Brexit ja sen seuraukset

Brexitin opetuksia voi tarkastella vasta sitten, kun Brexit on todella tapahtunut ja sen poliittiset ja taloudelliset seuraamukset ovat selkiytyneet.

Sitä oppia on syytä kerätä per heti, koska vaikutuksia syntyy jo pelkästä brexitin uhasta. Muutoinkin vaikutukset lienee havaittavissa eroprosessin aikana helpommin kuin jälkikäteen katsottuna.
 
Poikkesin Italiassa. Joka kylässä on Tabaccheria: savukkeita, piipputupakkaa, sytyttimiä...

Suomen viranomaiset ovat keksineet tupakan pahuuden metaforaksi ja olemme taas ylittäneet valovuodella EU:n tupakkadirektiivin kehyksen omine sääntöinemme. Tupakkaa pitää ostaa kuin pimeää pulloa.

Viina, joka on suuri kansanterveydellinen ongelma, maistuu myös päättäjille, joten sen nauttiminen onnistuu paremmin.
Onko näin? Minusta tupakka on vaarallisempi, tai no..niiden kahden asian vaarallisuudesta on yhtä vaikea arvioida mitä on vaarallisempi, vähän kun arvioisi mitä on vaarallisempa: hypätä sillalta alas vai joutua auton alle.
On erittäin positiivista että tupakointiin suhtaudutaan nykyisin negatiivisesti ja savukkeiden myynti siivottu pois silmistä. Yleisilme Ranskassa, Portugaliassa, jossa ystäväni vierailee usein - tupakoidaan enää hyvin vähän, tupakkamyyntiä hän ei nähnyt paljon missään, aikaisemmasta verrattuna. Saattaa sielläkin olla tupakkakauppoja. Mutta tälläinen savuhelvetti, joka oli vielä 15 vuotta sitten on onneksi ohi tietääkseni aika monissa EUn maassa ja tietekin Amerikassa.

Itse kävin kevällä Kyproksella ja altaan aluella en ole nähnyt ainuttakaan tupakoitsia. Yhden piipupolttajan näin. Iltaisin jostain pöydältä tuli tupakan hajua, hyvin vähän. Ja aamupalan yhteydessä ulkona jotkut tupakoineet tupakoivien pöydissä. Ymmärsin ettei kaikissa pöydissä edes saatu tupakoida. Uimarannalla tupakan savu tuntui todella vasteenmieliselta, raikas meren tuoksu ja yhtäkkiä joku alkaa sauhumaan ja tuli puhaltaa sitä savua suoraan päin naamaa.

Yksi asia mitä panin merkille - kaikki tupakoitsijat tumppasivat tupakat hiekkaan, tupakan natsoja oli todella paljon. Ja tämä Protaraksen ranta oli kuulemma puhtain ranta, verrattuna Aya Napan ranta, siellä kuulemma vasta likaista oli, siksi moni tuli meidän rannalle sieltä, kuten tämän kertoneet venäläiset turistit.

Aamuuinnilla ranta jossa kävin haisi myös kuselle, välillä hiekka tasoitettiin, mutta natsat olivat siellä tallella kaikki. Eikä ne sieltä mihinkään hajoa. Sinisen lipun rantoja...niinpä niin, mitähän tapahtuu siellä ei sinisen lipun rannoilla..Tupakointi pitää kieltä rannoillakin, kuseskelun lisäksi.

Venäläiset turistit pissattivat lapsia suoraan hiekkaan. Se oli vasta järkky näky, kun vauva otetaan nuukumisen jälkeen varta vasten pissattavaksi hiekkaan ja vielä kannustaneet "pspspsss" ja metrin päässä makaa ihmiset. Jännäksi tehnyt se, ettei edes vauva halunnutkaan pissata, varmaan tajusi että tälläistä katsottu paheksujen. Kyllä rannan hiekka ihan varmasti muuttu haisevaksi vessaksi jos sinne pissatetaan kaikki lapset, lisäksi aikuiset pissaa salaa mereen. Aina kun kävin

Ihmisen kusi haisee uimarannalla nenässäni aina kesäisin hiekassa, Suomessakin, siksi en ymmärrä miksi joku luulee että luonto hajoittaa kaikki. Tupakan tumppaminen maahaan on vasteenmielinen näky, eihän ihmiset tumppaa kodin lattiallekaan, miksi kodin ulkopuolella saa tumpata vaikka mihin kunhan alas jonnekin ja ylipäänsä heittää roskia?

Suomessa olen nähnyt (tupakoivan) eläkeläisen, joka keräsi natsoja luonnosta saarella poluilla, koska inhosi tälläistä vastuutonta saastuttamista, mutta vitsaili että itse hankimassa kuitenkin sen syövän.

Viime Turkin loman aikana, on sitäkin vuosia, siellä mielestäni poltettiin paljon enemmään hotellissa itse turkkilaisten lisäksi. Italiassa en käynyt aikoihin, mutta ymmärttäkseni sielläkin tupakointi pannassa. Toisin kun 25 v sitten jolloin sai tupakoida siellä busseissakin ja vaikka missä.

Pahin muisto minulla tupakan savun suhteen minulla on pietarilaisesta hotellista, joka oli muuten ok, mutta tupakointi oli sallittu kaikialla, ja se tuntui. Aamulla suihkuraikkana piti astua tunkaiseen ja savuiseen hotellikäytävään. Ei kiitos. Sellaista ei todellakaan kaipaa enää.
 
Viimeksi muokattu:
Pakolaisten tulo Suomeen johtuu vain ja ainoastaan Suomen omista päätöksistä..Meille tuli jo 1990-luvulla yli 10.000 somalia vaikkei EU:sta ollut siinä vaiheessa minkäänlaista tietoa..toki heitä on tullut EU-jäsenyydenkin aikana. Kuitenkin omien päättäjiemme hyvällä tuella. Ei kannata valehdella...
Samalla tavalla pakolaisia tuli viime syksynäkin, emme estäneet heidän tuloaan rajalla...
Tästäkään ei kannata syyttää EU:ta, eihän Unkarikaan ja monet muut etelän EU-maat päästäneet pakolaisia maahansa..
Ei myöskään Viro..

On täydellistä valhetta väittää että EU-pakottaa meidät ottamaan pakolaisia... Ei todellakaan pakota. Kysymys on täysin omien poliitikkojemme ja viranomaistemme toiminnasta..

Euroopan Unioniin liittyminen oli suurin yksittäinen tekijä joka nosti Suomen lamasta 1990-luvun loppupuolella.. Talouden nousukausi jatkui aina 2007 asti..Ja se mitä sen jälkeen tapahtui johtui taas melkoiselta osaltaan Suomen omien poliitikkojen virhearvioinneista ja ennen kaikkea kohtalokkaaksi virheeksi osoittautuneesta "Velkaelvytyksestä".
EU:lla ei ollut mitään tekemistä näiden asioiden kanssa..

Luojan kiitos olemme olleet EU:n jäseniä ja saamme olla EU:n sisämarkkinoilla josta löytyy suurin osa Suomen tärkeimmistä kauppakumppaneista..EU:n ulkopuolella tämä 2007 alkanut talouden taantuma olisi johtanut koko suomalaisen yhteiskunnan paljon syvempään kurjuuteen.

Ei kannata verrata Suomea Norjaan, eikä Islantiinkaan. Suomalaisen yhteiskunnan talouden perusteet ovat täysin erilaisia niihin verrattuna..Sattuneesta syystä tunnen varsinkin Norjan kohtuullisen hyvin..

Tätä oheista "käppyrää" on käytetty jo aiemminkin kertomaan Suomen talouden kehittymisestä EU-jäsenyyden aikana.. Se kertoo aika selkeällä tavalla sen kuinka talous kasvoin erinomaisin harppauksin aina vuoteen 2007 asti. Hyvin merkittävä osuus kasvusta johtui juuri EU-jäsenyyden myötä saaduista eduista..

proxy.php


Eikä meidän taloutemme ole ihan sukkana romahtanut..käytännössä olemme puurtaneet samalla tasolla jo liki kymmenen vuotta.. Omien johtajiemme tekemien virheiden vuoksi Suomen talous ei ole kyennyt jatkamaan kasvu-uralla vuoden 2007 jälkeen. Nyt vihdoin olemme todennäköisesti pääsemässä pienen pieneen kasvun alkuun..

Jos pieni Suomi lähtisi jostain syystä EU:n talousalueen ulkopuolelle niin mitkä olisi ne keinot joiden avulla voisimme pärjätä paremmin globaaleilla markkinoilla?

Minä en usko että edes Britannian kokoinen talous voisi löytää talouttaan kasvattavia etuja EU:n ulkopuolisena.
Siis, mitä ovat ne tekijät jotka parantaisivat Suomen mahdollisuuksia?

Jokainen hiemankin omilla aivoillaan ajatteleva ymmärtää varmasti mikä on ainoa oikea ratkaisu Suomelle.

Mutta, siitä huolimatta. Tulkoot jokainen onnelliseksi omilla näkemyksillään. Fiksut ja ahkerat yrittäjät pärjää aina vaikka poliitikot tekisivät minkälaisia typeryyksiä tahansa. Ja, kaikista yhteiskunnista löytyy se "viides kolonna" jonka työnä ja tavoitteena on pelkästään jarruttaa muun porukan tekemisiä.

Totta että somaleita tuli aikaisemmin ja lähinnä Suomen omasta syystä. Mutta tämä viimeisin ja suurin aalto, joka yhä jatkuu on miltei täysin EU:n aiheuttama ja nykyisen hallinnon mahdollistama. Mikään sanomasi ei sitä kiistä. Kuten sanoin osa maista vastusti EU:n kehoitusta ja uhkailuja ja piti rajat osittain kiinni. Siitä täydet pisteet heille.

Puhut hieman Euroopan sisämarkkinoista, mutta meillä olisi ollut sama pääsy niille EFTA:n jäseninä. Ei eroa. Et halua verrata Suomea Norjaan, no älä vertaa siihen. Vertaa sitten vaikkapa Sveitsiin tai Islantiin.

Et usko että Suomi pärjäisi globaaleilla markkinoilla ? Miten Islanti sitten pärjää? Islantihan on Suomea pienempi. Valuutan Devalvointi vauhdutti vientiä ja toipumista tästä viimeisimmästä pankkikriisistä. Islanti on muuten yksi nopeimmin kasvavia talouksia (vuonna 2015) :)
Tässä hieman luettavaa sinulle:
http://www.worldfinance.com/infrast...ing-economy-the-truth-about-icelands-recovery

Esitit käyrän tuotannosta, joka ei yksinään kerro hirveästi, mutta mikään ei siinä osoita sitä että se on EU:n ansiota. Kauppakumppanit ovat EU:ssa, mutta niin olisivat olleet mikäli olisimme olleet EFTA:n jäseniä.

Ja mikä oleellista, vaikka käyrä ei paljoa kerro on sen suunta alaspäin ja sitä se tulee olemaan jatkossakin. Euro ja EU tulee johtamaan niin suuriin ongelmiin, että emme ole nähneet vielä mitään.

Tosiaan jokainen joka pysähtyy ajattelemaan tajuaa että EU on Suomelle pitkällä aikavälillä erittäin vahingollinen ja tuhoisa. Sinäkään, vaikka perustelusi olivatkin parempia kuin eräiden muiden näillä foorumeilla et osoittanut yhtään konkreettista hyötyä EU:sta.
Ymmärrän että niiden löytäminen on vaikeaa, sillä EU on hyvä ottamaan kunnian toisten onnistumisista, mutta huono myöntämään virheitä (tai pitäisi ennemmin sanoa, että sille kyllä myönnetään EU uskovaisten toimesta paljon hyviä puolia, mutta ei nähdä niitä huonoja). Siinä sillä on paljon yhteistä eri uskontojen kanssa. Onnistumisista kiitetään, mutta harmeista ei syytetä.

EU:ssa Suomi tai se mitä Suomesta tulee olemaan jäljellä on aina isompien pelureiden sylikoira (Ranska, Saksa), kun taas itsenäisempänä toimijana olemme vapaampia valitsemaan kenen kanssa toimimme. Se mikä on selvää, että EU:ssa kohtalomme on kahlehdittu ja me tavallinen Suomen kansa olemme se, joka tulee maksamaan kovimman hinnan.

Tässä teille hieman EU:n viisautta
 
Britannian poliittinen järjestelmä tekee tällä hetkellä kaikkensa että voisi olla tekemättä Brexit:tiä ja säilyttää päänsä.

Brexit-kampanjan johtomiehet itsekin ovat myöntäneet ettei heillä ole harmainta ajatusta mitä nyt tehdään siellä on pakka totaalisesti sekaisin.

Voin kertoa että Cameron'in brexit-politiikalle ei löydy minkäänlaista hyväksyntää brittiläisiltä tai Britanniaan sijoittuneilta monikansallisilta yrityksiltä.

Mutta, toisaalta täältäkin löytyy lukuisia kirjoittajia joille on suuri ilo siitä että kansa on näyttänyt voimaansa "globaaleille suurkapitalisteille ja pääomapiireille". Suotakoon tämä ilo heille.

Kaiken lisäksi kansa on puhunut Britanniassa ja pulinat pois..kehitys kulkee jo kovaa vauhtia uuteen suuntaan. "Suurkapitalistiriistäjät" hakevat taas uusia kohteita sijoituksilleen, tehtailleen, liikkeilleen, yrityksilleen jne.. muualta.
 
Onko näin? Minusta tupakka on vaarallisempi.
On erittäin positiivista että tupakointiin suhtaudutaan nykyisin negatiivisesti ja savukkeiden myynti siivottu pois silmistä. Yleisilme Ranskassa, Portugaliassa, jossa ystäväni vierailee usein - tupakoidaan enää hyvin vähän, tupakkamyyntiä hän ei nähnyt paljon missään, aikaisemmasta verrattuna. Saattaa sielläkin olla tupakkakauppoja. Mutta tälläinen savuhelvetti, joka oli vielä 15 vuotta sitten on onneksi ohi tietääkseni aika monissa EUn maassa ja tietekin Amerikassa.

Itse kävin kevällä Kyproksella ja altaan aluella en ole nähnyt ainuttakaan tupakoitsia. Yhden piipupolttajan näin. Iltaisin jostain pöydältä tuli tupakan hajua, hyvin vähän. Ja aamupalan yhteydessä ulkona jotkut tupakoineet tupakoivien pöydissä. Ymmärsin ettei kaikissa pöydissä edes saatu tupakoida. Uimarannalla tupakan savu tuntui todella vasteenmieliselta, raikas meren tuoksu ja yhtäkkiä joku alkaa sauhumaan ja tuli puhaltaa sitä savua suoraan päin naamaa.

Yksi asia mitä panin merkille - kaikki tupakoitsijat tumppasivat tupakat hiekkaan, tupakan natsoja oli todella paljon. Ja tämä Protaraksen ranta oli kuulemma puhtain ranta, verrattuna Aya Napan ranta, siellä kuulemma vasta likaista oli, siksi moni tuli meidän rannalle sieltä, kuten tämän kertoneet venäläiset turistit.

Aamuuinnilla ranta jossa kävin haisi myös kuselle, välillä hiekka tasoitettiin, mutta natsat olivat siellä tallella kaikki. Eikä ne sieltä mihinkään hajoa. Sinisen lipun rantoja...niinpä niin, mitähän tapahtuu siellä ei sinisen lipun rannoilla..Tupakointi pitää kieltä rannoillakin, kuseskelun lisäksi.

Venäläiset turistit pissattivat lapsia suoraan hiekkaan. Se oli vasta järkky näky, kun vauva otetaan nuukumisen jälkeen varta vasten pissattavaksi hiekkaan ja vielä kannustaneet "pspspsss" ja metrin päässä makaa ihmiset. Jännäksi tehnyt se, ettei edes vauva halunnutkaan pissata, varmaan tajusi että tälläistä katsottu paheksujen. Kyllä rannan hiekka ihan varmasti muuttu haisevaksi vessaksi jos sinne pissatetaan kaikki lapset, lisäksi aikuiset pissaa salaa mereen. Aina kun kävin

Ihmisen kusi haisee uimarannalla nenässäni aina kesäisin hiekassa, Suomessakin, siksi en ymmärrä miksi joku luulee että luonto hajoittaa kaikki. Tupakan tumppaminen maahaan on vasteenmielinen näky, eihän ihmiset tumppaa kodin lattiallekaan, miksi kodin ulkopuolella saa tumpata vaikka mihin kunhan alas jonnekin ja ylipäänsä heittää roskia?

Suomessa olen nähnyt (tupakoivan) eläkeläisen, joka keräsi natsoja luonnosta saarella poluilla, koska inhosi tälläistä vastuutonta saastuttamista, mutta vitsaili että itse hankimassa kuitenkin sen syövän.

Viime Turkin loman aikana, on sitäkin vuosia, siellä mielestäni poltettiin paljon enemmään hotellissa itse turkkilaisten lisäksi. Italiassa en käynyt aikoihin, mutta ymmärttäkseni sielläkin tupakointi pannassa. Toisin kun 25 v sitten jolloin sai tupakoida siellä busseissakin ja vaikka missä.

Pahin muisto minulla tupakan savun suhteen minulla on pietarilaisesta hotellista, joka oli muuten ok, mutta tupakointi oli sallittu kaikialla, ja se tuntui. Aamulla suihkuraikkana piti astua tunkaiseen ja savuiseen hotellikäytävään. Ei kiitos. Sellaista ei todellakaan kaipaa enää.

Hajottaako joku ruokasalin kaluston poltettuaan pari sikaria? Tappaa jonkun? Ajaa jonkun yli? Juopon oksennuksesta ei tule hajua?

Tuossa on perspektiiviä:

http://megasalainen.blogspot.fi/2013/06/myrkytyksen-oireet.html?m=1
 
ihan varmasti muuttu haisevaksi vessaksi jos sinne pissatetaan kaikki lapset, lisäksi aikuiset pissaa salaa mereen

Wanhin tyttäreni oli muutamia vuosia sitten töissä kylpylän respassa ja ihan Suomessa. En ole hänen kertomustensa jälkeen harrastanut lämpöporealtaissa istumista. Paras oli hänen sivukorvallaan kuultu wanhojen rouwien lausuma: "voan kyllä se tuossa porealtaassa hyvin kusi irtovvaa".....vuosia sitten todistin Tallinnassa sellaista sikailua, että häveliäisyyteni ei salli minun siitä edes kertoa. Mainittakoon, että kansitakkiset suomalaismiehet suorittivat sekä nesteisiä että jäykkiä tarpeitaan siinä torin kulmassa suihkulähteessä. Venäläinen käsitys siisteydestä paljastuu, kun jaksaa raahautua niiden kanavien rannalle, jotka halkovat Pietaria. Rajattomasti ihaillussa Puolassa törmää helposti sellaiseen sottaisuuteen, ettei sellaista helposti näe muualla. Ihmiset ovat lopultakin melkoisia possuja.
 
Sitä oppia on syytä kerätä per heti, koska vaikutuksia syntyy jo pelkästä brexitin uhasta. Muutoinkin vaikutukset lienee havaittavissa eroprosessin aikana helpommin kuin jälkikäteen katsottuna.
Keskellä prosessia huomio kiintyy helposti pintakuohuun, emmekä tiedä lopullisista seurauksista vielä yhtään mitään.
 
Jäsen skärdis tekee asiallista työtä, kun jaksaa ottaa esille juuri näitä "Eu päätti ja suomineito vikisi" - juttuja. Ne eivät useinkaan nimittäin kestä tarkastelua. Yleensä sylttytehdas löytyy Suomesta. Se on toisaalta pirun harmillista ja tympeää, mutta on siinä hyväkin puolensa: äänestäjien on otettava töräkämpi ryhti asioissa. Uusi aika, uudet kujeet, äänestäjä ei voi tulevaisuudessa toimia kuin lehmän hönkäys.

Tätä on saanut takoa tavattoman monien pääkoppaan. Kansallisurheiluamme taitaa olla EU:n syyttäminen vaikka tavattoman usein se syyllinen löytyy omista poliitikoistamme että virkamiehistä, jotka toteuttavat prikulleen (ja vielä vähän extraa päälle) Brysselistä tulleita viestejä. Ehkäpä tämä "orja-mentaliteetti" juontaa juurensa omasta kansallisesta menneisyydestämme - orjia ja torppareita olemme olleet ja sellaisina näytämme pysyvän, sen mitä herra sanoo toteutamme orjallisesti, koska se tekee elämästä helppoa. Ei tarvitse ottaa teoistaan vastuuta, voi lyödä rätingit nenän eteen ja sanoa, jotta lue poika lue. Samalla tuossa lahden toisella puolen asiat sujuvat EU-jäsenvaltiossa aivan toisella tapaa - merkittävästi jouhevammin ilman ahdasmielistä byrokraattista nipotusta.

Ja vaikka nyt syytänkin omia poliitikkojamme ja virkamiehiämme, niin se ei tarkoita sitä, että EU olisi kultaa ja mammonaa. EU on rikki, EU:ssa on isoja ongelmia - se ei palvele enää kansalaisia, se palvelee pientä osaa kansasta, se palvelee eliittiä. Neuvostoliitto vieraantui kansasta - no siellä vieraantuminen alkoi hetimmiten ensihetkistä lähtien - EU tuntuu vieraantuneen kansasta, seuraako se Neuvostoliiton polkua?

Onko edessä hetki, jolloin joku valopää Brysselin suunnalta huudahtaa: Eikö teillä ole leipää? No syökää kakkua... (Ei en kaipaa historian oppituntia tässä kohdin, on hauska vinoilla tällaisilla asioilla).

vlad
 
Et usko että Suomi pärjäisi globaaleilla markkinoilla ? Miten Islanti sitten pärjää? Islantihan on Suomea pienempi. Valuutan Devalvointi vauhdutti vientiä ja toipumista tästä viimeisimmästä pankkikriisistä. Islanti on muuten yksi nopeimmin kasvavia talouksia (vuonna 2015).......
.....EU:ssa Suomi tai se mitä Suomesta tulee olemaan jäljellä on aina isompien pelureiden sylikoira (Ranska, Saksa), kun taas itsenäisempänä toimijana olemme vapaampia valitsemaan kenen kanssa toimimme. Se mikä on selvää, että EU:ssa kohtalomme on kahlehdittu ja me tavallinen Suomen kansa olemme se, joka tulee maksamaan kovimman hinnan.

En viitsi lähteä kinastelemaan...olen ollut käytännössä mukana kansainvälisen kaupan tehtävissä ja yrittäjänä jo ennen Suomen EU-jäsenyyttä sekä Neuvostoliiton aikana. Ja, vielä nykyisen talousyhteisön aikana. Tuo boldattu kappale on täyttä bullshittiä. Aivan samanlaista tekstiä tuli aikoinaan ns. taistolaisilta. Voin kertoa etteivät he todellakaan olleet rakentamassa suomalaista itsenäistä yhteiskuntaa.

Vaikka meillä oli toimivat kauppasuhteet jo ennen EU-jäsenyyttä niin jäsenyys avasi markkinat aivan uudella tavalla. Ehkä tässä avautumisessa oli mukana tunnettakin sillä 1990-luvun lama käytännössä pysäytti lähes kaiken maahantuonnin ja Neuvostoliiton vientikaupan Suomessa. Mutta heti kun vaikeuksista päästiin yli alkoi uusi nopea kehityskausi. Siinä näkyi ja tuntui EU-jäsenyys ja kaupan vapautuminen monella konkreettisella tavalla. Monet vientirajoituksen poistuivat, ei tarvinnut enää hakea USA:n lähetystöstä vientilupia kuten aikaisemmin jne. Yhteisvaluuttaan liittyminen helpotti entisestään kaupankäyntiä, sillä markka oli todellinen riskivaluutta. Lähes kaikki ulkomaan saatavat piti suojata ja ostoissa yritettiin hyödyntää valuutan kurssiheilahdukset.

Minä olen erittäin tyytyväinen siihen että meidän kohtalomme on sidottu läntiseen ja demokraattiseen markkinatalouteen..Se on suomalaisille paras mahdollinen vaihtoehto. Varsinkin kun meillä, pienenä maana ja kansana on vain kaksi suuntaa valittavana. Joko Eurooppa tai Venäjä.

Olemme aikoinamme olleet Venäjän alusmaana ja samaan tilaan palaaminen ei erityisemmin houkuttele. Mutta, jos emme kykene pysymään eurooppalaisten maiden yhteisössä niin ei ole muuta vaihtoehtoa. Osaan hieman venäjää, tiedän että pärjäisin varsin hyvin jopa nykyisen Venäjän vallan alaisuudessa. Tästä seikasta johtuu myös se että tiedän Suomen vaihtoehdot. Sattuneesta syystä minulla henkilökohtaisesti on lisäksi omat vaihtoehtoni.

Omasta mielestäni tiedän myös sen missä vaihtoehdossa Suomen kansa todellakin joutuisi maksamaan kovimman hinnan. Käsittääkseni aika moni suomalainen on samaa mieltä, ehkä suurin osa näillä sivuilla kirjoittelevista.

Mutta, kuten olen monesti aikaisemmin sanonut tulkoot kaikki onnellisiksi omalla tavallaan..ja omalla uskollaan. Suosittelen kokeilemaan omakohtaisesti missä maassa (maissa) on itselle sopivat elämäntavat ja arvot. Näin olen itse tehnyt. Loppuviimeksi kaikki on suhteellista, tiedän että Venäjälläkin asuu onnellisia ihmisiä.

P.S. Islanti putosi todella syvälle Lehman Brothers-lamassa...on luonnollista että heillä käyrät näyttävät tällä hetkellä ylöspäin. Heidän yhteiskuntansa on myös niin pieni että siellä yksityisen yritteliäisyyden merkitys hyvinvoinnin tavoittelussa on paljon suurempi kuin meillä Suomessa..Vähän samalla tavalla kuin meillä on Ahvenanmaalla.
 
Viimeksi muokattu:
Ei tule Fixitiä. Mutta kielimiehet @Fremen , eikö sen kuuluisi olla Finexit? Brexit, Grexit, Finexit tai Fiexit, että säilyy se exit-sana?

Tosin hauskahan olisi tämä fix it = korjaa se.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001208916.html

Noh jos meikalaiselta kysytaan niin laitetaan vaikka "Hell Yeah-xit" Suomen osalta :D!
Tosiasia on se etta talla hetkella Suomen investointihyodykkeita myyva vientiteollisuus joutuu hinnoittelemaan itsensa Saksan teollisuden tuottavuus- / yksikkohintaindeksin mukaan, emmeka yksinkertaisesti parjaa. Vapaa kellunta auttaisi tassa ihan kansantalouden kirjanpidon mukaan (kauppatase-vaihtotase-maksutase), enka puhu "devalvaatiosta" (siirtymisesta toimimattomasta kiinteasta valuutta-pegista korkeampaan kiinteaan pegiin, kuten markka-aikana), vaan Ruotsi-tyylisesta joustavasta piikista (joka tietysti joustaisi aluksi enemman koska taloutemme on taysin kuralla ja velkaa tulee E550m kuukaudessa etta pysyy valot paalla).

Tottakai talla olisi seurauksia kaikille Suomessa asuville ihmisille, muttei nyt kuitenkaan mitaan liian dramaattista. Velanotto on nyt jo holtitonta, jos ulkoiseen valtionvelkaan lyodaan 10% lisaa niin ainakin valkaantumisen kasvu taittuu. Meinaan pakosta, mikaan muu ei nayta Arkadianmakeen purevan, eika purrut 80-luvullakaan. Vaihtoehto on se etta Suomi kuihtuu hitaasti, aritmetiikka on molemmissa tapauksissa nolla-summa koska maksutase on maaritelmallisesti aina tasapainossa.
Eli vahan aikaa kipua nyt kun korot ovat globaalisti ennatysalhaalla taysin meista riippumattomista tekijoista johtuen, tai hidas hyytyminen Kreikka II:ksi. Muuta vaihtoehtoa en nae, valtion talousvisionaarien budjetoima 2-3%:n vuotuinen nimelliskasvu on haihattelua... kilpailemme nimenomaan Saksan ja Ruotsin vientiteollisuuksien kanssa samoilla kv-markkinoilla, emmaka ole parjanneet lahes yhdeksaan vuoteen, ollenkaan. Edes Kiinan teollisuus-buumin huippuvuosina!!!
Mika ihmeellinen Korea-konjunktuuri yht'akkia kaantaisi laivan, varsinkin kun tietyt poliittiset tahot lisaavat vaan tuulimyllyja ja vaativat Suomea maailman eettisimmaksi jne. vienti-/ teollisuusmaaksi... koska Suomi on yksi maailman rikkaimpia maita...:confused:.

It's a joke... it's all just a joke.


Suomi vs. maailmanmarkkinat... biisi sopii taydellisesti. Meita ei jaa kukaan kaipaamaan globaalissa taloudessa. Kyseessa on narsistinen illuusio jos kuvittelemme jotain muuta.

ps. Have a nice day :).

EDIT: Sorry vaara linkki...
 
Viimeksi muokattu:
Enpä usko että täällä laajalti arvioidaan Nigel Farage kovin korkealle, jos inhotaan Junckeriakin.

Minkähän takia näin on ? Ehkäpä siksi että hän puhuu monien uskomuksia vastaan ? Onko hän raflaava, kyllä. Liioitteleeko hän välillä, kyllä. Ampuuko hän ammottavia reikiä EU uskovaisten teorioihin, kyllä.

Miksi hänet julkisesti ristiinnaulitaan ? Miksi hänelle nauretaan ja miksi häntä pilkataan hänen kollegoidensa toimesta?

Koska hän on karismaattinen puhuja (verrattuna suurimpaaan osaan poliitikoista), joka ei pelkää sanoa asiaansa ja joka päihittää useimmiten kilpailijansa puhujan lahjoillaan.

Hän on vaarallinen EU- elitisteille ja EU- uskovaisille, siksi häntä pilkataan ja väheksytään.

Ei sillä että itse erityisesti häntä idolisoin, mutta yleensä kun suurin osa mediasta ja foorumeista pilkaa jotakin on siihen syynsä. Ja se saa minut uteliaaksi, jotta itse alan selvittämään asiaa.

Kunnioitan Faragea hänen osoittamastaan peräänantamattomuudesta ja siitä että hän ei pelkää vastustaa niin sanottua poliittisesti korrektia kantaa. Kumpa Suomessa olisi edes yksi merkittävässä asemassa oleva poliitikko, joka omaisi hänen rohkeutensa tarttua asiaan ja puhua hallitsevaa järjestystä vastaan ja tarjota aitoa vaihtoehtoa.

Suomella on James Hirvisaari, hän uskalsi puhua ja mitä tapahtui, hänet siirrettiin syrjään. Hän puhuu paljon asiaa (vaikka paljon roskaakin), mutta hänetkin on leimattu Rasistiksi ja pelleksi.


Mitä siitä seuraa kun vallitsevien uskomusten kyseenalaistavia henkilöitä pilkataan, syytetään Rasisteiksi ja väheksytään ? Ehkäpä kansa, kuten nyt Britanniassa alkaa vähitellen uskomaan että hei, tämä kaveri onkin ehkä oikeassa.

Sitä täällä pelätään, kuten hyvin näemme tästä pelon lietsonnasta, joka oli ennen ja jälkeen Brexit äänestyksen. Heti tuomitaan kansanvalta ja äänestykset, sillä ajatteleva kansa on vaarallinen. Kansa, joka kyseenalaistaa heille työnnetyn jargonin on vaarallinen.

Sitä minä pyydänkin täällä kaikilta, en sitä että uskoisitte minun saarnaani, vaan että avaisitte silmänne ja kyseenalaistaisitte teille median ja poliitikkojen hokeman "totuuden".
 
Farage ja Hirvisaari osaa molemmat tonkia tunkiota ja nostella mehevimmät kakkarat kaikkien nähtäväksi, mutta kumpikaan ei osaaa tarjota mitään tilalle. Ei riitä se että löytää syyllisen, pitäis löytää Lahtinen ja konekivvääri.
 
Tosiaan jokainen joka pysähtyy ajattelemaan tajuaa että EU on Suomelle pitkällä aikavälillä erittäin vahingollinen ja tuhoisa.

Sinäkään, vaikka perustelusi olivatkin parempia kuin eräiden muiden näillä foorumeilla et osoittanut yhtään konkreettista hyötyä EU:sta.
Ymmärrän että niiden löytäminen on vaikeaa, sillä EU on hyvä ottamaan kunnian toisten onnistumisista, mutta huono myöntämään virheitä (tai pitäisi ennemmin sanoa, että sille kyllä myönnetään EU uskovaisten toimesta paljon hyviä puolia, mutta ei nähdä niitä huonoja). Siinä sillä on paljon yhteistä eri uskontojen kanssa. Onnistumisista kiitetään, mutta harmeista ei syytetä.

EU:ssa Suomi tai se mitä Suomesta tulee olemaan jäljellä on aina isompien pelureiden sylikoira (Ranska, Saksa), kun taas itsenäisempänä toimijana olemme vapaampia valitsemaan kenen kanssa toimimme. Se mikä on selvää, että EU:ssa kohtalomme on kahlehdittu ja me tavallinen Suomen kansa olemme se, joka tulee maksamaan kovimman hinnan.

Erittäin vahingollinen ja tuhoisa? Tuo vaatii perusteluja. Mitä vahinkoa EU:sta on Suomelle? Euron osalta haittaa on, ja siitä eroamista kannattaisikin harkita. Mutta mitä vahinkoa EU:sta muuten on?

Entä, mitä hyötyä EU:sta on? Verrattuna pelkästään EFTA? Hyvä kysymys.

Ensinnäkin kannattaa muistaa, että EU on perustettu sitä varten, ettei Euroopassa käytäisi enää kolmatta maailmansotaa, ainakaan Saksan ja Ranskan välillä aloitettuna. Sen tehtävän EU on täyttänyt. Toki kylmä sota vaikutti myös kuvioihin.

Käytännössä EU pystyy parantamaan EU-alueen talouden ja yhteiskuntien toimintaa paljon enemmän kuin mitä pelkkä EFTA pystyisi. Seuraavassa jotain esimerkkejä:
  • Maataloustukien koordinointi. EUn budjetin suurin menoerä on maataloustuet. Ilman tätä yhteistä kassan kautta kierrätystä jokainen maa kilpailisi maataloustuilla muita maita vastaan
  • Pan-eurooppalaisen infrastruktuurin kehitys: rautatiet, sähköverkot, televerkot ja hinnoittelu
  • Ympäristönsuojelu. Moni asia toimii paremmin yhdessä. Esim. rikkidioksidi.
  • Euroopan ääni maailmalla. EU on maailman suurin talousmahti ja pystyy ihan eri tavalla edistämään EU:n asioita globaaleissa pöydissä kuin maat erikseen.
  • Vapaa liikkuvuus Euroopassa. Helpottaa myös businesta.
  • EU suojelee myös jäsenvaltioiden kansalaisia näiden omilta hallitsijoilta. Ihmisoikeudet, lehdistön asema, velkaantuminen, hyvä hallinto
  • Eurooppa-tason talletussuoja ja pankkivalvonta. Pankit ovat nykyään monikansallisia. Vain EU-tason valvonta pystyy valvomaan niitä kunnolla. Se on tärkeää, kuten finanssikriisi karvaasti osoitti.
  • Euroopan turvallisuusorganisaatiot esim. terrorismia vastaan. Tässä olisi tosin vielä paljon kehitettävää.
  • EU voimaryhmänä Venäjän uhkaa vastaan
 
Noh jos meikalaiselta kysytaan niin laitetaan vaikka "Hell Yeah-xit" Suomen osalta :D!
Tosiasia on se etta talla hetkella Suomen investointihyodykkeita myyva vientiteollisuus joutuu hinnoittelemaan itsensa Saksan teollisuden tuottavuus- / yksikkohintaindeksin mukaan, emmeka yksinkertaisesti parjaa. Vapaa kellunta auttaisi tassa ihan kansantalouden kirjanpidon mukaan (kauppatase-vaihtotase-maksutase), enka puhu "devalvaatiosta" (siirtymisesta toimimattomasta kiinteasta valuutta-pegista korkeampaan kiinteaan pegiin, kuten markka-aikana), vaan Ruotsi-tyylisesta joustavasta piikista (joka tietysti joustaisi aluksi enemman koska taloutemme on taysin kuralla ja velkaa tulee E550m kuukaudessa etta pysyy valot paalla).

Tottakai talla olisi seurauksia kaikille Suomessa asuville ihmisille, muttei nyt kuitenkaan mitaan liian dramaattista. Velanotto on nyt jo holtitonta, jos ulkoiseen valtionvelkaan lyodaan 10% lisaa niin ainakin valkaantumisen kasvu taittuu. Meinaan pakosta, mikaan muu ei nayta Arkadianmakeen purevan, eika purrut 80-luvullakaan. Vaihtoehto on se etta Suomi kuihtuu hitaasti, aritmetiikka on molemmissa tapauksissa nolla-summa koska maksutase on maaritelmallisesti aina tasapainossa.
Eli vahan aikaa kipua nyt kun korot ovat globaalisti ennatysalhaalla taysin meista riippumattomista tekijoista johtuen, tai hidas hyytyminen Kreikka II:ksi. Muuta vaihtoehtoa en nae, valtion talousvisionaarien budjetoima 2-3%:n vuotuinen nimelliskasvu on haihattelua... kilpailemme nimenomaan Saksan ja Ruotsin vientiteollisuuksien kanssa samoilla kv-markkinoilla, emmaka ole parjanneet lahes yhdeksaan vuoteen, ollenkaan. Edes Kiinan teollisuus-buumin huippuvuosina!!!
Mika ihmeellinen Korea-konjunktuuri yht'akkia kaantaisi laivan, varsinkin kun tietyt poliittiset tahot lisaavat vaan tuulimyllyja ja vaativat Suomea maailman eettisimmaksi jne. vienti-/ teollisuusmaaksi... koska Suomi on yksi maailman rikkaimpia maita...:confused:.

It's a joke... it's all just a joke.

http://www.imdb.com/title/tt3393786/?ref_=nv_sr_1

Suomi vs. maailmanmarkkinat... biisi sopii taydellisesti.

ps. Have a nice day :).

Samaa mieltä..mutta uskon hieman enemmän suomalaiseen teollisuuteen ja kilpailukykyyn. En viitsi luetella esimerkkejä mutta niitä on ja veikkaan että tulee lisääkin..Enkä usko että oma valuutta ja devalvaatio olisi enää kelvollinen ratkaisu.

Suomen pitää kyetä kehittämään tuotannollista kilpailukykyä ja tiedän että yritystasolla näin tehdäänkin..myös tuotantorakenteet ovat muuttumassa. Eihän meidän tarvitse kuin nousta lähemmäksi Saksan tasoa ja/tai hakeutua vahvasti uusille toimialoille joilla olemme jonkinlaisessa etulyönnissä..niistäkin löytyy esimerkkejä.

Mutta Suomen ongelman pesä on, kuten sanoit, Arkadianmäki..Siellä ollaan saman velkanapin äärellä kuten jo kaksi edellistä vaalikautta, eikä muutosta ole tiedossa. Ja, vaikkei kukaan siitä juuri puhukaan niin Suomen kokonaisveroaste on koko yhteiskunnan kirous. Meillä on totuttu jakamaan yhteistä hyvää enemmän kuin sitä kyetään tuottamaan.
 
Näitä juttuja on tainnut jo olla aika monta, mutta YLE:n toimittaja on löytänyt Lähdön puolesta äänestäneitä. Hankala sanoa, oliko tuohon valittu "parhaat", mutta varmaan jotain osviittaa antaa.

Ihmisten huolet ovat perin ymmärrettäviä. Mutta, kun ei EU liity noihin huoliin millään tavoin...

http://yle.fi/uutiset/britannian_brexit-kannattajat_ylelle_olemme_valmiita_karsimaan_hieman/8990055

Rakennusalalla työskentelevä Richard sanoo, että eroääni oli ainoa oikea vaihtoehto. Hänen mukaansa se kertoo perustavanlaatuisesta pettymyksestä valtaapitävien toimintaan.
– Poliitikot eivät ole kuunnelleet kansalaisten huolia. Maahanmuuttajien lisääntyvästä määrästä ja työväestön aseman kurjistumisesta on puhuttu pitkään, mutta näitä huolia ei ole otettu tosissaan, Richard sanoo.

---

Janet kertoo kansanäänestyksen palauttaneen hänen uskonsa politiikkaan – ainakin hetkellisesti.
– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun äänestin vaaleissa. Halusin ehdottomasti, että Britannia eroaa EU:sta, Janet kertoo.

Hänelläkin Brexit-äänen taustalla on huoli Britannian köyhien ja alemman keskiluokan pärjäämisestä.
– Etenkin terveydenhuoltojärjestelmää pitäisi kohentaa ja pieniä sairaaloita rakentaa lisää. Ymmärrän, että moni tarvitsee maailmassa apua, mutta nyt sitä kaipaisivat etenkin britannialaiset itse. Tiedän paljon brittejä, jotka joutuvat asumaan kadulla, Janet kertoo.

---

Crawleyssa yli 30 vuotta asuneet eläkeläiset Phyllis ja Richard ovat brexitin vahvoja kannattajia. Heidän eroäänensä syynä oli kyllästyminen ylhäältä saneltuun politiikkaan.
Haluamme poliittisen päätösvallan tuntemattomilta EU-byrokraateilta takaisin Britannialle. Äänestimme aikoinaan talousliitosta, emme yhteisestä politiikasta, Richard sanoo.

Häntäkin harmittaa erityisesti hallitsemattomalta tuntuva maahanmuutto.
– Maahanmuuttajia on Crawleyssa liikaa eivätkä uudet tulijat tunnu integroituvan yhteiskuntaan. Kaupunki on muuttunut huonoon suuntaan.
 
Hajottaako joku ruokasalin kaluston poltettuaan pari sikaria? Tappaa jonkun? Ajaa jonkun yli? Juopon oksennuksesta ei tule hajua?

Tuossa on perspektiiviä:

http://megasalainen.blogspot.fi/2013/06/myrkytyksen-oireet.html?m=1
Onhan viinajuonti degradoiva, jos sitä tehdään taukomatta ja näkyy se muuten ulospäin tehokkammin. Tupakan poltto on "siistimpaa", totta, jos ei lasketa itse savun katkua, josta ei välttämättä kaikki pidä. Mutta keuhkot muuttuu yhtä tervaiseksi olisi polttanut sikareja tai savukkeita. Ja on se jännä lopulta että enemmistö tupakoitsijoista aina vähättelee poltettujen savukkeiten määrää, (vaikka on niitäkin onnekaita jotka voivat tupakoida satunaisesti). Jollekin se on aina muutama vuorokaudessa, tai pari sikaria, sitten laskevat että juodessa tietysti menee paljon enemmään. Sitten laskevat että onhan tupakointi kallista, menee helposti melkein 300 euroa kk. Siis hetkinen, eikä silloin jo pitää polttaa melkein askin päivässä, jos ostaa Suomessa eikä venäläisiltä trokareilta.

En moralisoi, mutta kokemukseni sano että tupakka on aikamoinen myrkky elimistolle. Pisara nikotinia tappa hevosen, mutta ihminen jaksaa elää harmoniassa myrkkyjen kanssa pitkään, ja tästä taistelusta ruuminavaus kertoo kuitenkin viimeisen totuuden.

Sitten lasketaan kaikkien solujen energia jota kulutetaan tupakassa olevien myrkkyjen neutralisointiin..ihan kun niitä ole muutenkin tarpeeksi joka puolella.

Ihmisten psyykekin on erilainen, joitakin tupakka koukuttaa kuin heroini. Uskoisin että juuri heitä on kuitenkin enemmistö. Ei ole hyvä elämä sekään kun kaikki pyöri tupakan ympärillä, lopetus ei onnistuu ja keuhkoahtauma alkanut tai sydämen toiminta pilalla.
 
Kunnioitan Faragea hänen osoittamastaan peräänantamattomuudesta ja siitä että hän ei pelkää vastustaa niin sanottua poliittisesti korrektia kantaa. Kumpa Suomessa olisi edes yksi merkittävässä asemassa oleva poliitikko, joka omaisi hänen rohkeutensa tarttua asiaan ja puhua hallitsevaa järjestystä vastaan ja tarjota aitoa vaihtoehtoa.

Suomella on James Hirvisaari, hän uskalsi puhua ja mitä tapahtui, hänet siirrettiin syrjään. Hän puhuu paljon asiaa (vaikka paljon roskaakin), mutta hänetkin on leimattu Rasistiksi ja pelleksi.

Ne vaihtoehdot mitä Farage, Hirvisaari yms muut saman linjan politikot yleensä tarjoavat ovat "Ei tämä nykyinen". Mitään tarkkaa ja mietittyä vaihtoehtoa ei ole tarjolla. Esimerkki nykyhetkestä: Farage sai mitä halusi, Brexitin. Nyt Farage haluaa vapaan kaupan ja uskoo Britannian saavan vapaakauppasopimuksen koska "Saksa ei halua menettää 500 000 autoteollisuuden työpaikkaa". Ok, tähän asti kuulostaa hyvältä, saksalla on taloudelliset intressit. No Saksan autoteollisuudessa on n. 775 000 työntekijää. Saksa pumppaa n 5.5miljoonaa autoa pihalle vuodessa joista Britanniaan myydään n. 400 000. Tässä vaiheessa lienee jokaiselle selvää ettei Saksan autoteollisuus ole niin riippuvainen Briteistä kuin Farage antaa ymmärtää. Nimenomaa Saksan autoteollisuutta on käytetty syynä siihen miksi Leave-leiri uskottelee saavansa täyden vapaakauppadiilin ilman muita ehtoja.

Monialaisiin ongelmiin on harvoin tarjolla yksinkertaisia ratkaisuita ilman että tulee synnyttäneeksi tukun uusia ongelmia.

Mitä siitä seuraa kun vallitsevien uskomusten kyseenalaistavia henkilöitä pilkataan, syytetään Rasisteiksi ja väheksytään ? Ehkäpä kansa, kuten nyt Britanniassa alkaa vähitellen uskomaan että hei, tämä kaveri onkin ehkä oikeassa.

Underdog syndrome on ihan tutkittu juttu politiikassa ja urheilussa. Jos joku pieni ja häviäjä-oletuksen omaava astuu suurta ja vahvaa vastaan niin ihmisluonne vaistomaisesti kannattaa tätä. Aiheesta löytyy tutkimus nimellä "The appeal of the underdog". Siihen kun yhdistetään sopiva "herraviha" joka kumpuaa kansalaisten unohdetuksi joutumisen tunteesta niin ei ihme että Faragelle ja Hirvisaarelle löytyy kannatusta.

Toisaalta ei ole Faragen, Hirvisaaren, Le Penin yms vika että kansa hakee heistä ratkaisua. Ihan kuin kotimaisella medialla oli peiliin katsomisen paikka MV-lehden nousun aikaansaamisessa, on Eurooppalaisilla poliitikoilla peiliin katsomisen paikka kun ovat päästäneet kansan ja päättäjien väliin syntymään tyhjiön. Toivon että Brexit-äänestys toimii herätyksenä Euroopalle ja lakki kourassa otetaan askel taakse.

Potilaalla on keuhkosyöpä ja nyt odotetaan määrääkö lääkäri sädehoitoa ja elämäntapamuutoksen vai lisää tupakkaa.
 
Samaa mieltä..mutta uskon hieman enemmän suomalaiseen teollisuuteen ja kilpailukykyyn. En viitsi luetella esimerkkejä mutta niitä on ja veikkaan että tulee lisääkin..Enkä usko että oma valuutta ja devalvaatio olisi enää kelvollinen ratkaisu.

Suomen pitää kyetä kehittämään tuotannollista kilpailukykyä ja tiedän että yritystasolla näin tehdäänkin..myös tuotantorakenteet ovat muuttumassa. Eihän meidän tarvitse kuin nousta lähemmäksi Saksan tasoa ja/tai hakeutua vahvasti uusille toimialoille joilla olemme jonkinlaisessa etulyönnissä..niistäkin löytyy esimerkkejä.

Mutta Suomen ongelman pesä on, kuten sanoit, Arkadianmäki..Siellä ollaan saman velkanapin äärellä kuten jo kaksi edellistä vaalikautta, eikä muutosta ole tiedossa. Ja, vaikkei kukaan siitä juuri puhukaan niin Suomen kokonaisveroaste on koko yhteiskunnan kirous. Meillä on totuttu jakamaan yhteistä hyvää enemmän kuin sitä kyetään tuottamaan.

Noh tossahan noita jo tuli, kaikella kunnioituksella veli @jurppi ...

"uskon..."
"en viitsi luetella.."
"enka usko..."
"eihan meidan tarvitse kuin nousta lahemmaksi Saksan tasoa!"
"hakeutua vahvasti uusille toimialoille..."
"jonkinlaisessa etulyonnissa..."

Brother, itse reilut toistakymmenta vuotta vientimyyjana toimineena, tosin en perusteollisuudessa...

luuletko etta ihmiset joilla on kunnon bonus-insentiiviit EIVAT OLE KYMMENESSA VUODESSA YRITTANEET TATA KAIKKEA?"

Joskus tulee sellanen time-warp fiilis taalla Suomessa kun jarkevatkin ihmiset luulevat etta poikkeusvuodet 2000-2007 olivat jonkinlainen Suomen talouden tasapainotila, etta kas siinapa on meidan potentiaalinen kasvukayra johon paastaan ihan tosta vaan, jahka MAAILMANTALOUS kaantyy. Noh eivatpa olleet. Eika paasty. Ja kaantyi jo 2010...
Sorry mutta toi kollektiivinen toiveajattelu ajaa taman maan tuhoon. Tuotekehittely kaikilla aloilla kaikissa teollisuusmaissa noudattaa kylla ihan samaa Gaussilaista kayraa... ei ole mitaan ihmenappia uudelle Nokialle, lahtokohtaisesti sita ei tule. Siitapa lahetaan.
 
Back
Top