Gripen E/F

Huhta

Greatest Leader
Meinaavatkohan päivitellä noiden C/D-Gripenien avioniikat E/F tasolle niin pitkälle kun pystyy?

Gripen C/D sai vielä päivityksen MS20-standardiin, mutta MS21, MS22 ja MS23 on varattu Gripen E:lle. Eli joko siellä ei ole mietitty kunnolla versionimityksiä tai sitten Gripen C/D:n kehitystyö on jäädytetty. Veikkaan jälkimmäistä, koska asiakkaalla ei ole rahaa.
 

magitsu

Respected Leader
Niin, varmaan pitäisi joku rahakas höynäyttää ostamaan uusia C/D ja jos mahdollista vielä Saabin AESA-tutkalla. Se olisi kyllä jo vähän liian paljon pyydetty.
Rahakas ja C/D käy aika huonosti yhteen sinänsä. 40 kappaleelle ei kannata Ruotsin kovin paljoa tehdä. Vaikka sinänsä RAF:n ECRS mk 2 tutka on tulossa vasta juuri samaan määrään uusimpia Typhoonia.
 
Viimeksi muokattu:

Merten sheriffi

Greatest Leader
Tosiaan tuo F-117 pudottama tutkakone ilmeisesti juontaa juurensa Red Storm Rising kirjaan. Kirjan kirjoittamisen aikana häive koneesta liikkui vain huhuja kuten nyt B-21 pommikoneesta. Oletettiin, että sen rooli voisi olla tuollainen.
 

magitsu

Respected Leader
Gripenin HMD:na Elbit Targo II. Se on myös Qatarin Rafalessa. (JHMCS ja F-35:n kypärä on myös Elbitin, tosin USA-kumppanina mukana Rockwell Collins)

"Targo will be manufactured and supplied by the Brazilian company AEL Sistemas and was also ordered by Brazil for the Brazilian Air Force Gripen NG fighters."

Klassikko-Gripukassa on BAE/Denel Cobra. Se on wikin mukaan Typhoonissa olevan BAE/Pilkington Strikerin jatkokehitelmä. Tosin siitäkin on nykyään Striker II, joka vissiin rakentuu jotenkin JHMCS II:n pohjalta. JHMCS (I) oli puolestaan aikoinaan Elbit DASH III ja Kaiser Agile Eyen (Kaiser Electronics, nykyisin Rockwell Collinsiin sulautettu) pohjalta.

Täällä on museossa kuva proto-Cobrasta noin vuodelta 2005.

Täällä jaetaan kunniaa ensimmäisestä joko Etelä-Afrikkaan tai Venäjälle.
 
Viimeksi muokattu:
Top