Brexit ja sen seuraukset

EU on myös tietääkseni rauhaliitto, eikä vain kauppa- ja tulliunioni?

Lapsuudestani ja nuoruudestani muistan kuinka kommarit olivat kaikista suurimpia rauhanmiehiä ja hokivat sitä joka paikassa.

Neuvostoliittohan se rauhanliitto olikin ja aina peloteltiin sillä, että kansat olisivat toistensa kurkussa jossa hyväntahtoinen neuvostoliitto ei määräisi.

Sveitsin puolustuspolittinen strategia on tiivistetty yhteen lauseeseen RAUHA VAPAUDESSA.

Minullekkin rauha kelpaa aivan loistavasti, mutta jos sen hintana on vapauden ja Suomen itsenäisyyden menetys, niin hinta on liian kova.

Jos Suomi haluaa sotilaallista turvaa liittolaisilta on vaihtoehtona ainoastaan Nato. Venäjän ruton välttäminen EU:n syöpään kuolemalla, ei ole vaihtoehto.

Suomi valitsi vuonna 1939 sodan ja voitti taistelun ruttoa vastaan. Viro valitsi rauhan syövän ja syöpähän on aluksi loistava tauti koska sairaudentuntoa ei ole, potilas voi jopa uskotella, että mitään hätään ei ole. Viron pelasti syöpäkuolemalta vain hyvä tuuri. Jos neukkula olisi selvinnyt vielä 20 vuotta pidempään, olisi potilas kärrätty saattohoitoon. Mitään itsenäisyyttä ei olisi tullut koska valtaosa kansalaisista olisi viron alueella ollut jotain muuta kansallisuutta kuin virolaisia.
 
Viimeksi muokattu:
Eu on suomelle puolustuspoliittinen ratkaisu. Perin kallis sellainen.
Jotkut rohkeammat laittavat Eu:n syyksi tuhannet menetetyt työpaikat ja tehtaat sekä myydyn infran.

Niin tai näin. Natoon kun päästäisiin pian,niin voisi Eu:ta arvioida uusin silmin.
 
Liisa Jaakonsaari sanoi hyvin ja suoraan ennen äänestystä mitä mieltä oli koko Brexit-kampanjasta. Hänen mukaansa tämä on seuraus kun poliitikot välttelevät vastuuta hankalista asioista ja ulkoistavat työnsä tehdä päätöksiä kansalaisille. On perin helppoa sanoa" päättäkää te" kun ei pysty itse toimimaan suoraselkäisesti ja kansakunnan parhaaksi. Tunteisiin vetoaminen on paras tapa saada tavallinen kansanmies tai nainen asian taakse, faktat ja kokonaisuus voi sitten olla toinen juttu. Johtavien poliitikkojen pitäisi pystyä näkemään kokonaisuus aitiopaikaltaan ja olla riittävän rohkeita tekemään päätöksiä sen pohjalta.

Selkeä tragikoominen näytelmä tämä koko Brexit on ja syypää on heikko johtaja (Cameron) joka tarrasi vallankahvaan viime vaaleissa lupaamalla kansanäänestyksen jos konservatiivit voittavat. Nyt koko Eurooppaa on pidetty jännityksessä rahamarkkinoita myöden ainakin viimeiset 6 kk ja seurauksena koko EU ja kansallisvaltiot ovat tuunanneet plan-B:ä tuskassa. Selkeästi tässä näkyy sama touhu jonka Carl Haglund sanoi olevan poliittisen uransa päättymisen syy: "kyvyttömyys tehdä järkevää politiikkaa".

Kaiken kukkuraksi mies joka käynnisti koko hankkeen, neuvotteli Briteille lisää kevennyksiä viime vuonna jotta saisi kansan enemmistön pysymään EU-myönteisenä mutta pakolaiskriisi pilasi kaiken. Populistit pistivät senkin EU:n syyksi ja vanhukset uskoivat. Mikään ei enää kääntänyt vanhoillisten 50+ ikäisten Brittien mieltä kun Union Jack valjastettiin Brexit- kampanjaan jolloin isänmaallisuudesta tuli hyve ja taistelu hyvän kotimaan ja pahan EU:n välillä.
Sitten loppujenlopuksi Brittipääministeri kampanjoi EU:ssa pysymisen puolesta raivokkaasti ja puolusti neuvottelemiaan etuja o_O. Kun kaikki meni pieleen, mies haluaa erota ja jättää sotkun muiden siivottavaksi!
Tulee mieleeni suomen six-pack hallituksen surkuhupaisa lopputaival kun hallitus äänesti omia esityksiään vastaan.

Mielikuvat myivät Brexitin vanhuksille ja nuoret jotka ovat tulevaisuus, unohdettiin "vanhojen hyvien aikojen" vuoksi. Luulen että Britit tajuavat pian itsekkin miten älytöntä heidän touhunsa on. Ehkä silloin ei ole vielä liian myöhäistä perua kaikkea? Toki se vaatisi jonkun todellisen valtiomiehen tai naisen valtaantuloa ja rohkeutta uhrata poliittinen uransa ja tietysti puolueiden enemmistön tuen EU:ssa pysymiseksi. Se taas lisää epävakautta ja levottomuutta jos lupaukset kansanäänestyksen sitovuudesta petetään. Kuoppa on kaivettu ja se on syvä!

Nyt näyttää siltä että monet valtiot ovat palanneet itsekkyyden tielle ja kääntävät selkänsä yhteistyölle ja avoimuudelle kuten ennen II-maailmansotaa. Perinteisesti aina Eurooppaa on kohdannut sekasorto kun epäluottamus ja itsekkyys ovat lisääntyneet. Sitten muodostuvat kuppikunnat eli saman mielisten valtioiden liitot ja myös USA:n presidentinvaalit ovat tässä suuressa roolissa. Jos Trump voittaa populismillaan, on tulossa synkät ajat EU:lle ja ehkä myös NATOlle.
Erityisen pahasti meille käy jos Trump ja Putin löytävät toisistaan sydänystävät tietyissä asioissa ja Saksa taantuu poliittisesti. Merkelin suistuminen ja kansallisen identiteetin vahvistuminen siellä olisi tuhoisaa suomelle ja EU:lle.
Muista maista taas Unkari, Italia ja Kreikka ovat kaikki lämmenneet Venäjälle jolla on sormensa pelissä EU:n hajottamisyrityksessä.

Uskokaa pois ystävät, EU kaikkine vikoineenkin on meidän ainoa turva tällä hetkellä eikä unionia voi muuttaa paremmaksi lähtemällä siitä pois. On pyrittävä sen vallan ytimeen kaikin keinoin ja pyrittävä vaikuttamaan siellä meidän kannaltamme sekä koko Euroopan kannalta suotuisasti. Maailma blokkiutuu kovaa vauhtia ja vaihtoehtoina Euroopalle on Venäjän-Kiinan blokki tai yksin jääminen idän ja lännen väliin kuten viime vuosisadoilla. Idän tuuli puhaltaa aika kylmästi kuten historiasta on opittu eikä sitä kannattaisi unohtaa.

Pako EU:sta ei ratkaise pakolaiskriisiä eikä ongelmia pakoon juokseminen tai sulkeutuminen ulkomaailmalta ole koskaan toiminut. Se luo vain lisää epäluuloa muita kohtaan ja estää kehityksen yhteiskunnassa. Näin populistit nyt toimivat.
Pitäisi katsoa eteenpäin eikä taaksepäin silloinkin kun on ongelmia eikä pelätä vastoinkäymisiä koska ne kuuluvat tähän elämään.
 
Nyt ääniä 50 000 + , prosenttiosuudet kannatan eroa 71%, en kannata 29%.

Tätähän ei siis pidä ottaa vakavasti, mutta sellaiset nettimielipidelaskurit, joissa kansa äänestää oikein, ovat sitten asia erikseen...


Eihän tavikset osaa mitään oikein päättää eivätkä tiedä mistään mitään...?...pitää olla fiksu ja paremmin tiedostava EU-ihminen jotta kykenee punnitsemaan ja tekemään oikeita päätöksiä..? :rolleyes:

Äänestäminen ei voi olla jokamiehen ja naisen oikeus kyllä pitää olla parempaa äänestysvastuuta kuin Brexitissä on havaittu...? :rolleyes:
 
Eihän tavikset osaa mitään oikein päättää eivätkä tiedä mistään mitään...?...pitää olla fiksu ja paremmin tiedostava EU-ihminen jotta kykenee punnitsemaan ja tekemään oikeita päätöksiä..? :rolleyes:

Äänestäminen ei voi olla jokamiehen ja naisen oikeus kyllä pitää olla parempaa äänestysvastuuta kuin Brexitissä on havaittu...? :rolleyes:
Nyt jo yli 70 000 ääntä... köh köh... Botit asialla. :)
 
Nyt jo yli 70 000 ääntä... köh köh... Botit asialla. :)

Niin mutta itsenäisyyttä ajavat botit :D

Onkohan veli venäläisen nettipropagandaosasto ottanut heti onkeensa tämän jutun ja laittanut rullan pyörimään...
 
Näitä itku/potku raivareita on ollut viihdyttävää seurata kun Britit äänestivät väärin. Nyt halutaan uutta äänestystä jos tulos vaikka oikenisi. Demokratian aliarvioimista sanon minä. Jännä juttu, että länsi on aina viemässä demokratiaa muualle mutta oman kansankohdalla se on suuri virhe ja peikko...

Näitä vaalituloksia on edessä vielä monta joihin voi pettyä ja tämä Brexit paskamysky on muutamanhetken päästä vain pientä laineiden liplatusta verrattuna siihen mitä on edessä, Euroopalla on edessään melkoinen uusjako.

Kannattaisi kokeilla politiikan muutosta jos se enään mitään auttaa, tilanne taitaa vihervasemmistolla olla juuri sellainen että kiviseinääpäin ajetaan kiihtyvällä vauhdilla kun kuuvittelevat nykytilanteen korjaavansa tiivistämällä integraatiota, kansan enemmistö on vain yksinkertaisesti saanut tarpekseen.

Tuo Putiiniin syyttely on vain omien virheiden peittelyä ja ulkoisen vihollisen etsintää jolla kuvitellaan korjaavansa asiat ja varmasti Putinin itsetuntoaa hivelee nuo väitteet valtiojohtajasta jolla on yliluonnollisia kykyjä ja supermiehenvoimat ja mahti, toivottavasti äijälle ei nouse kusi päähän tuon suitsutuksen jälkeen ja ryhdy todella uskomaan noihin juttuihin.
 
Juu juu. Haluatko kopaista tuota äänestystapahtumaa Suomessa? Mietihän. Puolen vuoden rumputuskisa päälle ja lopputulos on??? Tiedätkö sen varmasti?

Finxit-tapahtuma kaikkine eri piirteineen tarjoaisi kasakalle sellaisen repaleen, että jos se ei siihen tarttuisi, niin johan olisi markkinat.

Uskokaa vaan, että Suomen ja muutamien muidenkin OLISI PARASTA ryhtyä pelaamaan määritellyn KANSALAISEDUN periaatteella. Viimeisten 20 vuoden aikana harjoitettu politiikka ajaa taatusti päätyyn ja siinä päädyssä on kaksipäisen kotkan kyltti, sanokaa sanoneen.

Tällaisissa äänestystapahtumissa on vielä se pirullinen puoli, että kansa inhoittavasti jakautuu suunnilleen kahtia. Kovin paljon tällaisia yhteisöä hajottavia asioita ei saa syntyä. Mikä neuvoksi? Parasta on toimia niin, että yhä useampi voi kokea yhteisönsä omakseen ja kun tämä toteutuu, silloin niellään kyllä ylikansallinen mahdollisesti karvaskin lääke yskimättä ja tarkoitan tällä Unionia ja sen asettamaa kehystä elämälle.

En tiedä ymmärtääkö kukaan, mitä yritän tarkoittaa?

Hmm. Jos tulkitsen oikein tarkoittamasi, niin omat ratkaisuni ovat työllisyys ylös hyvinvointivaltio säilyttäen ja Eurosta eroaminen.

Suomi ei onneksi ole Britannia. Mutta Suomessa on paljon ongelmia. Ja niiden ratkaisu on osoittautunut erittäin vaikeaksi.
 
Liisa Jaakonsaari sanoi hyvin ja suoraan ennen äänestystä mitä mieltä oli koko Brexit-kampanjasta.

Mitäs Jaakonsaari on sanonut maahanmuutosta. Tuollaisia "jaakonsaaria" on labour täynnänsä. Syyttelisinpä myös heitä brexitistä.

Aina kun Jaakonsaari avaa suunsa niin minulle tulee mieleen fixit vaikken todennäköisesti äänestäisikään sen puolesta, elleivät tietyt tahot aivan älyttömiksi ala.. Siinä akassa oikein tiivistyy EU-sosialidemokratia ja kulttuurimarxismi. Jokin korkeampi voima varjele meitä siltä etteivät nämä pahimmat sosialistit ole seuraavassa hallituksessa maata nurin ajamassa. Demareissa on myös niitä järjen ihmisiä, sekä Suomessa että briteissä. Niitä tarvittaisiin.
 
Viimeksi muokattu:
Tuo "Eroa EU:sta " aloite on täysin turha koska suomen EU-jäsenyys on kirjattuna perustuslakiin. Sen muuttaminen vaatisi eduskunnan äänestämisen asian puolesta 2/3 enemmistöllä.
Kansa ei sitä voi päättää suoraan vaan demokratia toimii äänestämällä epäsuorasti kansanedustajia. Kansanäänestys voisi olla vain neuvoa-antava mutta ei sitova.

"Perustuslaki eroaa tavallisista laeista siinä, että sen muuttaminen on vaikeutettua. Suomessa perustuslainmuutos on ensin hyväksyttävä yksinkertaisella enemmistöllä toisessa käsittelyssä
lepäämään. Seuraavien eduskuntavaalien jälkeen laki voidaan hyväksyä muuttumattomana 2/3 enemmistöllä. Perustuslain muutosta voidaan nopeuttaa, mikäli se julistetaan eduskunnan 5/6 enemmistöllä kiireelliseksi. Tämän jälkeen laki voidaan hyväksyä 2/3 enemmistöllä.

Poikkeuslait käsitellään myös perustuslainsäätämisjärjestyksessä.

Perustuslain alaan vaikuttavien kansainvälisten velvoitteiden ja sopimusten hyväksymisessä voidaan kuitenkin perustuslain 95 § mukaan käyttää niin sanottua supistettua perustuslainsäätämisjärjestystä, jossa riittää 2/3 määräenemmistö yhdessä käsittelyssä."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lain_säätäminen_Suomessa
 
Tuo "Eroa EU:sta " aloite on täysin turha koska suomen EU-jäsenyys on kirjattuna perustuslakiin.

Vai oikein perustuslakiin! No mihin valitat jos eduskunta ei noudata sitä perustuslakia? Suomessa perustuslakivaliokunta päättää mitä pykäliä noudatetaan. Eihän EU jäsenyyttäkään voinut aikoinaan päättää 2/3 enemmistöllä, mutta valiokunta oli erimieltä.

Suomessa kyllä osataan kiemurrella irti niistä päätöksistä jotka eivät vallanpitäjille enää käy. Pariisin rauhansopimuksesta suurin osa julistettiin pätemättömäksi yksipuolisella ilmoituksella. EU jäsenyys lentää samaan historian romukoppaan YYA- sopimuksen ja Ryti-Ribbentrop sopimuksen seuraan.
 
Viimeksi muokattu:
Tuo "Eroa EU:sta " aloite on täysin turha koska suomen EU-jäsenyys on kirjattuna perustuslakiin. Sen muuttaminen vaatisi eduskunnan äänestämisen asian puolesta 2/3 enemmistöllä.
Kansa ei sitä voi päättää suoraan vaan demokratia toimii äänestämällä epäsuorasti kansanedustajia. Kansanäänestys voisi olla vain neuvoa-antava mutta ei sitova.

"Perustuslaki eroaa tavallisista laeista siinä, että sen muuttaminen on vaikeutettua. Suomessa perustuslainmuutos on ensin hyväksyttävä yksinkertaisella enemmistöllä toisessa käsittelyssä
lepäämään. Seuraavien eduskuntavaalien jälkeen laki voidaan hyväksyä muuttumattomana 2/3 enemmistöllä. Perustuslain muutosta voidaan nopeuttaa, mikäli se julistetaan eduskunnan 5/6 enemmistöllä kiireelliseksi. Tämän jälkeen laki voidaan hyväksyä 2/3 enemmistöllä.

Poikkeuslait käsitellään myös perustuslainsäätämisjärjestyksessä.

Perustuslain alaan vaikuttavien kansainvälisten velvoitteiden ja sopimusten hyväksymisessä voidaan kuitenkin perustuslain 95 § mukaan käyttää niin sanottua supistettua perustuslainsäätämisjärjestystä, jossa riittää 2/3 määräenemmistö yhdessä käsittelyssä."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lain_säätäminen_Suomessa

Noh, jahka FinBotit saa äänioikeuden osana suvaitsevaisuuskehitystä, niin tuoreen mielipidekyselyn mukaan 90% äänestäjistä on EU-eron puolella. Ja niitä syntyy koko ajan noin 10 000 / minuutti.

P.S. Täytyy sitten vaan kumota tuo EMU:un liittyminen koska sehän ei tainnut mennä ihan lakipykälien mukaan? Eikös markkakin vilahtanut siellä perustuslaissa? Vai mitenkäs se meni että "nahkurin orsilla tavataan", kun Esko kysyi Paavolta jonkin pikkuhomman laillisuutta... korjatkaa jos olen väärässä.
 
Nyt ääniä 50 000 + , prosenttiosuudet kannatan eroa 71%, en kannata 29%.

Tätähän ei siis pidä ottaa vakavasti, mutta sellaiset nettimielipidelaskurit, joissa kansa äänestää oikein, ovat sitten asia erikseen...

P.S. Väyrynen vapisee nyt jatkuvan, pitkäkestoisen orgasmin kourissa :eek:
Paavo hekumoi "väyrystelypilven" reunalla kun väkeä lappaa anti-EU kuplan sisään. Kansanäänestys on siitä jännä kun järkitekijöillä ei ole niin merkitystä.
Vallanhimon tyydytykseen riittää kun löytää oikeat tunne-narut mistä nykii. Poppaukot nyt rulettaa jos kalluppituloksilla saa mandaatin :D
Mielipieitään eivät ilmaise luonnollisesti ne henkilöt, jotka ovat nykytilnteen kannalla. Muutosta haluavat ja kaikkea vastustavat ovat ärhäkämpiä tunteenilmaisijoita.
Epäilenpä että EU:sta haluaa nyt irti iso osa PERSUihin pettyneistä :rolleyes:
 
Uskokaa pois ystävät, EU kaikkine vikoineenkin on meidän ainoa turva tällä hetkellä eikä unionia voi muuttaa paremmaksi lähtemällä siitä pois. On pyrittävä sen vallan ytimeen kaikin keinoin ja pyrittävä vaikuttamaan siellä meidän kannaltamme sekä koko Euroopan kannalta suotuisasti. Maailma blokkiutuu kovaa vauhtia ja vaihtoehtoina Euroopalle on Venäjän-Kiinan blokki tai yksin jääminen idän ja lännen väliin kuten viime vuosisadoilla. Idän tuuli puhaltaa aika kylmästi kuten historiasta on opittu eikä sitä kannattaisi unohtaa.

Kuulostaa niin epätoivoiselta tilanteelta, että samantien voitaisiin lakkauttaa koko Suomen valtio ja luovuttaa maa ilmaiseksi kenelle tahansa. Tarvittaessa voidaan vaikka maksaa vähän kylkiäisiä.

Tällaisesta ajattelusta suomalaisten on päästä eroon eikä tällaisella asenteella nykyistäkään Suomea ole rakennettu. Sen sijaan sitä on kyllä voimallisesti ajettu alas ja myyty ulkomaille viimeisen 20 vuoden aikana, toistellen "kehityksen" välttämättömyyttä ja ennen kaikkea väistämättömyyttä.
 
Miettikääpäs Skotlannin kohtaloa jos EU keikahtaa ja ne on eronnut UK:sta. Sit niillä vasta on vetelät housussa.

Puheet kovenevat siellä.

Aivan tuoreen lehtikyselyn mukaan 59 % kannattaa nyt itsenäistymistä.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016062621795745_ul.shtml

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/skotlanti_varoitus_uusi_paaministeri-52221

BBC:n televisiohaastattelussa (Nicola) Sturgeonilta kysyttiin, mitä mieltä hän olisi, jos Skotlannille ei myönnettäisi mahdollisuutta uuteen kansanäänestykseen.

– Skotlannin kansan olisi täysin mahdotonta hyväksyä sitä, Sturgeon vastasi.

– En usko kenenkään pitävän sitä hyväksyttävänä sitä taustaa vasten, miten yritämme kehittää maatamme. Varoitan tulevaa pääministeriä asettamasta itseään siihen asemaan, Sturgeon lisäsi.
 
Kuulostaa niin epätoivoiselta tilanteelta, että samantien voitaisiin lakkauttaa koko Suomen valtio ja luovuttaa maa ilmaiseksi kenelle tahansa. Tarvittaessa voidaan vaikka maksaa vähän kylkiäisiä.

Tällaisesta ajattelusta suomalaisten on päästä eroon eikä tällaisella asenteella nykyistäkään Suomea ole rakennettu. Sen sijaan sitä on kyllä voimallisesti ajettu alas ja myyty ulkomaille viimeisen 20 vuoden aikana, toistellen "kehityksen" välttämättömyyttä ja ennen kaikkea väistämättömyyttä.
Minusta itsenäisyyden jankkaaminen ja ristiriitojen hakeminen päätöksistä on enemminkin YYA-ajan trauma josta pitäisi päästä eroon.
Montako itsenäistä maata maailmassa oikeasti on jos ruvetaan oikein syynäämään eri asioiden vaikutuksia? Luulenpa että ei löydy yhtään ainutta jossa ei jotain " valuvikaa" olisi.

Meillä on minusta edelleen aivan riittävästi itsenäisyyttä jotta voimme sanoa olevamme vapaita ja muiden kansojen joukossa itsenäisiä. Myönnän että EU-liittovaltiokehitys ei ole minun mieleeni mutta jos pitäisi valita kuuluminen venäjän etupiiriin vai EU-liittovaltioon, ei asiaa tarvitse kahta kertaa harkita.
 
Back
Top