Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
No, pitänee toivoa että noissa sääoloissa joissa ITO05M ei voi toimia ei voi myöskään vihollinen toimia niin hyvin.Ei se ole joka sään vehje. Tarvitaan tutkaohjaus jotta kaikissa säissä voi toimia. Ja silloinkin tulee kysymys, että toimiiko tuo laser paksun pilven läpi?
Siellä on se Mk.3 versio saatavilla. Eikö se käy?
Vanhimmat ilmatorjunta-aseet (23
It.K/61, 35 It.K/58-88 Oe) ovat jo
yli 50 vuotta vanhoja, päivityksellä
voidaan elinikää lisätä pienin kus-
tannuksin. Vanhin ilmatorjuntaohjus-
järjestelmämme Crotale NG on ollut
käytössä jo yli 20 vuotta, ja elinkaari
jatkuu, jos uusia ohjuksia saadaan
tarvittaessa lisää.
En tiedä, josko tämä on jo ollut foorumilla, mutta:
https://asiakas.kotisivukone.com/files/ilmatorjunta.com.kotisivukone.com/Lehdet/it0314.pdf
Herättääkö ajatuksia? Mennäänkö Crotalella hamaan tulevaisuuteen?
Crotalen korvaaminen ei ehkä tarkoita että näistä kannattaa luopua niin pitkään kuin näihin saa uusia ohjuksia.En tiedä, josko tämä on jo ollut foorumilla, mutta:
https://asiakas.kotisivukone.com/files/ilmatorjunta.com.kotisivukone.com/Lehdet/it0314.pdf
Herättääkö ajatuksia? Mennäänkö Crotalella hamaan tulevaisuuteen?
Crotalen korvaaminen ei ehkä tarkoita että näistä kannattaa luopua niin pitkään kuin näihin saa uusia ohjuksia.
Crotalen korvaaminen ei ehkä tarkoita että näistä kannattaa luopua niin pitkään kuin näihin saa uusia ohjuksia.
Joo, niitä korvaajia ei kuitenkaan saa paljoa, joten miksi ruveta romuttamaan vanhaa järjestelmää, jos niihin saa ammuksia? Ellei sitten vihollisella ole jokin keino tehdä koko järjestelmästä hyödytön.
En usko. Ilmatorjunta etsinee kokonaisratkaisua, johon liittyy myös Crotalen korvaaminen.
Korvausbudjetti on varmasti nirkoinen. Ja vielä nirkoisemmaksi käy jos siitä pitää lohkaista kymmeniä miljoonia ikivanhan järjestelmän jatkoon. Henkilökuntakin todennäköisesti loppuu kesken. Eiköhän Crotale jouda poistoon 2020-luvulla.
Olisi erikoista että noin vanha järjestelmää kannattaisi uusia enää.Crotalelle on jo tehty MLU 10 vuotta sitten. Uutta on sen jälkeen tullut ainakin Shikra-tutkan muodossa mutta suomen paketti vaatisi varmaan täyden refitin tietokoneista ja ohjelmistoista lähtien, enkä usko sen kannattavan.En tiedä, josko tämä on jo ollut foorumilla, mutta:
https://asiakas.kotisivukone.com/files/ilmatorjunta.com.kotisivukone.com/Lehdet/it0314.pdf
Herättääkö ajatuksia? Mennäänkö Crotalella hamaan tulevaisuuteen?
Jos Crotalelle saadaan merkittävää jatkoaikaa pelkällä ohjusten uusimisella, niin Crotalen säilyttäminen mukana kuvioissa voi olla osa budjettiratkaisua? Se oli kuitenkin hankinta-ajankohtanaan hyvinkin ajanmukainen järjestelmä, Ahti L. taisi olla sitä mieltä, että tulenjohtojärjestelmä oli parempi kuin TOR:ssa. Jos Crotalessa taas on merkittäviä ongelmia luvassa raudan suhteen, niin sitten asia voi olla toinen, mutta linkkaamassani jutussa annetaan toinen kuva.
Riippuu toki siitä, paljonko ilmatorjuntaan ajatellaan sijoitettavan 20-luvulla. Kuitenkin 20-luvulla poistunee Sergei ja Marksman, ehkä myös Oerlikonit, joten henkilöstöresursseja vapautuu. En näkisi mitenkään ihan mahdottomana ajatuksena korkeatorjuntakykyä (hankkimalla AMRAAM-ER:ää NASAMS:lle ei käyttö-/ylläpitokulut kasvaisi käytännössä lainkaan) ja Crotalen käyttöiän jatkoa. Jos Crotalelle saadaan esim. 50 miljoonalla 15-20 vuotta lisäaikaa, niin mikä muu vaihtoehto olisi yhtä kustannustehokas? Jos taas ainoa 20-luvulla hankittava asia on korkeatorjuntakyky, ja samaan aikaan tykit ja Crotale poistuvat, niin aika huolestuttavalta vaikuttaa ilmatorjunnan tila...
It on perinteisesti ollut tuskissaan ohjusjärjestelmien miehityksen kanssa. En usko Sergein poistamisen tuovan asiaan merkittävää helpotusta.
Ja noin yleisestikin 35-vuotta vanha perusratkaisu alkaa olla melko iäkäs. Uskoisin että sen tilalle halutaan jo pari sukupolvea tuoreempia välineitä. Mielenkiintoista nähdä mitä ne tulevat olemaan. Minulla on kutina että 35-milliset jatkavat vielä jossain muodossa ja rinnalle tulee uusi kevyehkö ohjusjärjestelmä.
Brittien tuleva Land Ceptor ilmeisesti täyttää nämä vaatimukset. Britit korvaavat noilla vanhat Rapierit ja ampumaetäisyyskin kolminkertaistuu.Crotalelen suorituskyky alkaa jäämään koska uudet haasteet vaativat lavetilta monimaalikykyä ja aktiivista tutkahakua /IP-hakua käyttäviä puikkoja. Järjestelmän tulirytmi on liian hidas.
Patrioottikin on 70-luvun suunnittelutyön tulos ja kasarilla tuotettu perusratkaisu mutta en usko että niiden hankinta herättäisi täällä kovaa vastustusta järjestelmän puutteellisesta suorituskyvystä.
Einomiehen sanomissa esimerkeissä on se ongelma että käytännössä tämän tason it-järjestelmiä ei länsimaissa enää tuoteta eikä niitä ole kehityksessäkään. Vaikea lähteä markkinoilta kustannustehokkaasti sellaista ostamaan, mitä ei olemassa ole.
Mi-24 / Mi-25 / Mi-35, 1972, 325 runkoa.Korvausbudjetti on varmasti nirkoinen. Ja vielä nirkoisemmaksi käy jos siitä pitää lohkaista kymmeniä miljoonia ikivanhan järjestelmän jatkoon. Henkilökuntakin todennäköisesti loppuu kesken. Eiköhän Crotale jouda poistoon 2020-luvulla.
90 luvun alussa 92-93 olin koulun kanssa tutustumassa Heikkilän Ilmatorjuntarykmentissä. Tuolloin uutisoitiin Crotalen ohjuksen ongelmista. Jos en aivan väärin muista, niin ohjus ei jostain syystä lähtenyt liikkeelle. Muistan vielä, kun otin aiheeksi tämän aiheen kapiaisen kanssa joka muuten oli gladiaattorit tv ohjelmassa vääpeli nimellä. Kertoi, että kyseinen ongelma on ratkaistavissa sillä, että toimen ohjus laukaistaan välittömästi suutarin jälkeen.
Mi-24 / Mi-25 / Mi-35, 1972, 325 runkoa.
Mi-28, 1982, 82 runkoa.
Su-24 1974, 275 runkoa.
Su-25 1981, 195 runkoa.
Ka-52 2011, 90+ runkoa.
Niin pitkään kuin Venäjä käyttäisi massiivisesti tekohengitettyä 70-80 luvun kalustoa niin mikään vielä käytössä oleva IT ei ole liian vanhaa, siis jos on käyttökunnossa.
Voisitko tarkentaa.Tämä tarvitsee vain yhden sanan: Lähdekritiikki !
Onko teknologia heikommalla tasolla kuin isoissa maissa vai oliko maali ja/tai sääolosuhteet sellaiset, ettei eurooppalainenkaan infrapunahakuinen ohjus olisi maalia nähnyt heti alusta lähtien?