USA tarjoaa auttavaa kättä EU:lle..
Pitäähän sitä tukea issiaksesta kärsivää.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
USA tarjoaa auttavaa kättä EU:lle..
Suomalaisten hyvinvointi on tärkeää. Osana sitä taloudellinen hyvinvointi. Epäilen vahvasti ottaisiko Arabiemiraatit Suomea ja parantaisiko se suomalaisten hyvinvointia.
EU:n jäsenmaat sitoutuvat jäseneksi hakiessaan kööpenhaminan kriteereihin, kuten oikeusvaltioon, demokraattiseen päätöksentekoon, markkinatalouteen ja jäsenyyden velvoitteisiin. Jos nämä ei maistu niin sittenhän sieltä kannattaa lähteä pois. Itse tykkään em. jutuista.
Pakolaiskriisin listasinkin. Finanssikriisin jäljiltähän on tehty toimenpiteitä ja homma lienee jo takanapäin, toki nousukaudella seuraava lama on aina ovella. Velkaantuminen ei ihan täysin ole EU:n asia sillä budjettivaltahan on jäsenmailla. Toisaalta kun katsoo miten maailman valtiot makaa, niin eipä se velkaantuminen näytä olevan massiivinen ongelma kun keskuspankki painaa lisää rahaa.
Jos kerran suurin osa eli yli puolet listaamistani asioista on edelleen ongelmia, niin voitko kertoa mitkä niistä kuuluvat siihen ongelmajoukkoon ja miksi?
Voisiko subsidiariteettia toteuttaa paremmin? Varmaan voisi. Silti on joko sokeutta tai puhdasta ideologiaa sanoa ettei EU tee _mitään_ isoille asioille. Toisaalta koska isot asiat kuuluvat ennen kaikkea Euroopan Neuvostolle, onko niin että meillä on lahjattomia valtionpäämiehiä ympäri Eurooppaa? Siitähän pitää katsoa peiliin, äänestämällä ne presidentit ja pääministerit sinne on valittu.
Vaikutit tarvitsevan muistutusta näistä kriteereistä. Onko ne nyt sitten ok? Muistutan vielä tästä:Vastaavanlaisia sitoumuksia on muissakin - Suomen perustuslaki nyt heti kärkeen. EU:lle tuskin voi näistä asioista erityistä krediittiä antaa.
Jos ei nuo Köpiksen kriteerit maistu niin sitten ei ole asiaa sisämarkkinoille. Minä ainakin pidän niitä hyvänä ja jos instanssin etiikka olisi sellainen että sisään pääsisi vaikkapa kansalaisiaan sattumanvaraisesti murhaavat diktatuurit, silloin en haluaisi olla sen kanssa tekemisisissä. Maksoi mitä maksoi.Jos taas annat ymmärtää että EU käyttää sisämarkkinoita kiristyskeinona pistääkseen "toisinajattelijamaita" ruotuun niin sitten kyseisen instanssin etiikka on sellainen ettemme halua olla sen kanssa tekemisissä. Maksoi mitä maksoi.
Toteutus ei varmaan ollut täydellinen mutta sössittiin pahasti vaatisi aika lailla enemmän perusteluja. Minusta siirtymä oli kohtuullisen saumaton ja moni liiketaloudellinen toimi sekä matkailu euroalueella helpottui.-Rahajärjestelmä - toteutus sössittiin pahasti, järjestelmä edesauttoi kriisien syntyä ja syvenemistä ja nykyisellään se lähinnä hyödyttää Saksa
Ei pelkästään opiskelijavaihto vaan koko Bologna-prosessi minkä lopputuotteena korkeakoulututkinnot ovat vertailukelpoisia. Oli idea kenen hyvänsä, EU:n raameissa homma toteutettiin menestyksekkäästi.-opiskelijavaihto - ei ole millään muotoa EU:n keksintö tai siitä riippuvainen idea.
Pakotteiden vaikuttavuuden arviointi vaatinee pidemmän ajanjakson tarkastelua. Kerropa toki miten unionin valtionpäämiesten yhdessä sopimat pakotteet oikein haittaavat maita epätasaisesti? Pakotteethan voi tarkastaa vaikka täältä:-Venäjän pakotteita on aika vaikea pitää suurena sukseena. Ne haittaavat EU-maita erittäin epätasaisesti.
Hallinnon järjestämisellä viittasin sellaisten instituutioiden kuten Euroopan Neuvoston, EU-parlamentin, komission ja tuomioistuimen perustamiseen, organisointiin ja keskinäisiin valtasuhteisiin. Miten nämä ovat olleet huonoja päätöksiä?-Päätökset unionin hallinnon järjestämiseksi ovat olleen suurelta osin huonoja, kuten tein jo selväksi.
Käsitelty jo moneen otteeseen, ei eriäviä näkemyksiä.-pakolaiskriisille ei ole tehty juuri mitään, Turkin kanssa tehtiin väliaikainen soppari Syyrian pakolaisten suhteen jolla Turkki on jatkuvasti kiristänyt EU:ta. Muilta osin pakolaisvirta jatkuu entisellään.
-finanssikriisi on 'voitettu' painamalla rahaa ja pumppaamalla tyhjenevään kuplaan lisää ilmaa.
Joo hiphei, nerokasta.
Oikeasti tuo Afrikan juurisyiden hoitaminen on helppoa, pakollinen sterilisaatio kahden lapsen isille ja kolmen lapsen äideille.
Tuolla ratkaistaan se juurisyy eli väestönkasvu.
Toteuttaminen on pikkaisen hakusessa...
Kuten Kreikan kanssa?on olemassa Euroopan laajuisia ongelmia joihin kansallisvaltiot yksinään eivät voi löytää ratkaisuja. Tällöin on järkevää muodostaa rakenne jossa kansallisvaltiot yhdessä sopivat miten nämä ongelmat pyritään ratkaisemaan yhdessä. Kansalliset ongelmat ovat sitten kansallisvaltioiden omaa siivousaluetta.
Raja valvontahan on EUssa todellinen menestystarina. onkohan tuon hienon rajavalvonnan suunnittelijan pätevyys hankittu Nuivanniemessä ja sielläkin hän on ollut se jolla ei ole ulko ovenavaimiaEdelleen: on olemassa Euroopan laajuisia ongelmia joihin kansallisvaltiot yksinään eivät voi löytää ratkaisuja. Tällöin on järkevää muodostaa rakenne jossa kansallisvaltiot yhdessä sopivat miten nämä ongelmat pyritään ratkaisemaan yhdessä. Kansalliset ongelmat ovat sitten kansallisvaltioiden omaa siivousaluetta. Ei tässä ole sen kummemmasta asiasta kyse. Taajamat eivät voi ratkaista kaikkia asioita, tarvitaan kuntia. Kunnat eivät voi... tarvitaan valtio. Valtiot eivät voi... Jne.
Trump tapasi EU:n Junckerin: ”Uusi vaihe alkanut” - EU lisää kaasun ja soijapapujen tuontia Yhdysvalloista, ei uusia tuontitulleja ennen neuvotteluja
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201807252201096646_ul.shtml
Eu lisää tuontia?????
Osaako joku kertoa kuinka tämmöinen toimii markkinataloudessa?
Onko Euroopassa joku onnellinen soijan ostajayritys jolle eu määrää että seuraava satsi tulee sitte USAsta. Vai meinaako junkkeri ostaa eu butjetista monta laivallista soijaa? Lng:ssä sama juttu.
Raja valvontahan on EUssa todellinen menestystarina. onkohan tuon hienon rajavalvonnan suunnittelijan pätevyys hankittu Nuivanniemessä ja sielläkin hän on ollut se jolla ei ole ulko ovenavaimia
Vai pitäisikö asioita tarkastella toisinpäin?Tällöin on järkevää muodostaa rakenne jossa kansallisvaltiot yhdessä sopivat miten nämä ongelmat pyritään ratkaisemaan yhdessä. Kansalliset ongelmat ovat sitten kansallisvaltioiden omaa siivousaluetta.
Nyt aletaan olla ytimessä..hästätk.taakanjako¤fantsumekanismi@maksammevelkaa:¤"seuraamuatwitterissä§.com
Vai pitäisikö asioita tarkastella toisinpäin?
Lähtökohta: Kansalliset ongelmat ovat ensisijaisesti kansallisvaltioiden omaa siivousaluetta => Tällöin voi olla järkevää muodostaa rakenne jossa kansallisvaltiot yhdessä voivat pohtia miten nämä ongelmat pyritään ratkaisemaan yhdessä.
.
Sinun kirjoituksestasi sain mielikuvan että meillä on EU josta keskusjohto sanoo asiat ja sehän on sellainen malli kuten kirjoitit.
Omassa ajattelussani käännän asian toisin päin, eli ensimmäisenä on kansallisvaltio ja toisena tulee yhteiset säännön jos sellaisia saavutetaan.
Ihan hyvät tekstit, mutta lauseet voi käännellä ja asetelma muuttuu. Toivottavasti osasin selittää......
. Samanlaisia yksinkertaistuksia esitetään monista muistakin monimutkaisista asioista
Tämä ylhäältä määräämisen myytti on yhden poliittisen suuntauksen poliittista retoriikkaa joka uppoaa niihin ketkä eivät yhtään viitsi ottaa asioista selvää tai kenellä ei kapasiteetti siihen riitä.
Hyvä kysymys!
Tuon kysymyksen pohtiminen auttaa ymmärtämään sitä Trumpin suurta voittoa ja EU:n täydellistä nöyrtymistä, mitä aikaisemmin mainostit.
Kuten?
No vaikka siitä että mitäs jos lähdettäisiin pois unionista ja mitä ulko- ja turvallisuuspoliittisia seurauksia sillä olisi.
EU-jäsenyys on kuitenkin sellaista hankittua liikkumavaraa, josta ei ole syytä luopua.