Miehistön kuljetus

Mihinhän tuo D toisiaan viittaa? Tähän mennessä modatut on nimetty ihan tuolla pelkällä M:llä.
ns. projekti nimihän on ollut MLU (mid life update), mutta se ei liity tähän.

MD on Ruotuväen mukaan oikea merkintä. Tarkoittavat modernisointia ja digitalisointia. Siis BMP-2MD (FIN)
 
BMP-1:en perään on turha haikailla, harppi-Saksasta ostetut ja peruskunnostetut 100+ ajettiin nekin jo käyttämättöminä varastosta suoraan Stenalle.

Tämähän oli tieto. Sen verran tullut seppälänkankaalla tullut seikkailtua että tiedän mitä polttopillin alla ollut. Ja muutamassa varuskunnassakin tullut tutuksi.
 
Toteutuessaan merkittävä osoitus suomalaisen insinöörityön laadusta, mutta paljonko tuosta jäisi Patrian osuudeksi on toinen juttu.

Onhan Patria mukana Yhdysvalloissakin Lockheedin kanssa kilpailemassa merkittävästä sopimuksesta. Puolakin tilaa ajoneuvoja lisää, mutta valtaosa työstä tehdään Puolassa, joten vaikutukset Suomessa eivät ole niin merkittävät. En usko, että täältä valmiita ajoneuvoja Australiaan rahdattaisiin.
 
Tietääkö kukaan miksi Etelä-Afrikkalaiset tykkäävät tuosta 60mm heittimestä niin paljon että se pitää asentaa kaikenlaisiin panssariajoneuvoihin?
 
Vaikutuksia on paljon muitakin kuin tuotantolinjan duunarien työllistyminen.

Viittaat lisenssimaksuihin? Varmaan niistäkin tosiaan saadaan jokunen kymmenen tai sata miljoonaa euroa valtion kassaan.
 
Onko muilla tullut mieleen, että mitä ihmettä siihen "kalliimpaan" prototyyppiin kuului, jos tämä halvempikin versio sisältää näinkin paljon muutoksia? (Prototyyppejähän tilattiin kahta eri versiota, ja Oricopa sai 3,2 miljoonaa ja Conlog 0,9 miljoonaa. (lähde))

Olisiko kalliimmassa vaihtoehdossa tehty samat muutokset kuin nyt ja lisäksi vaihdettu aseistus ja moottori sekä lisätty panssaria ja "lämpötiiliä"?
 
Venäläisten uusi Kurganets-25 IFV nähtiin harjoituksissa.
Udj2N.jpg
 
Torni näyttää olevan yllättävän takana, minneköhän kuljetettava jalkaväki oikein survotaan?

Muutenkin yllättävän suuri ajoneuvo kun verrataan aikaisempiin Venäläisiin kuljetusvaunuihin, panssarointi luultavasti huomattavasti parempi kuin edeltäjillään.
 
Ties vaikka olisi reaktiivit tuossa kyljessä, BMP-3 on ainakin testailtu tuollaista järeän kokoista rivistöä.


bmp3m-1.jpg
 
Kuulemma raskasrynnäkköpanssari (Armata alusta, objekti. 149). Hyviä kohteita epäsuoralle tuollaiset möhkäleet.
 
Häiritseekö ketään tuo pystysuora keula? Siitähän suomalainen CV ja BMP losottaa helposti lävitse. Jollei ole sitten merkittävän paksu.

Se hyöty siitä on, että vihdoinkin siellä saattaa olla kohtuulliset tilat jääkärimiehistölle. Mutta, sitten taas torni on takaosassa?

Kurganets-25.jpg
 
Olisivatko kevyttankkeja joiden ei ole tarkoituskaan kuljettaa jalkaväkeä? Ei tuossa kyllä näyttäisi olevan mitään järkeä rynnäkkövaununa.
 
Vissiin miehittämätön torni tässäkin, jotenkin vaan tuntuu oudolta ettei tuo torni veisi muka yhtään tilaa tuolta miehistötilan puolelta.

14273976924360.gif
 
Back
Top