Brexit ja sen seuraukset

En nyt sano olevani eri tai samaa mieltä koska kirjoitus on tosi ympäripyöreää.

Mitä toimenpiteitä, siis konkreettisiä esimerkkejä, aloittaisit? Miten kansalaisetua kuuluu parantaa? Kuuluuko jollekin antaa esim. lisää rahaa, sitähän usein etu merkitsee.

Palaan tähän kyllä vielä....ja varmasti monta kertaa. :rolleyes:
 
Kuinka monta kertaa tässä maassa on perustuslailla pyyhitty peräpeiliä?

Seuraavaksi voidaan kyseenalaistaa, että millä lihaksilla ja mandaatilla EU-jäsenyys on ylipäätään perustuslakiin kirjattu? Menettely ei välttämättä kestä päivänvaloa tai kriittistä tarkastelua.

Tässä yksi hyvä pyyhkäisy tai aiemmin lainaamani pyyhintä jatkuu:

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uu...-65-v-tassa-muistutus-kansan-harhauttamisesta

http://hildakoo.blogspot.fi/2012/01/suomi-vietiin-euron-rahaliittoon.html

..."Kun Lipposen 1. hallitus vuonna 1998 ”valitsi menettelytavan” euroon siirtymisestä, ei asiaa käsitelty perustuslain muutosesityksenä markasta luopumisesta vaan Lipposen hallitus toi euro-asian eduskuntaan pelkästään hallituksen tiedonantona... Tässä tiedonantoäänestyksessä 17.4.1998 ei äänestetty siitä, astuvatko jo voimassaolevat automatiikalla varustetut EU-säädökset voimaan, vaan hallituksen luottamuksesta."

"... v. 1998... Lipposen hallitus käytännössä toteaa, että lait ovat jo tulleet voimaan, vaikka eduskunta ei ollut asiaa päättänyt."

..."”Euro-äänestys” v. 1998 oli siinäkin mielessä erikoinen, että se kohdistui hallituksen luottamukseen, eikä siihen, astuuko joku laki äänestyksessä voimaan vai ei... Suomi menetti oman valuutan, siihen liittyvän talouspolitiikan, sekä kulta ja valuuttavarantonsa ilman eduskunnan päätöstä..."

"Emun kolmatta vaihetta, eli euro-valuuttaa koskevat EU-lait tulivat voimaan ilman eduskunnan päätöstä, vaikka hallitusmuodossa (72-73 §), joka oli tuolloin voimassaoleva perustuslaki, luki edelleen, että ”Suomen rahayksikkö on markka… Suomen pankki toimii eduskunnan takuulla ja hoidossa sekä eduskunnan valitsemien pankkivaltuutettujen valvomana.”"

..."Suomen Markan arvo kytkettiin peruttamattomasti Euroopan valuuttajärjestelmään (ERM) 14.10. 1996, jolloin Suomen Pankilta poistettiin tärkeä osa perustuslaillisesta vallasta. Pääministeri Lipponen antoi asiasta eduskunnalle ainoastaan pääministerinilmoituksen, jota seuranneesta eduskunnan keskustelusta tuli yksi kovasanaisimmista. Keskustan silloinen puheenjohtaja Esko Aho arvosteli pääministeri Lipposen menettelyä ankarasti."

..."Niinistön harhautus onnistui niin perusteellisesti, että myös silloinen eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen uskoi, ettei EU-äänestyksen yhteydessä vielä päätetä markan kohtalosta. Hän kertoi asiasta Suomen Kuvalehden haastattelussa (15/1997). Puhemiehen tehtävänä on valvoa käsiteltävien asioiden perustuslainmukaisuutta."
"Nykypäivä-lehden haastattelussa (24.3.2005) Pertti Salolainen, joka osallistui merkittävällä tavalla EU-jäsenyysneuvotteluihin, kertoi markasta luopumisesta:
”Onneksi markan katoamisesta ei puhuttu ... Jos silloin olisi sanottu, että markka häviää, olisimme takuulla hävinneet kansanäänestyksen, Salolainen uskoo. Hän pitää myös valtioviisautena sitä, ettei euroa alistettu kansan-äänestykseen…”
"Salolaisen lisäksi myös SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja paljasti 18.12.1996 TV1:n ohjelmassa ”K Tervo”, että: ”jos EMU-sidos olisi kerrottu kansalle ennen 16.10.1994 neuvoa antanutta kansanäänestystä, äänestystulos olisi ollut toinen, kuin oli.”
"Asian vahvisti myös Iltasanomien tekemä 14.6.1997 julkaistu mielipidetutkimus, jonka mukaan EU-jäsenyys ei olisi toteutunut, jos kansalaisille olisi kerrottu, että euro sisältyy neuvoa-antavaan kansanäänestykseen."
 
Euroopan Unioni, joka rankaisi länsiuusmaalaista maanviljelijää ankarasti tukiehtojen rikkomisesta. Suomessa järjestelmän valvontaa harjoittava ELY-keskus havaitsi tarkastuksessaan, että viljelijällä oli ollut hetken ajan 0,4 nautaa liian vähän. ELY-keskus ei ilmoittanut, puuttuiko viljelijältä tilapäisesti naudan etu- vai takapää, mutta rangaistukseksi häneltä perittiin kuitenkin takaisin koko vuoden tuet ja ilmoitettiin, että puutteen vuoksi EU-tukia ei maksettaisi seuraavanakaan vuonna.

Alle puolikkaan lehmän takia viljelijä menetti siten 30 000 euroa ja lopetti rangaistuksen myötä myös nautojen kasvattamisen, vaikka hänen tilallaan oli ollut karjaa yhtäjaksoisesti 1500-luvun alusta lähtien.

Päätöksen takana on EU:n maataloustukijärjestelmä, joka ei olekaan mikään vähäinen systeemi, vaan todennäköisesti koko planeetan suurin, tai ainakin monimutkaisin tulonsiirtokoneisto. EU:n budjetista n. 40 prosenttia käytetään tulonsiirtoihin maanviljelijöille, mutta niin monimutkaisin säännöin, että kyseessä on ilmeisesti jyväjemmareiden salainen uudelleenkoulutusohjelma. Pellolle ehtii EU:n ohjelmassa korkeintaan sivutoimisesti, sillä tarvittavien lomakkeiden ja ilmoitusten täyttämisessä on niin valtava haaste, että jokainen maajussi on nykyään päätoimisesti paperitöissä. Mikäli maataloustukibyrokratiasta selviää, on tullut huomaamattaan hankkineeksi lähes kirjanpitäjän, juristin ja verokonsultin pätevyydet ja sitä myötä potentiaalin siirtyä valkokaulustöihin.



Mistä pääsemmekin 0,4 lehmän jäljille. EU:n mukaan tilalla pitää olla riittävä määrä nautoja, jotta se voidaan lukea karjatilaksi ja jotta sille voidaan maksaa tukia. Ja missä EU, siellä laskentajärjestelmä. EU ei suinkaan mittaan suoraan nautojen lukumäärää (sehän olisi liian yksinkertaista), vaan nautayksiköiden lukumäärää. Eläimet muutetaan eläinyksiköiksi kertoimilla, joihin vaikuttavat muun muassa eläimen rotu, ikä, paino ja sukupuoli.

Ja laskentaan sisältyy toki erikoisuuksia. Esimerkiksi vuonna 2013 alle puolivuotiasta nautaa ei laskettu lainkaan eläimeksi (siis nautayksiköksi), eikä sitä huomioitu laskennassa mitenkään. EU myös vaatii, että tilalla on riittävä määrä nautayksiköitä vuoden jokaisena päivänä. Mikäli raja alittuu yhtenäkin päivänä, tila rikkoo tuen ehtoja ja siltä voidaan periä takaisin kaikki maataloustuet.

Tarkkana pitää siis olla. Toisaalta teurastamokuljetukset ovat kalliita, eikä nautoja voi viedä teuraalle yksittäin, mutta kymmeniä nautoja kerralla lähettäessään taas pitää tehdä tarkat laskelmat, jotta jäljelle jää varmasti EU:n vaatima minimimäärä. Ongelmia koituu etenkin silloin, kun tilan nautamäärä on pysyvästi lähellä EU:n vaatimaa alarajaa. Pahimmillaan yhdenkin eläimen yllättävä kuolema voi pudottaa lukumäärän rajan alle, ja silloin ei auta kuin ennen päivän päättymistä kipittää nautakaupoille naapurin kanssa.

Viljelijällä nämä laskelmat taisivat mennä pieleen. Hänen käyttämänsä teurastamoyhtiö toimitti viljelijälle myös uusia vasikoita kasvatettavaksi, mutta teuraskuorman ja vasikoiden saapumisen väliin tuli viive, ja hetken ajan viljelijällä oli 0,4 nautaa liian vähän.

Viljelijästä EU:n keinotekoiset, ankarat ja epäoikeudenmukaiset säännöt tuntuvat tietenkin pahalta:

”Mihinkään ei voi valittaa, vain takapihalle voi mennä huutamaan pahaa oloaan.”

Kieltämättä typerää ja kohtuutonta, mutta ei Suomi onneksi enää mikään maatalousyhteiskunta ole eli ei täällä suuria päätöksiä tehdä maatalous keskiössä. Ennen sotia näin oli, mutta onneksi olemme jälkiteollinen yhteiskunta.

Entäs nämä viimeiset Mavin koomailut? Onko Brysselin vaiko ihan seinäjokelaisten syytä? Käsittääkseni koko sekoilu on täysin suomalaisperäistä touhua, johon olisi voitu viheltää loppu hallituksen (KEPU!!!) toimesta, mutta jostain syystä ei ole poliitikoita kiinnostanut.
 
Niin mutta itsenäisyyttä ajavat botit :D

Onkohan veli venäläisen nettipropagandaosasto ottanut heti onkeensa tämän jutun ja laittanut rullan pyörimään...

He ja myötäilijänsä tätä tilannetta ovat agitoineet jo vuosikausia. Miten niin "..laittanut rullat pyörimään" :eek:
Taustalla olevia "äärikansallisia" tahoja Kreml on rahallisesti ja eri medioissa (mm. RT) tukenut pitkään.

Tuossa hieman UKIP:n Nigel Faragen "arvo-näkemyksiä" parin vuoden takaa tästä "puuhapetestä" ;)


http://www.theguardian.com/politics/2014/mar/31/farage-i-admire-putin


Nigel Farage: I admire Vladimir Putin
Ukip leader praises Russian president's handling of Syria crisis, but describes Germany's chancellor as 'incredibly cold'

Nigel Farage has named Vladimir Putin as the world leader he most admires, praising the Russian president's handling of the crisis in Syria.

But the Ukip leader had less kind words for Angela Merkel, describing the German chancellor as "incredibly cold".

He also said he saw little to choose between the leaders of Britain's three major parties, telling GQ magazine he does not give a damn whether David Cameron or Ed Miliband wins next year's general election.

Farage's comments emerged just days after the Eurosceptic MEP said the European Union had "blood on its hands" for encouraging rebellion in Ukraine,Syria and Libya. While stressing he did not approve of Putin's annexation of Crimea, he said EU leaders had been "weak and vain", adding: "If you poke the Russian bear with a stick he will respond."

Farage was questioned for GQ by Labour's former director of communications Alistair Campbell, in his first interview in his new role as the glossy monthly's "arch-interrogator".

Asked which current world leader he most admired, Farage replied: "As an operator, but not as a human being, I would say Putin.

"The way he played the whole Syria thing. Brilliant. Not that I approve of him politically. How many journalists in jail now?"

Putin has been blamed by the West for prolonging the Syrian conflict by supplying arms to dictator Bashar al-Assad and blocking moves to censure or sanction him at the United Nations, but was widely seen to have outwitted the US last year when he brokered a deal under which Damascus agreed to give up its chemical weapons.

On Merkel, Farage said: "She is incredibly cold. I always say – I agree this is a bit rude – but whatever you think of the public image of Merkel, in private she is even more miserable. I warm to more extrovert people."

Asked by Campbell to say something positive about the three major party leaders, the normally garrulous Farage was almost lost for words, describing each of them as "nice".

....
 
Pahintahan tässä on se, että ne jotka vannoivat puolustavansa Suomen maanviljelijää....Sipilä, Soini ja Stubb...pettivät äänestäjänsä täysin.

Vaikka olen ihan toisella alalla, kasvoin maatilalla joka kesä. Koko suku oli maanviljelijöitä, joten ymmärrän pettymyksen ja petoksen.
 
Tuosta Skotlannin tilanteesta tuli mieleen Ahvenanmaa. Miten kävisi jos suomalaiset äänestäisisivät eroavansa EU:sta, mutta Ahvanmaa ilmoittaisi, ei muuten käy, met jäädään (vi förblir)?

-----------------------

Ahvenanmaan asema
Ahvenanmaan erityisasema Euroopan unionissa todetaan Suomen liittymissopimuksessa (Ålandsprotokollet). Sen mukaan Ahvenanmaa on EU:n verounionin ulkopuolella. Pöytäkirja sisältää erityissäännöt kiinteän omaisuuden ostamisesta ja elinkeinon harjoittamisesta Ahvenanmaalla. Lisäksi Ahvenanmaan kansainvälisoikeudellinen erityisasema pannaan merkille.

Veropoikkeus koskee arvonlisäveroa ja valmisteveroja. Poikkeus on mahdollistanut
verovapaan myynnin lauttaliikenteessä Suomen ja Ahvenanmaan välillä sen jälkeenkin, kun verovapaus EU:n jäsenvaltioiden välisessä liikenteessä lakkasi vuonna 1999. Ahvenanmaan itsehallintolain mukainen erityisasema ilmenee kansainvälisiä sopimuksia ja EU:n perussopimuksia vahvistettaessa. Ahvenanmaan itsehallintolain mukaan maakunnan toimivaltaan kuuluvien sopimusmääräysten voimaansaattamis-säädöksille tarvitaan myös maakuntapäivien hyväksyntä, ennen kuin sopimus tulee sen toimivaltaan kuuluvilta osin voimaan Ahvenanmaalla. Ahvenanmaan maakuntapäivät hyväksyi muun muassa Lissabonin sopimuksen voimaansaattamisen. Vasta sen jälkeen sopimus tuli maakunnassa voimaan Ahvenanmaan toimivaltaan kuuluvilta osiltaan. Maakuntapäivät on aiemmin hyväksynyt myös Amsterdamin ja Nizzan sopimukset.

Ahvenanmaan maakuntapäivien hyväksyntä vaadittiin myös Suomen liittyessä unioniin 1995. Maakunnassa tarvittiin kaksi eri kansanäänestystä. Ensimmäisessä kansanäänestyksessä 16.10.1994 ahvenanmaalaisista 51,9 prosenttia tuki jäsenyyttä (Suomessa 56,9 prosenttia). Toisessa kansanäänestyksessä 20.11.1994 Ahvenanmaan jäsenyyttä kannatti 73,6 % äänestäjistä.

Ahvenanmaan maakuntapäivät vahvisti liittymisen EU:hun 2.12.1994. Maakuntapäivien
30 edustajasta 26 kannatti jäsenyyttä.


EU-asioiden valmistelussa Ahvenanmaan maakuntahallituksen osallistumiseen ja tiedonsaantiin kiinnitetään erityistä huomiota. Maakuntahallituksen puheenjohtajalla on oikeus tulla kuulluksi EU-ministerivaliokunnassa silloin, kun asia kuuluu Ahvenanmaan maakunnan toimivaltaan tai on muutoin maakunnalle erityisen tärkeä. Ahvenanmaalla on myös oma erityisasiantuntijansa Suomen pysyvässä EU-edustustossa Brysselissä.
 
Näitä vaalituloksia on edessä vielä monta joihin voi pettyä ja tämä Brexit paskamysky on muutamanhetken päästä vain pientä laineiden liplatusta verrattuna siihen mitä on edessä, Euroopalla on edessään melkoinen uusjako.

Kannattaisi kokeilla politiikan muutosta jos se enään mitään auttaa, tilanne taitaa vihervasemmistolla olla juuri sellainen että kiviseinääpäin ajetaan kiihtyvällä vauhdilla kun kuuvittelevat nykytilanteen korjaavansa tiivistämällä integraatiota, kansan enemmistö on vain yksinkertaisesti saanut tarpekseen.

Tuo Putiiniin syyttely on vain omien virheiden peittelyä ja ulkoisen vihollisen etsintää jolla kuvitellaan korjaavansa asiat ja varmasti Putinin itsetuntoaa hivelee nuo väitteet valtiojohtajasta jolla on yliluonnollisia kykyjä ja supermiehenvoimat ja mahti, toivottavasti äijälle ei nouse kusi päähän tuon suitsutuksen jälkeen ja ryhdy todella uskomaan noihin juttuihin.

???? Ai tämä vai ? :rolleyes:

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/...-aariliikkeita-oikealta-ja-vasemmalta/4914244

Venäjä tukee Euroopan ääriliikkeitä oikealta ja vasemmalta
ULKOMAAT JULKAISTU 17.03.2015 20:58

...
Useat Euroopan ääripuolueet ovat lähentyneet Venäjää kriisin aikana. Venäjän epäillään myös tukevan ja rahoittavan osaa näistä puolueista. Useimmat tällaiset tahot ovat äärioikealta, mutta eivät kaikki. Yhdistävä tekijä on euroskeptisyys. Toiminnan motiivina pidetään Venäjän pyrkimystä hajottaa EU:n pakoterintamaa.
..
Britannian EU-vastaisen Ukip-puolueen johtaja Nigel Faragepuolestaan esiintyy tiuhaan tahtiin Venäjän Russia Today -RT-kanavalla. Hän on avoimesti sanonut ihailevansa Putinia ja halveksuvansa EU-johtoa. Tosin Farage on korostanut, että hän arvostaa Putinia johtajana, ei niinkään ihmisenä. Silti puheita on pidetty huolestuttavina – Britannia on kenties EU-skeptisin EU-maa.

 
No mutta siellähän on muitten mestareitten lisäksi suosikkidemari Liisa Jaakonsaarikin hallituksen sankoissa riveissä!

Kannattaa kurkata ja suhteuttaa Hauta-ahon kirjoitteluun aiheesta. Todellisuus on aina tarua ihmeellisempää.

 
Ulkopuolisen on helppo arvata henkilön äänestyskäyttäytyminen väärin. Usassa karrikoiden demokraattien ja republikaanien äänestäjäkunnat ovat vaihtuneet päikseen. Demokraattien politiikka on myötämielisempää sosiaalisille tulonsiirroille. Siitä huolimatta etelän köyhät punaniskat äänestävät republikaaneja ja New Yorkin hyvintoimeentulevat maisterit demokraatteja. Musta väestö inhoaa republikaaneja, puoluetta, joka on perustettu poistamaan neekeriorjuus. Suomessakin on osa-aikaisia kaupan kassoja, jotka äänestävät kokoomusta. Mahdollisesti henkilön äänestyspäätös muotoutuu putkiaivoimplikaatiota monimutkaisemmin, eikä niin, että ulkopuolinenkin pystyy päättelemään detaljin, jonka perusteella äänestäjä tekee päätöksensä ja jos äänestäjä äänestääkin toisin, hän on äänestänyt väärin.

Brexitin tapauksessa on tartuttu leave-puolen ehdotukseen käyttää säästyvät EU-jäsenmaksut terveydenhuoltoon. Olisiko tuo sittenkin enemmän vaalikampanjointiin kuuluvaa avautuvilla mahdollisuuksilla pallottelua kuin sitoumus rahasumman korvamerkin vaihdosta? Vastakkaisen näkemyksen mukaan äänestäjien käsityskyvyn rajoittuneisuutta on mahdoton aliarvioida eli kuten sotatieteen tohtori Saara Jantunen on televisiossa artikuloinut vaikean yhdys sanan "keinovalikoima" tunnettuudesta: "Venäjällä ei oo semmosii rajotteita niissä keinovalikoimien käytössä, ymmärtääköhän kukaan mikä on keinovalikoima ku mä niistä puhun mut siis keinoista...” Sitten tietysti herää kysymys, miten tyhmiä äänestäjiä on kaikissa edellisissä vaaleissa jymäytetty.
Suurin osa brittiäänestäjistä taisikin äänestää tuosta terveydehuollon rahoituksen lisäsatsauksesta?
:rolleyes: ..loput LEAVE-kantansa esille tuoneet olivat muuten vaan vittuuntuneita EU-byrokratiaan ja epäoikeudenmukaiseen, keskusvaltaiseen päätöksentekoon, olemttomaan maahanmuuttopolitiikkaan, jne.jne.. Esittivät siis kantansa nykymallisen EU:n toimimattomuuteen.
Vaihtoehtona "Fuck You EU" olisi tuottanut vieläkin selvemmän BREXITin :D
 
He ja myötäilijänsä tätä tilannetta ovat agitoineet jo vuosikausia. Miten niin "..laittanut rullat pyörimään" :eek:
Taustalla olevia "äärikansallisia" tahoja Kreml on rahallisesti ja eri medioissa (mm. RT) tukenut pitkään.

Tuossa hieman UKIP:n Nigel Faragen "arvo-näkemyksiä" parin vuoden takaa tästä "puuhapetestä" ;)


http://www.theguardian.com/politics/2014/mar/31/farage-i-admire-putin


Nigel Farage: I admire Vladimir Putin
Ukip leader praises Russian president's handling of Syria crisis, but describes Germany's chancellor as 'incredibly cold'

Nigel Farage has named Vladimir Putin as the world leader he most admires, praising the Russian president's handling of the crisis in Syria.

But the Ukip leader had less kind words for Angela Merkel, describing the German chancellor as "incredibly cold".

He also said he saw little to choose between the leaders of Britain's three major parties, telling GQ magazine he does not give a damn whether David Cameron or Ed Miliband wins next year's general election.

Farage's comments emerged just days after the Eurosceptic MEP said the European Union had "blood on its hands" for encouraging rebellion in Ukraine,Syria and Libya. While stressing he did not approve of Putin's annexation of Crimea, he said EU leaders had been "weak and vain", adding: "If you poke the Russian bear with a stick he will respond."

Farage was questioned for GQ by Labour's former director of communications Alistair Campbell, in his first interview in his new role as the glossy monthly's "arch-interrogator".

Asked which current world leader he most admired, Farage replied: "As an operator, but not as a human being, I would say Putin.

"The way he played the whole Syria thing. Brilliant. Not that I approve of him politically. How many journalists in jail now?"

Putin has been blamed by the West for prolonging the Syrian conflict by supplying arms to dictator Bashar al-Assad and blocking moves to censure or sanction him at the United Nations, but was widely seen to have outwitted the US last year when he brokered a deal under which Damascus agreed to give up its chemical weapons.

On Merkel, Farage said: "She is incredibly cold. I always say – I agree this is a bit rude – but whatever you think of the public image of Merkel, in private she is even more miserable. I warm to more extrovert people."

Asked by Campbell to say something positive about the three major party leaders, the normally garrulous Farage was almost lost for words, describing each of them as "nice".

....

Tuota, viittasin tuohon IS:n nettikyselyyn kohdistuneeseen akuuttiin bottien hyökyyn termillä "laittaa rullat pyörimään". Ja tulkitsin tuossa vaiheessa 180 astetta väärään suuntaan tuota kyselyn tulosta ja ajattelin itänaapurin laittaneen nettimiehensä asialle. Mutta syyttävä sormikin kääntyi sitten päinvastaiseen suuntaan kun huomasin erheeni.

Olen tietoinen siitäkin että Putin iloitsee EU:n vaikeuksista ja monet vaihtoehtoista maailmankuvaa valtamedian sivulle muodostavat luulevat Putinin olevan jonkinlaisen sankarin pahaa länsidominanssia vastaan. Itsellä ei ainakaan Ukrainan jälkeen ole tästä ollut enää pahemmin harhaluuloja.
 
Viimeksi muokattu:
Pahintahan tässä on se, että ne jotka vannoivat puolustavansa Suomen maanviljelijää....Sipilä, Soini ja Stubb...pettivät äänestäjänsä täysin.

Vaikka olen ihan toisella alalla, kasvoin maatilalla joka kesä. Koko suku oli maanviljelijöitä, joten ymmärrän pettymyksen ja petoksen.

Ja sekö on EU:n vika, etteivät suomalaiset poliitikot hoida leiviskäänsä edes kotimaiselta kyykytykseltä, kuten MAVI:lta? Eivät edes he, jotka väittävät olevansa maajussin asialla.
 
He ja myötäilijänsä tätä tilannetta ovat agitoineet jo vuosikausia. Miten niin "..laittanut rullat pyörimään" :eek:
Taustalla olevia "äärikansallisia" tahoja Kreml on rahallisesti ja eri medioissa (mm. RT) tukenut pitkään.

Tuossa hieman UKIP:n Nigel Faragen "arvo-näkemyksiä" parin vuoden takaa tästä "puuhapetestä" ;)


http://www.theguardian.com/politics/2014/mar/31/farage-i-admire-putin


Nigel Farage: I admire Vladimir Putin
Ukip leader praises Russian president's handling of Syria crisis, but describes Germany's chancellor as 'incredibly cold'

Nigel Farage has named Vladimir Putin as the world leader he most admires, praising the Russian president's handling of the crisis in Syria.

But the Ukip leader had less kind words for Angela Merkel, describing the German chancellor as "incredibly cold".

He also said he saw little to choose between the leaders of Britain's three major parties, telling GQ magazine he does not give a damn whether David Cameron or Ed Miliband wins next year's general election.

Farage's comments emerged just days after the Eurosceptic MEP said the European Union had "blood on its hands" for encouraging rebellion in Ukraine,Syria and Libya. While stressing he did not approve of Putin's annexation of Crimea, he said EU leaders had been "weak and vain", adding: "If you poke the Russian bear with a stick he will respond."

Farage was questioned for GQ by Labour's former director of communications Alistair Campbell, in his first interview in his new role as the glossy monthly's "arch-interrogator".

Asked which current world leader he most admired, Farage replied: "As an operator, but not as a human being, I would say Putin.

"The way he played the whole Syria thing. Brilliant. Not that I approve of him politically. How many journalists in jail now?"

Putin has been blamed by the West for prolonging the Syrian conflict by supplying arms to dictator Bashar al-Assad and blocking moves to censure or sanction him at the United Nations, but was widely seen to have outwitted the US last year when he brokered a deal under which Damascus agreed to give up its chemical weapons.

On Merkel, Farage said: "She is incredibly cold. I always say – I agree this is a bit rude – but whatever you think of the public image of Merkel, in private she is even more miserable. I warm to more extrovert people."

Asked by Campbell to say something positive about the three major party leaders, the normally garrulous Farage was almost lost for words, describing each of them as "nice".

....

Okei, mitä pahaa on ihailla jotakuta siitä miten hän toteuttaa tietyn asian? Voihan sitä vaikka ihailla miten Putin on onnistunut pysymään vallassa ja vaikkapa rohkeudesta. Samoin voi armeijan kenraali ihailla vihollisen kenraalia hänen osoittaman taitavuutensa perusteella, vaikka tämä taitavuus olisi aiheuttanut suuria tappioita omille.

Pointtini tässä on, se että jonkin tietyn aspektin ihailu ei todellakaan ole mitenkään tuomittava asia, vaan ennemminkin osoittaa kykyä nähdä asioita laajemmalla skaalalla. Kyllä se vihollinenkin osaa tehdä asioita taitavasti ja tehokkaasti. Enemminkin ihailun muuttaminen opiksi on järkevämpää kuin vihulaisen täydellinen leimaaminen ja vähättely.

Tämä on juuri tässä julkisuudessa käydyssä keskustelussa vikana, yksi puoli maalataan täydeksi saatanaksi kun toinen puoli ei voi tehdä mitään väärin.
 
???? Ai tämä vai ? :rolleyes:

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/...-aariliikkeita-oikealta-ja-vasemmalta/4914244

Venäjä tukee Euroopan ääriliikkeitä oikealta ja vasemmalta
ULKOMAAT JULKAISTU 17.03.2015 20:58

...
Useat Euroopan ääripuolueet ovat lähentyneet Venäjää kriisin aikana. Venäjän epäillään myös tukevan ja rahoittavan osaa näistä puolueista. Useimmat tällaiset tahot ovat äärioikealta, mutta eivät kaikki. Yhdistävä tekijä on euroskeptisyys. Toiminnan motiivina pidetään Venäjän pyrkimystä hajottaa EU:n pakoterintamaa.
..
Britannian EU-vastaisen Ukip-puolueen johtaja Nigel Faragepuolestaan esiintyy tiuhaan tahtiin Venäjän Russia Today -RT-kanavalla. Hän on avoimesti sanonut ihailevansa Putinia ja halveksuvansa EU-johtoa. Tosin Farage on korostanut, että hän arvostaa Putinia johtajana, ei niinkään ihmisenä. Silti puheita on pidetty huolestuttavina – Britannia on kenties EU-skeptisin EU-maa.

Venäjän kohdalla kannattaa katsoa mitä kädet tekevät eikä vain tuijottaa siihen mitä suu sanoo
 
Ei erityisen vakuuttavaa, siis nuo mitä mainitset, mutta kai niillä on teknologiaakin ihan tarpeeksi, jolla hakea nousua.
Ja jos siis joku kaipaa selitystä miksi noista ei ole vakuuttamaan, niin nuo lienee enemmän sellaisia "cash-cow" tyyppisiä kohteita. Viskiä saadaan epäilemättä myytyä, mutta en näe sillä olevan mahdollisuuksia lisämenekille, joten nousua siitä ei saa aikaiseksi. Lohi lienee sama, tai jos lohen hinta nousisi, niin sillä saattaisi olla aika kakkaiset seuraukset. Öljy: saas nähdä mitä tapahtuu. Öljyn hinta ei liene nousemassa erityisen korkealle lähitulevaisuudessa, koska se saisi aikaan välittömästi lisääntynyttä tuotantoa, joka tiputtaisi hinnan takaisin. Matkailustakaan en odottaisi liikoja, skotlannissa on toki paikkoja joita menisin katsomaan jos vain olisin täysin vapaa menemään minne lystää (eli olisi tarpeeksi rahaa), mutta jälleen sitä kasvua alalle en juuri odottaisi.

Öööhhh. Tota noin.

http://www.gov.scot/resource/0044/00446013.pdf

Lähde: Skotlannin hallitus, 2014.

En halua lähteä vääntämään tätä keskustelua sivuraiteelle, mutta: jos öljytulot lasketaan mukaan, Skotlanti olisi erittäin vauras keskisuuri eurooppalainen valtio. Ilman öljyäkin Skotlanti olisi ihan hyvin toimeentuleva Pohjoismaa, siis jos kävisi esim. niin että itsenäistymisneuvotteluissa jouduttaisiin Pohjanmeren öljy jättämään Englannille.

Toisen lähteen mukaan Skotlannin per capita BKT on kyllä pienempi kuin Englannin, MUTTA Englannin kokonaisuutta vääristää Lontoon ja Kaakkois-Englannin erittäin korkea per capita BKT - kaikkien muiden Englannin alueiden per capita BKT on alempi kuin Skotlannin...

Eli eiköhän tämä väitteeni ole aika hyvin perusteltu: skotit pärjäisivät mainiosti omillaankin.
 
Tässä yksi hyvä pyyhkäisy tai aiemmin lainaamani pyyhintä jatkuu:

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uu...-65-v-tassa-muistutus-kansan-harhauttamisesta

http://hildakoo.blogspot.fi/2012/01/suomi-vietiin-euron-rahaliittoon.html

..."Kun Lipposen 1. hallitus vuonna 1998 ”valitsi menettelytavan” euroon siirtymisestä, ei asiaa käsitelty perustuslain muutosesityksenä markasta luopumisesta vaan Lipposen hallitus toi euro-asian eduskuntaan pelkästään hallituksen tiedonantona... Tässä tiedonantoäänestyksessä 17.4.1998 ei äänestetty siitä, astuvatko jo voimassaolevat automatiikalla varustetut EU-säädökset voimaan, vaan hallituksen luottamuksesta."

"... v. 1998... Lipposen hallitus käytännössä toteaa, että lait ovat jo tulleet voimaan, vaikka eduskunta ei ollut asiaa päättänyt."

..."”Euro-äänestys” v. 1998 oli siinäkin mielessä erikoinen, että se kohdistui hallituksen luottamukseen, eikä siihen, astuuko joku laki äänestyksessä voimaan vai ei... Suomi menetti oman valuutan, siihen liittyvän talouspolitiikan, sekä kulta ja valuuttavarantonsa ilman eduskunnan päätöstä..."

"Emun kolmatta vaihetta, eli euro-valuuttaa koskevat EU-lait tulivat voimaan ilman eduskunnan päätöstä, vaikka hallitusmuodossa (72-73 §), joka oli tuolloin voimassaoleva perustuslaki, luki edelleen, että ”Suomen rahayksikkö on markka… Suomen pankki toimii eduskunnan takuulla ja hoidossa sekä eduskunnan valitsemien pankkivaltuutettujen valvomana.”"

..."Suomen Markan arvo kytkettiin peruttamattomasti Euroopan valuuttajärjestelmään (ERM) 14.10. 1996, jolloin Suomen Pankilta poistettiin tärkeä osa perustuslaillisesta vallasta. Pääministeri Lipponen antoi asiasta eduskunnalle ainoastaan pääministerinilmoituksen, jota seuranneesta eduskunnan keskustelusta tuli yksi kovasanaisimmista. Keskustan silloinen puheenjohtaja Esko Aho arvosteli pääministeri Lipposen menettelyä ankarasti."

..."Niinistön harhautus onnistui niin perusteellisesti, että myös silloinen eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen uskoi, ettei EU-äänestyksen yhteydessä vielä päätetä markan kohtalosta. Hän kertoi asiasta Suomen Kuvalehden haastattelussa (15/1997). Puhemiehen tehtävänä on valvoa käsiteltävien asioiden perustuslainmukaisuutta."
"Nykypäivä-lehden haastattelussa (24.3.2005) Pertti Salolainen, joka osallistui merkittävällä tavalla EU-jäsenyysneuvotteluihin, kertoi markasta luopumisesta:
”Onneksi markan katoamisesta ei puhuttu ... Jos silloin olisi sanottu, että markka häviää, olisimme takuulla hävinneet kansanäänestyksen, Salolainen uskoo. Hän pitää myös valtioviisautena sitä, ettei euroa alistettu kansan-äänestykseen…”
"Salolaisen lisäksi myös SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja paljasti 18.12.1996 TV1:n ohjelmassa ”K Tervo”, että: ”jos EMU-sidos olisi kerrottu kansalle ennen 16.10.1994 neuvoa antanutta kansanäänestystä, äänestystulos olisi ollut toinen, kuin oli.”
"Asian vahvisti myös Iltasanomien tekemä 14.6.1997 julkaistu mielipidetutkimus, jonka mukaan EU-jäsenyys ei olisi toteutunut, jos kansalaisille olisi kerrottu, että euro sisältyy neuvoa-antavaan kansanäänestykseen."

Markasta luopuminen tiedettiin jo vuonna 1994, vaikka siitä ei puhuttu. Yksi presidentinvaalien käännekohtia oli TV-tentti, jossa kysyttiin: "Olisitteko valmis luopumaan markasta?" Rehn tiesi, että siitä luovutaan joka tapauksessa ja halusi olla rehellinen. Hän sanoi kyllä. Ahtisaari (joka sitten oli presidenttinä, kun päätöksin mentiin mukaan) sanoi silmää räpäyttämättä: "Ei."

Ja ensi kytkyt tehtiin jo 1992 Esko Ahon hallituksen toimesta. Oppositiolouske oli silmänlumetta.

Liittyessään EU:n jäseneksi vuonna 1995 Suomi liittyi suoraan Euroopan talous- ja rahaliiton (EMU) toiseen vaiheeseen. Tällä vaiheella tarkoitetaan eri maiden talouksien lähentämistä siten, että EMUn kolmas vaihe eli yhteiseen rahaan siirtyminen sujuisi mahdollisimman helposti.

EMUn kolmanteen vaiheeseen siirryttiin tammikuussa 1999. Siitä lähtien euroa on voinut käyttää tilirahana. Vuoden 2002 alussa laskettiin liikkeelle eurosetelit ja -kolikot.
 
Viimeksi muokattu:
Ja sekö on EU:n vika, etteivät suomalaiset poliitikot hoida leiviskäänsä edes kotimaiselta kyykytykseltä, kuten MAVI:lta? Eivät edes he, jotka väittävät olevansa maajussin asialla.

En ole koskaan sanonut, että se olisi EU:n vika. Kyllä se on aivan kotikutoista Suomessa.

Hävettää kattoa nykyisiä lipeviä suomalaisia poliitikkoja. Valtiomiestä kaivattaisiin...ehken presidentin pitäisi pistää näitä turpaan.
 
Öööhhh. Tota noin.

http://www.gov.scot/resource/0044/00446013.pdf

Lähde: Skotlannin hallitus, 2014.

En halua lähteä vääntämään tätä keskustelua sivuraiteelle, mutta: jos öljytulot lasketaan mukaan, Skotlanti olisi erittäin vauras keskisuuri eurooppalainen valtio. Ilman öljyäkin Skotlanti olisi ihan hyvin toimeentuleva Pohjoismaa, siis jos kävisi esim. niin että itsenäistymisneuvotteluissa jouduttaisiin Pohjanmeren öljy jättämään Englannille.

Toisen lähteen mukaan Skotlannin per capita BKT on kyllä pienempi kuin Englannin, MUTTA Englannin kokonaisuutta vääristää Lontoon ja Kaakkois-Englannin erittäin korkea per capita BKT - kaikkien muiden Englannin alueiden per capita BKT on alempi kuin Skotlannin...

Eli eiköhän tämä väitteeni ole aika hyvin perusteltu: skotit pärjäisivät mainiosti omillaankin.

Väittettäsi en ole tarkoittanut haastaa muutenkaan, mutta halusin vain sanoa, että nuo nimenomaiset alat eivät ole sitä mille menestystä rakentaa. Tarvitaan muutakin.
 
Boriksen liemi, kun voitto olikin ansa!




People are desperately hoping this theory about David Cameron and Brexit is true
Posted 8 hours ago by Narjas Zatat in news
  • Upvote
26809-zu0ung.jpg

Picture: Rob Stothard/Getty
As the dust settles on the EU referendum battleground, some 33 million voters await with bated breath to see what the victors will do now that the nation has spoken to leave.

Political commentators forecast a dark future for the UK: Jeremy Corbyn has just sacked Hilary Benn to head off a coup, and Boris Johnson could be prime minister come November.

David Cameron’s decision to resign before enacting Article 50 of the Lisbon Treaty, which sets out how a country could leave the EU, may have much bigger implications for Conservative hopefuls eyeing up the Prime Minister's seat than they bargained for.

While panic ensues, one person’s musings in the comments section of the Guardian has an interesting hypothesis on these complications:

If Boris Johnson looked downbeat yesterday, that is because he realises that he has lost.

Perhaps many Brexiters do not realise it yet, but they have actually lost, and it is all down to one man: David Cameron.

With one fell swoop yesterday at 9:15 am, Cameron effectively annulled the referendum result, and simultaneously destroyed the political careers of Boris Johnson, Michael Gove and leading Brexiters who cost him so much anguish, not to mention his premiership.

How?

Throughout the campaign, Cameron had repeatedly said that a vote for leave would lead to triggering Article 50 straight away. Whether implicitly or explicitly, the image was clear: he would be giving that notice under Article 50 the morning after a vote to leave. Whether that was scaremongering or not is a bit moot now but, in the midst of the sentimental nautical references of his speech yesterday, he quietly abandoned that position and handed the responsibility over to his successor.

And as the day wore on, the enormity of that step started to sink in: the markets, Sterling, Scotland, the Irish border, the Gibraltar border, the frontier at Calais, the need to continue compliance with all EU regulations for a free market, re-issuing passports, Brits abroad, EU citizens in Britain, the mountain of legislation to be torn up and rewritten ... the list grew and grew.

The referendum result is not binding. It is advisory. Parliament is not bound to commit itself in that same direction.

The Conservative party election that Cameron triggered will now have one question looming over it: will you, if elected as party leader, trigger the notice under Article 50?

Who will want to have the responsibility of all those ramifications and consequences on his/her head and shoulders?

Boris Johnson knew this yesterday, when he emerged subdued from his home and was even more subdued at the press conference. He has been out-manoeuvred and check-mated.

If he runs for leadership of the party, and then fails to follow through on triggering Article 50, then he is finished. If he does not run and effectively abandons the field, then he is finished. If he runs, wins and pulls the UK out of the EU, then it will all be over - Scotland will break away, there will be upheaval in Ireland, a recession ... broken trade agreements. Then he is also finished. Boris Johnson knows all of this. When he acts like the dumb blond it is just that: an act.

The Brexit leaders now have a result that they cannot use. For them, leadership of the Tory party has become a poison chalice.

When Boris Johnson said there was no need to trigger Article 50 straight away, what he really meant to say was "never". When Michael Gove went on and on about "informal negotiations" ... why? why not the formal ones straight away? ... he also meant not triggering the formal departure. They both know what a formal demarche would mean: an irreversible step that neither of them is prepared to take.

All that remains is for someone to have the guts to stand up and say that Brexit is unachievable in reality without an enormous amount of pain and destruction, that cannot be borne. And David Cameron has put the onus of making that statement on the heads of the people who led the Brexit campaign.

The comment, which was picked up on Twitter, has been shared thousands of times.

If true, that is some parting gift.
 
Väittettäsi en ole tarkoittanut haastaa muutenkaan, mutta halusin vain sanoa, että nuo nimenomaiset alat eivät ole sitä mille menestystä rakentaa. Tarvitaan muutakin.

Toki. Esim. ne reilut 74% Skotlannin taloudesta, jotka palvelusektori muodostaa, tai laivanrakennus - nyky-Britannian suurimmat telakat ovat Glasgowssa. Mutta jooh, eiköhän tämä sivuraide ole valmis. Eteenpäin....
 
Toki. Esim. ne reilut 74% Skotlannin taloudesta, jotka palvelusektori muodostaa, tai laivanrakennus - nyky-Britannian suurimmat telakat ovat Glasgowssa. Mutta jooh, eiköhän tämä sivuraide ole valmis. Eteenpäin....

Tuo on ainakin paremmin kuin meillä. Skoteilla ei ole valtavaa määrää virkamiehiä.
 
Back
Top