F-35 Lightning II

Gyllis1

Respected Leader
Tämä näistä tutkakilpajuoksuissa usein unohdetaan. Ei riitä, että on havainto lentokoneesta vaan siihen pitää myös osua ennen ko koneen tekemään iskua.
Lähtökohtaisesti mennään metsään jo siinä kun häivettä pidetään jonain näkymättömyysviittana, ei se sellainen ole, vaan parantaa koneen selviytymiskykyä katkaisemmalla "kill chainin".
 

peelo

Ylipäällikkö
Jutussa sanottiin, ettei tarkkuus riitä maalinosoitukseen, mutta kylläkin IR-ohjuksen ohjaamiseen riittävän lähelle. Toimii sitä paremmin, mitä enemmän seudulla on säteilylähteitä, eli erämaa-alueilla varsin hyödytön.

Mitäs eroa sillä on onko ohjus tutka vai lämpöhakuinen?

Eiköhän molemmilla ole suunnilleen samanlainen alue minkä hakupää näkee ja molemmissa hakupää voi skannata tietynlaista leveys/korkeussuunnassa olevaa aluetta. AIM-9X tyyppisillä ohjuksilla toki hakupää kääntyy hyvin laajalle alueelle, mutta automaattinen maalinhaku ei varmaankaan hyödynnä koko potentiaalia.

Eli ohjukset tarvitsevat tarkan maalinosoituksen, koska maali omaa suuren nopeuden ja näin etsittävä alue muodostuu hyvin suureksi

Passiivitutkissa tai passiivi monipaikkatutkissa vastaanottimen ominaisuudet ovat ratkaisevia kun puhutaan maalinpaikannuksen tarkkuudesta ei säteilylähteiden määrä. Säteilylähteiden teho vaikuttaa havaintoetäisyyteen
 

Rannari

Greatest Leader
Ari Pesonen jatkaa Usarissa HX-hankkeen ja Suomen mahdollisen F35-hankinnan perusteiden penkomista.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ar...-nuo-valtioiden-yritykset-ja-f-35-havittajat/

Oma kompetenssini ei riitä arvioimaan blogissa esitettyjä väitteitä, joten tyydyn odottamaan mp-netin kansainvälisen yritystalouden asiantuntijoiden lausuntoa asiasta :p

Ari Pesonen näyttää ainakin olevan kaikkien elämänalojen erikoisasiantuntija. Kirjoitukset ovat niin hengästyttävää vyörytystä ettei niitä lukiessa meinaa ajatus aina kestää mukana tai lukijan kunto kestää loppuun saakka.
 

Hanski

Ylipäällikkö
Hollantilaiset ovat ostamassa lisää F-35:ia.

Hyvä hyvä! Ja toivottavasti tässä käy juuri niin kuin viimeaikaisten Hollannin hankintojen: muutaman vuoden käytön jälkeen uudenveroiset kalut myydään pilkkahinnalla Suomeen!!! :cool:
 
Top