Brexit ja sen seuraukset

Juuri näin.

Me keskustelemme Brexitistä täällä omasta näkökulmastamme. Taustat Englannissa ovat vähän erilaiset. Siellä monet ovat pettyneet elinolojensa kehitykseen, maailman muutokseen ja poliitikkojen ja eliitin irtaantumiseen heidän kokemuspiiristään. Briteissä luokkajako ei ole historiaa.

Siksi kirjoitin aikaisemmin, että kansanäänestysten haaste on, että ihmiset usein osoittavat mieltään ja äänestävät osin eri asiasta kuin on kyse.

Ehkä helpoin tapa mieltää Brexit-äänestys on tarkastella Trumpin menestystä jenkeissä. Hyvin pitkälti samoista tekijöistä on kyse.

Brexitin parhaita puolia on se, että enää brittipoliitikot eivät voi syyttää EUta. Nyt he ovat suorassa vastuussa kansalaistensa huutoon vastaamisesta ja heidän elinolojensa parantamisesta.

Tähän liittyen on mielenkiintoista nähdä, mitä Brittien puolue-kentällä tulee tapahtumaan. Äänestys osoitti paitsi konservatiivien niin erityisesti Labourin sisäiset haasteet.

Juuri näin, en nyt muista mainitsinko aiheesta täällä vaiko jossain toisessa yhteydessä, mutta jos olisin äänestänyt britteissä, olisin aivan perustellusti voinut päätyä äänestämään useammasta syystä johtuen "leave". Yhteiskunta Iso-Britanniassa eroaa huomattavasti omastamme, kuten kirjoitit briteissä luokkajako ei ole historiaa - jonkin työttömän ex. terästehtaan työläisen lasten tulevaisuus on olennaisesti näköalattomampi kuin suomalaislapsen vaikka taustat olisivat samat.

Britit äänestivät paljon myös muusta kuin itse asiasta - oikeastaan suurimmalta osin kaikesta muusta kuin itse asiasta. Tämä on toisaalta myös EU:n ongelma, Brysselin eliitin todellisuus on jotain sellaista, joka eroaa niin paljon omastani, etten koe mitään yhteistä heidän kanssa - joten kun asetelma on tämä, on helppoa nähdä EU syyllisena olennaisesti suurempaan joukkoon ongelmia mitä se todellisuudessa onkaan. Ja edellisellä en tarkoita etteikö EU olisi synnyttänyt rutosti ongelmia, kyllä sitä se todellakin on tehnyt ja osin myös niiden seurausta brexit ja vastaavat puheet ovat. En vaan usko, että nähdään hetkeä, jolloin EU:ssa ryhdytään korjaamaan rakenteellisia ongelmia - ne ovat liian syvällä ja usein kytköksissä yhteiskunnallisiin ongelmiin ja lieveilmiöihin (kuten korruptio).

Mutta palataan tuohon äänestyskäyttäytymiseen.

Briteissä olisin siis samoin ehdoin voinut äänestää "leave", kun taas Suomessa, jos vastaava äänestys pidettäisi, olisi kaikesta huolimatta otettava huomioon sellaisia tekijöitä joista brittien ei tarvitse välittää - joita heidän ei tarvitse huomioida. Suomessa on huomioitava myös turvallisuuspolitiikka tällaisen äänestyksen kohdalla, etenkin kun Suomen saamattomat poliitikot eivät ole tehneet riittävästi työtä, jotta Suomen turvallisuuspoliittinen ympäristö muuttuisi merkittävästi paremmaksi. Edelleen haahuilla NATO-optioiden perään ja odotetaan vaikka ratkaisuja pitäisi tehdä juuri nyt. Brexitin myötä Suomen turvallisuuspoliittinen asema muuttui myös merkittävästi - Suomessa kun EU-kuvio on pidetty hengissä - Brittien ydinasevaltana ja EU:n sotilaallisena suurvaltana poistuessa kuviosta. Itse asiassa muutos on sen kokoluokan, että suomalaisten poliitikkojen ei pitäisi nukkua "talviunta" - lomailu pitäisi lopettaa ja ryhtyä töihin.

Vaikka olen lopenkyllästynyt monessa suhteessa EU:hun - Kreikka-kuvio ja pakolaiskriisin hoito on niitä viimeisiä nauloja arkkuun - olisi silti olennaisesti vaikeampi tehdä päätös pysymisen/lähtemisen välillä, kuin jos asuisin Iso-Britanniassa tai jossain muussa Länsi-Euroopan NATO-maassa.

vlad
 
Siis häh, Britit ovat nyt rohkeasti ja kunniakkaasti eronneet katalasta EU:sta. Hienoa, vapaus ja demokratia toiminnassa. Tästä ei ole erimielisyyttä.
Samaan hengenvetoon kuitenkin paheksutaan pankkien vapautta nostaa kytkintä, kun ratkaisu ei miellytä. Oliko nyt niin, ettei väärien mielipiteiden edustajilla olekkaan samoja oikeuksia kuin valistuneilla EU vastustajilla?
Ei kai kukaan järkevä ihminen odottanut, ettei erolla olisi mitään taloudellisia seurauksia. Eiväthän nämä asiat tuleet yllätyksenä, vaan se on lausuttu jo etukäteen.

Pakko kyllä sanoa, että mahtipontisissa sanoissasi on sama kaiku, kuin lapsuuteni Suomi-Neuvostoliittoseuran juhlissa.

Ei tässä kukaan ole mitään paheksunut, vaan ainoastaan todennut, etteivät globalistit ja suurpääoma suinkaan jää neuvottomiksi kun heidän posliinivarpailleen on tallottu. Ne tulevat vastaamaan kyllä.

Huomionarvoista on myös, miten eliitti ja valtamedia nyt itkunsekaisin purskahduksin rummuttavat tuutin täydeltä kuinka väärin Britanniassa on typerä kansan rahvas sortunut äänestämään. Sen virsiä nimittäin veisataan, kenen leipää syödään eikä tämän toteamiseen tarvita edes foliokäärettä.
 
Huomionarvoista on myös, miten eliitti ja valtamedia nyt itkunsekaisin purskahduksin rummuttavat tuutin täydeltä kuinka väärin Britanniassa on typerä kansan rahvas sortunut äänestämään. Sen virsiä nimittäin veisataan, kenen leipää syödään eikä tämän toteamiseen tarvita edes foliokäärettä.

Olemme päässeet todistamaan mielipidemanipuloinnin mestarinäytettä, mutta sen kanssa on nyt elettävä, joten pulinat pois (hmm, tai ainakin melkein)!

https://www.theguardian.com/uk-news...s-town-showered-eu-cash-votes-leave-ebbw-vale

View from Wales: town showered with EU cash votes to leave EU
In Ebbw Vale, with little immigration and perhaps more EU investment than any other UK small town, the sense of injustice is greater than the sum of the facts.


 
Minä mistään mitään ymmärrä, kunhan sivusta seurailen maailmanmenoa ja löysin teemaa sivuavaa, joka liittynee näidenkin asioiden kulkuun... :cool:

Keväällä 2015
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/...-aariliikkeita-oikealta-ja-vasemmalta/4914244

Venäjä tukee Euroopan ääriliikkeitä oikealta ja vasemmalta
ULKOMAAT JULKAISTU 17.03.2015 20:58

Useat Euroopan ääripuolueet ovat lähentyneet Venäjää kriisin aikana. Venäjän epäillään myös tukevan ja rahoittavan osaa näistä puolueista. Useimmat tällaiset tahot ovat äärioikealta, mutta eivät kaikki. Yhdistävä tekijä on euroskeptisyys. Toiminnan motiivina pidetään Venäjän pyrkimystä hajottaa EU:n pakoterintamaa.

Yksi merkittävimmistä alueista on Ranska, jossa Marine Le Peninjohtama äärioikeistolainen puolue Kansallinen rintama on saanut yhdeksän miljoonan euron lainan Venäjältä vaalityötään varten.

Le Pen on voimakkaasti puolustanut Krimin liittämistä Venäjään, ja hänen mukaansa nimenomaan länsi on syypää uuteen kylmään sotaan. Kansallinen rintama on nostanut statustaan merkittävästi viime aikoina, ja Le Penistä on Ranskassa tulossa todennäiköisesti vahva presidenttiehdokas.


Toinen kiinnostava paikka on Kreikka. Äärioikeistolainen Kultainen aamunkoitto -puolue on jo aiemmin pitänyt tiivistä suhdetta Venäjälle ja mm. siunannut Krimin irrottamisen Ukrainasta. Samaan aikaan kuitenkin myös vasemmistolainen Syriza on lähentynyt Venäjää.

Syrizan johtama Kreikka tarvitsee lisälainaa viimeistään kesäkuussa, ja pääministeri Alexis Tsipras vihjailee EU-troikalle että jos rahoitus ei järjesty, sitä voisi tulla myös Venäjältä. Juuri tänään Tsipras ilmoitti aikovansa matkustaa Moskovaan ylimääräiselle vierailulle ensi kuun alussa. Jo aiemmin Tsipras on kertonut aikovansa osallistua Moskovassa voitonpäivän juhlintaan toukokuussa. Kreikka on myös ilmoittanut ettei hän kannata EU:n pakotteita Venäjää kohtaan.

– Vastustamme pakotteita Venäjää kohtaan, sanoi myös Syrizaan kuuluva energiaministeri Panagiotis Lafazanis Financial Timesin mukaan.

– Meillä ei ole mitään erimielisyyksiä Venäjän tai venäläisten kanssa.

Kolmas uusia Venäjä-kumppaneita tuottanut maa on Italia, joka on vahvasti riippuvainen Venäjän kaasusta.

Silvio Berlusconin puolue Forza Italia on käynyt vaalitarkkailemassa Venäjän pyynnöstä sekä Itä-Ukrainassa että Krimillä. Putinin vahvimpana eurotukijana pidetty Berlusconi on myös suorasanaisesti puolustanut Venäjän toimia Itä-Ukrainassa.

Myös Unkarin nationalistinen Jobbik-puolue on puolustanut Krimin liittämistä Venäjään ja kuvaillut sitä termillä "ennakkotapaus". Foreign affairs -lehden mukaan Venäjä todennäköisesti rahoittaa Jobbikia. Lehden mukaan sama pätee myös Bulgarian äärioikeistolaiseen Ataka-puolueeseen. Vastaavan tyyppistä lähestymistä on epäilty oikeistosiivessä myös Itävallassa ja Saksassa.


Britannian EU-vastaisen Ukip-puolueen johtaja Nigel Farage puolestaan esiintyy tiuhaan tahtiin Venäjän Russia Today -RT-kanavalla. Hän on avoimesti sanonut ihailevansa Putinia ja halveksuvansa EU-johtoa. Tosin Farage on korostanut, että hän arvostaa Putinia johtajana, ei niinkään ihmisenä. Silti puheita on pidetty huolestuttavina – Britannia on kenties EU-skeptisin EU-maa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Kesäkuussa 2016
http://yle.fi/uutiset/putin_britannian_lahto_eusta_tuskin_vaikuttaa_pakotteisiin/8983404

----
Käänteispsykologiaa: "tuskin vaikuttaa" = On tyytyväinen hajaannuttavaan vaikutukseen
----


Brexit 24.6.2016 klo 16:05
Putin: Britannian lähtö EU:sta tuskin vaikuttaa pakotteisiin
Putin syytti pakotteista Ukrainan johtoa, jonka pitäisi Putinin mukaan panna täytäntöön Minskin tulitaukosopimus.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei usko, että Britannian EU-ero vaikuttaisi Venäjää vastaan asetettuihin talouspakotteisiin.

Putin arvioi, että Britannian päätös lähteä unionista johtuu tyytymättömyydestä maahanmuuttoon ja turvallisuusnäkökohtiin.

Putin syytti pakotteista Ukrainan johtoa, jonka pitäisi Putinin mukaan panna täytäntöön Minskin tulitaukosopimus. Tarkkailijoiden mukaan kaikki osapuolet ovat jatkuvasti rikkoneet Minskin tulitaukosopimusta Itä-Ukrainassa.

Venäjä on valmis vuoropuheluun Euroopan unionin kanssa, Putin toisti jälleen perjantaina.

Venäjän ja lännen välit ovat olleet erittäin kireät Venäjän vallattua Krimin niemimaan Ukrainalta vuonna 2014 ja Venäjän tuettua Itä-Ukrainan Venäjä-mielisiä kapinallisia Ukrainan pitkittyneessä sodassa.

Lähteet: Reuters

--------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.ksml.fi/ulkomaat/Sputnik-Putin-kiistää-Venäjän-ajaneen-brexitiä/789935

----
Käänteispsykologiaa: "kiistää" = tunnustaa..
----


24.06.2016 17:29
Sputnik: Putin kiistää Venäjän ajaneen brexitiä

Putinin mukaan Venäjä ei ole puuttunut kampanjaan eikä keskustellut asiasta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kiistää väitteet, että Venäjä olisi ajanut Britannian eroa EU:sta. Putin sanoo uutistoimisto Sputnikin mukaan, että tämä väite oli pääministeri David Cameronin heikko yritys vaikuttaa kampanjaan.

Putinin mukaan Venäjä ei ole puuttunut kampanjaan eikä keskustellut asiasta. Putin ei uskonut, että Britannian ero vaikuttaisi EU:n pakotelinjaan Venäjää kohtaan.

______

Joo.. ei ehkä ole "ajanut" mutta rahoitus- ja propagandakanavat ovat olleet aktiivisena, kuten meilläkin esim. MV-media ja muut "riippumattomat/vapaat" porpagndakanavat sekä trollausfoorumit.

Vaikutuskanavanaan Britanniassa mm. INDEPENDET

Wikipedia tietää tämmöistä......

The Independent on brittiläinen sanomalehti. Se perustettiin vuonna 1986, joten se on yksi nuorimmista brittiläisistä sanomalehdistä. Perustajina olivat kolme The Daily Telegraphin jättänyttä journalistia: Andreas Whittam Smith, Stephen Glover ja Matthew Symonds.

Lehden omistaa Jevgeni Lebedevin ESI Media, joka omistaa myös London Evening Standardin[1]. Aiemmin lehteä julkaisi Tony O’Reillyn Independent News & Media.

The Independent teki vuonna 2009 tappiota 12,4 miljoonaa puntaa. Lehden levikki on 92 000.[2] Paperilehti lakkautetaan vuonna 2016. Viimeinen numero ilmestyy maaliskuun lopussa. Sen sisarlehti i, myydään Johnston Pressille, ja osa työntekijöistä siirtyy uuden omistajan palvelukseen.

The Independent on puolueista riippumaton, mutta se on kampanjoinut vaaliuudistuksen ja luonnonsuojelun puolesta ja kansallista henkilökorttiavastaan, ja sitä pidetään usein vasemmalle kallistuvana. Lehti on tukenut Bonon Product Red -kampanjaa ja julkaisee ajoittain punaisen The (RED) Independentin, jonka tuotosta puolet menee Afrikan AIDSin vastaiseen taisteluun[4]. Ensimmäinen The (RED) Independent ilmestyi toukokuussa 2005 Bonon toimittamana ja houkutteli paljon ostajia.

Lehden perustamisen aikaan Rupert Murdochin News International taisteli ammattiliittoja vastaan ja irtisanoi yli viisi tuhatta työntekijää. Useat ammattijournalistit jättivät Murdochin lehdet, ja Independent sai ammattitaitoista toimituskuntaa. Independent haastoi The Guardianin liberaalien lukijoiden markkinoilla, ja sen levikki nousi vuonna 1989 ennätykselliseen[2] 400 000:een. Kova kilpailu johti myös hintasotaan, eikä Independentin sunnuntainumero kerännyt tarpeeksi ostajia.

1990-luvun alussa julkaisijan Newspaper Publishing talousvaikeudet kävivät ilmeisiksi. Maaliskuussa 1995 Tony O’Reillyn yhtiöt ja Mirror Group Newspapers jakoivat yhtiön äänivallan (O’Reilly 43 %, MGN 43 % ja Prisa (El País), 12 %). Huhtikuussa 1996 O'Reilly osti 54 % yhtiöstä ja otti vastattavakseen sen velat. Päätoimittajaksi tuli Simon Kelner huhtikuussa 1998. Lehden levikki oli tällöin enää alle 200 000.

Syyskuussa 2003 lehti julkaisi ensimmäisen tabloid-kokoisen numeronsa, jota nimitetään ”compactiksi” tabloid-lehtiin liittyvien ennakkoluulojen vuoksi. Murdochin Times seurasi pian perässä, ja 14. toukokuuta 2004 Independent julkaisi viimeisen broadsheet-kokoisen numeron. Maaliskuussa 2010 venäläinen Aleksandr Lebedev osti talousvaikeuksiin ajautuneen lehden yhden punnan nimellisellä hinnalla.[5]

Kriittisestä näkökulmastaan tunnettu toimittaja Robert Fisk oli pitkään lehden Lähi-idän kirjeenvaihtaja.

OMISTUSTAUSTAA

https://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Lebedev

Aleksandr Jevgenjevitš Lebedev (ven. Александр Евгеньевич Лебедев, s. 16. joulukuuta 1959 Moskova, Neuvostoliitto) on venäläinen oligarkki. Hän on suursijoittaja, joka omistaa muun muassa kolmanneksen Aeroflot-lentoyhtiöstä sekä osuuden Novaja gazeta -sanomalehdestä. Hän on myös kansanedustaja Venäjänduumassa Yhtenäinen Venäjä -puolueen edustajana.

Lebedev on kauppatieteiden tohtori Moskovan kansainvälisten suhteiden yliopistosta (ven. МГИМО). Liike-elämän aikakauslehti Forbes listasi maaliskuussa 2007 hänet maailman 237. rikkaimmaksi henkilöksi. Lebedev on naimisissa ja hänellä on yksi lapsi.

Aleksandr Lebedev aloitti uransa KGB:n vakoojana Venäjän Lontoon suurlähetystössä 1980-luvulla. Myöhemmin hän siirtyi yksityiselle sektorille konsultoimaan pankkeja sekä tämän jälkeen hän osti itselleen pankin.

Vuodesta 2003 asti Lebedev on toiminut duumassa kansanedustajana. Hänet valittiin aluksi Rodina-puolueen edustajana, mistä hän siirtyi Yhtenäinen Venäjä -puolueen riveihin.

Aleksandr Lebedev on ollut ajoittain aktiivinen Venäjän viranomaisten kritisoija. Kritiikki on kohdistunut Venäjän korruptioon ja itsevaltaiseen hallintotapaan. Hän haluaa oikeudellisilla toimilla siivota korruptoineet poliitikot ja liikemiehet pois Venäjän johdosta. Lebedev ei kuitenkaan ole hyökännyt presidentti/pääministeri Vladimir Putinia tai Dimitri Medvedeviä vastaan. Näin hän ei ole Venäjän johdon epäsuosiossa. Lebedev uhkasi Venäjän pääministeri Mihail Fradkovia oikeustaistelulla, kun pääministeri viivytteli Aeroflotin konevalinnoissa. Samaten hän on käynyt sanasotaa Moskovan pormestarin Juri Lužkovin kanssa.

Aleksandr Lebedevin ja Neuvostoliiton entinen presidentti Mihail Gorbatšov ovat liikekumppaneita. He omistavat yhdessä 49 prosentin osuuden Novaja gazeta -sanomalehdestä.

Lebedevillä on sijoituksia valtioenemmistöisissä yrityksissä kuten Sberbank (ven. Сбербанк России), Gazprom (ven. Газпром) ja RAO UES (ven. РАО «ЕЭС России»).

Naamioituneet poliisin miehet tekivät 2, marraskuuta 2010 ratsian Lebedevin pankkiin vieden asiapapereita liittyen erään pankin asiakkaan toimiin, ja Lebedev oli itse samaan aikaan pankissa

Venäjällä Lebedev omistaa osuuden Novaja gazetasta sekä tabloidilehden Moskovski korrespondent. Isossa-Britanniassa Lebedev omistaa vuodesta 2010 alkaen Independent-sanomalehden. Jo vuonna 2009 hän oli hankkinut 75 % omistusosuuden Evening Standardista.

==================================
EDIT: Ideana tuossa, sinäänsä faktoihinkin perustuvassa mediavaikuttamisessa on saattaa EU entistäkin hajaantuneempaan tilaan ruokkimalla äärimmäisyyksiä ja lietsomalla hurmahenkistä nationalismia,jolla saatetaan länsimaita jopa sisäiseenkin kaaokseen. Tavoitteena lienee pakottaa purkamaan talouspakotteet ja tuhota Länsi-Euroopan "yhtenäisyys". EU-byrokraatit ja päättäjät ovat omilla toilailuillaan ja kyvyttömyyksillään mahdollistanut, jopa aiheuttanut äärinationalismin nousun. Tämä Lontoon "pankkimaailman" kaappausyritys ja Britannian hajaannuttaminen pienvaltioihin näyttää onnistuvan melko hyvin. Lisäksi kiila on uponnut otolliseen väliin Britannian ja manner-Euroopan väliin, aikaisemman Etelä-Pohjoinen vastakkainasettelun lisäksi. EU-maissa on peiliinkatsomisen ja realiteettien tunnustamisen paikka. Ilman nopeita korjaavia toimenpiteitä, kansojen kuulemista, yhtenäisyyden vahvistamista ja huomattavan järeitä "arkkitehtuurimuutoksia" piru perii koko paskan.

DEMOKRATIA "kansanäänestyksineen" on propagandalle altis ja ihmismassat tunteilla liikuteltavia. Mitä sijalle ?

Päätöksentekokyvyn pitää toimia kaikissa olosuhteissa ja nopeasti.
Diktatuurissa se onnistuu mutta ei demokratiassa ja kansanvaltaisessa vaikuttamisessa, ainakaan vielä.


Aika ja jatkotoimenpiteet näyttää, mihin olemme menossa ..joka tapauksessa tuntemattomaan ja hyvin vaikuteherkkään, myös meillä Suomessa. MV-media ja muut vastaavat agressioiden kanavoimisvälineet ovat toimineet hyvin. Sen havaitsee tässäkin foorumissa.

Ennen oli sanonta "
kenen leipää syöt, sen lauluja laulat"
Nyt sopii "
missä pilvessä asustat, sen hokemia toistat"
 
Viimeksi muokattu:
No nyt on liikkeellä "paremmin tiedostava EU:n tukijoukko"....EU:n tukijoiden aatelia...? :rolleyes:

https://www.facebook.com/tuukka.kuru/posts/10209382216809676

Tuukka Sauli Johannes Kuru
21 t ·
Anarkistit osoittamassa mieltä EU:n puolesta. Pahkasika on selvästi tarpeeton.


Mass protest takes place as crowds gather on London Bridge to demonstrate against Brexit
HUNDREDS of people have been protesting in the capital tonight as they demonstrated against Britain voting to Leave the EU.
express.co.uk|Henkilöltä Lizzie Stromme

http://www.express.co.uk/news/uk/683243/Brexit-protest-London-Bridge-parliament-EU-Referendum
Mass protest takes place as crowds gather on London Bridge to demonstrate against Brexit

Protesters marched through parliament and congregated on London Bridge where eyewitnesses heard them shouting "migrants in, Tories out".

Smoke flares at one point were seen being set off during the peaceful protest, ahead of another demonstration taking place over the weekend.

 
Jaahans "propagandan" syöttämisessä ollaan päästy 2 vaiheeseen. Nyt ruvetaan peloittelemaan Suomalaisia...

Tohtori Tuho: EU voi hajota - ja Suomi on siinä osallisena
EUKansantalousPolitiikkaEUBrexit

2016064707035.jpg

Yhdysvaltalaisekonomisti Nourliel Roubini ristittiin "Tohtori Tuhoksi" hänen ennustettuaan Yhdysvaltain asuntomarkkinoiden kuplan puhkeamisen vuosina 2007-2008. KUVA: EPA
Nouriel Roubini varoittaa Euroopan unionin mahdollisesta hajoamisesta brexit-äänestyksen seurauksena. Toinen vaihtoehto on syvempi integraatio.


Vuoden 2008 finassikriisin ennustanut yhdysvaltalainen taloustieteilijäNouriel Roubini varoittaa Euroopan unionin mahdollisesta hajoamisesta brexitin myötä, kertoo saksalaislehti Handelsblatt.

Roubinin mukaan brexit voi aiheuttaa Euroopassa ketjureaktion, joka vaarantaa koko unionin. Ensiksi Skotlanti äänestää Iso-Britanniasta irtautumisesta, mikä hajottaisi Yhdistyneen kuningaskunnan. Seuraavaksi seuraisi Espanjan hajoaminen Katalonia itsenäistyessä, Roubini kertoi lehden mukaan Davos-tapaamisessa Kiinan Tianjinissa.

Seuraavana on Roubinin mukaan vuorossa Suomi, Alankomaat tai Unkari, jotka voivat seurata Ison-Britannian tietä ja järjestää EU:sta kansanäänestyksen.

Roubini kertoo, että populistit hyödyntävät Euroopan taloudellista heikkoutta ja reformiväsymystä. Myös pakolaiskriisi on hyödyttänyt nationalistisia ja EU-vastaisia liikkeitä.

Handelsblattin mukaan Roubini ei vielä halua kuitenkaan julistautua EU:n haudankaivajaksi. Ranskan ja Saksan vaalien jälkeen on mahdollisuus, että EU:ssa päästäisiin sopimaan eurojärjestelmän perusteiden uudistamisesta.

"Britannian eron myötä EU ja euroalue ovat huomattavasti entistä vahvemmin yhtä", Roubini toteaa.

Tämä antaa mahdollisuuden syvempään integraatioon, mikä vaatisi tosin finassipoliittisen vallan luovuttamista pois kansallisesta päätösvallasta. Se voisi olla poliitikoille kova pala monessa jäsenmassa - myös Suomessa.
 
Me keskustelemme Brexitistä täällä omasta näkökulmastamme. Taustat Englannissa ovat vähän erilaiset. Siellä monet ovat pettyneet elinolojensa kehitykseen, maailman muutokseen ja poliitikkojen ja eliitin irtaantumiseen heidän kokemuspiiristään. Briteissä luokkajako ei ole historiaa.

Juu juu. Haluatko kopaista tuota äänestystapahtumaa Suomessa? Mietihän. Puolen vuoden rumputuskisa päälle ja lopputulos on??? Tiedätkö sen varmasti?

Finxit-tapahtuma kaikkine eri piirteineen tarjoaisi kasakalle sellaisen repaleen, että jos se ei siihen tarttuisi, niin johan olisi markkinat.

Uskokaa vaan, että Suomen ja muutamien muidenkin OLISI PARASTA ryhtyä pelaamaan määritellyn KANSALAISEDUN periaatteella. Viimeisten 20 vuoden aikana harjoitettu politiikka ajaa taatusti päätyyn ja siinä päädyssä on kaksipäisen kotkan kyltti, sanokaa sanoneen.

Tällaisissa äänestystapahtumissa on vielä se pirullinen puoli, että kansa inhoittavasti jakautuu suunnilleen kahtia. Kovin paljon tällaisia yhteisöä hajottavia asioita ei saa syntyä. Mikä neuvoksi? Parasta on toimia niin, että yhä useampi voi kokea yhteisönsä omakseen ja kun tämä toteutuu, silloin niellään kyllä ylikansallinen mahdollisesti karvaskin lääke yskimättä ja tarkoitan tällä Unionia ja sen asettamaa kehystä elämälle.

En tiedä ymmärtääkö kukaan, mitä yritän tarkoittaa?
 
Jaahans "propagandan" syöttämisessä ollaan päästy 2 vaiheeseen. Nyt ruvetaan peloittelemaan Suomalaisia...

Juuri näin. "älkää vaan suomalaiset pienessä mielessäkään haaveilko moista, vaikka teitä pantaisiin ylisuurella perään urakalla"....hieno lähestymistapa hoitaa ihmisten asioita ja politiikkaa. Niin hieno, että oksettaa jo tolkusti.
 
Brexit ja varsijousi


26 sunnuntai Jun 2016

https://jounimartikainen.wordpress.com/2016/06/26/brexit-ja-varsijousi/

Sixten Korkman on ollut sitä mieltä, että ”Britannia on ampunut itseään jalkaan.” Konsensusmielipide talousviisaiden joukossa kuulostaa olevan Sixtenin kanssa samoilla linjoilla. Ehkä EU oli kuitenkin ennen sitä ampunut itseään jalkaan varsijousella? Eli EU:ssa on katsottu hyväksi määrätä kaikennäköistä tarkasti hyväksi ja tarpeelliseksi arvioitua, jota jäsenmaiden ja edelleen niiden kansalaisten olkoon noudatettava. Vakkapa, että varsijouset olkoot kiellettyjä nisäkkäiden metsästyksessä.

Kyllä, näin sanoo NEUVOSTON DIREKTIIVI 92/43/ETY,annettu 21 päivänä toukokuuta 1992, luontotyyppien sekä luonnonvaraisen eläimistön ja kasviston suojelusta, LIITE VI. Eli näin ollen vaikkapa täällä Suomessa passaa metsästysoikeudellisen ampua rusakkoa metsästysaikana:

1. kiväärillä, jonka patruunan luodin painon on oltava vähintään 2,5 grammaa ja osumaenergian 100 metrin päässä piipun suusta mitattuna vähintään 200 joulea (E 100 > 200 J).
2. haulikolla, jonka kaliiperin on oltava 10–20.

Kunhan kohtien 1 tai 2 mukainen ampuma-ase on vähintään 600 millimetriä pitkä ja sen piippu on vähintään 300 millimetriä pitkä. Kolmaskin vaihtoehto kuitenkin on:

3. ”tavallisella” jousiaseella, jonka jännittämiseen tarvittava voima on vähintään 180 newtonia (180 N), kunhan nuolen kärki on sellainen, että asianmukainen osuma on heti tappava.

Mutta ei siis varsijousella, vaikka sen tehot ja nuolen ominaisuudet olisivat kohdan 3 mukaisia. Ai miksi ei? Kts. tämän postauksen toisen kappaleen linkki. Äkkinäinen voi toki ihmetellä, että mitä se EU:lle kuuluu, kuoleeko itä-uusimaalainen rusakko kiväärin luotiin, hauliparveen, pitkä- tai taljajousen nuoleen vaiko varsijousen nuoleen. Mutta niin ovat harkinneet, että kuuluu se.

Varsijousimetsästys ei liene ollut merkityksellinen brittien EU-äänestyksessä. Voi olla ihan mahdollista, että aikanaan, kun varsijousella metsästämisen kielto on tullut luontodirektiiviin, britit ovat ehkä olleet jopa sen kannalla. Mutta EU-sääntelyn periaatteella, perinpohjaisuudella ja kaikenkaatavuudella yleensä ottaen lienee ollut suurikin merkitys siihen, että britit päättivät lähteä nostelemaan EU:sta. Euroopan ainoat EU-skeptikot eivät ole Britanniassa. Joten voisitteko siellä Brysselissä ystävällisesti keskittyä jatkossa uuden sääntelyn rakentamisen sijasta vanhan turhan sääntelyn purkamiseen?
 
Uskokaa vaan, että Suomen ja muutamien muidenkin OLISI PARASTA ryhtyä pelaamaan määritellyn KANSALAISEDUN periaatteella. Viimeisten 20 vuoden aikana harjoitettu politiikka ajaa taatusti päätyyn ja siinä päädyssä on kaksipäisen kotkan kyltti, sanokaa sanoneen.

En nyt sano olevani eri tai samaa mieltä koska kirjoitus on tosi ympäripyöreää.

Mitä toimenpiteitä, siis konkreettisiä esimerkkejä, aloittaisit? Miten kansalaisetua kuuluu parantaa? Kuuluuko jollekin antaa esim. lisää rahaa, sitähän usein etu merkitsee.
 
Suomen lähtölaskenta on alkanut, haluatte tai ette.
26.6.2016 03:45 Kristian Sheikki Laakso 2 kommenttia
Brexitin tulos vaikuttaa siihen, että lähtölaskenta alkoi myös Suomessa.

Nyt elitisti tietysti joutuu töihin ja yrittää kaikin tavoin estää Suomessa kansanäänestykseen joutumisen.

Perussuolaisillehan tämä on lottovoitto, vaikka Soini ei eroa itse oikeasti haluisikaan.

Soininhan on nyt hyvä tehdä Cameronit ja koitaa uppoavan laivan pelastaa lupaamalla myös Suomeen kansanäänestyksen. Se tosin ei varmaa riitä Pääministeriksi pääsyyn, mutta kivasti tuo lisää ääniä pysyäkseeen jollain tavalla eduskunnassa. Kakkostilallahan ei tarvi lupausta edes toteuttaa.

Mutta olkoon Soini tai muut mitä mieltä tahansa, on tyytymättömyys EU;hun saanut lisäkannatusta ilma Brexittiäkin, eli väistämätön on edesssä, eli eroaminen vähintään Eurosta.

Ja hyvä jos tämä kävisi nopeastikkin. Harva EU;n kannattaja oikeasti ajattele Suomen parasta, vaan omaa parastaan, niin se on minunkin tuttavissa ja lähisukulaisissa.

Mutta minähän olenkin vain pölhö populisti ja minulta pitäisi viedä koko äänioikeus
 
OT: surullista on Suomessakin se, että ihmiset eivät edes tajua (suurinosa) miten esim. eduskunta toimii. Sitä edustajiksi haluavat lupaavat maat ja taivaat. Vaalikoneista saa etsiskellä ehdokasta tämän mielipiteiden perusteella ja tehdä äänestys päätöksen (toki monet äänestävät sitä kaunista, komeaa, hymyilevää, tuttua, jne). Väärin! Sillä ehdokkaan mielipiteellä ei ole mitään merkitystä. Jokaisella puolueella on johto elimensä joka päättää mittä asioita puole ajaa. Nämä eivät välttämättä ole edes ehdolla ketkä siellä istuvat. Siinä ei ole ehdokkaan mielipiteellä kuin yhdentekivissä asioissa väliä, asioissa joilla ei ole laajemmin suurtamerkitystä. Niissä ehdokas voi saada painaa haluamaansa nappia. Muutoin mennään käsikirjoituksen mukaan. Se siitä demokratiasta.

Näitä itku/potku raivareita on ollut viihdyttävää seurata kun Britit äänestivät väärin. Nyt halutaan uutta äänestystä jos tulos vaikka oikenisi. Demokratian aliarvioimista sanon minä. Jännä juttu, että länsi on aina viemässä demokratiaa muualle mutta oman kansankohdalla se on suuri virhe ja peikko...
 
EU ei ole täydellinen, sitä tulee viilata ja parantaa, mutta vaihtehto, eli paluu "vanhaan" Eurooppaan nostaa kyllä ihon kananlihalle ja tukan pystyyn!

Luulenpa, ettei kukaan teollisuuden kansainvälisissä toimitusketjuissa työskentelevä halua halua palata takaisin viisumien, inflaation, valuuttakurssien ja tullitariffien maailmaan. Kansainvälisessä kilpailussa pärjääminen on muutoinkin riittävän vaikeaa vaikka ylimääräisiä kitkatekijöitä ei olisikaan.
 
Suomen lähtölaskenta on alkanut, haluatte tai ette.
...kertoo Usarin blogialustalla Sheikki, joka on edenneyt bensapojasta rekkakuskiksi ja monialayrittäjäksi. 4 lapsisen perheen isä. Autourheilulajien Romurallin ja Rokkirallin perustaja Tällä hetkellä pyöritän 2 pienyritystä.

Epäilemättä lainasit ja toit meille arvioitavaksi melkoisen pläjäyksen punnittua ja perusteltua ulkopoliittista asiantuntemusta, kiitos tästä.
 
...kertoo Usarin blogialustalla Sheikki, joka on edenneyt bensapojasta rekkakuskiksi ja monialayrittäjäksi. 4 lapsisen perheen isä. Autourheilulajien Romurallin ja Rokkirallin perustaja Tällä hetkellä pyöritän 2 pienyritystä.

Epäilemättä lainasit ja toit meille arvioitavaksi melkoisen pläjäyksen punnittua ja perusteltua ulkopoliittista asiantuntemusta, kiitos tästä.

edit.

Ole hyvä vaan...vaikka se tuskin sinulle "Herra-erinomaisuudelle" kelpakaan, koska on vain tavallisen ihmisen mielipide ja kanta ja joka ilmeisesti on täysin väärä ja asiantuntematon...? Eli ihan niinkuin "stay-ihmiset" ovat Brexit puolesta äänestäneistä voittajista kertoneet ...? :rolleyes:

"Tavallisilla ihmisillä" ei voi olla oikeutta päättää "suuremmista asioista" eikä subtanssia hallita "suuria kokonaisuuksia"..Demokratia on vain sananhelinää, jolla "tyhmät-talonpojat" pidetään rauhallisena joten Brexit oli siis vain onneton vahinko (vaikka yksi EU-martyyri tulikin vaalin tiimellyksessä ) joka pitää korjata mahdollisimman nopeasti "rehellisillä ja avoimilla" vaaleilla ja "asiantuntevalla informaatiolla kansalle" ilman valheita ja väärää propaganda......? :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
Kohta varmaan Kuningatar joutuu ottaa UK:n hallintaansa...
Muslimivaltio Lontoo o_O:D:D

"Lontoossa on käynnistetty rinnakkainen aloite, jossa vaaditaan pääkaupungin julistautumista itsenäiseksi Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Lontoon presidentiksi ehdotetaan muslimipormestari Sadiq Khania."
 
Kansanäänestyksen järjestäminen Suomen EU-jäsenyydestä
Kansalaisaloitteen otsikko
Kansanäänestyksen järjestäminen Suomen EU-jäsenyydestä
Aloitteen päiväys
20.6.2016
Aloitteen muoto
Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä
Oikeusministeriön asianumero
OM 73/52/2016
Aloitteen sisältö
Ehdotamme kansanäänestyksen järjestämistä Suomen EU-jäsenyydestä.

Sen toteuttamiseksi eduskunnan on ryhdyttävä lainvalmisteluun. Suomen äänestettyä aikanaan liittymisestä Euroopan unioniin säädettiin laki neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä Suomen liittymisestä Euroopan unionin jäseneksi (578/1994). Kyseistä lakia soveltaen on säädettävä laki neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä.

Lakiehdotuksemme muotoilu ei ole kiveen hakattu, mutta toivomme eduskunnan jättävän kansanäänestyksen kysymyksenasettelun ehdottamaksemme sekä jos mahdollista, kansanäänestyksen järjestettävän vuoden 2017 aikana, joka on Suomen itsenäisyyden 100. juhlavuosi.

LAKIEHDOTUS:

Laki neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä

1 §
Kansanäänestyksen toimittamisaika ja -menettely

Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä toimitetaan neuvoa-antava kansanäänestys __ päivänä joulukuuta 2017.

Kansanäänestyksessä noudatetaan menettelystä neuvoa-antavissa kansanäänestyksissä annettua lakia (571/87), jollei jäljempänä toisin säädetä.

2 §
Ennakkoäänestys

Ennakkoäänestys aloitetaan __. päivänä ennen äänestyspäivää sekä lopetetaan ulkomailla __. päivänä ja kotimaassa __. päivänä ennen äänestyspäivää. Postin tilapäisissä ennakkoäänestyspaikoissa ja Suomen edustustoissa ennakkoäänestys voi, sen mukaan kuin asetuksella säädetään, kestää lyhemmänkin ajan.

Kotiäänestys tulee toimittaa aikaisintaan __. päivänä ja viimeistään __. päivänä ennen äänestyspäivää. Kotiäänestykseen on ilmoittauduttava viimeistään __. päivänä ennen äänestyspäivää.

3 §
Kysymyksenasettelu ja vastausvaihtoehdot

Kansanäänestyksessä esitetään äänestäjien vastattavaksi seuraava kysymys: "Tuleeko Suomen erota Euroopan unionin jäsenyydestä?" Äänestäjän tulee vastata kysymykseen joko "KYLLÄ" tai "EI".

4 §
Äänestyslippu

Kansanäänestyksessä käytetään yhtä äänestyslippua. Se painetaan valkealle paperille, sen on oltava vakiokokoa 148 x 210 mm, siitä on selvästi käytävä ilmi, miten se taitetaan kokoon, ja sen on turvattava äänestyssalaisuuden säilyminen.

Äänestyslipun sisäpuolelle painetaan otsikko, jossa mainitaan, että äänestyslippua käytetään __.12.2017 toimitettavassa neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä. Äänestyslipun taitekohdan oikealle puolelle painetaan 3 §:ssä mainittu kysymys ja sanat "KYLLÄ" ja "EI" sekä kumpaakin vastausvaihtoehtoa varten ruutu siten sijoitettuna, että ruudun sijoituksesta selvästi käy ilmi, kumpaa vastausvaihtoehtoa se tarkoittaa. Äänestyslippuun painetaan vielä ohje äänestysmerkinnän tekemisestä.

Äänestyslipussa käytetään suomen ja ruotsin kieltä.

5 §
Äänestäminen

Äänestäminen tapahtuu merkitsemällä rasti (X) jompaankumpaan äänestyslipussa olevista ruuduista.

Äänestyksessä ei sovelleta, mitä menettelystä neuvoa-antavissa kansanäänestyksissä annetun lain 5 §:n 1 momentissa säädetään äänestäjän mahdollisuudesta ilmaista, ettei hän kannata mitään esitetyistä vaihtoehdoista.

6 §
Äänestyslipun mitättömyys

Sen lisäksi, mitä kansanedustajain vaaleista annetun lain (391/69) 83 §:n 1 momentin 1–4 ja 6 kohdassa säädetään, on äänestyslippu mitätön, jos äänestysmerkintä on tehty kumpaankin äänestyslipussa olevaan ruutuun tai jos sitä ei ole tehty lainkaan taikka jos se on niin epäselvä, ettei siitä käy ilmi, kumpaa vaihtoehtoa äänestäjä on kannattanut.

Äänestyslippuun rastin lisäksi tai sen sijasta tehtyä merkintää, joka ainoastaan selventää, kumpaa vaihtoehtoa äänestäjä on kannattanut, ei ole pidettävä asiattomana eikä äänestyslippua tällaisen merkinnän johdosta mitättömänä.

7 §
Äänestyksen tuloksen vahvistaminen

Vaalipiirin keskuslautakunta vahvistaa äänestyksen tuloksen vaalipiirissä 3. päivänä äänestyksen jälkeen pidettävässä kello 18 alkavassa kokouksessa ja ilmoittaa tuloksen heti Helsingin kaupungin vaalipiirin keskuslautakunnalle. Saatuaan kaikkien vaalipiirien keskuslautakunnilta tiedon äänestyksen tuloksesta vaalipiirissä Helsingin kaupungin vaalipiirin keskuslautakunta vahvistaa äänestyksen tuloksen koko maassa 4. päivänä äänestyksen jälkeen pidettävässä kello 12 alkavassa kokouksessa.

8 §
Tiedottaminen ja sen tukeminen

Valtioneuvosto hyväksyy oikeusministeriön esittelystä yleisistunnossaan tiedotteen, jossa selostetaan Suomen mahdollisesta eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä ja jossa todetaan, mistä kansanäänestyksessä on kysymys. Tiedote toimitetaan niille, joille lähetetään ilmoitus äänestysoikeudesta, sekä saatetaan muullakin tavoin kansalaisten tiedoksi ja saataville. Tiedote voidaan toimittaa ilmoituskortin ja -kirjeen yhteydessä.

Valtion tuki kansanäänestyksestä tiedottamiseen on jaettava harkinnanvaraisina avustuksina tasapuolisesti eri vaihtoehtoja sekä kummankin vaihtoehdon vaikutuksia koskevan tiedottamisen tukemiseen.

Avustukset myöntää valtioneuvoston kanslia.

9 §
Tarkemmat määräykset ja ohjeet

Oikeusministeriö antaa tarvittaessa tarkempia määräyksiä ja ohjeita tämän lain soveltamisesta.

Valtioneuvoston kanslia antaa tarkemmat määräykset ja ohjeet 8 §:n 2 momentissa tarkoitettujen avustusten tarkemmista jakoperusteista sekä niiden hakemisesta, myöntämisestä, maksamisesta ja valvonnasta.

10 §
Voimaantulo

Tämä laki tulee voimaan __ päivänä __kuuta 2017.

Ennen lain voimaantuloa voidaan ryhtyä sen täytäntöönpanon edellyttämiin toimiin.

Perustelut
Se, päättääkö asioistaan itse, vai antaako muiden päättää omista asioista, on jokaisen henkilökohtainen arvovalinta. Suomen päätöksentekoa on siirretty Brysseliin Euroopan unioniin liittymisen jälkeen enemmän kuin olisi välttämätöntä. EU:n kehityskulku ja EU-johtajien lausunnot osoittavat selvästi, että EU:sta ollaan tekemässä liittovaltiota. Aloitteen tekijöiden mielestä Suomen kansallisten etujen kannalta on välttämätöntä, että asioista päätetään itsenäisesti ajopuuna ajelehtimisen sijaan. Itsenäisen päätöksenteon turvaamiseksi ainoa looginen ratkaisu on erota EU:sta. Kuten Euroopan unioniin liityttäessä, myös siitä erottaessa ratkaisulle täytyy olla kansan enemmistön hyväksyntä. Tämän vuoksi eroamisesta on järjestettävä kansanäänestys. Kansalaisaloite ei ota kantaa siihen, tuleeko Suomen jäädä ETA-sopimuksen pariin, johon kuuluvat EU:n ulkopuoliset maat Islanti, Liechtenstein ja Norja, vai ETA:n ulkopuolelle, kuten Sveitsi.


https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2058
 
Minusta se juuri todistaa mikä on ongelmallista kansanäänestyksessä, suuri osa kansa ei tajua mitä äänestävät ja mikä tulos voi olla.

@Maidan Eihän EU;ta tarvitse hajoittaa, sen pitää vain lopettaa haaveilu eurofederaatiosta ja kaikenlainen pikkuasioiden parissa näpertely ja keskittyä olemaan kauppa- ja tulliunioni.

Mitä tarkoitat näillä pikkuasioilla? Ja mitä eurofederaatioista haaveilulla?
EU on myös tietääkseni rauhaliitto, eikä vain kauppa- ja tulliunioni?
 
Suomiko seuraavana.

Ota kantaa

Kannatatko Suomen eroa Euroopan unionista?
Kyllä58% Ei42%
Ääniä yhteensä 20313
Britannian kansanäänestys

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001208193.html

Nyt ääniä 50 000 + , prosenttiosuudet kannatan eroa 71%, en kannata 29%.

Tätähän ei siis pidä ottaa vakavasti, mutta sellaiset nettimielipidelaskurit, joissa kansa äänestää oikein, ovat sitten asia erikseen...

P.S. Väyrynen vapisee nyt jatkuvan, pitkäkestoisen orgasmin kourissa :eek:

EDIT: SORRY, beergogglesit vaikuttivat suunnan tulkintaan. Meni 180 astetta toiseen suuntaan :oops:
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top