Nyt kyllä näyttää siltä, että et kovin tarkkaan tunne rikosprosessia. Siinähän on kanteen muuttaminen täysin sallitua aina mahdolliseen korkeimpaan oikeusasteeseen saakka. Muistat varmaan vielä Aarnio-oikeudenkäynnin, jossa kai kymmenet poliisit etsi uusia todisteita. Niitähän tuotiin hovivaiheeseen vielä runsaasti; osa ratkaiseviakin näytön kannalta.Oikeudenkäynnissä pitää noudattaa tiettyjä prosesseja. Jos niitä ei noudateta, kyseessä on mielivalta. Jos syyttäjä/poliisi voivat muuttaa todisteita ja syytettä kesken prosessin, on hiukan vaikea nähdä, miten kyseessä voisi olla tasapuolinen oikeudenkäynti.
Ymmärrän, että sinun näkökulmastasi tämä voi kuulostaa nillitykseltä tai pikkumaisuudelta. Mutta oikeasti kyseessä on iso asia.
Syy, miksi asia on tärkeä on se, että jos näin toimitaan pienissä jutuissa, mikä takaa sen, että samaa toimintaperiaatetta ei käytetä isommissa jutuissa? Muutetaanko osoitteita myös esimerkiksi henkirikosoikeudenkäynnissä? Tai mitä muita asioita muutetaan papereihin "käytännöllisyyden" nimissä? Mihin vedetään raja mielivallan ja käytännöllisyyden välille?
Eli vastaus kysymykseesi on: Henkirikoksen tapahtumapaikan muuttaminen on täysin sallittua. Näin on ehkä joskus tapahtunutkin casessa, jossa vainaja on surmattu muualla kun löytöpaikalla. Forumia seuraavat lakimiehet korjatkoon, jos aihetta on.