Presidentinvaalit 2018

No more further questions.

Väyrynen on älykkäämpi ja hänellä on parempi koulutus ulko ja turvallisuuspolitiikkaan, se mitä hän kyvyillään tekee on toinen kysymys.

Itse en häntä äänestä mutta takuulla en äänestä Niinistöäkään ikinä jota pidän ihan kuplana.
 
Kansalaispuolueen aktiivi kertoo tässä miksi Paavo on kovempi ehdokas haastamaan nykyisen valtaeliitin kuin Laura. Piikittelyä lähtee erityisesti perussuomalaisille.

http://akselierkkil.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249595-vayrynen-tekee-sen-mina-en-yllattynyt


Perussuomalaisten kampanja sen sijaan on selvästi herpaantunut: piikkejä lentää enenevässä määrin Väyrysen, eikä niinkään istuvan presidentin suuntaan. Väyrystä syytetään Lissabonin sopimuksen hyväksymisestä eduskunnassa. Väyrynen on vastannut tehneensä valmisteluvaiheessa kaikkensa sopimusta vastaan, mutta eduskunnassa läpimeno oli jo selvää ja silloinhan on järkevää noudattaa ryhmäkuria. Mikäli katsotte tämän kuolemansynniksi niin mainittakoon, että Huhtasaarin on äänestellyt ryhmäkurin mukana Kreikan tukipaketin, Metsähallituksen yhtiöittämisen, hallintarekisterin ja monen muun puolesta. Mitä hyötyä tällaisesta keskustelusta siis on?

Kun aikanaan minulle sanottiin, että Väyrysen mukanaolo pelaisi Niinistön pussiin, vastasin arvostelijoille, että Väyrynen seisoo omilla jaloillaan. Uskoin, että Väyrysellä on edellytykset kerätä ääniä laajemmilta joukoilta kuin pelkältä perussuomalaisten peruskannattajakunnalta. Väyrysen kannattajia ovat itse väyrysläiset, osa keskustalaisista ja vasemmistoliitosta sekä osa perussuomalaisista. Huhtasaaren kannatuksen rajat olivat koko ajan ahtaammat, kun hän asettaa itsensä moninkertaiseen marginaaliin ehdottomalla suhtautumisellaan vaikkapa uskontoon ja yksipuolisilla teemoilla.

Toiseksi perusteluksi Väyrysen tarpeellisuudelle mainitsin sen, että kukaan muu ei onnistu haastamaan istuvaa presidenttiä ja tuomaan keskusteluun esimerkiksi EU-politiikkaa. Huhtasaarella ei ollut tarpeellista määrää tietoa ja kokemusta, joten hänet voitiin sivuuttaa. Väyrynen taas osaa haastaa siten, että hänelle on pakko vastata, ja vastatessaan valehteleva jättää aina suojauksensa auki. Niin Niinistölle on käynyt, ja Paavo on hyökännyt.

Tietysti monet perussuomalaiset sanovat, että gallupit valehtelevat, analytiikkafirmat ovat median maksamia jotka taas ovat puolueiden maksamia ja niin edelleen. Gallupit ovat kuitenkin aina antaneet tietoa trendeistä, ja Paavon nousu on aitoa. Analytiikkayhtiö Accuscore taas ennusti vuonna 2015 Perussuomalaisten nousun suhteessa gallupeihin melko tarkasti, ja heillä on näin ollen tiedossa gallupien taipumus vähätellä PS:n kannatusta.

Näin ollen olisi minun kiusaus kysyä, että eikö se ole nyt Perussuomalaiset joka jakamalla eurokritiittisistä ehdokkaista suuremman äänisaalista pelaa Haaviston ja sitä kautta Niinistön pussiin? Eikö heidän olisi äänestettävä Paavoa, jos ovat niin kovin isänmaallisia? Noh, ehkä jätän kysymättä. Sen verran kerron, että viime presidentinvaaleissa olin PS:n jäsen, ja äänestin Paavoa. Tein päätökseni itse, vastoin silloisen puoluejohdon moralisointia.
 
Paavo kaveeraa korpikommunistien ja kaikenäköisten venäjämielisten kanssa joten hankala on houkutella niitä isänmaallisia mukaan.

Onhan tuo oletettavasti kuitenkin tehonnut, jos mielipidemittauksia katsoo. On heittänyt perinteistä "isänmaallista puolueettomuuttaan" (=Venäjän mielistelyä), lisännyt siihen EU-kritiikkiä ja mamuvastaisuuttakin. Uskaltaisin olettaa, että on varmasti syönyt Huhtasaaren kannatusta.
 
Onhan tuo oletettavasti kuitenkin tehonnut, jos mielipidemittauksia katsoo. On heittänyt perinteistä "isänmaallista puolueettomuuttaan" (=Venäjän mielistelyä), lisännyt siihen EU-kritiikkiä ja mamuvastaisuuttakin. Uskaltaisin olettaa, että on varmasti syönyt Huhtasaaren kannatusta.

Niin itsekin sanoin että on tehonnut mutta puhe oli ydinkannattajista, perinteiset kansallismieliset eivät luota Väyryseen ja vihaavat Venäjää, molemmat kilpailevat samoista liikkuvista äänestäjistä.
Huhtasaaren ydinkannattajiin ei vaikuta Huhtasaaren tai PS:n mustamaalaus mitään, korkeintaan lannistuvat ja eivät äänestä ketään.
 
Suoraselkäinen poliitikko halutaan palvelukseen...ei pölise jonossa

Tuossa kun Väyrysen toiminta tuli puheeksi ja tämän puheet siitä, miten hän Vanhasen hallituksen ministerinä vastusti Lissabonin sopimuksen hyväksymistä mutta jonka joutui hyväksymään muun hallituksen mukana, niin tuli toisenlaisena esimerkkinä mieleen niinkin erikoinen tyyppi kuin Toimi Kankaanniemi. Ministerinä Kankaanniemi nimittäin erosi Ahon hallituksesta 1994 kun pääministeri ei sallinut tämän äänestää Suomen EU-jäsenyyttä vastaan. Ei sitten vastaavanlainen toimintatapa tullut Paavolle mieleen. :unsure:

No miksikäs sitä luopumaan hyvistä asemista ministerinä. Itsehän tämä muistaakseni itsensä murjoi hallitukseen mepin paikalta vuonna 2007.
 
Hauskaa sanailua Natosta tuossa tentissä.

Vanhanen syytti Niinistön Nato-kantaa epäselväksi, ja Niinistö kuittasi, että "ihan yhtä epäselvä se on sinullakin". Matti tuntui vainuavan jotain Nato-hommeleita, koska kysyi Niinistöltä, että millainen Nato-sopimus Suomelle tulisi, eli olisiko se samanlainen esimerkiksi kuten Baltian mailla, jonne ei saa perustaa tukikohtia.

Haatainen pohti, onko Suomi Niinistön johdolla menossa Natoon EU:n kautta.

Vanhasen kysymykseen Niinistö vastasi, ettei hän ole suunnitellut vielä minkäänlaista sopimusta. Haataiselle Niinistö sanoi, että jos EU:n turvallisuusyhteistyöllä olisi yhteys Natoon, niin sitten meidän täytyy miettiä, olemmeko mukana jossain sellaisessa, joka tavalla tai toisella tekisi meistä Naton jäsenen ja laukaista se sama prosessi, joka tapahtuisi siinäkin tapauksessa, että me vain päättäisimme hakea (Nato-jäseyyttä), ja kysyisimme sitä kansalta.

"En pysynyt tässä ajatusjuoksussa mukana", selitti Vanhanen.

"Ei se nyt niin vaikeaa ole", Niinistö vittuili ystävällisesti.

Haavisto korosti Nato-optiota, ja kysyi Niinistöltä tarkennusta Nato-kansanäänestykseen. Haavisto ei kannata. Haaviston mukaan Nato-kansanäänestyksen tarkoituksena on sivuuttaa ne perustuslailliset ongelmat, joita mahdollisessa Nato-jäsenyydessä on, kuten esimerkiksi asevelvollisuusarmeijan toiminta Nato-olosuhteissa ja presidentin ylipäällikkyys. Haavisto kysyi Niinistöltä, miten nämä valtavat rakenteelliset ongelmat hoidettaisiin kansanäänestyksen kautta?

Niinistö vastasi, ettei hän edes ajattele sillä tavalla. "Kansanäänestyksellä katsotaan vain mitä mieltä kansa on, minulle käy joku muukin tapa mitata, mikäli se on legitiimi. Sitten tulee vaikeita kysymyksiä, jotka on eduskunnan ratkaistava."

https://m.iltalehti.fi/politiikka/201801222200687771_pi.shtml
 
Presidenttiehdokas Kyllönen oli tänään YLE Puheen Politiikkaradiossa tentissä ja vaatii sananvapauden rajoittamista. Kyllönen syyttää koko Suomen poliittista järjestelmää ”fasismin syleilystä”, mutta ei kuitenkaan selitä tarkemmin mitä hän tällä tarkoittaa tai keitä.......paitsi meitä kaikkia ???? Siis what?!
https://areena.yle.fi/1-4326981

Viihdettä parhaimmillaan vaikka nainen on sekaisin kuin kaatuva hyrrä.

.
 
Jos näin käy, on tämä todellinen katastrofi Juha Sipilälle. Karmea on myös SDP:n tilanne. Ihmeen vaisu on ollut myös Haavisto. Ei tietoakaan viime kerran hurmoshengestä, jolloin vihreiden johdolla arvoliberaalit ryhmittyivät joukolla Haaviston taakse. Ja juuri tämähän lopulta jätti Väyrysen tuolloin kolmanneksi.

SPD:n tilanne on katastrofaalinen. Vanhan valtionhoitajapuolueen ehdokas pyörii alle viiden prosentin kannatuksessa eikä kampanjansa tunnu kiinnostavan ketään. Median hiljaisuus Haataisen historiallisen huonon kannatuksen ja kampanjan suhteen kertoo omaa kieltään toimittajien sympatioista.

Vuosikymmeniä oli selvää, että pelkästään olemalla SDP:n presidenttiehdokas, kannatus on yli 20% vaikka ehdokkaaksi olisi kaivettu mikä tahansa pystyyn kuollut SAK muumio, ja vähintään vakavasti otettava voittajaehdokas jos ei suoraan ennakkosuosikki. Demareilla on todellinen ongelma.

Demarit ovat osanneet tehdä lähes kaikessa täysin epäonnistuneen kampanjan; Ei vihapuhetta ja feminististä politiikkaa.
 
Moro. Tässä seurannut nyt useammankin sivun tätä pressa-keskustelua. Itsellä ei enää sillälailla mielenkiintoa, kävin ääneni ennakkoäänestyksessä antamassa Saulille. Noista ehdokkaista mielestäni ainoa varteenotettava, vaikka puutteitakin on. Tuo lakimiehen asenne ja "Koivistolainen", epämääräinen ulosanti. Tottunut näin suomalaisjunttina, asia sanotaan niin kuin se on. Ehkä noilla poliitikoilla/diplomaateilla ei toimi samalla sabluunalla.
Joten oma yhteenvetoni. Näistä ehdokkaista en voinut äänestää ketään muuta, ovat aivan muusta maailmasta.
 
Presidenttiehdokas Kyllönen oli tänään YLE Puheen Politiikkaradiossa tentissä ja vaatii sananvapauden rajoittamista. Kyllönen syyttää koko Suomen poliittista järjestelmää ”fasismin syleilystä”, mutta ei kuitenkaan selitä tarkemmin mitä hän tällä tarkoittaa tai keitä.......paitsi meitä kaikkia ???? Siis what?!
https://areena.yle.fi/1-4326981

Viihdettä parhaimmillaan vaikka nainen on sekaisin kuin kaatuva hyrrä.

.
Satuin matkalla kuulemaan osan tästä...poijaat oikein roastasi Kyllöskää...
 
Paavo kun muistaa mainita tuon etelän median aina häntä kurmuuttavan, niin melkoinen ”asiantuntija” on ollut MTV:llä ruudussa...

Vuoden 1994 presidentinvaalien alla Venäjä jätti Suomelle nootin IKL:n ja Tampereella toimivan Suur-Suomi-yhdistyksen toiminnasta. Media uutisoi nootista presidentinvaalien aattona.[8] Puheenjohtaja Järviharju oli tuolloin tavoittamattomissa, joten liittosihteeri otti johdon käsiinsä ja järjesti seuraavaksi päiväksi tiedotustilaisuuden. Rinne onnistui tekemään nootista kansainvälisen uutisen, joka levisi aina Yhdysvaltoja ja Australiaa myöten.lähde?

Suur-Suomi -yhdistyksen johtaja Seppo Lehto epäili MTV3:n uutisissa, että kyseessä olisi ollut ehdokas Paavo Väyrysen "tilaustyö", jolla pyrittiin kääntämään vaalit kyseisen ehdokkaan hyväksi. Väyrynen syytti Mainostelevisiota mediapelistä. JSN antoi asiasta myöhemmin langettavan päätöksen.[8] IKL:n johto kutsuttiin Venäjän suurlähetystöön muutama viikko nootin jälkeen
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Isänmaallinen_Kansanliike_(1993)


Lehto esiintyi 1990-luvulta alkaen Suur-Suomi-yhdistyksen puheenjohtajana ja muun muassa vaati Karjalan palauttamista Suomelle ja esitti Venäjän vastaisia kantoja. Vuoden 1994 presidentinvaalissa Paavo Väyrynen putosi ensimmäisen kierroksen jälkeen. Hän syytti tiedotusvälineitä mediapelistä, muun ohessa siitä, että MTV3:n uutiset oli antanut Lehdolle uutisaikaa. Väyrysen mielestä Lehdon uutisissa esittämä väite, että Venäjän lähettämä ääri-isänmaallisia järjestöjä koskeva ”nootti” oli Väyrysen tilaama, oli vienyt häneltä ääniä.[7]
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Seppo_Lehto
 
Viimeksi muokattu:
Paavo Väyrynen ei muuten ole älykäs. Mies, joka vielä vuonna 1988 esittää tutkimushypoteesikseen, että Neuvostoliitto on ikuinen ja Euroopan kahtiajako pysyvä, siis vuotta ennen Berliini muurin murtumista, on patatyhmä.

Sanna Ukkola ja Lasse Lehtinen haastattelivat Väyrysen lähipiiriä ja saivat määrittelyn, että hän on "äärimmäisen älykäs ja kunianhimoinen". Siitä se myytti tulee. Kunnianhimoinen hän on, se on totta, mutta ei todellakaan kuulu Mensan listalle. Poikkeuksellisen typerä käytös ei ole älykkyyttä, mutta joskus tulee harha siitä, että jonkinlainen epäkonventiaalisuus olisi raikasta ajatuksen juoksua sinällään.

Olisi hauska pistää poika kuviotestiin...
 
Näiden vaalien yksi voittaja on Halla-aho. Ennustin jo kesällä että Halla-aho minimoi julkisen esiintymisensä. Saapuu pelastajana seuraaviin vaaleihin. Laura pahimmillaan marginalisoituu. Pyörinyt SE teltalla ja natsi henkivartijana. Vaikka puolue sanoo että kaveri on ihan ite siihen tullut pyörimään.
 
Näiden vaalien yksi voittaja on Halla-aho. Ennustin jo kesällä että Halla-aho minimoi julkisen esiintymisensä. Saapuu pelastajana seuraaviin vaaleihin. Laura pahimmillaan marginalisoituu. Pyörinyt SE teltalla ja natsi henkivartijana. Vaikka puolue sanoo että kaveri on ihan ite siihen tullut pyörimään.

Tai sitten Halla-Aho ei ole poliittinen pelimies, vaan Huhtasaari ottaa samalla myös puolueen häneltä.
 
Back
Top