Joku kaipasi aiemmin Brexitin kytkäksi maanpuolistukseen, joten laitaan nyt sitten erään lehden (tai haastateltujen) mielipide.
- On selvää, että aseellinen hyökkäys yhtä jäsenmaata kohtaan merkitsee sitä, että muut jäsenmaat tulevat sen apuun kaikin käytettävissä olevin keinoin, ulkoministeri
Timo Soini (ps) sanoi eduskunnassa viime maaliskuussa.
- ENTINEN sisäministeri, kansanedustaja
Päivi Räsänen (kd) näkee tilanteen huolettavana Suomen kannalta, kun EU:n suurin sotilasmahti lähtee. Kun se poistuu, onhan se selvää, että turvatakuut ovat heikommat, Räsänen sanoi.
- Puolustusministeriön entinen kansliapäällikkö, kenraaliluutnantti evp
Matti Ahola näkee Brexitin viimeisenä niittinä haaveille siitä, että EU:sta voisi tulla apua tositilanteessa. Haihtuvat ne vähätkin perusteet kuvitella tai unelmoida siitä, että EU:sta tulisi apua, Ahola sanoo.
- Nato ei puolusta Suomea, mutta ei kyllä EU:kaan puolusta. Kaikkein vähiten puolustaisi Ruotsi (Ahola).
- Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori
Jarno Limnéll arvioi, että Brexit voi heikentää Suomen mahdollisuuksia saada sotilaallista apua. Mitä yhtenäisempi unioni on, sitä parempi se on Suomen turvallisuudelle ja EU:n keskinäisen avunantovelvoitteen käytännön toteutumiselle.
Kysymys: Mikä on Suomen tie, sillä yksin emmen myöskään pärjäisi. Jos EU:sta nyt suoritettaisiin kansanäänestys, olisi samassa äänestyksessä kysyttävä Nato-jäsenyydestä!
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001209207.html
Asiantuntijalta karu arvio Brexitin sotilaallisista vaikutuksista: Näin Suomelle käy
(KUVA: Reuters)
Julkaistu: 28.6. 8:06
Asiantuntijat arvioivat IS:lle, että Suomen turvatakuut EU:sta ovat Brexitin jälkeen huonommat tai olemattomat.
BRITANNIAN lähdön myötä EU menettää merkittävimmän sotilasmahtinsa. Britannian puolustusbudjetti on brittiläisen IISS-tutkimuslaitoksen
The Military Balance 2016 -raportin mukaan EU:n suurin, ja Britannia ja Ranska ovat unionin ainoat ydinasevallat ja YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenet.