Lännen taloussota Venäjälle ja sen seuraukset

Indereksen foorumilla myös ketju koskien taloutta.
Ei mene suomessakaan kovin hyvin jos lukee ketjusta "paramova" nimimerkin kommentin...
 
Ryssät on niin sekaisin tai rahapulassa, että rahaa vaativat toimintansa lopettaneilta entisiltä venäläisomistajilta Helsingin telakalta. Nykyisin Kanadalaisomistus.
Oliargin pussilla tässä ollaan ja tuleeko kohta uusi parveke liukastuminen ja johtokunta uudistuu.


 
venäjän vientikaupasta:
Mielestäni kustannukset, jotka ovat ruplissa ovat epäoleellisia. Keskuspankki hoitaa ruplat. Ainoastaan saatu valuuttatulo on oleellinen, sotatalouden kannalta. Kahden valuutan järjestelmä käytössä, kuten neuvostoliiton aikana.
 
Silmukka kiristyy ryssillä, myös Arabiemiraattien pankit haluavat eroon venäläisistä asiakkaista. Tilit kiinni.

 
venäjän vientikaupasta:
Mielestäni kustannukset, jotka ovat ruplissa ovat epäoleellisia. Keskuspankki hoitaa ruplat. Ainoastaan saatu valuuttatulo on oleellinen, sotatalouden kannalta. Kahden valuutan järjestelmä käytössä, kuten neuvostoliiton aikana.
Ei se ole täysin yhdentekevää. Jos ja kun tavallisen kansalaisen luottamus ruplaan ostovälineenä katoaa niin mitä sitten tekee keskuspankki? Painaa lisää ruplia vai?

Lähes koko maailma on tällä hetkellä kieltäytynyt käyttämästä ruplia minkään asian vaihtovälineenä, mitä se kertoo? Se kertoo, että sen arvoon ei ole minkäänlaista luottamusta missään ja verkkokaupoissa asioivat venäläiset tietävät jo tämän saatikka ne harvat joilla on ollut varaa sijoittaa rahojaan.

Nykyisellään sillä maksetaan palkat ryssälän sisällä, mutta homma jatkuu vain niin kauan kuin kansa uskoo, että palkalla saa kaupasta sen mitä tarvitsee. Ei tavallinen venäläinen niin tyhmä ole, että ei huomaisi kuinka maitolitran hinta nousee 80 ruplasta vaikka 180 ruplaan ja bensiinilitran 70 ruplasta 150 ruplaan tai vuokra tuplaantuu yhtäkkiä koska vuokranantajakin tarvitsee lisää rahaa elääkseen.

Vielä ei olla noissa luvuissa, koska tiettyyn pisteeseen asti valtio voi subventoida monia kulutustuotteita esimerkiksi polttoaineen tuotantoa jotta se voidaan myydä sännöstellyllä hinnalla, mutta siihen kuluu sitä oikeaa rahaa. Kananmunien tuotantoa valtio ei voi subventoida koska tuotanto on rajallinen, kanat munii sen määrän munia mitä ne normaalistikin munivat halusi Putler niin tai ei, ja kaupankäynti osittain hyvin paikallista niin hinnoissa näkyi heti todellinen inflaatio.

Nyt kun Ukraina iskee siihen polttoaineen tuotantoon niin se tulee näkymään kaikissa hinnoissa heti kun polttoainetta on vähemmän kuin kulutusta.

Mistäs ajattelet, että hyperinflaatiot yleensä lähtevät liikkeelle silloin kun lähtevät?

Venäjä on vakaasti sillä polulla ja vain korkea energianhinta voisi sen pelastaa, no mitä tekee muut maat? Lisäävät kaikkea muuta kuin hiileen, öljyyn ja kaasuun perustuvaa energiantuotantoa valtavalla vauhdilla ja sen lisäksi Norja, Kanada, USA, Algeria, Qatar jne. lisäävät vielä sitä hiilivetyjen tuotantoakin ennätystasolle. Oliskohan taustalla isossa kuvassa tavoitteena ajaa Putlerin talous sinne vuosituhannen alun Venezuelan tietämille?

Euroopassa kaasu on jo painunut hinnaltaan yhtä alas kuin oli ennen sotaa, oikeastaan alemmas kun kytkös ryssien toimiin ja niiden vaikutus on lähtenyt hinnasta pois.

ngeu_com.png
 
Viimeksi muokattu:
YLE:n seurannasta.



EU-maat pyrkivät pääsemään tänään sopuun uudesta Venäjän vastaisesta pakotepaketista. Pakotteilla olisi tarkoitus iskeä muun muassa Venäjän lennokkihankintoja turvaavaan verkostoon.

STT:n tietojen mukaan tälle pakotelistalle olisi tulossa 27 uutta tahoa, joista 10 on EU:n ulkopuolelta. Mukana on muun muassa kiinalaisyrityksiä. Listalle päätyminen johtaa kaupankäyntikieltoon EU-alueella.

Toiselle pakotelistalle puolestaan olisi tarkoitus lisätä yli 190 toimijan nimet. Listalle päätyminen tarkoittaa muun muassa matkustuskieltoa ja varojen jäädyttämistä.

Unkaria lukuun ottamatta kaikki EU-maat olisivat olleet jo viime viikolla valmiit sopimaan uudesta pakotepaketista. Uusi paketti haluttaisiin saada valmiiksi lauantaihin mennessä, jolloin on Venäjän Ukrainassa käymän hyökkäyssodan vuosipäivä.
 
Nyt se on ryssien öljynvienti jo siinä jamassa, että Uralsia viedään Venezuelaan saakka. Siinäpä yksi persaukinen myy toiselle persaukiselle jotakin mitä he eivät tarvitse. Varmasti hinta on kohdallaan.

Ryssien pajatsoa tyhjennetään paraikaa ja he itse taputtavat käsiään hommaa katsellessa, hyötyjät on kaikki muualla.


Pohjoisessa kelluva LNG varasto pysyy käyttämättömänä pakotteiden vuoksi, sinänsä vittumainen juttu kun kulut juoksevat mutta mitään tuloja ei ole. Jos ryssät eivät maksa tankkerin vuokraa niin sehän lähtisi tuosta alta aikayksikön jonnekin muualle myymään palveluaan.

 
Viimeksi muokattu:
Pakotteet eivät valitettavasti toimi tehokkaasti.

Raakaöljy yleisesti 77 $
Brent 82 $
Urals 75 $ !!

Tuohan ei vielä kerro paljonko venäjä saa rahaa, pitäisi kertoa määrällä mutta siitä ei tietoa.
Kukahan Uralsia ostaa tuolla hinnalla? Jalostuksen jälkeen ei varmaankaan pysty kemiallisella analyysillä selvittämään mitä raaka-aine oli. Siis markkinoille voi työntää jalosteita.
 
Pakotteet eivät valitettavasti toimi tehokkaasti.

Raakaöljy yleisesti 77 $
Brent 82 $
Urals 75 $ !!

Tuohan ei vielä kerro paljonko venäjä saa rahaa, pitäisi kertoa määrällä mutta siitä ei tietoa.
Kukahan Uralsia ostaa tuolla hinnalla? Jalostuksen jälkeen ei varmaankaan pysty kemiallisella analyysillä selvittämään mitä raaka-aine oli. Siis markkinoille voi työntää jalosteita.
Toista myydään paljon, toista vähän.
Toisen hinta on öljykentältä, toisen perille toimitettuna.

Taika piilee yksityiskohdissa.
 
Heh, talousuutisoint ei mennyt ihan nappiin Iltalehdeltä:
https://www.iltalehti.fi/talous/a/502429b3-d483-4ff7-b5db-691e5134b976

Otsikko täyttä klikkimanaa, koko sisältä: Iltalehti ryssi ja alkuperäinen artikkeli vilisi virheitä. Seuraavaksi Iltalehti ryssi nielemällä Tikkurilan oikaisun ja vasta sitten aloitettiin journalistinen työ ja tarkistettiin faktat.

Että eipä tartte ihmetellä miksi uutisointi noissa on mitä sattuu, vasta kun joku suuttuu kunnolla niin jaksetaan tutkia mitäs sitä sepusteltiinkaan. No kuitenkin PPG group puuhastelee edelleen ryssälässä ja ei ole tukenut Ukrainaan sentilläkään koska kikkaili voitot nollaan. Suoritus ihan täyttä vatnikkia Tikkurilan osalta.
 
Täytyy varmaan alkaa minkkiketjussa boikotoimaan brasilialaisia naisia. Venakkoja en ole ainakaan tietoisesti sinne postaillut ihan vähään aikaan.
Halvaksi tulee lännen ja Suomenkin miesten taloussota ryssää vastaan kun jättää vaan yksikertaisesti ”venakot” väliin.

Onhan noita kauniita naisia vaikka missä, Ukrainassa vaikka jos on nyt ihan fiksoitunut slaavilaisen naiskauneuteen.

Ei sen kummempaa sanottavaa tällä rintamalla kyllä ole meikäläisellä. Naisia on jo takana semmoinen liuta että osaa suhtautua tähänkin elämän osa-alueeseen tietyllä realismilla.
 
Kannatti toimittaa ryssälle kuorma-autojen varaosia.



Vantaalla toimiva suomalaisyritys HD-Parts Oy on päätynyt Yhdysvaltojen Venäjä-pakotteiden listalle.

Yhdysvaltojen valtiovarainministeriö perustelee tiedotteessaan, että HD-Parts on toimittanut tuhansia varaosatoimituksia Venäjälle vuodesta 2022 lähtien. Ministeriön mukaan yhtiö on yksi suurimmista ulkomaisista kuorma-autojen osien toimittajista venäläisille yrityksille.

– Kuorma-autot ovat tärkeitä Venäjän armeijalle, ja Venäjällä on pulaa varaosista, tiedotteessa kirjoitetaan.
 
Kukas osaisi kertoa lyhyesti, mitä USA:n pakotteet tarkoitavat käytännössä suomalaiselle firmalle?
 
Kukas osaisi kertoa lyhyesti, mitä USA:n pakotteet tarkoitavat käytännössä suomalaiselle firmalle?
Liiketoiminnan loppumista. Nopein ja tehokkain kohta on kaikkien länsimaisten pankkien reaktio, ne jäädyttää tilit välittömästi pakoteyrityksiltä. Jos HD-partsilla ei ole isoa käteiskassaa, niin ne ei enää suorita yhtään maksua mistään mihinkään. Yksikään pankki ei vaaranna omaa toimintaansa USA:n suuntaan joten helpointa on vain lopettaa palvelu pakotelistalla olevilta yrityksiltä ja henkilöiltä. Yrityksen kohdalla myös omistajat/johto saanee selitellä tarkkaan jokaista tilisiirtoaan jos niissä on vähänkin hajua pakotteiden kierrosta.
 
Back
Top