HS tietovuoto Puolustusvoimien tiedustelusta

Nämä pojat haistavat aina kriittisimmän hetken sivupolulle! o_O




Niinpä! On jo selvinnyt, miksi PV ei voi tiedustella kaapeleissa eikä henkilöitä ilman kokonaista kansanedustajien valiokuntaa "valvomassa". Tämä homma tuli maaliin eikä tästä ole sanan sijaa. Nimiä voi lisätä ja kytkyjä löytää äärettömään, mutta kyse on yksinomaan siitä, mitä @baikal on aina esittänyt: katsokaa ne kytkyt ja näette, millä Suomi suometetaan - dollareilla.

Antti Herlin (Sanoma)
Ilkka Herlin Cargotec = SGS
SGS = Heikki Talvitie
Sperbank = Jyrki Talvitie = Fortum
Esko Aho = Juha Sipilä

Fortumin bisnekset Venäjällä, Nord Stream II, Cargotec + Cargotec RUS LCC = Rosmorport

Rosmorport = Rosmorport koordinoi Venäjän meriliikenteen logistiikkakehitystä. Yhteistyö Rosmorportin kanssa lisää Cargotecin mahdollisuuksia korkean tason yhteyksiin liittyen Venäjän meriliikenteen logistiikkakehitykseen ja mahdollistaa mukanaolon Euraasian satamien säätelyn informaatiovirrassa.
 
Koska Venäjän valtio on yhtä kuin oligarkit ja yritykset, kaikki strateginen kumppanuus on kumppanuutta henkilökohtaisesti Putinin kanssa. Koska Venäjä käyttäytyy ekspansiivisesti (politiikka), sen tavoitteet ovat poliittisia eivät vain "ympäristökysymyksiä". Mutta samalla pelataan ihan oikealla rahalla, ja mukana on koko valtiojohtomme sekä ainoat Forbesin listalla olevat liikemiehemme.

Kuunetele näitä kaapeleita nyt sitten... :cool:
 
Muistelen, että ainakin siviilivirassa toimivalle tutkijalle PV maksaa kohtuullisen hyvin. Tutkijan peruspalkka ilman heko-osuutta taisi olla neljä tonttua ja erikoistutkijan viisi. Vaikea on tuollaisiin jos on tutkijana "siviilipuolella", yliopistoista puhumattakaan.

Joo, tässä on varmaan herätty. Siviilejä saa vain siviilien palkalla ruotuun. Mutta just vähän aika sitten katsoin yhtä insinööriupseerin työpaikkailmoa ja siellä oli vaatimuksena mm. kokemusta esimiestehtävistä, DI-tutkinto ja palkka 2800 € + henk. koht osuus. Onnea vaan esimiesasemassa toimineen diplm-inssin palkkaamiseen noilla luvuilla. Toki on mahdollista, että ei tähän tosissaan ketään haettukaan, vaan siellä on vaikka joku DI-työn taloon tehnyt keväällä valmistuva tuttu teekkari tiedossa, kenelle työ ns. pöydän alta annetaan ja ilmoitetaan se vaan muodon vuoksi netissä
 
Joko tässä vitjassa pohdittiin sitä, kulkeeko Venäjältä tietoliikennekaapelia Suomen maa- tai merialueen kautta Eurooppaan? Jos kulkee, niin siinä on motiivi itäisellä naapurillamme vesittää verkkoseuranta tiedustelulaista. Enter the HS tietovuoto scandal.
 
Koska Venäjän valtio on yhtä kuin oligarkit ja yritykset, kaikki strateginen kumppanuus on kumppanuutta henkilökohtaisesti Putinin kanssa. Koska Venäjä käyttäytyy ekspansiivisesti (politiikka), sen tavoitteet ovat poliittisia eivät vain "ympäristökysymyksiä". Mutta samalla pelataan ihan oikealla rahalla, ja mukana on koko valtiojohtomme sekä ainoat Forbesin listalla olevat liikemiehemme.

Kuunetele näitä kaapeleita nyt sitten... :cool:

Kyllä. Venäjälle kaikki bisnes on alisteista politiikalle: ensin pitää olla poliittiset edellytykset, sitten bisnes.

Ei haluta suurin surmin -tehokkaan sotilastiedustelun- sotkevan kuvioita.....siitä tässä on kyse aasta ööhön. Ja minkäs intti mahtaa, ota vaan kotimaisen oligarkin saunakutsu vastaan ja juttele mukavia.

Jostain tällaisesta langan päästä se mielikuvitustasavallan suomalaisherrakin löytyy. Joku tai jotkut taustat siinäkin on ja pelkkä sivuvilkaisu suvun omistuksiin avaa silmät kuin pöllön pojilla huhtikuussa.

Kyyti on kylmää, kun dollarivirta ruplakuorrutuksella pöhisee. Ei auta naukuminen eikä yllä intin kynsi.

Todennäköisesti tämäkin case päättyy siihen, että kansalaisvalvontaa on lisättävä. :geek:
 
Kaapeli kulkee venäjältä suomen kautta. Epäiltyinä on pohdittu venäjän tiedustelupalvelua, demareita ja muita vallan kärkinimiä. Eniten hämmästyttää hs osuus. Onko kyse vain ammattitaidottomuudesta vai onko julkaisemiselle niin vankka tuki että se kannatti seurauksista huolimatta.
 
Joko tässä vitjassa pohdittiin sitä, kulkeeko Venäjältä tietoliikennekaapelia Suomen maa- tai merialueen kautta Eurooppaan? Jos kulkee, niin siinä on motiivi itäisellä naapurillamme vesittää verkkoseuranta tiedustelulaista. Enter the HS tietovuoto scandal.

Ei kait tästä ole mitään epäselvyyttä missään vaiheessa ollutkaan...enkä usko sen Yandexinkaan pelkän edullisen energian vuoksi tänne tulleen...
 
Suomen kuvalehti (Otavamedia)
Hesariin vuodetut erittäin salaiset tiedusteluasiakirjat: KRP aloittaa kuulustelut, mutta vaikenee nimistä

Joulun lomakausi hidasti epäiltyä maanpetosrikoksen tutkintaa.
Jaa artikkeli

Mikko Niemelä KOTIMAA 9.1.2018 09:52

KESKUSRIKOSPOLIISI (KRP) aloittaa tämän viikon aikana kuulustelut, jotka liittyvät Helsingin Sanomissa 16. joulukuuta 2017 julkaistuun Puolustusvoimien Viestikoekeskusta käsittelevään artikkeliin.

Helsingin Sanomien jutun aineistona oli salaisia ja erittäin salaisia asiakirjoja, joiden vuotaminen on Suomen lain mukaan rikos.

”Kuulustelut aloitetaan tällä viikolla. Kuulusteltavien määrää, asemaa tai nimiä emme tässä vaiheessa voi kertoa”, sanoo KRP:n rikostarkastaja Markku Ranta-aho.

Keskusrikospoliisin esitutkintaa ovat hidastaneet joulun lomakausi ja se, ettei kaikkia kuulusteltavia tavoitettu pyhien ja välipäivien aikana.

Epäillyt rikosnimikkeet ovat turvallisuussalaisuuden paljastaminen ja virkasalaisuuden rikkominen. Turvallisuussalaisuuden paljastaminen luokitellaan rikoslaissa maanpetosrikoksiin ja virkasalaisuuden rikkominen virkarikoksiin.

KRP:n esitutkinta keskittyy siihen, onko joitain turvallisuussalaisuuksia oikeudettomasti julkistettu julkisuudessa. Ja onko tästä mahdollisesti aiheutunut vakavaa vahinkoa Suomen maanpuolustukselle ja turvallisuudelle.

Käytännössä asian osapuolina ovat jutun kirjoittaneet Helsingin Sanomien toimittajat, heidän esimiehensä ja Puolustusvoimat sekä mahdollisesti joitain muita tahoja. KRP aloitti esitutkinnan Puolustusvoimien tutkintapyynnöstä.

KESKUSRIKOSPOLIISI teki myös kotietsinnän Helsingin Sanomien toimittajan asuntoon Helsingissä 17. joulukuuta 2017.

KRP:n mukaan kotietsinnän tekemistä ei voinut viivyttää, koska poliisilla oli syytä epäillä, että asuinrakennuksen kellarissa oli aiemmin iltapäivällä pyritty tuhoamaan esitutkintaan liittyvää aineistoa.

Kellarissa savusi toimittajan tietokone, jota toimittaja oli hakannut vasaralla.

KRP takavarikoi poikkeuksellisessa tilanteessa Helsingin Sanomien toimittajan Laura Halmisen puhelimen, hänen työnantajansa puhelimen, Halmisen oman tietokoneen, iPadin ja muistitikkuja.

Poliisi ei ole tehnyt kotietsintää jutun toisen kirjoittajan toimittaja Tuomo Pietiläisen kotiin.

KRP:n Markku Ranta-ahon mukaan takavarikoitua aineistoa ei ole toistaiseksi tutkittu millään tavoin ja tavarat ovat edelleen sinetöidyissä pusseissa. Materiaali kuuluu lähdesuojan piiriin, mikä estää poliisia tutkimasta toistaiseksi aineistoa. Asia tullaan ratkaisemaa kuitenkin tavalla tai toisella.

”Kun siihen vaiheeseen edetään, olemme yhteydessä etsintävaltuutettuun, jonka kanssa sitten teemme suunnitelman, miten materiaalin tutkinta tehdään”, Ranta-aho sanoo.

KRP:n tutkijat ovat olleet yhteydessä myös syyttäjään.

”Syyttäjän kanssa on keskusteltu ja asiakokonaisuus on hänen tiedossaan. Koska kyseessä on lehdistön sananvapauteen liittyvä asiakokonaisuus, toimivalta on Valtakunnansyyttäjänvirastolla ja tässä asiassa syyttäjänä on apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen”, Ranta-aho sanoo.

Myös Puolustusvoimat on aloittanut sisäisen selvityksen asiakirjavuodon takia. Selvitystä vaati puolustusministeri Jussi Niinistö (sin).

Jupakka liittyy valmisteilla olevaan tiedustelulainsäädäntöön, joka antaisi Puolustusvoimille ja Supolle lisäoikeuksia internetin valvontaan ilman rikosepäilyä.

Nykyisessä lainsäädännössä sotilastiedustelua ei ole säädetty Puolustusvoimien tehtäväksi missään laissa.

Suomenmaa
Presidentti nimitti Raija Toiviaisen määräaikaiseksi valtakunnansyyttäjäksi
STT 8.9.2017 14:38
Muokattu 8.9.2017 14:43

Syyttäjälaitos Presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen määräaikaiseksi valtakunnansyyttäjäksi.
Valtioneuvosto esitti torstaina Toiviaista määräaikaiseksi valtakunnansyyttäjäksi virasta pidätetyn Matti Nissisen tilalle.
Nissistä vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta.
Nissisen epäillään olleen esteellinen, kun hän osallistui syyttäjälaitoksen johtamisvalmennushankintojen käsittelyyn. Hänen veljensä oli hallituksen puheenjohtajana yhtiössä, jolta hankittiin johtamiskoulutusta syyttäjille.
TOIVIAISEN MÄÄRÄAIKAISUUS alkaa ensi viikolla ja jatkuu ensi vuoden helmikuun loppuun, kuitenkin enintään vain sen ajan, kun Nissinen on pidätettynä virantoimituksesta.
Toiviainen on hoitanut valtakunnansyyttäjän tehtäviä Nissisen maaliskuussa alkaneen virkavapauden ajan.

Toivainen lakimiesuutisissa:
Päivän teema on Suomi 100. Mitä suomalaisuus sinulle merkitsee?

Suomalaisuus merkitsee minulle rauhaa, turvallisuutta ja vapautta. Suomalaisuus tarkoittaa myös koulutusmahdollisuuksia, tasa-arvoa sekä mahdollisuutta toteuttaa itseään ja unelmiaan. Myös puhdas luonto merkitsee minulle paljon. Haluan nauttia luonnosta ja vietän mahdollisimman paljon aikaa ulkona.

Mikä on tärkeintä juuri nyt oikeuselämässä ja yksityiselämässä?

Rikosasiat tulevat yhä vaativimmiksi ja edellyttävät syyttäjältä hyvin monipuolista osaamista, joten osaamisen kehittäminen on jatkuvaa. Supistuva rahoitus pakottaa tehostamaan toimintaa entisestään ja miettimään yhä uudestaan, miten asioita voisi tehdä vielä paremmin.

On kuitenkin muistettava, että palvelemme kansaa ja meidän on pidettävä huolta oikeusvaltioperiaatteista ja perus- ja ihmisoikeuksista. Laadusta ei saa tinkiä määrän kustannuksella. Yhteiskunnan on taattava lainkäyttöviranomaisille riittävät resurssit.

Yksityiselämässä tärkeintä ovat perhe ja terveys. Perheeni, lapsuuteni perhe mukaan lukien, on voimanlähteeni.
 
Viimeksi muokattu:
Kaikilla on pointtia. Kaikilta jää jotain tärkeää joko huomaamatta tai sanomatta.

Jos asiaa katsoo vähän laajemmin, niin eihän tuo ongelma pelkkää it-puolta koske. Se koskee yleensäkin sellaisia osaamisalueita, joilla suoriutumistaso on formaalia ansioituneisuutta tärkeämpi kriteeri ja luova ajattelu sekä älykkyys ovat sen suoriutumistason kannalta ratkaisevia.

Jos joku haluaa palkata erinomaista luovaa, taiteellista, ongelmanratkaisukykyistä, konseptoivaa tms ajattelua, niin tässä joukko hyviä vihjeitä:

1. Ideoija on ideoita kustannustehokkaampi.

Tulee paljon kalliimmaksi, hitaammaksi ja riskialttiimmaksi pölliä ajatukset kuin palkata ajattelija.

2. Älä kohtele fiksuja idiootteina.

3. Kun haastattelet, sinua haastatellaan, kun arvioit, sinua arvioidaan.

4. Älykkäät ihmiset eivät istu suonsilmäkkeisiin.

Jos työ on järjestetty niin, että työn organisoimisen tapa estää tai haittaa työn onnistumista niin mikään määrä rahaa tai muita etuja ei saa älykästä ihmistä työskentelemään sinulle.

5. WYPIWYG. What You Pay Is What You Get.

Jos maksat työstä, saat työtä. Jos työn sijaan maksat ajasta, saatkin työn sijaan aikaa. Jos olet maksavinasi, työntekijä on työskentelevinään...

Yksinkertaiset ihmiset kuvittelevat usein että palkkaamisessa, maksamisessa, korvaamisessa tai palkitsemisessa on kyse siitä, että päästäänkö rahasta yksimielisyyteen.

Älykkäät ihmiset tietävät, että kyse on ennen kaikkea siitä, että päästäänkö vastikkeesta yksimielisyyteen. Raha... noh... annetaan vastiketta sen verran kuin toinen osapuoli sitä ostaa.

Erittäin älykkäät ihmiset myyvät tai liisaavat tuotantoprosessin. Ostajan on silloin hyvä tajuta että mitä hän haluaa.

6. Luova ihminen rakentaa oman tuotantoprosessinsa.

Jos löydät tarvitsemasi tai muuten lupaavan henkilön, etkä tiedä millä tavoin saisit hänet sovitettua organisaatiosi tarpeisiin, byrokratiasi tai rajoitustesi reunaehtoihin tms. niin älä mieti sitä itse vaan kysy häneltä.

Jos et tiedä kuinka houkutella häntä, niin kysy häneltä.

7. Poista kusipäät pois tieltä.

Siirrä kateelliset, kilpailuhenkiset, nokkimisjärjestyskeskeiset, muutosvastarintaiset, katkerat jne jne jne hevonhelkuttaan.

8. Älä toivo ryhmätyötä vaan ryhmää joka saa aikaan asioita.

9. Älä työskentele persoonallasi vaan omana persoonanasi.

Idioottien parissa voit pärjätä hyvin jos käytät persoonallisuuttasi työkalunasi. Älykkäiden ja luovien parissa se voi johtaa käsittämättömän mittakaavan katastrofeihin (jotka ovat sinun syytäsi).

10. Älä jarruta.

Burn out ei synny liiallisesta kuormituksesta vaan siitä, että työ on organisoitu tavalla joka johtaa ristiriitoihin työntekijöiden syvien arvojen suhteen.

Jos koitat hillitä etenemistä estääksesi liiallista stressiä, tuotat enemmän ja vaarallisempaa stressiä kuin mitä torjut. Lisäksi viet työstä nautinnollisuuden.

11. Etsi suorituskykyä eli kykyjä ja taitoja, älä indikaattoreita.

Jos haluat keskinkertaisuuksia, niin etsi maistereita, insinöörejä, tohtoreita, professoreja, ihmisiä joilla on tietty määrä kokemusta tietyistä asioista, tietyt perusvalmiudet... Sellaisia on 13 tusinassa. Niitä on helppo löytää.

Jos haet kyvykkyyttä, taidokkuutta tai luovuutta niin sivuuta indikaattorit ja etsi näyttöjä ja suorituksia.

Jos joku suoriutuu jatkuvasti ja helposti tietyllä halutulla tasolla, niin sillä ei ole mitään väliä, mitä erilaiset indikaattorit sanovat.

12. Höylää matalat kynnykset pois.

Lähes kaikilla ajattelua vaativilla aloilla parhaimmistolla on epätasainen kykyprofiili + kyvyttömyyttä tai haluttomuutta pienten ongelmien kanssa + epätasaisuuksia opituissa ja/tai hallituissa asioissa. Höyläät vaan kaikki turhia kompastumisia tai juuttumisia aiheuttavat matalat kynnykset kokonaan pois. (Ja tää on sitten vertauskuva.)

13. Älä tärkeile.

14. Älä haasta sosiaalisesti jos koitat haastaa älyllisesti.

15. Älä ikinä erehdy kuvittelemaan älykkääksi, ongelmanratkaisukykyiseksi tai luovaksi sellaista henkilöä, joka pelaa vaikutelmapelejä tai haastaa ihmisiä "älykkäästi" sosiaalisesti painottuneella tavalla.

Sellaiset ovat aina karismaattisia/narsistisia hyviä keskinkertaisuuksia ja oikeasti kyvykkäät tunnistavat ne nopeasti ja poistuvat pysyvästi millä tahansa tekosyyllä heti jos yhteisössä on yksikin sellainen.

Sellaisilla voi toki olla korkea äo, muttei silti ainuttakaan omaa ja/tai omaperäistä ajatusta. Ja luovat ihmiset eivät luota niihin jotka esittävät omanaan muiden ajattelua.

16. Ole kaikessa rehellinen.

17. Älä pelaa ihmisillä pelejä.

Noilla pääsee alkuun.

Siinä oli niin hyviä ajatuksia että piti ihan ottaa itselle talteen, muistutukseksi. Älykäs ihminen tietää ettei ole täydellinen ja myöntää että tarvitsee joskus muistutuksia. ;)
 
Joko tässä vitjassa pohdittiin sitä, kulkeeko Venäjältä tietoliikennekaapelia Suomen maa- tai merialueen kautta Eurooppaan? Jos kulkee, niin siinä on motiivi itäisellä naapurillamme vesittää verkkoseuranta tiedustelulaista. Enter the HS tietovuoto scandal.

On Venäjälle muitakin reittejä, mutta Suomi on käsittääkseni tärkein.
 
Joko tässä vitjassa pohdittiin sitä, kulkeeko Venäjältä tietoliikennekaapelia Suomen maa- tai merialueen kautta Eurooppaan? Jos kulkee, niin siinä on motiivi itäisellä naapurillamme vesittää verkkoseuranta tiedustelulaista. Enter the HS tietovuoto scandal.

Suomi on tärkein Venäjän tietoliikenteen reitti, mutta sama piuha kulkee edelleen Ruotsiin eli ei Suomen tiedustelu juuri mitään venäläisten kannalta muuttaisi. Jos Suomi lähiulkomaana vähän harmaalla alustalla onkin, niin Ruotsi on kuitenkin kiistatta imperialistien avustaja.
 
Joko tässä vitjassa pohdittiin sitä, kulkeeko Venäjältä tietoliikennekaapelia Suomen maa- tai merialueen kautta Eurooppaan? Jos kulkee, niin siinä on motiivi itäisellä naapurillamme vesittää verkkoseuranta tiedustelulaista. Enter the HS tietovuoto scandal.
Suomi on tärkein Venäjän tietoliikenteen reitti, mutta sama piuha kulkee edelleen Ruotsiin eli ei Suomen tiedustelu juuri mitään venäläisten kannalta muuttaisi. Jos Suomi lähiulkomaana vähän harmaalla alustalla onkin, niin Ruotsi on kuitenkin kiistatta imperialistien avustaja.

Haminassa on googlen Venäjä palvelin. Sitä vakoilemalla irtoaisi varmaan kaikkea kivaa.
 
Suomi on tärkein Venäjän tietoliikenteen reitti, mutta sama piuha kulkee edelleen Ruotsiin eli ei Suomen tiedustelu juuri mitään venäläisten kannalta muuttaisi. Jos Suomi lähiulkomaana vähän harmaalla alustalla onkin, niin Ruotsi on kuitenkin kiistatta imperialistien avustaja.

Tämä oli osin syynä siihen, että Suomi rakensi merikaapelin suoraan Saksaan. Ohitettiin Ruotsi. Parantaa Suomen asemaa suoraan ja myös esim. Venäjän näkökulmasta. Lisäksi liikenne nopeutui merkittävästi.
 
Siinä oli niin hyviä ajatuksia että piti ihan ottaa itselle talteen, muistutukseksi.

Kiitos kehuista.

Jos otat talteen niin muista, että intellektuaalinen omistusoikeus on mulla. Eli mukaan ©Pihatonttu.

Poikkeuksellisen lahjakkaiden rekrytoinnissa suurin virhe on se, että tehdään rekrytointi aivan kuin oltaisiin rekrytoimassa palkkaajaa tyhmempiä ja yksiulotteisempia henkilöitä.

Jos katsot noita kohtia, niin jokainen niistä käsittelee tuota "palkataan luovia/älykkäitä aivan kuin oltaisiin tekemisissä idioottien kanssa" -näkökulmaa - tosin eri kohdat eri suunnista.

Tärkein syy siihen, että tuohon samaan mokaan sorrutaan aina vain uudelleen ja uudelleen on se, että on jätetty se tärkein rekrytointia edeltävä vaihe tekemättä: puutteellinen itsereflektio.

Puutteellinen itsereflektointi yhdistettynä siihen, että rekrytoija on asemaltaan rekrytoitavaa korkeammalla johtaa sekä sisäiseen että hierarkiseen ristiriitaan.

Kaikki rekrytoitavien kyvyt ja taidot muistuttavat rekrytoijaa alitajuisesti siitä, että hän on hankkimassa alaisekseen henkilöä, joka viuhtoo monessa tärkeässä mielessä hänen yläpuolellaan. Se sattuu - ainakin alitajuisesti.

Alitajuinen kipu/epävarmuus tms. asettaa ihmisen puolustuskannalle ja asemasotaan. Syntyy tilanteinen ristiriita.

Jos rekrytoija palkkaa alaisekseen itseään taitavamman, älykkäämmän, luovemman, osaavamman, ongelmanratkaisukykyisemmän.... niin rekrytoija kuljettaa itsensä jatkuvaan tilanteisesti ja hierarkisesti vaikeaan asemaan.

Jos rekrytoija päätyy siihen tulokseen, että rekrytoitavat on liian hankala, sopimaton, ei tarpeeksi kyvykäs tms. niin hän pääsee välttymään defenssejä käynnistävän tilanteen syntymiseltä.

Psykologisesti helpoin ratkaisu on palkata kyvykkään sijaan kyvykkäältä vaikuttava - henkilö, joka pelaa sosiaalisia pelejä, vaikutelmapelejä, mielikuvapelejä... Henkilö joka poimii muiden ajattelua, esittää sitä omanaan ja etenee näin loistavasti urallaan.

Ongelmanratkaisutarpeelle tämmöinen ratkaisu ei tuo juurikaan mitään hyvää tullessaan. Julkisuuskuvalle ja organisaation yläkerroksen tiedostamattomille psykologisille ongelmille se taas on loistava ratkaisu.

Ja iso osa niistä oikeasti älykkäistä/lahjakkaista/luovista ihmisistä tietää tämän tilanteen todella hyvin. He ovat nähneet saman näytelmän aina uudestaan ja uudestaan. Sen käsikirjoitus, näytelmäjako, roolit, sisäiset ja ulkoiset ristiriidat ovat heille tuttuja... Niinpä yksi tärkeimmistä asioista joita he rekrytointitilanteessa tarkkailevat on se, että onko rekrytoijalla tai tulevalla työyhteisöllä tiedostamattomia psykologisia ongelmia heidän ajattelunsa kohtaamisen suhteen.

Esimerkki:

Arska on arvioitavana. Arska heittää ohimennen jonkin lahjojaan tai kykyjään voimakkaasti esille tuovan asian esille. Jos arvioija ärsyyntyy, haluaa pistää paremmaksi tai osoittaa muuta epätervettä kilpailullisuutta, muuttuu epäluuloiseksi tai epäuskoiseksi tai haluaa osoittaa että kyllä hänkin, niin edessä olisi jollain viiveellä sosiaalisesti ja psyykkisesti niin ongelmallinen asetelma, että kyseiseen paikkaan menemistä ei kannata edes harkita.

Kieltäytyminen voisi kuitenkin tuoda joitain haittoja. Niinpä Arska tuo vähän ajan kuluttua esiin jonkin sellaisen asian, joka muodostuu palkkaamisen esteeksi jos ja vain jos aiempi arvio mahdollisista tulossa olevista ongelmista on oikea. Kellekään ei jää pahaa makua suuhun. Rekrytoija saa edelleen pitää siihenastiset harhakuvansa omista kyvyistään, omasta persoonastaan ja myös arvioitavan ryhmän laadusta.



Tärkeä asia meinasi jäädä pois, joten lisään sen nyt myöhemmin:

Sarjatuotannossa olevista ihmisistä voi valita mieleisensä ja vaatia sitä sopimaan tiimiin.

Yksittäistuotannossa olevien ihmisten suhteen voi hakea kyvykkyyttä, taidokkuutta, lahjakkuutta, luovuutta tms. ja se loppu ihminen tulee sitten kaupan päälle. Ja se loppu ei yleensä/usein ole ihan yhtä helppo tai totuttu kuin sarjatuotettujen ihmisten kohdalla.

Ei ole olemassa sellaista vaihtoehoa kuin uniikit kyvyt tusinaihmisessä. Eikä ole olemassa sellaista vaihtoehtoa kuin uniikin ihmisen "kasvattaminen" tusinatapaukseksi rikkomatta joko kyseistä ihmistä, kyseistä tilannetta tai kyseisen henkilön suorituskykyä. Jos muottiin menemätöntä ihmistä koitetaan pakottaa muottiin, niin muotti pysyy ehjänä ja ihminen särkyy - tai pakenee ajoissa.

Sarjatuotantoihmisten kanssa voi lähteä siitä, että etsitään sopiva henkilö. Uniikkien kanssa etsitään sopivat lahjat, taidot tai kyvyt ja koitetaan sen jälkeen sopeutua siihen ihmiseen mahdollisimman kitkattomasti.

Rekrytoija, joka etsii sosiaalisesti taitavaa Alan Turingia, massaan sopeutuvaa Pablo Picassoa, keskinkertaisella kunnian- ja intohimolla varustettua Teemu Selännettä, pelkästään työhönsä keskittyvää Richard Feinmannia tai pukukoodia noudattavaa Mark Zuckerbergia on yksinkertaisesti idiootti, joka pitäisi korvata nopeasti aivoilla varustetulla ja ammattitaitoisella rekrytoijalla.

Pentti Perusinsinöörin suhden työhön, työyhteisöön, työnkulkuun ja erilaisiin hierarkisiin ja sosiaalisiin reunaehtoihin on erilainen kuin Antti Ainutlaatuisen suhde samoihin. Tämä on hyvä ottaa rekrytoidessa huomioon.
 
Viimeksi muokattu:
Nimiä voi lisätä ja kytkyjä löytää äärettömään, mutta kyse on yksinomaan siitä, mitä @baikal on aina esittänyt: katsokaa ne kytkyt ja näette, millä Suomi suometetaan - dollareilla.

Antti Herlin (Sanoma)
Ilkka Herlin Cargotec = SGS
SGS = Heikki Talvitie
Sperbank = Jyrki Talvitie = Fortum
Esko Aho = Juha Sipilä

Fortumin bisnekset Venäjällä, Nord Stream II, Cargotec + Cargotec RUS LCC = Rosmorport

Rosmorport = Rosmorport koordinoi Venäjän meriliikenteen logistiikkakehitystä. Yhteistyö Rosmorportin kanssa lisää Cargotecin mahdollisuuksia korkean tason yhteyksiin liittyen Venäjän meriliikenteen logistiikkakehitykseen ja mahdollistaa mukanaolon Euraasian satamien säätelyn informaatiovirrassa.

Tässä ollaan asian ytimessä.. Venäjä käy sotaansa monilla rintamilla ja kaikenlaisilla aseilla. Tavoitteena on kaikissa tapauksissa ollut Venäjän aikaisemman valta-aseman palauttaminen. Suomen osalta se tarkoittaa pitkässä juoksussa paluuta Tsaarin aikaisen Venäjän geopoliittiseen kokonaisuuteen.

Iltasanomat, sunnuntai 8.1.2017 klo 07.14
Venäjän hallituksen ex-neuvonantaja Suomesta: "Miksi hyökätä sinne, minkä voi hankkia laillisesti?"
Iltalehden erikoishaastattelussa entinen Venäjän hallituksen neuvonantaja Vladimir Frolov sanoo Suomen toimivan siltana lännen ja idän välillä.

- Turvallisuusasiantuntija ja entinen Venäjän hallituksen neuvonantaja Vladimir Frolov kertoo Iltalehdelle Venäjän suhteista USA:n ja Suomen kanssa.

- Frolovin mukaan Vladimir Putinin ja Donald Trumpin yhteistyö toimii hetken saumattomasti, kunnes tulee ensimmäinen taistelu vallasta.
- Suomi saa pian kokea paluun neutraaliin asemaansa Venäjän ja lännen välillä, paitsi jos päättää liittyä Natoon.



Turvallisuusasiantuntija ja entinen Venäjän hallituksen neuvonantaja Vladimir Frolov on kovien mielipiteiden mies. Viimeinen duumaan liittyvä työ oli ulkoasiainvaliokunnan johtaja vuosina 2002-2003. Nykyään Frolov toimii itsenäisenä poliittisena konsulttina ja on arvostettu asiantuntija niin venäläisessä kuin länsimaisessakin mediassa. Yli 20 vuotta Venäjän hallituksen leivissä työskennellyt Frolov ei epäröi arvostella Vladimir Putinia ja hänen toimintaansa.
- Putin haluaisi ylläpitää täydellistä toimintavapautta maailmannäyttämöllä piittaamatta lainkaan kansainvälisestä laista, Frolov sanoo Iltalehdelle.


Frolovilla on selkeä mielipide myös Suomen ja Venäjän välisistä suhteista.

- Venäjä rakastaa Suomea, se on mukava maa viikonloppulomaa, kalastusta ja shoppailua varten. Venäjä ei haluaisi pilata Suomen koskemattomuutta sodalla, jota se ei voi voittaa. Miksi hyökätä sinne, minkä voi hankkia laillisesti?

Trumpin valtakaudella Suomi saa Frolovin mukaan kokea neutraalin maan voiman renessanssin ja toimia siltana Venäjän ja lännen välillä olettaen tietenkin, ettei Suomi liity Natoon. Suomen liittyminen Natoon olisi Putin-tuntijan mielestä Venäjälle niin imagotappio kuin vakava poliittinen ja sotilaallinen isku.

- On tietenkin olemassa sellainen vaara, että Suomi tekee tyhmän virheen ja liittyy Natoon, mutta en usko siihen. Venäjän ja Suomen hyvät suhteet siis todennäköisesti jatkuvat tulevaisuudessakin. Venäläiset käyvät edelleen Suomessa mökkeilemässä, ja kaikki elävät onnellisina elämänsä loppuun asti, Frolov sanoo.

Todennäköisesti Venäjällä on otettu oppia aikaisemmista yrityksistä palauttaa Venäjän ja Suomen välillä ennen Neuvostiliittoa vallinnut tilanne.
1. Stalin koetti vallata Suomen asevoimin. Yritys epäonnistui ja maksoi Venäjälle jopa miljoonia ihmishenkiä (Suoranaiset tappiot + se että venäläisten osoittama voimattomuus ja venäläisten talvisodassa kärsimät tappiot rohkaisivat osaltaan myös Hitleriä aikaistamaan hyökkäystään itään, tunnetuin seurauksin.)
2. Toisekseen Neuvostoliitto onnistui sitouttamaan suomalaisia YYA-politiikallaan. Paremmin ja pienemmin tappioin kuin perinteisen sodan keinoilla.

Kuten Vladimir Frolov toteaa: "Miksi hyökätä sinne, minkä voi hankkia laillisesti?"
- juuri näin..ei ole mitään järkeä ryhtyä asevoimin sotimaan. Samassa lauseessa on myös venäläisten tavoite, avoimesti kerrottuna.
 
Viimeksi muokattu:
Ai juu, aina meinaa unohtua jotain oleellista.

Seuran puheenjohtajana toimii Pekka Visuri ja varapuheenjohtajana Heikki Talvitie. Muut hallituksen jäsenet ovat: Anders Blom, Jaakko Blomberg, Timo Hellenberg, Ilkka Herlin, Jaakko Kalela, Maria Lähteenmäki, Henrik Meinander ja Risto Volanen.

http://www.sgseura.fi

https://maanpuolustus.net/threads/h...oimien-tiedustelusta.6024/page-58#post-564921

https://maanpuolustus.net/threads/h...oimien-tiedustelusta.6024/page-58#post-564935

https://maanpuolustus.net/threads/h...oimien-tiedustelusta.6024/page-58#post-564942
 
Back
Top