On se vaan uskomattoman kova pala..Täällä on 50% viesteistä näimmä nyt persuista sitä ja nyt persut tätä. Vaikka pitäisi olla noin 7%.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
On se vaan uskomattoman kova pala..Täällä on 50% viesteistä näimmä nyt persuista sitä ja nyt persut tätä. Vaikka pitäisi olla noin 7%.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Urho_Kekkonen#cite_note-56Vuoden 1978 presidentinvaalit olivat riemuvoitto istuvalle presidentille. Kun myös Kansallinen Kokoomus asetti Kekkosen ehdokkaakseen, hän sai neljän suuren puolueen tukemana 82 prosenttia äänistä ja 260 valitsijamiestä. Kauneusvirheeksi jäi Kekkos-koalition kannalta vain yhden kokoomusloikkarin lipeäminen Suomen Kristillisen Liiton ehdokkaan Raino Westerholmin taakse.[38] Kesällä 1978 Kekkonen ja puolustusvoimain komentaja kenraali Lauri Sutelatorjuivat Suomessa vierailleen Neuvostoliiton puolustusministerin, marsalkka Dmitri Ustinovin ehdotuksen Suomen ja Neuvostoliiton yhteisistä sotaharjoituksista.[56]
Jos Suomeen kohdistuu ennen 2019 eduskuntavaaleja lisää massamaahanmuuttoa, uusia tulonsiirtoja EU:n sisällä jne. niin se kaikki sataa PS laariin.
Persut olivat torjumassa edellistäkin ryntäystä ihan etulinjassa eli hallituksessa.
Miten onnistuivat?
https://www.satakunnankansa.fi/koti...an-ruma-kuin-luvut-antavat-ymmartaa-200703080Näkökulma: Huhtasaaren uran ensimmäinen vaalitappio oli vähemmän ruma kuin luvut antavat ymmärtää
Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari koki lyhyen poliittisen uransa vaalitappion sunnuntai-iltana. Tähän asti porilaisen poliittinen ura on ollut voittokulkua, mutta presidentinvaalissa tuli seinä vastaan.
Kolmas sija ja 6,9 prosentin kannatus on yksinkertaisesti heikko tulos. Satakunnassa Huhtasaari sai 10,1 ja Porissa 11,1 prosenttia äänistä.
Tuloksen vertailu edellisiin vaaleihin ei ole aukotonta, koska puolue hajosi kesällä. Parempaakaan ei silti ole tarjolla.
Viime presidentinvaaleissa vuonna 2012 Timo Soini sai koko maassa 9,4 prosentin kannatuksen.
Huhtasaari ei yltänyt maisterisjätkän lukemiin edes kotikulmillaan. Soini sai Satakunnassa 12,3 prosentin kannatuksen ja Porissa 11,6 prosenttia.
Takkiin tuli myös kuntavaaleihin verrattuna. Tuolloin perussuomalaiset saivat koko maassa 8,8 prosenttia äänistä ja Satakunnassa 12,5 prosenttia.
Vaalitulosta säätytalolla kommentoinut Huhtasaari sanoi, että tulos osoittaa perussuomalaisista "on tulossa uusi normaali eurooppalaisen trendin mukaan".
Ajatus on melko kaukaa haettu, sillä oikeistopopulistit ovat muissa maissa mittauttaneet huomattavasti korkeampia kannatuksia.
Syitä tappioon ei ole vaikea hakea. Sauli Niinistönhenkilökohtainen suosio on yksinkertaisesti musertavaa muiden ehdokkaiden kannalta.
Toinen syy löytynee asioista. Ehkä rajun maahanmuuttokriittinen viesti puhuttelee vain kohtalaisen rajallista määrää ihmisiä.
Jussi Halla-aho kampanjoi kesän puheenjohtajakisassa 20 prosentin kannatuspotentiaalilla. Sen ulosmittaamisesta ei ainakaan vielä ole ollut viitteitä.
Vaikka takkiin tuli, niin tulos ei ole niin ruma kuin luvut antavat ymmärtää. Huhtasaari oli kuitenkin kotimaakunnassaan sijalla kaksi.
Hän myös voitti valtionhoitajapuolueiden SDP:n ja keskustan ehdokkaat.
Vaalikampanjan alkuvaiheessa näytti siltä, että Huhtasaaren leirissä todella uskottiin mahdollisuuteen tehdä Trumpit, tai ainakin ponnistaa toiselle kierrokselle.
Loppua kohden tämä näytti yhä epätodennäköisemmältä ja Huhtasaari alkoi selkeästi puhua enemmän omille kannattajilleen.
Huhtasaaren kampanja oli mahdollisuus suoristaa kesällä hajonneen puolueen rivit ja ainakin ulospäin näyttää siltä, että hän onnistui.
Kenttäväki maakunnissa ja sosiaalisessa mediassa ryhmittyi näyttävästi ehdokkaansa taakse.
Hallituskelpoiseksivaltapuolueeksi perussuomalaisilla on vielä pitkä matka. Sunnuntai antaa kuitenkin viitteitä, että uudelleen nahkansa luoneella puolueella on mahdollisuus vakiinnuttaa paikkansa tulevissa vaaleissa.
Tarjolla on ehkä samantapainen rooli kuin SKDL:llä 1950 – 1980 -luvuilla: hallituksen on pakko kuunnella myös oppositiovoimia, ettei näiden kannatus pääse nousemaan turhan paljon.
Ihan kohtuudella siinä suhteessa, että olivat Soinin johdossa...jota asia ei kiinnostanut vitun karvan vertaa...ja muut osapuolet halusi näin tapahtuvan..
Mutta niihin ammattimaisiin kyselyihin lyödäänkin päälle korjauskertoimet, joilla ne skaalataan koko maan arvoiksi. Keminmaan arvoja oikaistaan yhdestä suunnasta, Kallion ja Hakaniemen toisesta.Entä sitten? Yhtä lailla vaaligallupia kadulla tehtäessä haastatellaan vain pieni joukko, ei kaikkia äämioikeutettuja. Eikä ne yleensä pahasti heitä.
Oletko varma siitä, etteikö Audin nahkainen takapenkkikyyti aiheuta uusillekin persuille samaa.....
Ikävä kyllä uskon vasta kun näen omin silmin de facto ja de jure. Tähän saakka Persu on meritoitunut vain ponnahduslautana yksilöiden matkalla hillotolpalle. Muuta uskon vasta kun näen. Henki voi olla luja, mutta liha on ah niin heikko meillä ihmisillä.
Tästä ei pidä kenenkään loukkaantua, ym. kuvaa vain minun suhtautumistani politiikkaan ja poliitikoihin aivan riippumatta siitä, millaisen lipun alla he kulloinkin purjehtivat.
Hallitusvastuu panee jokaisen vuorollaan ns. toden eteen, siinä kohdataan se reaalitodellisuus raakana silmien edessä ja se harvoin jättää varaa -politikointiin-.
Edellinen Persu kaikkine kähmintöineen ja takakonttiepisodeineen.....uskovitumaton näytelmä, jossa pelastukoon ken voi - ilmiö pantiin palvelemaan muutamaa nokkamiestä. Anteeksi vaan, mutta vasta teot määrittävät uskoni uuteen Persuun. Sinivatit on nyt punnittu ja kukin arvioi sitten taaran toista punttia mielessään.
Samaten gallup tehdään satunnaisella otannalla eikä vastaajiksi valikoidu vain asiastaan innostuneet.Mutta niihin ammattimaisiin kyselyihin lyödäänkin päälle korjauskertoimet, joilla ne skaalataan koko maan arvoiksi. Keminmaan arvoja oikaistaan yhdestä suunnasta, Kallion ja Hakaniemen toisesta.
Juuri näin. Kun "kysellään vaan kavereilta" niin saadaan helposti illuusio, jossa joku Huhtasaari voittaa ylivoimaisesti. "Kaikki tututkin sitä kannattaa." Juu, no kysypä välillä joltain vieraalta..
Samaten gallup tehdään satunnaisella otannalla eikä vastaajiksi valikoidu vain asiastaan innostuneet.
Artikkelissa näkyy myös twiitit:Asiantuntijat: ”Suomi valitsi tolkullisen presidentin - Joissakin olosuhteissa moni asia mahdollinen”
Katja Incoronato Luotu: 29.1.2018 09:09
Jukka Tarkan mukaan Sauli Niinistö oli ehdokkaista ainoa, joka koko vaalikampanjan ajan piti kiinni viime vuosien turvallisuusselontekojen ja hallitusohjelmien virallisesta turvallisuusmääritelmästä.
Sekä Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola että historian tutkija, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka kiinnittävät presidentinvaalien tuloksen selvittyä huomiota Suomen Nato-tilanteeseen. Aaltola luonnehtii presidentinvaaleja suoraan ”tietyssä mielessä Nato-vaaleiksi” ja sanoo, että Sauli Niinistön linjauksilla on johdatteleva vaikutus.
– Natosta puhuttiin paljon. Tulos jätti asian auki. Ehdottoman ei:n ehdokkaat eivät menestyneet. Nato-myönteinen jäi viimeiseksi. Suomi valitsi tolkullisen presidentin, joka pitää Nato-jäsenyyttä tietyssä tilanteessa mahdollisena, hän kommentoi Twitterissä
– Niinistön ja hänen linjansa enemmistö kaikkien suurien puolueiden parissa on melkoinen. Se rakentaa uutta konsensusta. Niinistön linjauksilla esimerkiksi Naton suhteen on johdatteleva vaikutus. Joissakin olosuhteissa moni asia mahdollinen, Aaltola jatkaa
Jukka Tarkan mukaan Sauli Niinistö oli ehdokkaista ainoa, joka koko vaalikampanjan ajan piti kiinni viime vuosien turvallisuusselontekojen ja hallitusohjelmien virallisesta turvallisuusmääritelmästä, jonka mukaan Suomi on sotilaallisesti liittoutumaton maa, joka voi liittoutua, jos tarve vaatii.
–Niinistö on kampanjakeskusteluissa määritellyt kaksi tilannetta, joissa Nato-jäsenyyttä pitäisi tosimielessä pohtia. Ensimmäinen on se, että Ruotsi lähtee hakemaan Nato-jäsenyyttä. Ja toinen on se, että Venäjä jo nyt tulkitsee Suomen Nato-maaksi ja kohtele sitä sotilassuunnittelussaan vihollismaana, Tarkka kertaa Facebookissa ja blogisivustollaan julkaisemassaan kommentissa.
–Jälkimmäinen Niinistön Nato-harkinnalle asettamista ehdoista täyttyy jo nyt. Venäjän sotilasdoktriini ja sotaharjoitusten tilanneasetukset osoittavat, että Suomi on Venäjän sotilaille vihollismaa. Ja ne, jotka vähättelevät Ruotsin Nato-jäsenyyden merkitystä Suomen turvallisuusasemalle, ovat unohtaneet Paasikiven perusopin. Kannattaa katsoa karttaa. Sen pahemmassa pussinperässä Suomi ei voisi olla kuin silloin jos Ruotsi on Natossa ja Suomi yksin kylmässä, hän jatkaa.
Sekä Aaltola että Tarkka arvioivat, etteivät Venäjän ”vaalioperaatiot” ulottuneet Suomeen presidentinvaaleissa.
– Venäjän vaalioperaatiot eivät ulottuneet Suomeen. Syyt: Aikaisempien operaatioiden paljastuminen, Niinistön vahva asema, Suomi suhteellinen immuniteetti ja vastareaktio, kaipuu vakauteen...Niinistön korkeaa kannatusta voi osittain pitää kansan reaktiona vaalivaikuttamisiin, Aaltola kommentoi.
Tarkka on omassa kommentissaan suorasanaisempi.
– Venäjän trolliteollisuuden ei ole tarvinnut ponnistella Suomen presidenttivaalien kanssa pätkääkään. Ehdokkaiden enemmistö veisasi Venäjän virttä falsetissa ilman idän opetusta. YYA on politiikan tavallisille taaplaajille edelleen totuuden kova sana.
Aaltola uskoo, että Sauli Niinistön 62,7 prosentin murskavoitto vahvistaa hänen asemaansa ulkopolitiikan johdossa.
– Niinistön historiallisen saavutuksen ajurit voi pelkistää näin: Vahva puolustus, yhteiskunnallinen rauha/eheys, hötkyilemättömyys ja ideologisten kantojen välttäminen. Saattaa olla vahva perintö myöskin seuraajille, hän toteaa.
Aaltola tiivistää Sauli Niinistön linjan näin: ”Provosoimaton panostus oman maan kyvykkyyksiin. Vakaa ja vahva Suomi löytää kumppaneita nyt ja hädän hetkellä. Tie liittoutumiseen säilyy, mutta ei tässä tilanteessa välttämätön.”
– Niinistön mandaatin merkittävin piirre on, että kansa palkitsi pragmaattista tilannesidonnaisuutta korostaneen ehdokkaan, jolle liikkumatila ja agiilisuus on tärkempää kuin ideologinen linjakkuus, hän sanoo.
Tämä on hyvä kuvaus tästä nykypäivän trenditermistä "kuplassa eläminen".Juuri näin. Kun "kysellään vaan kavereilta" niin saadaan helposti illuusio, jossa joku Huhtasaari voittaa ylivoimaisesti. "Kaikki tututkin sitä kannattaa." Juu, no kysypä välillä joltain vieraalta.
Finland re-elects popular president who survived 2004 Thailand tsunami by climbing tree https://t.co/yCl4NnaIhs
— SCMP News (@SCMP_News) 29. tammikuuta 2018
Jos tviitti ei näy, niin katso se tästä tästä.
Sitten kun siinä omassa kuplassa toivottu asia ei toteudu, voi alkaa tuntumaan että CIA on tämän vaalituloksn junaillut - tai jotakin muuta kuplasta riippuen.
Venäläiskommenteissa Niinistön voitto nähtiin takeena Suomen ”puolueettomuudelle”: ”Tämä osoittaa, että yritykset vetää Suomi Naton puolelle eivät Jumalan kiitos onnistu”
Vaalitulosta pidettiin itänaapurissa kannanottona Natoa vastaan.
Pekka Hakala HS
Julkaistu: 29.1. 10:50
Juu, Paavo on aina ymmärretty väärin ja vieläpä joutunut mediapelin uhriksi!
Venäjällä on myös tarve osoittaa omille kansalaisilleen, että pysymällä väleissä, liittymättä Natoon ja tekemällä kauppaa heidän kanssaan voi silti olla Venäjän rajamaa ja samalla säästyä heidän agressioltaan. Emme todellisuudessa silti säästy pikku huomautuksilta - rajaloukkauksia, pakolaisia, laivatarkastuksia, tullimuutoksia jne.Idässä on jostakin syystä ollut viime aikoina ilmeinen tarve maalata Suomi ystävällismieliseksi maaksi.
Mistä lie johtuu?
Onko kyse siitä että luodaan pohjaa "Suomen tekemälle petokselle" vai siitä että koetetaan hajottaa EU:n yhtenäistä linjaa maalaamalla Suomi siitä linjasta jatkuvasti poikkeavaksi valtioksi.
Tosin maalaus suuntautunee sisäsuuntaan/ tuo on tehotonta Euroopan suuntaan.