Pakolaisuus

pstsika

Haukka

Paikalle saapunut perheen äiti oli ottanut 8-vuotiasta hiuksista kiinni ja lyönyt päätä kahdesti puiseen pihapöytään. Tyttöä oli myös lyöty kasvoihin. 8-vuotias sai kuhmuja ja huuli aukesi. Kymmenvuotias tyttö oli mennyt pusikkoon piiloon, josta perheen isä yritti löytää häntä. Tytön mukaan hän pelkäsi arabien kivittävän hänet.

Perheen isä tuomittiin myös viikkoa myöhemmin tapahtuneesta uhkailusta. Arabiperheen äiti oli huutanut kymmenvuotiaalle, ettei tämän pitäisi tulla heidän lastensa lähelle. Tällöin paikalla ollut kymmenvuotiaan äiti oli käskenyt lopettamaan uhkailun.
Paikalle saapunut arabiperheen isä oli uhannut tappaa naisen ja ottanut sukupuolielimensä esille. ”Mitä sinä haluat? Haluatko tätä?”, nainen kertoi miehen sanoneen. Tilanne oli rauhoittunut, kun joukko nuoria poikia tuli paikalle.
Suomalaisperhe haki lähestymiskiellon, mutta vielä muutamia viikkoja myöhemmin mies oli heittänyt kymmenvuotiasta kivellä reiteen.


Kylläpä rasahtelee.
 

YliKoo

Respected Leader
Mielenkiintoista, ettet vastannut yhteenkään esittämääni kysymykseen.

Ok, voimme keskustella siitä, mitkä ovat käytännössä parhaat toimintatavat ongelman ratkaisuun, mutta sitä ennen olen tässä koittanut hakea jotain moraalista pohjaa niille väitteille, että miesten elämällä ei ole niin väliä. Oletko nyt muuttanut tämän väitteen suhteen kantaasi vai et? Jos et, niin vastaa niihin edellä esittämiini kysymyksiin ja voimme sitten sen jälkeen jatkaa tästä ratkaisuvaihtoehtojen pohtimisesta.
Onko joku väittänyt että noihin asioihin olisi helppo ratkaisu, jonka joku voisi kirjoittaa suomalaiselle keskustelupalstalle. Joudun myöntämään että minä en tiedä ratkaisua ja luulen että et sinäkään. Se, että otetaan pakolaisia tänne ei ratkaise mitään. Vaikka kaikki kantasuomalaiset muuttaisivat Ahvenanmaalle ja koko muu Suomi annettaisiin pakolaisille, eivät ongelmamaiden ongelmat muuttuisi miksikään.

Suomi on niin pieni maa, että meidän on pakko olla itsekkäitä tietyissä asioissa, vaikkapa siinä että suomalaisten verorahat tulee käyttää ensisijaisesti suomalaisten hyväksi.

Maailmassa on runsaasti muitakin kriisipesäkkeitä, mutta niistä emme kanna huolta koska niistä eivät ihmissalakuljettajat ole saaneet luotua kannattavia reittejä tänne. Onko tämä hyvä peruste arvottaa ihmiselämiä, nyt puhumme siitä että onko 17-vuotiaaksi itsensä ilmoittavan elämä arvokkaampi kuin jonkun toisen. Joku raja jeeustelullakin.

Voitaisiin myös keskustella siitä, että miksi Suomi ja Eurooppa ovat vastuussa näiden ihmisten pelastamisesta. Miksi emme laita pakolaisia laivoihin ja vie heitä Etelä-Amerikkaan, Yhdysvaltohin, Australiaan, Venäjälle tai Kiinaan? Saisivat sikäläisillä keskustelupalstoilla ottaa kantaa, että kannattaako taistella hallituksen, ISISksen vai jonkun muun osapuolen riveissä.

Tähän topikkiin OT:nä totean vielä, että tietenkin tarvitsemme lisää työvoimaa jossakin vaiheessa mutta ensin pitää laittaa oma pesä kuntoon, saada motivoitua nykyinen työvoimareservi tuottavaan työhön, huolehtia siitä että tuottavaa tekemistä riittää.
 

YliKoo

Respected Leader
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/art...iteli-teinitytartaan-lukuisia-kertoja/5175698

"Miehen mukaan heidän kulttuurissaan kurinpito oli erilaista kuin suomalaisessa kulttuurissa."

Otin tämän jutun tuon lainauksen takia. Jutusta voi lukea, mikä on soveliasta somalikuritusta.

Somaliperheen isä pahoinpiteli teinitytärtään lukuisia kertoja

eini-ikäinen somalialaistaustainen tyttö joutui kotonaan Vantaalla muutaman vuoden aikana lukuisia kertoja pahoinpidellyksi. Häntä hakattiin, koska oli tullut liian myöhään kotiin tai kieltäytyi tekemästä ruokaa. Jutussa tuomittiin tytön isä ja veli.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi 52-vuotiaan isän useista pahoinpitelyistä 2010-2012. Tuomio oli seitsemän kuukautta ehdollista. Nyt 23-vuotias isoveli tuomittiin yhdestä pahoinpitelystä neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Nykysin parikymppinen tytär pysyi vaitonaisena koko oikeudenkäynnin ajan.

Isä kertoi oikeudessa, että jos tytär ei noudattanut kotiintuloaikaa, häntä oli rangaistu esimerkiksi ottamalla puhelin pois tai kotiarestilla.

Miehen mukaan heidän kulttuurissaan kurinpito oli erilaista kuin suomalaisessa kulttuurissa. Isä kiisti pahoinpitelyt, mutta myönsi muutaman läpsäisyn kasvoihin ja kaksi pyykkinarulla lyömistä.

Lyöntejä sähköjohdolla
Esitutkinnassa tai lääkärien vastaanotolla tytär oli kertonut tapahtumista. Maaliskuussa 2011 tyttöä lyötiin sähköjohdolla. Lokakuussa hänet oli sidottu tuoliin ja lyöty sähköjohdolla, putkella ja käsipainolla. Sairaalassa tyttö oli valehdellut, että poliisi tietää jo asiasta. Hänen kätensä oli murtunut.

Marraskuussa hänet vietiin Peijaksen sairaalaan, jossa hän kertoi joutuneensa pahoinpidellyksi tultuaan edellisenä iltana liian myöhään kotiin. Tytön lääkärille antaman kertomuksen mukaan perheenjäsenet olivat pahoinpidelleet häntä lyöden nyrkillä, maalausvarrella ja sähköjohdolla sekä potkien jalkaan, repien vaatteista ja kuristaen käsillä.

Koulukuraattori oli tehnyt lastensuojeluilmoituksen 25. marraskuuta 2011. Kotikäynnillä kuraattori oli kysynyt tytöltä mitä oli tapahtunut, kun oven avanneen tytön käsi oli paketissa. Tyttö oli vastannut, ettei muista.

Kertomus lääkärille
Tyttö tuli 27. helmikuuta 2012 Peijaksen päivystykseen. Hän kertoi joutuneensa pahoinpitelyn kohteeksi viikkoa aiemmin. Kertomuksen mukaan hän ei ollut pyydettäessä tehnyt ruokaa, jolloin isä oli lyönyt nyrkillä ja pannulla päähän. Päätä oli hakattu seinään ja kun hän oli kaatunut pahoinpitely oli jatkunut potkien ja lyöden. Lääkärin raporttiin oli kirjattu, että potilasta oli pahoinpidelty noin viiden vuoden ajan ja että tekijöinä olivat isä ja veljet.

Koska uhri ei puhunut oikeudessa mitään, oikeus hylkäsi osan syytteistä ja muutti teonkuvauksia. Esimerkiksi helmikuun 2012 tapauksen osalta oli oikeuden mukaan selvää, että tyttöä oli pahoinpidelty, mutta paistinpannulla lyömisestä tai kuristamisesta ei ollut näyttöä. Syyte törkeästä pahoinpitelystä kaatui ja teko muuttui pahoinpitelyksi.

Muitakin syytteitä hylättiin, koska esitutkintakertomus ei voi olla pääasiallinen näyttö tuomiossa.

Ehdolliset tuomiot
Loppujen lopuksi isä tuomittiin useista - tarkka määrä ei selvinnyt - pahoinpitelyistä 7 kk vankeusrangaistukseen. Tuomio oli ehdollinen.

Veli sai yhdestä pahoinpitelystä 4 kk vankeutta. Hänet oli tuomittu aiemmin kahdesta petoksesta, mutta oikeus katsoi ehdollisen sopivaksi.


Mitään korvauksia tyttö ei vaatinut.
 

jak

Eversti
Luodaan ne työpaikat ensin kyllä ne sitten täytettyä saa ja jos työntekijöitä tarvitaan niin estetään sitten vaikka thaimaalaisten marjanpoimijoiden maasta poistuminen.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
a) Voisiko joku kertoa, mikä yksin pakoon lähteneissä miehissä on väärin? Päätellen niistä ISIS-teloitusvideoista, juuri nuoret miehet ovat siellä suurimmassa vaarassa joutua tapetuiksi.
b) Ja mitä se iPhone tai vastaava määrää siitä, onko kyse oikeasti pakoon lähteneestä vai ei? Jos itse joutuisin pakenemaan, niin matkapuhelin todennäköisesti tulisi mukaan. Jos siinä matkapuhelimessa on näillä hemmoilla suunnilleen kaikki, mitä omistavat, niin eipä ole paljoa varaa sitä kadehtia. Ja eikö kotoutumisen kannalta ole hemmetin paljon parempi, että tulijat ovat jo suht hyvin perillä modernista teknologiasta verrattuna siihen, että tulisivat keihään ja lannevaatteen kanssa?

a) Jos joku hyökkää asuinsijoille, silloin pitää puolustaa. Jos ei ole aseita, niitä pitää hankkia. Jos ei saa hankittua omastaa maasta niin liittyy naapurin armeijaan koska niillä on intressi torpata se lahtaava porukka naapurissa. Ei ratkaisu ole se, että ensin juokset ulos omasta maasta ja sen jälkeen ohitat pari muutakin maata ja jätät ongelman hoitoon niille taakse jääneille. Nää miehet on hyvin taistelukuntoisia ja pakolaisena Euroopassa täysin väärässä paikassa.

b) Ne tulijat ovat ylipäätään väärässä paikassa jos taloudellinen tilanne jo osoittaa että rahalla ovat päässeet noinkin pitkälle. Kiintiöpakolaisten valinta tarkoittaa sitä että me Euroopassa katsomme ketä pelastetaan ja heidät noudetaan leireiltä. Kaikkia ei voida pelastaa. Rahalla tulijoilta pitää laittaa rajat kiinni lähtökohtaisesti ja vasta sen jälkeen mietitään eteenpäin. Ei Suomeen tarvitse edes kotouttaa sellaisia väkisintulijoita, jotka eivät ole työlupaansa hankkineet jo lähtömaassa.

.
 

kausaliteetti

Luutnantti
miksi Suomi ja Eurooppa ovat vastuussa näiden ihmisten pelastamisesta

Suomi ei millään tavalla vastuussa, USA Naton TJ:na ennen kaikkea on vastuussa ja Euroopan Nato maat samoin. Myös Ruotsi oli mukana Libyan operaatiossa JAS:seilla.Mutta kun Suomessa ei nykyään osata muuta kuin nuolla persettä aina johonkin suuntaan. Ennen sentään perseennuolemisella saatiin taloudellista aktiviteettia, nyt vaan lisää elätettäviä.

Mitä tulee ISIS vastaan taistelemiseen, sopan selvittäköön ne, ketkä sen aloittivatkin. Ei siellä RK-62:a hepuilla näy vaan m-16.
 

miheikki

Greatest Leader
Mistä sitä sakkia oikein tulee.

Mistä Välimeren tilanteessa on kysymys?

Posted on 18.8.2015 // 2 Comments http://paavotajukangas.com/2015/08/18/mista-valimeren-tilanteessa-on-kysymys/


On tärkeää tuoda samat faktat uudestaan ja uudestaan esille, sillä valtamedia ja ”some- media” toistaa joka päivä samoja virheellisiä uutisia. Tämän päivän joukkoharha on ”Välimeren tilanne”, jossa ”siirtolaiset” pyrkivät Eurooppaan. Moni on mukana harhassa ihan tietämättömyyttään. Siksi faktojen esiin tuominen on tärkeää.

Väittämä siis kuuluu: Välimeren ylittäjien hillitön lisääntyminen johtuu Syyrian sodasta ja ”muusta huonosta tilanteesta maailmalla”. Tarkastellaanpa vielä kerran Ruotsin maahanmuuttoviraston tilastoja maista, joista turvapaikanhakijoita tulee:

1. Syyria
2. Eritrea
3. Afganistan
4. Somalia¨
5. maattomat- kansalaisuudettomat
6. Irak
7. Kosovo
8. Albania
9. Ukraina
10. Serbia
11. Etiopia
12. Iran
13. Mongolia
14. Marokko
15. Georgia
16. muut

Alkuperäinen listä migran sivuilta:

http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Asylsokande—de-storsta-landerna.html

Katsokaamme sen jälkeen karttaa. Tietojen mukaan Välimeren yli tullaan Libyasta käyttäen hyväksi maan sekasortoista tilaa. Poistakaamme joukosta sellaiset varmat maat, joista tullessa Välimeri ei osu millekään reitille:

Kosovo, Albania, Ukraina, Serbia, Mongolia ja Georgia. Nämä ovat maita, joista ei varmuudella tulla Välimeren yli.Niin ikään listalta tippuu Afganistan, Irak ja Iran. Kun katsoo karttaa, ei ole mitenkään järkevää kulkea näistä maista Libyaan ja sieltä Välimeren yli:Jäljelle jää Syyria, Eritra, Somalia, maattomat- kansalaisuudettomat, Etiopia, Marokko ja ryhmä ”muut”.

Kun tarkastelee näitä maita, niin Marokon voi tiputtaa suoraan pois. Maassa ei ole mitään konfliktia eikä näin ollen turvapaikan tarvetta. Eritreassa parikymppisillä nuorilla miehillä ja naisilla on armeijapakko, kuten nyt vaikkapa Suomessa, Kaikki, siis käytännössä 99,9 % Ruotsin eritrealaisille turvapaikanhakijoille myönnetty turvapaikka perustuu tähän armeijakarkuruuteen. Oletetaan, että hyväksyisimme sen syyksi turvapaikalle, Näin ollen kukaan yli 25- vuotias eritrealainen ei ole enää turvapaikan tarpeessa. Turvapaikan tarve lakkaa olemasta armeijan jälkeen.

Etiopia ja Somalia ovat ihmiskunnan synkkiä pisteitä, Todellisia kehitysmaita. Elämä varmasti on hyvin alkeellista verrattuna länsimaiseen, mutta turvapaikan tarvetta muslimeilla ainakaan ei ole. Lännen pitäisi viimein ottaa niskasta itseään kiinni ja opettaa afrikaanoille miten elätetään itsensä.

Sitten ovat maattomat, joista on puhuttu usein. Moni luulee, että kaikki maailman ihmiset ovat jonkun maan kansalaisia, mutta eivät välttämättä. Irakin puolella asuvat palestiinalaiset eivät ole minkään maan kansalaisia. Heillä on kuitenkin ikiaikainen oikeus asua alueillaan Irakin länsiosissa. Mutta jos he poistuvat alueelta, ei Irak ota enää heitä vastaan. Eli lähtiessään he menettävät oleskeluoikeutensa alueilla ja muuttuvat sen jälkeen kansalaisuudettomiksi.

Toinen iso ryhmä ovat ne, jotka yksinkertaisesti kieltäytyvät kertomasta keitä ovat ja mistä tulevat. Jos kansalaisuutta ei saada selville, eivät viranomaiset voi mitään. Mihin tällainen henkilö pitäisi palauttaa? Mikään maa ei ota heitä vastaan.

Lopuksi Syyrialaiset. Syyriassa on sisällissota ja se hyväksyttäkööt, Turvapaikan tarve on myönnettäkööt niille, joille se kuuluu, Kuten esim lapsille. Kuitenkin Merit Wagerin mukaan, joka on työskennellyt Ruotsin maahanmuuttovirastossa yli 15 vuotta, kertoo, että noin 80 % henkilöistä, jotka ovat Syyrian kansalaisia, eivät tarvitse turvapaikkaa. Suurin osa tulijoista on ”ulkosyyrialaisia”, eli ovat asuneet ja työskennelleet jo vuosia varsinkin Iranissa. Mutta koska Ruotsi, ja moni muu maa, lupaa automaattisesti oleskeluluvan turvapaikan perusteella, lähtevät he länteen sen takia.

Mutta kaikista tärkeintä on taas katsoa karttaa. Mitä järkeä Syyriasta olisi kävellä Jordanian, Israelin ja Egyptin läpi tuhansien kilometrien matka Libyaan kun esim Syyrian kaupungista Alepposta, josta kerrotaan tällä hetkellää tulevan paljon tulijoita, on kivenheitto Turkkiin.

Kun seuraavan kerran kuulet väitettävän, että Välimerellä lisääntyneet tulijat johtuvat Syyrian tilanteesta, tiedät kuulleesi lööperiä.*******

Eli otsikon kysymykseenMistä Välimeren tilanteessa on kysymys?”

Kysymys on luvattomasta rajanylityksestä. Tulijat tulevat ympäri Afrikkaa ja heillä ei ole sellaisia matkustusasiakirjoja, joita Schengen- alueelle tullessa vaaditaan esim venäläisiltä, jotka ylittävät Suomen itärajan Venäjältä Suomeen. Yksikään venäläinen, tai kuka muu ulkomaalainen tahansa, ei pääse Vaalimaan raja- aseman yli Suomeen, jos passit ja paperit eivät ole kunnossa.

Kun Suomessa oli viimeksi vastaava tilanne vuonna 1939, olivat kaikki Suomen miehet itärajalla vastaanottamassa tulijoita. Tilanne Välimerellä on nyt aivan sama.
 

SJ

Supreme Leader
Ja kysyn nyt sinultakin, mikä miehissä on niin pahaa? Ovatko aikuiset miehet jotenkin ihmisarvoltaan niin paljon muita ryhmiä alempia, että voit ehdottaa jopa tuota minusta täysin käsittämätöntä ajatusta, että miehet voi jättää sinne leirille, vaikka tämä tarkoittaisi siis perheiden rikkomista vain jotta saataisiin enemmän naisia ja lapsia pois? Minusta kiintiöpakolaisten kohdalla on järkevää optimoida hyvän tuottamista mahdollisimman vähällä pakolaisten ottamismäärällä. Minun on vaikea ajatella, että jollekin tulisi mieleen tällaisessa touhussa tarkoituksella hajottaa perheet, jotka ovat todennäköisesti tuollaisille suunnilleen kaiken elämästään menettäneille pakolaisille se ainoa asia, mikä heillä on jäljellä. Joko sinulla itselläsi ei ole perhettä tai olet muuten vaan tunteeton psykopaatti.

Vastaten lyhyesti kysymykseesi: koska heillä on siellä parhaat mahdollisuudet selvitä.
 

SJ

Supreme Leader
No 9/11, Madridin junapommitus, Mumbain hyökkäys käyvät mielessä. Mitä niillä saavutettiin meidän/heidän mielestään? Uhrautuvaa väkeä löytyy, joten miksi suunnitella ns. vaikeimman kautta (lentokonehommat tms.). Eikö tästä joku viranomainen jo varoitellut, mies ja AK -tyyppisestä toiminnasta?

Taitolajille vastaisin, että niinpä! Vastauksia ei mulla ole, ainakaan nykyiseen vallitsevaan ilmapiiriin soveltuvia. Schengen-alueen rajat kiinni kunnes tilanne on saatu hallintaan?

Tuossa näen sinulla muutaman pienen logiikka virheen. Nuo edellä mainitut operaatiot olivat isoja, eivät laajoja. Noissa oli vain pari kymmentä tekijää mukana maksimissaan. Ja erillisiä toimintasoluja vain yhden käden määrä max. Mitä tuossa aikaisemmin kuvailit vaikuttaisi sisältävän ehkä jopa kymmeniä tai satoja eri soluja, jotka kaikki operoisivat itsenäisesti. Menee operaation monimutkaisuus ihan toiseen kokoluokkaan, ja siihen ne eivät kykene. Ja kun alueille tulee uusia tulokkaita niin ei ne saa pitettyä asioita salassa, ei kun niitä on noin paljon. Homma menisi vituiksi jo siinä, kun paikallinen mullahi huomaisi, että täällä on uusia muslimeita ja ne eivät ole tulleet sanomaan päivää, vai mikä mahtaa ollakaan tapa heidän keskuudessaan. Tämä taas on käytännössä loukkaus ja minkälainen uskonnollinen johtaja oikein sallii toisten tulla hänen apajilleen, oli asia mikä tahansa? Tämä jo ihan sen takia, että arvaa kuka joutuu selittämään tapahtunutta jälkeenpäin?

Ja kuten edellä taidettiin mainita, niin yksittäisillä operaatioilla saadaan pidettyä yllä pelkoa ja omalla puolella pönkitettyä omaa mainetta, mutta jos ne koettaisivat minkäänlaista operaatiota joka uhkaisi maan olemassaoloa, niin sitten lähtisi iso pyörä käyntiin, olisi se poliittisesti korrektia tai ei. Jopa täällä suomessa poliisi saisi yön yli kerättyä suuren määrän "epäiltyjä" säilöön ja sen jälkeen loput eivät voisi kulkea vapaasti kadulla, koska loput "epäillyistä" on helppo tunnistaa. Ja olisi ihan varmaa, että säilössä olevat kertoisivat käytännössä kaiken mitä tietävät, ei siihen tarvita kuin yksi joka ei ole tyytyväinen tapahtuneeseen ja homma alkaa purkautumaan.
 

pstsika

Haukka
Niinsanotut "pakolaiset" kusevat omille jaloilleen tehokkaasti sikailemalla, joten minä ainakin katson luottavaisin mielin tulevaisuuteen. Suomalainen saattaa olla näennäisesti lammasmaisen rauhallinen, mutta jossain kohtaa se räjähdys tulee tapahtumaan. Kansa ei loputtomiin alistu neekerien hyysäystalkoisiin, jotka rahoitetaan leikkaamalla kantiksilta. Kirkkonummi-case kaikessa värikkyydessään on antanut erinomaisen väylän agitaatiolle ja voin kertoa, että maaperä on aika hyvin myllätty valtakunnan nykyisen poliittisen johdon toimenpiteiden seurauksena - tyytymättömyyttä on helppo lietsoa ja osoittaa sormella.
 

neme

Kapteeni
Ei edelleenkään liity minun vastaukseeni. Väestön rakenteen kehitys ja laittoman maahanmuuton hallinta ovat kaksi täysin eri teemaa. Minä puhuin vain jälkimmäisestä.
Sinun mielipiteesi, en tiedä mihin luulet vastailevasi? Ai nyt ollaankin laittomassa maahanmuutossa. Sinähän poukkoilet vastuuta sanomisista nopeammin kuin Keskustapoliitikko.
 

neme

Kapteeni
Hittoako ne työttömät kouluttamattomat maahanmuuttajat sitten tilannetta auttaa mitenkään? Ei mitenkään, pahentaa vain.
Ei ole vaihtoehtoja. Miten niin työttömät ja kouluttamattomat? Mistä tiedät heidän koulutustaustansa vai onko mielestäsi kaikki suomen mamut lähtömaissaan ilman koulujärjestelmää. Työttömiä varmaan ovat tullessa, mutta väität siis että maahanmuuttajat tulevat lähtökohtaisesti työttömiksi ja ovat työttömiä.

Maahanmuuttajat siis pahentavat Suomen tilannetta.
 

neme

Kapteeni
Minun on todella vaikea puhua asiasta menettämättä malttiani mutta kokkeillaapa silti vastata.

Pakolaisten otto vaikkapa nyt Afrikasta on vertauskuvallisesti sama asia kuin kantaa ämpärillä vettä järvestä maakuoppaan. Järveen laskee iso joki ja maakuoppa on täynnä mutta järvi on silti isompi kuin aloittaessasi.

En tiedä minkä väristen silmälasien läpi touhua pitäisi katsella että siinä näkisi järjen hiventäkään. Ainoa selitys minkä keksin on vuosikymmeniä jatkunut rummutus valkoisen miehen syyllisyydestä. Asioita viime aikoina tutkineena esim.näiden vastaanottokeskusten pikapystytys saa järkiperäisiä syitä yksinkertaisesti vanhalla kaavalla - follow the money. Joku aina tienaa ja kun maksaja on valtio niin haitoista ei näemmä tarvitse välittää.

Kyllä varmaan jokainen meistä haluaisi auttaa nälkiintyneitä lapsia ja raskaana olevia naisia ja sairaita vanhuksia. Myös minä. Pääasiassa paikan päällä mutta miksei myös vähäisessä määrin täälläkin jos meillä olisi siihen vara. Mutta ei todellakaan ole. 16-60 vuotiasta miespakolaista ei minun maailmassani voi edes olla olemassa. Nokkelimmat varmaan tästä voivat päätellä kantani vaikkapa Kirkkonummen koneinsinöörijengin suhteen.

Töihin tuleva maahanmuuttaja on oikeasti meille arvokas. Hän tulee tekemään työtä ja rakentamaan elämää, omaksuu suomalaiset arvot ja opettelee kielen. Ehkä perustaa perheen ja saa lapsia. En näe tässä mitään pahaa, pääasiassa näin toimivat tulevat kulttuureista jotka ovat aika lähellä omaamme ja homma toimii.
Onhan ulkosuomalaisiakin satoja tuhansia. Mutta tämähän nyt ei liity tähän keskusteluun sinänsä ollenkaan, kunhan totesin koska nykyään tuntuu että jos vastustat haittamaahanmuuttoa haluat tyyliin kaasuttaa kaikki ei-suomalaiset.

Ja varmaan monen mielestä olen rasisti koska en todellakaan pidä monesta kulttuurista tai kansalaisuudesta. Islam on ehkä sairainta mitä nykymaailmassa tapahtuu. En myöskään pidä mustalaisista. Enkä pahemmin venäläisistä. Olenko suvaitsematon? Miksi kaikesta pitäisi pitää? Voinko mennä Saudi-Arabiaan ja sanoa että haluaisin nyt kirkon, jossa voin mennä naimisiin Mikko-Petterin kanssa ja sen jälkeen ajaa sikojen vetämällä vankkureilla auringonlaskuun? Jaa en? Rasistit!

No joo alkaa mennä sivuraiteille.

Mutta ratkaisuksi ongelmaan nyt vaikkapa kaikki mamubisneksen verkostot julki, median (yle, erkkomedia) aivopesun lopetus ja Välimeren merimiinoittaminen näin aluksi.
Minkä värinen ja mitä kieltä tulisi puhua että sinä pitäisit?
 

neme

Kapteeni
Vaan niissä pöydissä missä näistä pakolaisasioista päätetään ei tarvitse huolehtia koituuko heille itselleen turvallisuus ongelmia.
Eletään pilven reunalla ja toivotaan toivotaan, että kaikki menee hyvin. Yksittäistapauksia tulee riittämään.

Suhtaudun erittäin kriittisesti nykyiseen suomen pakolaispolitiikkaan.
Pakolaiset ovat siis turvallisuusongelma. No niitä nyt vaan tulee joten koeta sopeutua vaikka vähän pelottaakin. Kannattaa koettaa tutustua heihin jos englanti taipuu.
 

neme

Kapteeni
https://www.facebook.com/2428001124...2800112433654/949078401805818/?type=1&theaterTämänlaisia janttereita sieltä nyt kovasti puskee eurooppaan päin, myös meille. Kyseinen kaveri matkalla "Nederlandiin", mutta uskooko joku ettei näitä tulisi Suomeenkin? Näyttääkö sorretulta ja hädänalaiselta?
Ahaa Suomi siis ottaa terroristipakolaisia.
 

SJ

Supreme Leader
Kestänee kuitenkin hetken ennen kuin oppivat Suomen kielen. Vai tulisiko maahanmuuttajat valita siten, että osaavat jo valmiiksi Suomea? Täytyy miettiä ehdotustasi :)

Sanoin "Jos he englantia osaavat, niin se on jo paljon sopeutumisen saralla se." En puhunut Suomesta tuossa ollenkaan.

Mutta koska otit puheeksi, niin kannatan Kanadan mallia, jossa tulijat pisteytetään tullessa (tai onko peräti niin, että heidän pitää hakea pääsyä etukäteen?) ja sen mukaan päätetään ketkä päästetään sisään. Enkun kieli olisi pitkälti minimivaatimus, ja kumpikin kotimainen olisi sitten iso plussa, joskin tuota voitaisiin punnita vasta sitten, kun oleskelulupia ollaan uusimassa ja aletaan katsomaan minkälaista kehitystä on tapahtunut.
 

neme

Kapteeni
Sanoin "Jos he englantia osaavat, niin se on jo paljon sopeutumisen saralla se." En puhunut Suomesta tuossa ollenkaan.

Mutta koska otit puheeksi, niin kannatan Kanadan mallia, jossa tulijat pisteytetään tullessa (tai onko peräti niin, että heidän pitää hakea pääsyä etukäteen?) ja sen mukaan päätetään ketkä päästetään sisään. Enkun kieli olisi pitkälti minimivaatimus, ja kumpikin kotimainen olisi sitten iso plussa, joskin tuota voitaisiin punnita vasta sitten, kun oleskelulupia ollaan uusimassa ja aletaan katsomaan minkälaista kehitystä on tapahtunut.
Eli Suomen kieli olisi kuitenkin hallittava, koska Suomessa ei ole virallisena kielenä englanti.
 
Top