Maamiinojen korvaaminen uusilla aseilla

Sama täällä. Joudan oikein istumaan Suomen puolesta tuomion, kun eihän tällä iällä enää muuhun tehtävään pääse.

Näillä itse itselleni myöntämin valtuuksi tervetuloa porukkaan.

Missä aluetoimistossa ilmottaudutaan vapaaehtoisiin reservin kertausharjotuksiin. Osasto sijaiskärsijät valmiina viikonlopun vankilaharjoitukseen.
 
On se jännä miten moni kuvittelee (en tarkoita tätä keskustelua, vaan laajemmin) Suomen puolustuksen olevan sakara- ja putkimiinojen varassa.
Pkele meillä on varastot pullollaan jos jonkinlaista tehokasta miinaa, joita voidaan käyttää hyvin monipuolisesti kulloisenkin tarpeen mukaan. Ja edelleen osa kansaa huutaa porapatruunoiden perään!

Ihteäni tympii asiassa lähinnä se että Suomi vapaaehtoisesti helpottaa hyökkääjän toimintaa.

Ei tässä ole kyse siitä onko niille porapatruunoille oikeasti mittään käyttöä.

Ja kun en jaksa kuunnella marinaa, niin voin mennä linnaan sodan sattuessa, jotta miinan himo saahaan tyyvytettyä ja vehkeet maastoon.
 
Viimeksi muokattu:
Kyl tää homma on mun silmiin suht' selkeä. Jokunen ns. raskaan sarjan tekijä on sopimusta jo julkisuudessakin virheenä pitänyt, vaikka ulostulot on tehtykin vasta kun menetettävää ei enää ole. Silti niistä voi ja pitääkin olla kiitollinen. Julkisuuten tuleminen voi tietää ryvettymistä ja varmasti se tietää arvovaltaisina pidettyjen tahojen arvostelun kohteeksi joutumista. Silti on nähty tärkeänä periaatteesta kertoa, että tässä on ollut kulissien takana vakavaa erimielisyyttä. Toi on merkki siitä, että aihe on jäänyt kaivelemaan. Se on hyvä asia avoimuudelle ja sille, ehkä meille joskus tulee ihan aito keskustelukulttuuri poteroista huutelun tilalle. En kyllä hengitystä pidätä vaikka hattua nostan näille rohkeille yksilöille. Ite kannatin asevelvollisuutta all the time ja aika on todistanut tämän täysin oikeaksi vaikka tälläkin palstalla siitä on väännetty. Vastustin tätä miinasopimusta päivästä 1, tällöin myös petyin kokoomukseen vaikka sinänsä myönteisesti puolueeseen suhtaudun - virheettömiä vaihtoehtoja kun ei politiikassa olekaan. Tiesin myös sen, että Venäjän demokratiakehitys on sumutusta ja ihan selvästi paskaa. Mukava nähdä, että näissä kysymyksissä miljoonakoneisto akateemisine tutkijoineen ovat päätyneet maanpuolustus.netin nimim. yrjön kannalle.

Miinasopimus ei ole pitkään aikaan ollut asia jota vastustaa vain ns. "suomileijona-persu-juntit". Sitä se tuskin ikinä olikaan. Mielellään tällainen kuva on annettu, että tää on vain maampuollustajien agendalla kun koulutettu sosioekonomisesti hyvässä asemassa oleva väestö "seisoo yhtenä kalliona hyvä asian takana". Ja paskat. Tää on kuin 70-luvulta jos tätä kykenee tarkkailemaan ilman värillisiä laseja. En kyllä omissa piireissä tästä sen enempiä kiistellyt, silloin oli virta voimakas enkä ole ollut asemassa josta tuohon on äänestämistä enempää voinut vaikuttaa. Näen, että ei oltu kaukana siitäkään, että koko puolustuskyvyn selkäranka oli ihan justiinsa lähdössä. Jos Putin olisi vetänyt teatteriaan vielä 5-10 vuotta, vois olla tilanne toinen. Tähän Tarjan ja Erkin kelkkaan on valitettavasti hypännyt "omastakin" leiristä jengiä. Mikähän groupthink on täytynyt olla, että tähän on menty mukaan? Paavimpia löytyy kuin paavi itse.

Mielestäni olisi uskottavuuden kannalta palauttava teko, että sopimus voitaisiin tunnustaa erehdykseksi. Ruotsissa on tunnustettu heidän väärät valinnat erehdykseksi ihan nyt Sälenissä suorasanaisesti. Erehdykseksi tunnustaminen panisi tulevaisuudessa harkitsemaan tarkemmin osallistumista kaikkiin karmapisteiden keräilyhankkeisiin joita vetää lähinnä maat joilla ei ole uhkakuvia. Maito on jo kaatunut ja vastaavia uusi hasseja ei enempää ihan yksipuolisen sinisilmäisyyden nimissä kannata mennä tekemään. "Virallisen totuuden" toitottelu on muuten fiksuille tyypeille kummallinen valinta. Siinä lie pysyteltäneen lähinnä siksi, että joskus takavuosina oma kanta on siihen lukittu täydellisen virhearvion seurauksena. Ei se ole mikään arvo, että oma kanta ei muutu. Se on, että sitä kykenee muuttamaan. Se, että auktoriteetti sanoo jotain ja muut automaattisesti uskoo, ei ole hyväksi edes demokratialle. Hyvin vaikea on nähdä, millä motiivilla maanpuolustukseen vakavasti suhtautuva voi tätä sopimusta vilpittömin mielin kannattaa.

Ai joo. Niille joilla on lukutaito ja sisäistäminen pikkuisen hankalaa: kyllä, sopimuksia noudatetaan. Suomessa sentään ollaan ja täällä sopimuksella on merkitystä. Yllähän tästä ei sit ollut puolta sanaa. Oikea tapa olisi irtautua sopimuksesta. Sen "maineeseen" tuleva menetys on meille hyttysen kusi meressä, tälle maineelle annetaan ihan aiheeton painoarvo. Se voi olla jossakin kuplassa tärkeää, mutta vain siellä ja se koskee hyvin pientä määrää ihmisiä. Voipa olla tulos aivan päinvastainenkin: Suomi ottaa asiat vakavasti ja tuottaa Itämeren piirissä vakautta jo sillä, että sen maaperä on koskematon ja siitä annetaan ulkovalloille selkeä viesti. Sopimuksesta irrottautuminen on yksi osa tätä viestiä. Tarinaa jota kirjoittaa Suomi, ei tarinaa jota kirjoittavat toiset meidän puolesta. Eipä tullu Tarjalle YK-jobia joten mitä enää turhaa tätä leikkiä pelaamaan. Hyvesignalointi on menossa muodista pois. Hyve ei koskaan. Turvallisuustilanne on muuttunut joten perustelullekin löytyy ainekset. Pieni valtio voi reagoida muutoksiin nopeasti ja se on vahvuus. Kyl se viisaus alkaa edelleen tosiasioiden tunnustamisesta. Mistä vaan löytyy muunsukupuolisia, naisia tai miehiä joille ei rakkilauman haukkuminen vaikuta?
 
Fiksuinta olisi ollut poistaa miinat kuten nyt tehtiin mutta jättää liittymättä sopimukseen. Siis jos niistä oli mahdollista vahingotta luopua. Olisimme silti voineet ilmoittaa noudattavamme sopimusta rauhan aikana ja harkintamme mukaan myös kriisitilanteessa. Afrikan lapset olisivat pelastuneet siinä kuin nytkin mutta pallo olisi jäänyt itselle. Omat lait ovat omassa hallinnassa.
 
Itse kyllä keksin suoralta kädeltä useammankin käyttökohteen nimenomaan sakaramiinoille tai erilaisille hyppymiinoille. Ensimmäisenä mieleen tulee väijytyksestä irtaantumisen suojaaminen: jos tien laitaan olisi viritelty niitä riittävästi, ei sieltä kukaan tulisi irtaantuvan joukon perään - mitään muuta en tähän hommaan oikein keksi, kun viuhkapanostakaan ei enää irtaantuessa ehdi laukaista, vaan se pitää tehdä vielä asemissa laukaisimen vieressä ollessaan. Myös asevarikkojen, rannikkotykistölinnakkeiden ja ilmavoimien maantietukikohtien suojaamisessa ne olisivat omiaan, koska niitä suojaamaan menisi muuten paljon suurempi määrä miehiä.

Onko näihin nykyään joku erillinen laukaisin?
Viuhkamiina ainakin oli materiaaleiltansa sama asia kuin viuhkapanos. miina-rlanka-vetosytytin-jekkulanka. Jekkulangan toisenpään kohtalo ratkaisi tuliko miina vai panos.
Itse olin varusmiehenä juuri sen jälkeen kun muoviset sakarat ja viuhkamiinat kiellettiin. Opetusmateriaaleista oli korjauslakalla vedetty miina sana yli ja korvattu panos sanalla.
 
Onko näihin nykyään joku erillinen laukaisin?
Viuhkamiina ainakin oli materiaaleiltansa sama asia kuin viuhkapanos. miina-rlanka-vetosytytin-jekkulanka. Jekkulangan toisenpään kohtalo ratkaisi tuliko miina vai panos.
Itse olin varusmiehenä juuri sen jälkeen kun muoviset sakarat ja viuhkamiinat kiellettiin. Opetusmateriaaleista oli korjauslakalla vedetty miina sana yli ja korvattu panos sanalla.
Uudessa VP10:ssä on ainoastaan erillinen laukaisin, joka on muovisuojatulla kaapelilla kiinni sytyttimessä.
 
Viimeksi muokattu:
On se jännä miten moni kuvittelee (en tarkoita tätä keskustelua, vaan laajemmin) Suomen puolustuksen olevan sakara- ja putkimiinojen varassa.
Pkele meillä on varastot pullollaan jos jonkinlaista tehokasta miinaa, joita voidaan käyttää hyvin monipuolisesti kulloisenkin tarpeen mukaan. Ja edelleen osa kansaa huutaa porapatruunoiden perään!
Voi käyttää monipuolisesti kulloisenkin tarpeen mukaan mutta ei saa käyttää monipuolisesti kulloisenkin tarpeen mukaan.
 
Miinakauhu tarkoittaa pelotevaikutusta, joka voi vaikuttaa maata pitkin etenevän hyökkääjän etenemishaluihin. Ottawan sopimuksessa määritellään, että miinaan tai miinan kaltaiseen aseeseen on oltava näköyhteys räjäytyshetkellä.

Lainasin Ottawa-tekstiä.

Tarkoittaako tuo sitä, että myös kameroiden kautta valvottu ja operoitu alue on okei? Oletan niin.

Hyppykapine on kyllä pirullinen. Ja vähentää asiallisesti käytettynä eräiden joukkotyyppien halua matkustaa ajoneuvojen kansirakenteissa.

Jos forumilla olisi vielä niitä wanhoja kunnon innovaattoreita, niin he voisivat suunnitella sellaisen 80-kiloisen hyppymiinan, joka latoisi läpimitaltaan 2-senttisiä teräskuulia ympärilleen. Sen voisi nimetä Myrskyjormaksi. Ja tärkeisiin kohteisiin voisi käyttää Justiinaa, 600-kiloista järkälettä. Esim. maahanlaskun torjunnassa tuollainen olisi aika pähee. :cool:
 
@baikal

P 84
23px-Flag_of_Austria.svg.png
AustriaAnti-vehicle mineAnti-vehicle directional fragmentation mine with 11.5 kg hexotol.[26] Used against lightly armored vehicles.[28]
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_equipment_of_the_Finnish_Army

https://web.archive.org/web/2016020...9nQSEh/?pcid=cac26080491addea9588fd30a8ea04e8
web_sisalto_viuhkap_VP84.jpg

Viuhkapanos VP 84
Käyttö
  • puolustustukikohtien ja ryhmitysten suojaamiseen
  • maahanlaskun torjuntaan
  • kevyesti panssaroituja ajoneuvoja vastaan
  • käytetään tähyspanoksena
Ominaisuudet
  • vaikutus perustuu suunnattuun sirpalevaikutukseen
  • kokonaispaino 18,8 kg
  • räjähdysainemäärä 11,5 kg
  • projektiilien määrä yli 1 100 kpl
  • projektiilin massa 4,5 g
  • sirpaleviuhkan leveys on noin 40 astetta
  • laukaisu tapahtuu sähkö-, tulilanka- tai vetosytyksellä
  • valmistettu Itävallassa
 

Liitteet

  • 1516262858415.png
    1516262858415.png
    193 KB · Luettu: 0
Miinakauhu tarkoittaa pelotevaikutusta, joka voi vaikuttaa maata pitkin etenevän hyökkääjän etenemishaluihin. Ottawan sopimuksessa määritellään, että miinaan tai miinan kaltaiseen aseeseen on oltava näköyhteys räjäytyshetkellä.

Lainasin Ottawa-tekstiä.

Tarkoittaako tuo sitä, että myös kameroiden kautta valvottu ja operoitu alue on okei? Oletan niin.

Hyppykapine on kyllä pirullinen. Ja vähentää asiallisesti käytettynä eräiden joukkotyyppien halua matkustaa ajoneuvojen kansirakenteissa.

Jos forumilla olisi vielä niitä wanhoja kunnon innovaattoreita, niin he voisivat suunnitella sellaisen 80-kiloisen hyppymiinan, joka latoisi läpimitaltaan 2-senttisiä teräskuulia ympärilleen. Sen voisi nimetä Myrskyjormaksi. Ja tärkeisiin kohteisiin voisi käyttää Justiinaa, 600-kiloista järkälettä. Esim. maahanlaskun torjunnassa tuollainen olisi aika pähee. :cool:
Nuo kun vielä yhdistäisi siihen sisävesihinaajaan, niin rannikot olisi turvattu. Tai siihen vesiskootterin, jossa oli kranaattikonekivääri. Tai se Pösön moottorilla varustettu lennokki 10.000 metrissä. Jne
:ROFLMAO:
No joo, end of OT
 
Suunnitellaan kasaviuhkapanos. liitetään 4 viuhkaa kiinni esim. renkaaseen. Paino on noin 80 kg + kiinnikkeet. Viuhkan leveys 4 * 40 astetta eli 160. :)
 
Hyppymiina, etähallittava miinakenttä, wolframikuulat, variantit, hyvä läpäisykyky ja ajoneuvot mainittu.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005528761.html

Puolustusministeri Niinistö: Jalkaväkimiinoja korvaava ase valmiina toivottavasti vuoden kuluessa – ”Hyvältä vaikuttaa”
 
Miinasopimus ei ole pitkään aikaan ollut asia jota vastustaa vain ns. "suomileijona-persu-juntit". Sitä se tuskin ikinä olikaan...Tähän Tarjan ja Erkin kelkkaan on valitettavasti hypännyt "omastakin" leiristä jengiä.

Silti täälläkin monien suosima sankarijoukko nimeltä Kokoomus äänesti eduskunnassa yksimielisesti miinakiellon puolesta ja "suomileijona-persu-juntit" ainoana ryhmänä yksimielisesti vastaan. Ja aina vaan on jengiä joka luulee, että sama kokomusta porukka ei hyppää jatkossakin Tarja ja Erkin kelkkaan. Tätä asiaa on tällaisen sosioekonomisesti heikossa asemassa olevan vaikea ymmärtää.
 
  • Tykkää
Reactions: jak
Tätä asiaa on tällaisen sosioekonomisesti heikossa asemassa olevan vaikea ymmärtää

Vaikea ymmärtää, että valtion kehityksen _ennustamisessa_ voidaan tehdä virheitä? Että kahdesta vaihtoehdosta voidaan myös veikata väärää?

Ei ainakaan itselle Puolustusvoimien olemassaolo ole mikään itsetarkoitus. Jos Venäjä osoittaa pitkällä aikavälillä myönteistä kehitystä, tulee sen heijastua jotenkin myös PV:n rahoitukseen. Valuutalle löytyy kyllä parempiakin käyttötarkoituksia.

Eikä mielestäni kokonaisuutta katsoen Suomessa ole menty paljoa vikaan mitä tulee kansalliseen puolustuskykyyn. Eikä varsinkaan jos verrataan muihin lähimaihin.
 
  • Tykkää
Reactions: EK
Vaikea ymmärtää, että valtion kehityksen _ennustamisessa_ voidaan tehdä virheitä? Että kahdesta vaihtoehdosta voidaan myös veikata väärää?
Mitäs veikkailivat? Minäkin kouluja käymätön maalaistollo olisi voinut kertoa ettei venäjä ole muuttumassa demokratiaksi. Kyllähän se selvää on että jos vallassa on rosvokopla niin sitten kun oma maa on ryöstetty kuiviin aletaan rosvota naapureita.
 
Miinakauhu tarkoittaa pelotevaikutusta, joka voi vaikuttaa maata pitkin etenevän hyökkääjän etenemishaluihin. Ottawan sopimuksessa määritellään, että miinaan tai miinan kaltaiseen aseeseen on oltava näköyhteys räjäytyshetkellä.

Lainasin Ottawa-tekstiä.

Tarkoittaako tuo sitä, että myös kameroiden kautta valvottu ja operoitu alue on okei? Oletan niin.

Hyppykapine on kyllä pirullinen. Ja vähentää asiallisesti käytettynä eräiden joukkotyyppien halua matkustaa ajoneuvojen kansirakenteissa.

Jos forumilla olisi vielä niitä wanhoja kunnon innovaattoreita, niin he voisivat suunnitella sellaisen 80-kiloisen hyppymiinan, joka latoisi läpimitaltaan 2-senttisiä teräskuulia ympärilleen. Sen voisi nimetä Myrskyjormaksi. Ja tärkeisiin kohteisiin voisi käyttää Justiinaa, 600-kiloista järkälettä. Esim. maahanlaskun torjunnassa tuollainen olisi aika pähee. :cool:


Lada Niva kauko-ohjauksella joka ajaisi selustassa vihollisen chekpointteihin tuhoten itsensä ja chekpointin
 
Suunnitellaan kasaviuhkapanos. liitetään 4 viuhkaa kiinni esim. renkaaseen. Paino on noin 80 kg + kiinnikkeet. Viuhkan leveys 4 * 40 astetta eli 160. :)
Joo, nokiagummi valmistamaan näitä renkaita ja kaikkiin kalustoon sit asennus. Olis meinaa ryssä ihmeissään, että "kun lähestyimmä suomalaisten asemia, niin tsuhna perkele alkoi irroitella renkaita kenttäkeittiöstä ja viskoivat niillä etummaisia hyökkääjiä" ja loppu on historiaa !
 
Back
Top