D
Deleted member 266
Guest
Tuo oli kait tarkoitettu vitsiksi? Shariamiehiä eivät vääräuskoisten tuomiot hetkauta. Suomalainen korpilaki voisi hetkauttaa, mutta kun laki kieltää.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ja kyllähän niitä ne sakkorangaistukset ja pahimmassa tapauksessa ehdolliset vankeustuomiot pelottaa niin että 100-0. Oikeesti kukaan vähäänkään järkeä omaava henkilö ei usko siihen, että näitä paljoa pidättelisi mitkään meidän läpsyt ranteille - rangaistukset.Saivat oikein lähestymiskieltoa käräjältä hovin vahvistamana!
Kyllä nyt shariamiehet saivat sellaisen opetuksen, että muistavat sen pitkään!
Epäilen että se kaivaminen oikeasti tarvitsee lapiota...Ei ole media vielä kaivanut Hussein al-Taeen edellistä vaimoa kertomaan kokemuksistaan...
Epäilen että se kaivaminen oikeasti tarvitsee lapiota...
Sitä suuremmalla syyllä kaivamaan...olis lööppiä pitkäksi aikaaAjattelin itsekin, että taitaa olla akan päällä pari metriä multaa pitämään mölyt mahassa.
Vaikka en Tynkkysestä diggaa pätkääkään, miehellä on eittämättä joskus hetkensä.
Olisipa "mukava" tietää, mitä tällaisten puolustusasianajajat miettivät.Miehen ex-vaimon mukaan mies oli jopa kerran uhannut tappaa tämän sekä tyttären, mikäli hänen kunniansa kärsisi.
Millä älyllisellä kompentenssilla pääsee asiantuntijaksi jos täysin puuta heinää laukomalla maamme suurimmat mediat pistää aivopierut julki?
Ajattelemisen, jopa ajattelukyvyn osoittaminen johtaa ongelmiin.
Hyvä off topic! Jos joskus on miettinyt omaa älykkyyttään suhteessa muihin, esim Mensalta löytyy testiä aiheeseen ja Tieteen Kuvalehti tarjosi hyvin saman tyyppistä (jotkut sanoivat olevan sama) testiä tehtäväksi. Tein tuon Tieteen Kuvalehden laajan ÄO testin kesällä ja sain hyvin saman suuntaisen tuloksen kuin esimerkiksi PV sai puolitoista vuosikymmentä sitten P kokeessa tai mitä olen saanut aikanaan koulutukseen haettaessa pisteitä vastaavissa testeissä. Esimerkiksi tuo Tieteen Kuvalehden testi mittasi seuraavilla tavoin: kuvatehtävät, kielelliset tehtävät, muistitehtävät, logiikkatehtävät ja laskutehtävät. Tämän jälkeen sai tuloksen jota sai sitten verrata alla olevaan taulukkoon:Osittain off topic
Muistelisin, että suomalaisilla tohtoriksi väitelleillä älykkyysosamäärien keskiarvo heiluu suunnilleen lukemassa 125 ja professoreilla lukemassa 128.
En muista missä näihin lukuihin törmäsin enkä voi antaa mitään näyttöä niiden tueksi. Tästä syystä kehoitan suhtautumaan niihin pienellä varauksella.
Allekirjoittaneen henkilökohtainen kokemus eri ihmisistä tukee erittäin vahvasti sitä mahdollisuutta että nuo lukemat voisivat olla varsin lähellä totuutta.
Akateemisen maailman sisällä on aika jyrkkää eriytymistä sen suhteen, kuinka paljon älykkyyttä akateeminen eteneminen alan sisällä vaatii. Yhteiskuntatieteissä ja humanismissa saadaan mitaleita sellaisella älykkyydellä, jolla teoreettisissä luonnontieteissä ei pääsisi edes lähtötelineeseen.
Itse väittäisin, että esim. sosiologian professoriksi tai post doc -tutkijaksi voi päästä sellaisella määrällä älykkyyttä, jolla ei ole mitään toivoa edetä klassisen musiikin puolella muusikkona, shakin harrastajana kerhon joukkueeseen tai vaikka kuvajournalismin puolella tasolle jolla saa arvostusta.
Yhteiskuntatieteiden puolella tutkijoilta vaaditaan täsmälleen sen tasoista älykkyyttä, jota vertaisarvioinnista läpi päässeet tutkimukset osoittavat. Se taso on tämä:
- Suppeasta laadullisesta aineistosta vedetään yleistäviä kvantitatiivisia väittämiä - eikä tällainen vähä-älyisyys lopeta "tutkijan" uraa.
- Voidaan tehdä "tutkimus" jonka mukaan suomalaiset miehet naivat suomalaisten naisten kanssa kaksi kertaa enemmän kuin suomalaiset naiset suomalaisten miesten kanssa ja väittää sen jälkeen tutkimuksen virheprosentiksi kolmea. Ja tämä menee koko alalla läpi eikä yksikään yhteiskuntataiteilija nosta meteliä siitä että täyttä roskaa julkaistaan tutkimuksen arvovallalla.
- Voidaan luoda koko työuran mittainen akateeminen ura ilman että ymmärretään mitään sellaisista analyysimenetelmistä, joilla poissuljetaan se mahdollisuus, että vaikuttava seikka olisi jokin muu kuin ennakkoon oletettu.
Listaa voisi jatkaa loputtomiin.
Asia menee osittain ketjun topikin ohi, joten tallustan kiertotietä takaisin sinne:
Älkää ikinä, koskaan, hetkeäkään kuvitelko, että kotimainen yhteiskuntatieteellinen tutkimus on älykkäiden ja ammattitaitoisten tutkijoiden tekemää tiedettä. Se ei ole.
Useimmiten tekijät ovat kyllä ovelia ("oveluus on tyhmien älykkyyttä" niin kuin joku sanoi joskus täällä) mutta todella harvoin älykkäitä. Aikaansaannokset puolestaan eivät useimmiten täytä aidon tieteellisyyden kriteereitä. Kyse on siis ovelien tekemästä propagandistisesta taiteesta eikä älykkäiden tekemästä tieteestä. (Borg on poikkeus. Muita poikkeuksia varmaan on, muttei tule heti mieleen.)
Älykkäät karsitaan enimmäkseen pois pääsykokeissa ja opetuksen sekä arvostelun käytännöissä. Molemmissa pärjää parhaiten jos pistää aivot narikkaan ja vajoaa muista-toista -moodiin. Ajattelemisen, jopa ajattelukyvyn osoittaminen johtaa ongelmiin. Lisäksi se johtaa siihen, että yliopiston henkilökunta tekee kaikkensa tappaakseen opiskelijan motivaation "ei kannata nähdä niin paljon vaivaa, tästä pääsee läpi helpommallakin..." tyyppisellä painostuksella.
Älykkyys - varsin matalakin - johtaa väistämättä myös siihen, että opetuksen ja opettajien lempiparadigmojen puutteet alkavat ärsyttää. Niistä kysyminen johtaa ongelmiin, matalampiin arvosanoihin niiltä opettajilta ja myös siihen että osa henkilökunnasta osoittaa suoraan tai epäsuorasti muille oppilaille, että kyseenalaistajaan on aiheellista suhtautua negatiivisesti.
Väittäisin, että etenkin paradigmaattisessa asemassa jo muutaman vuosikymmenen olleen sosiaalisen konstruktionismin (+ sen jälkeläisten) piirissä edes tutkijoiden oma identiteetti ei ole niinkään tieteentekijän identiteetti kuin Social Justice Warrier -identiteetti.
Väitän jopa niin, että yhteiskuntataiteellisessa ympäristössä on SJW -identiteetti helpottaa etenemistä ja tiedeidentiteetti tekee etenemisestä todella, todella vaikeaa - ellei suuntaudu kvantitatiiviseen tutkimukseen. Se on yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen sisällä ääliövapain ympäristö.
Takaisinkierron tuoma ydinpointti:
Edes "tutkijat" itse eivät miellä itseään niinkään tieteen kriteereiden kuin poliittis-ideologisten kriteereiden läpi. Ja kyseiset poliittis-ideologiset kriteerit nousevat suoraan Frankfurtin koulukunnan ja kulttuurimarxilaisuuden juurilta.
Kyse ei useimmiten siis ole tieteestä ja tutkimuksesta vaan tieteen ja tutkimuksen arvovaltaa lainaavasta politikoinnista. Todellinen genre on poliittinen teatteri tieteellisen formuloinnin muodossa.
Näistä syistä on totuudenmukaisempaa puhua yhteiskuntataiteista kuin -tieteistä. Tieteistä puhumiseen voi palata niissä yksittäistapauksissa (joita ei saa yleistää) joissa aidot tieteellisyyden kriteerit kulkevat koko ajan mukana ja poliittis-ideologiset kriteerit poissa.
IQ-skalaen | |
---|---|
181-200+ | Supernero |
166-180 | Suuri nero |
145-165 | Nero |
132-144 | Erittäin älykäs |
121-131 | Keskitasoa älykkäämpi |
111-120 | Hyvää keskitasoa |
90-110 | Keskitasoa |
80-89 | Heikkoa keskitasoa |
68-79 | Heikkolahjainen |
50-67 | Lievästi kehitysvammainen |
25-49 | Vaikeasti kehitysvammainen |
Under 25 | Syvästi kehitysvammainen |
Hyvä off topic!
...alla olevaan taulukkoon:
IQ-skalaen 181-200+ Supernero 166-180 Suuri nero 145-165 Nero 132-144 Erittäin älykäs 121-131 Keskitasoa älykkäämpi 111-120 Hyvää keskitasoa 90-110 Keskitasoa 80-89 Heikkoa keskitasoa 68-79 Heikkolahjainen 50-67 Lievästi kehitysvammainen 25-49 Vaikeasti kehitysvammainen Under 25 Syvästi kehitysvammainen
OT JATKUU...OFF TOPIC
Kiitos.
Tuon taulukon yläpäässä on iso virhe.
Nerous ei ole huippukorkeaa älykkyyttä. Maailmassa on kymmeniä kertoja enemmän tuossa taulukossa nerouden lukemiin yltäviä ihmisiä kuin neroja. Hyvin pienellä osalla korkeimpia ÄO-lukemia saavista on koskaan mahdollisuuksia yltää sellaisiin saavutuksiin, joiden perusteella olisi aihetta edes harkita nerouden mahdollisuutta.
Nerous ei ole yhden mitattavissa olevan suureen suurta määrää. Se syntyy kahden suureen tulona. Nerous = erittäin korkea tai sitä korkeampi älykkyys kertaa erittäin korkea tai sitä korkeampi luovuus.
Molemmat ovat mitattavia tai arvioitavia suureita, mutta kummankin mittaaminen tai arvioiminen on sitä vaikeampaa mitä harvinaisemmissa lukemissa liikutaan.
Nerouden harvinaisuus johtuu siitä, että vaikka älykkyys jakautuu väestössä normaalijakauman mukaan, niin luovuus jakautuu De Solla Pricen kuvaaman kaavan mukaan:
Missä tahansa joukossa neliöjuuri poppoosta saa aikaan puolet luovista tuotoksista. (Tätä asiaa käsiteltiin täällä aikanaan yksilötuotantoketjussa. Ja juuri tämän jakautumisen vuoksi yksilötuotantolähtökohta ei ole kovin tuottava niin pienissä erissä kuin vaikka vuosittaiset palvelukseen astujat, mutta olisi erittäin kustannustehokkaasti ja käytännössä ilman haittoja hyödynnettävissä työelämän ulkopuolisiin tai osatyöllisiin kohdistettuna.)
Kulttuurituonnin parissa tämän tyyppinen mittaaminen olisi sikäli hyödyllistä, että kvantitatiivisen tiedon avulla voitaisiin välttää suuri määrä ihan suoranaista valehtelua kulttuurituonnin odotettavissa olevista vaikutuksista.