Maamiinojen korvaaminen uusilla aseilla

Kumma ettei siitä löydy julkisuuteen mitään kuvaa tai piirrosta, onkohan ollenkaan olemassa muuta kuin puolustusministerin aivoissa. Tai sitten ei ole patenttia olemassa vielä ja sen takia ei uskalleta näyttää.
 
Kumma ettei siitä löydy julkisuuteen mitään kuvaa tai piirrosta, onkohan ollenkaan olemassa muuta kuin puolustusministerin aivoissa. Tai sitten ei ole patenttia olemassa vielä ja sen takia ei uskalleta näyttää.
Kyynisempi ihminen saattaisi arvella, että ei uskalleta näyttää koska patentti on olemassa... eikä siihen ole lisenssiä. Mutta todennäköisesti kyseessä on vain monikerroksiset salassapitoasiat, eli suojellaan laitteen ominaisuuksia sekä maanpuolustuksen että liikesalaisuuksien syistä. Itse kuvittelen varsinaisen laitteen muistuttavan ulkonäöltään lähinnä säilykepurkkia, mutta mitään kuvaa tai piirrosta en siis ole nähnyt. Se vain olisi minusta kätevä muoto pakata tuollainen laite.
 
Vaan patenttihan on julkinen. Eli sen perusteella arvaan, ettei ole vielä adas patentoitu. Näin saadaan oikeasti pidetyksi salassa. Patentoidaan sitten julkistuksen tienoilla.
 
Vaan patenttihan on julkinen. Eli sen perusteella arvaan, ettei ole vielä adas patentoitu. Näin saadaan oikeasti pidetyksi salassa. Patentoidaan sitten julkistuksen tienoilla.
PRH:
Jos et pyydä mallin rekisteröintihakemusta salassa pidettäväksi, niin hakemus tulee julkiseksi heti hakemuspäivänä.

Jos pyydät hakemuksessa salassapitoa, niin hakemuksessa olevat mallit pidetään salaisena enintään kuuden kuukauden ajan. Salassapitoa kannattaa pyytää esimerkiksi siinä tapauksessa, että mallin tuotekehittely on ehkä vielä jossain määrin keskeneräinen.

Salassapito pidentää hakemuksen käsittelyaikaa, koska salassa pidettävää mallia ei voi rekisteröidä eikä kuuluttaa.

Hakemuksen salassapitopyyntö antaa sinulle mahdollisuuden peruuttaa hakemus salassapitoaikana. Tämä voi olla tarpeen siinä tapauksessa, että malli on muuttunut jatkokehityksen tuloksena toiseksi malliksi.

Salassapitoaikana voit myös peruuttaa alkuperäisen hakemuksen ja tehdä uuden hakemuksen maksuineen ja liitteineen uudesta mallista. Peruutetun hakemuksen malli ei ole rekisteröinnin este uudelle mallille, sillä salassapitoaikana peruutettu hakemus ei tule koskaan julkiseksi.
 
Jotkut ovat epäilleet tuon projektin onnistumista, mutta nyt on asiasta on ollut niin "suuri kohu" maailmalla, että sen on jumaliste parasta onnistua.
 
asiasta on ollut niin "suuri kohu" maailmalla, että sen on jumaliste parasta onnistua.
Kohun aloitti ministeri Niinistö itse poliittisista syistä. Siis samanlainen poliittinen ase, kun sa-vahvuuden "lisäys" 50.000 sotilaalla. Kehitystyö on myöhässä ja idea luultavasti unohdetaan saman tien kun hallitus ensi vuonna tai aikaisemmin vaihtuu. Mutta on se siis olemassa vaikka kuvia ei julkisuuudessa ole näkynytkään.
 
Kumma ettei siitä löydy julkisuuteen mitään kuvaa tai piirrosta, onkohan ollenkaan olemassa muuta kuin puolustusministerin aivoissa. Tai sitten ei ole patenttia olemassa vielä ja sen takia ei uskalleta näyttää.

t283_86eccdd1201dbec05f287777d9d262a8.jpg
 
Yleensä projekteja varsinkaan keskeneräisiä, ei levitellä medioihin kuin Jokisen eväitä.
Ne ihmiset tietää kenen tarvitsee ja ne ei tiedä kenellä ei ole mitään tarvetta tietää.
Sitten ne julkaistaan jos julkaistaan kun sen aika on.

Näyttökuva 2018-03-16 kello 16.17.33.png
 
Vaan patenttihan on julkinen. Eli sen perusteella arvaan, ettei ole vielä adas patentoitu. Näin saadaan oikeasti pidetyksi salassa. Patentoidaan sitten julkistuksen tienoilla.

Ei varmaankaan patentoida, kun toimintaperiaatteen ja piirrustukset joutuu esittelemään. Parempi odotella kunnes Igor joutuu kaivamaan ne suomalaisesta pellosta analysoitavaksi.

Onko suomalaisella merimiinalla patentti?
 
Yleensä projekteja varsinkaan keskeneräisiä, ei levitellä medioihin kuin Jokisen eväitä.

Puhutaan kuitenkin kansainvälisen sopimuksen harmaalle alueelle osuvasta asejärjestelmästä. Poliittinen keskustelu eduskunnassa lienee ihan tervettä, kun kuitenkin eduskunnan päätöksellä siihen sopimukseen liityttiin.
 
Eikä se patentti kuitenkaan estä sitä kopioimista. Kiina on tästä aika hyvä esimerkki.
Jos haluaa patentoida, niin pitää olla jotain patentoitavaa. Esim joku tekninen uusi keksintö, tai toimintatapa.

Onko jotain viitteitä että tässä olisi jotain uutta patentoitavaa?




Patenteista on pari muutakin pientä seikkaa.

-Patentti on voimassa vain sen myöntäneessä maassa.

-Maksujenkin vuoksi patenttia kannattaa yleensä hakea vain niistä maista, joissa sillä on liiketoiminnan kannalta merkitystä ja joissa pystyy tarvittaessa suojelemaan oikeuksiaan oikeudessa tai myymään tai lisensoimaan oikeutensa sellaiselle, joka pystyy. Nousevien vuosimaksujen vuoksi vain arvokkaimpia patentteja pidetään voimassa täydet 20 vuotta.


https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Patentti
 
Tiedotteet

13.06.2018 16:24
Puolustusministeri Jussi Niinistön vastaus kansainvälisen jalkaväkimiinojen kieltoa ajavalle kansalaisjärjestökoalitiolle


Alla puolustusministeri Jussi Niinistön vastaus kansainvälisen jalkaväkimiinojen kieltoa ajavan kansalaisjärjestökoalition (The International Campaign to Ban Landmines) 19.3.2018 päivättyyn kirjeeseen. ICBL:n kirjeen aiheena oli Suomessa kehitteillä olevan, niin kutsutun ToC-hyppypanoksen (Take-Off Canister) saama mediajulkisuus.

Finland has made a number of defense acquisitions in order to replace the anti-personnel mines banned by the Ottawa Treaty. The TOC munition has been proposed by the Finnish defence industry as one option to complement the Finnish Defence Forces land force capability. The Finnish Defence Forces have a trial programme ongoing with the industry.

Secondly, I would like to clarify the compliance of the said development project: the munition in question is not a form of a land mine, but a remotely operated and activated bounding charge. It is not designed to explode by the presence, proximity or contact of a person.

Koko lausunto:
https://www.defmin.fi/ajankohtaista...avalle_kansalaisjarjestokoalitiolle.9368.news
 
Puolustusministeri Niinistö SuomiAreenassa: Haluan repiä jalkaväkimiinat kieltävän Ottawan sopimuksen


Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) haluaa Suomen irti henkilömiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.
– Haluan repiä sen, sanoi Niinistö SuomiAreena-tapahtuman avajaisissa Porissa.
Puolustusministeri katsoo, että liittymällä sopimukseen Suomen sotilaalliseen puolustukseen tehtiin aukko.

Jussi Niinistön mukaan nyt on oikea aika käydä keskustelua asiasta, koska keväällä on eduskuntavaalit, ja sopimuksesta voitaisiin irtautua seuraavan eduskunnan aikana.
Niinistön mukaan hän ei ole neljättä vuotta maailmalla puolustusministerinä kulkeneena havainnut sellaista palautetta, että Ottawan sopimuksesta irtaantuminen haittaisi Suomen mainetta.



Irti Ottawan sopimuksesta

Suomen liittyminen Ottawan sopimukseen 2011 oli rauhanajan ”hölmön tölväys”. Liittymällä sopimukseen Suomen sotilaalliseen puolustukseen tehtiin aukko, joka ei auta ketään muuta kuin kimppuumme hyökkäävää vihollista. Maailman maista suurin osa on liittynyt sopimukseen, mutta sen ulkopuolella ovat esimerkiksi Venäjä, Yhdysvallat, Intia ja Israel.
Ottawan sopimuksen mukaisesti Suomessa on rikoslailla tehty rangaistavaksi henkilömiinojen kehittäminen, valmistaminen, varastointi, kuljetus ja käyttö. Sopimus kieltää mm. tähystämättöminä käytettävät miinat (kuten vanhat sakara- ja putkimiinat) sekä henkilömiinojen käyttämisen muutoin kuin suoran näkökontaktin tapahtuvan laukaisun perusteella. Sopimus kieltää miinojen laukaisun esimerkiksi lennokkitähysteisesti.
Nykyisen hallituksen ohjelmaan ei saatu yrityksestäni huolimatta Ottawan sopimuksesta irtautumista. Siihen kirjattiin, että Suomi kehittää korvaavia Ottawan sopimuksen mukaisia asejärjestelmiä. Tästä esimerkki on julkisuudessakin mainittu ”hyppykaveri”.
Korvaavat asejärjestelmät ovat tärkeitä, ja kehitystyö jatkuu, mutta ne eivät kokonaan poista sotilaalliseen puolustukseen syntynyttä aukkoa. Ne toimivat laastarina, mutta kattavaa miinakauhua ne eivät palauta. Jalkaväkimiinat ovat edullisia ja kotimaisia puolustusaseita, jotka ovat maastossamme hyvin tehokkaita.
Ensi keväänä Suomessa on eduskuntavaalit ja siksi nyt on oikea aika käydä keskustelua, jotta seuraavan eduskunnan aikana Suomi irtaantuu Ottawan sopimuksesta ja palauttaa miinakauhun takaisin sotilaallisen suorituskyvyn keinovalikoimaan.
Sopimuksesta irtaannutaan ilmoittamalla siitä YK:lle kuuden kuukauden irtisanomisajalla. Jos sota syttyy irtisanomisaikana, jatkuu miinakielto sodan loppuun saakka. Mitä vikkelämmin ilmoitus tehdään, sitä nopeammin Suomen sotilaallinen puolustuskyky vahvistuu.
Itse en ole neljättä vuotta maailmalla puolustusministerinä kulkeneena havainnut sellaista palautetta, että Ottawan sopimuksesta irtaantuminen aiheuttaisi meille minkäänlaista mainehaittaa. Päinvastoin kunnioitusta herättää se, että sotilasliittoon kuulumaton Suomi vastaa itsenäisesti valtioalueensa puolustuksesta ja tekee sen kaikin käytettävissään olevin keinoin.
 
Back
Top