HS tietovuoto Puolustusvoimien tiedustelusta

Suhtautuminen tuntuu siltä, että korkeimman turvallisuusluokituksen asiakirjojen julkaisu asialla oikein leveillen vastaa suurin piirtein 126 km/h ajamista parin kilsan ajan moottoritiellä.

Siihenhän pyritäänkin että kaikki käy.

Joka kerta kun vapauksia ja oikeuksia laajennetaan jonkun ryhmän vaatimuksien mukaisesti ilmoitetaan että matkaa maaliin onkin vielä vaikka kuinka paljon ja tolppia taas siirretään.

Looginen päätepiste on anarkia, se mitä se huputettu kaupunkien keskustoja polttava militantti siipikin edustaa.
 
Tiesitkö taajuusalueet ja miten monta yhtaikaa signaalitiedustelumme kykenee yhtaikaisesti kuuntelemaan? Minä en. Etkä muuten tiennyt sinäkään. Ja tiedätkö, ei välttämättä tiennyt GRU:kaan.

Taajuusalue ja kanavavaateet olivat tarjouspyynnössä olevia minimivaatimuksia, jonka pohjalta päädyttiin Dragon Shieldiin.

Mitään laitespeksejä ei ole julkaistu kumminkaan.
 
Voitko yksilöidä mikä salainen asiakirja on julkaistu? En sellaista näe ainakaan HS:n sivuilla.

On julkaistu harkiten yksityiskohtia suojaustaso-1 -luokitellusta asiakirjasta. Oikeusasteet päättävät sitten, ovatko nämä "pätkät" enemmän yleistietoa, vai aletaanko jakaa kovempia tuomioita.

On julkaistu tietoja KHO:n tasolle 1 määräämästä aineistosta. Lakiteksti ei vaadi mainitsemaasi päättelyä. Kelaile ihan rauhassa sitä areenan juttua, NaisProffa sen siinä selventää.

Hallituksen esitys laiksi vuodelta 1993. Sivulta 56 lähtee.
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Documents/he_94+1993.pdf
 
Vai harkiten. On huonosti mennyt harkinta.

Niemi puhui viimeksi tänään täyttä paskaa. "Ei paljastettu mitään operatiivista".

Tiesitkö taajuusalueet ja miten monta yhtaikaa signaalitiedustelumme kykenee yhtaikaisesti kuuntelemaan? Minä en. Etkä muuten tiennyt sinäkään. Ja tiedätkö, ei välttämättä tiennyt GRU:kaan.

Ellei sille ole annettu sama materiaali aikoja sitten, tietysti. Mikäli näin on, tottahan se sitten on perillä.

HS:n toimittajat eivät olisi saaneet edes katsoa aineistoa. Se olisi pitänyt viedä poliisiin. Mutta nämä päättivät julkaista.

No uudet AESA tutkakalustot ja samaan tekniikkaan perustuvat muut lähettimet ovat usein valmistajien puolelta speksattu. Usein juuri kerrotaan laitteista juuri se, että montako maalia voidaan samaan aikaan seurata.

Ala on mennyt niin paljon eteenpäin 10 vuodessa että en usko tietojen olevan enää relevantteja. Kertovat silti varmaankin siitä kuinka hyvä käsitys meillä on tuohon aikaan ollut vastapuolen laitteista.

Esim jos taajuusalueessa ei ole jotain osaa, joka olisi periaatteessa pitänyt olla, niin tuollainen tieto toki olisi historiallisesti kiinnostava.

Tämän päivän operatiiviiseen tietoon 10 vuoden takaisilla spekseillä ei sinänsä ole kamalasti merkitystä.
 
Taajuusalue ja kanavavaateet olivat tarjouspyynnössä olevia minimivaatimuksia, jonka pohjalta päädyttiin Dragon Shieldiin.

Mitään laitespeksejä ei ole julkaistu kumminkaan.


CASA C-295 ei ole ainoa, joka taajuuksilla on. Sen speksit saa Lockheedilta helpommin tai vaikka Espanjasta, jostain missä raha puree.

Sehän tässä huvittaa, että Natossa jos olisimme, me vuotaisimme kuin puhkiammuttu vene.

Silti varmaan kannattaisi olla, en sitä sano.
 
Sunnuntaisuomalaisen tuottaja ja Väli-Suomen Media Oy:n toimitusjohtaja.

Sunnuntaisuomalainen
on neljän maakuntalehden yhteinen sunnuntaisivusto, joka perustettiin 1998. Sivustoa julkaisevat Etelä-Suomen Sanomat, Karjalainen, Keskisuomalainenja Savon Sanomat. Vuoteen 2014 mukana olivat myös Ilkka ja Pohjalainen, jotka irtautuivat Sunnuntaisuomalaisesta liityttyään Lännen Mediaan [1].
Sunnuntaisuomalaisen julkaisijalehtien yhteenlaskettu lukijamäärä vuonna 2016 oli painetuissa lehdissä 419 000 ja verkkopalvelut mukaan luettuna 820 000

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sunnuntaisuomalainen

Etelä-Suomen Media Oy
on osa Keskisuomalainen Oyj -mediakonserniin kuuluva kustannusyhtiö,

Etelä-Suomen Mediaan kuuluu 18 sanoma- ja kaupunkilehteä Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Etelä-Karjalassa. Lisäksi Etelä-Suomen Media julkaisee 17 asiakaslehteä ja neljää ammattilehteä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Etelä-Suomen_Media

 
Kyseessähän on oikeastaan kaksi rikosta..

1. Joku on saanut haltuunsa turvaluokitettua materiaalia.

2. Helsingin Sanomat on julkistanut I-turvaluokan tietoja..

Kolme. Se kolmas rikos on noiden kahden välissä.

Jos Arska saa syystä tai toisesta käsiinsä turvaluokiteltuja papereita ja lähtee tekemään niistä lehtijuttua Reiskan kanssa ja nämä esittelevät paperit ja/tai niihin liittyvät tiedot päätoimittaja Villelle niin paperit kollegalleen näyttänyt on ymmärtääkseni syyllistynyt rikokseen - etenkin jos on tiennyt, että se muu papereiden näkijä saattaa edes harkita papereiden tai niissä olevien tietojen julkistamista.

Tässä suhteessa HS on nyt puun ja kuoren välissä. Jos eivät kerro Sanoma Oy:n hallitukselle täysin kattavasti siitä journalistisesta prosessista, joka johti julkaisemiseen, niin potkut ja nimen palaminen alalla ovat aika varma juttu. Jos kertovat, niin kyseinen selvitys ei nauti minkäänlaista lähdesuojaa tms. vaan sitä voidaan vapaasti käyttää tutkinnassa apuna. Ja silloin juttu laajenee.

Prosessi on jo nyt - esim. kotietsinnän muodossa - ruvennut vaikuttamaan julkaisemiseen ja papereiden käsittelyyn osallistuneiden arkeen, läheissuhteisiin, työelämätilanteeseen.. Ja julkisuuden hiillostus ei ole vielä edes alkanut kunnolla.

Oottakaas kun sananvastuumylly on hieronut muutaman kuukauden, niin tilanne voi olla julkaisemiseen syyllistyneillä aika tukala.
 
Viimeksi muokattu:
Henkilökohtaisesti koen näin.

Kaikki viestejäni seuranneet tietävät, että olen puolustanut jääräpäisesti luottamusta tavalliseen mediaan. Jopa kaiken sen keskellä, kun se on ollut täysin tökerö viimeaikaisten kriisien keskellä. Olen pitänyt sitä tärkeänä, koska marginaalisivustoilla on silkka putte-sontaa.

Nyt sitten tuli puukosta selkään. Vieläkin lapaluun vierestä törröttää. Yksi tiedustelulakikriitikko ja toinen puolivillaisesti asioita tunteva egojournalisti päättivät loistaa. Sitten joku Kaius Niemi sopertelee järjettömyyksiä päälle.

Terveiseni Helsingin Sanomille. Tunkekaa se viestimenne tästä lähtien vaikka hanuriinne.

Hyvää yötä.
 
En ymmärrä vähäisessäkään määrin miksi HS päätoimittajaa kohdellaan lempeästi ja annetaan selittää...selittää....selittää?

Veikkaisin että viranomaiset pyrkivät tuloksellisuuteen ja haluamiinsa tavoitteisiin eivätkä nokkimisjärjestyspelien pelaamiseen.

Kyllä se alkaa pikkuhiljaa alkaa tajuta, missä on ja missä ei. Tajuaminen vie aikaa.

Tässä on sellainen tilanne, että kaksi toisilleen vastakkaista moraalijärjestystä - journalistinen ja sotilaallinen - törmäävät toisiinsa. Henkilöiden identiteetit ja sosiaaliset elämät ovat niiden moraalijärjestysten varassa.

Todennäköinen lopputulos on se, että kivi kestää ja muna murtuu. Mutta kaikille on kai parempi jos murtuminen tapahtuu hallitusti, niin että valkuaiset ja keltuaiset eivät ole pitkin seiniä ja lattioita vaan huolella talteen otettuina ilman lisäsotkuja.
 
Aineisto on ollut pitkään loppukäyttäjän hallussa, joka syöttää murusia takaisin sopivan hetken koittaessa?

Tämä tulee väistämättä mieleen, kun kuunteli Kaiusta a-studiossa. Mainitsi, että lähteen vaikuttimia yms. on arvioitu huolella ja nyökytteli, kun Limnell puhui mahdollisista lisäjutuista..
 
  • Tykkää
Reactions: PSS

2j1shf7.gif
 
Opas oikeaoppiseen kiintolevyn tuhoamiseen tältä päivältä. Kuulemma vasara ei ole paras vaihtoehto.
Minä asun meren rannalla joten jos tulisi tarvetta hävittää kiintolevy niin lahjoittaisin sen Ahdille. Muutaman metrin syvyydessä tuntemattomassa paikassa, niin siinähän etsisivät.
 
Ai löytyisi nopeasti kun etsittävää rannikkoa on satakunta kilometria kaikkine lahdensopukoineen?! Käyppä katsomassa rannikko Pietarsaaren ja Kokkolan välillä: https://binged.it/2CAs0lA ja miteti että jonnekin tuonne olen heittänyt sen mereen ja sinun pitäisi löytää se.
 
Ai löytyisi nopeasti kun etsittävää rannikkoa on satakunta kilometria kaikkine lahdensopukoineen?!

No ei jos voit liikkua huomaamatta tuolla alueella, mutta vesi itsessään ei sitä välttämättä tuhoa lainkaan.
Nyt ollaan siirtymässä SSD muisteihin jotka ovat periatteessa sitkeämpää tekoa kuin vanhat levyt.
Vasarointia on suositeltukin kovalevyjen käyttökelvottomaksi tekemiseen mutta valtiolliset toimijoilla on resursseja koota ne isollakin rahalla kasaan.
Itse syövyttäisin jollakin tai polttaisin kovassa kuumuudessa ja sitten heittäisin mereen.
 
Back
Top