Sissisotaa Suomessa 2010- luvulla

pstsika

Haukka
RPG83 kirjoitti:
Touhottaja kirjoitti:
Kyseessähän olisi yhden miehen sissiylläkkö?

Kyllä.


Muuten, mahtaisikohan yksittäisen Uazin tai Zilin osuessa kohdalle riittää pelkkä rynkky? Vai tarvitaanko räjähteitä lopputuloksen varmistamiseen? Voi olla vittumaista, jos kuski pääsee pakoon ja paikalla pörrää vartin päästä kopteri (no silloin ollaan jo kaukana, toivon mukaan).

Edit: Ja vielä tuosta, että jos käytössä olisi pelkkä rynkky, niin mihin ammutaan jotta saadaan ajoneuvo pysähtymään? Renkaisiin? Moottoriin? Kuskiin?

Kyllä riittää jos ammutaan kabiinissa oleva kuski. Hytissä ei pahimmassakaan tapauksessa ole kuskin lisäksi kuin vänkäri ja uaziinkaan ei mahdu kuin muutama ukko. Mieti tilanne, jossa ajat tietä alamäkeen ja otat jalan pois kaasulta ja lopetat ohjaamisen lyyhistyen ratin päälle. Auto jatkaa hetken aikaa liikettään ennekuin suistuu.

Renkaisiin on vähän turha ampua, koska se vaikuttaa ensisijassa ohjaukseen eikä pysäytä varsinaisesti jos kuski päättää jatkaa tyhjillä kumeilla. Nokalla olevaan syyläriin ampuminen taas ei aiheuta riittävän nopeaa pysähdystä vaan auto ehtii jatkaa ainakin pari kolme sataa metriä ennenkuin pysähtyy.
 
Kyllä täällä on kovia jätkiä: nimimerkin suojissa haukutaan vaaleilla valitut edustajat ja virkamiehet yksin teoin kaikki pelkureiksi. Samalla uhotaan omista tulevista sissisankaruuksista.

Periaatteessa voitaisiin varmaan lopettaa puolustusvoimat kokonaan: käännetään vaan tämän saitin uhoamiset venäjäks,i niin ryssä jättää meidät pelkästä pelosta väliin ja hyökkää saman tien Ruotsiin ja Norjaan. On täällä meinaan sen verran kovaa porukkaa, nih!
 

jokiranta

Alokas
BAN
pstsika kirjoitti:
Sissisotaan viitataan eri keskusteluissa ajoittain. Tämä ketju on pyhitetty sille teemalle. Ei siis sille sissitoiminnalle, joka on osa Puolustusvoimien sodankäyntimenetelmiä ja johon koulutetaan varusmiehiä.

Tämä on tietenkin science fictionia, koska sissisotaan tarvitaan kuntoa, jota ei nykyään autolla maastossakin matkustelevilla asevelvollisilla ole. Heidän ajoneuvonsa pysähtyvät rantaan, elleivät ole vanhaa lähes panssaroimatonta mallia XA-180 tai XA-185 tai BTR-60.

pstsika kirjoitti:
Euroopan maissa sisäpoliittinen tilanne on kiristynyt ja Putinin vaalivoiton myötä Venäjällä tapahtuu kansannousu, jonka seurauksena äärinationalistit kaappaavat vallan ja työntävät Naton pelossa omia rajojaan lähteen.

British Petroleum - Tjumenneftin tutkivat journalistit BBC:n tuella kertovat luottamuksella miljoonayleisölle, että vallankaappaajien johtaja ei olekaan perusvenäläinen nationalisti, vaan kosmopoliitti, jonka äiti on kyllä perusvenäläinen, mutta isä on "lakimies".

Ortodoksinen Pyhä Venäjä -järjestö salamurhauttaa vallankaappaajien johtajan, jonka Moskovan televisiokanavat ja Helsingin Sanomat toteaa provokaattoriksi ja kosmopoliitiksi.

pstsika kirjoitti:
Suomalaisten liikekannallepano epäonnistui täydellisesti Venäjän suorittaessa kaappauksenomaisen strategisen iskun ja laajamittaisen hyökkäyksen.

Suomalaisten liikekannallepano kaatui kiistaan Itellan työntekijöiden ylityökorvauksista. Raimo Sailas oli sitä mieltä. että kortit pitää postittaa asevelvollisena ilman ylityökorvauksia. Hakaniemi sanoi demaribyrokraatille haisevan vastalauseen ja aloitti postinkantolakon.

Sanomalehtien varhaisjakelu teki työreformistisen ehdotuksen ja tarjoutui kantamaan kortit sanomalehtien aamujakeluna.

Tämä kaatui siihen, että vain Etelä-Suomen Sanomilla Suomessa oli postitoimilupa. Näin ollen ainoastaan Hämeen Rykmentti saatiin rauhankumppaneineen liikkeelle.
Suomen ainoa puolustettu kohta onkin Kausalan kapeikko Iitin Neste Oilin nurkilla.

pstsika kirjoitti:
Puolustusvoimat ei ehtinyt aloittamaan järjestelmällistä vastarintaa, mutta Karjalan Prikaatissa sotilaspoliisin vääpeli ampui pistoolilla portille ilmestyneitä maahanlaskujoukkoja.

Sotilaspoliisin havaittiin olleen huutamatta "Seis, seis, seis" eikä hän ampunut varoituslaukausta. Sotilaspoliisi otti kiinni vääpelin ja toimitti hänet Kouvolan poliisipäällikölle esitutkintaa varten. Koska Vääpelin isä ja poliisipäällikkö olivat saman metsästysseuran, Lions Clubin sekä Rotary Internationalin jäseniä, siirrettiin esitutkinta Lahden poliisilaitokselle. Vahvistamattomien tietojen mukaan vääpeli oli virantoimituksessa nauttinut yli kolme tölkillistä Red Bullia ja oli omien sanojensa mukaan saanut siivet selkäänsä.

pstsika kirjoitti:
”Vekaranjärven kahakan” jälkeen punakone eteni järjestelmällisesti ja suurempaa vastarintaa kohtaamatta länsirannikolle ja Tornionjoelle ylittämättä kuitenkaan Suomen ja Ruotsin rajaa.

Maahanlaskujoukot liittyivät työreformisteihin ja saivat Matti Vanhasen sekä Seppo Kääriäisen suojelijoikseen. Yhteisestä sopimuksesta päätettiin, että 13%:n suurimmalle palkkaverolle, 18%:n arvonlisäverolle ja 22%:n yritystuleverolle vapautetaan Suomesta ainakin Pohjanmaa muun alueen jäädessä punavihreällä veroasteella Eurostoliiton haltuun.

pstsika kirjoitti:
Suomi on siis miehitetty kokonaisuudessaan, mutta miehittäjät ovat toistaiseksi käyttäytyneet melko sivistyneesti. Ammattiupseerit, valtionjohto ja korkeimmat virkamiehet on kerätty turvasäilöön tuntemattomaan paikkaan, mutta kodeissa on sähköt ja vesi toiminnassa ja ruokaa saa kaupasta.

Kun veroasteen keveneminen ja porvarillisen elämän elpyminen vapautetuilla alueilla on alkanut, perustetaan uusi puolue Freiheitspartei Finnland, FHF, tukemaan vapautuksen saavutuksia. Katainen ja Urpilainen verosyyllisyydestä epäiltyinä yrittävät lentää NATO-helikopterilla Tukholmaan pakolaishallitukseksi, mutta Ahvenanmaan lintumiehet ampuvat helikopterin alas Ahvenanmaan itsehallintoa ja demilitarisointia loukkaavana. Rudolf Hessin tapaan molemmat epäilly luovutetaan Venäjän Maarianhaminan konsulille epäiltyinä militarismista rauhaa vastaan. Moskovan sotilassyyttäjä on tehnyt väärien sotasyyllisyystuomioiden välttämiseksi Suomen oikeusjärjestyksen vastaisena epäillyt Moskovaan tuomittaviksi kansainvälisen yhteisön normien mukaan.

pstsika kirjoitti:
Netti toimii ajoittain, mutta muun muassa maanpuolustus.net on kadonnut, kuten moni muukin sivusto.

Maanpuolustus.net on siirtynyt kenttälapiolla kaivettuna puolentoista metrin syvyyteen. Siellä palvelut tarjoaa Mikael Storsjö. Sähkö tuotetaan kuntosalipalveluna läheisen kirkokylän kuntosalon polkupyöristä.

pstsika kirjoitti:
Tavallisen ihmisen elämässä ei ole kovin järisyttäviä muutoksia kuitenkaan tapahtunut ja perusarki menee kuten aina ennenkin.

Terveys- ja verofasismista vapautunut Suomen kansa iloitsee kuin aina olisi juhannusaatto tai vappu. Helsingin yliopiston historian dosentti toteaa, että eurottuminen oli virhe. Ihmiset ovat iloisia, kun R-Kioskista saa vodkaa ja aukiolot pitenevät Siwan pituisiksi.

pstsika kirjoitti:
Telkkarista näkyy tunnettu suomalaispoliitikko, joka vakuuttaa kaiken olevan kunnossa ja venäläisjoukkojen saapuneen yhteisymmärryksessä ja veljinä - ei miehittäjinä.

Elinkeinoelämän keskusliitto ja perheyritysten liitto toteavat yhdessä, että vapautus ja veroreformi ovat saaneet talouselämän jälleen kukoistamaan.

pstsika kirjoitti:
Sama poliitikko kertoo, että presidentin ja hallituksen vastuuntunnottoman pakenemisen johdosta hän on ottanut ohjakset käsiinsä ja kieltää kaikki provokaatiot ja sotilaalliset toimet maassa olevia venäläisjoukkoja kohtaan.

Suomessa aselaki kumotaan ja palataan 1930-luvun käytäntöön, jossa taskuasekin on mahdollinen. Metsästys- ja ampumaseurat sekä aktiviireserviläiset tervehtivät uudistusta ilolla.

pstsika kirjoitti:
Ampuma-aseista riisutun suomalaispoliisin lisäksi kaduilla partioi venäläisjoukkoja ja rajavartiolaitoksen toiminta on ajettu alas, siten, että rajavartijoilta on kerätty työvälineet ja kaikki muukin valtion omaisuus pois, sekä toistaiseksi lomautettu.

Poliisilaitos lakkautetaan turhana ja tehtävät siirretään Suomen kunnille. Teknillinen lautakunta kilpailuttaa polisiipalveluita tarjoavat yhdistykset kerran kuukaudessa. Helsingin kaupungin yleisestä turvallisuudesta vastaa City-kaneihin erikoistunut Jousiampumayhdistys. Veroja alennetaan kaikille palkansaajille ja palkkaasaamattomien tulosiirtoja korotetaan. Entiset poliisit hakeutuvat töihin, joilla on tarkoitus.

pstsika kirjoitti:
Työpaikalla/koulussa/paikallisessa kuulet huhuja siitä, että yksityisiä aseita alettaisiin keräämään pois ja että, lähimmälle rautatieasemalle olisi ilmestynyt kymmeniä karjavaunuja. Samoin korviisi kuuluu jotain huhuja siitä, että naapuripitäjässä on venäläisjoukkojen toimesta suoritettu jotain satunnaisia pahoinpitelyitä, naisiin kohdistuneita ahdistelutapauksia ja varkauksia sekä ryöstöjä. Nämä ovat kuitenkin vain huhuja.

Jyväskylä Stena suljetaan ja sen johto asetetaan syyteharkintaan. Aseiden sulattaminen kielletään.

pstsika kirjoitti:
Kotiin palatessasi näet vahvasti päihtyneen venäläissotilaan ampuvan suomalaispoliisia kasvoihin tämän kieltäydyttyä Haix-jalkineidensa luovutuksesta.

Puolustusvoimien komentaja myöntää ampujalle sotilasansiomitalin kiitokseksi siitä, että Haixeilla rötvääminen loppuu ja palataan sotilasvirkapukuohjesääntöön.

pstsika kirjoitti:
Miten Sinä jatkat näillä pohjatiedoilla elämääsi?

Perustaisin palvelualan yrityksiä, kun Suomi olisi vapautettu liiallisesta hyvinvoinnista.
 

jokiranta

Alokas
BAN
Räikkö Räähkä kirjoitti:
Kyllä täällä on kovia jätkiä: nimimerkin suojissa haukutaan vaaleilla valitut edustajat ja virkamiehet yksin teoin kaikki pelkureiksi. Samalla uhotaan omista tulevista sissisankaruuksista.

Periaatteessa voitaisiin varmaan lopettaa puolustusvoimat kokonaan: käännetään vaan tämän saitin uhoamiset venäjäks,i niin ryssä jättää meidät pelkästä pelosta väliin ja hyökkää saman tien Ruotsiin ja Norjaan. On täällä meinaan sen verran kovaa porukkaa, nih!

Velkaantuvan valtion köyhien rutinaa. Nurmiporat eivät ole oikein vielä europoliittisesti korrekteja.

Sissisodan idea on siinä, että sitä ei tarvitse käydä, kun uhoaa sissisodalla riittävästi niin, että kaikki pelästyvät.

Sissisota nyt vain edellyttää 3 km - 4 km Cooperissa sekä 40 kg:n taakkojen raahaamista maastossa, joten siihen sopii ehkä 1%-3% reservistä.
 

Iso-Mursu

Respected Leader
jokiranta kirjoitti:
Räikkö Räähkä kirjoitti:
Kyllä täällä on kovia jätkiä: nimimerkin suojissa haukutaan vaaleilla valitut edustajat ja virkamiehet yksin teoin kaikki pelkureiksi. Samalla uhotaan omista tulevista sissisankaruuksista.

Periaatteessa voitaisiin varmaan lopettaa puolustusvoimat kokonaan: käännetään vaan tämän saitin uhoamiset venäjäks,i niin ryssä jättää meidät pelkästä pelosta väliin ja hyökkää saman tien Ruotsiin ja Norjaan. On täällä meinaan sen verran kovaa porukkaa, nih!

Velkaantuvan valtion köyhien rutinaa. Nurmiporat eivät ole oikein vielä europoliittisesti korrekteja.

Sissisodan idea on siinä, että sitä ei tarvitse käydä, kun uhoaa sissisodalla riittävästi niin, että kaikki pelästyvät.

Sissisota nyt vain edellyttää 3 km - 4 km Cooperissa sekä 40 kg:n taakkojen raahaamista maastossa, joten siihen sopii ehkä 1%-3% reservistä.

Millaisesta reservistä puhut?

Sijoitetusta vai sijoittamattomasta?

Pelkästään puolesta miljoonasta ukosta 1% on 5000 taistelijaa,, Eikös se ole melkein rajavartiolaitoksen sodanajan vahvuust?
 

crane

Kenraali
Iso-Mursu kirjoitti:
jokiranta kirjoitti:
Räikkö Räähkä kirjoitti:
Kyllä täällä on kovia jätkiä: nimimerkin suojissa haukutaan vaaleilla valitut edustajat ja virkamiehet yksin teoin kaikki pelkureiksi. Samalla uhotaan omista tulevista sissisankaruuksista.

Periaatteessa voitaisiin varmaan lopettaa puolustusvoimat kokonaan: käännetään vaan tämän saitin uhoamiset venäjäks,i niin ryssä jättää meidät pelkästä pelosta väliin ja hyökkää saman tien Ruotsiin ja Norjaan. On täällä meinaan sen verran kovaa porukkaa, nih!

Velkaantuvan valtion köyhien rutinaa. Nurmiporat eivät ole oikein vielä europoliittisesti korrekteja.

Sissisodan idea on siinä, että sitä ei tarvitse käydä, kun uhoaa sissisodalla riittävästi niin, että kaikki pelästyvät.

Sissisota nyt vain edellyttää 3 km - 4 km Cooperissa sekä 40 kg:n taakkojen raahaamista maastossa, joten siihen sopii ehkä 1%-3% reservistä.

Millaisesta reservistä puhut?

Sijoitetusta vai sijoittamattomasta?

Pelkästään puolesta miljoonasta ukosta 1% on 5000 taistelijaa,, Eikös se ole melkein rajavartiolaitoksen sodanajan vahvuust?
Melkein, 8500 näyttää olevan nyt vahvuus. Laski 14000 -> 8500
 

miheikki

Greatest Leader
Tiedän ainakin yhden entisen rajan reserviläisen.
 

pstsika

Haukka
Erään ystävällismielisen lähiulkomaan asioita ja sikäläisten reserviläisten tai yleisemmin sotilaiden ajatuksia mehustellessani ja pohdiskellessani viski&sikari-iltani kuluksi tuli tämä ketju mieleen. Ruijan tähden alla on ilmeisesti vähän toisenlainen näkemys mahdolliseen sissisotaan kuin eteläisillä naapureillamme, mutta eihän meitä ole koskaan miehitetty itsenäisyytemme aikana.

Onko herännyt uusia näkemyksiä? Gladiator elokuvahan antaa aivan piparin hyvät vastaukset niihin perusargumenteihin sissisotaa (tai kaupunkitaisteluita tai ylipäätään taistelua suurvaltaa) vastaan:

Tyyppiesimerkki argumentista sissisotaa vastaan:

Sota hävittäisiin kuitenkin ja taistelulla vain pitkitetään kärsimystä ja aiheutetaan lisää tuhoa.

Tosi hyvä elämänohje noin yleisellä tasolla. Miten monta kertaa tuolla tavoin ajattelevan saa perseraiskata, ennen kuin hän laittaa vastaan vai laittaako koskaan, koska silloin voi sattua nenäänkin pyllyn lisäksi.

Vasta-argumentit Gladiator elokuvasta:

Quintus: People should know when they are conquered.
Maximus: Would you, Quintus? Would I?

Vaikka elokuvassa Rooman legioonat ovatkin vielä voitokkaita, niin tiedämme kumpi lopuksi veti pidemmän korren.

Miksi kannatti taistella? Sama elokuva antaa siihenkin vastauksen:

Maximus: Brothers! What we do in life, echoes in eternity.

Olisi oikeastaan piristävää saada aikaan uusi topic, jossa käsiteltäisiin sotilasvalan merkitystä muuttuvassa yhteiskunnassa ja sitä, sisäistävätkö valantekijät sen, mitä se oikeasti merkitsee…
 

SJ

Supreme Leader
pstsika kirjoitti:
Tyyppiesimerkki argumentista sissisotaa vastaan:

Sota hävittäisiin kuitenkin ja taistelulla vain pitkitetään kärsimystä ja aiheutetaan lisää tuhoa.

Tosi hyvä elämänohje noin yleisellä tasolla. Miten monta kertaa tuolla tavoin ajattelevan saa perseraiskata, ennen kuin hän laittaa vastaan vai laittaako koskaan, koska silloin voi sattua nenäänkin pyllyn lisäksi.

Minulla ei ole mitään epäselvyyksiä siitä, kannattiko meidän taistella ja kannattaako jatkossakin taistella. Jos se ei ole selvää, niin kysyköön se Virolaisilta (tai keneltä tahansa muulta itä-euroopan maan kansalaiselta, joka on asunut siellä kommunistivallan aikana), että kannattiko meidän taistella.
 

koponen

Kenraali
Kylmässä maailmassa on eteen tullut sellainenkin ajatus, että kannattaminen riippuu tilanteesta. Paineita purkava ja lähiulkomaan roolin vahvistava kahakka - kannattaa taistella koko valikoimalla. Strateginen pakkoliike, jossa Suomi itsessään on sivullinen - ei mitään tolkkua. Se vapaus jota tavoitellaan on kertakaikkisesti mahdollinen vain toisessa noista asetelmista.

Tietenkin, kun oma henkilö voi olla miehittäjän kannalta hankala, voivat itsekkäät syyt pakottaa selviytymistaisteluun. Nämä aiemmin kirjaillut aserekisterit/järjestöjäsenyydet/SA-sijoitukset/poliittinen toiminta/muumikä siis taustalla, edelleen huomioiden sen että viisikin prosenttia puhdistettavia olisi jo tolkuttoman suuri määrä.
 

baikal

Supreme Leader
koponen kirjoitti:
Kylmässä maailmassa on eteen tullut sellainenkin ajatus, että kannattaminen riippuu tilanteesta. Paineita purkava ja lähiulkomaan roolin vahvistava kahakka - kannattaa taistella koko valikoimalla. Strateginen pakkoliike, jossa Suomi itsessään on sivullinen - ei mitään tolkkua. Se vapaus jota tavoitellaan on kertakaikkisesti mahdollinen vain toisessa noista asetelmista.

Tietenkin, kun oma henkilö voi olla miehittäjän kannalta hankala, voivat itsekkäät syyt pakottaa selviytymistaisteluun. Nämä aiemmin kirjaillut aserekisterit/järjestöjäsenyydet/SA-sijoitukset/poliittinen toiminta/muumikä siis taustalla, edelleen huomioiden sen että viisikin prosenttia puhdistettavia olisi jo tolkuttoman suuri määrä.

"ei ne taistelujoukot tee mitään pahaa, ovat jopa ystävällisiä, mutta takana tulee pahat pojat"....nämä mainiot vakiinnuttavat joukot. Nämä ovat tyypillisiä jokaisessa sodassa, yhtälailla Irakissa, Vietnamissa, Koreassa, Saksassa vuonna - 45 tai Itärintamalla v. - 41....ei ole maailma miksikään muuttunut.

Jos tilanne on epäselvä, omat vakinaiset joukot tiukasti vielä taistelussa, pitääkö näitä "tilannetta vakiinnuttavia" joukkoja vastaan aloittaa mehevä s-taistelu? Käveletkö junavaunuun tai penkalle suosiolla vai teetkö jotain muuta?

Tilanne voi olla hyvin epäselvä, jopa sellainen, että Alue on jo tiukasti hyökkääjän kontrollissa, jopa viranomaiset mallia fin voivat antaa määräyksiä, joita joutuu rikkomaan, jos haluaa tapella. ? Vaikea juttu arvioitavaksi. Muuten ymmärrän asian juuri koposen esittämällä tavalla.
 

Iso-Mursu

Respected Leader
Sodan jatkaminen sissisodan keinoin on hankala kysymys.

1.0 Olisiko koko maa miehitetty

2.0 Olisiko osa maata miehitettynä

2.1 Jos osa maata olisi miehitetty ja rauhansopimus tehty, niin olisiko järkevää jatkaa sissisotaa vai ei.

2.2 Tai jos osa maasta olisi miehitetty ja voimassa olisi aselepo/tulitauko niin voisiko sissitoiminta miehitetyllä alueella häiritä esivallan rauhantunnusteluja
 

aj77

Greatest Leader
pstsika kirjoitti:
Erään ystävällismielisen lähiulkomaan asioita ja sikäläisten reserviläisten tai yleisemmin sotilaiden ajatuksia mehustellessani ja pohdiskellessani viski&sikari-iltani kuluksi tuli tämä ketju mieleen. Ruijan tähden alla on ilmeisesti vähän toisenlainen näkemys mahdolliseen sissisotaan kuin eteläisillä naapureillamme, mutta eihän meitä ole koskaan miehitetty itsenäisyytemme aikana.

Onko herännyt uusia näkemyksiä? Gladiator elokuvahan antaa aivan piparin hyvät vastaukset niihin perusargumenteihin sissisotaa (tai kaupunkitaisteluita tai ylipäätään taistelua suurvaltaa) vastaan:

Tyyppiesimerkki argumentista sissisotaa vastaan:

Sota hävittäisiin kuitenkin ja taistelulla vain pitkitetään kärsimystä ja aiheutetaan lisää tuhoa.

Tosi hyvä elämänohje noin yleisellä tasolla. Miten monta kertaa tuolla tavoin ajattelevan saa perseraiskata, ennen kuin hän laittaa vastaan vai laittaako koskaan, koska silloin voi sattua nenäänkin pyllyn lisäksi.

Vasta-argumentit Gladiator elokuvasta:

Quintus: People should know when they are conquered.
Maximus: Would you, Quintus? Would I?

Vaikka elokuvassa Rooman legioonat ovatkin vielä voitokkaita, niin tiedämme kumpi lopuksi veti pidemmän korren.

Miksi kannatti taistella? Sama elokuva antaa siihenkin vastauksen:

Maximus: Brothers! What we do in life, echoes in eternity.

Olisi oikeastaan piristävää saada aikaan uusi topic, jossa käsiteltäisiin sotilasvalan merkitystä muuttuvassa yhteiskunnassa ja sitä, sisäistävätkö valantekijät sen, mitä se oikeasti merkitsee…

Sissisotaan pitäisi ryhtyä ehdottomasti. Pienen kaukaisen maapläntin laiton hallussapitäminen pitää tehdä hankalaksi ja siittä pitää tehdä aktiivinen vuosikausia jatkuva kriisi jonka joku tuleva Rauhan Nobelin saaja sitten ratkaisee.
Sissisota kannattaa kyllä jos on oikeutus ja oikeutuksen ymmärtää muukin maailma.

Mielenkiintoisempi kysymys olisi että minkälainen suomen kapinallisarmeija olisi? Onko se jatkuvasti omissa yksiköissään korvessa oleva armeija, vai käydäänkö päivätöissä ja sitten aina vapailla tuhotaan ja väijytään?

Ensimmäinen vaihtoehto vaatisi jonkun ison tukijan.
Hamasinkin taistelijoista iso osa käy päivätöissä.
 

juhapar

Kenraali
Entäs jos maan johto pääministeri Kataisen ja presidentti Niinistön johdolla toteaa, että vastarinta on turhaa ja antautuu hyökkääjälle? Ja käskee samalla tietenkin lopettaa vastarinnan. Jatketaako sissisodan keinoin?
 

Iso-Mursu

Respected Leader
juhapar kirjoitti:
Entäs jos maan johto pääministeri Kataisen ja presidentti Niinistön johdolla toteaa, että vastarinta on turhaa ja antautuu hyökkääjälle? Ja käskee samalla tietenkin lopettaa vastarinnan. Jatketaako sissisodan keinoin?

Tuossa tilanteessa sissisotaa vielä voisi ajatellakkin.

Mutta jos osa maasta on miehitettynä ja rauhansopimus tehtynä, niin tilanne on sellainen että hankala sanoa tukisinko sissisotaa.
 

aj77

Greatest Leader
Iso-Mursu kirjoitti:
juhapar kirjoitti:
Entäs jos maan johto pääministeri Kataisen ja presidentti Niinistön johdolla toteaa, että vastarinta on turhaa ja antautuu hyökkääjälle? Ja käskee samalla tietenkin lopettaa vastarinnan. Jatketaako sissisodan keinoin?

Tuossa tilanteessa sissisotaa vielä voisi ajatellakkin.

Mutta jos osa maasta on miehitettynä ja rauhansopimus tehtynä, niin tilanne on sellainen että hankala sanoa tukisinko sissisotaa.

Taitaa olla monesta asiasta kiinni. Kuka on miehittäjä? MIllainen hallinto miehittäjän maassa on ja millainen hallinto meillä miehitettynä.

Jos miehittäjä on meidän ikiaikainen valloittaja ja sortaja , eli ruotsi jatkaisin kiusantekoa vaikka yksin. Venäjän kanssa pitäisi vähän katsoa. Toisaalta kyllä tämä maa pitää vastenmieliseksi tehdä heidän massamuutoille tänne.
 
Top