huudetaan että kansa on puhunut.
Sinänsä tuo ero ei aiheuttaisi mitään ihmeellisiä vaikutusta. Kaikki nuo käytännön asiat (jätteet jne.) sovitaan tosipaikan tullen tunneissa. Kannattaa muistaa, että monilla EU mailla on enemmän menetettävää jos tulisi yhtäkkiä kova raja. Katsokaapa huviksenne paljonko Saksa ja Ranska vievät raskaan teollisuuden tuotteita Englantiin. Puhumattakaan kaikkien firmojen ihanista veronkiertokuvioista Brittien kautta. Luuletteko ettei heillä ole sanaansa sanottavana jos ero oikeasti tulisi?