Eduskuntavaalit 2019

Hiilivoiman alasajo ei uhkaa talouskasvua, päinvastoin hiilivoiman korvaaminen tuottaa enemmän työpaikkoja. Uusiutuvan energian tuotanto käyttää enemmän henkilötyöpäiviä kuin fossiilisen energian tuotanto. Lisäksi se tarjoaa vientimahdollisuuksia varsinkin verrattuna maihin joilla ei juuri ole fossiilisen energian vientiä.

Suomen tapauksessa lähes kaikki fossiiliset polttoaineet tulevat Venäjältä. Hiili tulee pääosin Venäjältä, öljy tulee pääosin Venäjältä, maakaasu tulee kokonaan Venäjältä. Tämän energian käytöllä toteutamme vain tulonsiirtoa Suomesta Venäjälle.

Vaihtoehtona on asentaa suomalaisin voimin päästöttömiä voimaloita joita huoltaa ja ylläpitää suomalaiset, joiden komponentteja valmistaa suomalaiset ja joiden päästöttömyydestä nauttii suomalaiset.

Tässä persulogiikassa minua jaksaa hämmästyttää miksi suomalaisten rahojen valuminen venäläisten panssarivaunujen valmistukseen (niin että päästöt jää Suomeen) on parempi vaihtoehto kuin suomalaisten rahojen jääminen Suomeen niin että päästöjä ei juurikaan synny. Näköjään Venäjän sotakoneiston rahoituksen tyrehtyminen on se suurin pelko.
Kyllä sitä näköjään on mahdollista muutaman aasinsillan ja mielikuvituksen avulla laittaa jopa venäläiset panssarivaunu tehtaat perussuomalaisten syyksi.
 
Jos sinä pystyt perustelemaan, miksi Amazonin kuuluu saada verotuksessa erityiskohtelu muihin firmoihin verrattuna vain siksi, että se on isokokoinen, niin kerro ihmeessä.

Ei Amazonin kuulunut saada niitä veroetuja, koska se on iso. Amazonin kuului saada ne edut, koska oikeus ja kohtuus on että tehdyissä sopimuksissa, kunhan sopimusta ei ole tehty pakon tai paineen alla ja olosuhteissa ei ole tapahtunut oleellista muutosta, pysytään. Oikeus ja kohtuus olisi ollut olla sopimatta semmosista eduista eikä ryhtyä iltalypsylle, jossa ilatalypsyssä Ocasio Cortez näytteli merkittävää osaa. Amazon toimi tilanteessa täysin oikein ja kunniallisesti. Sillä oli 'tuote' myytävänä, 25 000 alunpitäen jopa 50 000 hyväpalkkaista melkein saastuttamatonta työpaikkaa ja se pyrki saamaan 'tuotteestaan' hyvän hinnan.

Se nainen oli sekaisin kuin sinäkello selittäessään kuinka ne 3 miljardia voidaan käyttää julkiseen liikenteeseen yms. Toki, heti kun tilalle saadaan ne 25000 keskimäärin 150k$ maksavaa duunia joiden saamisen ehtona ei ole maintut veroedut. Meikäläisen usko yliopistokoulustuksen arvoon on nykyään nollassa jos alle ei pääse.....
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä sitä näköjään on mahdollista muutaman aasinsillan ja mielikuvituksen avulla laittaa jopa venäläiset panssarivaunu tehtaat perussuomalaisten syyksi.

Tuossa on kyllä ihan viivasuora yhteys joten haavemaailmoja ei tarvita. Ei tietenkään niin että kaikki Suomesta tuleva raha menee juuri panssareihin mutta Venäjää kokonaisuutena pyöritetään juurikin myymällä hiiltä eri olomuodoissa ulkomaille.
 
Näissä teollisuuden tuhoutumista ilmastopolitiikan takia maalaavissa jutuissa jää usein huomaamatta, että teollisuus itse (EK) näkee uusiutuvan energian ja vähähiiliseen teollisuuteen siirtymisen enemmänkin kilpailuetuna ja työllisyyttä tukevana.
 
Näissä teollisuuden tuhoutumista ilmastopolitiikan takia maalaavissa jutuissa jää usein huomaamatta, että teollisuus itse (EK) näkee uusiutuvan energian ja vähähiiliseen teollisuuteen siirtymisen enemmänkin kilpailuetuna ja työllisyyttä tukevana.

Näinpä, mainittakoon että jo tähän mennessä energiansäästövouhotuksesta ovat hyötyneet mm. sellaiset viherpipertäjät kuin Pöyry, Neste, Kone, Wärtsilä, ABB... Suomen paikka on teknologisen kehityksen eturintamassa ja sen edellä, ei jäljessä. Kauas on tultu siitä ajasta kun rikkidirektiivi (joka laitettiin yhden suomalaismepi, Satu Hassin, ansioksi) tuhosi Suomen vientiteollisuuden.
 
YLE taisi olla. Uutisessa mainittiin, että oltaisiin tekemässä lakeja, jotka kieltävät uusian fossiilisia polttoaineita käyttävien autojen myynti.

Jos tuo menee läpi, eikä sähköauto lunasta odotuksia, niin tilanne ei tosiaan eroa neuvostoliitosta.

Valtio pysyköön erossa siitä, että mitä kuluttajat ostavat. Jos sähköauto menestyy, niin sen määrää vain hinta ja käyttökelpoisuus. Ei pakko.




Avokätisten tukimuotojen avulla...



Olipa kerran yksi ja useampi investointipankki, joskus vuosituhannen vaihteessa. Kansantaloudessa ja kuluttajilla oli kysyntää halvemmalle asuntolainalle. Keksittiin sijoitusinstrumentti, jolla lainaamisen riskit saatiin osittain siirrettyä pankin taseen ulkopuolelle, jolloin asuntolainat halpenivat. Sitten tuli syyskuu 2008.


China and Europe, wielding legislative mandates and generous subsidies, are powering ahead with EV adoption. Fossil-fuel vehicles may have already peaked in China (where carbon-free vehicles already represent 4% of total sales) and diesel-loving Volkswagen now plans for a quarter of its cars to be electric by 2025. Unless the US follows suit, it may not be enough to absorb the wave of new EVs that’s cresting.





En jaa positiivisuutta, koska valtiot sekaantuvat nyt liikaa markkinatalouteen, ja sotkevat kuviota.

Hyvin harva suhtautuu negatiivisesti sähköautoon, kun käy sellaista koeajamassa. Suosittelen, saattaa odotukset jopa ylittyä.

Mitä tulee lakeihin, niin meillä oli juuri nyt eduskuntavaalit. Uusien lakien tekeminen alkaa sitten kun eduskunta on järjestäytynyt ja maassa on uusi hallitus joka lakiesityksiä eduskunnalle tekee.

" Ellemme varmuudella tiedä kuinka tulee käymään, olettakaamme että käy hyvin".
 
Ei Amazonin kuulunut saada niitä veroetuja, koska se on iso. Amazonin kuului saada ne edut, koska oikeus ja kohtuus on että tehdyissä sopimuksissa, kunhan sopimusta ei ole tehty pakon tai paineen alla, pysytään. Oikeus ja kohtuus olisi ollut olla sopimatta semmosista eduista eikä ryhtyä iltalypsylle jossa ilatalypsyssä Ocasio Cortez näytteli merkittävää osaa. Amazon toimi tilanteessa täysin oikein ja kunniallisesti. Sillä oli 'tuote' myytävänä, 25 000 alunpitäen jopa 50 000 hyväpalkkaista melkein saastuttamatonta työpaikkaa ja se pyrki saamaan 'tuotteestaan' hyvän hinnan.

Siis tarkalleen mikä oikeus ja kohtuus on siinä, että Amazon saisi paremman kohtelun verotuksessa kuin muut firmat?

Veroja juuri ei kuulu määritellä jossain yksittäisten toimijoiden välisissä sopimuksissa, vaan oleellista on se, että kaikkia toimijoita kohdellaan tasavertaisesti. Se, että isot toimijat voivat kiristää itselleen parempia veroetuja kuin muut roikottamalla poliittisten päättäjien edessä työpaikkoja, on moraalisesti väärin. Et pääse sen yli millään.
 
Näissä teollisuuden tuhoutumista ilmastopolitiikan takia maalaavissa jutuissa jää usein huomaamatta, että teollisuus itse (EK) näkee uusiutuvan energian ja vähähiiliseen teollisuuteen siirtymisen enemmänkin kilpailuetuna ja työllisyyttä tukevana.

En tiedä miten on teollisuuden tulevaisuus mutta aiheeseen liittyvää politiikka koetellaan kyllä. On hyvin harmittavaa että näistä vaaleista alettiin puskea ilmastovaaleja ja hankaloittaa asioita joita olisi tehtävä muutenkin (viittaan siis kivihiileen, Lukoiliin ja niihin venäläisiin "rauhanpanssareihin"). Yleisradionkin sivuilla oli pahimmillaan 10 otsikkoa pelkästään ilmastosta. Semmoinen pelottelu että 70% hyönteisistä katoaa, lunta ei riitä talvikisoihin, maailma kaatuu, kaikki loppuu, ilmastoahdistus. Vaalit meni ohi ja hiljeni. Mitä saavutettiin? Huhtikuun alussa nuorehkojen helsinkiläisten naisten suurin pelko oli varmaan mikä muu kuin vitun ilmastomuutos?? Ei se että itärajan takana on maa joka miehitti osan naapuristaan? Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille joten se oli Kiina?? Ei, vaan ilmastomuutos.

Kun jotain asiaa aletaan rummuttaa somessa ja valtamediassa niin kyllä se menee läpi. Meillä on nyt uusia kansanedustajia joista aika monella suurimmat peloilla ratsastamiset menevät järjestyksessä 1) Trump, 2) ilmastomuutos, 3) "tokmannipaitaiset keski-iän ylittäneet valkoiset miehet". Hyvä esimerkki typeryyksistä oli se kun eräs ehdokas alkoi selittää että puolustusvoimien hankinnat pitäisi linkittää ilmastopolitiikkaan (miksi?). Kyllä se on niin että jos ei huolehdita uskottavasta maanpuolustuksesta niin ei ole ilmastopolitiikkaakaan. Ei kehitysapuakaan. Ja jos pahimmasta pahimmaksi menee niin enpä usko että vihreitäkään.

Jos Suomessa lähdetään rangaistusverotuksen, kieltojen ja pakkojen linjalle niin turpaan tulee juuri sille asialle jota "hyvää tarkoittavat ihmiset" ovat niin kiivaasti ajamassa.

Kaipaatteko Suomeenkin keltaliivien mielenilmauksia? Kun nyt niin suurella halulla masinoidaan koululaisia ja partiolaisia poliittisiin lakkoihin niin onnistuu se todennäköisesti niinkin että somella saadaan ärsytetty iso massakin toimimaan. Ok?

Älkää ärsyttäkö tolkun ihmisiä. Luulisi kaikenlaisten tulevaisuudentutkijatorveloiden lukevan pieniä merkkejä. Niitä on nyt saatu ja niitä merkkejä seurataan myös suurella mielenkiinnolla arvatkaas nyt missä ilmansuunnassa.

Ja varokaa erityisesti sitä että aletaan puskea rajojen yli tulijaa samalla kun jauhetaan ilmastomuutoksesta tarjoillen keppiä kantaväestölle. Enkä minä ole huolestunut "kantaväestöstä" vaan niistä jotka somekuplastaan lähtivät provosoimaan ja jäävät kuitenkin loppujen lopuksi siinä prosessissa jyrän alle.

Jos ilmastomuutos on totta niin tänne pohjoiseen ei kannata kuskata lisää väkeä. Toisaalta jos kuskataan niin ilmastomuutos on valetta. Kummin se on. Yrittäkää nyt edes siitä päästä selvyyteen.
 
Viimeksi muokattu:
Mm. järjestämällä tilaisuuksia joissa kaupunkilaisia peloteltiin asialla, puhumalla täyttä puuta heinää kuinka Amazonille annetaan miljardeja dollareita veronmaksajien rahaa, jolla mieluummin voisi rakentaa kouluja ja sairaaloita, ( tämä on siis rahaa jota ei ole koskaan ollut olemassa, AOC on täydellinen idiootti), tekemällä valtiopäivätekoja Amazonia vastaan (eli esim. puhe kongressissa) ja uhkaamalla vetää tuen kaikilta poliitikoilta ja kampanjoivansa näitä vastaan, jos eivät Amazonin uutta päämajaa vastusta.
Minkä tuen? Hän on rivikongressiedustaja eikä mikään DNC:n vallanpitäjä. Mihin puhe kongressissa vaikutti? Oleellinen on sinulta edelleen näyttämättä toteen, eli se, että AOC olisi saanut kongressissa sellaisen päätöksen aikaan, että se olisi muuttanut jotain New Yorkin ja Amazonin tilanteessa.

Ja kyllä, jos Amazonille annetaan erityiskohtelu verotuksessa verrattuna muihin firmoihin, niin se tarkoittaa käytännössä miljardien dollarien veronmaksajien rahaa antamista.
 
Tässä ketjussa näemmä pohditaan sujuvasti Amazonin pääkonttorin sijoittumista USA:ssa sekä Saksan energiatuotantomixiä - ja kaikkea siltä väliltä.

Olisikohan hyvä välillä kuitenkin palata takaisin sieltä globaaleista ympyröistä ihan vain eduskuntavaaleihin koto-Suomessa. :D
 
Riippuu myös siitä alkavatko suomalaiset rötöstelemään n. kahdeksan kertaa enemmän kuin kantaväestö ja esim. seksuaalirikoksissa yli kymmenkertaisesti enemmän. Ottamatta edes nyt kantaa esim. vähemmistöjen, naisten tai eläinten oikeuksiin liittyviin näkemyksiin.
Jari Sillanpää kannattajien Fuengirolassa? Mitähän mieltä paikalliset ovat?
 
Siis tarkalleen mikä oikeus ja kohtuus on siinä, että Amazon saisi paremman kohtelun verotuksessa kuin muut firmat?

Jassååå jos palaisit peruskouluun aapiskirjan pariin, saattaisi luetun ymmärtäminen aavistuksen parantua...

Oikeus ja kohtuus on Amazonin ja New Yorkin kaupungin tekemässä sopimuksessa, johon kumpaistakaan ei pakotettu, ei painostettu ja johon ei sen perusteella mitä julkisuudessa on tietoa liikkunut liittynyt mitään sen kummempaa korruptiota. New York voittaakseen kaupunkien välisen missikilpailun sitoutui tarjoamaan Amazonille porkkaanaa mutta pyrki myöhemmin uudelleen neuvottelemaan sopimuksen, mihin siis Amazon vastasi että 'Pitäkään tunkkinne', mikä siis aiheutti laajahkon paskahalvauksen sekä sopimuksen tukijoiden, että kriitikoiden keskuudessa. Mutta kuten sanottu Suomessa vasurit ja vihreät toimisivat samalla tavalla: "Mitä 25000 ykkösluokan työpaikkaa joissa keskiansio noin 75 k€ ja te odotatte jotain muutakin kuin kivestä vettä puristavat verot vastineeksi, ei käy, mielluummin 25000 tyhjäntoimittajaa Irakista eivät ainakaan saa verohelpotuksia."
 
Viimeksi muokattu:
Tässä ketjussa näemmä pohditaan sujuvasti Amazonin pääkonttorin sijoittumista USA:ssa sekä Saksan energiatuotantomixiä - ja kaikkea siltä väliltä.

Olisikohan hyvä välillä kuitenkin palata takaisin sieltä globaaleista ympyröistä ihan vain eduskuntavaaleihin koto-Suomessa. :D

Eduskuntavaaleissa ja sitä ennenkin perussuomalaisen puolueen ja joidenkin sitä täällä ilmeisesti kannattavien näkemys on ollut että Suomi tekee sitä ja tätä ja ilmaston hyväksi ja muut eivät tee mitään tai ainakaan tarpeeksi. Varsinkin Saksa on se suurin perkele koska lakkauttivat ydinvoiman ja lisäävät kivihiilen polttoa. Lisäksi Suomi jotenkin kärsisi näistä ilmastotoimenpiteistä.

Energiakeskustelu oli ja on tarpeen jotta jengi ymmärtää että ilmastotoimet voivat olla hyväksi Suomen kansantaloudelle, huoltovarmuudelle ja riippuvuuden vähentämiseksi Venäjästä. Lisäksi on syytä ymmärtää että Suomi ei suinkaan ole asialla yksin, vaan energia- ja liikennesektoreilla siirrytään vähäpäästöisiin ratkaisuihin kovaa vauhtia lähes koko maailmassa, monissa maissa jopa Suomea vauhdikkaammin. Näistä syistä ilmastotoimia ei kannata siis jarruttaa, toisin kuin PS:n agenda antaa ymmärtää.

Keskeiset tahot joita siirtyminen öljyn ja hiilen ajasta uusiutuviin energiamuotoihin haittaa, ovat Venäjä, Lähi-idän valtiot sekä muut öljyntuottajat. PS:n ilmasto- ja ympäristöpolitiikka olisikin näille tahoille kaikkein hyödyllisin, mikä herättää kysymyksiä ko. politiikan mielekkyydestä.

Loppuun vielä muistutus, vuosittain Suomi ostaa Venäjältä öljyä noin 4 miljardilla ja kaasua n. 700 miljoonalla eurolla. Hiili päälle niin ollaan jo kohtuu lähellä 5 miljardia. Kannattaa miettiä mitä kaikkea sillä saisi, jos raha ei menisikään Iivanan taskuun vaan jäisi kotimaahan.
 
Näissä teollisuuden tuhoutumista ilmastopolitiikan takia maalaavissa jutuissa jää usein huomaamatta, että teollisuus itse (EK) näkee uusiutuvan energian ja vähähiiliseen teollisuuteen siirtymisen enemmänkin kilpailuetuna ja työllisyyttä tukevana.
Ero on varmaankin siinä saako teollisuus itse katsoa mikä on hyväksi sille vai tuleeko joku maahinen kertomaan että nyt homma menee näin. Tottakai teollisuus ja liike-elämä tutkii mahdollisuuksia ja haluaa olla kilpailussa mukana. Myös siinä ilmastobisneksessä. Toki kun puhutaan teollisuudesta niin helposti niputetaan kaikki teollisuus sen alle. Suomessa on kuitenkin energia intensiivistä teollisuutta jolle se töpselistä tulevan sähkön hinta on aika merkityksellinen seikka.
 
Oikeus ja kohtuus on siinä että Amazonin ja New Yorkin kaupungin tekemässä sopimuksessa, johon kumpaistakaan ei pakotettu, ei painostettu ja johon ei sen perusteella mitä julkisuudessa on tietoa liikkunut liittynyt mitään sen kummempaa korruptiota, New York voittaakseen kaupunkien välisen missikilpailun sitoutui tarjoamaan Amazonille porkkaanaa.
Kuten jo sanoin, kyseiset "missikisat", joissa isot firmat kahmivat itselleen veroetuisuuksia, joita muut eivät saa, ovat moraalisesti väärin. Oikeudenmukaiset verot ovat sellaiset, että säännöt ovat samat kaikille toimijoille. Veroja voidaan laskea tai nostaa ja sitä kautta muuttaa alueen houkuttelevuutta, mutta tämä pitää tehdä rehellisesti ja koskien kaikkija toimijoita tasapuolisesti. Et selvästikään uskalla ottaa tähän peruskysymykseen kantaa, vaan takerrut tuohon "no mutku niillä oli se sopimus".
 
Tuossa on kyllä ihan viivasuora yhteys joten haavemaailmoja ei tarvita. Ei tietenkään niin että kaikki Suomesta tuleva raha menee juuri panssareihin mutta Venäjää kokonaisuutena pyöritetään juurikin myymällä hiiltä eri olomuodoissa ulkomaille.
Samalla tavalla USA sitä rahaa sotimiseen käyttää. Vai onko amerikkainen sota parempi mitä venäläinen? Kauppaa käydään kenen kanssa voidaan ja valitettava asia on se, että energiaa joudutaan venäjältä tuomaan ja ostamaan koska se on niin paljon siistimpää kuin että sitä uraania louhittaisiin esimerkiksi suomessa. Vähän sama monen muunkin asian kanssa. Hienoa ostaa kiinassa lapsityövoimalla tuotettuja lenkkareita ja vaatteita. Samalla voi ajella sinne prismaan tai henkka maukkaan ostamaan noita kuteita sähköautolla jonka akkujen metallit on louhittu lapsityövoimalla.
 
Samalla tavalla USA sitä rahaa sotimiseen käyttää. Vai onko amerikkainen sota parempi mitä venäläinen? Kauppaa käydään kenen kanssa voidaan ja valitettava asia on se, että energiaa joudutaan venäjältä tuomaan ja ostamaan koska se on niin paljon siistimpää kuin että sitä uraania louhittaisiin esimerkiksi suomessa. Vähän sama monen muunkin asian kanssa. Hienoa ostaa kiinassa lapsityövoimalla tuotettuja lenkkareita ja vaatteita. Samalla voi ajella sinne prismaan tai henkka maukkaan ostamaan noita kuteita sähköautolla jonka akkujen metallit on louhittu lapsityövoimalla.

USA ei ole koskaan sotinut Suomen kanssa, pitäisin tätä aika merkittävänä erona...
 
Ero on varmaankin siinä saako teollisuus itse katsoa mikä on hyväksi sille vai tuleeko joku maahinen kertomaan että nyt homma menee näin. Tottakai teollisuus ja liike-elämä tutkii mahdollisuuksia ja haluaa olla kilpailussa mukana. Myös siinä ilmastobisneksessä. Toki kun puhutaan teollisuudesta niin helposti niputetaan kaikki teollisuus sen alle. Suomessa on kuitenkin energia intensiivistä teollisuutta jolle se töpselistä tulevan sähkön hinta on aika merkityksellinen seikka.

Elinkeinoelämän keskusliitto teollisuuden etujärjestönä varmaankin perustaa toimintansa juuri siihen mikä ajaa jäsenistönsä etuja, eikä tietääkseni ole vielä käyttänyt maahisia erityisasiantuntijointa.
 
Back
Top