Vanha viisaus sanoo, että jos minkä tahansa reaalimaailman asian kanssa peräänkuuluttaa tai odottaa täydellisyyttä, kuolee varmasti vanhuuteen (jos ei muuhun) ennen kuin moinen tapahtuu. Täytyy kyetä hyväksymään erilaiset "sinne päin" -tasot ja tunnustamaan, että niidenkin välillä on merkitseviä eroja.
Yle muuten julkaisi juuri artikkelin otsikolla
Ministerinpesti oli yksinäinen, ja eniten Jari Lindström katuu aktiivimallia – "Avustajani itki, kun näki hallitusohjelman". Mielenkiintoista luettavaa riippumatta siitä, haluaako olla kaikkien väitteiden ja tulkintojen kanssa samaa mieltä, esimerkkinä vaikkapa jo alkupäässä mainittu paperitehtaan eläkevirkojen vaihtuminen suureksi epävarmuudeksi parin sukupolven aikana. Perusduunarin rooli ja profiili voivat muuttua radikaalisti vuosikymmenten varrella, ja siihen pitäisi kyetä reagoimaan skarpisti eikä vain surkutella ja huutaa pilville.
Myöskin kerrotaan, miten (Soinin) PS ja työministerin pallille päätynyt Lindström joutuivat kompromissien kautta allekirjoittamaan ne katkerat lääkemääräykset, jotka sitten päätyivät kansan nieltäviksi. Paskatulva oli väistämätön. Kuinka työministerin ja koko hallituksen homma sitten sujui? Artikkeli toteaa, että "hallituskauden alussa työllisyysaste oli 68 ja lopussa 72". Luonnollisesti Esson baarissa "tiedetään" takuuvarmasti, että kaikki nämä olivat vain yhden tunnin ja yhdeksän euron tempputyöpaikkoja ja/tai että kaikki johtui pelkästään yleisistä suhdanteista eikä hallituksen toimenpiteistä, lähteenä taksikuskin naapurin serkun hatustaan vetämä arvaus, joka vain sattuu miellyttämään enemmän kuin muut vaihtoehdot. Junckerin laki oli joka tapauksessa armoton tuolle hallitukselle. PS:n jakaantuminen taas on oma tarinansa, jota en nyt ryhdy kertaamaan. Lindströmille nämä molemmat yhdistettynä salkkujen painoon tarkoittivat lähtöä valtakunnanpolitiikasta.
Huipulla tuulee, toisinaan suorastaan myrskyää. Vastuussa oleminen ei aina tarkoita pelkkää kahvittelua veronmaksajien laskuun. Hiukset saattavat harmaantua ja harventua siinä touhussa.